2011 İkiz Anneleri ve Adayları

kızlar ense kalınlıklarınız nasıldı biz dün baktırdık çok yakalayabildiğini düşünmüyorum doktorun mm.rik ölçemedi ama biri 2,4 diğeri 2,5 çıktı tehlike varmı sizce genelde 1 küsürlede çıkıyoya

suuperisi ;çilekteki safarinin takımının sadece yatağını alacağız.çünkü kızımdan kalan takım var dolap,şifoniyer ve bir yatak onların stikarslarını çıkartıp safarininkinden yapıştıracaz.eski dolapların stikersları fön makinesiyle çıkıyormuş.yatakodası içinde Jokerde park yatağına baktık dün 100 tl .onu alacaz 1 tane yeter.salondada kullanırız onu idare ederiz artık.
canım çilekdeki çok tatlı..park yatak çok uygunmuşş.hem kullanışlıda oluo sanırım...ayy ne güsell bi an önce vakit geçsinde bende alıyım yaaa:)
Merhaba,

2 tane embryo transfer edildi bana 31 Mart gunu ve simdi hamileyim. Henuz ikiz mi bilemiyorum ama oyle oldugunu dusunuyorum. 6 Mayisda ultrasona girecegim. Bakalim. Hem iki bebegimin de basarmasini istiyorum hem de ikiz hamilelikden cok korkuyorum.

canım hayırlı olsun benim de tüp bebek:)bana da 2 transfer edildi..cuma günü keseleri görcez inşalaha..sağlıklı olsunlarda tekmiş 2 imiş önemli değil...Rabbim sağlıklı bebişler nasib etsin inşallah...

3 mm üstü çıkarsa %6 risk diye okudum ama başka bi doktora ölçtür eğer iyi ölçmediğini düşünüyon cnm
kızlar ense kalınlıklarınız nasıldı biz dün baktırdık çok yakalayabildiğini düşünmüyorum doktorun mm.rik ölçemedi ama biri 2,4 diğeri 2,5 çıktı tehlike varmı sizce genelde 1 küsürlede çıkıyoya

Merhaba,

2 tane embryo transfer edildi bana 31 Mart gunu ve simdi hamileyim. Henuz ikiz mi bilemiyorum ama oyle oldugunu dusunuyorum. 6 Mayisda ultrasona girecegim. Bakalim. Hem iki bebegimin de basarmasini istiyorum hem de ikiz hamilelikden cok korkuyorum.

korkmaaaa, rahat ol, sal kendini, ne o öyle ondan korkuyom bundan korkuyom:20: dünya üzerinde bir sürü çoğul hamile var, hem iki çocuk tüp bebk yöntemi için fazla değil, rahat olmya çalış:34:

ya ben uzun süre hamillelik sayfalarına uğramadım, ne zaman uğrasam endişelenip gidiyordum, şimdi bi endişem daha oldu: doktor milimetrik ölçtü müüüüüü ölçemedi mi:26:
doktorun ölçümüne güvenmezken buradan alacağın cevaba da güvenemezsin. ben ilk doğumumda ense kalınlığının santimine hiç bakmamışım ki bu yazdığın ölçüler bana çok uzak geldi, belki sağlık camiasının içindensin ve o yüzden bu kadar irdeliyosun ama bi problem olsa doktorun uyarırdı, veya biz radyolog olmadığımız için ölçümün nasıl doğru olacağını da onun kadar bilemeyiz , sen de bence kafanı rahat tutmaya çalış, rahat değilsen başka bir doktora daha gidebilirsin ama bir şekilde rahatla. bir de ölçümün yapıldığı hafta da çok önemli değil mi? sanıyorum 19-23 hafta arasında yapılıyor, 19. haftadaki ense kalınlığı ile 23 teki aynı olmayacaktır

ben az önce 3lü tarama sonucumu aldım, kafamda şüpeler vardı ikizlerde kimi diyor hiçbirtest yapılmıyor kime diyor 2li de yapıldı 3lü de. sonucu doktora gösterdikten sonra doktorun yaptığı yorumu yazayım
-sonuçlar risk grubunda çıkmamış, risk çıksa da ikiz gebelik olduğu için çok önemsemeyecektik , başkaları 3lü tarama yaptırıyo neden yapılmadı diye akılda bir soru kalmasın diye yaptırdık testi.

korkmaaaa, rahat ol, sal kendini, ne o öyle ondan korkuyom bundan korkuyom:20: dünya üzerinde bir sürü çoğul hamile var, hem iki çocuk tüp bebk yöntemi için fazla değil, rahat olmya çalış:34:

ya ben uzun süre hamillelik sayfalarına uğramadım, ne zaman uğrasam endişelenip gidiyordum, şimdi bi endişem daha oldu: doktor milimetrik ölçtü müüüüüü ölçemedi mi:26:
doktorun ölçümüne güvenmezken buradan alacağın cevaba da güvenemezsin. ben ilk doğumumda ense kalınlığının santimine hiç bakmamışım ki bu yazdığın ölçüler bana çok uzak geldi, belki sağlık camiasının içindensin ve o yüzden bu kadar irdeliyosun ama bi problem olsa doktorun uyarırdı, veya biz radyolog olmadığımız için ölçümün nasıl doğru olacağını da onun kadar bilemeyiz , sen de bence kafanı rahat tutmaya çalış, rahat değilsen başka bir doktora daha gidebilirsin ama bir şekilde rahatla. bir de ölçümün yapıldığı hafta da çok önemli değil mi? sanıyorum 19-23 hafta arasında yapılıyor, 19. haftadaki ense kalınlığı ile 23 teki aynı olmayacaktır

ben az önce 3lü tarama sonucumu aldım, kafamda şüpeler vardı ikizlerde kimi diyor hiçbirtest yapılmıyor kime diyor 2li de yapıldı 3lü de. sonucu doktora gösterdikten sonra doktorun yaptığı yorumu yazayım
-sonuçlar risk grubunda çıkmamış, risk çıksa da ikiz gebelik olduğu için çok önemsemeyecektik , başkaları 3lü tarama yaptırıyo neden yapılmadı diye akılda bir soru kalmasın diye yaptırdık testi.

amacım seni yada diğer hamileleri tedirgin etmek değil sadece benzer şeyler yaşamış insanların tecrübeleri vardır diye düşünüyorumki artık bu yıllarda hiçkimse körü körüne hiçbişey bilmeden yada araştırmadan doktora gitmiyo yada doktordan aldığı sonucu mutlaka araştırıyodur.Doktorlar her zaman açıklama yapmaktan kaçınır benim amacım yaşayanların bildiği şeyler varsa paylaşılabilmekti ne kadar farkındasın bilmiyorum ama burası paylaşım sitesi insanlar yaşadıklarını yazıyolar diğerleride yorum yapıyo cvp veriyo yada vermiyo bu camianın içinde olmaya gerek yok belki sana lazım olmaz ama yinede yazayım 2'li test ve ense kalınlığı ölçümü 11-14.haftalar arasında yapılır.

merhaba kızlar allahımın izniyle tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım çok şükür :) kızlar beta hcg yüksek olması nedeniyle doktorum yüksek ihtimal ikiz dedi :) 15 nisanda inşallah keseleri görücez:) sat a göre sanırım şuan 4 haftalık hamileyim:) Allahım isteyen herkese sağlıklı bebek nasib etsin....

kan değerin kaç çıktı acaba ?

canım transfer sonrası 9.gün 97 çıktı..11 .gün 205 ..tek mi çift mi yarın belli olcak inşallah:)

hayırlı olsun benimde aşılamanın 14. günü 236 çıkmıştı çift yumurta ama cinsiyetleri kesin değil hala ay başı 4 boyutlu detaylı ultrasonda kesin öğrenicez
bende ikiz eşiyim :1:

cnm ben daha yeniyim hiç bir bilgim yok 30 nisanda 2 li tarama ve ense kalınlığı sırada bizim okuyorum çok aklım karışıyo bi yapılıyo bi yapılmıyo ne bileyim siz neleer yaptınız en azındanbu süreci geçmisiniz bilgi verirseniz sevinirim :18:

cnm ben daha yeniyim hiç bir bilgim yok 30 nisanda 2 li tarama ve ense kalınlığı sırada bizim okuyorum çok aklım karışıyo bi yapılıyo bi yapılmıyo ne bileyim siz neleer yaptınız en azındanbu süreci geçmisiniz bilgi verirseniz sevinirim :18:

Selam bende internette arastirdim bende ikizlere hamileyim ama ikizlerde ikili yada 3lü test yapilmiyormus yapilsada dogru sonuc cikmiyormus tek yapilacak sey amniyosentez ama ondanda korkuyorum ben

canım bende ense kalınlığı ölçümü yapıldı.2 litest yapıldı .14.haftaydı sanırım . 3 lü test yapılmadı ikizlerde doğru çıkmadığı için.

sağolun kızlar bende internette araştırdım yapılmıyo yanlış bilgi ama 2 li testte çoğul gebelik diye belirtiliyo dedi doktorum

Doktor bir yorum yapmadi mi? Ben kizima hamileyken baktirdigimda 2.5mm cikmisti ve 1/20 Downsyndrome riski verilmist. Haftalarca strese girdim, Amniosentez oldum ve sonuc temiz cikt. Ve bir daha asla bu testi yaptirmama karari aldim.

Ay yoksa ben yanlis mi hatirliyorum. 4mm miydi yoksa!!!!! Kusura bakmayin, yuksekdi sonucta ama rakami unutmusum bile.

Maalesef calistigim icin ultrasona ancak 6 Mayis'da gidebiliyorum. Transferi yapan hastanaye gitmem gerekiyor o da yasadigim yere uzak oldugu icin ancak bugune denk getirebildik! Neredeyse iki aylik hamile olacam o zamana.

yukarıda da yazmıştım, benim doktorum 2li tarama yaptırmadı, 3 lü taramayı da ' başkaları yaptırıyor, neden yapılmadı diye aklında kalmasın diye yaptırdım' dedi. eğer problemli bir sonuç çıkmış olsaydı bunun da zaten çok ciddiye alınmayacağını söyledi. bu bilgi benimde kafamda olan karışıklığı giderdi.

arkadaşlar ;şeker testi sonuçları nda değer nedir biliyormusunuz?

açlık şekerini mi , tokluğu mu yoksa şeker yükleme testlerini mi soruyorsun?

Ay yoksa ben yanlis mi hatirliyorum. 4mm miydi yoksa!!!!! Kusura bakmayin, yuksekdi sonucta ama rakami unutmusum bile.

anladım cnm ama 1:20 risk verdiyse 4mm dir çünkü 2,5 sınırın altında okadar risk vermesi imkansız

Kızlar 2li yada 3lü test yaptırma konusu doktorunuza kalmış bişey benim doktorum yapmak istedi tabiki kesin yöntem amniyosentez ama hoop diye amniyosentez yaptıramayız doktorum bana tek gebeliklerde %80 sonuç veriyosa ikizdede % 60 verir en azından görmek istiyorum dedi yapılsada yapılmasada doktorunuza güvenin şu aşamada bi çaremiz yok zaten

elif ezgi mrh; şeker yüklemeyi sormuştum .öğrendim canım sınır 140 mış.50lik şeker yükleme sonunda benimki 140 nın üstünde çıktı .şimdi tekrar 100 lük şeker yüklemesi yapılacak.ondada yüksek çıkarsa diyete ve tedaviye başlanacak.

elif ezgi mrh; şeker yüklemeyi sormuştum .öğrendim canım sınır 140 mış.50lik şeker yükleme sonunda benimki 140 nın üstünde çıktı .şimdi tekrar 100 lük şeker yüklemesi yapılacak.ondada yüksek çıkarsa diyete ve tedaviye başlanacak.

benim de ilk hamileliğimde sınırda çıkmıştı, daha sonra 100 gram yükleme yapılmadı ama doktorum dikkat et dedi. açıkcası fazla dikkat etmedim ve 17 kilo aldım, çocuğum ise 4 kilonun üzerinde olduğu için sezaryan oldum. şimdi ikiz olduğuğu için çok dikkat etmem lazım, bu sefer akıllandım:)4er kiloluk 2 tane velet karnıma sığmaz herhalde :1:

Back
X