2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Çocuğu ilerde hasta olsun da anne senin zayıflama sevdan yüzünden bak ben ne haldeyim diye laf soksun o tokat ona ömür boyu yeter. Ciddi deliymiş. Anne sütüne en yakın gıda yumurtadır onuda yeni doğan çocuğa veremeyeceğine göre. Allah ıslah etsin onu.

öylesi tokattan anlamıyo canımm.. bosuna yani..

selam anneler

bgn anneannemız geldı artık ve donmuycek 40 ımız cıkana kdr artık bızımle... sankı bı hafıflık oldu ustumde ınanamazsınız annenın yanında olmasının guven duygusu bu olsa gerek.. buarada bugun ıyıce agırlastgmı hıssedıyorum yuruyemıyorum bıle neredeyse.. hepınızı operız Alarayla...

Çocuğu ilerde hasta olsun da anne senin zayıflama sevdan yüzünden bak ben ne haldeyim diye laf soksun o tokat ona ömür boyu yeter. Ciddi deliymiş. Anne sütüne en yakın gıda yumurtadır onuda yeni doğan çocuğa veremeyeceğine göre. Allah ıslah etsin onu.
millet deliye biz akıllıya hasret:) çocuk hep mamayla büyüdü..iştahıda çoook iyi n versen yiyor ama annesinin verdiği tek şey şu kavanozdaki püreler, danonenin hazır yoğurtları ve süt... günde 5-6 kavanoz yiyo galiba onlardan.. yumurta vermeye yeni başladı... bana o aşağılayıcı bakışları deli etti beni.. sen böyle nasıl dolaşıyosun dedi bana ya:) gülsemmi ağlasammı bilemedim... eşimde muhabbetin yarısında geldi.. ben o ara söylediklerini duymuyodum zaten sinirden.. eşim, benim karım her haliyle çok güzel.. biz ailecek memnunuz kilomuzdan dedi, bi onu duydum.. kocamın dudkalarına yapışasım geldi o an:)

selam anneler

bgn anneannemız geldı artık ve donmuycek 40 ımız cıkana kdr artık bızımle... sankı bı hafıflık oldu ustumde ınanamazsınız annenın yanında olmasının guven duygusu bu olsa gerek.. buarada bugun ıyıce agırlastgmı hıssedıyorum yuruyemıyorum bıle neredeyse.. hepınızı operız Alarayla...

gözün aydın canım

darısı bize.. benimki 5inde gelecek.. daha cooook var..

cumartesi günü eltiler kayınvalid filan hepsi bendeydi dedim ya.. eltimden süper inciler aktarıyorum size... bu eltim de kilo kompleksi var, bütün günü bi kaç fincan sade kahveyle geçiriyo, açlıktan bayılıp hastanelik oluyo filan.. hamile kaldığında47 kiloydu, 70 l filan doğurdu sonra tabii ölüm orucuna girdi.. kızı 3 yaşına yaklaştı.. hala 50 kiloymuş, 45e düşecekmiş.. bende hep tombuldum yani, hamilelikte top gibiyim tabii.

elticim - ayy ben senin gibi olsam kafayı yerim
ben- şaşkın bi ifadeyle , neden ki?
elticim - şu haline baksana ne kadar kilolusun.. ama olsun takma kafana, doğum dan sonra yemezsin veirsin kiloyu
ben - şaşkınlık devam tabii, bu arad kek yiyorum bi yandan.. benim bi rahatsızlığım yok kilomdan yana, ben ve bebek sağlıklıyız yeter bana, doğumdan sonrada emzirmek istiyoum..
elticim - mamamlar anne sütünden çok daha iyi, emzirip ne yapacaksın ki.. hemen diyete başlaman lazım boşver sen emzirmeyi, böyle mi dolaşacaksın emzircem diye..
ben - - hala şaşkın tabi:):) ben hep böyle dolaşıyodum, hep kiloluydum, benim için sorun yok sen sorun etme kendine.. bu arada ben hala yiyorum tabii, keki çifter çifter atıyorum ağzıma..

sonrasında gözüm karardı, başım döndü, sinirden tansiyonum oynadı galiba, başka bişler daha dedi ama hatırlamıyorum..

mamalar anne sütünden iyimiş demek. şöyle insanlara sinir oluyorum kendi dış görüntüsü için bebeğini içe sayıyor. o vücuduna kıyıp nasıl doğurmuş ki???

cumartesi günü eltiler kayınvalid filan hepsi bendeydi dedim ya.. eltimden süper inciler aktarıyorum size... bu eltim de kilo kompleksi var, bütün günü bi kaç fincan sade kahveyle geçiriyo, açlıktan bayılıp hastanelik oluyo filan.. hamile kaldığında47 kiloydu, 70 l filan doğurdu sonra tabii ölüm orucuna girdi.. kızı 3 yaşına yaklaştı.. hala 50 kiloymuş, 45e düşecekmiş.. bende hep tombuldum yani, hamilelikte top gibiyim tabii.

elticim - şu haline baksana ne kadar kilolusun.. ama olsun takma kafana, doğum dan sonra yemezsin veirsin kiloyu
ben - şaşkınlık devam tabii, bu arad kek yiyorum bi yandan.. benim bi rahatsızlığım yok kilomdan yana, ben ve bebek sağlıklıyız yeter bana, doğumdan sonrada emzirmek istiyoum..
elticim - mamamlar anne sütünden çok daha iyi, emzirip ne yapacaksın ki.. hemen diyete başlaman lazım boşver sen emzirmeyi, böyle mi dolaşacaksın emzircem diye..
ben - - hala şaşkın tabi:):) ben hep böyle dolaşıyodum, hep kiloluydum, benim için sorun yok sen sorun etme kendine.. bu arada ben hala yiyorum tabii, keki çifter çifter atıyorum ağzıma..

sonrasında gözüm karardı, başım döndü, sinirden tansiyonum oynadı galiba, başka bişler daha dedi ama hatırlamıyorum..

mamalar anne sütünden iyimiş demek. şöyle insanlara sinir oluyorum kendi dış görüntüsü için bebeğini içe sayıyor. o vücuduna kıyıp nasıl doğurmuş ki???

evlendikten 7 sene sonra doğurdu zaten.. arada 2 tanede aldırdı.. acaip takıntılı kilo konusunda.. bende ona malzeme veriyorum sürekli bu halimle.. kadının midesi bulanıyo bana baktıkça:):37::37::37:

Benim teyzemin eltisi moldovyalıydı kadın çocuğa hiç süt vermedi memelerim sarkar diye. inek sütünü olduğu gibi koyuyordu biberona veriyordu. Teyzem bunu duymuş 45 yaşında hatun kişi aç sen memeleri bir gram sarkma yok iki oğlumuda 2 şer yaşına kadar emzirdim demiş. Neyseki kadın ikinci çocuğunu emzirdi. Teyzemin memeleri görünce. Benimde boğasım geliyor ben saçlarımı boyatmak istiyorum eşim benim bu şekilde olması hoşuma gidiyor lütfen boyatma dedi. Saçlarım kısaydı şimdi orta boy oldu ama kısanın uzamış hali çok çirkin görünüyorum yaşlı gösteriyor diyorum hayır bana çok seksi geliyorsun diyor ne diyceğimi şaşırdım:53::53::53:

canım biz konustuk burda ama sen yoktun dogum hikayeleri topiğinin ilk sayfasında tablo olsun diyor kızlar.. kahvecim yaptı hatta ama topik olması lazım güncelleyebilmek için..ne dersin?

Canım daha geçmişi ancak okuduğumdan (dahada bitiremedim bile) mesajınıda ancak gördüm. Haftasonu temizlik falan vardı evde giremedim kk ya. Tabi yapalım çizelgeyi:1: çok iyi düşünmüşsünüz benim aklıma gelmemişti:1:

Son düzenleme:
sözün bittiği yer dedikleri bu arkadaşlar.öyle zor öyle acı günler yaşıyorumki.15 eylülde canımın içi ,pamuğumu ,güzeller güzeli annemi tek arkadaşımı kaybettim.ve allahım 4 düşüğümden sonra verdiği bu bebeğimi kendimi bırakmamam güçlü olmam için verdi.böyle büyük bir acı yok.buraya yazmamın sebebi minik bir dua da olsa anneme ulaşacağını düşünmem.dualarınız da annemede bir küçük yer verirseniz çok ama çok mutlu olurum arkadaşlarım.hamilelerin duaları kabul olurmuş.allah hepinizden razı olsunn şimdiden.bende 1 kasımda doğum yapıcam allah ım kısmet ederse.herkese kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum.dualarınız için allah razı olsun sizlerden.....

Umarım acıların bebeğinle hafifleyecek,dualarım seninle,annenle...

bızımkı de bı tuhaf,
gecen aradı konusmadım annem banyoda dedı donup aramadım bende,
neyse kayınpeder vefat ettı bugun 7.gun annem Kuran hatmettı onun ruhuna bagıslamıs haber vermek ıcın aramıs konusmamıs annemle:49:
baska bırı acmıs tlfnu bı daha aramamıs annemı,
ınsan bı Allah razı olsun der yaw:47:

bız evlendıgımızde annem bıze memleketten peynır yaptırırken bunlara da yaptırıp yolladı,
bı acıp tşk etmedıler saolun demedıler,
nasıl mahcup oldum,
eşime dedım nolur soyle bı tlfnla sagol desın aıleme karsı mahcup duruma dusuyorum,
ınat ettı aramadı:47:

gel de bolesıne ıyılık yap:57:

İbom seninki numunelik,okurken bile sinir oluyo insan.
Sen de takma,yokmuş gibi davran o.

uyku düzeni diye bişey kalmdı artık bende.. sbu gecede uyuyamadımdoğru düzdün en son sate baktığımda saat 2,30tu.. sabah 6,30 ta da uyandım , aralarda da uyandım.. bi ağrım sancımda yok neden uyuyamıyorum bilmem.. sabah 10 gibi koltukta sızmışım yine. söylemesi yıp 12,30 ta uyandım. yatağımda mı var bişi acaba, bundan sonra koltukta uyuymayı denicem..

kaynantörler yine iş başında.. hepsi aynı bunların... benim kayınvalidnin maddi manevi bşey yapacak durumu yok zaten, ondan öyle bi beklentim de yok.. gerçi beklentim kimseden yok.. yakamızdan düşseler yeter bana.. kaynımın biri çocuklarının her türlü masrafını bize gördürüyo, ama henüz bi hediyesini almadık, alamayızda zatn.. hediye alsada faturasını bize yollar almasın daha iyi.. diğer kaynımın maddi durumu çok çok iyi... evlendiğimize 10 liralık bi süs eşyası gtirmişti ev hediyesi olarak, doğumda da bi çıngırak getirir:) ama bunları asla kendime sorun etmem ben, bana bulaşmasınlar yeer. herkesin görgüsü farklı.. maddi gücümün yettiği kadar kendim yapmaya çalıştım herşeyini.. eşimin tarafı böyle olunca, kendi ailemden de pek yardım kabul etmiyoruz, eşim çok mahcup oluyo zaten.. annem yine aldı biraz eksiklerini ama büyük parça bişi aldırmadım.. açıkladım de eşim rahatsız oluyo mahcup oluyo dedim.. annemde söylenip duruyo garibim, bize bişey bırakmadınız, hiç bişey yapamadık torunumuza diye

Ya bu uyku olayı beni de mahvediyo,gündüz de uyuyamıyorum pek.
Okulda oluyorum zaten,çok yoruluyorum.
3 haftam var ayrılmaya...

Bu arada kaynanaları düşünmek yok,üzmeyin kendinizi:71:

yani beni :)))))))))

ben 38 +0 da izne ayrılcam o hafta bayram zaten.. Allah güç kuvvet verirse tabi..

minişimle daha cok vakit gecirmeliim..

benim uykuda sorunum cok olmadı suana kadar.. hala istediğim sekilde yatabiliyorum mesela(Allah nazarlardan korusun)..sanırım tık sesine uyanma kabiliyetimden dolayı Allahım beni azad etti uykusuz kalmayayım diye .. 10 da yatıyrum 7.30 da kalkıyorum.. uyanıyorum arada ama cabuk dalıyorum...

fatmacım bişi sorucam sana, SATa göre bebek geriden geliyor diye geç rapor alıcaktın dimi.

bu kontrolümüzde benim doktorda dediki 4 gün geriden geliyor o yüzden 38. hafta gibi yazalım raporu diye sonrada bize bir sıkıntı olurmu bu bilgin varmı araştırmadım çünkü ben...

tatlım senin elti sorunlu sanırsam normal bir anne böyle bişi yapmazda demezde ALLAH akıl versin yavrusuna yazık

selam anneler

gözünüz aydın canım artık son haftalar ağırlaşmalar normal tabi..

selam kızlar dün oğlumuz bizi çok korkuttu :18:

dün kanamam gelmeye başladı doktorumu aradım hemen gel hazırlıklı gel doğuma alabilirim dedi kızlar çok heyecanlandım doğuma hazırım sanıyordum hiç hazır değilmişim elim ayağım titredi tansiyonum çıktı neyse doktora gittik baştan etc midir nedir ona soktular sonra ultrason sonra rahim ağzına baktılar herhangi bir sorun çıkmadı bende rahim ağzı yarası vardı bebeğin kafası biraz daha fazla aşağıdaymış çatılarımda çok darmış o yüzden rahim ağzındaki yara kanama yapmış 34 haftalık hamile olmam gerekiyordu dün normalde 35 + 1 haftalık çıktı şimdi sürekli dinleneceğim ama çatı genişliğine bakmak isterken doktor yarayı daha çok hırpaladı heralde kanamam daha çok çoğaldı bugün biraz hafifledi. sizce çatılarım bundan sonra genişleyebilirmi yoksa bende mi sezeryan doğum yapmak zorundayım :59:

en kötüsüde akşam arkadaşlarımız bizdeydi birinin iş yerinden arkadaşı hafif kanaması olmuş doktorunu bulamayınca acilden benim doktoruma gitmiş onada benim gibi aşağıdan bakarken kızın suyunu patlatmış acil doğuma almışlar bebek sağ salim doğmuş ama bir hafta yaşamış bu hafta başı ölmüş bebiş çok üzüldüm kızda 35 haftalık hamileymiş akşamdan beri yedim bitirdim kendimi kanamamda durmayınca kime gideyim bilemedim çok şükür şimdi kanamam yok ama moralim sıfır bebeğime birşey olursa ya olsaydı benimde başıma aynı şey gelseydi diye aklımdan çıkaramıyorum :14:

canım yanlış hatırlamıyorsam sen izmitteydin? kimdi doktorun merak ettimde

canım benim ne güzel senin için bir ihtimal var, keşke benim içinde olsaydı, her şeyin hayırlısı Allah tan, benim bebiş dönmüyor, riskli bir gebelik oldugu için bebegime son anda bir şey olucak diye çok korkuyorum, benim evde sancılaı çekip gitmem bebkde kol sarkması omuz anormallikleri falan yapıyomuş, dua ediyorum kalbimi Allah a dayadım planlı sezeryan olsun hiç değilse doğumum diyorum, plansız sezeryan olursa sancılar bebge zarar verir diye ödüm kopuyor, ne olur bana da dua edin, evimi tam hazırklayamadım doğum için, çok da yormamam gerekiyormuş kendimi, bana tecrübeli anneler anlatabilir mi nasıl doğum sancıları farkeder farketmez hastenye yetşmeliyiz:( gerçi dün geceden bu yana sancım var hafif hafif ama normal mi değil mi bilemiyorum, namazlarınızda dualrınızda bana da yer verin kızlar, oğluşum iyi olsun inşAllah
Canim benim senin riskliyse mutlaka doktorun planli sezaryan önerecektir,bu konuda hic kafani yorma, cünkü makat doguma sebep olacagi icin sanci cekmeni beklemiyeceklerdir.Sancin normalse sorun yok,dogum sancisi olsa zaman gectikce sancinin agrisida cok artar,anlasilir zaten.
Ah şimdi nerde bizde o yürek en azından ben de yok yani kesinlikle normal doğum istiyorum ama evde falan doğurmayı düşünemiyorum bile gerçi mecbur kalınca yapacak birşey yok sen istemesende vakit gelince bebek atacak kendini dışarıya
Allah hepimize kolay doğumlar versin inşallah..
Amin canim insaallah hepimiz kolay dogumlar yapariz.
Kızlar merhaba aman allahım hepiniz doğumaa hazırlanıorsunuz.ben daha çantamı hazırlamadım.ama herşeyi yıkadım.kızlar bişey sorcam,bu hasta bezi ni naptınız.nerden aldınız ve hastaneye kaç tane götüreceksiniz?nolur bilgilendrn beni.benimde akıntım çok 2hafta içinde kontrolum var bakaılm doktora sorcam.bende çatı muayenesini merak ediorum.allah hepimize yardım etsin:18::18:

Cati muayenesinden korkulcak bisey yok canim,5-10 saniye sürecek bisey o kadar.

Merhaba biz geldik, kaynana elti muhabbetlerinin içine düşmüşsünüz gene
Kafaya takmak yok, anlatın rahatlayın sonra da gülün geçin anacım :)
Biz bugün hasretle beklenen çatı muayenemizi olduk :37: Normal doğumu engelleyecek hiç bir durum yokmuş çok şükür
Normal olsun diye aylardır yürüyüşler egzersizler yapıp duruyorum boşa gitmesin diiimi ama :32:
Çok merak ettiğim NST cihazıyla da tanışmış oldum mihayet, aman hiçbihalta da benzemiyomuş
Alt tarafı 2 probu bağladılar göbeğe 20 dakka ip gibi yattım öylece
Bizim sıpa da hiç hareket etmeyince doktor beğenmedi sonucu, gidin dolanın tatlı yiyin bidaha bağlayalım dedi
Tatlı deyince oh canıma minnet tabi, hapur hupur götürdüm
Neyse tekrar bağlandık cihaza ilk 10dk kudurdu bizimki sonra gene yatış, uykucu bi anına denk geldik heralde
Doğru dürüst bi sancım da çıkmadı, daha doğum kanalına da başını sokmamış zati
Anlaşılan bizimki son güne kadar oturcak içerde keyfi yerinde gibi
Ama son iki haftada sadece 250gr alıvermiş, 37. hafta bitti ve hepi topu 2750 olmuş bizim yavrucak, sizin bebişlerin kiloları okuyunca pek bi az geldi bana; 3 haftaya kadar 3000'i geçse bari
Doktora sordum gayet normal, hem daha rahat doğum olur dedi, peki dedim bende
Doğsun da dışarda kilo aldırcaz bizimkine artık demek ki...

fatmacım bişi sorucam sana, SATa göre bebek geriden geliyor diye geç rapor alıcaktın dimi.

bu kontrolümüzde benim doktorda dediki 4 gün geriden geliyor o yüzden 38. hafta gibi yazalım raporu diye sonrada bize bir sıkıntı olurmu bu bilgin varmı araştırmadım çünkü ben...

gözünüz aydın canım artık son haftalar ağırlaşmalar normal tabi..

İzin konularını Crafty'e sorun o çok iyi biliyor. ve çalışmayan kadınların eşleri (yani benimki gibi olanlar) doğumdan sonra bir kerelik bir para alıcaklar. Bununla ilgili araştırma yapan veya nasıl ve hangi yolun izlendiğini bilen var mı?

Ayrıca son haftalar değil ilgimdisi'nin. Eğer Alara hanım erkenden ceee yapmazsa 18 ekim saat 19:30 da doğmuş olacak.

Merhaba biz geldik, kaynana elti muhabbetlerinin içine düşmüşsünüz gene
Kafaya takmak yok, anlatın rahatlayın sonra da gülün geçin anacım :)
Biz bugün hasretle beklenen çatı muayenemizi olduk :37: Normal doğumu engelleyecek hiç bir durum yokmuş çok şükür
Normal olsun diye aylardır yürüyüşler egzersizler yapıp duruyorum boşa gitmesin diiimi ama :32:
Çok merak ettiğim NST cihazıyla da tanışmış oldum mihayet, aman hiçbihalta da benzemiyomuş
Alt tarafı 2 probu bağladılar göbeğe 20 dakka ip gibi yattım öylece
Bizim sıpa da hiç hareket etmeyince doktor beğenmedi sonucu, gidin dolanın tatlı yiyin bidaha bağlayalım dedi
Tatlı deyince oh canıma minnet tabi, hapur hupur götürdüm
Neyse tekrar bağlandık cihaza ilk 10dk kudurdu bizimki sonra gene yatış, uykucu bi anına denk geldik heralde
Doğru dürüst bi sancım da çıkmadı, daha doğum kanalına da başını sokmamış zati
Anlaşılan bizimki son güne kadar oturcak içerde keyfi yerinde gibi
Ama son iki haftada sadece 250gr alıvermiş, 37. hafta bitti ve hepi topu 2750 olmuş bizim yavrucak, sizin bebişlerin kiloları okuyunca pek bi az geldi bana; 3 haftaya kadar 3000'i geçse bari
Doktora sordum gayet normal, hem daha rahat doğum olur dedi, peki dedim bende
Doğsun da dışarda kilo aldırcaz bizimkine artık demek ki...
çatı muayanesi benimde 38. hafta dedi doktor. bizim bebikte küçük doğumları kolay olur 35. haftada 2384 tü:) sanırım 2900 ancak bulur doğuma. sağlıklı olsunlarda kilo önemli değil canım.

İzin konularını Crafty'e sorun o çok iyi biliyor. ve çalışmayan kadınların eşleri (yani benimki gibi olanlar) doğumdan sonra bir kerelik bir para alıcaklar. Bununla ilgili araştırma yapan veya nasıl ve hangi yolun izlendiğini bilen var mı?

Ayrıca son haftalar değil ilgimdisi'nin. Eğer Alara hanım erkenden ceee yapmazsa 18 ekim saat 19:30 da doğmuş olacak.

canım bu dediğin sanırım süt parası bir kerelik bişimiş öyle duymuştum ben

slm anneler ve bebişleri dünde bizim kontrolümüz vardı derinim gayet ii sağlıklı allahıma şükürler olsun küçük tansiyonum biraz yüksek çıkıo son haftalarda nla alakalı bana bi ilaç verdi 6 saat arayla almam için haftaya tekrardan randevum var sezeryan içinde 26-27 ekim olabilir dedi kesin tarihi haftaya vericekmiş bizden haberler bu kadar :)

Son düzenleme:
Kurubaklagil seven hatunlara duyurulur.
Nohut kuru fasulye barbunya yemeği seviyorsanız hemen yapıp yiyin şimdi sadece size gaz olur bebik doğunca ikinizde gazlı olursunuz ayrıca o gazı çıkarcam diye sezercikte olsanız normalde olsanız dikişleriniz acır, bebekte öyle bir çığlık atarki bu ses benim yavrumdan mı çıktı diye öyle kalakalırsınız. Yapın bulgur pilavı ve nohut oturun yiyin sonra istediğiniz gib salın. Doğumdan Sonra gaz çıkarmak bile zorlaşıyor. Mercimek çorbası bile gaz yapıyor. Bol bol tüketin doğurana kadar çünkü doğumdan sonra en az 2 ay sadece gaz yapmayan sebzelerle ve çorbalarla beslenicez.

Back
X