- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #32.921
Hadi Allah sağlıkla kurtarsın inşallah. Anne kız hayırlısıyla kavuşun :)
Gece olmasından nefret eder oldum. Yok arkadaş uyku yok ! Dön sağa, dön sola kalktım en son. Debeleneceğime TV karşısında sızmayı deneyeceğim.
Nefes darlığı bendenizde de mevcut.
Nabız deseniz maşallahı var, 100'den aşağı inmiyor.
oturarak veya oturur pozisyonda yan dönerek uyumaya yada yatmaya çalış. nefes darlığını bilmem ama benim nabzım hiç 100ün altına inmedi ömrüm boyunca.
Bizim de bugün kontolümüz vardı. Doğum için gün verir dedim ama ya 1 Kasım ya 8 Kasım'da olacak sezeryan Allah nasip ederse. Sadece salı günleri ameliyat günü dr.umuzun.
Ama 8'i bayrama geliyo, sorun olmaz dedi ama nasıl olacak aklıma yatmadı, üniversite hastanesi burası.
1 Kasım'da alacak aslında 37+6 oluyo, 38.dolsun istiyo o da.
Şimdi crafty söyleyince takıldım ben de, beyin gelişimi için son hafta çok mu önemliymiş ??
Akciğer ve beyin gelişimi tam anlamıyla 39. haftada bitiyor. Ama bu bi hafta erken doğarsa bebeğinde gelişme sıkıntısı olacağı anlamına gelmiyor. Dikkat edersen kız bebekler daha erken doğar ama dünyayı yöneten her erkeği de bir kadın yönetir.
Kilosunu da az söyledi, özelde 1 hafta önce 2560 çıkmıştı, asıl dr.umda bugün 2.400 dedi yaa
Ultrason cihazları arasındaki marka farkından kaynaklanıyormuş bugün doktorum dedi. Bizim için önemli olan suyu hareketi bariz gelişme geriliği dedi. Yoksa yarım kilo 2 cm v.s. hiç takılcak konular değil dedi.
Sordum, gelişim geriliği yok, önemli olan o dedi, geçti kenara !
Dişime gelmez bebem, daha küçük yaw diyemedim tabi
Öpmeye kıyamıcaz muhtemelen, ben hala ısıracağımı sanıyorum :)
Ay kızımm sağlıkla gel inşallahhh
Herbirimizinkiler sağlıkla gelsinler inşallahhh
Isırmak için şöyle bi aylık olmasın bekle. Ama poposuna vura vura bi haftadan sonra sevebiliyorsun
Yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik
Bu gün dr kaç olduk dedi bilgisayara bakarken, ben 35+1 dedim, ee bitirmişiz artık dedi, acaip duygulandım
Hem kucağıma alacağım için sabırsızlanıyorum ve seviniyorum,
hem de garip bi burukluk var karnımdaki şu kıpırtılarını bile özleyeceğimi düşünüyorum..
Deliriyo muyum nedir ! :)))
iyi geceler kizlar.
dun ve bugun suren karin sertligim,kasilmalar ve karnimdaki hafif adet agrisi hissiyle aksam yemeginden sonra hastaneye gittik.
nstye bagladilar benide tam bir saat ve her 10 dakikada kasilmayla beraber agrim olmus erken dogum suphesiyle beni gondermediler hastaneden. iyim dedim dinlemediler ve alttan baktilar cati muanesimi diyorsunuz yoksa serviks kontrolumu iste onu yaptilar 5-6 saniye ancak surdu fazla canim acimadi aliskinim ben hamileligim boyunca bakildi zaten ama yinede korktum.acilma yokmus karnimdaki sertligide normal buldular....
tam 4 saat tuttular beni Allahim ben beklerken iki kadin dogum yapti cigliklar atarak biri suda digeri normal yapti.o kadar cigliktan sonra bebis aglamalari okadar guzeldiki anlatamam .tuglerim diken,diken oldu cok duygulandim ayni zamandada kortum ama dogum gercekten mucizevi bir olay Rabbim isteyen herkese yasatsin.
sancim cok cikinca bende korktum ama yalanci dogum sancilari sanirsam bunlar...
ilgimdisi yarin kavusuyorsun yavruna ne mutlu sana simdiden tebrikler canim Rabbim anali babali buyutsun insallah....
iyi geceler kizlar.
dun ve bugun suren karin sertligim,kasilmalar ve karnimdaki hafif adet agrisi hissiyle aksam yemeginden sonra hastaneye gittik.
nstye bagladilar benide tam bir saat ve her 10 dakikada kasilmayla beraber agrim olmus erken dogum suphesiyle beni gondermediler hastaneden. iyim dedim dinlemediler ve alttan baktilar cati muanesimi diyorsunuz yoksa serviks kontrolumu iste onu yaptilar 5-6 saniye ancak surdu fazla canim acimadi aliskinim ben hamileligim boyunca bakildi zaten ama yinede korktum.acilma yokmus karnimdaki sertligide normal buldular....
tam 4 saat tuttular beni Allahim ben beklerken iki kadin dogum yapti cigliklar atarak biri suda digeri normal yapti.o kadar cigliktan sonra bebis aglamalari okadar guzeldiki anlatamam .tuglerim diken,diken oldu cok duygulandim ayni zamandada kortum ama dogum gercekten mucizevi bir olay Rabbim isteyen herkese yasatsin.
sancim cok cikinca bende korktum ama yalanci dogum sancilari sanirsam bunlar...
ilgimdisi yarin kavusuyorsun yavruna ne mutlu sana simdiden tebrikler canim Rabbim anali babali buyutsun insallah....
Çok geçmiş olsun gülüm. bir arkadaş sana bişey sormuş nasıl bu kadar çok hastaneye gidebiliyorsun diye. Ama ben hatırlıyorumda hepimiz en başlarda çok evhamlıydık ama tıbbi açıdan en çok sıkıntısı olan sendin. Kistinin küçülmesine hepimiz ağlayarak sevinmiştik. Ne günlerdi o günler gerçekten de bizim topic gibi bir topic gelmez bi daha kk'ne.
sagolasin bir tanem ya Allah razi olsun hepinizden sizlerin dualari beni hic yalniz birakmadi o zor gunlerimde yakinlarimdan cok siz vardiniz yanimda.evet oyle bizim topik gibisi gelmez bir daha sanirsamhepimizin aci tatli durumlari olmus ama benim sIkIntilarim gercekten cok buyuktu gectilermi hala bilmiyorum hayirlisiyla dogumumu bekliyorum kizimi bekliyorum onu saglikli gormek istiyorum insallah dogumda kistimdende kurtulurum insallah....
Hiç merak etme yüreğini ferah tut. Kızında sağlıklı olacak sende doğum sırasında tertemiz olacaksın tüm sağlık sorunlarından kurtulacak bebeğine sapasağlam bir şekilde bakacaksın oda sana ışıl ışıl parlayan güzel gözleriyle bakıp gülücükler saçacak.
Allah hepimize çocuklarımızın arkasından terlik fırlatacağımız günleri göstersin.
merhaba kızlar nasipse ben de kasım 1 de sezeryan doğum yapıcam.Şuan 36.haftayım ve bebeğim 2.5 kilo yani biraz normallere göre küçük ,bu yüzden gelişimine göre doğum tarihi de değişebilir.Ama bu durum beni çok üzdü bebğim minik doğmasın diye ne varsa yemeğe çalışıom ama genetik de olabilir.ben de 1 ydır idrar enfeksiyonu var 1 aydan önce bebeğimin gelişimi hafta önden gidiodu ama ne olduysa idrar enfeksiyonundan sonra bebeğim şimdi geriden gelio muhtemelen idrar enfeksiyonun etkisi var düşük kliolu olmasında.bu konuda bana yardımcı olurmusunuz az zamanım kaldı bu kısa sürede ne yemem ne içmem lazım bebeğimin kilo alması için teşekkürler herkese hayırlı doğumlar inşallah.
gunce mesajini alintida gordum simdi canim ....
COLOR]
seduscum kırmızı rengin anne karnındaki ortama en uygun renk olduğundan bebeklerin daha sakin olduğunu okumuştum bi yerde nerde hatırlamıyorum. eşime defalarca söyledim kırmızı al gece lambasını diye amma gitmiş rengarenk ışıkları olan bişi almış bu daha güzel diyeBu arada kızlar
Bebek bizim odada yatıcak ilk zamanlarda ve ben odanın ışığını değiştirmek istiyorum. tavandaki ampulü mavi gece lambası ampulüyle mi değiştirsem yoksa sarı ile mi yada sizin bildiğiniz bilimsel bir renk var mı? (mavi sarılık tedavisinde fototerapi rengi, sarı da azıcık bi ışık olsun diye. Kimileride kırmızı ışığın melatonin hormonunun salgılanmasına engel olmayan tek ışık olduğunu söylüyor) Doktora sorucam ama yuh artık herşey bitti bu mu kaldı der diye çekiniyorum
ibo paşa: hormonlarımız boş durmuyor çok hassaslaştık ama son zamanlar bunlar.gunaydın cemaat,
ay bugun cok keyıfsız bır gunumdeyım,
psıkolojık cokuntu yasıyorum sankı
anneme bıle sınır olduguma gore bende bır sorun var,
zaten eşime hepten uyuzum,
ne soylese batıyor bana:26:
dun butun gece agladım,
aklıma eskı seyler geldı yenı bısey yok,
esım, aılesı, kardesım, annem ay delı oldum baktım sabah olmus:26:
işin tuhafı kendıme engel de olamıyorum sureklı kafamda tılkıler donup duruyor.
en cok benım adama gıcıgım ama,
dun aglamalarımı gorunce yıne ne derdın var dedı
odun!!
o evlenmeden oncekı kıbar adam nasıl boyle bı oduna donustu anlayamıyorum
ibo paşa: hormonlarımız boş durmuyor çok hassaslaştık ama son zamanlar bunlar.
birde niye eskiye takılıp kalıyorsun? bende çok yaptım o hatayı ama kendimi kötü hissetmeme yol açmaktan başka bişiye yaramadı.
düşünmemeye çalış eskileri. bazen an geliyor dünyadaki herkes haksız bir kendimiz haklıymışız gibi hissediyoruz saçma olduğunu bile bile
bizim hormonlarımız bizi bu hale getirdi ama kocalara bakarsak hala eski hallerindeler.
o yüzden bizi dört dörtlük anlamalarını beklememek lazım.
dün akşam kontrolden geldim ve kızımın 4 boyutlu resmi elimde kah kaşını seviyorum kah gözünü saatlerce ona baktım.
benimki ise sadece doktorun yanından çıkınca aynı bana benziyo dedi ve tüm ilgisi alakası o oldu
takma kafana biz seni deli dolu seviyoruz
üff aslında benzer şeyler yaşıyormuşuz.eskısınden de beter sankı,
sureklı belgesel ızlemesı bıle batmaya basladı,
dun dıyorumkı kuzey guneyın sonunda noldu ben uyumusum,
dalgamı gecıyorsun benım ole sacma seyler ızledıgımı ne zaman gordun dıyo
belgesel ızler, altyazısız yabancı fılmler,
makale okur,
tartısma programı ızler,
ayy yemın edıyorum babamın aynısı gıbı bı adamla evlendıgımı sankı bu hamılelıkte farkedıyorum.
çöktüm wallaha:26:
kendımı cılekes ev kadınlar gıbı hıssedıyorum,
bebegın her yukunu ben ustlenecem o gelıp sevecek sadece
cok sınırlıyım
üff aslında benzer şeyler yaşıyormuşuz.
bitmek tükenmek bilmeyen belgeseller ve filmler.
izlemeye koyulan biz ve her defasında uyuyakalan ben
o tv başında ben pc başında ömrümüzü törpülüyoruz resmen
ama yarın bir gün nerdeee o günler. bebek tüm vaktimizi alıcak götürecek.
şuan canın ne yapmak istiyorsa onu yap çünkü yarın öbür gün bebek gelince yeri gelecek tuvalete rahat rahat gitmek bile lüks olucak.
kızma kocana senin hormonların çalışıyo onlarda tık yok.
az öncede dedim ya saatlerce kızımın resmini sevdim.
iki haftada 700 gr almış. yediklerim bebeğime yaramış diye sevinirken adamda tık yok
kalasne olcak dedim içimden gittim yattım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?