- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #34.681
çatı problemi .. baha sezeryanı uygun görmüş
yaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
kıskandımmm..
benim daha 2 haftam var...
çatım dar kız koca kafa ondan
kuzum 6 iş günü senelik iznimide kullandım.. öyle çıkıyorum
hayırlısı olsun canım sağlıkla gelsinde NİL hanım.
benimde haftaya çatıya bakıcak bakalım ne diyecek
kuzum 6 iş günü senelik iznimide kullandım.. öyle çıkıyorum
hayırlısı olsun canım sağlıkla gelsinde NİL hanım.
benimde haftaya çatıya bakıcak bakalım ne diyecek
Bu dönem böyle canım yalnız değilsin. bir de dediğin gibi haberler mahvediyor insanı ki benim kardeşim de askerde kıbrıs ta. hamilelik askerde kardeş sürekli evde kısıtlanmış hareketler falan bunalım kaçınılmaz. örgü falan biliyorsan iyi oyalıyor insanı tavsiye ederim
aynen bende altlı üstlüyüm, senin kadar pozitif değilim malesef.. çok cahil, çooooook inatçı (dediğini yaptırana kadar bin kez söyler, artık sussun yeterki diye yaparsın yani) ve bencil, en önemlisi iki yüzlü (başbaşayken başka milletin yanında başka davranmayı çook güsel becerir)bir hatundur kendisi.. bide malesef yalnız.. anlayacan 7/24 yanımda olup herşeye karışacak.. eşim oğluyla banyoda oynarız diye heveslenip gitti kocaman jakuzi aldı, kaynana şimdiden olurmu öle şey siz üşütürsünüz çocuğu, ben yıkarım 2 dakkada odaya su taşıyıp leğende oğlumu,sarar sarmalarım başınada tülbenti bağlarım uyuturum diyen bi tip benimki.. evimiz kaloriferli bu arada yanlış anlaşılmasın.. eşimde bende şoklardayız tabi.. daha bunun gibi neler neleeeerr.. bende işime karışılmasını hiiiç ama hiiçç sevmem.. akıl versin bişi demem, sonuçta benden çook çoook tecrübeli eyvallah, ama o yapmasın, o bana sölesin ben yaparım ne yapılması gerekiyosa ve tabiki mantığıma uyarsa.. amaaannn benim işim çok zor vallaa. bide daha şimdiden sahiplendi doğmamış cocuğu, o benim çocuğum benim oğlum olacak o deyip duruyo, üstüne atlamamak için zor tutuyom kendimi.. geleceğiyle ilgili bile saçma sapan planlar yapmış, 3 yaşında kuran kursuna göndercekmiş de kuran öğrensinmiş.. tamam öğrensinde 3 yaşındaa..bide mesela oğlum doğunca kaya tuzu alacakmış, kavurcakmış, oğlumu içine gömecekmiş, bi kaç dakka duracakmış öle sonra çıkarıp yıkıcakmış, çocuk kokmasınmış.. tövbeee tövbeeeeeeeee....
ay anlatsam daha kitap olur valla, yatıp kalkıp sabır diliyom Allahtan.. bide bugüne kadar ben ona hiç cevap vermedim, bana da evimede çok karıştı şimdiye kadar da ben hep sustum sabırla.. aramızda en küçük bi tartışma olmamıştır bu güne kadar, şimdi konu evladım olunca aynı sabrı gösterebileceğimi sanmıyorum açıkçası, benim ona cevap vermemde alışkın değil şimdi en küçük bi itiraz ona hakaret gibi gelcek.. cahilliğinden aynı frekansta değiliz nasıl olsa anlamaz diye cevap vermiyodum, he he diyip geçiyodum sorun çıkmasın diye.. ama şimdi oğluma acaip şeler yaptırmam yani.. sırf bu düşüncelerden dolayı bu korkulardan dolayı yıllardır çocuk istemiyodum, artık eşimin yalvarmalarına dayanamadım da bırakmıştım hapı falan.. kıyamadım ona, anlattım korkularımı.. öle şey olmaz ben izin vermem dedi ama (sanki anasının o inadına o bi çözüm bulabildi de) 2 hafta sonra doğum var bakalım neler olacak.. Allah sonumuzu hayır etsin. AMİİİNNNNNN... :18::18::18:
gerçekten de eğitim şartçok zor anne olmak hele bir gelsin ozaman anlıcaz analarımızın kıymetini şuan fazla anlamış değilim benimde fazla sancım yok nstde sancı çıkmadı galiba ben doğumu aklıma getirince karnım ağrıyıp geçiyo korkudan evt boşluklarım belimin hemen üstü sabahın 7 sinde kalkıyorum eşime kaynanamlara ayıp olmasın diye yatamıyorum yorgunlukdan sanırım bugün 3 gün geldiler bütün neşem kaçtı çok seviyorum bir zararları yok ama içim çok sıkılıyo kulakda olan ağrı nst de çıkarmı :26: çok gemiş olsun canım kulak ağrısı müthiç kötü bişey çeken bilir allah yardımcın olsun
bayanlar muayeneden qeldim daha yeni paşamı qördmmmmmmaşallah 3 kilo olmuş tosunum son zamnlardaki bel we karın aqrısıyla qittim doktora saat başı qelip qitmeye başlamıştı bu aqrılar yazmıştım buraya buqn qittim doktoruma 1cm açılma war sancıların başlamış dedi :18::18: nst ye baqladı ii çıktı sonuç ewe yolladı sanıların 10dkkada 1 qelrse hemen qel dedi haftaya qene qel dedi bakalım nolucak tosunum tam çatıya indirmiş kafasını yermçok tatlıydı oynayıp durdu
BÖLÜM 4
Ameliyathaneye beni almaları ile bebeğimi kucağıma vermeleri herhalde en fazla 15 dk. falan sürmüştür. Sen o kadar sancı çek (20:30'dan 03:30'a kadar 7 saat) doğuruma, kessinler 7 kat, bebeğin kucağında :)
Şaka bir yana çok samimi söylüyorum aynı şey yine başıma gelse aynı şeyleri yine yaparım. Aynı sancıları yine çekerim normal doğum yapamayacağımı bilsem bile. Ister şans deyin ister şanssızlık bir seferde her iki doğum türünü de yaşadım anlayacağınız. Doktorum da sonradan "iki bebek doğurmuş kadar oldun, hem normal doğum yaptın hem sezaryen oldun" diye söyledi hep gülerek.
Sezaryen de en az normal doğum kadar heyecanlı inanın (ve elbette gerçekten sancısız). Lokal anestezi uygulamaları ile kısa surede uyuşmuş olmalıyım. Uyanıktım ameliyat sırasında. Doktorumun nasıl kat kat (7 katman) kestigini seslerinden duydum. Sanırım kesmeye başlaması ile oğluşumu yerinden alması en fazla 10-15 dk. sürmüştür. 09 Kasım 2010 saat 03:43'te 2.850 kg ve 48 cm bebeğimi ilk kez gördüm. Ve her anne gibi, görür görmez büyük bir aşkla yeniden bağlandım ona... Hamileliğim süresince de çok keyifle ve gururla taşımıştım bebeğimi. Şimdi karşımdaydı. Bütün herşey ama herşey yeniden anlam kazandı. Doğumunuz nasıl olursa olsun, ne yaşarsanız yaşayın arkadaşlar bebeğinizi gördüğünüz an tüm dünya duruyor gerçekten. Hele teninizle ilk teması, ilk koklamanız, ilk öpücüğünüz, ilk emzirmeniz... Az kaldı... Hepsini yaşayacaksınız... Ve inanın hayat asıl o zaman başlayacak. Fiziksel olarak buluştuğunuz ilk andan itibaren sanki yıllardır sizinle, yıllardır sizin duygusu saracak sizi. Artık sadece onunla varolabileceğinizi düşüneceksiniz ve bu yaşadığın(m)ız sürece de devam edecek sanırım.
Buraya kadar doğumumu paylaştım sizlerle. Az önce de yazdığım gibi aslında herşey doğumdan sonra başlayacak. Hani derler ya... Hamileliğin keyfini çıkar, bunlar güzel günlerin, asıl doğduktan sonra zorlaşacak hayat vs... Bu sözler o kadar boş ve anlamsız ki... Bebeğinizle geçireceğiniz her an özel, güzel ve keyifli olacak inanın. Yorulmayacak mısınız? Çok yorulacaksınız. Kimi zaman uykusuz, kimi zaman çaresiz, kimi zaman öfkeli olcak, kimi zaman 5 dk. yalnız kalmak isteyeceksiniz (Loğusa olacaksınız yani). Ama hiçbir zaman pişman olmayacaksınız inanın. Siz ve bebeğiniz... Hayattan başka hiçbir şey istemeyeceksiniz.
Hafta sonu bir şeyler yazabilecek miyim bilemiyorum. Bebeğimle vakit geçirmeyi daha çok tercih edebilirim :)
Ama söz, bir sonraki yazımda doğumdan sonra hastanede neler yaşanıyor, neler lazım oluyor. Evdeki ilk günlerde neler olacak, yine neler en çok lazım olacak bunlara değinmeye çalışacağım...
Hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.
Ben gelene kadar haberleri gelecek taze annelere ve bebeklere şimdiden birlikte ve mutlu bir ömür diliyorum.
Gercekten Allah yardimcin olsun canim.Simdiye kadar madem aranizda bi sorun cikarmamaya calismissin, bundan sonrada esin konussun bir sorun olursa sen nede olsa gelinsin gelin konustu denir ama kendi oglu olunca bisey diyemez en azindan.Esinde onun inadina karsi saglam olmasi lazim ama.aynen bende altlı üstlüyüm, senin kadar pozitif değilim malesef.. çok cahil, çooooook inatçı (dediğini yaptırana kadar bin kez söyler, artık sussun yeterki diye yaparsın yani) ve bencil, en önemlisi iki yüzlü (başbaşayken başka milletin yanında başka davranmayı çook güsel becerir)bir hatundur kendisi.. bide malesef yalnız.. anlayacan 7/24 yanımda olup herşeye karışacak.. eşim oğluyla banyoda oynarız diye heveslenip gitti kocaman jakuzi aldı, kaynana şimdiden olurmu öle şey siz üşütürsünüz çocuğu, ben yıkarım 2 dakkada odaya su taşıyıp leğende oğlumu,sarar sarmalarım başınada tülbenti bağlarım uyuturum diyen bi tip benimki.. evimiz kaloriferli bu arada yanlış anlaşılmasın.. eşimde bende şoklardayız tabi.. daha bunun gibi neler neleeeerr.. bende işime karışılmasını hiiiç ama hiiçç sevmem.. akıl versin bişi demem, sonuçta benden çook çoook tecrübeli eyvallah, ama o yapmasın, o bana sölesin ben yaparım ne yapılması gerekiyosa ve tabiki mantığıma uyarsa.. amaaannn benim işim çok zor vallaa. bide daha şimdiden sahiplendi doğmamış cocuğu, o benim çocuğum benim oğlum olacak o deyip duruyo, üstüne atlamamak için zor tutuyom kendimi.. geleceğiyle ilgili bile saçma sapan planlar yapmış, 3 yaşında kuran kursuna göndercekmiş de kuran öğrensinmiş.. tamam öğrensinde 3 yaşındaa..bide mesela oğlum doğunca kaya tuzu alacakmış, kavurcakmış, oğlumu içine gömecekmiş, bi kaç dakka duracakmış öle sonra çıkarıp yıkıcakmış, çocuk kokmasınmış.. tövbeee tövbeeeeeeeee....
ay anlatsam daha kitap olur valla, yatıp kalkıp sabır diliyom Allahtan.. bide bugüne kadar ben ona hiç cevap vermedim, bana da evimede çok karıştı şimdiye kadar da ben hep sustum sabırla.. aramızda en küçük bi tartışma olmamıştır bu güne kadar, şimdi konu evladım olunca aynı sabrı gösterebileceğimi sanmıyorum açıkçası, benim ona cevap vermemde alışkın değil şimdi en küçük bi itiraz ona hakaret gibi gelcek.. cahilliğinden aynı frekansta değiliz nasıl olsa anlamaz diye cevap vermiyodum, he he diyip geçiyodum sorun çıkmasın diye.. ama şimdi oğluma acaip şeler yaptırmam yani.. sırf bu düşüncelerden dolayı bu korkulardan dolayı yıllardır çocuk istemiyodum, artık eşimin yalvarmalarına dayanamadım da bırakmıştım hapı falan.. kıyamadım ona, anlattım korkularımı.. öle şey olmaz ben izin vermem dedi ama (sanki anasının o inadına o bi çözüm bulabildi de) 2 hafta sonra doğum var bakalım neler olacak.. Allah sonumuzu hayır etsin. AMİİİNNNNNN... :18::18::18:
Walla canim dedigin gibi bi haber cikiyor bütün kanallarda,ama öyle olunca toptan kapatiyorum tv yi,walla hic moralimi bozamam.Hamileligi nasil gecirdigimiz o kadar önbemliki anlatamam,senin ayni halin bebege yansir.Kimi seversen onu sever,kimi kizarsan ona kizar,mutlu bir hamilelik gecirdiysen bebekte mutlu olur,hüzünlüysen bebisinde hüzünlü olur dikkat et.Himmelcim haklısın pek izlememek lazım bu tür haberleri bebeklerimize yazık ama televizyonu açtıkça aynı haberler ister istemez çıkıyor karşıma en çok da hiç yere bu acıları yaşamaları daha çok kahrediyor insanı malesef dua etmekten başka yapacak birşeyimiz yok şimdilik
Masaallah barekallah bebisine canim benim.Hayirlisi olsun artik senin dogum yakin gözüküyor.bayanlar muayeneden qeldim daha yeni paşamı qördmmmmmmaşallah 3 kilo olmuş tosunum son zamnlardaki bel we karın aqrısıyla qittim doktora saat başı qelip qitmeye başlamıştı bu aqrılar yazmıştım buraya buqn qittim doktoruma 1cm açılma war sancıların başlamış dedi :18::18: nst ye baqladı ii çıktı sonuç ewe yolladı sanıların 10dkkada 1 qelrse hemen qel dedi haftaya qene qel dedi bakalım nolucak tosunum tam çatıya indirmiş kafasını yermçok tatlıydı oynayıp durdu
Allah yardımcın olsun canım çok zor bir durum gerçekten laf söylesen bir türlü söylemesen bir türlü madem altlı üstlü oturuyorsunuz yüz yüze bakacaksınız her zaman sen yine bir derdin olunca eşine söyle o annesine söylesin hiç kendini yıpratma tatlı dille tavrını belli et umarım herşey gönlünce olur
Onlar bizden daha heyecanlılar değilmi benim de eşim aynı arada belki müsait değildir diye baştan çağrı yapıyorum o nasıl olsa bana döner dakka geçmeden geri dönüyo birşeymi oldu diyebenimde geçen hafta sancım çok çıktı hazırlıklı olun her han dedi doktor çok şükür birşey olmadı dün tekrar nts ye girdim hiç sancım çıkmadı canım inşallah seninde öyle olur bende 34 bitip 35 e girecek bebeğim 1 hafta geriden geliyor aynı haftadayız ikimizde içini ferah tut
elcin canım sen şimdi kaçıncı haftadasın,yaşlanma ne durumda bebeğinin gelişimi nasıl? bende de aynı durum var malum,erken doğum olabilir diyorlar ama daha erken alacağız demedi doktor durum gidişat normal dedi.bende korkuyorum hani sezaryen yapmamak için sallamasın beni diye ama o riske atmaz herhalde.durumunu banada bildirir misin?
kızlar bir şey soracağım son 2-3 saattir kalçamdan ince bir sızı giriyor çok kısa sürüp geçiyor ama arada bir yokluyor sızı.korkmaya başlıyorum sizce bu olağan mı yoksa doğum riski var mıııısık olmuyor ama gelip gidiyor arada bir.o değil ağdacıya gidecektim haftaya hazır olsun artık diye yoksa bugün gitsem mi hazır olsam mı? ne yapsam sizce ??
Toplam 6 kullanıcı konuyu okuyor. (6 üye ve 0 ziyaretçi)
KUBI, HOLAA, chromaggus, gulyc, kdck, zeynepp16, ,
kızlar sanırım hepimizin uykusu kaçmış heycandan artık gelsin istiyoruz bebişlerimiz :18::18: bir yandan da korku var acaba nasıl bir ağrı 2.ci anne olucaklar anlatsa bize
aman benim babam da samsunlu ondan ii bilirim oraların kocakarılarını ondan dedim :)
canım benim 10 gun önce plasenta yaşlanması var ve bebeğin 2 hafta geriden geliyor dedi 2400 gr dı kilosu 10 gn takip ettik ve 19 unda tekrar doktora gittiğimde tahminimizden fazla kg almasına rağmen 2 hafta erken alıcamızı söyledi zaten önceki kontrolde kendini sezeryana hazırla içerde beslenmesi zayıf o yüzden dışarda beslicez demişti gayet hazır bi şekilde gittim ve zaten gunumu beklemiceni erken geliceni acılmamın olduğunu söyledi bu doktor cok guvendiğim bir doktor tanıdık olduğu için ona sonsuz guvenm var şuan 2650 kg sınırda bir gelişim eğer tahmininden daha az kg almış olsaydı hemen sezeryan dicekti ama bi 10 daha zaman verdi büyümesi için 31 ekimde artık kesin tarih ozaman ben 38 haftaya girmiş olucam normal doğumum 10 kasımdı canım senin durumun nasıl kaçıncı haftadasın bebeğin kaç kg bide dun iğne oldum akcğer gelişimi için 4 tane aynı gun erken doğumlarda bu gerekliymiş
kubicim ne uykusu artık yatamıyoruz ki bide benim hep sola yatmam gerekiyor gelişim için uyurken sağa dönüversem ya ben uyanıyorum yada eşim uyandırıyor sola dön die gelde uyu ondan sonra 1 hafta daha sabredicem sonrada zaten kızım uyutmicak :)
Maşallah canım oğluna Allah hayırlı zamanda hayırlı doğumlar versin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?