2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

aynen aynen.bende 4 senedir konyadayım, sözüm meclisten dışarı:) ama hakkaten bu kadar bencil, kaba, ve zır cahil bi insan topluluğu olamaz, Atatürk ü bile küstürmüşler, şehrin merkezinde bi heykel war, şehre sırtı dönük

annem kardeşimi göbeği düşmeden yıkardı hatırlıyorum.arkadasım 2 ay önce doğum yaptı göbeği düşene kadar yıkamayın demısler hastaneden. bır haftaya kadar düşüyormuş zaten o zaman kadar da sabunlu ılık suyla silmişler. bende yıkamam herhalde.bişe olacak diye ödüm kopar benimde.göbek düşünce de hergun yıkanırmıs bebek yıkandıkça büyür gelişirmiş ama kasım olacak havalar soğuk bılmıyorum artık naparız. annemin yanına geldım doğuma o bilir artık artık

canım göbek düşmeden yıkanmasında bi sorun olmazmış. sadece düşmeye yakın açık yara şeklindeyse yıkanmıyormuş. bide düştükten sonra 1 mi 2 gün mü ne yıkanmıyomuş. ben hastaneden gelip bebeği yıkamadan duramam huylu insanım ben. kontrole gittiğimde bile hemen duşa girerim bütün kıyafetlerimi sepete atarım. hastane hertürlü pisliğin mikrobun olduğu yer sonuçta.

Günaydınlar...

Raporumu okula teslim ettim. Artık evdeyim. Kızımın kıyafetlerini yıkayacağım, inşallah şu hastane çantasını bitiriyorum bu hafta.

fatmakoca ben de hayret ediyorum, kendi evlatlarına ilgisiz davranan insanları görünce. Allah biliyor ya benim annem iki eli kanda olsa benim için çıkar gelir, gelemese teyzemi yollar, bir şeyler yapar, içi gider kadının bize bir şey olsa, ne zaman ihtiyacım olsa annem babam yanımda bitiverir. Allah onlara hayırlı ve uzun ömür versin. Ben de düşünüyorum kızım doğsa neler yapmam onun için, Allah yeter ki sağlık versin hepimize.

Burcu_zdmr tebrik ederim. Darısı bizim babamızın başına inşallah. Ben de hamile kaldığımdan beri hep şunu hissediyorum ki kızım kısmetiyle geliyor. Derler ya bebek rızkıyla gelir diye, çok doğru bence. Maşallah kuzucuklara, ailelerine hep böyle hayırlı mutluluklar yaşatırlar inşallah.

kahireli ibo paşacım maşallah kuzucuğuna, bizim ki de dün 2000gr'dı maşallah, artık kilolardan bahsediyoruz, gramlar bitti. İnşallah sağlıkla büyür ve dünyaya gelirler. Valla benim kızıma ananesi dışında pek hediye alan olmadı. Yengem patik ayakkabılardan almış, çok sevinmiştim onu görünce. Bir de arkadaşım Mersin'den bir kargo yolladı. İhtiyacım olan bir şey gönderecekti, kargoya bir de Kanz'dan aldığı çıtçıtlı badiyi koymuş. Sürpriz olunca nasıl sevindim. Küçücük bir şey ama insanı nasıl mutlu ediyor. Bizim etraf doğmasını mı bekliyor, yoksa hiç umursamıyor mudur nedir, hediye gördüğümüz yok. Unutmuyorum ama bunu, yazıcam bir kenara...

evet canım nisanda doğum yapan bi arkadaş var o da erken başlamıştı şu sıralarda başlaman gerekiyor demişti bana doktor da öyle söyleyince netleşti aklımda daha çok gerçi ne kadar önceden başlasan da yine de yara oluyormuş ama tedbiri önceden almakta fayda var. önümüzdeki randevuda bakalım ne dicek doktor artık daha sık görüşüyoruz ya belki bişiler daha söyler

vallahi 10 puanlık uzman sorusu şekerim tebrik ediyorum

şimdi bu bizim annemle olay konumuz o der ki bebeğin göbeğinin düşmesini bekleyelim (ki 5-6 gün sürüyor)

ben geçen de buraya bir video eklemiştim yeditepe ünv hastanesi pediatri bölümü der ki doğumdan 24 saat ilk banyosu yaptırılır. İlk 24 saat vücudundaki kremsi yapının tamamen emilimi beklenir ki çok kıymetli, kooruyucu bişeymiş...

Bizde de durum bu annem madem öyle sen yıkarsın diyip dalga geçio benimle napcaz bilmiyom

ben konyada okudum 4 sene ordaydım hiç dikkat etmemiştim nerdeki heykel?

öyle demeyin kızlar.ben konya da okudum.çok severim konya yı.okuldan sonra doğuda çalıştım gecen sene öğranim özrüyle ancak konya nın ilçesine gelebildik.sınıf öğrtmenıyız eşimle halıyle konya merkeze gelemıyoruz pat dıye.yani bizimde elimize geçmiyor konya.insanları hakkında bişe diyemem ünv deyken çok gerek kalmıyordu onlarla konusmaya arkadas cevremız yetıyordu.

kızlar ben de yeni geldim doktordan.34+5 teyiz ve oğlum 3200 gr olmuş,kafası da aşağıda. doktor ölçümlerde yanılma payı olabilir her zaman ama seninki hep tombik gidiyordu zaten dedi. 10 gün sonra yine gidiceğiz, bakalım hayırlısı.
nehirada, benim doktorumun ultrasonu da bir şey göstermiyor. hele anneler yattıkları yerden rahat baksın diye bir monitör koymuşlar, her taraf kapkaranlık. sürekli hayal gücümü kullanıyorum. son 2 muayenedir bana kendi ekranını gösteriyor ama ben ondan da bir şey anlayamıyorum. eşim ben çok net görüyorum diyor, ahan da burnu bana benziyor falan diyor. aynı şeye mi bakıyoruz, takılıyor mu bana hala anlamış değilim. hele verilen çıktılar.. bu günküne isyan ettim, neresi ki bu oğlumun acaba diye. eşim kafası dedi. o zaman casper gibi oğlun dedim ben de.
şaka maka benim eteklerim tutuştu, daha dolu eksik var. dün alış verişe çıktım. 1 saat sonra eşimi aradım gel al beni diye. nefes nefeseyim. üstüne burnum tıkalı.
perdeler, halılar, mutfak dolapları ve temizlenip paklanacak nice şey, amaniiiiiii.

Tşkler canım.. Peki bu park yatakların içine yatak nasıl bulunuyo ebatına göre ?
Normal nevresimler falan uyuyor mu bi de ?

bu arada kızlar bişi sorim ellerim kaparken parmaklarım ağrıyor yaklaşık 1 haftadır böyle. benden başka kimsede varmı bu sorun..

trawma ellerine sağlık canım..

LUNA sendende bilgilerini bekliyorum.....

Kesinlikle var. Üstelik hemen hemen 2 aydır.
Dizlerde ve el parmaklarında ağrı.
İnsan hiç konduramıyor oturduğu yerden zorla kalkmayı falan, ki ben enerjik bi insandım ilk 6 ay da pek değişmemişti.
Ama artık oturur kalkarken bile ağır çekimde, dizleri tutarak, ehtiyarlar gibi oturup kalkıyorum :)
Parmaklarımı da uykudan kalkınca hiç katlayamıyorum nerdeyse, sonra biraz biraz açılıyo gibi oluyo..

Tşkler canım.. Peki bu park yatakların içine yatak nasıl bulunuyo ebatına göre ?

bu soruya nevresimini bile alan biri olarak cevap vereyim70 e 110 park yatağımıza aynı boyut visko yatak aldık.nevresimide bellonadan aldık yorgan biraz büyük ama yani bizim yataklara bile malum biraz büyük oluyu yorganlar..

Park yatağımıza henüz sipariş verdiğimiz yatak gelmedi ama uyku setimizi Funnababy'den aldık. Park yatakların boyutuna uygun uyku seti ve nevresim takımı var orada.

hayırlı günler annişler nasılsınız? benşmde yapmam gereken bir dolu şey var üstelik annemde yardıma gelemedi, çok yalnız hissediyorum kendimi, hala hastane çantamı hazırlayamadım inşAllah bebişler erken gelelim demezler, dün hastaneyi aradım ne veriyorlar ona göre bir hastane çantası hazırlayalım ne istiyorlar diye, ne gerekli diye sordum benim bebiş hazneye giremediği yan durdugu için sezeryan ihtimalim var, ona göre istenilen liste biraz daha kabarık oldu, off daha evde de yapılcak çok şey var camlar silinicek, perdeler, örtüler yıkanıcak, dolapları yeniden düzenlemem gerekiyor malum birden hava sogudu, yapılcak çok sey var ama hiç bişeye gücüm yok, yanımda yardımcı olabilecek kimsem de, olsun Rabbim var üstesinden gelicez inşAllah, mide bulantısnı bende çok yaşıyrum hala kusuyorum, hasta arkadslarıma çok çok geçmiş olsun, öpüyorum, Allah a emanetsiniz

anıt ta var ya onu diyor

arka taraf zafer dimi?

canım bende konyada okudum. bi öğrenci için muazzam bi şehir. ilk gideceğimde bunalıma girmiştim istanbuldan sonra orda nasıl yaparım diye. ama çok sevmiştim ortamım çok güzeldi. arkadaşlarımla hala görüşürüm. sorun konya değil konyalılar :) gerçekten içlerine karışmak çok farklı. çok şükür ki orda yaşamıyorum Allahım sana şükürler olsun.

canım park yatak için ayrı uyku seti var funnababy nin. nevresim için sorun olmaz. yatağı da viskolex al. yatağın boyutunu ölç ona göre ebatlarına bak.

Son düzenleme:

trip atma hemen kahvecim seni unutur muyum, unuttuğum kişinin satı 15 şubattı. hala bulamadım :)

söylememişsin beni işte ... hamile ve alıngan bir insanım ben

geçen yazmıştım, bize de gönderilen bir kolinin içinde bebeğe de hediye çıktı.. öyle mutlu oldum ki.. ince insanlar iyi ki var hayatımızda...

benim yatağım 70*110 ben hazır nevresim net üzerinden bulamadım ama mutlaka diken yerler falan varmış...
benim annem incecik bir şilte ve .ok ince pamuk yorgan yaptı...
ona uygun nevresimi dikti...
yorganı kullanır mıyım bilmem...
ama viscolex falan yataklar varmış...
bazı illerde böyle katlı bebebk mağazaları falan oluyor....
öyle yerler sipariş dikim yapıyorlarmış... yada uyku seti bulunuyormuş arkadaşım almıştı...

Teşekkürler arkadaşlar.. Anladığım kadarıyla tekrar nevresim ve yatak sorunumuz olacak her halükarda park yatak alırsak.
Tam da hallettik bitti derken :)
Zaten yatağını büyüyen karyola aldık, içinde bi büyük bi küçük ebatta 2 yatağı var.
Bir de bu park yatak için almak çok mantıklı gelmedi bana.
O zaman idareten bi sepet mi alsam ? Onların içindeki yatağı kullanılıyormuş, ayrıca bi yatağa gerek yokmuş bildiğim kadarıyla.
Sonra da odasına geçiririm. Geçirebilir miyim ? :) Yani 6 ay odasını ayırmak için erken mi sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…