- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #31.261
Doğru soyluyorsun canım. Ya ben galıba son olarak epıduralle normal doguma karar verdım :) Bugun kontrolum vardı kızım dönmüş normal doğum pozisyonundaymış, doktorum da normal dogum yapmamı ıstıyor normal dogumun konforlusu dıyor epıdurallı normal dogum ıcın. Insallah hersey yolunda gıder.Sen nasıl yapmayı dusunuyorsun?
merhaba anneler,inşallah bebişler ve siz iyisinizdir...
benim çok moralim bozuk hala :2: plasentadaki yaşlanma devam ediyor bugün başka bir doktora gittim,adam pat diye kalbi durabilir hçbir şey olmayadabilir dedibu nasıl bir çelişkidir yaa ne yapacağım ben ?
adam riski belirtmek için dedi tabi bunu,doğumevi'ne gidiyorum demiştim oraya git düzenli kontrol etsinler seni,doğuma erken alabilirler dedi.bende çok mu artmış yaşlanma dedim,oda bundan çok daha fazlası ile hiçbir şey olmayabilir ama bununla pat diye kalbi de durabilir insan bu o saniye pat diye kalbi durursa yapacak bir şey yok.eve gelene kadar ağladım çok moralim bozuk.doğumevinde 2 ayrı doktor baktı geçen hafta ve 2 hafta sonra gel dedi ikisidemadem böyle sakıncalı onlar neden bukadar sallamadı ?sadece sık kontrol edelim falan dediler.yıkıldım bugün resmen çok canım sıkkın.
37yi bir geçsen hemen alırlar seni doğuma dedi bugünkü doktor,yani ben erkenci görünüyorum kızlar.ama daha 34e yeni girdmşu 2 haftayı nasıl atlatacağım ben sakin bir şekilde,hareketlerini takip ediyorum bebeğimin çok şükür hareketli,kilo bile almış geçen haftaya göre geçen hafta 1900 derken şimdi 2250 dedi doktor.tabi bunlar tahmini değerler ama enazından gelişimi durmamış buna da şükür
ne yazsam bilemedm başka,baya birde yazmışım kusura bakmayınçok üzgünüm şuanda.hangi hastaneye gitsem biliyorum ki aynı şeyi söyleyecekler.ve şuan yapacak hiçbir şey yok.bizim canımız giderken karşı taraftakilerin bukadar umursamaz olması çok kötü. kendinize dikkat edin
Canim benim,canini sIkma diyecem ama ister istemez sIkiliyor insan,en azindan bebisin icin üzülmemeye calis.Daha simdiden basladi degil mi evlat sevgisi en ufak seyde üzülmeye basladik bile.Benim yegenim 32.haftada dogdu 1450ydi simdi masaallahi var,12 yasinsa.Erkende alsalar korkma disarida daha iyi gelisiyor.Yarin birgün bebisini kucagina alinca unutacaksin bunlari,bosver bebisini üzmeye degmezmerhaba anneler,inşallah bebişler ve siz iyisinizdir...
benim çok moralim bozuk hala :2: plasentadaki yaşlanma devam ediyor bugün başka bir doktora gittim,adam pat diye kalbi durabilir hçbir şey olmayadabilir dedibu nasıl bir çelişkidir yaa ne yapacağım ben ?
adam riski belirtmek için dedi tabi bunu,doğumevi'ne gidiyorum demiştim oraya git düzenli kontrol etsinler seni,doğuma erken alabilirler dedi.bende çok mu artmış yaşlanma dedim,oda bundan çok daha fazlası ile hiçbir şey olmayabilir ama bununla pat diye kalbi de durabilir insan bu o saniye pat diye kalbi durursa yapacak bir şey yok.eve gelene kadar ağladım çok moralim bozuk.doğumevinde 2 ayrı doktor baktı geçen hafta ve 2 hafta sonra gel dedi ikisidemadem böyle sakıncalı onlar neden bukadar sallamadı ?sadece sık kontrol edelim falan dediler.yıkıldım bugün resmen çok canım sıkkın.
37yi bir geçsen hemen alırlar seni doğuma dedi bugünkü doktor,yani ben erkenci görünüyorum kızlar.ama daha 34e yeni girdmşu 2 haftayı nasıl atlatacağım ben sakin bir şekilde,hareketlerini takip ediyorum bebeğimin çok şükür hareketli,kilo bile almış geçen haftaya göre geçen hafta 1900 derken şimdi 2250 dedi doktor.tabi bunlar tahmini değerler ama enazından gelişimi durmamış buna da şükür
ne yazsam bilemedm başka,baya birde yazmışım kusura bakmayınçok üzgünüm şuanda.hangi hastaneye gitsem biliyorum ki aynı şeyi söyleyecekler.ve şuan yapacak hiçbir şey yok.bizim canımız giderken karşı taraftakilerin bukadar umursamaz olması çok kötü. kendinize dikkat edin
ben doktora 33+0 da gittim 1600gr dedi 2 hafta önce gittigimde 1770 demisti,gerci bebis yan duruyor net bir ölcü alamiyoruz bazende dedi ama bilemiyorum.haftaya cumaya tekrar randevu verdi bakalim ne diycek,hadi hayirlisi.ne kadarmışki bebeğin kilosu? bikaç kişiden duymuştum son aylarda kilo almayabilir diye. sağlık durumunda bi sıkıntı yok anladığım kadarıyla. minyon olcaktır belki bebiş.. yediklerin gayet iyiymiş ki daha ne yapcan ara öğünlerini atlama. ceviz badem meyve ye bide çok yararlıymış. sıkma canını bidaha gittiğinde kocaman olmuş olcak
merhaba kızlar ben bugün üye oldum 30 hafta 6 günlük gebeyim göbek kordonunda tek arter tek ven var dediler benim gibi olan varmı?:2:
Tamam canım sağolasın...sedusun sancısı vardı ama iyimiş şu an tekrarlarsa gitçekmiş doktora..
yok cnm 24saat idrarını biriktiriyorsun protein arıyorlar idrarda ve bu 3cü yapışım
ibo başın sağolsun canım. torununu göremedi evet ama napalm nasip böyleymiş.
geçen de soracaktım 24 saatlik idrar ne? 24 saat tutuyorum deme sakın!
heheh çok şeker sormuşsun yaa. aynı gün olanlar falan takıldık birbirimize badi diye. ama gruplaşma olmasın herkes herkesin badisi dedik sonra.
canım bak dinimiz.islam.com dan buldum bunu:
İsim sahiplerine şefaat
Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] (Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]
(Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim.) [R. Nasıhin]
(Bir evde bir, iki veya üç Muhammed olmasının zararı olmaz.) [İbni Sâd]
(Oğlunun adını Muhammed koyan, çocuğu ile Cennetlik olur.) [A. Rufai]
(Muhammed isimli çocuğa her yerde ikram edin, onu aşağılamayın.) [Hatib]
(Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır.) [Deylemi]
İbni Abbas hazretleri, (Kıyamette, adı Muhammed olan müminler gelsin denilir, hepsi Cennete götürülür) buyurmaktadır.
Ecdadımız, saygıda kusur olmasın diye Muhammed ismini Mehmed şeklinde kullanmıştır.
Peygamber efendimizin mübarek isimlerinden birini de koymak çok iyi olur. [Bu isimler, Peygamber Efendimiz maddesinde var.] Eshab-ı kiramın isimleri de çok kıymetlidir. Ecdadımızın koyduğu isimler de önemlidir.
Hazret-i Talha, on çocuğunun her birine bir peygamber ismi koymuştu. Hazret-i Zübeyrin de on çocuğu vardı. O da hepsine şehid ismi vermişti. Hazret-i Talha, Hazret-i Zübeyre, Neden çocuklarına peygamber ismi değil de, şehid ismi verdin? dedi. O da, Çocuklarım peygamber olamayacağına göre, şehit olmalarını arzu ettiğim için dedi.
İsmi kötü olan değiştirmelidir! Hadis-i şerifte, (Kötü ismi olan bunu güzel isme çevirsin) buyuruldu. (Berika)
Beni düşünmüşsünüz merak etmişsiniz sağolun hepiniz. Ben geldim. İyiyim. Sancım yok şimdilik ama ağlamaktan öyle böyle şişmedim. Moralim acayip bozuk kocamla kavga ettik sebebsiz yere çok yoruldum bende ona çemkirdim ve sonrasını hatırlamıyorum resmen delirmek üzereyim resmen. Keşke hiçbirşeyden anlamayan hiç birşeyi bilmeyen saf salak kadınlar gibi olsaydım. O zaman herşeyi düşünmek zorunda kalmazdım. Herşeyi düşünebiliyorsan kimseye ihtiyacın yoktur arada benimde şefkate ihtiyacım var.
Koca kızım tek başına kalmıyacak olsa (ilk evliliğimden olması çok kötü bir handikap) hastaneye gidip orda kalmak istiyorum. Ama tek başına hiçbirşey yapamaz o. Annemlerin bile gelmesini istemiyorum çünkü annem ve babam herşeye karışmayı çok severler. Neyse sizinde canınızı sıkmayım ama iyiyim kızım tekmeleyip duruyor. iyiyim ben diyor. herhangi bir sorun olursa mutlaka haber veririm.
kizlar gecmisi okuyamadim beni merak eden varmi bilmiyorum ama ben ve kizim iyiz cok sukur hafif sancilarim oluyor normal sanirsam bugun bir ara sancidan yuruyemedim
aramizda doguran felan yok degilmi?
bizim pc serviste giremiyorum nete telle takip ediyorum bazen ama yorum yazamiyorum...
serracigim hediye paketini bugun,yarin yollayacagim insallah bilgin olsun hepinizi optum kizlar.....
rahatsızlanan arkadaşlara geçmiş olsun
geçmişi okuyamadım kızlar çok oturamıcam uzanmam lazım kusura bakmayın lütfen.
biz bugün oğluşumla hastaneden taburcu olduk şimdi hafif hafif sancım var pazartesi kontrole gidicez acil bişi olmadığı sürece evde dinlenicez doğum geciktirici ilaç verdi doktor gece sancım olmadı çok şükür 37 ye kadar bekletmeye çalışıcak inş. bekler tosunum...
Beni düşünmüşsünüz merak etmişsiniz sağolun hepiniz. Ben geldim. İyiyim. Sancım yok şimdilik ama ağlamaktan öyle böyle şişmedim. Moralim acayip bozuk kocamla kavga ettik sebebsiz yere çok yoruldum bende ona çemkirdim ve sonrasını hatırlamıyorum resmen delirmek üzereyim resmen. Keşke hiçbirşeyden anlamayan hiç birşeyi bilmeyen saf salak kadınlar gibi olsaydım. O zaman herşeyi düşünmek zorunda kalmazdım. Herşeyi düşünebiliyorsan kimseye ihtiyacın yoktur arada benimde şefkate ihtiyacım var.
Koca kızım tek başına kalmıyacak olsa (ilk evliliğimden olması çok kötü bir handikap) hastaneye gidip orda kalmak istiyorum. Ama tek başına hiçbirşey yapamaz o. Annemlerin bile gelmesini istemiyorum çünkü annem ve babam herşeye karışmayı çok severler. Neyse sizinde canınızı sıkmayım ama iyiyim kızım tekmeleyip duruyor. iyiyim ben diyor. herhangi bir sorun olursa mutlaka haber veririm.
sedacım en hasssas gergin oldugumuz dönemler.. cok normal..
ben bugün işyerinde öyle bir terör estirmişim ki müdürüm senin dogum yaklastı galiba asabiyet hat safhada diyor ben hala adama ters ters bakıyorum.. altttan alanı bile haslıyorum..
sen de cok takma bu durumu .. bu sürecte aslında esin sana ne kadar destek oldu.. hepsini düşün..
ne yasadın bilmiyorum tabi ama kendimden biliyorum..bizde az değiliz .. dibine kadar vuruyoruz sımarıklıgın..
gecer gider nasılsa.. kırmayın birbirinizi..
cok öptüm tatlım..
İkinci çocuğum olduğu ve bilinçli olduğum için herşeye göğüs gerebileceğim herşeyi araştırdığım için kendime yakıştırdığım bir sıkıntım olduğunda ayıp ve abarttığım düşünülüyor. Olabildiğince sağlıklı beslenmeye çalıştığım için iri bebek doğurmam bekleniyor.. Standartlarımı ve isteklerimi yüksek tutmam ayıp karşılanıyor. Maddi olarak zora girmeyecek bile olsak ayıp. Hayallerimin olması bile ayıp.
siyah üzümü kaynatıp şişelere koyuyorum (konserve şişelerine ), kışın açıp süzgeçten geçiriyorum, biraz da şeker içine, doğal meyve suyu.. evdeki üzümler kötü olmaya başlamıştı bende hemen değerlendiryeim dedim.
valla hiç rahatsız olmuş gibi bi hali yok.. sinir etti beni yine ya.. benim evliliğim 3 seneye yaklaştı 1 yılda nişanlı kaldık, ben hiç sesimi çıkarmadım belki kendi anlar durumu diye... sömürülüyoruz işte, gerçekten ihtiyacı olan bişi olsa yine sesimi çıakrmam ama hep angaryaa saçma sapan masraflar... zaten tv taksitlerini ödüyoruz her ay.. evine lcd aldı, evindeki mevcut tv yide birine vermiş naıl olsa yenisini aldık diye (evdeki tv side çalışıyodu hiç bişeyi yoktu, bize ödicez dediler ama 1 taksit bile ödemediler) taksit önümüzdeki ay bitiyo, şimdide evine buzdolabı alacakmış, buzdolabı eski modelmiş... çıldırıcaaaamm yaaa
inanmıyorum canım ya ... bu anlattıkların gerçek olamaz. ben burda sinir oldum yani. nasıl insan bunlar senin kocan çok anlayışlı hep ondan oluyo bulmuşlar böyle adamı daha neler alır onlar. sen sıkma canını kocanda bir gün anlar. sen söledikçe çok konuşuyo, herşeye karışıyo olursun. inan inadına gizli yapıyolar bi süre sonra... emin ol anlıcak zamanı gelince
önce kocaları dövelimmmmmmm hamilelik sendromu derik olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?