2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
sevgili arkadaşlar ben de 34+6 yım ve nefes darlığı oluyor ben de siz de o tarz durumlar var mı:?
bir de bebeğin aşşağıya indiğini nasıl anlıyorsunuz genelde kaçıncı haftada iner merakımı giderirseniz sevinirim.

ya kız kardeşimin 1.5 yaşında oğlu var,kız hamile kaldı,bebeği sezeryan oldu bi kere bile alttan muayene olmadı çıldırıcam,doktoru erkekti ve özele gidiyodu sezeryana gün aldı tam 40.haftasında sabah gitti yarım saat içinde bebekte kendi de çıktı bu yaşına geldi alttan muayene olmadı maşallah,ben ise yok rahim ağzında yara var dediler tamam dedim dondurdum,yok geçen hafta nişan zannettim gittim gene alttan baktırdım bağırıyorum ama bu arada şimdide çatıya bakıcam diyo ne bu kaderim ya istemedikçe üstüme geliyo üffff

ayy inş bana çatı muayenesi filan yapmaz ,ben normal doğum istiyorum ama o doğum anında doktor gördü filan takmam heralde ama durduk yere açmak istemem.

bu hastane nerde fıyatlar çok ucuz yaaaaaaaaaa doktorumu alıpgelemopraya benımkı 3000 lerden bahsedıyo

aynen canım bayılıyorum sanıyodum ama 38 haftada rahatladım pardon geçen hafta yani 37 de,şu anda indiğini görebiliyorum,akşamları az ye öğlen güzel ye yemekleri.

aynen canım bayılıyorum sanıyodum ama 38 haftada rahatladım pardon geçen hafta yani 37 de,şu anda indiğini görebiliyorum,akşamları az ye öğlen güzel ye yemekleri.

teşekkür ederim canım .aslında sıkıntı şuradaki nabız da yükseliyor ister istemez 95 civarı falan oluyor rahatsızlık veriyor hem çarpıntı hem nefes alamama
insan ister istemez acaba kalpte birşey mi var diyesi geliyor.ama herkes de aynı sorunlar olduğunu okuyunca biraz da olsa ferahlıyor insan. bu arada ben de doğumu normal istiyorum. ilki sezeryandı.umarım ssvd yi gerçekleştiririm.dr herşey yolunda dedi normal doğum için.bir çatı muayenesi de beni bekliyor herhalde.nasıl birşey acıtıyor mu acaba?

canım ya bendede çok oluyor nefes darlığı özelliklede son birkaç haftadır arttı. benim bebiş yaklaşık bir aydır aşağıda. ayakları gögsümde. doktor sölemişti. ama hıçkırıyor ve bu kasıklarımda oluyor. burdanda başın aşağıda olduğunu anlamıştım. bunun belli bir haftası var mı bilmiyorum ama sanırım son haftalardada dönebilir. belli olmaz yani.

valla benimkinin de başı aşağıda dönmüş durumda ama aşağıya inmesi farklı oluyor herhalde.yani sonuçta doğum yoluna girmesi mi acaba aşşağıya inmesi.

kasım anneleri bebekleriniz için şekerlerinizi seve seve yaparım

doğumunuzda kolaylık diliyorum bebeişinize sağ salim kavuşun inş

Annemlerle görüştüm babam otobüsle gelmekten vazgeçmiş nasipse Pazartesi arabayla geleceklermiş. eee ne kadar kalacakları belli değil doktor kızımın 2-3 haftası olduğunu söyledi en iyi ihtimalle 1 ay kalıcaklar
Kayınvalidem geldi akşam salon ve balkonumun perdelerini çıkardı. Camlarıda çamaşır suyuyla sildi. ben bez yıkadım ona bi zahmet. Bide çay demledim. Yarında yatak odamın ve mutfağımın camlarını silecek. Eşime söyleye söyleye dilimde tüy bitti yağmurlu havada cam mı silinir diyor ama camlar simsiyahtı filtreli gibi olmuştu. Avizeleri de silelim dedi kayınvalidem yok dedim onlarıda babam gelince siler dedim. Neyse camlarıda yarın bitirince artık günlük rutin işler kalıyor.
Kızımda coştu bugün babaannesine dans etti. Dedi aynı amcası oda böyleydi ama o bir vururdu en son işetirdi dedi. Dedim anne 6 kilo bebek normal işetmesi benim kızda uğraşıyor ama ben tutuyorum işemiyorum.
Neyse ordan burdan yazdım resmen. Gideyim kaşlarımı bıyıklarımı alayım kocam benden daha bi kıllı oldun diyor bıyık boykotu yapmaya başladı. Ojelerimi değiştirdim ayaklarıma güzel bişeyler sürdüm ellerimde güzel oldu.
Hepinizi öptüm kocaman.

anneler

dr umzdan geldık yarın aksam 7 de kızıma kavusuyorumm darısı basınıza.. hıc bı sorun yok sadece dr um semınere gıdıcegı ıcın erkene aldık.. haber verıcem sızlere opuyorum

Canım benim çok sevindim tüylerim diken diken oldu. Hayırlısıyla al kızını kucağına.

Erken gelsede o kadar sancı çekmezsin. daha doğrusu sancılansan bile başlardaki sancı çok şiddetli olmaz için rahat olsun.

ayy inş bana çatı muayenesi filan yapmaz ,ben normal doğum istiyorum ama o doğum anında doktor gördü filan takmam heralde ama durduk yere açmak istemem.

Hayatım tuşe (çatı muayenesi) gerekli hele normal doğumda çok gerekli ilkiyse. Çünkü oldu normal doğum olacak ama senin çatı dar o zaman vakumlamaları gerekiyor yada sen sancı çektiğinle kalıyorsun sezeryan omak zorunda oluyorsun. O yüzden bak birisi yazmıştı ama kim hatırlamıyorum. Çatı muayenesi 25-30 sn sürdü ayakkabılarımı giymek daha ızdıraplı ve uzun sürdü. Bu kadar yani. Derin nefes alıyorsun ve iki nefeste bitiyor.

Son düzenleme:
Bu arada kızlar
Bebek bizim odada yatıcak ilk zamanlarda ve ben odanın ışığını değiştirmek istiyorum. tavandaki ampulü mavi gece lambası ampulüyle mi değiştirsem yoksa sarı ile mi yada sizin bildiğiniz bilimsel bir renk var mı? (mavi sarılık tedavisinde fototerapi rengi, sarı da azıcık bi ışık olsun diye. Kimileride kırmızı ışığın melatonin hormonunun salgılanmasına engel olmayan tek ışık olduğunu söylüyor) Doktora sorucam ama yuh artık herşey bitti bu mu kaldı der diye çekiniyorum

merhaba kızlar nasipse ben de kasım 1 de sezeryan doğum yapıcam.Şuan 36.haftayım ve bebeğim 2.5 kilo yani biraz normallere göre küçük ,bu yüzden gelişimine göre doğum tarihi de değişebilir.Ama bu durum beni çok üzdü bebğim minik doğmasın diye ne varsa yemeğe çalışıom ama genetik de olabilir.ben de 1 ydır idrar enfeksiyonu var 1 aydan önce bebeğimin gelişimi hafta önden gidiodu ama ne olduysa idrar enfeksiyonundan sonra bebeğim şimdi geriden gelio muhtemelen idrar enfeksiyonun etkisi var düşük kliolu olmasında.bu konuda bana yardımcı olurmusunuz az zamanım kaldı bu kısa sürede ne yemem ne içmem lazım bebeğimin kilo alması için teşekkürler herkese hayırlı doğumlar inşallah.

anneler

dr umzdan geldık yarın aksam 7 de kızıma kavusuyorumm darısı basınıza.. hıc bı sorun yok sadece dr um semınere gıdıcegı ıcın erkene aldık.. haber verıcem sızlere opuyorum

Hadi Allah sağlıkla kurtarsın inşallah. Anne kız hayırlısıyla kavuşun :)

Gece olmasından nefret eder oldum. Yok arkadaş uyku yok ! Dön sağa, dön sola kalktım en son. Debeleneceğime TV karşısında sızmayı deneyeceğim.
Nefes darlığı bendenizde de mevcut.
Nabız deseniz maşallahı var, 100'den aşağı inmiyor.

Bizim de bugün kontolümüz vardı. Doğum için gün verir dedim ama ya 1 Kasım ya 8 Kasım'da olacak sezeryan Allah nasip ederse. Sadece salı günleri ameliyat günü dr.umuzun.
Ama 8'i bayrama geliyo, sorun olmaz dedi ama nasıl olacak aklıma yatmadı, üniversite hastanesi burası.
1 Kasım'da alacak aslında 37+6 oluyo, 38.dolsun istiyo o da.
Şimdi crafty söyleyince takıldım ben de, beyin gelişimi için son hafta çok mu önemliymiş ??

Kilosunu da az söyledi, özelde 1 hafta önce 2560 çıkmıştı, asıl dr.umda bugün 2.400 dedi yaa
Sordum, gelişim geriliği yok, önemli olan o dedi, geçti kenara !
Dişime gelmez bebem, daha küçük yaw diyemedim tabi
Öpmeye kıyamıcaz muhtemelen, ben hala ısıracağımı sanıyorum :)
Ay kızımm sağlıkla gel inşallahhh
Herbirimizinkiler sağlıkla gelsinler inşallahhh

Yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik
Bu gün dr kaç olduk dedi bilgisayara bakarken, ben 35+1 dedim, ee bitirmişiz artık dedi, acaip duygulandım
Hem kucağıma alacağım için sabırsızlanıyorum ve seviniyorum,
hem de garip bi burukluk var karnımdaki şu kıpırtılarını bile özleyeceğimi düşünüyorum..
Deliriyo muyum nedir ! :)))

slm canım benimde bacak ağrım çok oluyordu çoğu zaman ayağımı oynatamıyordum canım çok acıyordu doktorum magnezyumu verdiğinden beri şükürler olsun çok iyiyim bence ilaçlarını kullanmaya devam et senin ve bebeğinin sağlığı için ...

Merhaba, eğer sen deliriyorsan bende deliriyorumdur özleriz tabi yaa bi boşluk olacak. ablam der arada gaz hareketlerin olunca tereddüt edeceksin bebeğim içimde mi diye gülerdim başlarda ama sanırım öyle olacak

iyi geceler kizlar.
dun ve bugun suren karin sertligim,kasilmalar ve karnimdaki hafif adet agrisi hissiyle aksam yemeginden sonra hastaneye gittik.
nstye bagladilar benide tam bir saat ve her 10 dakikada kasilmayla beraber agrim olmus erken dogum suphesiyle beni gondermediler hastaneden. iyim dedim dinlemediler ve alttan baktilar cati muanesimi diyorsunuz yoksa serviks kontrolumu iste onu yaptilar 5-6 saniye ancak surdu fazla canim acimadi aliskinim ben hamileligim boyunca bakildi zaten ama yinede korktum.acilma yokmus karnimdaki sertligide normal buldular....

tam 4 saat tuttular beni Allahim ben beklerken iki kadin dogum yapti cigliklar atarak biri suda digeri normal yapti.o kadar cigliktan sonra bebis aglamalari okadar guzeldiki anlatamam .tuglerim diken,diken oldu cok duygulandim ayni zamandada kortum ama dogum gercekten mucizevi bir olay Rabbim isteyen herkese yasatsin.

sancim cok cikinca bende korktum ama yalanci dogum sancilari sanirsam bunlar...

ilgimdisi yarin kavusuyorsun yavruna ne mutlu sana simdiden tebrikler canim Rabbim anali babali buyutsun insallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…