- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #31.281
sedacım Allah yardımcın olsun canım sen daha iyi bilirsin amaa
nacizane önerim stres yapmaman, yorgunluktan da tehlikeli stres heleki ikisi olunca hepten tehlike
hiç kimseyi bir şeyi takma
ben geçenlerde çok üzüldüm bi konuda vede evde 15 dakka ağladım kendimi sıktım ertesi gün kasılmalarım başladı
halada devam ediyo sürekli istirhatteyim ve yatıyorum ...
bebişlerimizden önemli değil kimse ...
Kizlar bugün doktora gittim,bebisimin kalp atislarini duydum,bebisimi gördüm sevindim.Amam benim bebis hala dönmemis maalesef,bide 2 haftadir hic gelismemis,Yaaa özelliklede cok dikkat ediyorum yediklerime,süt,yumurta,et,balik yiyorum.Ne yiyecegimi sasirdim.Sekeri dengede tutuyorum ona ragmen böyle olunca cok üzüldüm gercekten.Kizlar ne yiyebilirim bebisimi gelistirebilmek icin bi yardimci olun lütfen.Dogumu yapacagim hastaneden randevu aldik,ayin 20sine randevu verdiler önce bi konusacaz eger dönmemisse bir sonraki hafta döndürceklermis.
merhaba anneler,inşallah bebişler ve siz iyisinizdir...
benim çok moralim bozuk hala :2: plasentadaki yaşlanma devam ediyor bugün başka bir doktora gittim,adam pat diye kalbi durabilir hçbir şey olmayadabilir dedibu nasıl bir çelişkidir yaa ne yapacağım ben ?
adam riski belirtmek için dedi tabi bunu,doğumevi'ne gidiyorum demiştim oraya git düzenli kontrol etsinler seni,doğuma erken alabilirler dedi.bende çok mu artmış yaşlanma dedim,oda bundan çok daha fazlası ile hiçbir şey olmayabilir ama bununla pat diye kalbi de durabilir insan bu o saniye pat diye kalbi durursa yapacak bir şey yok.eve gelene kadar ağladım çok moralim bozuk.doğumevinde 2 ayrı doktor baktı geçen hafta ve 2 hafta sonra gel dedi ikisidemadem böyle sakıncalı onlar neden bukadar sallamadı ?sadece sık kontrol edelim falan dediler.yıkıldım bugün resmen çok canım sıkkın.
37yi bir geçsen hemen alırlar seni doğuma dedi bugünkü doktor,yani ben erkenci görünüyorum kızlar.ama daha 34e yeni girdmşu 2 haftayı nasıl atlatacağım ben sakin bir şekilde,hareketlerini takip ediyorum bebeğimin çok şükür hareketli,kilo bile almış geçen haftaya göre geçen hafta 1900 derken şimdi 2250 dedi doktor.tabi bunlar tahmini değerler ama enazından gelişimi durmamış buna da şükür
ne yazsam bilemedm başka,baya birde yazmışım kusura bakmayınçok üzgünüm şuanda.hangi hastaneye gitsem biliyorum ki aynı şeyi söyleyecekler.ve şuan yapacak hiçbir şey yok.bizim canımız giderken karşı taraftakilerin bukadar umursamaz olması çok kötü. kendinize dikkat edin
15 dk mı? ben bugün 1,5'ta başladım ve hala devam ediyor gözyaşlarım. Azcık azcık duruyor sonra ip gibi tekrar başlıyor. Benim bünyem alışkın strese ağlamaya. Zaten bişey olsa kimsenin umru olmaz yani bu kız stres yapıyor bak kasılıcak alttan alalım değil kocaman kadınsın hem ilk kez anne olmuyorsun azıcık alttan al laflarını o kadar çok duydum ki. O yüzden takmıyorum ama bazen böyle biriktirdiklerim bir taşıyor herhalde gece yarısına kadar sürer gibime geliyor bu nöbet Nefesim daralmadığı müddetçe bebeğim etkilemez anlamaz ağladığımı. Napalım herkesin bi sorunu var benimkide herşeyi düşünüp kendim yapabiliyor olmam ve yapamadığım zamanlarda çaresizliğe düştüğümde etrafımda şefkat gösteren kimsenin olmaması ve yapmaya çalıştıklarımı kendim düşündüğüm için "ne gerek var"larla karşılaşmak. Allah'tan maddi sıkıntım yok şimdilik. Kocam tembel değil çalışıyor. Ve beni seviyor biliyorum. Yazmak istiyorum ama yazdıkça ağlıyorum.
canım ya. o kadar süre ağlayıp niye kendini ve bebeğini harap ediyosun. hiçbişey için değmez. yarın belkide bu kadar üzüldüğün için kızacaksın kendine. ne kadar incindin bilmiyorum tabi ama hassas bir dönemdeyiz bişeyler normalde olduğundan daha fazla acıtabiliyo canımızı. ne güzel güçlü bir kadınsın, herşeyi kendi başına çözebilecek, çaresiz kalmayacak bir kadın. etrafındakilerin bunu bilmesi çok güzel bence.hem ne güzel sölemişsin "eşim beni seviyo" diye bunu bilmek ne kadar güzel huzur verici bişey olsun sana...bunu düşün,güçlü bir kadın olduğunu düşün, kızlarını düşün ve artık ağlamayı bırak lütfennnnnnnnnnnnnn
kizlar gecmisi okuyamadim beni merak eden varmi bilmiyorum ama ben ve kizim iyiz cok sukur hafif sancilarim oluyor normal sanirsam bugun bir ara sancidan yuruyemedim
aramizda doguran felan yok degilmi?
bizim pc serviste giremiyorum nete telle takip ediyorum bazen ama yorum yazamiyorum...
serracigim hediye paketini bugun,yarin yollayacagim insallah bilgin olsun hepinizi optum kizlar.....
crafty şu ayva çekirdeğini kaynatma olayı vardı ya şimdi ayva yiyorduk biz, çekirdeklerini aldım, bir peçeteye sardım. Doğuma kadar biriktirsem sonra o zaman kaynatsam olur mu? Taze taze mi kaynatmak gerekiyor? Doğumdan hemen sonra sürecek miymişiz? Bir de haşlayıp suyunu soğuyunca bir kaba koysak ordan kullansak olur mu? Her seferinde yeni mi kaynatıcaz? Çok soru sordum ama inşallah cevaplarını biliyorsundur.
seni çok ii anlıyorum güzelim sen kendin diyorsun bak ben güçlü olduğum için bir sürü misyon yükleniyor ve de duygularım yokmuş gibi davranılıyor diye malesef böyle insanlar güçlü duruş gördüler mi anlayışsız ve de düşüncesiz oluyorlar. Kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramaz gerçekten bu yaptığın artık yeterince de ağladın sanırım topla kendini artık hiç kimse yoksa seni anlayan biz varız
Saol be kanki. İzmir'in Amazonları hep mi taşlanır. Sümsüklük para ediyor kıymet görüyor ama biz sümsük olamayız ki dimi.
Neyse bugünlük bu kadar depresyon yeter gidip duş alayım ve kendime geleyim. Gelince doktora sorduğum soruları ve aldığım cevapları yazıcam
avize çok güzelmiş canım uymak ne kelime takımı olmuş işte nerden buldun o avizeyi? benimde denizcili takım biraz önce halı buldum şükür.erkek bebişler için hiç seçenek yok deli oluyom. hep arabalı model gösteriyolar. bi yerde denk geldi kaptık geldik hemen.
selam kızlar dün bizim dr kontrolümüz vardı bebişimm 2400 gr. olmuşş boyuda hesabıma göre 45 cm çıkıyosordum haftasına göre normalmi dedim biraz fazla dedi doktor, bide ben sezeryan istiyorum dedim 38. hafta bayrama geliyo siz burda olcakmısınız diye sordum değilim dedi hesap yaptı kasım 4 de alırız dedi :18: benimki 1 hafta ileri çıkıyo zaten 34+3 gözüküyo usg de ayyy çok heyecan yaptım tarih belli olunca :18: sizler nasılsınız şimdi geçmişi okuyup bakayım bi ,birde benim hastane babamın çalıştığı yer onun için ilgileniyolar sağolsunlar bayramda olsa bile ordaki doktorların hepsi iyi birisi yapar zaten problem çıkmaz onun için içim rahat yani :))
kızlar dün gece kasılmalarım çok artmıştı. tuhaf bir ağrı sanki karnımı aşağı bastıran tuhaf bir basınç vardı.sabah dayanamadım artık hastaneye gittik. NST ye bağladılar, herşey normal, sancı çıkmadı. NST de çıkmayabilir açıklığa bakalım dedilerve ben çığlık atarak ebeyi tekmeledim. canım o kadar yandı ki. hala şeyim acıyor. ben normal doğurmaktan vazgeçtim. galiba bunu yapabilecek bir yapım yok.
eve yolladılar ama hala şikayetim devam ediyor. yattım uyudum yine geçmedi. anlamadım bana ne oldu?
sonunda bebek eşyalarını yıkıyorum. gerçi annem yapıyoasıyo şimdi ütüsü falan bitsin çantayı hazırlıycam artık.
problem bebişle ilgili zaten. doğumda kaynanatör de gelecekmiş. kırkımı çıkaracakmış. ben kafamı nerelere vurayım şimdi? eşimde annesine gerek yok sana diyememiş. zaten hayatta karşı gelemez. bide diyo ki ne var onunda torunu onun da hakkı diyor. ve bu kadın beni bu zamana kadar aramış sormuş biri değil. şimdi doğmuş çocuğu sevmeye gelecek. kocama öyle kızgınım ki ağlamaktan kendimi alamıyorum
en kötüsü bu evet. haksızlığa hiç tahammül edemiyorum. çok uğraştım ama kocamı değiştiremiyorum. ben kendi annemle o hatalıysa kavga edebiliyorum ama onlarda büyüklere karşı gelinmez diye katı bi kural var. ama bişeyler yapmam lazım o kadın bende ne süt bırakır ne psikoloji.
forum sinir etti beni bende kalktım yemek yaptım, bide 5 şişe üzüm suyu koydum kış için... bu arada bi telefon geldi kocamdan bütün sinirlerim tepeme toplandı yine... abimiz yine kredi kartını istemiş, ona kartı götürüyorum dedi kocam.. yaa bu kadar saf bi insan olamaz..yine ödemicek,her ay böyle bi hikaye.. biz eşimle tartıştık tabi.. " seni çiğneyip geçmek istemiyorum ama bu işe bi dur demezsen abinle ben konuşucam haberin olsun dedim ", ilginç olan kocamın cevabı " ben senden gizli bişey yapmıyorum böyle yapmaya devam edersen senden gizlemek zorunda kalcam" deli mi bu adam yaaaaaaaaaa... buna tepki gösterdiğim için beni suçluyo, çok ilginç çooooooooookkk
nasıl kilo almıyonuz yav anlamıyorum
yemiyormusunuz
bende bir iştah var mübarek kanal çukuru gibi
toplamda 27 kilo aldım ben
50 kiloydum 77 oldum
az önce lavaboya gittim..
kadının biri dudakların büyümüş dedi..
kendimi o dakikadan itibaren çirkin hissediyorum.. sanırım burnumda büyümüş.. zenciler gibi olcam..
rahatsızlanan arkadaşlara geçmiş olsun
geçmişi okuyamadım kızlar çok oturamıcam uzanmam lazım kusura bakmayın lütfen.
biz bugün oğluşumla hastaneden taburcu olduk şimdi hafif hafif sancım var pazartesi kontrole gidicez acil bişi olmadığı sürece evde dinlenicez doğum geciktirici ilaç verdi doktor gece sancım olmadı çok şükür 37 ye kadar bekletmeye çalışıcak inş. bekler tosunum...
Beni düşünmüşsünüz merak etmişsiniz sağolun hepiniz. Ben geldim. İyiyim. Sancım yok şimdilik ama ağlamaktan öyle böyle şişmedim. Moralim acayip bozuk kocamla kavga ettik sebebsiz yere çok yoruldum bende ona çemkirdim ve sonrasını hatırlamıyorum resmen delirmek üzereyim resmen. Keşke hiçbirşeyden anlamayan hiç birşeyi bilmeyen saf salak kadınlar gibi olsaydım. O zaman herşeyi düşünmek zorunda kalmazdım. Herşeyi düşünebiliyorsan kimseye ihtiyacın yoktur arada benimde şefkate ihtiyacım var.
Koca kızım tek başına kalmıyacak olsa (ilk evliliğimden olması çok kötü bir handikap) hastaneye gidip orda kalmak istiyorum. Ama tek başına hiçbirşey yapamaz o. Annemlerin bile gelmesini istemiyorum çünkü annem ve babam herşeye karışmayı çok severler. Neyse sizinde canınızı sıkmayım ama iyiyim kızım tekmeleyip duruyor. iyiyim ben diyor. herhangi bir sorun olursa mutlaka haber veririm.
15 dk mı? ben bugün 1,5'ta başladım ve hala devam ediyor gözyaşlarım. Azcık azcık duruyor sonra ip gibi tekrar başlıyor. Benim bünyem alışkın strese ağlamaya. Zaten bişey olsa kimsenin umru olmaz yani bu kız stres yapıyor bak kasılıcak alttan alalım değil kocaman kadınsın hem ilk kez anne olmuyorsun azıcık alttan al laflarını o kadar çok duydum ki. O yüzden takmıyorum ama bazen böyle biriktirdiklerim bir taşıyor herhalde gece yarısına kadar sürer gibime geliyor bu nöbet Nefesim daralmadığı müddetçe bebeğim etkilemez anlamaz ağladığımı. Napalım herkesin bi sorunu var benimkide herşeyi düşünüp kendim yapabiliyor olmam ve yapamadığım zamanlarda çaresizliğe düştüğümde etrafımda şefkat gösteren kimsenin olmaması ve yapmaya çalıştıklarımı kendim düşündüğüm için "ne gerek var"larla karşılaşmak. Allah'tan maddi sıkıntım yok şimdilik. Kocam tembel değil çalışıyor. Ve beni seviyor biliyorum. Yazmak istiyorum ama yazdıkça ağlıyorum.
bende önceden öyle hesaplamıştım 28 ekim gibi çıkacaktım izne müdüre raporu verirken hesaplamaya çalıştık 4 kasım çıktı da 36+0 ile36+6 arası 37 yi mi doldurmuş oluyorum bu durumda yoksa 37 ye girdikten sonra mı 18 kasımda 40. haftaya giriyor muyum bitiriyor muyum yani
kızlar sorum olacak sizlere.öğretmenler var galiba aramızda.ben 32.haftadan sonra doğum öncesi izne ayrıldım.şimdi doğum sonrasına sıra geldi 1.sorum erken doğum ya da sezeryan olursa kalan izinlerimiz doğum sonrasına aktarılır mı? 2.sorum ben çalıştığım şehirde doğumumu yapmıyacam ailemin yanına yani başka bir şehire gidecem oradan doğum sonrası izinimi alıp fakslasam kabul ederler mi? 3.sorum ben izinlerden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum yeni yasayla 2 yıl oldu oldu.o 2 yıl herhangi bie şarta bağlı mı???çok soru sordumm biliyorumm.....
bu zamana kadar bebeğin sağ salim gelmiş her hafta dra gidersen,sorun olacağını düşünmüyorum.bu önündeki ba kaç haftayı da güzel bi şekilde atlatırsın inşallah.içini ferah tut.Allah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsinn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?