- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #30.941
Selam annecikler....Mersinli42 arkadaşım ...İltihaplı olduğunu nasıl anladın...Benimde vajinamda kaşıntı var...Doktoruma ulaşamadım ama mantar olabilir diye düşünüyorum...Senin vajinandakaşıntı varmı acaba...Yada böyle bir problem yaşayan annecik varmı...
Kizlar bugün doktora gittim,bebisimin kalp atislarini duydum,bebisimi gördüm sevindim.Amam benim bebis hala dönmemis maalesef,bide 2 haftadir hic gelismemis,Yaaa özelliklede cok dikkat ediyorum yediklerime,süt,yumurta,et,balik yiyorum.Ne yiyecegimi sasirdim.Sekeri dengede tutuyorum ona ragmen böyle olunca cok üzüldüm gercekten.Kizlar ne yiyebilirim bebisimi gelistirebilmek icin bi yardimci olun lütfen.Dogumu yapacagim hastaneden randevu aldik,ayin 20sine randevu verdiler önce bi konusacaz eger dönmemisse bir sonraki hafta döndürceklermis.
fatmacıgım ben de onu bebegim zannediyorum ya nooldu paranoyaklasacak bir durumumuz mu soz konusu yoksa???
offf bi de bu stres lazımdı
sare kac kilo canım bu arada ben demin de yazdım maalesef sadece 135 gr almıs benim kız 2 haftada33+1 izz
Lunacım
benim kızım 2740 doğmuştu
yanakları tombişti ama zayıftı kuzum
emdi nasıl kendini bir haftada topladı inanamazsın
onun için hiç takma kafana küçük doğsun minik doğsun hiçç önemli değil
şimdi ki hamileliğim de biraz iri olcakmış bebiş doktor öyle dedi ama inanki bebek dediğin minik olur
çokta kilolu istemiyorum ben
2 yi geçmiş ya iyi işte
benim arkadaşım 35. haftada doğum yaptı 2200 doğdu bebişi geçen gördüm 3,5 kilo olmuş nası güzel olmuş görsen
hiç dert etme canım, bariz bi kilo sorunu olsa dr un sölerdi zatenminik bile olsa, çabuk toparlanır derler takma kafana..
ohh ne güzel kokmuş evin.. eşyaları henüz yıkamamış biri olarak darısı başıma diorum :) sen ööle anlatınca heves ettim walla, ama işten sonra pek hal kalmıo insanda, yatmak istiyorum hep
walla ben panik yapmadım hic kızımın bu hareketinden.. hatta hosuma gidiyor birden kendini bırakısı :)
Sarem 32+6 da 2100 gr dı boyu da 44 cm ..senin ki de 2060 mıs cok bi fark yok aralarında bence.. bide yanılma payları da olacak .. panik yapma yani.. sola yatmaya ve bol meyve tüketmeye devam.. suyu ii de olsa su tüketimine dikkat etmeliyiz..
ya kızlar sormayı unutmuşum oğluma SEMİH düşünüyorum..
eşim ise gzl diyor ama HAKAN a da sıcak bakıyor..
sizce hangisi ?
Muhammed' e saygısızlık olmasın diye mehmet konuluyormuş. bende ahmet efe- mehmet efe arasında kararsızım.babamız dedi ki bugün, seç artık birini, oğlumu ismiyle sevmek istiyorum... seçeneklerimiz mehmet ya da selim... bekliyorum yorumlarınızı...
elemem Vallahi. kayınvalidem nurettin dedi, eşim çoookk öncelerden oğlum olursa hamza olsun istiyorum diyordu, mert i de ben koydum.hangisini eliyim :)))) elimde değil elemek
ibonun kayınpederi vefat etmiş kızlar..
adam göremedi torununu cok üzüldüm ya..
Ben İzmit merkezdeyim canım. Konak'a gidiyorum ben de. 60 evleri biliyorum, arkadaşım oturuyor orada, Adese miydi öyle bir market var, oralarda oturuyor. Doktorun içine sinmesi çok önemli, ben tıp fakültesine de gittim, Acıbadem'den bir doktora özel muayenesine de gittim ama hiçbirisinden memnun kalmadım. Hatta Konak'ta Gülçin'e de gittim ama ondan da memnun kalmadım. En son Erkan Bey'de soluğu aldım.Biz de pazartesi konuştuk doğum meselesini. Normal doğuma bir engel yok dedi, çok şükür. Erkan Bey uzmanlığını da normal doğumda yaptığı için bu konuda ona güveniyorum. Normal doğum yapamazsın dediği bütün arkadaşlarım sancı çekip çekip sezeryana alındılar. Adam biliyor da konuşuyor demek ki diyorum ben de. Bakalım inşallah hakkımızda en hayırlısı olur, sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi.
erkan mı, normal mi... ilk defa bu ikisini aynı cümle içinde kullanabilen biriyle karşılaşıyorum.. neyse, hiç bozmayacam moralini, Allah kolaylık versin.. bende arkadaşına yakın biyerde ouruyom bu arada...
Biliyorum canım, doktorum hakkında söylenenleri. :)) Adam sanki keyfinden sezeryan yapıyor gibi düşünüyorlar. Uzmanlığını normal doğumda yapmış bir doktor. Araştıranlar ve yakından tanıyanlar bilir. Vakum dahil herşeyi kullanır, herkesi normal doğurturum diyor. Ama sonucuna katlanır herkes diyor. Bebekte veya annede hasar olabilir, iila normal doğum diye tutturanlara söylüyor bunu. Arkadaşıma muayeneden sonra dedi, sen asla normal doğuramazsın diye, kız gitti 9.ayda başka doktora, normal doğum için kaç gün sancı çekti, en sonunda bebeğin ve annenin hayatı tehlikeye girdi ve bebeği sezeryanla aldılar. Doktorum ona söylediğinde para için sezeryan yapacağını zannetmişti... Ben doktorumun teşhisine güveniyorum ki zaten bendeki rahatsızlığı keşfeden, teşhisi koyan o oldu, teşhis koyup ilaç verdiği ay hamile kaldım ben. Yani moralimi istesen de bozamazsın, doktorumu iyi tanıyorum. Sezeryan derse sezeryan olurum, normal derse ki şuan normal diyor, normal doğururum Allah'ın izniyle... Rabbime kalmış herşey. Doktor sadece yardım edebilir...
bilemiyorum canım belkide kasılmadır. ben şimdi doktordan geldim nst ile falan iyice kontrol ettiler ama sancı çıkmadı. genede her ihtimale karşı prepar tablet kullanmamı söyledi en azından 37. haftaya kadar doğumu engellememiz lazım dedi.o bende de oluyor.. kızım poposunu dayıyor iice sertleşiyor.. sonra bırakıyor geciyor.. kasılma mı ki o .. ben kızım sanıyordumm..
Kizlar bugün doktora gittim,bebisimin kalp atislarini duydum,bebisimi gördüm sevindim.Amam benim bebis hala dönmemis maalesef,bide 2 haftadir hic gelismemis,Yaaa özelliklede cok dikkat ediyorum yediklerime,süt,yumurta,et,balik yiyorum.Ne yiyecegimi sasirdim.Sekeri dengede tutuyorum ona ragmen böyle olunca cok üzüldüm gercekten.Kizlar ne yiyebilirim bebisimi gelistirebilmek icin bi yardimci olun lütfen.Dogumu yapacagim hastaneden randevu aldik,ayin 20sine randevu verdiler önce bi konusacaz eger dönmemisse bir sonraki hafta döndürceklermis.
aslında şöle diyim canım;
konak hastanesi yoğunluktan dolayı hastaları planlı birşekilde sezeryan tarihi veriyolar ve hepsi sezeryan oluyor.. konakta çalışan arkadaşın falan varmı hiç, gir kayıtlarına bak, normal doğum yapan kimse yok konakta.. bu doktorlardan kaynaklı bir durum değil ama, dediğim gibi hastanenin ve yönetimin politikası böyle.. zaten okadar çok hastası var ki kadın doğumun, hangi birinin sancısı ne zaman tutacak belli değil nasıl yetişecekler ki.. yönetimin tutumu böyle olunca doktorlarda hastayı kaçırmamak için son aya kadar normal falan diyolar, ama emin ol mecburiyetten erkan da sana son ay sezeryan olmak zorunda ....... (herhangi bişi atacak) problemi var diyecektir, demek zorunda çünkü.. eşimin tüüm akrabaları erkana gitti ve hepsinde de aynı taktik, hepsi sonunda sezeryan oldu.. ama dediğim gibi adamın başka şansı yok.. anlatabildim mi acep.. nese, hayırlısı tabiki herkes hakkında.. bizde normal yapacaz diye anlaşma imzalamadık zaten yukardakiyle..kısmetimizde ne varsa artık..
ibonun kayınpederi vefat etmiş kızlar..
adam göremedi torununu cok üzüldüm ya..
Konak'ta normal doğum yapan var. :) Çoğunluğun sezeryan olduğunu da biliyorum. Eşim üniversitede asistan, birçok arkadaşı var orada asistanlık yapan, yani hastanemden memnun kalmasam, şimdi üniversiteye geçer, orada normal doğum yapabilirim. Ama ben bu imkanlarıma rağmen Konak hastanesin tercih ediyorum. Erkan Bey'in teşhisine de dediğim gibi güveniyorum. Bana sezeryan derse ki hiç düşünmem sezeryan olurum, bunun hastanenin politikasından olduğunu da düşünmem. Dediğim gibi doktoruma güvenim tam. :) Doktorumla hamileliğimin başından beri sohbet etme şansımız çok oldu ve inançlı bir insan olduğunu anlamak zor değil. İnsanları herhangi bir taktikle oyalayacak bir insan olduğunu düşünmüyorum. Ama tabi babamın oğlu değil. :) İnsan sonuçta. Herkesin bir çalışma politikası vardır. Üniversitedeki hocaların da neler yaptığını biliyorum, diğer hastanedekilerin de... O yüzden bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Herkes inanmak istediği br doktora inanıyor ve onun izinden gidiyor. Sadece seçimler farklı. Allah herkesin hakkında hayırlı olanı nasip etsin. 33.haftaya girmiş birisi olarak doktoruma da şuana kadar hep güvendim, çok şükür güvenim de tam, bu haftadan sonra benim fikrimi değiştirecek kimse tanımıyorum. :) Seni eleştirmiyorum, yanlış anlama, çok kişiyle bu polemiği yaşamaktan sıkıldım sadece, insanlar en iyi kendi doktorlarının olduğunu, diğer doktorlar hakkında duyduklarının tek geçerli fikir olduklarına inanıyorlar, bu konuda biraz sinirleniyorum. Yani herkes akıllı da bir aptal bizmişiz gibi davranıyor bazı insanlar. Sözüm sana değil, sakın yanlış anlama... Neyse demek istediğim ben doktorumu yeterince araştırdım ve bu saatten sonra fikrimi değiştirmeye çalışanları pek de iyi niyetli görmüyorum... Sanırım senin doktorun için de aynı şey söylense sen de bunu hissedersin. Kaldı ki ben de Akademi Hastanesi hakkında duyduklarımı sana hiç söylemeyeyim, senin de moralin bozulur. Bu haftadan sonra hastane değiştirmek sen de istemezsin. O yüzden Allah'a inanıp beklemek lazım. Hakkımızda hayırlısı olsun...
bilemiyorum canım belkide kasılmadır. ben şimdi doktordan geldim nst ile falan iyice kontrol ettiler ama sancı çıkmadı. genede her ihtimale karşı prepar tablet kullanmamı söyledi en azından 37. haftaya kadar doğumu engellememiz lazım dedi.
off offf offfffff bu ne sinir.. çok yanlış anlamışın beni.. benim seni şu saatten sonra sinirlendirmek, üzmek yada doktorundan soğutmak gibi bi niyetim yoktu.ki erkan için bişi demedim di zaten. sadece normal için çok şartlandırma kendini ki sonra üzülme diye demiştimm. ben 4 sene sağlık sektöründe çalıştım izmitte, hemen hemen çalışmadığım hastanede olmadı, çook doktor tanırım, personel tanırım vs. nacizene fikrimi paylaştım konak hastanesi ile ilgili.. dediğim gibi eşimin tüm akrabaları konakta erkan beyde doğum yaptılar ve hepsi çook memnunlar.. seni kırmak üzmek istememiştim gerçekten, akademi ile de ilgili benden çok şey bilmiyosundur eminim, orada çalışan hemen hemen herkesi tanıyom çünkü, doktor ve personel dahil.. konak akademiye göre daha donanımlı bir hastane kesinlikle haklısın..
ama dediğim gibi üzgünüm yane, vallahi kapatalım konuyu çok üzüldüm bu kadar tepki vermene.. Allah hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.. nerde nası olacağı hiç mühim değil bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?