2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
iyi gunler kizlar...

hayirli haftalar diliyorum herkese...

dogum yapan arkadas gozunaydin darisi bekleyen tum arkadaslarima ve bana olsun insallah.

smurfie sanada Allah kolayliklar nasip etsin bir avazda insallah...

ilgimdisidan haber varmi kizlar ne zaman girecek doguma?....

benimde kasilmalar artmaya basladi bilemiyorum ne olacak?

ayrica size bir sorum olacak goguslerinden sut yada islaklik gelen varmi?
bende yok ama merak ettim bu haftalarda gelir diyorlarda:26:

Benim 20.haftalarda geliyordu. Şimdi tık yok. Geldi de geri mi gitti süt acaba? :9:

iyi gunler kizlar...

dogum yapan arkadas gozunaydin darisi bekleyen tum arkadaslarima ve bana olsun insallah.

benim de kafamda bu soru var ya benim 4. aydan 7. aya kadar geldi hep ama bir kesildi artık hiç yok acaba normal mi diye merak ediyordum dr sorsam mı diye de düşündüm ama ne pimpirikli karı bu der diye sormaktan vazgeçmiştim napsam sorsam mı süt gelen varsa söylesin

ya bu sezeryan normal tartışması benim yüzümden başladı gibime geldi kendimi kötü hissediyom.. hiiç böle ince ince düşünmeyin derim ben.. bakın benim doktorum normal teşviki yapan bir adam, baştan beri ben korkuyom dedikçe o beni cesaretlendirdi hep normal için.. sonunda tamam ya ben yaparım normal evet evet kesinlikle normal yapacam diye kendimi hazırlamışken cuma günkü son kontrolümde 36+0 da bebeğimiz 3700 gr olduğunu öğrendik, doğuma kadar 11 kasım görünüyo 5 kiloyu bulur dedi doktorum.. Allahıma çok şükür hiç bir sıkıntımız yok ne benim, ne bebeğimin.. hatta fazlasıyla sağlıklıyız maşaaaalllaaahh.. yani hiç bir derdi olmadan da normalden bir anda sezeryana geçiş yapılıyo.. ben çok üzülmüştüm ilk öğrendiğimde, çünkü kendimi çok şartlandırmıştım normal yapacam diye.. ama sonra delimiyim ben neyim diye kızdım kendi kendime, çok şükür oğlum çok sağlıklı, e benimde bi sıkıntım yok.. millet nelerle uğraşıyo, Allah yardımcıları olsun.. benim derdime bakın bide, oğlum niye tosun gibi.. tövbe tövbe yarabbim, dediğim gibi sonra ne kadar salak olduğumu anladım,şimdi sadece şükrediyorum.. sezeryanda olsa fark etmez oğlum sağlıklı olsunda, herkes sezeryan oldu çevremde kimseyede bişi olmadı, herkes çok sağlıklı.. normalin yeri ayrı ama napalım kısmet işte.. dediğim gibi kendinizi normal doğum için çok şartlandırmayın, sonra benim gibi sevineceğiniz şeylere saçma sapan üzülüverirsiniz.. hakkımızda hayırlısı hepimiz için.. :nazar::nazar::nazar:

Kesinlikle katılıyorum. Benim de tam olarak söylemek istediğim buydu. Saplantılı şekilde bir doğum şekli üzerinde yoğunlaşıp sonra bir de burda yazılanlardan etkilenip moral bozmak çok yanlış. Burda konuşulanlar her şart uygun olduğu sürece ideal olan üzerinde yoğunlaşmıştı.Ama sezeryanla ilgili abartılı kötülemeler de yapılmıyor değil çevremiz de Senemgy de haklı bu konuda.Herşeyin yolundaymış senin de Allaha'a şükür canım. Şimdi herşey bu kadar yolundayken sezeryan olucam diye üzülmek ve de insanların söylediklerinden etkilenip moral bozmak ne kadar saçma olurdu. Dediğim gibi benim çevremde hiç normal doğum yok ve hepsi de normal doğum yapabilecekken sezeryan istediler ve çok memnunlar. En son gecen yıl en yakın arkadasım 6 cm acıklıkla hastaneye gıttıgı halde doktorun epidural yapalım normal dogum yap teklıfını kabul etmeyıp sezeryan ıstedı.

mad_sad canım tekrar tebrik ederim,darısı başımıza inşallah.

Arkadaşlar merhaba. Sizlerden naçizane bir ricada bulunmak istiyorum. Herkes çok heyecanlı ve stresli, biliyorum. Son dönemece girdik pek çoğumuz. Topikte dikkatimi çeken bir şey var. Doğum şekli söz konusu olduğunda pek çoğumuz normal doğum istiyor. Bu ne kadar bilinçli anne adayları olduğumuzu gösterir. Gerçekten umut verici pek çok anlamda ama bazılarımız önceden belli bir şekilde, bazılarımız da normal doğum niyetiyle hastaneye gittiğimizde zorunlu olarak sezaryenle doğum yapacağız. Aslında en iyi doğum şekli yok, bebek ve anne için en iyi doğum şekli var ve onu da malesef o günkü koşullar belirliyor. Benim annem 5 kiloluk bebeği doğuracağım diye hem bebeğin canından olmuş, hem de kendi canını tehlikeye atmış. Lütfen birbirimizi demoralize etmeyelim. Kimin normal doğum yapacağı, kimin sezaryen olacağı belli olmaz. Doğuma girerken moral çok önemli. İki duruma da alıştıralım kendimizi ve buradan sezaryen yapanlar yarım insan, göbeği kalacak, asla eskisi gibi olmayacak gibi moral bozucu açıklamalar yapmayalım. Sezaryen yapıp da gayet sağlıklı hayatlarına devam eden bir çok insan tanıyorum. Normal doğum, iyileşme süreci açısından çok daha avantajlı evet. Ama bebek için en ufak bir risk varsa da tehlikeli. İnsanlar sağlıklarını geri kazanmak için ya da bazen yaşama şanslarını bir nebze olsun arttırabilmek için ne ameliyatlar oluyorlar. Biz ise dünyanın en büyük mucizesine kavuşmak için bu ameliyatı gerekirse oluruz. Nolur kendimizi ve birbirimizi şartlamayalım. Benim doğumum bir ihtimal sezaryen olacak. Bunu engelleme şansım yok. Etrafımdaki normal doğum yapan insanlar "Aaaaa sakın sezaryen olma, aman ha" deyince kızıyorum artık. Lütfen birbirimize karşı da daha duyarlı olalım. En yakın arkadaşım normal doğum diye gitti, suni sancıyla -kendi tabirine göre- müthiş acılar çektikten sonra sezaryene alındı. Her şey olabilir. Sonuca odaklanalım, o minik mucizeleri düşünelim ve son haftalarımızın tadını çıkaralım bence. Umarım kimseyi kırmadım. Hepimizin hakkında hayırlısı...

senemcim bende sana katılıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.dediğin gibi şartlar anne ve bebek için neyi gerektiriyorsa onun yapılması önemli. bende ilk günden beri kendimi normal doğuma hazırladım ama bu plasenta yaşlanması sonucu bebeğin erken alınma durumu söz konusu oldu ve sezaryen'den söz edilmeye başlandı.şuan ise ne olacağı belli değil.yani ben mecburen iki duruma da hazır olarak bekliyorum.
açıkçası benim kayınvalidem de eşimi 4,5 kilo doğurmuş ama ben o ebatlarda bir bebek doğuracak olsam o riske giremezdim.
sezaryen'i şartları hesaba katarak gerekli yada gereksiz olarak değerlendirebiliriz sonuçta.mecbur kalırsam eğer istemediğim halde belki bende yapmak zorunda kalacağım.
oyüzden arkadaşımıza fikir verirken lütfen gözümüzü sadece bağlayıp normal mi sezaryen mi sorusuna cevap aramak yerine hangisi gerekli,hangisi daha sağlıklı sorusuna da cevap arayalım.

can_tugba canım bence sen doktorunun önerilerini dinle,ama bebeğinin kilosu maşallah gerçekten seni zorlayabilir böyle gelişmeye devam ederse,kendini de bebeğini de riske atma.gerekirse farklı bir doktora da git diyeceğim ama kendi doktorunun baştan beri normal doğumu desteklediğini söylüyorsun bu durumda bence ne yapacağın belli.doktorun verdiği tarihe kadar bebeği takip edin ve ozamana kadar kilo artmaya devam ederse ona göre bir karar ver canım.altta 20 dikiş olmasındansa karında olması sanki daha iyi gibi geliyor bana da.ama tabi bu tercih meselesi.fakat sezaryen'i keyfi değil de gerekli olduğu durumlarda kullanacak doktorlar olduğunu unutmayalım.sağ salim tospiğini kucağına alırsın inşallah.

kızlar benim bu çarşamba tekrar kontrolüm var bakalım bebeğim ne alemde.1-2 haftadır çok hareketliydi ama bugün çok sakin,korkmaya başladım yine.sürekli rüyalarıma giriyor zaten.kızım olacak ama dün gece 5 kiloluk bir erkek doğurdum :D hemen kalkıp yürümeye falan çalıştı,doğumda normaldi ama hiç sancım yoktu,doktora kesme ya falan diyordum. :49: benim psikoloji hiç normal değil anlayacağınız. şimdi de kıpırdasın diye bekliyorum ama bakalım ne olacak.müzik falan dinletiyorum şuanda.ayrıca bugün evlilik yıldönümümüz :56: öpüyorum hepiniziii :54:

prenses benim ilkinde de ikincisinde de hiç süt gelmedi (ikinci şimdilik yok yani) Ama ilkinde doğumdan sonra çocuğu boğcak kadar sütüm oldu içiniz rahat olsun besliycez buzağılarımızı kendi sütümüzle.
Yalnız nası bi rahatlık annem mutfakta yemek yapıyor babam odada kızımın kıyafetlerini ütülüyor (10 çift çorap ütülemiş gördüm) bende nette takılıyom.

mad-sad
çok sevindim yazdıklarını okurken yaşadım resmenallahım uzun ömürler versin inşallah çok heyecanlandım ben şimdi yaa sanki hiç doğmucakmış gibi gelmeye başlamıştı bende senin yazdıklarını okuyunca bunları bizde yaşayacağız diye çok heyecanlandım Allahım bizi de hayırlısıyla bi kurtarsa kucağımıza bi alsak şu bebişleri ellerini ayaklarını bi öpebilsek darısı bize inşallah ilk annemiz sen oldun hayırlı uğurlu olsun inşallah:nazar:

demekki yalniz degilmisim :3:

bende korkuyordum sutum yokta gelmiyor diye hic oynamiyorum uclariyla felan ama 1 kac gundur sizlama var boyle uclara dogru acaba sut bezelerimi sizliyor...

insallah sedusum dedigin gibi besleriz bizim kuzulariii:31:

prenses benim ilkinde de ikincisinde de hiç süt gelmedi (ikinci şimdilik yok yani) Ama ilkinde doğumdan sonra çocuğu boğcak kadar sütüm oldu içiniz rahat olsun besliycez buzağılarımızı kendi sütümüzle.
Yalnız nası bi rahatlık annem mutfakta yemek yapıyor babam odada kızımın kıyafetlerini ütülüyor (10 çift çorap ütülemiş gördüm) bende nette takılıyom.

ablacım özendim valla bende süpürge yapıp ortalığı toparlıcam ama hiç cnm istemiyor sanki her an doğuma giricekmiş gibi evi temiz bırakmak istiyorum :)

ablacım özendim valla bende süpürge yapıp ortalığı toparlıcam ama hiç cnm istemiyor sanki her an doğuma giricekmiş gibi evi temiz bırakmak istiyorum :)

ayni durum bendede var kalkip evi temizlemem lazim hafiften kasilmalar oldukca korkuyorum evim pisken dogum tutarda rezil olurum diye ,insanlik hali ev temiz olsun her an hersey olabilir diye dusunmekten piskolojim bozulcak...yalniz olunca herseye yetismek okadar zorki anlatamam:43:

Herkese selam...

Rahatsızlanan arkadaşlara çok geçmiş olsun.Dikkat edin kendinize ve bebişlerinize.

Tansiyonu yüksek çıkan arkadaşım tansiyon şakaya gelmez, acilen doktorunu ara ve bilgi al.Doktor bana 16-17 kasım doğum diyordu bende 20 si olmazmı diye bir soru yöneltmiş bulundum.Bu işler hiç belli olmaz dedi tabikide.Bir hastam sabah gitti daha doğuma günü vardı akşamında tansiyonu yükselmiş hemen sezeryana alıp doğurttum dedi.Ben tabi kalakaldım...Dua ediyorum herşey yolunda gitsin diye hepimiz içinde inşallah böle olur.

İzne çıkmama 7 gün kaldı ama kopekler gibi çalışıyorum ve işleri yetiştiremeyeceğim diye mideme ağrılar giriyor anasını satim kendi işim olsa bu kadar önemserim ancak.

hemen yazmaya koyuldum doktordan gelince birsürüde sayfa olmus dogum yapanlar var mı bilmiyorum
okuyabilirsem ögrenicem
bizim saglık durumumuz iyi ve şu meshur çatı kontrolu yapıldı bugün (hiç acımadı kendimi o kdar kasmama gerek yokmus strese girdim bosa) kafası yukarda dogum kanalında değil pek gelmeye niyeti yok galiba umarım kısa zamanda kanala girer bizim sat a göre bakmayınca doktor normal böyle daha zaman var oturur diyor haftaya tekrar kontrol var hepinizi öpüyoruz hemen geçmişe bir göz atalımmmmmm

ya bu sezeryan normal tartışması benim yüzümden başladı gibime geldi kendimi kötü hissediyom.. hiiç böle ince ince düşünmeyin derim ben.. bakın benim doktorum normal teşviki yapan bir adam, baştan beri ben korkuyom dedikçe o beni cesaretlendirdi hep normal için.. sonunda tamam ya ben yaparım normal evet evet kesinlikle normal yapacam diye kendimi hazırlamışken cuma günkü son kontrolümde 36+0 da bebeğimiz 3700 gr olduğunu öğrendik, doğuma kadar 11 kasım görünüyo 5 kiloyu bulur dedi doktorum.. Allahıma çok şükür hiç bir sıkıntımız yok ne benim, ne bebeğimin.. hatta fazlasıyla sağlıklıyız maşaaaalllaaahh.. yani hiç bir derdi olmadan da normalden bir anda sezeryana geçiş yapılıyo.. ben çok üzülmüştüm ilk öğrendiğimde, çünkü kendimi çok şartlandırmıştım normal yapacam diye.. ama sonra delimiyim ben neyim diye kızdım kendi kendime, çok şükür oğlum çok sağlıklı, e benimde bi sıkıntım yok.. millet nelerle uğraşıyo, Allah yardımcıları olsun.. benim derdime bakın bide, oğlum niye tosun gibi.. tövbe tövbe yarabbim, dediğim gibi sonra ne kadar salak olduğumu anladım,şimdi sadece şükrediyorum.. sezeryanda olsa fark etmez oğlum sağlıklı olsunda, herkes sezeryan oldu çevremde kimseyede bişi olmadı, herkes çok sağlıklı.. normalin yeri ayrı ama napalım kısmet işte.. dediğim gibi kendinizi normal doğum için çok şartlandırmayın, sonra benim gibi sevineceğiniz şeylere saçma sapan üzülüverirsiniz.. hakkımızda hayırlısı hepimiz için.. :nazar::nazar::nazar:
Yok Canım ya, zaten hepimizin aklında olan bişey. Ben yakın çevremden de çok tepki aldım sezaryen dolma ihtimali yüksek deyince. İnsanlar sanki keyfi yapıyormuşum gibi davranınca üzülüyorum. Normal doğum yapanlar tavsiye ediyor, anlıyorum. Ama elimizde değilse de bu ısrarlı tavsiyeler ancak üzüyor bizi. Düşünsene normal doğum diye gidiyorsun hastaneye. Ohh diyorsun, sezaryenin yan etkilerini yaşamayacağım. Sonra bi problem çıkıyor ve doktorun sezaryen diyor. O an moralinin yüksek olması gerekirken kafandaki sorularla boğuşuyorsun. Ben bunu yaşamamızı istemiyorum. Allah hepimizi miniklerimize en güzel zamanda kavuştursun.

mad_sad canım tekrar tebrik ederim,darısı başımıza inşallah.

senemcim bende sana katılıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.dediğin gibi şartlar anne ve bebek için neyi gerektiriyorsa onun yapılması önemli. bende ilk günden beri kendimi normal doğuma hazırladım ama bu plasenta yaşlanması sonucu bebeğin erken alınma durumu söz konusu oldu ve sezaryen'den söz edilmeye başlandı.şuan ise ne olacağı belli değil.yani ben mecburen iki duruma da hazır olarak bekliyorum.
açıkçası benim kayınvalidem de eşimi 4,5 kilo doğurmuş ama ben o ebatlarda bir bebek doğuracak olsam o riske giremezdim.
sezaryen'i şartları hesaba katarak gerekli yada gereksiz olarak değerlendirebiliriz sonuçta.mecbur kalırsam eğer istemediğim halde belki bende yapmak zorunda kalacağım.
oyüzden arkadaşımıza fikir verirken lütfen gözümüzü sadece bağlayıp normal mi sezaryen mi sorusuna cevap aramak yerine hangisi gerekli,hangisi daha sağlıklı sorusuna da cevap arayalım.

can_tugba canım bence sen doktorunun önerilerini dinle,ama bebeğinin kilosu maşallah gerçekten seni zorlayabilir böyle gelişmeye devam ederse,kendini de bebeğini de riske atma.gerekirse farklı bir doktora da git diyeceğim ama kendi doktorunun baştan beri normal doğumu desteklediğini söylüyorsun bu durumda bence ne yapacağın belli.doktorun verdiği tarihe kadar bebeği takip edin ve ozamana kadar kilo artmaya devam ederse ona göre bir karar ver canım.altta 20 dikiş olmasındansa karında olması sanki daha iyi gibi geliyor bana da.ama tabi bu tercih meselesi.fakat sezaryen'i keyfi değil de gerekli olduğu durumlarda kullanacak doktorlar olduğunu unutmayalım.sağ salim tospiğini kucağına alırsın inşallah.

kızlar benim bu çarşamba tekrar kontrolüm var bakalım bebeğim ne alemde.1-2 haftadır çok hareketliydi ama bugün çok sakin,korkmaya başladım yine.sürekli rüyalarıma giriyor zaten.kızım olacak ama dün gece 5 kiloluk bir erkek doğurdum :D hemen kalkıp yürümeye falan çalıştı,doğumda normaldi ama hiç sancım yoktu,doktora kesme ya falan diyordum. :49: benim psikoloji hiç normal değil anlayacağınız. şimdi de kıpırdasın diye bekliyorum ama bakalım ne olacak.müzik falan dinletiyorum şuanda.ayrıca bugün evlilik yıldönümümüz :56: öpüyorum hepiniziii :54:

Doğru Tatlım, hakkımızda hayırlısı... Ben rehber öğretmenim. Biraz hassasım motivasyon konusunda sanırım :34: Herşey beyinde başlıyor. En güzelini dilemek ve yaşanan her şeyin hakkımızda en iyisi olduğuna inanmak, dayanma gücümüzü ve cesaretimizi arttırıyor. Şu anda en çok bunlara ihtiyacımız var.
Bu arada artık yavaş yavaş hareketleri azalacakmış, doktorum öyle dedi. Alanları azalıyor sıpaların :9: Telaş yapma hiç. Ben de rüyamda 5-6 yaşlarında gördüm kızımı. "Baban işten çıkarıldı" diyorum. O da bana "olsun daha çok oynar benimle "diyor. "Ama" diyorum "az paramız olacak artık". "Sen daha çok çalış o zaman" diyor eşşek sıpası. Bi bozuldum bi bozuldum, babacı olcak bu cimcimeler herhalde:1:

slm kızlar uzun zamandır giremedim foruma,merak ediyorum ne var ne yok doğum yapanlar varmı
ben 10 ekimde 34+3 de erken doğum yaptım, 2 gün önceden sancılarım başladı cuma akşam hastaneye gittik doğum sancıları vardı ve erken olduğu için hastaneye yatırıp doğumu durdurmak için ilaç serum vs başladılar,1 cm açılmamda vardı, cumartesi sancılar durdu, sancılar durduktan sonra en az 1 gün daha yatmam ve seruma devam edilmesi gerekiyordu,pazar tekrar başladı sancılar, açılmamda 2cm olmuştu,akşam 2,5 cm oldu, ilaçların dozunu artırdılar am hiçbirşey fayda etmiyordu sancılarım geçmiyordu, pazar gece 11buçukta tekrar muayene ettiler ve 4cm olmuştu,artık ilacı kesip doğum salonuna aldılar, epidural istediğimi söyledim,üniversite hastanesiydi, anestezi gelip epidural yaptı 11buçukta,sonra aniden sancılarda ağrılarda kesildi, bu kez sancımın geri gelmesi için serum takıldı hemen, saat 12de sancılar gelmeye başladı ama epidural sayesinde çok az hissediyordum,1de epiduralin etkisi geçmeye başlayınca tekrar ağrılarım başladı ve anestezist gelip tekrar ilaç yaptı, 2ye 20kala masaya aldılar, tüm gücümle ıkındım doktorumun tüm dediğini yaptım ve 10dk içinde oğlum doğdu.2000 grdı ama çok şükür küvöze ihtiyacı olmadı, şu an 1 haftalık oldu ve evimizdeyiz, dünyalar tatlısı bişet harika bir duygu. hepinize kolay doğumlar diliyor ve eğidurali şiddetle tavsiye ediyorum.vede normal doğumu,sakın korkmsyın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay olacaktır.

Allah analı babalı büyütsün canım..Sağlıklı bi şekilde büyür inşallah..

biz geldikk.. face e yazdım burayada yazayım hemen.. oğlum 2500 gr olmuş, 2 hafta önce 2000 di.. haftasına göre uyumlu dedi doktor amcamız.. bidee doktor amcamız bizi aferin dediii.. ben hiç kilo almamaışım 2 haftada oğlum yarım kilo almış:) kilo konusunda süpersin dedi doktorumuz:):) aynen böye devam dedi:)

Kız afferim sana ..yapı meselesi işte..kilo almayan bi yapın var demekki..ben 16 kg aldım şimdiye kadar..bebek anca 2500 kg olmuştur şu ana kadar:((( yarın kontrol var bakıcam artık..kilosunu çok merak ediyorum..

kızlar benım tansıyonum anıden 17 ye yukselıyor cok mu tehlıkeli:(

Canım sen de ben bu mesajı yazana kadar inşallah kendini doktora atmışsındır..17 normal de çok fazla..sen gebesin ve bu kadar rahatsın...İnşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına..

Kesinlikle katılıyorum. Benim de tam olarak söylemek istediğim buydu. Saplantılı şekilde bir doğum şekli üzerinde yoğunlaşıp sonra bir de burda yazılanlardan etkilenip moral bozmak çok yanlış. Burda konuşulanlar her şart uygun olduğu sürece ideal olan üzerinde yoğunlaşmıştı.Ama sezeryanla ilgili abartılı kötülemeler de yapılmıyor değil çevremiz de Senemgy de haklı bu konuda.Herşeyin yolundaymış senin de Allaha'a şükür canım. Şimdi herşey bu kadar yolundayken sezeryan olucam diye üzülmek ve de insanların söylediklerinden etkilenip moral bozmak ne kadar saçma olurdu. Dediğim gibi benim çevremde hiç normal doğum yok ve hepsi de normal doğum yapabilecekken sezeryan istediler ve çok memnunlar. En son gecen yıl en yakın arkadasım 6 cm acıklıkla hastaneye gıttıgı halde doktorun epidural yapalım normal dogum yap teklıfını kabul etmeyıp sezeryan ıstedı.

Yaa bi de o an korkup dönmek var di mi :1: Eşimin ablası da "ben korkağım, doğum anında beceremem de bebeğime zarar veririm diye normal doğumu hiç düşünmedim" diyor. Ben pek öyle korkak sayılmam ama valla başa gelince ne olur bilmem:9: Bu arada 36. haftadayız, hala makat gelişi benim balkızım. Tercihe gerek kalmayacak gibi.

selamlar herkese,

bi bugünü okudum geldim doğum yapan arkadaşlar ALLAH analı babalı büyütmeyi nasip etsin....

bizim ufaklıkta felaket bastırıyor aşağı aşağı ama öyle çok bi sancım veya kasılmam yok. haftasonu daha bi ağırlaşmış hissediyorum evdeyken ama işe gelince sanki kuş gibi oluyorum anlamadım gitti.. benimde son haftam haftayada 5 gün iizin alıp tam maaş almaya çalışcam bakalım başarabilecekmiyim....

ela_sudem nerdesinnn...

kuzum geldim iş olunca girsem de bazen okuyamıyorum bile sadece sayfam açık oluyor.

bende doktor muayenesinden geldim:)))bebeğim 270 gr almış bu hafta yine göbek çevresi 3 hafta geri ama 2386 gr olmuş.:)bunada şükür ya almasaydı dyip kendimi telkin ediyorum tansiyona dikkat dedi.çıkarsa direk gel dedi. birde haftaya çatı muayenem var tırsıyorum:18::18::18:

MAŞALLAH bebeğine benimde 35+6 da 2384 tü :) bizimde 4 gün geriden geliyormuş öyle demişti doktor.

tansiyon tehlikeli kızlara katılıyorum hemen doktorunla görüş..

iyi gunler kizlar...

benimde hiç sütüm gelmedi canım bende bi tuhaflık varmıdır diye düşünüyordum ama gelmeyede biliyormuş demek

demekki yalniz degilmisim :3:

bende korkuyordum sutum yokta gelmiyor diye hic oynamiyorum uclariyla felan ama 1 kac gundur sizlama var boyle uclara dogru acaba sut bezelerimi sizliyor...

insallah sedusum dedigin gibi besleriz bizim kuzulariii:31:

bende de yok sadece geçen hafta bir damla sol taraftan sarı bi leke gelidi o kadar ama 1 haftadır agrı sızı gibi biseyler var ve sanki biraz daha büyüdüler bu büyümeye dur demeliyim ama demekle olmuyo tabi insallah sıkıntısız emziririz hepimiz minik kuzularıııııı.......

umarım suan dokktordasındır tansiyon tehlikeli diye biliyorum....

bende doktor muayenesinden geldim:)))bebeğim 270 gr almış bu hafta yine göbek çevresi 3 hafta geri ama 2386 gr olmuş.:)bunada şükür ya almasaydı dyip kendimi telkin ediyorum tansiyona dikkat dedi.çıkarsa direk gel dedi. birde haftaya çatı muayenem var tırsıyorum:18::18::18:
çatıdan korkma bence bugün yaptı doktor bir haftadır stress yaptım bosaymış
maşallah bebişine

biz geldikk.. face e yazdım burayada yazayım hemen.. oğlum 2500 gr olmuş, 2 hafta önce 2000 di.. haftasına göre uyumlu dedi doktor amcamız.. bidee doktor amcamız bizi aferin dediii.. ben hiç kilo almamaışım 2 haftada oğlum yarım kilo almış:) kilo konusunda süpersin dedi doktorumuz:):) aynen böye devam dedi:)
maşallahhh oğlusuna...
bende kilo almadan bir kontrol geçirebilecek miyim 2.5 yasında yegnim bile koca göbek halam diyor abim ögretmiş:((((
slm kızlar uzun zamandır giremedim foruma,merak ediyorum ne var ne yok doğum yapanlar varmı
ben 10 ekimde 34+3 de erken doğum yaptım, 2 gün önceden sancılarım başladı cuma akşam hastaneye gittik doğum sancıları vardı ve erken olduğu için hastaneye yatırıp doğumu durdurmak için ilaç serum vs başladılar,1 cm açılmamda vardı, cumartesi sancılar durdu, sancılar durduktan sonra en az 1 gün daha yatmam ve seruma devam edilmesi gerekiyordu,pazar tekrar başladı sancılar, açılmamda 2cm olmuştu,akşam 2,5 cm oldu, ilaçların dozunu artırdılar am hiçbirşey fayda etmiyordu sancılarım geçmiyordu, pazar gece 11buçukta tekrar muayene ettiler ve 4cm olmuştu,artık ilacı kesip doğum salonuna aldılar, epidural istediğimi söyledim,üniversite hastanesiydi, anestezi gelip epidural yaptı 11buçukta,sonra aniden sancılarda ağrılarda kesildi, bu kez sancımın geri gelmesi için serum takıldı hemen, saat 12de sancılar gelmeye başladı ama epidural sayesinde çok az hissediyordum,1de epiduralin etkisi geçmeye başlayınca tekrar ağrılarım başladı ve anestezist gelip tekrar ilaç yaptı, 2ye 20kala masaya aldılar, tüm gücümle ıkındım doktorumun tüm dediğini yaptım ve 10dk içinde oğlum doğdu.2000 grdı ama çok şükür küvöze ihtiyacı olmadı, şu an 1 haftalık oldu ve evimizdeyiz, dünyalar tatlısı bişet harika bir duygu. hepinize kolay doğumlar diliyor ve eğidurali şiddetle tavsiye ediyorum.vede normal doğumu,sakın korkmsyın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay olacaktır.

allah saglıkla büyütmek nasip etsin maşallah kuzuna:nazar:

Smurfie den haber yok mu ilgimdısı danda yok galiba dualarımız onlarla...
asifirari ikiz hamileydi galiba(yanlış hatırlamıyosam) o da dogum yapmış allah analı babalı büyütsün.....

Son düzenleme:
kızlar mobilyaları nasıl temizledeniz????*
burada yazmıstınız önceden ama hatırlamıyorum bugün kargo getirirse geliyo kuzumun odası ve yatakodası için beşigi yarına kurulursa hemen hazırlayacagım
tekrar yazarsanız sewinirimmm

bu arada haftasonu temizlik yapıldı camları falan sildirdim perdeler yıkandı temizlik yükü üstümden kalktı dedim ama suan yağmur yagıyo:(((

kızlar mobilyaları nasıl temizledeniz????*
burada yazmıstınız önceden ama hatırlamıyorum bugün kargo getirirse geliyo kuzumun odası ve yatakodası için beşigi yarına kurulursa hemen hazırlayacagım
tekrar yazarsanız sewinirimmm

bu arada haftasonu temizlik yapıldı camları falan sildirdim perdeler yıkandı temizlik yükü üstümden kalktı dedim ama suan yağmur yagıyo:(((

canım ilk temizlikte kızlar sabunlu su demişlerdi öyle yaptım haftasonu tekrar temizledim bu sferde dalinin çamaşır deterjanı ile sildim duruladım

Back
X