2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

15 dk mı? ben bugün 1,5'ta başladım ve hala devam ediyor gözyaşlarım. Azcık azcık duruyor sonra ip gibi tekrar başlıyor. Benim bünyem alışkın strese ağlamaya. Zaten bişey olsa kimsenin umru olmaz yani bu kız stres yapıyor bak kasılıcak alttan alalım değil kocaman kadınsın hem ilk kez anne olmuyorsun azıcık alttan al laflarını o kadar çok duydum ki. O yüzden takmıyorum ama bazen böyle biriktirdiklerim bir taşıyor herhalde gece yarısına kadar sürer gibime geliyor bu nöbet Nefesim daralmadığı müddetçe bebeğim etkilemez anlamaz ağladığımı. Napalım herkesin bi sorunu var benimkide herşeyi düşünüp kendim yapabiliyor olmam ve yapamadığım zamanlarda çaresizliğe düştüğümde etrafımda şefkat gösteren kimsenin olmaması ve yapmaya çalıştıklarımı kendim düşündüğüm için "ne gerek var"larla karşılaşmak. Allah'tan maddi sıkıntım yok şimdilik. Kocam tembel değil çalışıyor. Ve beni seviyor biliyorum. Yazmak istiyorum ama yazdıkça ağlıyorum.

canım benim bebiş belki ultrasonda öyle gözükmüştür, canım meyve ye bol bol süt iç, ve kaşar peyniri tüket, meyveyi yine dengeleyerek yersin şekeri ıkıntıya sokmasın ama süt ve kaşar peynirini bol bol tüketebilirsin, Allah yardımcın olsun dualarımız seninle, Rabbim yar ve yardımcın olsun. ama canını sıkma annesi bebişinde üzülür sonra

canım hiç moralini bozma be olur, bebişinde hissetmesin, Rabbime emanetsin, Rabbim seni korur kollar inşAllah, benim arakdsımın ablasında plasenta yaşlanması vardı, sapasağlam dogurdu bebeğini kalbini Allah a bagla canım dualrımız seninle Allah korktugundan emin kılsın seni. ne kadar güzel ciciler almıssın annesi onları güzel günlerde giysin bebeğin.

canım ya. o kadar süre ağlayıp niye kendini ve bebeğini harap ediyosun. hiçbişey için değmez. yarın belkide bu kadar üzüldüğün için kızacaksın kendine. ne kadar incindin bilmiyorum tabi ama hassas bir dönemdeyiz bişeyler normalde olduğundan daha fazla acıtabiliyo canımızı. ne güzel güçlü bir kadınsın, herşeyi kendi başına çözebilecek, çaresiz kalmayacak bir kadın. etrafındakilerin bunu bilmesi çok güzel bence.hem ne güzel sölemişsin "eşim beni seviyo" diye bunu bilmek ne kadar güzel huzur verici bişey olsun sana...bunu düşün,güçlü bir kadın olduğunu düşün, kızlarını düşün ve artık ağlamayı bırak lütfennnnnnnnnnnnnn

merhaba kasım anneleri..
bende devamlı takip ediyorum sizleri..
32+3 gebeyim..son alışverişlerimi tamamlıyorumda bişey sorcam sizlere.
göğüs pompası,biberon sterilizatörü, biberon ısıtıcı aldınız mı? alcakmısınız? ilk etapta lazım olur mu?

Güçlü olunca iyi olmuyor be annecik1. Hep güçlü olman herşeyi tek başına düşünmen ve hiç çaresizliğe kapılmaman gerekiyor. ama bende insanım ve ikincisi dahi olsa hamileyim. Ve artık 36. haftayı doldurdum.

bende senın paketi yollayamadım daha. kardeşime verdim oda bugun unutmuş.unutmazsa yarın inşallah.bende 10 dk yuruyum sankı karnımda taş taşıyormusum gıbı oluyor ellerımle destek verdım aksam yuruyuste bende

crafty şu ayva çekirdeğini kaynatma olayı vardı ya şimdi ayva yiyorduk biz, çekirdeklerini aldım, bir peçeteye sardım. Doğuma kadar biriktirsem sonra o zaman kaynatsam olur mu? Taze taze mi kaynatmak gerekiyor? Doğumdan hemen sonra sürecek miymişiz? Bir de haşlayıp suyunu soğuyunca bir kaba koysak ordan kullansak olur mu? Her seferinde yeni mi kaynatıcaz? Çok soru sordum ama inşallah cevaplarını biliyorsundur.

anneme sorarım kuzum
ben detayını bilmiorum :)
sana da yazarım sonra olur mu :)

seni çok ii anlıyorum güzelim sen kendin diyorsun bak ben güçlü olduğum için bir sürü misyon yükleniyor ve de duygularım yokmuş gibi davranılıyor diye malesef böyle insanlar güçlü duruş gördüler mi anlayışsız ve de düşüncesiz oluyorlar. Kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramaz gerçekten bu yaptığın artık yeterince de ağladın sanırım topla kendini artık hiç kimse yoksa seni anlayan biz varız

Saol be kanki. İzmir'in Amazonları hep mi taşlanır. Sümsüklük para ediyor kıymet görüyor ama biz sümsük olamayız ki dimi.
Neyse bugünlük bu kadar depresyon yeter gidip duş alayım ve kendime geleyim. Gelince doktora sorduğum soruları ve aldığım cevapları yazıcam

bacıcanım Allah yar ve yardımcın olsun. Amin. yazdıklarını üzülerek okudum. insan söyleyecek hiçbirşey bulamıyor malesef. Sen yinede dimdik dur kardeşim. bak bebende geliyor. lütfen kendini üzme artık. seni seviyoruz

saol cnm, cilekmobilyadan bunlar..evet erkekler için çok seçenek yok maalesef, ama bunlarda güzel. sen halıyı nerden buldun?

maşallah bebişe, tarihin belli olmasıda ayrı bi heyecan

o çatı olayı beni de çok korkutuyo :26: sonrasında bir müddet canın yandığını duymuştum ama, inş geçer hemencik

sonunda bebek eşyalarını yıkıyorum. gerçi annem yapıyo asıyo şimdi ütüsü falan bitsin çantayı hazırlıycam artık.

ben daha kılımı kıpırdatmadım artık bi yerden başlamak lazım sanırım :44:

benzer sorun bende de var. bizimkide bayram için rezervasyon yapın demiş eşime, otel ya bizim ev 8 aydır bi telefon edip nasılsın demişliği yok, bayrama gelcekmiş utanmadan cadı sonra da torunum derler, üstüne işesin oğlum onun

ne yazıkki değişmiyolar hayatım, olan bize oluyoo, anlam vermediğim garip ve gereksiz bi saygı var bizim adamda da

daha öncede okumuştum buna benzer yazdıklarını.. bu adamların bi yerde dur demeyi öğrenmesi gerekioo olmadığı sürece hep bööle bizleri yolarlar kendi aileleri ...

nasıl kilo almıyonuz yav anlamıyorum
yemiyormusunuz
bende bir iştah var mübarek kanal çukuru gibi
toplamda 27 kilo aldım ben
50 kiloydum 77 oldum

bende bugün itibari ile 20. kilomu almış bulunuyorum, nerde hata yaptık bulabilmiş değilimmmmm

az önce lavaboya gittim..

kadının biri dudakların büyümüş dedi..

kendimi o dakikadan itibaren çirkin hissediyorum.. sanırım burnumda büyümüş.. zenciler gibi olcam..

insanlarda bi alem, senin dudaklarından ona ne illa bi açıklama yapmak zorunda hissederler kendilerini, zaten hassas dönem, bi de herkesin bi fikri var hakkımızda nedense...

geçmiş olsun bol bol dinlenin bekler annesi sen merak etme

kendinide bebişinide üzme, hassas olduğumuz için alınganlığımız hat safhada (benim ööle şahsen) ama dediğin gibi bazen salak olmak gerekiooo, bilinçli olduğunda yaptığın hiçbişeyin affı yok karşı tarafta...çünkü sen bilinçli bi annesin.. saf olucan bilmem siz bilirsiniz dicen. bak senden iyisi oluyomu

Canım 36+0 da 37. haftaya girmiş oluyorsun 36+6 da 37. haftayı doldurmuş oluyorsun. Yani 37. haftayı benim hesabım ve gulyc nin hesabına göre 28 ekim gibi doldurmuş oluyorsun. Doktora gittiğinde rapor için o hesaplar zaten. 18 kasımda da 40. haftayı doldurmuş oluyorsun.

Canım ben öğretmen değilim memurum ama aynı şeyler bizim için de geçerli. Ben de gulyc gibi biliyorum canım bu sene çıkan Torba yasaya göre erken doğum yapanların kullanamadıkları izinler doğum sonrasına aktarılabiliyor artık. Doğum sonrası rapor işleri faksla olur mi bilmiyorum ama tahminim malmüdürlüğü raporun aslını isteyecektir çünkü normal işlerde de herşeyin aslını istiyorlar genelde ama sen gidemesende eşin halledebilir diye düşünüyorum bizim doğum yapan arkadaşların raporlarını hep eşleri getiriyordu. Ücretsiz izin öğretmenler için nasıl bilmiyorum ama bizde adliyede çalışanlara kolay kolay izin vermek istemiyorlar ama ben seçim kurulunda çalışıyorum uzun bir sürede seçim olmayacağı için sorun çıkaracaklarını düşünmüyorum. inşallah çıkarmazlar çünkü ben de 2 yıl bebeğime kendim bakmak istiyorum. İzin için ayrıca bir şart olduğunu da düşünmüyorum ama bizde biraz kurumun insiyatifine kalmış canları isterse sorun çıkartıyorlar.

bugün doktora saç boyasını sordum. Kesin bir kanıt yok zararlı veya zararsız diye ama boyatan onbinlerce kadın var ve çocuğu hiçbir zarar gördüğü kanıtlanmış değil dedi
Akıntım var (işemişim gibi ortası kesik süt gibi) artık bitmiş doğum yaklaşmış sirkeli suyla temizle ilaç vermeye gerek yok dedi.

İki hafta sonra gel nst girecen dedi. Bende nst'den nefret ediyorum. Hele ki normal doğumda saatlerce bağlı kalındığını duyduğumdan beri suda doğuma hevesim daha da arttı. Zaten suda doğuramazsam ben o nst ızdırabına dayanamaz sezeryan olmak zorunda kalırım. Kayınvalideme 8 saat yatakta kıvranıyorsun kalkmak yasak dedim bugün tıbbın ilerlemesi hiç iyi değilmiş dedi biz ne güzel geziyorduk koridorda dedi. Zaten doğurcak kadar cancın olunca kalkamıyorsun yerinden hani arada bağlasalar olmaz mı diye sordum geçen gün hemşireye hayır bebeğin kalp atışlarını duymak ve bi sorun olursa müdahale etmek zorundayız dedi. Beni 6 saati geçtim 2 saat o yatakta zorla yatırsalar karnımda o garip aletle ben kendim keser çıkarırım çocuğu. O yüzden suda doğuramazsam evde doğurmayı düşünüyorum. Tuşe çok kolay ve normal bence. Aç bacaklarını derin nefes al ver al ver bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…