- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #31.321
canım arkadaş farklı şeyler yazmış bi de onun yazdıklarına bak sanırım onun söyledikleri doğru yani umarım :) inşallah öyledir de kullanabiliriz sen ilçeye de sor fakat ilçe de genelde bir çok konuda eksik kalabiliyor özellikle küçük bir ilçeyse benım ek derslerimi yanlış hesaplıyorlardı nerdeyse dava etcektim istanbuldakilere soruyordum farklı yazıyordu mardinde çalışıyordum o zaman mardinde daha farklı yapıyorlardı dilekçe falan verdim bir sürü bişiler yaptım sonra tayinim çıkınca uğraşmadım diyeceğim o ki bir tek ilçeye de bağlı kalma şu faks işi onlarla ilgili umarım kabul ederler bir sıkıntı çıkartmazlar.
32. haftadayken istemişti.Bende dediğin gibi zannetmiştim.Sonradan öğrendimki eko farklıymış.Kalpte sorun olup olmadığına bakmak için,kalbi detaylı inceliyolarmış.Nette de pek hoş şeyler yazmıyo bunla ilgili.Bayağı moralimi bozdu bu iş.Sonucu görene kadar bana rahat yok
kızıma ( ben her nekadar ilk basından bilsemde kızım olacagını, eşim dr kesin demeden eşim bişey almama izin vermemişti) her gördüğümü almak istemiştim.. bi ara her hafta gidip bakıyorduk neler var yeni diye kayınvalidem o sırada arayıp alısverişte oldugumuzu söylediğimizde ne gerek var abartmayın diyordu ve ben kafayı yiyordum.. sallamayacaksın bacım.. tın tın yani.. keyfim gelir yerim keyfim gelir yemem.. herseyin en iyisini de ben bilirim.. boru değil koca kız yetiştirdin ürün meydanda dersin .. üstüne kim ne diyebilir.. sallamayacaksın yani...
ya o akıntıyı bende kafama takıyorum.. sabah değiştirdim 5 dk sonra yine aynı evden cıkana kadar 2 çamasır değiştiriyorum...ped kullanma diyolar ama kullanmazsam işyerinde nasıl değişeyim..
bi de bu nst olayı cok mu kötü bişey ya.. ben hiç girmedim daha .. korkmaya basladım ama..
benim ayrıntılı ultrasonda 24. haftdaydı sanırım.. cekmişti dr. 1 kere sonra hep ritmine bakıldı sadece.. özel olarak istemedi..
günaydın badicim..
20 dk kontrol için gülüm şimdi üzülmeyin ama ben sırtüstü yatamam hiç ve normal doğumda 8 saate yakın nst'ye bağlı kalıyorsun yataktan kalkmadan sırt üstü. Tabi hal böyle olunca Sancı filan kalmaz bende. Normal doğum isteyen sedanın sonu açılmayan bir rahim kaçan sancı yüzünden sezeryan olur. Kızımı doğururken nst için içerden hemşire ayarlamıştım arkadaşım doğumevinde hemşireydi. Ben sabit olarak bir yerde bekleyemem bile. Hani bankada bile 30 dk'dan fazla bekleyemem. Kuyrukta bekleyemem sabit olarak. dün kuyrukta bekledim yarım saatten fazla halimi gördünüz.nst den korkmayın arkadaşlar. daha önceki gün girdim nst ye. göbeğinizi açıyosunuz ve yatıyosunuz. göbeğinize ismini bilmediğim hani doktorların steteskopu vardır ya ona benzer biraz daha büyüğü bişi bağlıyorlar üzerine jel sıkıp bi lastikle karnınıza tutturuyorlar. ve hiç bişi yapmadan 20 dakka civarı yatıyosunuz. o ara tabi bulunduğunuz odanın içi bebeğinizin kalp atışlarıyla yankılanıyo. sevmeyen arkadaşların sevmeme nedeni tahminime göre hiç bişi yapmadan yatmak bi zamandan sonra sıkıcı oluyor galiba o yüzden sevmiyorlar. değilse korkulacak bi yanı yok rahat olun lütfen.
darısı basınıza arkadsm Allah gonlunze gore versın bn boyle hazrlıklarımı tamamlayp gıtmeyı ck ıstemstım.. gonlume gore oldu
cok sevdm cnm ıyı oldgna... dun cok ısım vardı arıcktım kaynnma kızdm aklm uctu snkı.. sukur ama gecmış rahtladım kocanıda takma kafanaa bebegn dha onmlı
hmn 5 tne karanfıl yut cıgnemeden suyla hap gbı ogln 5 aksm 5 hmn kesıck emın ol
canım aynı sey bende de var esim ne almak istesem yahu dur bi cocuk hele dogsun ihtiyaca gore alırız diyo ama oyle ekonomik acından demedigini biliyorum.. her duydugunu alma diyor da iste benim hep aklımda "ben bu kadar sıkıntılar sonucu hamile kaldım.. belki bir daha yine tüp olmadıgı muddetce hamile kalamayacagım yani bugunler icin calıstık harcarım "mantıgı var.. gerci o da yanlıs da her seyi alasım var.. simdiden oyun halısı bilr aldım sen dusun..bizim bu 9 aylık süreçte takınmamız gereken cok önemli bir davranıs var sanırım.. sallamamak.. bütün hormanlarımıza karsı durup , her kim ne dediyse sallamamak..
tek çözüm bu..
benim eşim yumusatıcı için bile ne gerek var demişti.. markette kaldım öyle.. baktım yüzüne ve sepete attım.. 5 tl bişey parasından mı dedi.. asla.. sırf laf olsun diye dedi.. dolaba kapitone diktirdim ( dün aldım bu arada ve bi işin üstünü daha çizmek cok evkliydi listeden :) ) e sen bunu kullanamazsın ne gereği var.. ben alayımda kullanamazsam kaldırırım dedim..
kızıma ( ben her nekadar ilk basından bilsemde kızım olacagını, eşim dr kesin demeden eşim bişey almama izin vermemişti) her gördüğümü almak istemiştim.. bi ara her hafta gidip bakıyorduk neler var yeni diye kayınvalidem o sırada arayıp alısverişte oldugumuzu söylediğimizde ne gerek var abartmayın diyordu ve ben kafayı yiyordum.. sallamayacaksın bacım.. tın tın yani.. keyfim gelir yerim keyfim gelir yemem.. herseyin en iyisini de ben bilirim.. boru değil koca kız yetiştirdin ürün meydanda dersin .. üstüne kim ne diyebilir.. sallamayacaksın yani...
ya o akıntıyı bende kafama takıyorum.. sabah değiştirdim 5 dk sonra yine aynı evden cıkana kadar 2 çamasır değiştiriyorum...ped kullanma diyolar ama kullanmazsam işyerinde nasıl değişeyim..
bi de bu nst olayı cok mu kötü bişey ya.. ben hiç girmedim daha .. korkmaya basladım ama..
benim ayrıntılı ultrasonda 24. haftdaydı sanırım.. cekmişti dr. 1 kere sonra hep ritmine bakıldı sadece.. özel olarak istemedi..
günaydın badicim..
canım ben starter kit biberon seti avent aldım e-bebek ten 89 lira mıydı neydi icinde 4 tane yenidogan avent vardı iki farklı boydan, bir emzik + temizleme fırcası.. fiyatını yanlıs da hatırlıyor olabilirim.. ne bilim herkes aventi tavsiye etti onu aldım.. sonucta parcası eczanede bile bulunabilecek bir sey olsun istedim mahallemde bulabilecegim bir sey olsun istedim.. sterilizator olarak da mikrodalgada kullanılanlardan aldım yine aventin aynı anda 6 tane biberon alıyor.. insallah coook ileride kullanmamız gerekir basta gerekmez:))Kızlar benim hastane çantasına koymak için bir eksiğim biberon kaldı. Dr Browns ya da Avent alacaktım, anne memesine en yakın Chicco'nunkiymiş. Şimdi kararsız kaldım, onu mu alsam diye düşünüyorum. Ama bütün bu markaların da bir sürü seçeneği var, hangisini tercih ettiniz siz? Kauçuk olan var silikon olan var. Cam mı alalım, yoksa mika gibi olanlardan mı alalım? Artık şuna bir nokta koymak istiyorum ama karar veremiyorum. :26:
Günaydınlar,
Bebeğe kalp ekosu yaptırdınız mı? Rutin testlerden değilmiş ama bazı doktorlar istiyormuş.Benimki de istedi,bir sorun olduğundan mı yoksa benim doktorum pimpirikli mi ona karar vercem.Yarın çektircem ekosunu ama biraz tırsıyorum ,Allah korusun sorun çıkar diye.:44:
günaydın.sanırım senın el eklermlerınde agrı vardı.yanlış hatırlıyorda olabilir. ne durumdalar.benım sabahları daha fazla oluyor gün içinde azalıyor gıbı b12 vıtamınını de bıraktım bı haftadır kullandım faydası olmadı.sen doktoruna sordun mu bu konuyu?
bizim bu 9 aylık süreçte takınmamız gereken cok önemli bir davranıs var sanırım.. sallamamak.. bütün hormanlarımıza karsı durup , her kim ne dediyse sallamamak..
tek çözüm bu..
benim eşim yumusatıcı için bile ne gerek var demişti.. markette kaldım öyle.. baktım yüzüne ve sepete attım.. 5 tl bişey parasından mı dedi.. asla.. sırf laf olsun diye dedi.. dolaba kapitone diktirdim ( dün aldım bu arada ve bi işin üstünü daha çizmek cok evkliydi listeden :) ) e sen bunu kullanamazsın ne gereği var.. ben alayımda kullanamazsam kaldırırım dedim..
günaydın badicim..
benim sağ diz kapagımda bi ağrı vardı.. otrduğum yerden kalktıgımda dehset bi acı oluyor ve sonra yürüdükçe acılıyordum.. yaklasık 1 ay önceydi.. ve suanda aynı sey sol tarafımda..
kızkardeşim muayene ettiğinde ödemden olabilir demişti şişlik vardı.. şimdi aynı sey var yine.. pazartesi gitcem dra sorcam..
sizin ellerinizde şişme oluyormu.. ödemden olabilir mi sizinkilerde acaba..
canım aynı sey bende de var esim ne almak istesem yahu dur bi cocuk hele dogsun ihtiyaca gore alırız diyo ama oyle ekonomik acından demedigini biliyorum.. her duydugunu alma diyor da iste benim hep aklımda "ben bu kadar sıkıntılar sonucu hamile kaldım.. belki bir daha yine tüp olmadıgı muddetce hamile kalamayacagım yani bugunler icin calıstık harcarım "mantıgı var.. gerci o da yanlıs da her seyi alasım var.. simdiden oyun halısı bilr aldım sen dusun..
bu arada gunluk ped kullanabilirsin canım biz calısan hamilelerin baska caresi yok ve ben doktorumdan izin aldım rahatca kullan sık sık degistir dedi .. icin rahat etsinnn
canım ben starter kit biberon seti avent aldım e-bebek ten 89 lira mıydı neydi icinde 4 tane yenidogan avent vardı iki farklı boydan, bir emzik + temizleme fırcası.. fiyatını yanlıs da hatırlıyor olabilirim.. ne bilim herkes aventi tavsiye etti onu aldım.. sonucta parcası eczanede bile bulunabilecek bir sey olsun istedim mahallemde bulabilecegim bir sey olsun istedim.. sterilizator olarak da mikrodalgada kullanılanlardan aldım yine aventin aynı anda 6 tane biberon alıyor.. insallah coook ileride kullanmamız gerekir basta gerekmez:))
Günaydınlar,
Bebeğe kalp ekosu yaptırdınız mı? Rutin testlerden değilmiş ama bazı doktorlar istiyormuş.Benimki de istedi,bir sorun olduğundan mı yoksa benim doktorum pimpirikli mi ona karar vercem.Yarın çektircem ekosunu ama biraz tırsıyorum ,Allah korusun sorun çıkar diye.:44:
Kızlar benim hastane çantasına koymak için bir eksiğim biberon kaldı. Dr Browns ya da Avent alacaktım, anne memesine en yakın Chicco'nunkiymiş. Şimdi kararsız kaldım, onu mu alsam diye düşünüyorum. Ama bütün bu markaların da bir sürü seçeneği var, hangisini tercih ettiniz siz? Kauçuk olan var silikon olan var. Cam mı alalım, yoksa mika gibi olanlardan mı alalım? Artık şuna bir nokta koymak istiyorum ama karar veremiyorum. :26:
Günaydın kızlar,
Sabaha kadar karın ağrısı gibi bir sancıyla cebelleştim, ama ben böyle bir ağrı görmedim, ölüyorum diye sabaha kadar inledim.Gece 4 gibi uyuyakalmışım sabah kalktığımda geçmişti çok şükür ve şuanda işteyim gözlerimden uyku akıyorrr.
Herkes iyidir umarım...
Kızlar benim hastane çantasına koymak için bir eksiğim biberon kaldı. Dr Browns ya da Avent alacaktım, anne memesine en yakın Chicco'nunkiymiş. Şimdi kararsız kaldım, onu mu alsam diye düşünüyorum. Ama bütün bu markaların da bir sürü seçeneği var, hangisini tercih ettiniz siz? Kauçuk olan var silikon olan var. Cam mı alalım, yoksa mika gibi olanlardan mı alalım? Artık şuna bir nokta koymak istiyorum ama karar veremiyorum. :26:
Canım inşallah gerek kalmaz dediğin gibi ama ne olur ne olmaz hastane çantasına koymam lazım bir tane. İnşallah bu hafta alacağım artık biberonumuzu da. Bir o kaldı çünkü. Kararsız kalmak çok kötü, karar verdiğim ürünleri gittim ucuz pahalı aldım. Yıkama ütüleme de bitmek üzere. Bir kenara koysam şu çantayı üzerimden büyük bir yük kalkacak. Ben de Avent ve Dr Browns düşünüyordum, Chicco'yu duyunca aklım karıştı. 3ünden birisini alacağım artık. Kaynatmayı düşünüyorum ben. en ilkel yöntemlerle temizlicem.Emzik de alcaktım onu da aynı marka alırım herhalde. Ay çok az kaldı eksiğimiz, inşallah 1-2 haftaya tamamız.
ben aventin sarı gibi olanı varya ondan aldım ..slikon mu kaucukmu bilmiyorum.. 1 tanede chicco emzik aldım.. bazı bebekler slikonu bazı bebekler kaucuğu seviyormus.. bakalım bizimkinin keyfine göre ya kullancaz ya yenisini alcaz.. o yüzden 1 tane yeterli sanırım..
temizliği konusunda bende kaynatmayı düşünüyorum.. özel bir sterilazatör filan almadım..
nuby diye bir marka varmıs o da cok iyiymiş biberonda.. bide chicconun geniş agızlı yeni cıkan bi biberonu varmıs crafty almıstı.. ben daha görmedim nasıl bişey diye sadece resmini gördüm .. onu da alabilirsin..
Canım inşallah gerek kalmaz dediğin gibi ama ne olur ne olmaz hastane çantasına koymam lazım bir tane. İnşallah bu hafta alacağım artık biberonumuzu da. Bir o kaldı çünkü. Kararsız kalmak çok kötü, karar verdiğim ürünleri gittim ucuz pahalı aldım. Yıkama ütüleme de bitmek üzere. Bir kenara koysam şu çantayı üzerimden büyük bir yük kalkacak. Ben de Avent ve Dr Browns düşünüyordum, Chicco'yu duyunca aklım karıştı. 3ünden birisini alacağım artık. Kaynatmayı düşünüyorum ben. en ilkel yöntemlerle temizlicem.Emzik de alcaktım onu da aynı marka alırım herhalde. Ay çok az kaldı eksiğimiz, inşallah 1-2 haftaya tamamız.
Günaydın kızlar,
Bu arada ibonun kayınpederi vefat etmiş başın sağolsun canım, Allah mekanını cennet eylesin.Geride kalanlara hayırlı uzun ömürler nasip etsin.
Sabaha kadar karın ağrısı gibi bir sancıyla cebelleştim, ama ben böyle bir ağrı görmedim, ölüyorum diye sabaha kadar inledim.Gece 4 gibi uyuyakalmışım sabah kalktığımda geçmişti çok şükür ve şuanda işteyim gözlerimden uyku akıyorrr.
Herkes iyidir umarım...
ben aventin sarı gibi olanı varya ondan aldım ..slikon mu kaucukmu bilmiyorum.. 1 tanede chicco emzik aldım.. bazı bebekler slikonu bazı bebekler kaucuğu seviyormus.. bakalım bizimkinin keyfine göre ya kullancaz ya yenisini alcaz.. o yüzden 1 tane yeterli sanırım..
temizliği konusunda bende kaynatmayı düşünüyorum.. özel bir sterilazatör filan almadım..
nuby diye bir marka varmıs o da cok iyiymiş biberonda.. bide chicconun geniş agızlı yeni cıkan bi biberonu varmıs crafty almıstı.. ben daha görmedim nasıl bişey diye sadece resmini gördüm .. onu da alabilirsin..
vallahi benim de cok ıvır zıvır eksigim var ama stres basarsa tam basacak dusunmuyorum..
kıyafetleri utulendi bile benim hurclandı dolaplara kokmasın diye koymuyorum hala havalandirma isleminde dolaplar:))
kendi acımdan eksiklerim: lohusa külotu, emzirme sütyeni + atleti (aldıklarımı begenmedim cok) + hasta bezi almadım hastaneden veriyorlar diye ama en kotu orkid atacagım bitane, bebek bakım cantam yok begenemedim bi turlu.., emzirmek icin kelebek seklinde silikon uç hani belki ucum cıkmazsa diye
bebek : biberonlar ve emzikler sterilize edilecek , sadece 1 paket bebek bezi var elimde premium care 1 numara 58 lik birkac tane daha almam lazım, bebek telsizi almam lazım, steril pamuk topları almam lazım (nereden??), burun icin serum fizyolojik almam lazım, daha kozmetik usurnlerin hicbirini almadım onları da mustela alacagım.., kulak cubugu,gazlı bez falan
face teki grup kapatılsın diye kampanya baslatcam az kaldı..
ben burda takip edemiyorum.. anca mail olarak geliyor..yeni acılan konular..
craftynin lohusa serbeti tarifi ..
betülün yeni aldığı ciciler ve kapı süsünü biz göremiyoruz mesela...
eminönü maceralrını hic saymıyorummmm ...
ve sedanın made ve ibo için evlerine internet alması konusundaki düşüncesine de sonuna kadar katılıyorum. arz ederim...
benim gibi face te olamayanlardan da destek bekkliyorummmmm...
canım geceyi ben de senin gibi geçirdim hatta sabaha karşı 3.30 da "acaba şuan benim gibi tv karşısında yemekteyiz programı seyreden başka bir gebe var mıdır?"diye de aklımdan geçirmiştimSancılar beni çok korkuttu,doğacak diye ödüm patladı umarım ikimizin ağrıları da basit kasılmalardan kaynaklanan sancılardır...
bende chicco nun yeni çıkan o biberonundan aldım geniş chicco step up (silikon)
birtanede kauçuk uçlu normal biberon aldım yine chicco
birde chicco emzik aldım birtane
chicco seviyorum ben ürünleride şık
benim kızım ne emzik emdi ne biberon aldığım biberonları sonradan suluk olarak kullandık
onun için çok almayın sakın ben renk renk emzikler almıştım hepsi kalmıştı
hastanedede zaten kesinlikle biberon vermiyorlar bebeğe; götürmeye bile gerek yok
normal doğumda süt geliyor, sezeryanda biraz geç geliyor o aradada az az mama getiriyorlar küçük kaşıkla yediriyorsun
ben chicco step up biberon aldım avent ten de emzik yavruş
steril pamuk toplarından büyük ve küçük boy olmak üzere mother da var tatlım
kız cepten giriom yattığım yerden ondan face e yazıorum
buraya da yazim aşkolsun :)
Malzemeler:
Yarım kilo lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
20 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet kuru karanfil
Yapılışı:
1.Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
2.Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
3.Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
4.Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
5.Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
6.Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.
ben de sabah 6 idi yatağa gittiğimde
gecelerden nefret eder oldum
altın günü ile yemekteyiz serettim
üzerine kalktım 2 dilim kek yedim
çok lazım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?