mad_sad canım tekrar tebrik ederim,darısı başımıza inşallah.
senemcim bende sana katılıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.dediğin gibi şartlar anne ve bebek için neyi gerektiriyorsa onun yapılması önemli. bende ilk günden beri kendimi normal doğuma hazırladım ama bu plasenta yaşlanması sonucu bebeğin erken alınma durumu söz konusu oldu ve sezaryen'den söz edilmeye başlandı.şuan ise ne olacağı belli değil.yani ben mecburen iki duruma da hazır olarak bekliyorum.
açıkçası benim kayınvalidem de eşimi 4,5 kilo doğurmuş ama ben o ebatlarda bir bebek doğuracak olsam o riske giremezdim.
sezaryen'i şartları hesaba katarak gerekli yada gereksiz olarak değerlendirebiliriz sonuçta.mecbur kalırsam eğer istemediğim halde belki bende yapmak zorunda kalacağım.
oyüzden arkadaşımıza fikir verirken lütfen gözümüzü sadece bağlayıp normal mi sezaryen mi sorusuna cevap aramak yerine hangisi gerekli,hangisi daha sağlıklı sorusuna da cevap arayalım.
can_tugba canım bence sen doktorunun önerilerini dinle,ama bebeğinin kilosu maşallah gerçekten seni zorlayabilir böyle gelişmeye devam ederse,kendini de bebeğini de riske atma.gerekirse farklı bir doktora da git diyeceğim ama kendi doktorunun baştan beri normal doğumu desteklediğini söylüyorsun bu durumda bence ne yapacağın belli.doktorun verdiği tarihe kadar bebeği takip edin ve ozamana kadar kilo artmaya devam ederse ona göre bir karar ver canım.altta 20 dikiş olmasındansa karında olması sanki daha iyi gibi geliyor bana da.ama tabi bu tercih meselesi.fakat sezaryen'i keyfi değil de gerekli olduğu durumlarda kullanacak doktorlar olduğunu unutmayalım.sağ salim tospiğini kucağına alırsın inşallah.
kızlar benim bu çarşamba tekrar kontrolüm var bakalım bebeğim ne alemde.1-2 haftadır çok hareketliydi ama bugün çok sakin,korkmaya başladım yine.sürekli rüyalarıma giriyor zaten.kızım olacak ama dün gece 5 kiloluk bir erkek doğurdum

hemen kalkıp yürümeye falan çalıştı,doğumda normaldi ama hiç sancım yoktu,doktora kesme ya falan diyordum.

benim psikoloji hiç normal değil anlayacağınız. şimdi de kıpırdasın diye bekliyorum ama bakalım ne olacak.müzik falan dinletiyorum şuanda.ayrıca bugün evlilik yıldönümümüz

öpüyorum hepiniziii