2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Aferin sanada oglusuna da...

bu cumarteside ben gitcem ve 76.3 oldum bugün itibariyle.. bunun kızıma yansımasını merak ediyorum... nerdeyse 1 kilo almısım 1,5 haftada..

benimde haftada 600 - 700 gr aldığım zaman oldu ama bu iki hafta almadım hayret...sare de büyümüştür inşallah

griftçim sen merak etme ya bunlara belli olmuyor kendilerine göre bir hayat tarzı benimimsemişler :)) sen yine de git tabi için rahat eder ama bırak kendi haline yeri daralmıştır artık ondandır

selam kızlar.hafta sonu kasıla kasıla bir hal olduk.doğuracam sandım,tırstım.artık yürümek lüks oldu.

ay canım aynen ya bir iş yapamaz oldum hemen kasılıyor ve çok yorgun hissediyorum kendimi 1 hafta var aramızda bu arada hediyeni yolladım ama nerde bilemiyorum inşallah bugün yarın gelir de sen doğuma gitmeden alırsın canım takip noyu gönderebilirim özelden istersen

slm kızlar uzun zamandır giremedim foruma,merak ediyorum ne var ne yok doğum yapanlar varmı
ben 10 ekimde 34+3 de erken doğum yaptım, 2 gün önceden sancılarım başladı cuma akşam hastaneye gittik doğum sancıları vardı ve erken olduğu için hastaneye yatırıp doğumu durdurmak için ilaç serum vs başladılar,1 cm açılmamda vardı, cumartesi sancılar durdu, sancılar durduktan sonra en az 1 gün daha yatmam ve seruma devam edilmesi gerekiyordu,pazar tekrar başladı sancılar, açılmamda 2cm olmuştu,akşam 2,5 cm oldu, ilaçların dozunu artırdılar am hiçbirşey fayda etmiyordu sancılarım geçmiyordu, pazar gece 11buçukta tekrar muayene ettiler ve 4cm olmuştu,artık ilacı kesip doğum salonuna aldılar, epidural istediğimi söyledim,üniversite hastanesiydi, anestezi gelip epidural yaptı 11buçukta,sonra aniden sancılarda ağrılarda kesildi, bu kez sancımın geri gelmesi için serum takıldı hemen, saat 12de sancılar gelmeye başladı ama epidural sayesinde çok az hissediyordum,1de epiduralin etkisi geçmeye başlayınca tekrar ağrılarım başladı ve anestezist gelip tekrar ilaç yaptı, 2ye 20kala masaya aldılar, tüm gücümle ıkındım doktorumun tüm dediğini yaptım ve 10dk içinde oğlum doğdu.2000 grdı ama çok şükür küvöze ihtiyacı olmadı, şu an 1 haftalık oldu ve evimizdeyiz, dünyalar tatlısı bişet harika bir duygu. hepinize kolay doğumlar diliyor ve eğidurali şiddetle tavsiye ediyorum.vede normal doğumu,sakın korkmsyın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay olacaktır.

ah doktorummm süpper haber bu :) poti ve canom da doğurdu bizim eski topice de yaz çok mutlu olurlar
bide bebişlerin fotosunu koysanız ya :)

bu arada ilgimdisi 10 da hastanede olacaktı 1 de alırlar diodu SEDA nerdesin bi arasana ne oldu

ya bu sezeryan normal tartışması benim yüzümden başladı gibime geldi kendimi kötü hissediyom.. hiiç böle ince ince düşünmeyin derim ben.. bakın benim doktorum normal teşviki yapan bir adam, baştan beri ben korkuyom dedikçe o beni cesaretlendirdi hep normal için.. sonunda tamam ya ben yaparım normal evet evet kesinlikle normal yapacam diye kendimi hazırlamışken cuma günkü son kontrolümde 36+0 da bebeğimiz 3700 gr olduğunu öğrendik, doğuma kadar 11 kasım görünüyo 5 kiloyu bulur dedi doktorum.. Allahıma çok şükür hiç bir sıkıntımız yok ne benim, ne bebeğimin.. hatta fazlasıyla sağlıklıyız maşaaaalllaaahh.. yani hiç bir derdi olmadan da normalden bir anda sezeryana geçiş yapılıyo.. ben çok üzülmüştüm ilk öğrendiğimde, çünkü kendimi çok şartlandırmıştım normal yapacam diye.. ama sonra delimiyim ben neyim diye kızdım kendi kendime, çok şükür oğlum çok sağlıklı, e benimde bi sıkıntım yok.. millet nelerle uğraşıyo, Allah yardımcıları olsun.. benim derdime bakın bide, oğlum niye tosun gibi.. tövbe tövbe yarabbim, dediğim gibi sonra ne kadar salak olduğumu anladım,şimdi sadece şükrediyorum.. sezeryanda olsa fark etmez oğlum sağlıklı olsunda, herkes sezeryan oldu çevremde kimseyede bişi olmadı, herkes çok sağlıklı.. normalin yeri ayrı ama napalım kısmet işte.. dediğim gibi kendinizi normal doğum için çok şartlandırmayın, sonra benim gibi sevineceğiniz şeylere saçma sapan üzülüverirsiniz.. hakkımızda hayırlısı hepimiz için.. :nazar::nazar::nazar:

geçmişi okumadım valla. Doğuranlar varmı yok mu bilmiyorum varsa bi zahmet bilgi verin. Asifirari'den haber alındı mı? İlgimdisi'yi arıyorum ama teli kapalı haber alamadım. Ulaşır ulaşmaz size bilgi vericem.
Annem babam geldi kızımın cicileri yıkandı ama Ankara'nın nemli havasında ne içerde ne dışarda kurumuyor bugün kurursa ütüleyip kaldırıcam. Babişkom kızımın dolabına ilave raf ve askı yaptı (kocamın dolabı kızımla bilrikte kullanıcam dediği için yeni dolap alamadım) Bİz hazırız ama kızımın gelmeye hiç niyeti yok.
Bu arada 38. haftayı da bitirmeye az kaldı. Bu çocuk dişleriyle doğcak anladığım kadarıyla.

bugun gıtcez söyliyim bari:(gecen gun 19 cıktı öllüyorum sandım..allahtan cok uzun sürmüyor..crafty:53:

tansiyonun 17,19 ları görüyor ve sen doktora gitmiyorsun öyle mi?? doktorum bana 13 bile yüksek senin için dedi.. tansiyonun 13 ve üzerinde çıkarsa hemen gel dedi.. en başta.. bence hemen doktora git

canım simdi olctım 16-9 cıktı..neyse gıdınce söylıyım..belkide midem bu yuzden cok bulanıyor:(

ayy hala gidince söylerim diyorsun.. hemn telefon et doktoruna.. tansiyon gebelikte çok TEHLİKEL.. seni panikletmek değil niyetim kusura bakma ama biraz hareketlenmen lazım.. hemne doktorunu ara ve bilgilendir.. gerekirse kalk git..

benimde haftada 600 - 700 gr aldığım zaman oldu ama bu iki hafta almadım hayret...sare de büyümüştür inşallah

inşallah canımm..

kızlar benım tansıyonum anıden 17 ye yukselıyor cok mu tehlıkeli:(

tehlikelimi?

o nasıl soru ya .. normalde 17 miki hep senin tansiyon.. acil dru ara pls. bizede bilgi ver benimkide cıkacak yoksa...

iyi gunler kizlar...

hayirli haftalar diliyorum herkese...

dogum yapan arkadas gozunaydin darisi bekleyen tum arkadaslarima ve bana olsun insallah.

smurfie sanada Allah kolayliklar nasip etsin bir avazda insallah...

ilgimdisidan haber varmi kizlar ne zaman girecek doguma?....

benimde kasilmalar artmaya basladi bilemiyorum ne olacak?

ayrica size bir sorum olacak goguslerinden sut yada islaklik gelen varmi?
bende yok ama merak ettim bu haftalarda gelir diyorlarda:26:

bugun gıtcez söyliyim bari:(gecen gun 19 cıktı öllüyorum sandım..allahtan cok uzun sürmüyor..crafty:53:

neden ara diyorsunuz gecelik pijama çamaşır koy bi çantaya ve doğru git doktora. Aramakla ve beklemekle vakit kaybetme. Muhtemelen yatırırlar hastaneye. Yatırmazsa şüphe ederim ben.

Back
X