- 10 Temmuz 2009
- 2.466
- 416
- 363
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #30.601
sevdecim ben funnanın sitesinde hep büyük ebatlarda gördüm...Park yatağımıza henüz sipariş verdiğimiz yatak gelmedi ama uyku setimizi Funnababy'den aldık. Park yatakların boyutuna uygun uyku seti ve nevresim takımı var orada.
Teşekkürler arkadaşlar.. Anladığım kadarıyla tekrar nevresim ve yatak sorunumuz olacak her halükarda park yatak alırsak.
Tam da hallettik bitti derken :)
Zaten yatağını büyüyen karyola aldık, içinde bi büyük bi küçük ebatta 2 yatağı var.
Bir de bu park yatak için almak çok mantıklı gelmedi bana.
O zaman idareten bi sepet mi alsam ? Onların içindeki yatağı kullanılıyormuş, ayrıca bi yatağa gerek yokmuş bildiğim kadarıyla.
Sonra da odasına geçiririm. Geçirebilir miyim ? :) Yani 6 ay odasını ayırmak için erken mi sizce ?
Teşekkürler arkadaşlar.. Anladığım kadarıyla tekrar nevresim ve yatak sorunumuz olacak her halükarda park yatak alırsak.
Tam da hallettik bitti derken :)
Zaten yatağını büyüyen karyola aldık, içinde bi büyük bi küçük ebatta 2 yatağı var.
Bir de bu park yatak için almak çok mantıklı gelmedi bana.
O zaman idareten bi sepet mi alsam ? Onların içindeki yatağı kullanılıyormuş, ayrıca bi yatağa gerek yokmuş bildiğim kadarıyla.
Sonra da odasına geçiririm. Geçirebilir miyim ? :) Yani 6 ay odasını ayırmak için erken mi sizce ?
sevdecim ben funnanın sitesinde hep büyük ebatlarda gördüm...
senin ölçülerin kaç?
birde nereden almıştın, netten mi?
belki 29 ekim cumhuriyet bayramı'nda dogarrr adını cagan cumhur koyarsınız
benim belli degil canım ana tarihim 21 kasım, bilgisayarda en son gelisime gore 13 kasım dı yani 8 gun onde gidiyoruz ama doktor 37.-38. haftalardan once konusmayalım bu konuları dedi.. hahaha bi bildigi var herhalde .. beni heyecanlandırmak istemiyor pek bir relax'tır!
ilk etapta epiduralli normal dusunuyor kendileri ama kısmet bakalım.. akıl plan yapar kader ona gulermis :)
ben bu hafta cantamı bitiriyorum kısmetse.. senin nedir son durumlar? bebek odan? canta?
veeeee günün sorusu geliyorkızlar Allahın izniyle bebeklerimizi dünyaya getirip hastaneden çıkıp evimize geldiğimizde bambaşka bi hayat bizi bekliyor olacak ve artık çoğu şey eskisi gibi olmayacak heleki benim gibi ilk kez anne olacaklar için acemilik günlerimiz başlayacak beni şimdiden o günlerin stresi sarmaya başladı şu sıralarda kafamda bi soru var size sorayım dedim. şimdi farzedelim bebeklerimizi alıp evimize geldik iyi hoş da bu bebişlerin ilk banyosunu ne zaman yaptırıcaz biz :26: kimi diyor hemen yıkanır öyle bekletilmez kimi diyor göbeği düşmeden yıkanmaz. 1 hafta 10 gün o bebek nasıl bekleyecek o şekilde e hadi yıkadık hemen ya iltihaplanırsa falan iki arada kalmış durumdayım siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Chicco Lullaby LX Park Yatak
Bu park yatağı kullananların memnun olduğunu ve içine ayrıca yatak gerekmediğini okudum. Nasıl sizce ?
Benim park yatak 60a 120 ebatında. Odamıza bir tek bu sığıyor çünkü. Uyku setimiz de boyu tam oluyor, enini biraz kıvırmak gerekiyor. Yorganın iki tarafından 5-10 cm kıvırınca tam oluyor. Yani 90a 120 filan herhalde bizim yorgan. Baktım şimdi öyle yazıyor. Çarşaf 100e 150, yatağı kavrayıp altına koyacak kadar yani. Park yatak uyku seti yazıyor üzerinde. Diğerleri büyük sanırım.
Netten almadım. Bebe mağazasında indirime girmişti. Uyku seti normalde 89 TL filan sanırım ben 70e filan aldım. Nakit olunca indirim yaptılar.
Chicco Lullaby LX Park Yatak
Bu park yatağı kullananların memnun olduğunu ve içine ayrıca yatak gerekmediğini okudum. Nasıl sizce ?
sağol canım ben tekrar bi bakayım ama uygun fiyata almışsın...
inşallah bende bulurum ...
2 tane nevresimi olsun istiyorum...
kızlar ben de yeni geldim doktordan.34+5 teyiz ve oğlum 3200 gr olmuş,kafası da aşağıda. doktor ölçümlerde yanılma payı olabilir her zaman ama seninki hep tombik gidiyordu zaten dedi. 10 gün sonra yine gidiceğiz, bakalım hayırlısı.
nehirada, benim doktorumun ultrasonu da bir şey göstermiyor. hele anneler yattıkları yerden rahat baksın diye bir monitör koymuşlar, her taraf kapkaranlık. sürekli hayal gücümü kullanıyorum. son 2 muayenedir bana kendi ekranını gösteriyor ama ben ondan da bir şey anlayamıyorum. eşim ben çok net görüyorum diyor, ahan da burnu bana benziyor falan diyor. aynı şeye mi bakıyoruz, takılıyor mu bana hala anlamış değilim. hele verilen çıktılar.. bu günküne isyan ettim, neresi ki bu oğlumun acaba diye. eşim kafası dedi. o zaman casper gibi oğlun dedim ben de.
şaka maka benim eteklerim tutuştu, daha dolu eksik var. dün alış verişe çıktım. 1 saat sonra eşimi aradım gel al beni diye. nefes nefeseyim. üstüne burnum tıkalı.
perdeler, halılar, mutfak dolapları ve temizlenip paklanacak nice şey, amaniiiiiii.
bende el atayım madem:) daha öncede konuşmuştuk bu konuyu.. biz hergün yıkarız, annem yıkar yani.. 40 ı çıkana kadar hergün yıkanır bizde.. yeğenimede öyle yapmıştı annem, hasatenden gelir gelmez yıkadı, sonra her gün yıkadı, göbeğinin bakımını yaptı güzelce.. 1 haftayı bile bulmamıştı galiba göbeğinin düşmesi, hiç bi sıkıntıda olmadı.. ama eltim göbek düşene kadar yıkamadı, doktor öyle dedi diye, 20 günlüktü göbeği düştüğünde:)
annem kardeşimi göbeği düşmeden yıkardı hatırlıyorum.arkadasım 2 ay önce doğum yaptı göbeği düşene kadar yıkamayın demısler hastaneden. bır haftaya kadar düşüyormuş zaten o zaman kadar da sabunlu ılık suyla silmişler. bende yıkamam herhalde.bişe olacak diye ödüm kopar benimde.göbek düşünce de hergun yıkanırmıs bebek yıkandıkça büyür gelişirmiş ama kasım olacak havalar soğuk bılmıyorum artık naparız. annemin yanına geldım doğuma o bilir artık artık
canım göbek düşmeden yıkanmasında bi sorun olmazmış. sadece düşmeye yakın açık yara şeklindeyse yıkanmıyormuş. bide düştükten sonra 1 mi 2 gün mü ne yıkanmıyomuş. ben hastaneden gelip bebeği yıkamadan duramam huylu insanım ben. kontrole gittiğimde bile hemen duşa girerim bütün kıyafetlerimi sepete atarım. hastane hertürlü pisliğin mikrobun olduğu yer sonuçta.
vallahi 10 puanlık uzman sorusu şekerim tebrik ediyorum
şimdi bu bizim annemle olay konumuz o der ki bebeğin göbeğinin düşmesini bekleyelim (ki 5-6 gün sürüyor)
ben geçen de buraya bir video eklemiştim yeditepe ünv hastanesi pediatri bölümü der ki doğumdan 24 saat ilk banyosu yaptırılır. İlk 24 saat vücudundaki kremsi yapının tamamen emilimi beklenir ki çok kıymetli, kooruyucu bişeymiş...
Bizde de durum bu annem madem öyle sen yıkarsın diyip dalga geçio benimle napcaz bilmiyom
cevap verenlere teşekkür ediyorumbanyo meselesine gelince bende yıkamayı düşünüyorum...
yeni yeğenim oldu...
yıkarken göbek kısmını ıslatmadan kapatarak yıkadılar hergün...her yıkandığında sanki bebek daha bir büyüyor gibi oluyordu...
zaten 1 haftada düştü göbeği...
tembelliğe bi son verip pijamalarımı sipariş etmem lazım...
Arkadaşlar düğmeli klasik modellerde doğum öncesi bedenimi versem olur dimi?
gunaydın paçozlar,
topiğin en zibidisi geldi
anam gece her yerım agrıdı,
bacaklarımı kesıp koparmak ıstedım o derece:26:
göbeğim batıyor zaten sankı ıcıne dıkenlı tel yerlestırmısler gıbı
sabahı zor ettım,
kalktım geldım ısteyım cay ıcıyom
dun doktordaydık,
2500 gr olmus ipek kuzusu,
1 kasım dedı bu sefer sezeryan ıcın benı korkular sardı tabisi
2 hafta sonra kesın netlestırecez gununu
cok kısmetlı bı kız bu paçoz,
arkadasımın tekı kargo yapmıs tum chıcco magazasını yollamıs nerdeyse:82:
benım bu zibidi kadar kıyafetım yok ha
Günaydın Kızlar,umarım hepiniz iyisinizdir biz bugün çok mutluyuz,babamız Doçent oldubebek kısmetiyle gelir derler ya çok doğruymuş oğlumun doğumundan 1 ay önce kısmeti geldi bakalım size ne kısmetlerle gelecekler....Öptük sizi
dün gece uyuyamadım..
benim görümcem de hamile aramızda 7 hafta var.
bunun dangalak kocası 2 aile arasında sıkıntılar olunca alıp evini konyadan erzuruma tasıdı.. görümceminde bi kızı var ondan sonra 2. olmamıs 10 sene sonra ilk kez oluyor.. şimdi Allahın erzurumunda kimseleri yok ve safrakesesinde çamurlanma ve büyüme tespit edilmiş. kayınvalidesi gitmiş o kadar yolu 1 hafta kalmıs geri dönmüş hos isabet olmus dönmesi .. kadın 5 gün hastanede yattı cıkmıs aksamına kaynanasına yemek hazırlamıs ben bunları dün öğreniyorum..
neyse.. aradım kayınvalidemi.. dedimki bak sen buraya gelceksin ama kızının benim sana olan ihtiyacımdan daha cok ihtiyacı var.. o kadar hastaki sesi cıkmıyor.. bilmemki diyor bana ya .. nasıl sinirlendim... bunlar komple damat yüzünden kızlarıyla görüşmüyorlar.. adamdan gıcık almıslar diye.. dedimki bak ben daha anne olmadım ama kızımın tırnagına kurban ederim herkesi..kaldıki kocasına kızdım diye kızım hastayken yanına gitmicem..
eşim dahil hepsi bi tuhaf .. kayınvalidemin bahanesi de hemen işte bekar kızım var 1 ay nasıl tek bırakayım.. baban da hasta.. dedim ben işe baslayınca 2-3 ay gelip kalcan belki bebek dogdugunda 40 ı cıkana kadar kalcaktın ayrıca demekki bana da gelemeyeceksin .. yok sana gelirim diyor..
walla kardeşinizden kızınızdan bahsediyorum dedim.. ben burda o kadar üzüldüm ki zorla gidin yanında olun diyorum resmen.. napıyorsanız yapın dedim en son..
üzüntüden uyuyamadım resmen.. yazık bide gelmesinlerde diyemiyor çünkü ihtiyacı var birinin desteğine.. kızı okula gidiyor diye gelemiyorda Konya ya .. hos gelse nasıl bir şefkat görecek bilmiyorum.. ama cok üzülüyorum..
ay basınızı ağrıttım ama paylaşmalıydım .. içim şişti resmen.. nasıl insanlar ya..
Günaydın güzel anneler ve bebişleri.. Bir kaç gündür uğrayamadım sayfaya, arada bakıp çıktım ama yazamadım. Özet geçmek gerekirse ;
Kordon dolanması ve su azlığından sonra 2 ayrı dr.a daha gittim ve 4 boyutluya girdim. Suyum nispeten daha iyi çıktı, yapılan ölçümde kritik bi azlık yok. Kordon içinse 2 dr, 1 radyolog sıklıkla rastlanan bi durum, sorun teşkil etmez dedi. Adı korkutucu ama dr.lar böyle dediğine göre biraz daha rahat olmalıyım diyorum, Allah'a emanetler sonuçta. Ben çok riskli bi durumsa erken alırlar diye bile düşündüm ama hiç böyle bişeyden bahsetmediler. Sadece bi tanesi ciğer geliştirici iğne yapılabileceğini söyledi erken alınma ihtimaline karşı ama kendi dr.um böyle bi gereklilik görmediği için ezbere bişiy de yapamadım tabi. Bu iğneyi olan var mı bizden ? Netten baktım, çok yaptıran var ama bi yerde erken doğumu tetiklediğini, böyle bir riski olduğunu da okudum. Cesaret edemedim, dr.um yapmalıyız demediği için..
Ayrıca dün kızımın büyüyen yatağı da geldi. Yaptığımız ölçümler patladı, odamıza sığmadı, daha doğrusu çok kapadı odada geçisi. Biz de kendi odasına kurdurduk. Çok da güzel oldu, Allahım güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah. Tabi şimdi minik bi sorunumuz oldu, bizim odaya ne alacağız bebişe yatak olarak ? Sepet mi park yatak mı ? Park yatak pek sevmiyorum, sepetler daha hoş duruyor ama 6 aya kadar kullanılıyormuş di mi. Eee sonra napıcaz, 7.ayda ben ayıramam ki kuzumu odasına hemen. En azından 1 yaşına kadar yanımızda olsa daha iyi değil mi. Sizler nasıl yapıyorsunuz ?
Yarın da perdesi geliyo kızımın. Baya baya bi oda oldu ya. Gidip gidip bakıyorum. Çok şükür bugünlere geldik. Allah sağlıkla tamamına erdirir inşallah.
Bu arada doğum yapan bi arkadaş olmuş sanırım. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Vakitli ve kolay doğumlar diliyorum hepimize...
18 ekımde bızım söz gunumuz... kım derdıkı... 3 sene sonra sozlendıgımz gun bı bebegımız olucak... zaman ne cabuk gecmıs dedık dun esımle.. su ıkı haftada gecse ya hemen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?