- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #35.361
deryacigim hayirli dogumlar tatlim simdiden....
gollumcugum gormedim daha once mesajini gulum ya,inan bazen evde acip suruyorum cok memnunum kesinlikle tavisye ederim .arabada, ana kucagida hafifler ve cok saglamlar.araba bagajindada cok yer kaplamiyor bunu bilerek aldik cunku arabamizin bagaji kucuk bizim...
ana kucaginida arabaya takacagiz bu hafta sonu artik arabada kalsin ne olur olmaz aniden sancilanirim onu evden almayi unuturuz diye,gerci evimiz hastaneye yakin ama olsun...
ben siyah rengini aldim miragen ama lacivertide guzel,birde altindaki sepetide buyuk arabanin alisverise ciksan rahat edersin yani elinde poset tasimazsin...ayica burayi biliyorsun otobuslere bebek arabalari girebiliyor yani tasima araclari icinde pratik bir araba
kızlar ben çok fena grip oldumboğaz ağrısıyla başladı girple devam ediyor ne yapcam yaa ne içmeliyim önerdiğiniz bişi var mı yapmam gereken ben şunu yaptım hemen geçti dediğiniz bişi bir an önce iyileşmek istiyorum yaa bi yandan da hala çalışıyorum dinlenemiyorum
Kızlar öğlen öğlen neler yaşadım. 13:30 gibi bir bulantı başladı ama o kadar fena olamaz. Hamileliğimin ilk 3 ayına geri döndüm, umarım kısa bir süreliğinedir. Kahvaltı yapıp enfeksiyon için verilen antibiyotiği içmiştim. Midemde kahvaltıya dair hiçbir şey kalmadı. Bebeğim gelişmeyecek, yediklerimi çıkartıyorum, bir de zaten kilo kaybettim diye evham yaptım. Doktoru aradım, fena olduysan gel serum takalım dedi. İdare edebileceksen ilaca devam et dedi. Benim hiç hastaneye gidecek halim yoktu. Öğürmekten hiçbir şey yapamadım. Sonra yatağa uzandım, uyuyakalmışım. Şimdi kalktım 1 tane muz yiyebildim. Başka da bir şey yiyemem herhalde. :/ Antibiyotiğe devam edip etmemeye karar veremedim. Akşam içersem tekrar olursa diye korkuyorum, zaten içebilmek için de yemek yemem lazım. Şuan hiçbir şey canım çekmiyor. :/ Sabah bir de ne güzel kahvaltı yapmıştım, hep bebeğime faydalı şeyler yemiştim.Ay inşallah tekrarlamaz ya. Kabus gibiydi. Karnım burnumdayken öğürmek ne demek anladım, ilk haftalardaki gibi olmuyor, bebek ya ağzımdan ya aşağıdan çıkacak sandım. Allah hiçbirinize yaşatmasın ama çok kötüydü, çok!
canım ben de daha alamdım ama aynı modeli beğendim netten...kendini görmedim...
o kadar araştırdım ama kullanıcı yorumu bulamadım...
marka genel olarak güzel diye biliyorum...
dünde ben yazdım buraya ama caevaplayan olmadı...
sanırım buradan alan yok...
eğer kendisini gördüysen rica ederim benimle paylaşır mısın?
görüntüsü kaliteli mi?
kumaşı falan nasıl?
yoksa ben direk alıcam bilmeden görmeden
cnm benim tavsiyem ıhlamur kaynat limonla ohh mis gibi bu akşam bende yapcam bizim kayın pederde hasta olmaya başladı:2::2::2::2:
parayı neye göre ödüyorlar acaba
brüt maaş lamı çarpılıyor ki
kızlarrrrrrr yarın sabah 8 de bahçelievler hizmet hastanesinde doğuma giriyorumm dularınızı eksik etmeyin benden hepinizi öpüyorummm
Kızlar öğlen öğlen neler yaşadım. 13:30 gibi bir bulantı başladı ama o kadar fena olamaz. Hamileliğimin ilk 3 ayına geri döndüm, umarım kısa bir süreliğinedir. Kahvaltı yapıp enfeksiyon için verilen antibiyotiği içmiştim. Midemde kahvaltıya dair hiçbir şey kalmadı. Bebeğim gelişmeyecek, yediklerimi çıkartıyorum, bir de zaten kilo kaybettim diye evham yaptım. Doktoru aradım, fena olduysan gel serum takalım dedi. İdare edebileceksen ilaca devam et dedi. Benim hiç hastaneye gidecek halim yoktu. Öğürmekten hiçbir şey yapamadım. Sonra yatağa uzandım, uyuyakalmışım. Şimdi kalktım 1 tane muz yiyebildim. Başka da bir şey yiyemem herhalde. :/ Antibiyotiğe devam edip etmemeye karar veremedim. Akşam içersem tekrar olursa diye korkuyorum, zaten içebilmek için de yemek yemem lazım. Şuan hiçbir şey canım çekmiyor. :/ Sabah bir de ne güzel kahvaltı yapmıştım, hep bebeğime faydalı şeyler yemiştim.Ay inşallah tekrarlamaz ya. Kabus gibiydi. Karnım burnumdayken öğürmek ne demek anladım, ilk haftalardaki gibi olmuyor, bebek ya ağzımdan ya aşağıdan çıkacak sandım. Allah hiçbirinize yaşatmasın ama çok kötüydü, çok!
ben graco mirage aldim neredeyse ayni seninkiyle henuz kullanmadim ama aldigima memunum anakucagini hem otomobilde hemde bebek arabasinda rahatlikla kullanabilirsin.ayrica ana kucagi cokta agir degil kisa yerlere giderken elindede tasiyabilirsin.
ama en guzeli bebek arabasina takip kullanmak,malum bebeler kisin gelecek ben butun bir kisi evde gecirememki zaten ingilterenin kisi bitmez.onun icin bebegimi anakucagina koyar,ana kucaginida bebek arabasina takar cikarim disariya
ne güzel payşlaşmıssın çigdem dogurasım geldı sagol arkadasımBÖLÜM 11
Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra doğumunuzu yapan doktorunuzun yanına bir de hastanenizin yenidoğan doktoru eklenecek. Yenidoğan doktoru belli periyodlarda gelip bebeğinizi muayene edecek, kendi doktorunuz da gelip sizi muayene edecek. Doğumdan sonra doktorum ilk yanıma geldiğinde beni muayene etmiş ve sağlık durumunu yokladıktan sonra bebeğimi de şöyle bir sevip gitmişti. Ben, ayların verdiği alışkanlıkla olsa gerek, bebeğimle ilgili tüm işlemleri de onun yapacağını düşünmüştüm. Ona bir sürü soru sormayı planlamıştım anne olmakla ilgili. Ama ilk muayeneden sonra anladım ki onun görevi bebeğimi sağlıkla dünyaya getirmeme yardımcı olmak. Bebeğimim sağlığı, durumu vs. onun ihtisas alanı değil. Yeni doğan doktorumuz ise tersi olarak sadece bebeğimle ilgilenmiş ve o da benim durumla ilgilenmemişti. Sadece ilginç geldiği için paylaşmak istedim :)
Hemşireler gün içinde sık sık gelip sizin ve bebeğinizin ateşinizi ölçecekler genel durumunuzu kontrol edecekler. Bir isteğiniz olup olmadığını soracaklar. Böyle zamanlarda annelikle ilgili tüm sormak istediklerini paylaşın onlarla. Gülüryüzlü hemşireler her türlü sorunuzu yanıtlayacaklardır.
Bebekler dünyaya geldikten bir süre sonrasına kadar doğum izlerini taşıyorlar. Şöyle ki, doğumdan hemen sonra yıkanmıyorlar. Özel ilaç ya da solusyonlarla temizleniyorlar. Bu nedenle (örneğin) burunlarında ameliyat kalıntıları olabiliyor. Bu da onların burunlarının tıkalı olmasına yol açıyor. Hemşireler kimi geldiklerinde bebeğinizin burnuna özel bir solüsyon sıkabilirler vs. Aslında bu durumda bebek için en iyi rahatlama yolu yıkanmasıdır. Yaygın bir inanış olarak "göbek bağı düşmeden bebeğin yıkanması" gerçekleştirilmez. Ancak bunun nedeni acemi anne babanın yıkayacağı bebeği olası durumlardan korumaktır sadece. Doğduğu ilk günlerde profesyonel kişilerin bebeğinizi yıkamasında herhangi bir sakınca yoktur. Yenidoğan doktorumuzun da tavsiyesi ile ikinci günü hemşire ablaları yıkadılar bebeğimi. İnanın hem bebeğim çok rahatladı hem de mis gibi oldu :) İmkanınız olursa kesinlikle tavsiye ederim.
Siz ve bebeğiniz için yeni hayatin başlangıcı (ilk başka küçük karmaşalar olsa bile) her geçen gün yerine oturmaya başlayacak yavaş yavaş. Hastane odasında gelenlerden, gidenlerden vs. çok anlayamayacağınız yeni hayat eve dönüşünüzle birlikte bambaşka bir boyut alacak. Hepinize bebeklerinizle bir ömür sağlık ve mutluluk diliyorum.
Güzel haberlerinizi okumaya devam edeceğim bu sayfalardan...
Hoşçakalın...
arkadaşım bende grago miraje bebek arabası aldım. gayet güzel.tavsiye ederim.benim arkadasımda aynısını kullanıyor oda gayet memnun. bebek arabasının hafif olmasını istedim benimki 7,4 kg galiba gayet hafif birde cok rahat sürülüyor.ben krafttada baktm ama çok agır geldi bana
çalışabilir raporunu alırken vizite kağıdı almadım ben hastane de istemedi
şimdi 1 kasımda rapor için gidicem istemezler heralde değilmi sizden istediler mi
özel hastane mi sizinkide
benim dr raporu 1 hafta geriden verdi.. 5 kasımda 37 dluyormus gibi.. 1 hafta kızımla daha fazla vakit gecirmiş olcam.. o yüzden bu azmim zaten.. ücretsiz izin kullanamayacağım çünkü...
o kadar carsı pazar yaptım bizim kzın hala küveti filesi yok mesela..hastane cantam daha hazır değil.. bebeğin emziği biberonu yıkanmadı daha..benim pijamalar ütülenecek...
perdeciden de ses cıkmıyor.. bizimki de inat etmiş aramıyr..
ay delircem...
slm hanımlar.. kimse doğurmamış yine:) 1 kasımda patlama olacak gliba:) ben yine gece hiç uyuyamadım.. yatakta rahat edemiyorum, sağo sola dönemketen uyuyamıyorum, ne olacak böyle bilmiyorum..
biraz geç kaldıımı biliyorum ama bebeğin kıyafetlerini yıkadım, sabahtan beride onları ütülüyorum, çantaya koyulacakları filan ayrıcam..şimdi size bi soru sorcam. hani şu hastane çıkışı setler aldık ya.. o setin içinde atlet, kilot var bunlarıçantaya koymaya gerek varmı, yeni doğmuş bebeğe giyiriyomuyuz ki? sonra alttan çıtçıtlı badiler mi giydirilecek ince penye gibi iç zıbın var ya setin içinde o mu giydiriilecek, yada ikisi birden.. ne koycaz bu çantaya.. önlüğe filan gerek varmı ki? takımın tamamını koymak saçma geldi bana biraz..
sonraa dün dün kurabiye yaptım.. evde bir sürü bonibon bardı onlarla süsledim.. denemek için.. çok sevimli görünüyolar. bende bişey icat ettim diye sevinmiştim ama nete baktım sonra yapılıyomuş.. o arada bi şimşek çaktı.. ben şimdi hastane için bu kurabiyelerden yapsam, aralarınada küçük renkli lokumlardan koysam ikramlık güzel olur dimi.. bu netten bulduğum resim, benimkilerde aynısı oldu:)
Eki Görüntüle 278798
Eki Görüntüle 278797
ne olur fikir verin bana.Graco ultima bebek arabası+ ana kucağı ( oto koltuğu) beğendim. eşim aradı istersen bugün alalım hazır olsun dedi. şimdi alsam mı? arabamız yok bu nedenle ana kucağı sanki kullanışlı olur gibime geliyor. hastaneye kontrole giderken veya sağlık ocağına falan giderken iyi olur mu.
bu markayı alan var mı? 473 tl. siz şimdiden aldınız mı.cvp verir misiniz lütfen.
kızlarrrrrrr yarın sabah 8 de bahçelievler hizmet hastanesinde doğuma giriyorumm dularınızı eksik etmeyin benden hepinizi öpüyorummm
inşallah bebişin dönmüştür yada döner canım herşey senin istediğin gibi normal olur. İsim konusunda bizde aynıyız karı koca anlaşamıyoruz onun beğendiğini ben beğenmiom benimkinide ocanımı sıkıyo sinir aslında benim hakkım kızıma ismini vermek dimi ama gece benim uykularım gidio +12 kilo ile hergün ben dolaşıyorum çok mu fenayım neyim bilmem burak ismide güzel emir ve eymen ismide benim hoşuma gidiyor erkekte birde aras. Benimde kısmnetse kzıım olacak isim konusunda hala bi çözüm bi sonuç bulamadık bana önerebileceğin yada yardımcı olabileceğin bi isim var mı seçenekleri sıralayım ( irem - ipek(bu benim kızlık soyadım ayrıca o yüzden istiyorum) - azra - afra - liva - elif ) bizimkilerde bunlar teyzeleri hepiniz fikir verebilirsiniz
bugün kontrolüm vardı.odaya girer girmez ne bu hal doğuruyor musun dedi.açılma varmı diye baktı,nst de ağrı baktı.normal dedi.pazartesiye çekelim sezeryanı dedi..kuzum kanala yerleşmiş.2 haftada sadece2000 g almış.neden az dedim.kanala girince kilo alamaz dedi.
eve gelince hiç yürüyemez oldum.telefon ettik dr.yarın sabah gel alalım dedi.çantamı hazırladım.dua edin bana.
bugün kontrolüm vardı.odaya girer girmez ne bu hal doğuruyor musun dedi.açılma varmı diye baktı,nst de ağrı baktı.normal dedi.pazartesiye çekelim sezeryanı dedi..kuzum kanala yerleşmiş.2 haftada sadece2000 g almış.neden az dedim.kanala girince kilo alamaz dedi.
eve gelince hiç yürüyemez oldum.telefon ettik dr.yarın sabah gel alalım dedi.çantamı hazırladım.dua edin bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?