2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Himmelcim haklısın pek izlememek lazım bu tür haberleri bebeklerimize yazık ama televizyonu açtıkça aynı haberler ister istemez çıkıyor karşıma en çok da hiç yere bu acıları yaşamaları daha çok kahrediyor insanı malesef dua etmekten başka yapacak birşeyimiz yok şimdilik

çatı problemi .. baha sezeryanı uygun görmüş

yaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

kıskandımmm..

benim daha 2 haftam var...

kuzum 6 iş günü senelik iznimide kullandım.. öyle çıkıyorum

çatım dar kız koca kafa ondan

hayırlısı olsun canım sağlıkla gelsinde NİL hanım.

benimde haftaya çatıya bakıcak bakalım ne diyecek

kuzum 6 iş günü senelik iznimide kullandım.. öyle çıkıyorum

hayırlısı olsun canım sağlıkla gelsinde NİL hanım.

benimde haftaya çatıya bakıcak bakalım ne diyecek

bende direniyorum 2 hafta daha dayanırsam .. 4 ünde izne cıkcam

sonraki haftada bayramdan sonra bi bayram daha olacak inşallah ..

11 Kasımda Sare hnm durursa tabi o zmana kadar alcam kızçemi kucagıma Allahın izniyle..

Haklısın canım arada duygusal yoğunluğa girmemek elde değil herhalde inşallah lohusalık dönemini de kolaylıkla atlatırız Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Örgüyü çok severim elimden de gelir aslında ama bu ara soğudum örgüden nedense elime alıyorum 10 dakika örüyorum sıkıntı geliyor üstüme bırakıyorum bir de ben hamileliğimin ilk aylarından itibaren çok sırt ağrısı çekiyorum karnım büyüdükçe daha da arttı bu ağrılar biraz da onun etkisi var

BÖLÜM 4

Ameliyathaneye beni almaları ile bebeğimi kucağıma vermeleri herhalde en fazla 15 dk. falan sürmüştür. Sen o kadar sancı çek (20:30'dan 03:30'a kadar 7 saat) doğuruma, kessinler 7 kat, bebeğin kucağında :)

Şaka bir yana çok samimi söylüyorum aynı şey yine başıma gelse aynı şeyleri yine yaparım. Aynı sancıları yine çekerim normal doğum yapamayacağımı bilsem bile. Ister şans deyin ister şanssızlık bir seferde her iki doğum türünü de yaşadım anlayacağınız. Doktorum da sonradan "iki bebek doğurmuş kadar oldun, hem normal doğum yaptın hem sezaryen oldun" diye söyledi hep gülerek.

Sezaryen de en az normal doğum kadar heyecanlı inanın (ve elbette gerçekten sancısız). Lokal anestezi uygulamaları ile kısa surede uyuşmuş olmalıyım. Uyanıktım ameliyat sırasında. Doktorumun nasıl kat kat (7 katman) kestigini seslerinden duydum. Sanırım kesmeye başlaması ile oğluşumu yerinden alması en fazla 10-15 dk. sürmüştür. 09 Kasım 2010 saat 03:43'te 2.850 kg ve 48 cm bebeğimi ilk kez gördüm. Ve her anne gibi, görür görmez büyük bir aşkla yeniden bağlandım ona... Hamileliğim süresince de çok keyifle ve gururla taşımıştım bebeğimi. Şimdi karşımdaydı. Bütün herşey ama herşey yeniden anlam kazandı. Doğumunuz nasıl olursa olsun, ne yaşarsanız yaşayın arkadaşlar bebeğinizi gördüğünüz an tüm dünya duruyor gerçekten. Hele teninizle ilk teması, ilk koklamanız, ilk öpücüğünüz, ilk emzirmeniz... Az kaldı... Hepsini yaşayacaksınız... Ve inanın hayat asıl o zaman başlayacak. Fiziksel olarak buluştuğunuz ilk andan itibaren sanki yıllardır sizinle, yıllardır sizin duygusu saracak sizi. Artık sadece onunla varolabileceğinizi düşüneceksiniz ve bu yaşadığın(m)ız sürece de devam edecek sanırım.

Buraya kadar doğumumu paylaştım sizlerle. Az önce de yazdığım gibi aslında herşey doğumdan sonra başlayacak. Hani derler ya... Hamileliğin keyfini çıkar, bunlar güzel günlerin, asıl doğduktan sonra zorlaşacak hayat vs... Bu sözler o kadar boş ve anlamsız ki... Bebeğinizle geçireceğiniz her an özel, güzel ve keyifli olacak inanın. Yorulmayacak mısınız? Çok yorulacaksınız. Kimi zaman uykusuz, kimi zaman çaresiz, kimi zaman öfkeli olcak, kimi zaman 5 dk. yalnız kalmak isteyeceksiniz (Loğusa olacaksınız yani). Ama hiçbir zaman pişman olmayacaksınız inanın. Siz ve bebeğiniz... Hayattan başka hiçbir şey istemeyeceksiniz.

Hafta sonu bir şeyler yazabilecek miyim bilemiyorum. Bebeğimle vakit geçirmeyi daha çok tercih edebilirim :)

Ama söz, bir sonraki yazımda doğumdan sonra hastanede neler yaşanıyor, neler lazım oluyor. Evdeki ilk günlerde neler olacak, yine neler en çok lazım olacak bunlara değinmeye çalışacağım...

Hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.
Ben gelene kadar haberleri gelecek taze annelere ve bebeklere şimdiden birlikte ve mutlu bir ömür diliyorum.

bayanlar muayeneden qeldim daha yeni paşamı qördmmmmm maşallah 3 kilo olmuş tosunum son zamnlardaki bel we karın aqrısıyla qittim doktora saat başı qelip qitmeye başlamıştı bu aqrılar yazmıştım buraya buqn qittim doktoruma 1cm açılma war sancıların başlamış dedi :18::18: nst ye baqladı ii çıktı sonuç ewe yolladı sanıların 10dkkada 1 qelrse hemen qel dedi haftaya qene qel dedi bakalım nolucak tosunum tam çatıya indirmiş kafasını yermçok tatlıydı oynayıp durdu

Allah yardımcın olsun canım çok zor bir durum gerçekten laf söylesen bir türlü söylemesen bir türlü madem altlı üstlü oturuyorsunuz yüz yüze bakacaksınız her zaman sen yine bir derdin olunca eşine söyle o annesine söylesin hiç kendini yıpratma tatlı dille tavrını belli et umarım herşey gönlünce olur

Canım sen neden kendini o kadar yıpratıyorsun artık son zamanların kayınvaliden kalkıp hazırlamaz mı kahvaltıyı oğluna madem 6 ay kalacaklarmış onlarınki misafirlik sayılmaz ilgilensinler biraz seninle yazık mı değil sana zaten geceleri uyunmuyor şimdi gün içinde de rahat rahat yatıp kalkamazsın bence bu kadar hizmete alıştırma biraz kendini düşün
Bu arada bebeğinin odası eşyaları çok güzel iyi günlerde kullansın inşallah..

Maşallah canım oğluna Allah hayırlı zamanda hayırlı doğumlar versin inşallah..

ne kadar güzel yazmıssın yasadıklarını.teşekkürler

Gercekten Allah yardimcin olsun canim.Simdiye kadar madem aranizda bi sorun cikarmamaya calismissin, bundan sonrada esin konussun bir sorun olursa sen nede olsa gelinsin gelin konustu denir ama kendi oglu olunca bisey diyemez en azindan.Esinde onun inadina karsi saglam olmasi lazim ama.
Walla canim dedigin gibi bi haber cikiyor bütün kanallarda,ama öyle olunca toptan kapatiyorum tv yi,walla hic moralimi bozamam.Hamileligi nasil gecirdigimiz o kadar önbemliki anlatamam,senin ayni halin bebege yansir.Kimi seversen onu sever,kimi kizarsan ona kizar,mutlu bir hamilelik gecirdiysen bebekte mutlu olur,hüzünlüysen bebisinde hüzünlü olur dikkat et.
Masaallah barekallah bebisine canim benim.Hayirlisi olsun artik senin dogum yakin gözüküyor.

Bende ayni seyleri düsünüyorum canim.

evet cnm onlarda ayrı bi heycan var aynıyız cnm bakalım hayırlısı hangimizin bebişi önce gelecek sabırsızlar inş.enazından 2hafta daha beklerlerhayırlısıyla

canım benim 10 gun önce plasenta yaşlanması var ve bebeğin 2 hafta geriden geliyor dedi 2400 gr dı kilosu 10 gn takip ettik ve 19 unda tekrar doktora gittiğimde tahminimizden fazla kg almasına rağmen 2 hafta erken alıcamızı söyledi zaten önceki kontrolde kendini sezeryana hazırla içerde beslenmesi zayıf o yüzden dışarda beslicez demişti gayet hazır bi şekilde gittim ve zaten gunumu beklemiceni erken geliceni acılmamın olduğunu söyledi bu doktor cok guvendiğim bir doktor tanıdık olduğu için ona sonsuz guvenm var şuan 2650 kg sınırda bir gelişim eğer tahmininden daha az kg almış olsaydı hemen sezeryan dicekti ama bi 10 daha zaman verdi büyümesi için 31 ekimde artık kesin tarih ozaman ben 38 haftaya girmiş olucam normal doğumum 10 kasımdı canım senin durumun nasıl kaçıncı haftadasın bebeğin kaç kg bide dun iğne oldum akcğer gelişimi için 4 tane aynı gun erken doğumlarda bu gerekliymiş

kubicim ne uykusu artık yatamıyoruz ki bide benim hep sola yatmam gerekiyor gelişim için uyurken sağa dönüversem ya ben uyanıyorum yada eşim uyandırıyor sola dön die gelde uyu ondan sonra 1 hafta daha sabredicem sonrada zaten kızım uyutmicak :)

iyi akşamlar herkezde heycan uykusuzluk artmış bende öleyim artık uyuyamıyorum ne zormuş diyorum uykuya dalmak hayırlısı olsun bakalım bende nefes darlığı fazla yatamıyorum yatınca nefesim kesiliyo sanki kuzumda baskı yapınca iyce zorlanıyorumhayırısıyla gelsin bebişler bakalım ikinci anne ve bebişimiz kim olacak mad sat dan sonra:18:

Hayirlisi olsun insallah canim benim,ama hic moralini bozma disarda cok daha cabuk gelisiyorlar.

lifeisnoteasy Allah bağışlasın bebeğini. Sağlıkla büyüsün inşallah.

Kızlar kaç doğum oldu? Kaç tane bebeğimiz oldu? Listeyi kim yapıyordu? Yeni başlık açıldı mı? Kaç gündür doğru düzgün giremediğim için kaçırdığım çok şey oldu. Doğum yapan herkese hayırlı olsun diyorum, sütünüz bol olsun inşallah. :) Darısı da başımızaaaa!

cigdemo hikayeni severek okudum. Oğlun 1 yaşına girecekmiş, Allah hayırlı uzun ömürler versin. Biz de o günleri huzurla görürüz inşallah.

bayanlar bu 1 cm açıklık doquma nekadr war demek oluyo bilen warmı artk iice diken üstndeym nezamn qelr acaba:18::18::18::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…