- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #30.621
canım ben dediydim ütüsü zor diye ama ben 40 da yıkamıştım, 30 da yıkanmalıymış ben hiç okumadım üstünde yazanı. sakın 40 da yıkama.Ben de funnababy'i henüz yıkamadım, ütülenmesi zor demişlerdi, yıkayım, ütüleyim, memnun kalırsam bir başka modelinden nevresim takımını daha almayı düşünüyorum. İnşallah memnun kalırız. :)
Kızlar ben bebişimi Allah izin verirse eve gelir gelmez yıkamayı düşünoyrum. Bizde bebek her gün yıkanır. Yeğenime öyle yaptık. Suyu da çok seviyor kerata. Hiç ağlamıyor. Şimdi 15 aylık, annem onu bugün kaplıcaya götürmüş.Ailecek su ve banyo hastası olduğumuz için bizim ailedeki bebekler de böyle yetişiyor.
Sağolun arkadaşlar fikirleriniz için... Ben sonrasında da annem bakarken ona götürürüm belki diye düşünüyorum, o yüzden rahat bi model alayım diye düşündüm. Diğerlerine de bi bakayım, bi karar vericem artık.
Bebeği yıkama olayında ben de tereddütteyim. Bana kalsa hemen yıkanmalı hastaneden gelince bebek de anne de :) Ama enfeksiyon riskinden bahsediyolar göbek düşmeden, o yüzden kararsızım.
Hele kendim için naparım bilmem yıkanma derse. Sezeryan sonrası dikişler alınana kadar banyo yok demiş dr.um bi arkadaşıma. Düşünemiyorum hastaneden çıkıp tertemiz yatağıma duş almadan yatabilmeyi !
Bence böyle bişey varsa, lohusa sendromu denen şeye sırf bu yüzden bile giriliyor olabilir :)
İnsan ameliyatlı, kanamalı ve duş bile alamadan nolur düşünsenize !
Sizler ne yapmayı düşünüyosunuz banyo konusunda bebekler ve tabi kendiniz için ?
Sağolun arkadaşlar fikirleriniz için... Ben sonrasında da annem bakarken ona götürürüm belki diye düşünüyorum, o yüzden rahat bi model alayım diye düşündüm. Diğerlerine de bi bakayım, bi karar vericem artık.
Bebeği yıkama olayında ben de tereddütteyim. Bana kalsa hemen yıkanmalı hastaneden gelince bebek de anne de :) Ama enfeksiyon riskinden bahsediyolar göbek düşmeden, o yüzden kararsızım.
Hele kendim için naparım bilmem yıkanma derse. Sezeryan sonrası dikişler alınana kadar banyo yok demiş dr.um bi arkadaşıma. Düşünemiyorum hastaneden çıkıp tertemiz yatağıma duş almadan yatabilmeyi !
Bence böyle bişey varsa, lohusa sendromu denen şeye sırf bu yüzden bile giriliyor olabilir :)
Sizler ne yapmayı düşünüyosunuz banyo konusunda bebekler ve tabi kendiniz için ?
selam kızlar, gittiğim hastanede sgk geçmediği için, sgk geçen bi hastaneden çalışabilir raporumu aldım sabah.. ama uyuz doktor bebekten çok, büyük memelerim ve aldığım kilolarla ilgilendi. memelerin büyük kumaş sütyenle yat, sarkmasın.. çok kilo almışsın, nasıl verceksin bunları deyip durdutabi benm sinirler tavan neyse bebişimiz 1950 olmuş cumartesiden beri (cmt 1887 di) ve ilginçdir ki suyun gayet iyi dedi, hatırlarsanız kendi dr um haftasonu suyumun, başlangıca göre az olduğunu sölemişti. aklım karıştı şimdi, inş bunun dediği gibi normaldir.
canım bazı hastanelerde sezeryan dikişlerinin üzerine bi sprey püskürtüyorlarmış ve o sprey o yarayı koruyormuş yani duş almada filan bi sakınca olmuyormuş tabi öyle bi sprey sıkmazlarsa bi kaç gün mecburen idare edicez. benim doğumum şu an normal gözüküyor ve kesi falan olursa kesiler için ne yapılır hiç ama hiç bilmiyorum???Sağolun arkadaşlar fikirleriniz için... Ben sonrasında da annem bakarken ona götürürüm belki diye düşünüyorum, o yüzden rahat bi model alayım diye düşündüm. Diğerlerine de bi bakayım, bi karar vericem artık.
Benim de öyle oldu işte. Geçen hafta amniyo mayinde azalma dedi 4.boyutluda radyolog. Bir kaç gün sonra gittim, suyu iyi dedi dr. Sanırım değişken olabiliyo bebeğin suyu boşaltım zamanı vs.ye denk geldi ise :)
Tabi küçük oranlarda değişir sadece ama şu an için kritik bi azlık yok çok şükür.
Kordon durumu da sıkıntı yaratmaz inşallah. Ya da başka hiçbi sorun olmasa ve kolay bi doğumla, sağlıkla kavuşcak meleklerimize herbirimiz..
Vuslata az kaldı :)
maaşallah oğluna canım yorma kendini ev işleri hep vardır ve hiç bitmez ben de işten gelince zamanım ve keyfim oldukça yapmaya çalışıyorum hiç zorlamıyorum kendimi ne gerek var bu halde ben de daha hazırlamadım çanta falan bir günlük iş
evet bi dönem yaratık gibiydi bebişler şimdi bebeğe benzedile bu seferde büyüdükleri için göstermiyorlar biz nasıl sevcez bu bebişleri doğmadan yahuuu mecbur beklicez doğuma kadar acaba kime benziyor çok merak ediyorum baba sarı ben esmer bizim kızımız nasıl olcak acaba
kahireli ibo paşacım maşallah kuzucuğuna, bizim ki de dün 2000gr'dı maşallah, artık kilolardan bahsediyoruz, gramlar bitti.İnşallah sağlıkla büyür ve dünyaya gelirler. Valla benim kızıma ananesi dışında pek hediye alan olmadı. Yengem patik ayakkabılardan almış, çok sevinmiştim onu görünce. Bir de arkadaşım Mersin'den bir kargo yolladı. İhtiyacım olan bir şey gönderecekti, kargoya bir de Kanz'dan aldığı çıtçıtlı badiyi koymuş. Sürpriz olunca nasıl sevindim. Küçücük bir şey ama insanı nasıl mutlu ediyor. Bizim etraf doğmasını mı bekliyor, yoksa hiç umursamıyor mudur nedir, hediye gördüğümüz yok. Unutmuyorum ama bunu, yazıcam bir kenara...
benım de en cok annem aldı zaten,
kımse almıyor dıye uzuluyordum 2 haftadır hedıye yagıyor kuzucuga, saglıkla gıyer ınsallah
bugun benı goren herkes gobegın asagı ınmıs dedı:26::26:
daha vakıt var korkuyorum erken gelmesın,
bu arada kayınpederım pankreas kanserıydı bılıyosunuz,
cok fenalasmıs hastaneye kaldırmıslar
nefes alamıyormus
ben aılesel sorunlardan pek ıletısım halınde degılım ama yıne de dua edıyorum,
inşallah torununu gorur
ibocan geçmiş olsun canım ALLAH şifasını versin...
ben sir yaptırıcam ama benim için asıl sorun zamanlamayı nasıl yapıcam ona karar veremedim :26: sezeryan olsa gidersin bir kaç gün önceden yaptırırsın ama normal olduğu için kaçıncı haftada yaptırsam bilmiyorum galiba 38. haftadan sonra hazır olmak lazım :26:kızlar ağda işini ne apacaksınız.birazda onla ilgili tecrübelerimizi paylaşalım.ne kullanalım sir mi acısız yöntemler mi mi?
ben sir yaptırıcam ama benim için asıl sorun zamanlamayı nasıl yapıcam ona karar veremedim :26: sezeryan olsa gidersin bir kaç gün önceden yaptırırsın ama normal olduğu için kaçıncı haftada yaptırsam bilmiyorum galiba 38. haftadan sonra hazır olmak lazım :26:
zamanlama konusunda bende kararsızım ne yapıcam bilemiyorum
ansızın yakalanırsak yapcak bişi yok jiletleyip çıkıcaz evdenmaalesef bende çok kararsızım 36 dan sonra her an gelebilir bebişler.37 ve 38 de normal doğm yapan bi çok arkadşm var.ansızın yakalanmaktan korkuyrm açıkçası
ansızın yakalanırsak yapcak bişi yok jiletleyip çıkıcaz evdenansızın yakalanmak korkusu bende de var hatta birde erkenden yaptırırsam doğuma kadar gene uzarsa korkusu yaşıyorum 37ler olduğu gibi 41 lerde doğuran tanıdıklarım da var 36 gibi yaptırsam 40 a yavaştan gözükmeye başlarlar biraz beklesem hadi aniden geldi ne yapıcam o zaman üffff kendi adıma konuşayım en iyisi 37 38 i beklemek o ana kadar gelirse de napalım jiletleyip gidicez hastaneye
yapma bunu adaşım yapma bunu
kızlar ağda işini ne apacaksınız.birazda onla ilgili tecrübelerimizi paylaşalım.ne kullanalım sir mi acısız yöntemler mi mi?
haberim var ondan ama hiç kullanmadım olsa da kullanamam şu şartlarda çünkü şu 1 haftadır çorabımı bile giyerken şekilden şekile giriyorum eğilemiyorumhaklısın cnm 41 lerde yapanlar da var..sundepil pedi die bişey araştırdm ama kullanmadım hç.jilet yerine işe yarar mı die düşünüyrm kullanan arkadaşlar varsa lütfn yardm
geçen sefer ağdacıma açık açık söyledim ben akıntım oluyo kusura bakma falan dedim elimde peçetelerle beklerken. çok rahat bi kadın yok yok rahat ol sen bişi olursa ben söylerim sana falan dedi. yapcak bişi yok insanlık hali sonuçta
of ya... benim de son günlerdeki en büyük sıkıntım bu.... ne ypsam bilmiyorum... ağda yaptırmak istiyorum ama akıntım çok oluyor, nasıl olacak ya... :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?