2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
bu sabah kızımı görmeye gittim..

2350 gr 45 cm olmus..

dr teyze aferin dedi..

akıntımı sordum normal dedi.

kasılma olursa haberimiz olsun dedi.. kasıllmadan kastınız nedir nerde oluyro dedim.. karnımın orta kısımlarını gösterdi.. e oluyor ama ben onu kızımın poposu diye düşünüyorum sertleşiyor kızım harekett ettiği zamanlar oluyor dedimm.. olabilir bebeğin hareketleride karnını sertleştirebilir kasılma hareket olmadıgında olursa haberimiz olsun dedi.. tmm dedim..

suyumuz kilomuz boyumuz yerinde.. kafamız asagıda .. ama arkası dönük oldugu için poz vermedi sıpa...

2 hafta sonra gel dedi... 22 sinde gitcem .. o zaman nstye alacakmıs beni.. 35+6 iken olmus oluyor yani...

ay hafta sonu Sarenin tüm kyafetlerini yıkadım ütüledim..dolabına yerleştirdim.. öyle cok kıyafeti yokmus megerse.. ya da dolabı büyük diye bana az geldi.. anneannesi duramamıs bir sürü sey almıs doguma getirecekmiş .. alma diyor bana .. bekliyoruz..

kendime gecelik takımı sipariş ettim rengi yoktu .. cumartesi gidip alcam..1 tane annem almıs.. bi tane ev için aldım ..1 tane de alt üst pijama aldım.. bebekli mebekli bişi.. toplam 4 tane olacak yeter sanırım..emzirme sütyeni atleti geniş iç çamasırı aldım .. canta için..

kızımın perdesini de sipariş ettik.. o da cumartesi gelecek.. ay bayagı bişeyler tamamlandı sanki..

bebek sekeri kapı süsü kaldı.. onlarıda haftaya tamamlarsam .. işim bitmiş olcak hayırlısıyla..

bizden böyle hatunlar..

afferim sareme akıllı kızım benimmmm
benim de çok kıyafetim olmuş :( sadece 32 mi ne tulumu var anammm dedim
Allah'tan hepsi sıfır değil yoksa israf vallahi

kızlar bişey sorcammmmm
yarın üniversiteden arkadaşım gelecek. istanbulda eğitimi varmış. 3 aylık bi bebeği var burda bırakacak kimsesi olmadığı için beni aradı. emzirdiği için de evinde bırakamaz sonuçta. bende bayıla bayıla kabul ettim. yarım gün bebek benimle kalacak, sonra annesi gelecek. 10 gün falan kalacaklar. sorun şu: 3 aylık bebeği kaldırabilir miyim? sorun olur mu acaba?

bişi olmazzz
ye onu sen yeeee
3 yaşındaki hep kucağımdaydı benim 9 ay
3 aylık bebe çantamız kadar anca var zaten

ya ben şu sezeryanda sonda ve lavman olayını ögrenmek istiyorum her sezeryanda mecburimi

Canım lavmanı yaptıktan sonra dua bile edeceksin...Apandisit ameliyatında öyle olmuştu bende.Sonda olayı ise odaya çıkardıklarında zaten baygın olunduğu için o arada yapılıyormuş ve hissetmiyormuşsun.

3 aylık bebekten sıkıntı olacağını sanmıyorum.. gerçi 3 aylık bebk 6-7 kilo vardır ama sıkıntı olmaz bence..

kızlar bişey sorcammmmm
yarın üniversiteden arkadaşım gelecek. istanbulda eğitimi varmış. 3 aylık bi bebeği var burda bırakacak kimsesi olmadığı için beni aradı. emzirdiği için de evinde bırakamaz sonuçta. bende bayıla bayıla kabul ettim. yarım gün bebek benimle kalacak, sonra annesi gelecek. 10 gün falan kalacaklar. sorun şu: 3 aylık bebeği kaldırabilir miyim? sorun olur mu acaba?

Canım ya 3 aylık bebekten bişi olmaz, ben 4 yaşındaki yeğenleri kucağıma alıyorum benim etim ne budum ne ki...Sadece beline dikkat et.Orantısız güç, Güç değildir...:23:

afferim sareme akıllı kızım benimmmm
benim de çok kıyafetim olmuş :( sadece 32 mi ne tulumu var anammm dedim
Allah'tan hepsi sıfır değil yoksa israf vallahi

bişi olmazzz
ye onu sen yeeee
3 yaşındaki hep kucağımdaydı benim 9 ay
3 aylık bebe çantamız kadar anca var zaten

3 aylık bebekten sıkıntı olacağını sanmıyorum.. gerçi 3 aylık bebk 6-7 kilo vardır ama sıkıntı olmaz bence..

sağolun kızlar. ben gelecekleri için çok mutluyum. çok yakın arkadaşım çok severim. hem günler hızlı geçmiş olacak benim için :)

şu zamana kadar hep bebekleri oturarak kucağıma almıştım. hani olur da annesi yokken ağlar da susturamam kucakta gezdirmek icap eder bişey olur mu diye kokrtum şimdi. içimi rahatlattınız :71:

ya ben şu sezeryanda sonda ve lavman olayını ögrenmek istiyorum her sezeryanda mecburimi

Lavman normal doğumda bile yapılıyor ve bence özellikle enfeksiyon açısından önemli (normal doğumda ıkınırken gaita kaçırma eğer lavman yapılamışsa kesin olur) Sezeryanda da olması gerekli çünkü bağırsakların boş olması gerekiyor. Sondayı hiç bilmiyorum lifeisnoteasy ve eaab bu konuları daha iyi biliyorlar sezeryan oldukları için.

kızlar bişey sorcammmmm

çok tombik değilse sorun olmaz doğru birşekilde kaldır belinden kuvvet alarak. Ayrıca biberonla beslemeyi annesi varken yap ve annesini iyi gözlemle. İnşallah uykusu güzel bir bebektir. yattığı yerde uyanıkken bol bol oyna yorulsun ki güzel uyusun. Süper bir staj olucak senin için keyfini çıkart.

Canım bebek yan duruyordan kastimiz bebegin basi sag tarafta ayaklari solda sirti ve poposu asagida yada yukarida.Normalde bebegin basi asagida olmasi lazim.

ya benim ki de mi yan duruyor o zaman başı aşağıda solda sırtı solda poposu yukarıda ayakları sağda yanı karnımda yan yatıyor doktor öyle demişti ama olumsuz birşey söylemedi neyse bakalım hayırlısı

Canım lavmanı yaptıktan sonra dua bile edeceksin...Apandisit ameliyatında öyle olmuştu bende.Sonda olayı ise odaya çıkardıklarında zaten baygın olunduğu için o arada yapılıyormuş ve hissetmiyormuşsun.

inş etraftan duyduklarım yüzünden korkuyorum,ama bebişim için katlanmak zorunda kalırsam katlanıcam allah kucagımıza almayı nasip etsin

ayy sonda benım de korkulu ruyam:25:
lavmanı hıc duymamıstım:27:

aynen bende sonda dan çok korkuyodum.. benim doktorda doğum yapan bi arkadaşa sordum anesteziden sonra takmışlar. spinalde bebeğin alınması için süre sınırı yokmuş ya, sonra takılabiliyomuş ama genel anestezide bebişi hemn almaları gerektiği için onda eken takıylarmış.. ıyy korkunç:( lavmanla ilgili hiç bi fikrim yok, planlı sezeryanda aç gidicez ya zaten yinede lavman olurmuyuz kiii,, ıyy iğrenççç

ya inanılmaz korkuyorum doguma da az kaldı sondanın takılması da cııkarılması da cok zormuş ya sonda yerine hasta bezi kullansak ayaga kalkana kadar olmaz mı acaba?

cok gözün korkmasın yaw,
herkesın ağrı eşiği farklıdır,
zor mutlaka herkes soyluyor ama oyle krıze sokacak kadar bı acı oldugunu sanmıyorum:27:
normal dogum daha zor bence sondadan :61:

Lavman normal doğumda bile yapılıyor ve bence özellikle enfeksiyon açısından önemli (normal doğumda ıkınırken gaita kaçırma eğer lavman yapılamışsa kesin olur) Sezeryanda da olması gerekli çünkü bağırsakların boş olması gerekiyor. Sondayı hiç bilmiyorum lifeisnoteasy ve eaab bu konuları daha iyi biliyorlar sezeryan oldukları için.

çok tombik değilse sorun olmaz doğru birşekilde kaldır belinden kuvvet alarak. Ayrıca biberonla beslemeyi annesi varken yap ve annesini iyi gözlemle. İnşallah uykusu güzel bir bebektir. yattığı yerde uyanıkken bol bol oyna yorulsun ki güzel uyusun. Süper bir staj olucak senin için keyfini çıkart.

yok tombik değil seduşcum normal. biberona alıştınmış zaten. annesi çalıştığı için o olmadığında bakıcısı annesinin sağdığı sütü veriyormuş. harbiden tam bi staj olcak :)

cok gözün korkmasın yaw,
herkesın ağrı eşiği farklıdır,
zor mutlaka herkes soyluyor ama oyle krıze sokacak kadar bı acı oldugunu sanmıyorum:27:
normal dogum daha zor bence sondadan :61:

yahu bu kızlar ne nanemolla
ANNE olcaz arkadaşlar aloooo
sonda mı derdimiz :)
neler gördük geçirdik bi sonda da mı takılcaz

sağolun kızlar. ben gelecekleri için çok mutluyum. çok yakın arkadaşım çok severim. hem günler hızlı geçmiş olacak benim için :)

şu zamana kadar hep bebekleri oturarak kucağıma almıştım. hani olur da annesi yokken ağlar da susturamam kucakta gezdirmek icap eder bişey olur mu diye kokrtum şimdi. içimi rahatlattınız :71:

bu yaz ablamın oğlan hep kucağımda gezdi benim.. 5 yaşında 15-16 kilo:) millet panikledikçe o iyice oyun yapt bu işi, kucağımdan inmedi hiç.. teyzenin bebeğine bişi olsun diye:) hiçte bişi olmadı çok şükür..

Back
X