2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım dönmemiştir herhalde benım de biara öyle olmuştu ben de panik yaptım genelde hep sol tarafımda sırtını hissederdim birden sağ tarafımda sert bişi hiseettim dedim bu geri döndü herhalde ama dönen bebek rahat etmek için dönüyor zaten rahatı bulmuşken tekrar daha sıkışacağı bi pozisyon almaz herhalde diye düşünmüştüm kii nitekim öyleymiş sadece sırtını o tarafa dayamış bi tarafta sırtı poposu falan oluyor diğer taraftan da minik minik hareketler geliyor şimdi ama kafası aşağıda sen,nki de öyledir korkma bence zaten top gibi duruyorlar içerde ayaklarıyla kafası birbirine yakın olabiliyor

BÖLÜM 10

Gelelim hastanede neler yaşayabileceğinize (Özel hastanede doğum yaptığım için burada yazdıklarımın bir kısmı hastaneye özel durumlar olabilir elbette)

Ozel hastanelerde ziyaret saatleri genelde sınırlı değildir. Eşiniz dostunuz istedikleri an ziyaret edebilirler sizleri. Bu ziyaretler sırasında diyelim ki müsait değilsiniz. Bebeğinizi emziriyorsunuz ya da lavodasınız ya da yemek yiyorsunuz. Bu durumlar için küçük bir yazıyı kapınıza asabilirsiniz "Şimdi birazcık meşguluz. Lütfen bekleyin" gibi. Altına da kendi asınızı ve bebeğinizin adını yazabilirsiniz belki (Ben yapmamıştım ama sonradan ne kadar lazım diye düşündüm). Meşguliyetiniz bitince de kapıdan alırsınız. Böylece olası ziyaretlerde yaşanabilecek olası aksaklıkları da önlemiş olursunuz.

Hastane yönetimleri ziyaretçilerin getireceği çiçekleri odalara çıkartmaz. Bunları siz hastaneden çıkana kadar kendisi muhafaza eder. Bu nedenle eşinizin dostunuzun size çiçek gönderip göndermediğini öğrenmek için hastaneden çıkarken danışmaya uğrayıp sorun. Bir arkadaşımın gönderdiği çiçeği çıktıktan 1 hafta sonra öğrenmiş ve hastaneye gidip almıştım :)

Hastanelerde sizin dışınızda 1 refaketçiye yemek verirler. Sütünüzün bollaşması için sizin menunuzde bol sıvı içeren gıdalar olacak (genelde çorba, mutlaka sulu bir yemek, en az iki çeşit komposto vs). Şunu unutmayın: Anne sütünü yapan tek madde "su"dur. Kompostolar, anne sütü artıran çaylar vs. gibi içeçekler zaten su ihtiva ettiği için önerilir. Bunun dışında soğandır, bulgur pilavıdır vs. gibi yiyecekler de susuzluk yarattığı ve yendikten sonra bol su içildiği için anne sütüne katkı sağlar. Anne sütüne faydası olan 3 temel unsur vardır: Su, moral ve dinlenmiş olmak. Bu üçünü sahip olduğunuz sürece bol bol sütünüz olacaktır mütlaka... Bu nedenle her ne kadar heyecandan çok zor olsa da her fırsatta dinlenmeye, uyumaya çalışın.

Birazdan yazarim yine...

herkese merhaba,

benim doğum önü izninin başlatılması ile ilgili bir sorum var. doğum iznini başlatan tecrübeli arkadaşlar bu işlem için neler yaptıklarını paylaşabilirlerse çok sevinirim.

resmi olarak 8 kasım 2011'e kadar (37+0) çalışabileceğime dair raporumu 32. haftada almıştım. doğum sonrasında daha uzun süre bebeğimle zaman geçirebilmek adına bu süreyi sonuna kadar kullanmak istiyorum. sanırım hastaneye vizite kağıdı ile gidiliyormuş; bu durumda ben 8 kasım (yani bayramın 3. günü) için mi vizite kağıdı alacağım? hastaneye o gün mü gitmeliyim? yoksa bayramdan önce ya da sonra (4 veya 10 kasım'da) mı gitmeliyim?

durum biraz karışık; ne yapmam gerektiğine dair bir bilgisi olan var mı?

pinkpeony

hayırlı olsun bebeğin allah sağlıkla sıhhatle büyütmeni nasip etsin darısı da bizlere artık ne güzel yaaa çok heveslendim şimdi öp bizim yerimize ellerini ayaklarını

Sevdebilge iyi haberini aldık çok şükür. hayırlsıyla biraz daha dursun büyüsün gelişsin bebişler sonra gelsinler.

rahatsız olanlara sabır diyorum.yapacak bişeyimiz yok.sabah uyandığımda ellerimi kullanmakta zorlanıyorum.yani şişmiş de açması zor oluyo gibi.gün içinde daha azalıyor.kasılmalar falan oluyor ara ara. otururken ayağa kalkmak çok zor. eşim evde olunca biliyorum hemen yardımıma koşacak elimden tutacak kaldıracak.şimdi çıkmam gerekiyor netten.ama size bi sorum olcak.

ne olur fikir verin bana.Graco ultima bebek arabası+ ana kucağı ( oto koltuğu) beğendim. eşim aradı istersen bugün alalım hazır olsun dedi. şimdi alsam mı? arabamız yok bu nedenle ana kucağı sanki kullanışlı olur gibime geliyor. hastaneye kontrole giderken veya sağlık ocağına falan giderken iyi olur mu.
bu markayı alan var mı? 473 tl. siz şimdiden aldınız mı.cvp verir misiniz lütfen.

canım benim geçen ctesi baktı sen çatala çıkıyorsun 2 3 parmağına batikon sürüyor ve bu şekilde o bölgenin esnekliğini kontrol ediyor acımıyor inanol ama kendini sıkma ben biraz sıktım normal düşünüyorsun doğum anında ebeler saatte bir bakacaklar bu şekilde alış lütfen dedi. Benim daha çok erken 35+1 de baktı 12 kasımda tekrar gel bi daha çatı kontrolü ve nts bakıcak sonra haftada bir randevu verecem dedi son ana kadar bekliyeceğiz bebeğin gelmesini herşey çok normal dedi
kılzarr bu çatı muanesi nasıl yapılıyor benimde cumartesi yapılacakk inşallah geniştir 4,5 kilo doğuracak şekilde bende normal doğurmak istiyorum hemen normal hayatıma dönmek istiyorum

yazdıklarını okurken çok heyecanlandım, bir nefeste okudum..
maşallah çok güzel bir doğum yaşamışsın herşey sırasıyla olmuş..inşallah benimkide öyle olur..
benim durumum şimdilik aynı. bizimki baştan beri az kilo alıyor, cuma günü kontrolüm vardı 2500gr olmuş.baştan üzülüyordum ama artık doğum kolay olur düşüncesiyle avutuyorum kendimi:) iyice aşağıya inmiş, yola girmiş dikişleri alırsak hemen gelir durmaz bir hafta daha bekleyelim biraz daha kilo alsın dedi.. bu cuma yine gideceğim bakalım duruma göre çatı muayenesi olacak ve dikişler alınacak.. dikişleri belki pazartesiye de bıraktırabilirim cuma alınırsa hemen gelme ihtimali var cumartesi Orçun izinliymiş ya doğum cumartesi olursa ben panik olurum.. bakalım gidince konuşuruz ne karar verilecek...
Orçun'dan bende çok memnunum. ben durumum riskli olduğu için 1 senedir 15günde bir gidiyorum haftada bir arıyorum adamcağız bıktı artık benden :))
geçen sene kasımda ilk bebeğimi kaybettim servikal yetmezlikten.. Orçun beyi çok geç buldum 20.haftada gittiğimde 6,5cm açılman var dedi ve acil serklaj yaptı ama enfeksiyonum vardı suyum geldi 22.haftada normal doğumla tahliye edildi.. geçen sene kurban bayramının 3.günüydü çok acı verici bi gündü inşallah oğlum bayramdan önce olur diye dua ediyorum.. ozaman sağolsun bana çok moral verdi ve bu hamileliğimde de çok kahrımı çekti.. başarılı, bilgili ve ilgili bir doktor çok güveniyorum kendisine..

ya banada öyle geldi.. gardrop bide büyük benim.. kus kadar kaldı hersey sanki..

bu arada o iç zıbın dediğiniz şeyden sanırım Sarenin sadece 1 tane var.. cok mu olması lazım.. bide ilk tene değen sey oldugu için kaliteli bişey olamlıymıs gibi geliyor bana...

canımm benim de 37+0 ım 5 kasıma geliyor .. şimdi ik yı aradım.. benim vizite kagıdım hangi gün olmalı dedim.. tatile geleceği için 4 kasımda alcam raporu ama 5 kasım da baslayacak.. onlarda hangi tarihler için vizite kağıdı istersem birden fazla sekilde düzenleyeceklerini ve hangisi lazım olursa onu kullanabileceğimi söylediler..

bayramdan önce gidersin hem gittiğin gün hemde gecerli olan tarihler için vizite kağıdı hazırlattırırsın işyerine.. magdur olmamıs olursun böylelikle..

tubacım Allahın izniyle 37 yi gectin .. kızkardeşim bu dönem sonrasında dogan bebklerin erken dogum olarak kabul edilmediğini söylüyor..

kilosunu da takma kafana.. dısarda sen ona daha cok kilo aldırırsın..

ve önceki deneyimini kafandan sil lütfen.. sürekli acaba diye düşünmen normal bence..

neden sezeryan düşünmüyosun..

çalışabilir raporunu alırken vizite kağıdı almadım ben hastane de istemedi
şimdi 1 kasımda rapor için gidicem istemezler heralde değilmi sizden istediler mi
özel hastane mi sizinkide

ben 10 kasım'da mı gitsem diye düşüyordum ama resmi olarak o tarihte iş yerinde çalışmamalıyım ve o güne ait bir vizite kağıdı daha büyük bir sorun olabilir. ben de 4 kasım'da gideyim en iyisi... :)
çok teşekkür ederim...

şimdi 1 kasımda rapor için gidicem istemezler heralde değilmi sizden istediler mi

32de bende almadım vizitede ..37 de bazı hastaneler istiyormus.. ben nolur nolmaz yanımda götürcemm.. isterlerse veririm

benim kızımda hep sağ tarafımdadır ama birkaç gündür sol tarafta hissetmeye başladım kızımı bende döndü diye korkmuştum ama dönmemişti hala baş aşağı.merak etmeyin yani dönmemiştir kızlar :)

bugün nasılsınız bakalım.ben gece uyuyamadım kızım hep tepişti çok güzel bir şey ama yaaaa

çalışabilir raporunu alırken ben de almamıştım vizite kağıdı, ancak bu sefer istenebilir dediler IK'da... hiç bir konuda sorun çıksın istemiyorum, vizite kağıdımla gideceğim bu sefer.

evet sgk anlaşmalı bir özel hastaneye gidiyorum raporlar için. ama doğum yapacağım hastane ile bu rapor işlemlerini gerçekleştirdiğim hastane aynı değil. malesef doğum yapacağım hastanenin/doktorumun yazdığı rapor kabul olmuyormuş.

ben graco mirage aldim neredeyse ayni seninkiyle henuz kullanmadim ama aldigima memunum anakucagini hem otomobilde hemde bebek arabasinda rahatlikla kullanabilirsin.ayrica ana kucagi cokta agir degil kisa yerlere giderken elindede tasiyabilirsin.
ama en guzeli bebek arabasina takip kullanmak,malum bebeler kisin gelecek ben butun bir kisi evde gecirememki zaten ingilterenin kisi bitmez.onun icin bebegimi anakucagina koyar,ana kucaginida bebek arabasina takar cikarim disariya

kızlar bu gün hastanede doğum jeli tanıtımı vardı. dianatal jel diye bir şey. mucizevi bir şeymiş gibi anlattılar. ıkınma sürecini 26 dakika, sancı sürecini 106 dakika kısaltıyormuş. bebeğin kayarak hemencecik çıkmasını sağlarken sağladığı kayganlıktan ötürü yırtılmaları da önlüyormuş. bebeğim iri olduğu için heyecanlandım bir an. sonra doktor kontrolüne girdik. bebeğim 4 kg olmuş doğum jelini sordum. çok da öyle mucizevi bir şey olmadığını söyledi doktorum nts tertemiz çıktı. ağrı sızı bişi yok 1 hafta sonra bir daha gidicem bakalım.
insan yine de dianatal jelin işe yarar bir şey olduğuna inanmak istiyor. herhangi bir şey duydunuz mu hakkında?

Gecmis olsun canim,ewet en güzeli corba bencede,bende hasta olunca genelde sehriye yapiyorum birazda eksili filan iyi geliyor.
Canim benim bende bebek geldi demeyi isterdim gercekten,Benim oglusum calisma yapiyor galiba,bekliycez artik yapacaz bisey yok.
Çok geçmiş olsun canım evet baya kötü görünüyor haberlerde aman cana gelmesin de mal her türlü yerine geliyor Allah büyük sabırlar versin hepsine
Tesekkür ederim gercekten,gercekten kötüymüs.

Hayir canim bende döndügünü sanmam,hep var ama dönebilme ihtimali cok zor demisti doktorum.Bazen bizede öyle geliyor acaba döndümü diye ama bizim haftalarda cok cok nadirmis.Icini ferah tut.

çalışabilir raporunda bendende hiç bişi şstemediler. 37 de vizite kağıdıyla gitmek lazım o zaman..

kasıklarımda inceden inceye uzaktan uzağa bir ağrı var
aradada belime vuruyor ama ince ince
valla 1 kasıma kadar bekle bebiş
daha çalışıyorum he

ay bide görenler sen daha geziyonmu diyolar
e napıcaktım yorgan döşek yatmammı gerek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…