- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #31.021
başı sağolsun... çok üzüldüm.... Allah güç versin...
bizde de öyledir, mehmet tercih edilir... tabi son zamanlarda tersine döndü durum ve ben hiç hoşlanmıyorum bu durumdan... ahmet efe de güzel mehmet efede...
ha ha, biz şeftali çıktığından beri her akşam yiyoruz.. kıl yumağı olcak desenize bizim oğlan
Allah şifa versin... inş. sağlıkla gelir bebişleri...
Hastane çantasını hazırlayanlardan sadece crafty fotoğrafını çekip eklemişti sanırım. Başka hastane çantası hazırlayan arkadaş varsa, onlar da ekleyebilirler mi? Ben nasıl yerleştireceğimi düşünüyorum da çözüm önerilerine ihtiyacım var. crafty'nin İkea'dan aldığı kutulara bayılmıştım ama tabi burada bulamam şuan. Bebek kıyafetlerini neye sarıp koysam? Yani valize öylece yerleştiremem. Ama nasıl bir şey alsam da onun içine koysam, hijyen açısından nasıl hem kolay hem güvenilir olur?
kızlar ASKIS arkadasımızdan 1 saat kadar önce sms aldım
daha iyiymiş ciğer gelişimi için tedavi görüyomus aksamda sancı olmazsa cıkacakmış
umarım bebişi birazdaha bekler ve saglıkla gelir...
bidee şeftali yiyenin çocuğu tüylü olacak derler bizde.. benim oğlan tüy yumağı olarak doğacak eğer bu teori doğruysa..
ohh.. kuaforden geldımmm hem pamuk oldummm bagıra bagıra da olsa hem yıne sapsarıı oldummm dıplerımı gormekten fenalık gelmıstıı kasım bıyımmm da halloldu yuzum gozum acıldı vallahıııı... artk dogurabılırımmm hazırım..
kızlar benimde bi anda iç çamasırımda ıslaklık oluyor.. hemen kosuyorum wc ye iç çamasırım sanki kacırmısım gibi ıslak ve ortasında beyaz katı katı bir akıntı var.. sizde de oluyor mu..
biz geldik doktordan teyzeleri idrarda iltihap çıkmadı çok şükür ilaç kullanmama gerek kalmadı
danam 1.950 ye 46 cm. olmuş doktor senin kız 40 haftayı beklemiycek heralde diyo bakalım
bu arada bacılar kocim kızımı aldı aldı işe götürdü akşam üstü ablasıyla babası oğluma ne güzel ciciler almış gelmiş bizim kuzu doğacakta bunlarımı giyecek diye sevip duruyolar geldiklerinden beri eşimin dediğine göre kızım çınar hep benim eskilerimimi giyecek ona cici alalım demiş gitmiş almışlar hepsini kızım seçmiş uyku tulumu bile almışlar bu işe sevindim kızım kardeşini düşünüyor ve ayakları üşümesin diye aldık diyor tam istediğim tablo allahım yardım etsin kızım kardeşini kıskanmasın diye çok dua ettim çok konuştum kızımla sanırım başardım mutluyum :))))
kızlar resim nasıl ekleniyor?
ayni durum bende var galiba kizlar ... normalde gunluk ped kullaniyodum son zamanlar pecete kullanmaya basladim sabah kalktigimda altima kacirmisim gibi oluyo sonra birden bir akinti oldu ama beyaz degil benimki sari renkte oluyo kasintilarimda yok ama 2 ay once doktorum kapali mantar var demisti ilac verdi kullandim gecti ama bu simdi ne ki :26: kasinmiyo da sizde de boyle bir durum var mi?
bu arada dun aksam cok kasilmam oldu tam 2 saat e yakin hep birden karnim tas gibi oluyo geriyo ve agrim oluyo araliklari cok fazla da degil belkide 2 saat icinde 10 kere kasilmisimdir ya simdiden boyleyse ben gercek dogum agrilarini nerden anlicam
evet cnm son 13 gun hatta... ıyı oldu ferahladımm..
sormayın kızlarr... bır hafıflıkkiii anlatamamm... buarada sedusumm bnm dr um 16. haftama kdr bekle demıstı snra her gıdısımde bu halın ne boyle gıt saclarını boya hıcbısey olmaz dıyıp duruyodu bn kendım korkmustum... hep doguma 10-15 gun kala gıdıerım ınsallah ıyı olursam dıyodum bugun bı gayret gttım cunku kızımı en az 3-4 saat emzıremezdım soguk dıye yanmdada goturemem hem ne de olsa kuafor ortamı nıspeten pıs tabıııkı ev ortamlarına gore ayrıca ılac kokusu... Allah a emanet de gıt hallet bacımm... kasıklarımdakı adet sancısı gbuı bnı bagırtan agrıyı kocaman sısmıss burnumu ters donmeye yaklasmıs dudaklarımı bıle takmıyorm bgn , cok ıyı hıssedıyorum kendımı
Regl ağrısının gidip geldiğini düşün gün içinde sürekli gidiyor ve geri geliyor ama ritmik olarak işte şiddetli regl ağrısı yaşıycaz doğum sancısı olarak. ve gittikçe şiddeti ve sıklığı artıyor.
yarın doktora gidicez bizde tahlil istemişti onların sonuçlarını alıcam. O zaman sorucam bakalım ona göre boyatıcam bende. ama doğumdan önce ile şimdi arasında bebek açısından hiçbir fark yok ama dediğin gibi o kuaför ortamına bebek sokulmaz 3-4 saat bebek kimseye bırakılmaz (su verirler ayaklarında sallarlar olmadı beşikte sallarlar kesinlikle kendi annem bile olsa güvenemem. Bende eğer doktor ok derse haftaya gider boyatırım ama ağdada çok canım yanacak diye korkuyorum geç çıktığı için 38. haftamda aldırsam 40ım çıkıncaya kadar beni rahat rahat idare eder gibime geliyor. Bakalım yarın ola hayır ola.
ayrıca kızlar saçma sapan bacak kıç ve basen ağrıları çok normal ağlatacak kadar bile olsa normal haberiniz ola. Bel ağrısıda çatı genişlemesi için vücut kendini hazırlıyor çünkü bu hayvani bir durum. Normal yani hepiciği.
arkadaşlar farkındamısınız bilmiyom ama bu akıntı meselesi herkeste var, kaşıntı ve koku olmadığı sürecedee korkcak bişi yok.. herkeste olduğuna göre korkcak bişe yok bence, normal bir süreç demek ki..
sonra şu karındaki kasılmalar, hani bi an taş gibi oluyo sonra yine yumuşuyo bi süre sonra.. buda herkeste oluyo demek bu da normal bişe, anormal olsa hepimizde birden olmazdı yaa..
valla bilmiom ben mi çok rahatım, sizmi çok paniksinizz.. büyükler diyo ki; hamileliğin tadını çıkartın, hele de ilk hamilelikse her anını yaşayın unutmayın zevk alın.. tadı damağınızda kalmalıki hamilelik günlerinizi özleyebilin, yine yine isteyin.. ben büyük sözü dinliyom valla... şuan tek düşündüğüm nasıl bi bebek dünyaya getirecem, burnu nası olcak, nasıl gülümseyecek, kime benziyecek, saçı olcak mı kel bibebiş mi olcak..
yani diyeceğim o ki güzel şeyler düşünün arkadaşlar, güzel olsun, hayırlı olsun, sağlıklı olsun.. öle en küçük ayrıntıya takılıp sıkmayın hem kendi tatlı canınızı hem bebişinizi.. eninde sonunda Allahın izniyle doğacak zaten bu bebişler.. sürekli endişe etmeyi bırakın yaw.. valla yazık ediyonuz bu güsel günlere.. tadını çıkarın yaw hamileliğinizin.. hadi hep berabeerr....
sedaaa
şeyimin kemiğinin balyoz yemiş gibi olması da normal ve hayvani bişi mi
çok arıo yaaa
tutup gezesim var
acı nerdeyse can orda derler ya
canım şeyimde
İnsan bir memeli hayvandır onlarda doğurarak ürerler. Yani doğum yaklaştıkça tüm memeli hayvan gebe dişileri bu ağrıları çekerler. Şeyinde ağrır ki benim şuanda ağrıyor. (Açılıyor sanki) Kıçında ağrır bacaklarında kasılıp kalır ve kasılması geçer ağrısı kalır. Belin ayrılıyormuş gibi ağrır zaten ayrılıyor ondan ağrıyor.hiç düşünmüyonuz dimi 1 2 aydır nerdeyse vücut kendini hazırlıyor yavaş yavaş bunların hepsinin 1 gün içinde olma ihtimalini bir düşünsenize. Öyle olsa hiç bir hayvan üreyemez. çünkü insanı diğer memelilerden ayıran en önemli özellik sosyal bir varlık olmasıdır yoksa gebelik doğum bebek bakımı gibi şeyler doğada tüm memelilerde aynı hayvani iç güdüyle oluşur. Doğurduktan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız.(birden kendinizi bebeğin altını doğru bir şekilde alıp ona zarar verebileceğinizi hiç aklınıza getirmeden üstünü değiştirdiğinizde bu dediklerimi hatırlamıyacaksınız ama aynen böyle oluyor. Sanki doğum sırasında aşağıdan çocuk çıkıyor yukarıdan beyne bebek bakımı a dan zye yükleniyor) Özellikle ben nasıl bakıcam bu çocuğa diye kaygı duyanlar. Doğal bir süreç tadına varın. Kedilere kimse birşey öğretmez ama en güzel annede onlar olur. Öptüm hepinizi.
İnsan bir memeli hayvandır onlarda doğurarak ürerler. Yani doğum yaklaştıkça tüm memeli hayvan gebe dişileri bu ağrıları çekerler. Şeyinde ağrır ki benim şuanda ağrıyor. (Açılıyor sanki) Kıçında ağrır bacaklarında kasılıp kalır ve kasılması geçer ağrısı kalır. Belin ayrılıyormuş gibi ağrır zaten ayrılıyor ondan ağrıyor.hiç düşünmüyonuz dimi 1 2 aydır nerdeyse vücut kendini hazırlıyor yavaş yavaş bunların hepsinin 1 gün içinde olma ihtimalini bir düşünsenize. Öyle olsa hiç bir hayvan üreyemez. çünkü insanı diğer memelilerden ayıran en önemli özellik sosyal bir varlık olmasıdır yoksa gebelik doğum bebek bakımı gibi şeyler doğada tüm memelilerde aynı hayvani iç güdüyle oluşur. Doğurduktan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız.(birden kendinizi bebeğin altını doğru bir şekilde alıp ona zarar verebileceğinizi hiç aklınıza getirmeden üstünü değiştirdiğinizde bu dediklerimi hatırlamıyacaksınız ama aynen böyle oluyor. Sanki doğum sırasında aşağıdan çocuk çıkıyor yukarıdan beyne bebek bakımı a dan zye yükleniyor) Özellikle ben nasıl bakıcam bu çocuğa diye kaygı duyanlar. Doğal bir süreç tadına varın. Kedilere kimse birşey öğretmez ama en güzel annede onlar olur. Öptüm hepinizi.
ay lav yu so maççç :)
seni doğum koçum seçiorum bacım :) hoş bu şeyim açıl açıl nereye kadar dicem amma benim kız koca kafalı dr öle dedi
babasına çekmiş onun da cüneyt arkın kadar koca kafası var
bende sedusu kişisel yaşam koçu ilan ediyorum.. doğur gel de bizi de doğurt
ay lav yu so maççç :)
seni doğum koçum seçiorum bacım :) hoş bu şeyim açıl açıl nereye kadar dicem amma benim kız koca kafalı dr öle dedi
babasına çekmiş onun da cüneyt arkın kadar koca kafası var
yaa bayılıyorum senin şu yorumlarına :82:
Doktor geçen gün gittiğimde epidural normal yapabiliriz doğumunuzu isterseniz dedi konfor açısından. Yok ben orangutanlar gibi en doğal doğum olayını istiyorum dedim. Kadın bel bel baktı anlayamadı zaar. Meslek dedi Dedim Zİraat mühendisi Zooteknist ( biz kendimize hayvan ebesi diyorduk) (demedim artık 3. sınıftan ayrıldım 4. sınıfı okuyupta mezun olmak varken bıraktım okulu) Ama hiç kopmadım okuldan ve bilimden işime yarıyor mu kızımın fen ödevlerinde çok iyi oluyordu ama artık hocalarının hoşuna gitmiyor çünkü bazı öğretmenlerimiz bilgiyi seven anneleri sevmiyorlar daha fazlasını istiyoruz diye.
Neyse ben yatayım yarın sabah 9.5 gibi doktora gitmeyi düşünüyorum.
koca kızı olan bi anne ooo
yaş olarak olmasa da tecrübe & kafa yapısı olarak topicimizin ANASI ilan ediorum seni :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?