2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ay canım sağolasın vallahi rahatladım...biz her yere arabayla gideceğimiz için fazla hantal olsun istemiyorum...
zaten düz renk oluşuna bayıldım...
sepetinin geniş olması bir avantaj...
dağ bayır kullanmayız hep şehir merkezinde kullanırız...
görmeden alamıyor insan ama senin fikirlerine güveniyorum...
çok çok teşekkür ederim...
valla sıkıntı yapmıştım...

Kızlar öğlen öğlen neler yaşadım. 13:30 gibi bir bulantı başladı ama o kadar fena olamaz. Hamileliğimin ilk 3 ayına geri döndüm, umarım kısa bir süreliğinedir. Kahvaltı yapıp enfeksiyon için verilen antibiyotiği içmiştim. Midemde kahvaltıya dair hiçbir şey kalmadı. Bebeğim gelişmeyecek, yediklerimi çıkartıyorum, bir de zaten kilo kaybettim diye evham yaptım. Doktoru aradım, fena olduysan gel serum takalım dedi. İdare edebileceksen ilaca devam et dedi. Benim hiç hastaneye gidecek halim yoktu. Öğürmekten hiçbir şey yapamadım. Sonra yatağa uzandım, uyuyakalmışım. Şimdi kalktım 1 tane muz yiyebildim. Başka da bir şey yiyemem herhalde. :/ Antibiyotiğe devam edip etmemeye karar veremedim. Akşam içersem tekrar olursa diye korkuyorum, zaten içebilmek için de yemek yemem lazım. Şuan hiçbir şey canım çekmiyor. :/ Sabah bir de ne güzel kahvaltı yapmıştım, hep bebeğime faydalı şeyler yemiştim. Ay inşallah tekrarlamaz ya. Kabus gibiydi. Karnım burnumdayken öğürmek ne demek anladım, ilk haftalardaki gibi olmuyor, bebek ya ağzımdan ya aşağıdan çıkacak sandım. Allah hiçbirinize yaşatmasın ama çok kötüydü, çok!

cnm benim tavsiyem ıhlamur kaynat limonla ohh mis gibi bu akşam bende yapcam bizim kayın pederde hasta olmaya başladı :2::2::2::2:

selam arkadaslar...işallah herkes iyidir.gecmişi okuyamadım.size birsey soracagım.ben sogukbuhar oda nemlendiricisi almayı düsünüyrm siz aldınızmı. hangi markayı aldınız.chicco,kraft.weweel. hangisi iyi olurki.kullanan varmı arkadaslar paylasırmısın bildiklerinizi,

sevde enfeksiyon mide bulantısı yapıyr canım..

bende de olurdu.. ilaçlarında etkisi olabilir.. prospektüsteki yan etkilere bak istersen..

tuzlu bi ayran iç. mideni bastırsın.. dru da arayıp bilgilendir istersen..

Teşekkür ederim yorumladığın için.ben uzun zamandır araştırma içindeydim zaten.önce genel sonra detaylı araştırmam oldu.hangi marka,model kullanışlı olması,kullanıcıların tavsiyeleri,neler iyi olur hep bunlara bakar oldum.tabii fiyatı da önemli.geçtiğimiz haftasonu eşimle park yatak alırken graco marka bebek arabasını gördük.epey bilgilendirdi bayan bizi. Kumaşını çok beğendim.görünce dedim benim alacağım istediğim bu işte diye.hem kaliteli duruyor hem de çok fonksiyonel.kraft ve chicco alırım gibime geliyordu.ama bunu görünce vazgeçtim.tek elle kapanması ve tekerleri falan bana gzl geldi.çok ağir hantal değildi.ayrıca renklerini de çok beğendim.bakalım eşim gidecek işten çıkınca.belki alıcaz bugün.önümüzdeki ay alırız diyorduk ama bu fiyata uygun kaçırmak da istemiyoruz.hayırlısı.

parayı neye göre ödüyorlar acaba
brüt maaş lamı çarpılıyor ki

doğum parası için sordun sanırım dimi canım. ptt ye yatıyor para brüt maaşla hesaplanıyor

kızlarrrrrrr yarın sabah 8 de bahçelievler hizmet hastanesinde doğuma giriyorumm dularınızı eksik etmeyin benden hepinizi öpüyorummm

hayırlısı ile bebeğini kuçağına alırsın inş canım sağlıkla gelsin bebiş....

geçmiş olsun sevde ilaçı kullanman ne kadar gerekli doktorunla konuşi derim ne olur ne olmaz. enfeksiyonun daha tehlikeli olduğunu duymuştum burdaki arkadaşlardan...

Sağol bilgi verdiğin için.graco marka alanın olmasına sevindim şimdi. En azından bi kaç kişi bile olsa tercih etmiş.1 kez gördüm ama heralde tekrar gitmem gerekecek.yeşil rengi sadece mağazada açıkta bizim gördüğümüz kalmış.bende paketli hiç açılmamış olsun dedim.evet anakucağı da çok ağir değildi diye hatırlıyorum.inş. aldığımız ürünlerde sıkıntı çıkmaz.

BÖLÜM 11

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra doğumunuzu yapan doktorunuzun yanına bir de hastanenizin yenidoğan doktoru eklenecek. Yenidoğan doktoru belli periyodlarda gelip bebeğinizi muayene edecek, kendi doktorunuz da gelip sizi muayene edecek. Doğumdan sonra doktorum ilk yanıma geldiğinde beni muayene etmiş ve sağlık durumunu yokladıktan sonra bebeğimi de şöyle bir sevip gitmişti. Ben, ayların verdiği alışkanlıkla olsa gerek, bebeğimle ilgili tüm işlemleri de onun yapacağını düşünmüştüm. Ona bir sürü soru sormayı planlamıştım anne olmakla ilgili. Ama ilk muayeneden sonra anladım ki onun görevi bebeğimi sağlıkla dünyaya getirmeme yardımcı olmak. Bebeğimim sağlığı, durumu vs. onun ihtisas alanı değil. Yeni doğan doktorumuz ise tersi olarak sadece bebeğimle ilgilenmiş ve o da benim durumla ilgilenmemişti. Sadece ilginç geldiği için paylaşmak istedim :)

Hemşireler gün içinde sık sık gelip sizin ve bebeğinizin ateşinizi ölçecekler genel durumunuzu kontrol edecekler. Bir isteğiniz olup olmadığını soracaklar. Böyle zamanlarda annelikle ilgili tüm sormak istediklerini paylaşın onlarla. Gülüryüzlü hemşireler her türlü sorunuzu yanıtlayacaklardır.

Bebekler dünyaya geldikten bir süre sonrasına kadar doğum izlerini taşıyorlar. Şöyle ki, doğumdan hemen sonra yıkanmıyorlar. Özel ilaç ya da solusyonlarla temizleniyorlar. Bu nedenle (örneğin) burunlarında ameliyat kalıntıları olabiliyor. Bu da onların burunlarının tıkalı olmasına yol açıyor. Hemşireler kimi geldiklerinde bebeğinizin burnuna özel bir solüsyon sıkabilirler vs. Aslında bu durumda bebek için en iyi rahatlama yolu yıkanmasıdır. Yaygın bir inanış olarak "göbek bağı düşmeden bebeğin yıkanması" gerçekleştirilmez. Ancak bunun nedeni acemi anne babanın yıkayacağı bebeği olası durumlardan korumaktır sadece. Doğduğu ilk günlerde profesyonel kişilerin bebeğinizi yıkamasında herhangi bir sakınca yoktur. Yenidoğan doktorumuzun da tavsiyesi ile ikinci günü hemşire ablaları yıkadılar bebeğimi. İnanın hem bebeğim çok rahatladı hem de mis gibi oldu :) İmkanınız olursa kesinlikle tavsiye ederim.

Siz ve bebeğiniz için yeni hayatin başlangıcı (ilk başka küçük karmaşalar olsa bile) her geçen gün yerine oturmaya başlayacak yavaş yavaş. Hastane odasında gelenlerden, gidenlerden vs. çok anlayamayacağınız yeni hayat eve dönüşünüzle birlikte bambaşka bir boyut alacak. Hepinize bebeklerinizle bir ömür sağlık ve mutluluk diliyorum.

Güzel haberlerinizi okumaya devam edeceğim bu sayfalardan...
Hoşçakalın...

ne güzel payşlaşmıssın çigdem dogurasım geldı sagol arkadasım

arkadaşım bende grago miraje bebek arabası aldım. gayet güzel.tavsiye ederim.benim arkadasımda aynısını kullanıyor oda gayet memnun. bebek arabasının hafif olmasını istedim benimki 7,4 kg galiba gayet hafif birde cok rahat sürülüyor.ben krafttada baktm ama çok agır geldi bana

bu modelini inceleyim bi de. eşim biraz önce mağazaya gitti.benim istediğim tatlı yeşil renk olanıydı.paketli kalmamış.başka şubelerini sormuş orda da kalmamış benim işlerim hep zor olur. yarın gider başka rengini beğenirsin dedi.
valla yorum yapan herkese teşekkür ederim.inan fikir verdiniz bi karar verdim artık.alacam ve bu işi de aradan çıkaracam.kraft bana da ağir geldi.bende minyon tipliyim zaten kolay sürülebilmeliyim.

çalışabilir raporunu alırken vizite kağıdı almadım ben hastane de istemedi
şimdi 1 kasımda rapor için gidicem istemezler heralde değilmi sizden istediler mi
özel hastane mi sizinkide

bana 32. haftada mutlaka getir dediler. işyerime neden gerekli dedim. sigorta senin brüt maaşını, önceki dönem ödenen primlerini istiyor o yüzden hastenedende onaylı bi şekilde vizite kağıdı isteniyo demişti. bana pek mantıklı gelmedi zaten sigortada bellidir bunlar. ama istendi diyegötürmüştüm. 37. hafta için ( izin raporu açtırcam) yine getirmemi söylediler.

anladım cnm, alırsınız be haftasonu küvetini felen, benmde çantam hazır değil halaa :)) olur olur yaparız hepiciğini..
anam sizin perdeler ailemizin sorunu oldu.. o aramıo siz aramıonuz nolcek bu saremin perdeleri

atlet külota gerek yok tatlım
kurabiyeler harika görünüyo, tam ikramlık süper olur yanii :)))

cnm bende graco signature var, güzel görünüyo.. anakucağını felen rahat kullanırsınız bence...

kızlarrrrrrr yarın sabah 8 de bahçelievler hizmet hastanesinde doğuma giriyorumm dularınızı eksik etmeyin benden hepinizi öpüyorummm

Allah kurtarsın deryacım, bol bol sütün olsun inş...

azra

tekrar geçmiş olsun sevdecim, şimdi nasılsın?

fatmacım, ela_sudem, pozercim çok sağolun kızlar. Daha iyiyim. Akşam yemek yedim biraz midem bulandı ama geçti gibi. Doktoruma haber verdim, çok kötüysen gel serum takalım dedi. Ben de öğlenki kadar kötü değilim o yüzden hastaneye gitmedim. İdare edebileceksen ilaca devam et dedi doktorum. Enfeksiyon zararlı demişti. Ben de bu akşam bi kere daha içicem eğer tekrar kötü olursa hastaneye gidicem. Şimdilik iyi gibiyim ama tabi elim ayağım titriyor. Halsiz kaldım sanırım, birşey yiyemediğim için. Şimdi soda filan içicem, kaybettiğim suyu telafi etsin diye. Normal su içemedim, o midemi bulandırdı. Ay resmen ilk haftalara geri döndüm. İnşallah geçer hemen.

geçmiş olsun sevdebilge..inş. biran önce iyileşirsin..endişelenme..

bende bu gün dr a gittim, 35+1, 2750 gr olmuş kızım..
daha günümüz varmış, kasım 15den sonra günlerim başlıyormuş bi aksilik olmazsa
şimdilik normal doğum görülüyor.nerdeyse 3 haftam daha var doktora göre
ama bana sanki birazdan doğurcakmışım gibi geliyo..çok beslenmişim böyle giderse
normal doğuramazsın dedi, şişko olur bebek dedi, karbonhidratı azaltmalıymışım..

bugün kontrolüm vardı.odaya girer girmez ne bu hal doğuruyor musun dedi.açılma varmı diye baktı,nst de ağrı baktı.normal dedi.pazartesiye çekelim sezeryanı dedi..kuzum kanala yerleşmiş.2 haftada sadece2000 g almış.neden az dedim.kanala girince kilo alamaz dedi.
eve gelince hiç yürüyemez oldum.telefon ettik dr.yarın sabah gel alalım dedi.çantamı hazırladım.dua edin bana.

Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin...kolaylıklar versin
seninle günlerimiz aynı...
bi garip oldum

hayırlı olsun cnm heyecan dorukta ne guzel yaaa Allah kurtarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…