2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
şimdiii günaydın desem beni kovalarmısınız acaba:) gece uykum bölük pörçükrü, bi elim uyuşur, bi ayağım ağrır, biraz sonra nefes darlığı derken sabah 6 da ayaktaydım.. sonra 9 a kadar dolandım evin içinde, sonra kanepeye uzanmıştım ki 12 ye kadar deliksiz uyumuşum..kahvaltımı yaptım çayımı aldı geçtim pc nin başına:) bugün işim çok ama bir sürü ütü var, oğlanın mobilyaları temzilenecek..yemek yoookkk.. püff bana yardımcı lazım:)

aldığın park yatağın ölçüsüne göre visco veya sünger yatak bulabiliyosunuz bebe mağaalrından.. yine ölçüye göre, nevresim veya uyku seti de var.. normal bebek yorganları büyük oluyo ama ölçüsüne görede satılıyo.. ben akşam sadece denemek yatağını düzdüm, çok tatlı ldu ve tam denk geldi..

Park yatağımıza henüz sipariş verdiğimiz yatak gelmedi ama uyku setimizi Funnababy'den aldık. Park yatakların boyutuna uygun uyku seti ve nevresim takımı var orada.
sevdecim ben funnanın sitesinde hep büyük ebatlarda gördüm...
senin ölçülerin kaç?
birde nereden almıştın, netten mi?

sepettense park yatak daha kullanışlı bence. bide onlarında küçük boyutları var sepet ebatında. viskolarda çok pahalı değil. nolacak ki aynı nevresimi büyük yatağında da kullanabilirsin. uzmanlar ne der bilmem ama benim fikrim 6 ay az. hiç kıyamam ki ben.

park yatağın içine alacağın yatak pahalı bişi değil ki, 35-60arası fiyatlar.. bide yatak almadan, elyaf yorganla kullananlarıda gördüm ben.. elyaf yoranı katlamışlar güzelce yatak yerine kullanmışlar.. ama bebiş rahat edermi bilemiyorum onunla

sevdecim ben funnanın sitesinde hep büyük ebatlarda gördüm...
senin ölçülerin kaç?
birde nereden almıştın, netten mi?

Benim park yatak 60a 120 ebatında. Odamıza bir tek bu sığıyor çünkü. Uyku setimiz de boyu tam oluyor, enini biraz kıvırmak gerekiyor. Yorganın iki tarafından 5-10 cm kıvırınca tam oluyor. Yani 90a 120 filan herhalde bizim yorgan. Baktım şimdi öyle yazıyor. Çarşaf 100e 150, yatağı kavrayıp altına koyacak kadar yani. Park yatak uyku seti yazıyor üzerinde. Diğerleri büyük sanırım.

Netten almadım. Bebe mağazasında indirime girmişti. Uyku seti normalde 89 TL filan sanırım ben 70e filan aldım. Nakit olunca indirim yaptılar.

Son düzenleme:
yaa büyük bi yatak almışsın zaten,ialdığını çok uzun süeli kullanmayacağına göre o kadar paa vermene gerek yok bencee..150-200 arası çok güzel yataklar var.. ölçüsüne görede bi yatak alırsın 40liraya filan... ben hiç araştırmadım marka filan, girdiğim ilk yerden aldım.. yatağım 70*110, yorganda 75*115 tam denk geliyor üzerine... yorgan, alt açma, yastık ve kılıflarını 50 liraya almıştım. biraz büyükte olsa aldıklarınıda kullanabilrsin uyku seti olarak.. sepet çok güzel ama çok kullanışlı gelmiyo bana.. akşam bi arkadaşa gittik biz, 5 aylık bebek, şu pusetlerde tek başına bırakamıyo atlıyo aşağıya, sepettede öyle olur gibi.. ama park yatak alırsan uzun süreli kullanabilrisin..

Allah iyiyliğini versin lunamm ayy çok güldümm ne cumhuru kız Çağan Uras olacak kısmetse..

Babası arkadaşlarına hava atmaya bile başladı 1 kasım benimle aynı gün diyee hevesii kursağında kalmaz inşş..:)))hayırlısı neyse o olsun tabikii..
senin daha var izne ayrıldınmı pekii..

biz oda siparişini verdik 20 ekimde gelcek geç kaldık vermekte tabi şimdide bekliyoruz..odanın tülü ve halısı kaldı tabii oda gelse daha ii olacaktı detayları halletmek ama kısmet böyleymiş..hastane çantam hazır çok şükür..bi ara kasılmalarım vardı erken olabilir diye annemler gerekli alışverişlerimi ben gitmeden yaptılar istediklerimi anlatmıştım onlara kalanlarıda ben hallettim..durumlar böle işte cnm..

çaykaşığı, kahvekolik, masterbully cevaplar için teşekkürler kızlar..

ilk 24 saatten sonra sanırım hergün yıkayacağız. kayınvalidem bende olacağı için o bilir...

Chicco Lullaby LX Park Yatak

Bu park yatağı kullananların memnun olduğunu ve içine ayrıca yatak gerekmediğini okudum. Nasıl sizce ?

daha kullanmadım ama içine il 6 ay için ayrı bi yatak 6 dan sonrası içinde ayrı bi yatak alıcam. henüz karar vermiş değilim araştırıyorum hala nasıl yatak alacağıma

bende bi el atayım soruya :)))
komşum 5 gün önce doğum yaptı hasteneden gelince yıkadılar
birdahada göbeği düşünce yıkanacakmış ...
şahsen bende öle yapmayı düşünüyorum inşaallah :)

sağol canım ben tekrar bi bakayım ama uygun fiyata almışsın...
inşallah bende bulurum ...
2 tane nevresimi olsun istiyorum...

bende el atayım madem:) daha öncede konuşmuştuk bu konuyu.. biz hergün yıkarız, annem yıkar yani.. 40 ı çıkana kadar hergün yıkanır bizde.. yeğenimede öyle yapmıştı annem, hasatenden gelir gelmez yıkadı, sonra her gün yıkadı, göbeğinin bakımını yaptı güzelce.. 1 haftayı bile bulmamıştı galiba göbeğinin düşmesi, hiç bi sıkıntıda olmadı.. ama eltim göbek düşene kadar yıkamadı, doktor öyle dedi diye, 20 günlüktü göbeği düştüğünde:)

Chicco Lullaby LX Park Yatak

Bu park yatağı kullananların memnun olduğunu ve içine ayrıca yatak gerekmediğini okudum. Nasıl sizce ?

sen bilirsin canım ama bu model pahalı geldi bana...
çünkü zaten bi yatağın var...
ben 150 liraya sunnybaby aldım...nette tüm yorumları okudum herkes çok memnun kalmış...
arkadaşımda tavsiye etti memnundu aldım...
ben sadece 9 aya yatırmayı planlnadığım için gerek görmedim...ayırmayı düşünüyorum sonra oda yaprım belki...

sağol canım ben tekrar bi bakayım ama uygun fiyata almışsın...
inşallah bende bulurum ...
2 tane nevresimi olsun istiyorum...

Ben de funnababy'i henüz yıkamadım, ütülenmesi zor demişlerdi, yıkayım, ütüleyim, memnun kalırsam bir başka modelinden nevresim takımını daha almayı düşünüyorum. İnşallah memnun kalırız. :)

Kızlar ben bebişimi Allah izin verirse eve gelir gelmez yıkamayı düşünoyrum. Bizde bebek her gün yıkanır. Yeğenime öyle yaptık. Suyu da çok seviyor kerata. Hiç ağlamıyor. Şimdi 15 aylık, annem onu bugün kaplıcaya götürmüş. Ailecek su ve banyo hastası olduğumuz için bizim ailedeki bebekler de böyle yetişiyor.

maaşallah oğluna canım yorma kendini ev işleri hep vardır ve hiç bitmez ben de işten gelince zamanım ve keyfim oldukça yapmaya çalışıyorum hiç zorlamıyorum kendimi ne gerek var bu halde ben de daha hazırlamadım çanta falan bir günlük iş
evet bi dönem yaratık gibiydi bebişler şimdi bebeğe benzedile bu seferde büyüdükleri için göstermiyorlar biz nasıl sevcez bu bebişleri doğmadan yahuuu mecbur beklicez doğuma kadar acaba kime benziyor çok merak ediyorum baba sarı ben esmer bizim kızımız nasıl olcak acaba

banyo meselesine gelince bende yıkamayı düşünüyorum...
yeni yeğenim oldu...
yıkarken göbek kısmını ıslatmadan kapatarak yıkadılar hergün...her yıkandığında sanki bebek daha bir büyüyor gibi oluyordu...
zaten 1 haftada düştü göbeği...

Son düzenleme:

kanzy bunu beğendi ve destekliyor

Sağolun arkadaşlar fikirleriniz için... Ben sonrasında da annem bakarken ona götürürüm belki diye düşünüyorum, o yüzden rahat bi model alayım diye düşündüm. Diğerlerine de bi bakayım, bi karar vericem artık.

Bebeği yıkama olayında ben de tereddütteyim. Bana kalsa hemen yıkanmalı hastaneden gelince bebek de anne de :) Ama enfeksiyon riskinden bahsediyolar göbek düşmeden, o yüzden kararsızım.
Hele kendim için naparım bilmem yıkanma derse. Sezeryan sonrası dikişler alınana kadar banyo yok demiş dr.um bi arkadaşıma. Düşünemiyorum hastaneden çıkıp tertemiz yatağıma duş almadan yatabilmeyi !
Bence böyle bişey varsa, lohusa sendromu denen şeye sırf bu yüzden bile giriliyor olabilir :)

İnsan ameliyatlı, kanamalı ve duş bile alamadan nolur düşünsenize !
Sizler ne yapmayı düşünüyosunuz banyo konusunda bebekler ve tabi kendiniz için ?

cevap verenlere teşekkür ediyorum cevaplardan anlaşılan geldiği gün yıkanmasında göbeği açısından bi sakınca yok diğer günlerde ara ara yıkanabileecek dikkatli olunarak

selam kızlar, gittiğim hastanede sgk geçmediği için, sgk geçen bi hastaneden çalışabilir raporumu aldım sabah.. ama uyuz doktor bebekten çok, büyük memelerim ve aldığım kilolarla ilgilendi. memelerin büyük kumaş sütyenle yat, sarkmasın.. çok kilo almışsın, nasıl verceksin bunları deyip durdu tabi benm sinirler tavan neyse bebişimiz 1950 olmuş cumartesiden beri (cmt 1887 di) ve ilginçdir ki suyun gayet iyi dedi, hatırlarsanız kendi dr um haftasonu suyumun, başlangıca göre az olduğunu sölemişti. aklım karıştı şimdi, inş bunun dediği gibi normaldir.

kızlar bu arada facebook sayfasının linki ne?

tembelliğe bi son verip pijamalarımı sipariş etmem lazım...
Arkadaşlar düğmeli klasik modellerde doğum öncesi bedenimi versem olur dimi?

bir beden büyük alsan daha iyi sanki..

ne güzel ne şanslı bebişin, bizimkine ananesi ve benden başka bişi alan olmadı maalesef (babannesinin aldığı tek bi badyi saymıyorum bile , kadın nasılsın die sormadı bile 8 aydır, almadınız bişi demiyim die zorla aldı eminim) hep böle devam etsin kısmeti inş

tebrikler, bebekler gerçekten kısmetleriyle geliyolar

ne kadar acımasız bu insanlar, kendi kızın bu durumdayken, hiç bişi görmez insanın gözü, nasıl rahat ediolar anlamıorum walla, pesss

herşeyin yolunda olmasına sevindim canım, benim ablam ekim ayında doğum yapacak. eylül ayında erken doğum riski oluştu ve ciğer iğnesini yaptılar doğarsa tedbir olsun diye. ama çok şükür hala gelemedi miniğimiz. nerdeyse bir ay geçti bak, erken doğumu falan tetiklemedi
bende yatak aldım odasına ama bizim odayada park yatal aldım, gayet cici ve kullanışlı görünüyo, sepetler zaman olarak daha kısa kullanılıo, park yatağı daha uzun kullanırsın. ne biliyim ben 6 ayda ayıramam heralde yanımdan

18 ekımde bızım söz gunumuz... kım derdıkı... 3 sene sonra sozlendıgımz gun bı bebegımız olucak... zaman ne cabuk gecmıs dedık dun esımle.. su ıkı haftada gecse ya hemen..

ne kadar anlamlı olmuş o zaman gerçekten zaman çok çabuk geçiooo, o iki hafta sana ömür gelir şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…