2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kızlar benim hastane çantasına koymak için bir eksiğim biberon kaldı. Dr Browns ya da Avent alacaktım, anne memesine en yakın Chicco'nunkiymiş. Şimdi kararsız kaldım, onu mu alsam diye düşünüyorum. Ama bütün bu markaların da bir sürü seçeneği var, hangisini tercih ettiniz siz? Kauçuk olan var silikon olan var. Cam mı alalım, yoksa mika gibi olanlardan mı alalım? Artık şuna bir nokta koymak istiyorum ama karar veremiyorum. :26:

marldin de çalışıymuşsunn.ben de şu an midyatta çalışıyorum.pek bir bilgileri yok.o yüzden gidip görüşmeden önce öğrenmek istedim..bakalım artık öğleden sonra gidip konuşayımm ne diyecekler.

Günaydın kızlar,

Bu arada ibonun kayınpederi vefat etmiş başın sağolsun canım, Allah mekanını cennet eylesin.Geride kalanlara hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Sabaha kadar karın ağrısı gibi bir sancıyla cebelleştim, ama ben böyle bir ağrı görmedim, ölüyorum diye sabaha kadar inledim.Gece 4 gibi uyuyakalmışım sabah kalktığımda geçmişti çok şükür ve şuanda işteyim gözlerimden uyku akıyorrr.

Herkes iyidir umarım...

doktoruna sorsaydın ya istediğinde ben bunun sonucu çıkana kadar deliririm bi sorun mu var neden istiyorsunuz diye. Ama bi sorun olsa detaylıda çıkardı ve doktor sonradan süpriz olmasın diye söylerdi. İçin rahat olsun.

Fatmacım akıntı için kağıt havlu kullan daha iyi oluyor. İş yeri dedin mi gerçekten de büyük sıkıntı ve otururken sanki daha çok akıntı oluyor gibi geliyor yani sana Allah kolaylık versin ama dediğim gibi kağıt havlu kullan ped yerine. Daha kuru oluyor.
Ayrıca nst acı verici birşey değil ama benim sıkıntım farklı ben sabit duramıyorum.

20 dk kontrol için gülüm şimdi üzülmeyin ama ben sırtüstü yatamam hiç ve normal doğumda 8 saate yakın nst'ye bağlı kalıyorsun yataktan kalkmadan sırt üstü. Tabi hal böyle olunca Sancı filan kalmaz bende. Normal doğum isteyen sedanın sonu açılmayan bir rahim kaçan sancı yüzünden sezeryan olur. Kızımı doğururken nst için içerden hemşire ayarlamıştım arkadaşım doğumevinde hemşireydi. Ben sabit olarak bir yerde bekleyemem bile. Hani bankada bile 30 dk'dan fazla bekleyemem. Kuyrukta bekleyemem sabit olarak. dün kuyrukta bekledim yarım saatten fazla halimi gördünüz.

Saol canım sen en azından postanı koyuyorsun seninkiler biliyorlar huyunu ben o kadar kolay posta koyamam ama artık tavır alıcam biraz soğuk durucam yeri geldiğinde. Zaten 15i gibi annemlerde gelicek rahatım yani. Zaten sizlerde varsınız ve iyiki varsınız.

canım aynı sey bende de var esim ne almak istesem yahu dur bi cocuk hele dogsun ihtiyaca gore alırız diyo ama oyle ekonomik acından demedigini biliyorum.. her duydugunu alma diyor da iste benim hep aklımda "ben bu kadar sıkıntılar sonucu hamile kaldım.. belki bir daha yine tüp olmadıgı muddetce hamile kalamayacagım yani bugunler icin calıstık harcarım "mantıgı var.. gerci o da yanlıs da her seyi alasım var.. simdiden oyun halısı bilr aldım sen dusun..

bu arada gunluk ped kullanabilirsin canım biz calısan hamilelerin baska caresi yok ve ben doktorumdan izin aldım rahatca kullan sık sık degistir dedi .. icin rahat etsinnn

canım ben starter kit biberon seti avent aldım e-bebek ten 89 lira mıydı neydi icinde 4 tane yenidogan avent vardı iki farklı boydan, bir emzik + temizleme fırcası.. fiyatını yanlıs da hatırlıyor olabilirim.. ne bilim herkes aventi tavsiye etti onu aldım.. sonucta parcası eczanede bile bulunabilecek bir sey olsun istedim mahallemde bulabilecegim bir sey olsun istedim.. sterilizator olarak da mikrodalgada kullanılanlardan aldım yine aventin aynı anda 6 tane biberon alıyor.. insallah coook ileride kullanmamız gerekir basta gerekmez:))

bizim doktorumuz istemedi. seninkide kontrol amaçlı istemiştir telaş yapma canım

evet canım özellikle gece kalktığımda yaşıyorum o ağrıyı elimi kapayınca zor kapanıyor ağrıyor parmak eklemlerim sanki şişmiş gibi. vücudumda öyle ödem falanda yok gibi.. gün içinde hareketten midir nedir öyle bi sıkıntı yaşamıyorum. yarın kontrolümüz var doktoruma sorucam.

günaydın güzelim... sallamamak kısmına sonuna kadar katılıyorum en güzeli görmezden gelmek kim ne diyorsa desin... sedusu kendi ayakları üzerinde durabilecek güçlülükte bir bayan sanırım insanlarda ondan dolayı böyle yaklaşıyor...ama en güçlü insanın bile yeri geldiğinde hassaslaştığı bişiler vardır çevremizdekiler bunu idrak edemiyor sanırım.

geçmiş olsun fatmacım

doktoruna sorsaydın ya istediğinde ben bunun sonucu çıkana kadar deliririm bi sorun mu var neden istiyorsunuz diye. Ama bi sorun olsa detaylıda çıkardı ve doktor sonradan süpriz olmasın diye söylerdi. İçin rahat olsun.

Seduşcum ben bilmiyordumki bunun önemli bi şey olduğunu.Doktorum Bursa merkezde ben 1.5 saatlik ilçesindeyim.Akşam saatiydi istediğinde hadi dönünce devlet hastanesine yaptırırım diye düşündüm.Rutin bir test sandım.Hatta sağlık ocağının yaptığı kalp dinleme eylemi zannettim ekoyu:)) Sonra önemsemeyince unuttum.Salı günü devlet hastanesine gitmiştim orda doktor gördü kendi doktorumun istediğini hemen yaptır dedi,önemşi dedi.Bende panik oldum.Cumartsi'ye ancak randevu alabildim Bursa'da gittiğim hastaneden.Hem yaptırcam hem de sonucu göstercem doktoruma bakalım,hayırlısı.İnşallah dediğin gibi olur.

Canım inşallah gerek kalmaz dediğin gibi ama ne olur ne olmaz hastane çantasına koymam lazım bir tane. İnşallah bu hafta alacağım artık biberonumuzu da. Bir o kaldı çünkü. Kararsız kalmak çok kötü, karar verdiğim ürünleri gittim ucuz pahalı aldım. Yıkama ütüleme de bitmek üzere. Bir kenara koysam şu çantayı üzerimden büyük bir yük kalkacak. Ben de Avent ve Dr Browns düşünüyordum, Chicco'yu duyunca aklım karıştı. 3ünden birisini alacağım artık. Kaynatmayı düşünüyorum ben. en ilkel yöntemlerle temizlicem. Emzik de alcaktım onu da aynı marka alırım herhalde. Ay çok az kaldı eksiğimiz, inşallah 1-2 haftaya tamamız.

günaydın güzel anneler ve bebişlerrrr... iyi cumalar herkese...

bendende istemedi dr um, ama panik yapma canım, inş önemli bişi değildir, sonuçların iyi çıkar

ben avent yeni doğan seti aldım, emzikli ve fırçalı olanından, sonra dayanamadım bi de chicco nun step up aldım anne memesine benziomuş.. hepsi plastikimsi benimkilerin

geçmiş olsun, ağrılar hepimizin korkulu rüyası

ben aventin sarı gibi olanı varya ondan aldım ..slikon mu kaucukmu bilmiyorum.. 1 tanede chicco emzik aldım.. bazı bebekler slikonu bazı bebekler kaucuğu seviyormus.. bakalım bizimkinin keyfine göre ya kullancaz ya yenisini alcaz.. o yüzden 1 tane yeterli sanırım..

temizliği konusunda bende kaynatmayı düşünüyorum.. özel bir sterilazatör filan almadım..

nuby diye bir marka varmıs o da cok iyiymiş biberonda.. bide chicconun geniş agızlı yeni cıkan bi biberonu varmıs crafty almıstı.. ben daha görmedim nasıl bişey diye sadece resmini gördüm .. onu da alabilirsin..

Fatmacım ya markaya karar versek bile bir sürü çeşidi var, deli etti beni. Dr Browns'un yeşil kutulusu var bi de mavisi var. Avent'in dediğin gibi sarılısı var, mavilisi var. Chicco'nun desen bir sürü çeşidi var. Hangisi ne için kullanılıyor hiçbir bilgim yok. Ben de gidip alacağım artık bir tanesini. Kauçuk mu, silikon mu karar verememiştim ki arasındaki farkı bile bilmiyorum. Ama bebek kendisi seçerse mutlu olurum. Beni bir yükten kurtarır. Ben alayım numunelik de bakalım hangisi kullanışlı...

vallahi benim de cok ıvır zıvır eksigim var ama stres basarsa tam basacak dusunmuyorum..
kıyafetleri utulendi bile benim hurclandı dolaplara kokmasın diye koymuyorum hala havalandirma isleminde dolaplar:))

kendi acımdan eksiklerim: lohusa külotu, emzirme sütyeni + atleti (aldıklarımı begenmedim cok) + hasta bezi almadım hastaneden veriyorlar diye ama en kotu orkid atacagım bitane, bebek bakım cantam yok begenemedim bi turlu.., emzirmek icin kelebek seklinde silikon uç hani belki ucum cıkmazsa diye

bebek : biberonlar ve emzikler sterilize edilecek , sadece 1 paket bebek bezi var elimde premium care 1 numara 58 lik birkac tane daha almam lazım, bebek telsizi almam lazım, steril pamuk topları almam lazım (nereden??), burun icin serum fizyolojik almam lazım, daha kozmetik usurnlerin hicbirini almadım onları da mustela alacagım.., kulak cubugu,gazlı bez falan

face teki grup kapatılsın diye kampanya baslatcam az kaldı..

ben burda takip edemiyorum.. anca mail olarak geliyor..yeni acılan konular..

craftynin lohusa serbeti tarifi ..

betülün yeni aldığı ciciler ve kapı süsünü biz göremiyoruz mesela...

eminönü maceralrını hic saymıyorummmm ...

ve sedanın made ve ibo için evlerine internet alması konusundaki düşüncesine de sonuna kadar katılıyorum. arz ederim...

benim gibi face te olamayanlardan da destek bekkliyorummmmm...

canım geceyi ben de senin gibi geçirdim hatta sabaha karşı 3.30 da "acaba şuan benim gibi tv karşısında yemekteyiz programı seyreden başka bir gebe var mıdır?"diye de aklımdan geçirmiştimSancılar beni çok korkuttu,doğacak diye ödüm patladıumarım ikimizin ağrıları da basit kasılmalardan kaynaklanan sancılardır...

bende chicco nun yeni çıkan o biberonundan aldım geniş chicco step up (silikon)
birtanede kauçuk uçlu normal biberon aldım yine chicco
birde chicco emzik aldım birtane

chicco seviyorum ben ürünleride şık

benim kızım ne emzik emdi ne biberon aldığım biberonları sonradan suluk olarak kullandık
onun için çok almayın sakın ben renk renk emzikler almıştım hepsi kalmıştı
hastanedede zaten kesinlikle biberon vermiyorlar bebeğe; götürmeye bile gerek yok
normal doğumda süt geliyor, sezeryanda biraz geç geliyor o aradada az az mama getiriyorlar küçük kaşıkla yediriyorsun

ben chicco step up biberon aldım avent ten de emzik yavruş

steril pamuk toplarından büyük ve küçük boy olmak üzere mother da var tatlım

kız cepten giriom yattığım yerden ondan face e yazıorum
buraya da yazim aşkolsun :)
Malzemeler:

Yarım kilo lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
20 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet kuru karanfil

Yapılışı:
1.Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
2.Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
3.Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
4.Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
5.Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
6.Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.

ben de sabah 6 idi yatağa gittiğimde
gecelerden nefret eder oldum
altın günü ile yemekteyiz serettim
üzerine kalktım 2 dilim kek yedim
çok lazım ya

bu aradaaa
dedim di ya size teyzemin eşi avizeci ordaki avizeler çok pahalı ben yaparım size demişti
ben de tereddütte kalmıştım küre avize alcaktım
adama da bişi diemedim tabi bi gelsin bakim die
geldi dün avizeeee
odaya nasıl uyan nasıl güzel nasıl şirin şeker bişi oldu
bi an önce oda yerleşsin fotolarını göstermek için can atıorum size
belki herkes beğenmez belki bana öle gelio şimdilik ama
rüya gibi oldu meleğimin odasııı
koltuk gelince kapayacak mı odayı bi onu merak ediorum

evt chicco sık gercekten.. bi ara kampanyalarıda güzeldi..

bana en az kolik aventte oluyor garantili demişlerdi .. daha 3-4 aylık hamileydim herhalde ( ayyy kız bunu yazarken içim bi tuhaf oldu ) almıstım o zaman.. emziğide kız kardeşim teyze olacağını duydugu gün gidip almıs hemen bi tane.. baska da almadım .. dediğin gibi belki kullanmaz..

ben anlamam bacım..

bura iice öksüz kaldı walla..

bi ara öğlene kadar 20 syf ilerlerdik.. millet izne ayrıldı facete takılıyor artık diyorum yanii.. mail olarak gelmese ordaki laftan geri kalcam .. ki hic geri kalmaktan hoslanmam kendi yok ama ibonun smilellarından ekleyeyimm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…