- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #29.741
normal dogum düsünen arkadaslara bir iki sorum olacakaranizda dogum icin hazirlik yapan varmi yada kullanacaginiz ek ürünler vs? normal dogum icin önerilen ürünler duydum gördüm örnegin Dianatal Jel gibi (yırtılmayı engellmek icin kullaniliyormus) konuyla ilgili bilgi alan varmi merak ettim aranizda... ayrici hamileligin son haftalarinda uygulanan masajlar varmis kesilen malum bölgeye dokuyu yumusatıp yırtılma ve kesilmeyi önlemek icin yapilan masaj teknikleri var aksamlari 5 dakika yatmadan önce uyugulaniyor ben basladim da merak ettim sizlerde bisiler yapiyormusun diye ?
Merhaba herkese. çizelge yaptım inş. olmuştur.benimde olsun yaa:))
kahvaltımı yaptım dinleniyorum evi toplayamadım pek rahatsızım. bi kaç gündür sanki adet olcam gibi belimde ağrı var.karnım da sancıyor.dün gidemedik doktora.bugün öğleden sonra gidip bi kontrol olcam. inş. herşey yolundadır.
normal doğum düşünüyorum bende araştırdım netten. perine masajı vajinanın altındaki kısma uygulanan bi yöntemdir. 34 üncü haftada uygulanmaya başlanan bi masajdır. partnerin yapması veya kişinin ayna kullanarak o bölgeyi esnetmesi ile yapılıyormuş. google perine masajı yazarsan daha fazla öğrenebilirsin.
Merhaba bayanlar...
Dün dr. gittim bebeğimin başı haftasına göre çok aşağıdaymış.çatala girmiş.ve erken doğum olabilir dedi dr.um.nst ye bağladılar beni sancılar ne normal ne de anormal dedi.2 haftaya kadar sancılarımın şiddeti artarsa doğumu geciktirmek için ilaç vercekmiş.şuan da beklemedeyim.doğum iznine ayrıldım bu arada
bebeğim 2,5 kg olmuş oğluşum:))))
doğum çantamı da hazırladım yalnızca kendi kişisel bakım ürünlerim eksik onları tamamlayacağım.bir dalinin sıvı deterjanı ve yumuşatıcısını aldım kullandım gerçekten güzel.
tek eksiğimiz bebeğimin diğer giyisilerini yıkayıp ütülemek ve açtığım çekmeceye yerleştirmek kaldı.
bu arada kızlar lohusa dönemindeki özel durumumuz için ne kullanıcaz biz yanormal pedler mümkün değil olmaz ki?
ben dr. a sormuştum normal dedi. ilaç yazdı kaşıntı için travazol krem. kaşıntı ve tahriş akıntıdan oluyomuş. bilginize. bu arada vazelin sürme kıs. onda petrol ürünü var bildiğim kadarıyla. bişe daha bu gün sağlık ocağında ebeye temizlik işini sordum. tüy dökücü kullansak falan diye... kesinlikle olmaz dedi. içinde kimyasallar var dedi. ya ağda yada cilet....:26:
kanzy
Laedry
asli_1981
nur11
sehnaz86
preg
elfinya
aychin
Sedus
simiramis
zuzzuu
gaky
lara_
kahvekolik
norsis
hadi kızlar cvp bekliyorum
kahvaltımı yaptım dinleniyorum evi toplayamadım pek rahatsızım. bi kaç gündür sanki adet olcam gibi belimde ağrı var.karnım da sancıyor.dün gidemedik doktora.bugün öğleden sonra gidip bi kontrol olcam. inş. herşey yolundadır.
normal doğum düşünüyorum bende araştırdım netten. perine masajı vajinanın altındaki kısma uygulanan bi yöntemdir. 34 üncü haftada uygulanmaya başlanan bi masajdır. partnerin yapması veya kişinin ayna kullanarak o bölgeyi esnetmesi ile yapılıyormuş. google perine masajı yazarsan daha fazla öğrenebilirsin.
kanzy
Laedry
asli_1981
nur11
sehnaz86
preg
elfinya
aychin
Sedus
simiramis
zuzzuu
gaky
lara_
kahvekolik
norsis
kanzy
Laedry
asli_1981
nur11
sehnaz86
preg
elfinya
aychin
Sedus
simiramis
zuzzuu
gaky
lara_
kahvekolik
norsis
Bugünkü ilk mesajımda varım demiştim ya kız. Çekilişi nasıl yapıcaz onu öğrenecektin sen organizasyonda sana kaldı bu arada
benim okudugum kitaplardan birinde ayrintili bilgi vardi, bir haftadir uyguluyorum bende bakalim belki bir ise yarar ümidyiyle...belki daha önce bunu uygulayanlar vardir aramizda dedim yada tecrübesi olan birini taniyan vs henüz ses cikmadi bakalim...memlekette doktorlarimiz kesmeye pek merakli nerdeyse standart olarak uygulaniyor yurt disinda ebeler dogum esnasinda bile yirtilmasin kesilmesin diye masaj vs uygulayarak dogum esnasindaki olusan yaralanmalari engellemek icin ellerinden geleni yapiyorlar nerde bizde öylesi anca azarlarlar insani komut verir gibi konusurlar bak yine cok sinirlendim simdi
herkes birbirini bilsin ne olacak ki :)
gündüz yazmamı söylediler. şimdi bizde çekiliş yapıp hediyeleşsek. birbirimize anı olsa ne dersiniz? kimler katılır?
ayy sabah sabah aklımı hala basıma devşirememişim demek
gittim baskasının odasını anahtarla acmaya calısıyorum,
kapı acılmıyor kendı kendıme solenıyorum kapıda,
kapının bı yerı kırılmıs,
hulen ne zaman kırıldı ha kıcımdan haberım yok derkene kapı ıcerden acıldı
isimliğe baktım baska bırının odasının önündeyim
aaa dedım pardon sasırmısım
kadın bu nasıl bı saskınlık 5-6 oda bırden sasırıp gelıyorsun der gıbı baktı baktı,
peki iyi gunler deyıp isimliklere baka baka odamı buldum
bu olay hemen bana bır hıkaye cagrıstırdı
anlatıyorum
komsumuzun annesı bundan 30 sene once falan kamptayken gece uyanmıs ayakyoluna gıdecek. o zamanlar wc ortakmıs, evlerın ıcınde degıl de bahcede toplu bı yere yapmıslar tuvaletlerı. neyse gıtmıs o sersemlıkle gelıp bı alttakı eve gırmısyataga uzanmıs, kocasının kafasına elını atmıs.
oyyy edıp sen ne zaman kel oldunsacların dokulmus ben daha yenı farkettım demiş
bu arada komsusu farketmıs eve yanlıs gırdıgını ama ses cıkarmamıs korkmasın dıye. belkı de işine geldı cakalın bılemem :82:
en sonunda sessızce demıskı:
-münire hanım ben erdinç yanlıs eve gırdınız
- neyyyimdaaattttt edippp yetişşş namusumuza leke sürdüm ben
gecenın köründe bütün kampı ayaga kaldırmıs teyze
bu da böyle bi hikayeydi,
hadi gününüz güzel geçsin
öpüyorum paçozlar
hepinize günaydin güzellll anne adaylari....biz suyumuz az diye pılımızı pırtımızı toplayıp ankaraya göc etmistik burdaki doktorumuzun tavsiyesi üzerine.... oraya gidince baska manzaralarla karsilastik, bu sefer suyun iyi kordondan beslenmesi düsük bebenin dendi 3 günde bir görmek istedihangi birine kafa patlayayim hangi birine üzüleyim kafa karisti tabiki :26: dün gidince cok tehlikeli bir durum yok beklicez duruma göre hareket edicez deyince doktorum izin alip evime döndüm bir hafta sonra tekrar ankaraya dönüyorum o zamana kadar aranizdayim insallah.....gönlümde hala normal dogum hayalleri var eger bebek bu arada bir sıkıntıya girmezse düsüncem ayni....bizde simdilik son durum böyle...
normal dogum düsünen arkadaslara bir iki sorum olacakaranizda dogum icin hazirlik yapan varmi yada kullanacaginiz ek ürünler vs? normal dogum icin önerilen ürünler duydum gördüm örnegin Dianatal Jel gibi (yırtılmayı engellmek icin kullaniliyormus) konuyla ilgili bilgi alan varmi merak ettim aranizda... ayrici hamileligin son haftalarinda uygulanan masajlar varmis kesilen malum bölgeye dokuyu yumusatıp yırtılma ve kesilmeyi önlemek icin yapilan masaj teknikleri var aksamlari 5 dakika yatmadan önce uyugulaniyor ben basladim da merak ettim sizlerde bisiler yapiyormusun diye ?
soranlar sormayanlar merak eden etmeyen herkesden allah razi olsunevet ankaradaydim canim gittim kalacam diye ama yok duramadim doktordan izin alip birkac günlügüne evime döndüm, birkac gün sonra tekrar gidiyorum bakalim....
bende nihayet alisverisimi tamamladim, uyku setimi bende funnababyden aldim bugun yikicam kismetse merak ediyorum basima gelecekleri30 derece narin de yikamayi düsünüyorum bende, zaten üstündede 30 derecede yikayin diye belirtmisler...aksam ütüsünü yaparim herhalde....sen yikadin mi???
Plesanta yaslanmasi ne ya ilk kez duyuyorum walla.Cok gecmis olsun insaallah cok ilerlemeden bebisine kavusursun.
cnm ben fatih e gidiyrm demetevlerdekine.1 defa zekaİ tahir e gittim.çok yıprandım.beni çok korkuttu doktorlar.kimseye bişey soramıysn.net bilgi veren olmuyor vs.ağlayarak çıktım bi dahada gitmedim.kendi doktorum saolsn rahatlattı.sorun gördüklerinde tedirgn oluyoorlar o ona yönlendiriyo öbürü başkasına maalesef.ben bu zaman a kadar aynı doktoruma devam ettim.bu hafta ayrıldı cnm doktorda kasım annesi.yeni atanan arkadaşına devretti.oda ii bi doktormş.ayn 10 da tanışacaz bakalım.inş.ondan da memnun kalırım.bence şimdi doğuma kadar aynı doktora gitmeye çalış.bende şimdi 2 haftada bir gidiyorum.35.haftadan itibaren de hafta da bir gitcem.bilgin olsn die söylüyrm.muane ücreti 30 lira normal doğum 1100 sezaryan 1600-1800.oda ücretleri dahil 2 gn.ayrıca muane için 1 hafta ücret ödüyosn 1 hafta ödemiysn. bol bol ayran süt su vs. tüket cnm. beslenmene önem ver.inşh.sorn çıkmaz.
kanzy
Laedry
asli_1981
nur11
sehnaz86
preg
elfinya
aychin
Sedus
simiramis
zuzzuu
gaky
lara_
kahvekolik
norsis
gündüz yazmamı söylediler. şimdi bizde çekiliş yapıp hediyeleşsek. birbirimize anı olsa ne dersiniz? kimler katılır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?