- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #34.741
merhaba canım ben bugün kontrole gittim kilosunu söylemediler banadoğumevine gittiğim için orada nedense böyle 5 saniye sürüyor ultrasonlar ve bu beni deli ediyor ama yenidoğan ünitesi çok iyi olduğu için gidiyorum hastaneye,birde doğumevi işleri bu oyüzden de daha bilinçliler (biraz fazla ukalalar sadece).birde riskli bir durum olduğunda hemen yatış veriyorlar normalde biliyorum ama ihtiyaç duymadı,nst de hiç sancı yoktu kalp atışları düzenliydi..neyse kilosunu öğrenemedim ama boy 49 cm idi şuan 36+2 deyim bebeğin ölçümleri haftası ile uyumluydu doktor 40 haftaya kadar bekleyeceğimizi söyledi.önceki kontrollerimde de haftası ile uyumlu gidiyordu yani bebek gelişmeye devam ediyor. daha önce gittiğim hastanelerde doppler ile baktıklarında kan akışı normaldi bugünde aynı şekilde kordondan kan akışı normal çıktı. doktorda bu durumda beklemeliyiz almanın bir anlamı yok dedi.normal doğum içinde bir engel olmadığını söyledi. eğer ki bebeğin büyümemiş olsa erken alırdık ama şuan buna gerek yok besleniyor çocuğun dedi. kalp atışlarında yavaşlama olduğunda nst ile bunu anlayabiliyoruz o durumda da bebek erken alınır ama senin kalp atışları da düzenli dedi. tek yapman gereken daha sık kontrole gelmek dedi. haftaya aynı hastanenin riskli gebelik bölümünden randevu alacağım birde onlar baksın bakalım.ama şuan benim gidişat şükür ki normal görünüyor.
canım akciğer gelişimi 35ten sonra tamamlanıyor diye biliyorum ben ve 36 haftalık doğan bebekler prematüre sayılmıyor küveze alınmıyor çünkü akciğerler solunum görevini yapıyor diye biliyorum ( 35 haftada ikiz yeğenlerim oldu solunum problemleri vardı küvezde kaldılar birsüre,37 haftalık diğer yeğenim doğdu 4 ay önce onda bir sıkıntı olmadı).öyle bir iğneden bana bahseden olmadı açıkçası ama dediğim gibi 37den sonra zaten normal sayıyorlar.bana da devlet hast.doktor 37de alırlar bebeğini dedi ama şuan hiç öyle bir durum olmadığını söylediler.açıkçası bebek iyi olduğu sürece nekadar dursa kar diye düşünüyorum. bende durum böyle.çarşamba günü tekrar gideceğim kontrole bende kendimi erken kavuşacağıma hazırlamıştım aslında biraz şaşırdık ama içeride kalmaya niyeti varsa dursun bakalım hatun
Sezeryan olan ya da olacak olan arkadaşlar size bi sorum var ;
Ameliyattan sonra banyo olayını ne yaptınız ya da ne yapmayı düşünüyosunuz ? Benim dr dikiş alınana kadar yapma diyomuş ama ben dayanamam, o yüzden araştırmadayım bi flaster varmış, dikiş yerlerini hava almadan onunla kapatıp banyo yapabiliyormuşuz. Bilgisi olan var mı ?
Bi de bazı arkadaşların yapıştırma olmuş bazısının normal dikiş, farkeder mi acaba ? Ameliyat yerini enfeksiyon kaptırmayayım da. Sorayım dr.a bakalım ne diyecek flaster takıp duş alabilir miyim deyince.
Bu arada kanzy ve afratafrafra hayırlı olsun, tebrik ederim. Allah analı babalı büyütsün inşallah...
flash flash flash crafty doğum yaptı nil hanım geldi kızlar
hastanenin sitesine baktım MAŞALLAH çok güzelmiş nilimiz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?