- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.181
Sayfaya uğrayabilene aşkolsun :) Hiç abartmıyormuş vakit kalmıyo hiçbişeye diyenler ! Ben abartılıyor sanıyordum :)
Olsun, onlar iyi olsun da napalım..
Doğumdan sonra 25 güne kadar uzadı bizim sarılığımız. Düşmedi tam olarak Allahın cezası billurubin !
Genelde yetersiz beslenmeden olurmuş. yeni doğunca sezeryandan sonra hemen süt gelmiyo ya genelde, mama vermekten çekinmeyin dediler hastanede, verdik ama yine de oldu sarılığımız.
1 gün fototerapi aldı, düştü ama tam olarak geçmedi 25 gün sürdü yaklaşık.
Çok şükür şimdi geçti, açıldı rengimiz, pamuk olduk :)
Çok üzülüyordum onu öyle sarı görünce, gözbebeği bile sarıydı kuzumun.. Atlattık çok şükür, Allah beterinden kourusun.
Yalnız bu uzun süren sarılık maceramızın bize bıraktığı biberon alışkanlığı oldu !
Fazla ememiyordu kızım, sık besleyin dendiği için hastanede, sütümü pompa ile sağarak verdim çoğu zaman + mama verdim.
Şimdi hatun alıştı biberona (ki yavaş akışlı almıştım güya, aventin) şimdi emzirirken 5 dk emiyo, sonra basıyı çığlığı !
Sağıp biberonla verirsem cuk cuk emiyo ! Napıcam bilmiyorum, çok zor oluyor günde 6-7 kez sağıyorum, sonra o sağdığımı kızıma veriyorum, sonra pompayı, biberonu kaynatıyorum, düşünün bunları gece yarısı en az 2 saat gidiyo.
Uyumadan, dinlenmeden süt de az oluyor. Nasıl geri kazandırıcam emme alışkanlığını bilmiyorum.
Hepten emmiyo değil çok şükür ama her halükarda sağmak zorunda kalıyorum, çünkü memeyi boşaltmıyo hiç.
Şimdi yine evdeyim hallediyorum bi şekilde de işe başlayınca nasıl olacak düşünüyorum kara kara.
Napalım bi şekilde alsın anne sütünü, mahrum olmasın da kuzum.
Ha arada hala mama takviyesi yapıyoruz, istemeye istemeye. Doymuyo bazen kuzum, çok fazla değil sütüm. Umarım sağmayla azalmaz daha da.
O katkılı mamaları içim sızlaya sızlaya az da vermek durumunda kalıyorum bazen.
Ama ağırlıklı anne sütü alıyor ya tesellim bu. Verebilediğim yere kadar, ama emzirerek ama sağarak vericem sütümü inşallah.
Allah yavrularımıza sağlık versin. Çok güzel bi duygu annelik. Ama kolay değil kesinlikle.
Endişe bitmiyo, yorgunluk, uykusuzluk tabi ki var.
Ama öyle bekledim ki bunları yaşamak için.
Gık demeye hakkım yok :)
Yeterki onlar iyi olsunlar...
Canim benim ilk günlerde gögüslerim yara olmak üzereydi ebemiz bepanten krem verdi bende,gögüsümdeki sütü makinayla sagdim,kremi sürdüm sabaha kadar bekledim cok daha iyi oldu,sonra bir daha olmadi.Selam kızlar, nasıl gidiyor annelik? Biz de önemli bir sıkıntı yok bebekle ilgili sadece arada bir gaz problemimiz oluyor ama onun için ilaç kullanmıyorum şimdilik çok aşırı ağlamıyor çünkü 5-10 dk sürüyor en fazla. Bir dahaki doktor randevumuzda haftaya cuma yani yine de bir ilaç sorucam ne olur ne olmaz çok ağlarsa kullanırım diye. Sizce hata mı ediyorum gaz problemi var da ben mi önemsemiyorum diye de vicdan azabı duyuyorum ama bu kadar sıkıntı için de ilaç almasını istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ayrıca benim göğüs uçlarım çok ağrıyor çatlak var her ikisinde de 33 gün oldu hala geçmedi. lansinoh diye krem var onu kullanıyorum arada zeytin yağı sürüyorum temiz tutmaya çalışıyorum ama hala geçmedi. Benimle aynı sıkıntıyı çekip çözüm yolu bulan varsa bu konuda da önerilerinizi bekliyorum. herkese kolay gelsin.
Walla canim arada benimkide geceyle gündüzü karistiriyor,ama ben hergün bebis yatarken 1-2 saat kadar yatiyom kendime geliyom.ya kıslar benim oğlum gece ile gündüzü karıştırdı, bütün gün mışıl mışıl uyuyo, gecede sabaha kadar ayakta.. hiç uyuyamıyorum, gelen giden iş güç derken bi bakıyom akşam olmuş, eşim gelmiş.. oğlanın uyanma saati de gelmiş çatmış, yıka pakla, doyur derken saat olmuş 10.. pilim bitiyo uyuyacam derken benim sıpa ayaklanıyo.. hep laf istiyo bide paşam, sabaha kadar muhabbet.. ama ben artık dayanamıyom.. nasıl düzeltecem ben bu işi ya.. bir fikri olan varmı? benim gibi bi sıkıntı yaşayan var mı? nası düzelecek bilmiyom!
bu arada meme ucu çatlağı için öneride bulunmuşlar ama banden de bi öneri.. ben yapmadım pek sıkıntım yok, lansinoh bana yetiyo çok şükür.. kuzenim yaptı iyi geldi.. tahinin üzerinde bir yağ tabakası vardır.. yani aldığınızda çalkalamazsanız üstünde bir yağ tabakası birikir.. o yağ tabakası sürülüyo göğüs ucuna, bebeğe de bı zararı yokmuş, rahat rahat emziriliyomuşta.. bi deneyin isterseniz, benden tavsiyee...
hadi kerkese minikleriyle kolay gelsin, Allah bol bol uyku versin miniklerimize inşallah..
kızlar bizim bugün kırkımız çıktıbıcı bıcımızı yaptık kırklandık biz çok şükür iyiyiz bebeğim çok rahat büyüyo çok mazlum bide çok kilo aldı bacakları ve kolları kat kat oldu 31 günlükken 4420 gramdı o günden sonra daha çok ağırlaştı mahşallah subhanallah arkadaşlar meme ucu çatlağı için ben karbonatlı su ile pamuk yardımıyla sildim her emzirmeye bu sayede dili pamukçuk olmadı birde hemen kapatmayın memişlerinizi hava alsın çok iyi geldi bana şuan çok şükür bir sıkıntı yok gerçi ilk 10 günlükken olmuşdu birde ULTRA LANOLİN FORT KREM bunuda 2 gün kullandım 3 cü güne gerek kalmadı işte böle birde gece gündüzü karıştıran bebişler var allah yardımcınız olsun bayanlar bakalım benimki dahaca çok sakin 40 kı çıktı azıcakmı merak ediyorum ben yatıcağımıza 2 saat kala uyandırıyorum biraz oynuyorum sonra yarımsaat kala emziriyorum zaten yarım saat gögsümden ayrılmıyo ikisinide silip süpürüyo ve en sonunda gögsümde uyuya kalıyo ve gecede uyanma saatleri hep aynı 3 e çeyrek varken birde 5 e çeyrek varken uyanıyo hiç şaşmıyo şaşsa 5 dkka ya önde ya geride çok şükür bir sıkıntı yok sonra birde babası işe giderken altını alıyorum emziriyorum ikimiz birlikte 11 kadar uyuyoz sonra ben kalkıyorum o uyumaya devam sadece emmeye uyanıyo sonra gögsümde uyuyo inşallah sizinde böyle düzeniniz olsun aman dilimi ısırdım nazar değmesin
kızlar kaynanam bir haftadır köydeydi ve dün akşam geldi kaynanamla aram çok iyi şükürler olsun yanlız gelir gelmez şeyma uyuyodu inanaırmısınız çocuğu kafasından mı belinden mi çekti ilk defa şeymanın öle ağladığını duydum içim parçalandı ama ses çıkaramadım sonuçda büyüğüm o nasıl bir acı bağırdı çocuk sonra eşim sağolsun bir bağırdı çocuğun kafasından çekilirmi diye hala içim dolu dolu oluyo ve ilk defa gece durmadı bir yeri ağrıyomuş gibi ağladı off belimi ilcindi acaba aklı gitti çocuğun ne yapıcam ben ya 6 ay yanımda kalıyo kaynanam bize çok karışıyo bize yatıcaz saat gece 12:30 yi geçmiş hala yanımızda oturuyo mecbur yatağa girmesem yatmaya gitmiyo eşim gelince şeyma tatlanıyo elinden bırakmıyo ve yine çok şükür rabbim sabrını veriyo hiç bişey demiyorum gülüyorum hoşuma gidiyo sevmeleribugün annemlere gitcez 40 uçurmaya kaynanam çok telaşlı sonra gideriz diyo biz eşimle bugün gitmek istiyoruz bakalım ne olcak ben mesela çocuğun altını alcam hemen çocuğun altını al diyo bir görseniz herşeye müdahale ediyor neyse kızlar paylaştım sizlerle rahatladım arkadaşların dediği gibi her emzirdiğimde bakıyo nasıl emiyo diye sapık mı nee kayın babamda evde ben hep yanlarında emziriyorum odaya gidersem suratına bakılmaz artık bakın 40 günlüğüm odaya gittiği 2 defa olmuşdur neyse rahatladım içimi döktüm ama yinede kaynanamı ve kayın pederimi çok seviyorum bir hizmetlerini iki etmiyorum onlarda sağolsunlar her gün beni çok sevdiklerini sölüyolar ve eşim şımarıyo buda benim çok hoşuma gidiyoo kızlar eşinizle mutlu olmak istiyosanız annesini ona kötülemeyin ve iyi yönlerinide sölemeyin sadece size nasıl iyi davrandıklarından bahsedin birde bayramda eltimde yanımda görümcemde ve kaynanam bana bayram harçlığı verdi eltine duyurma sakın sen bizim kıymetlimissin dedi vazgeçilmezimissin dedi ve ben bunu eşime söledim oda beni anlımdan öptü sen kimin eşisin dedi yine kendinden pay çıkardı ama olsun
Kzlaar bisi merak ediyorum bebisleriniz nekdr zamanda kac kilo aldi acaba?
Merhaba hanimlar
Sevdalinka canim benim yara yok ama bebek ikk emerken baya agriyor.5_6 cekisten sonra geciyor.bana karbonatli su ile silmemi soylemislerdi,agzinda pamukcuk olmasinida onluyormus,burde emzirmeden sonra sutunu dur kurusun ucunda.
Nefise sen yine iyisin benim kayinvalidem emzirirken basimda dikilip kulagini dayayip bebegin yutkunmnasini dinliyor sut nekadar geliyor diyr.surekli soruyor sutun indigini hissediyormusun aciyomu gogsun diye soruyor.ve en kotusu galiba nazari degiyor.2kez geldi ikisindede sutum cekildi 3er gun kaldi.saga saga zor cikArdik.mama vermek zorunda kaldik. Kondurmak istemiyorum ama geldiginde gogsumden sakir sakir sut akarken biranda gidiyor,gunlerce ugrasiyorum arttirmak icin.bugun biraz artti sukur.
Gaz p roblemi hala bitmedi.gece 4ten eri az onceuykuya dalabildi.3 ay cekeceksin bunu dedi doktor.bugun zaptedemeyince gittik mecburen doktora. Gaz icin BIO GAIA diye bir damla verdi. Bitkiselmis icinde prebiyotik varmis bagirsak duzenleyuci.bebis fazla kilo almis oda gaz yaparmis.ictigi sut ama iyi sismis pamugum acikma auresi sizlerde nekadar.biz 28 gunluk olduk ama 2saat bazen 1.5 saatte bile acikiyor ve yikiyor evi,obez olacak hatun k:) 3saate nezaman cikacak bu ?
kızlar bizim bugün kırkımız çıktıbıcı bıcımızı yaptık kırklandık biz çok şükür iyiyiz bebeğim çok rahat büyüyo çok mazlum bide çok kilo aldı bacakları ve kolları kat kat oldu 31 günlükken 4420 gramdı o günden sonra daha çok ağırlaştı mahşallah subhanallah arkadaşlar meme ucu çatlağı için ben karbonatlı su ile pamuk yardımıyla sildim her emzirmeye bu sayede dili pamukçuk olmadı birde hemen kapatmayın memişlerinizi hava alsın çok iyi geldi bana şuan çok şükür bir sıkıntı yok gerçi ilk 10 günlükken olmuşdu birde ULTRA LANOLİN FORT KREM bunuda 2 gün kullandım 3 cü güne gerek kalmadı işte böle birde gece gündüzü karıştıran bebişler var allah yardımcınız olsun bayanlar bakalım benimki dahaca çok sakin 40 kı çıktı azıcakmı merak ediyorum ben yatıcağımıza 2 saat kala uyandırıyorum biraz oynuyorum sonra yarımsaat kala emziriyorum zaten yarım saat gögsümden ayrılmıyo ikisinide silip süpürüyo ve en sonunda gögsümde uyuya kalıyo ve gecede uyanma saatleri hep aynı 3 e çeyrek varken birde 5 e çeyrek varken uyanıyo hiç şaşmıyo şaşsa 5 dkka ya önde ya geride çok şükür bir sıkıntı yok sonra birde babası işe giderken altını alıyorum emziriyorum ikimiz birlikte 11 kadar uyuyoz sonra ben kalkıyorum o uyumaya devam sadece emmeye uyanıyo sonra gögsümde uyuyo inşallah sizinde böyle düzeniniz olsun aman dilimi ısırdım nazar değmesin
kızlar merhaba sonunda doğurabildim.29.11.2011 gece 4te sancım geldi 6ya kadar evde bekledim sonra hastaneye gittik ve 4cm açığım vardı.8de dedoğum gerçekleşti.süre kısaydı ama ben kendimi çok kastım o yüzden biraz dikişim fazlaymş ama sayısını sormadım.ama herşeye değer oğlumu kucağıma almak.şayet ogece olmasa sabah hastaneye yatacaktık sezeryan için.rabbim gönlüme göre nasip eyledi.emme olayınıda yavaş yavaş çözüoruz.biraz gaz sıkıntısı var.onuda aktardan buz şekeri diye bişey aldık galiba işe yarıo iyi gazını çıkartıor.öle işte METE ARAS artık kucağımda çok şükür rabbim yavrularımızı korusun ...
Kizlar ara ara ben giriyorum topige ama kimsecikler yok onun icin yazacak bisey bulamiyorum ama ben takibe devam ediyorumOglusumla bir haftayi devirdik cok sükür,kizimla az problem yasiyoz,kardesini cok seviyor ama eziyeti bize sürekli ilgimizi cekmeye calisiyor,onunla ilgilenmemizi istiyor.Buda bizi cok yoruyor,gerci onun acisindan bakarsak büyük bir olayda bizde ortayi bulmaya calisiyoruz onun icin zor tabiki.
bende bugün tamm yazacaktim nefise dogurdu herehalde kac gündür gelmiyor diye :)) elhd canim sag saglim kucagina aldin bebisini hayirli olsun RABBIM hayirli evlat eylesin insaALLAH diger bekleyen bacilarimda hayirlisiyla kucagina alir bebislerini ins
dikislerinde en kisa zamanda iyilesir ins bu ara nerde dogum yaptin canim demet boyacida mi?
Canım ben dün götürdüm doktora, doğduğunda 3030 gr,48 cm di. Doğumdan sonra 80 gr vermişti. Dün gittiğimizde 4000 gr. olmuş kilosu. Boyu da 54 cm. Yani bir kilo almış, 6 cm. de uzamış. Doktorum 800 gr. alması yeterliydi dedi. Küçük doğduğu için arayı kapatmaya çalışıyor herhalde sıpa. Ama genelde 600-1000 normal diyorlar. Sadece anne sütüyle beslendiği için açıkçası fazla alması tedirgin etmez beni. Az alır da mama verin der diye korktum sadece. Şükür gerek kalmadı. Senin minnoş ne alemde?
Oh maaşallahBizim de doğduğunda 3340tı dogmdan sonra 200gr werdi.2 gün önce 4650 olmuştu kilosu.Ben de doyuyomu sütüm yetiyomu derdine düştüm de normalmiş neyseki
Göğüs ucu problemi ve gaz problemi için cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bu aralar aklım karışık biraz oğlumun ayın 15.de kırkı çıkıyor ve ayın 16 sına sünnet için randevu aldık ama aklım çok karışık tam da gaz sorunlarının yoğun olduğu bir dönemde oğlanı sünnet ettirmek ne kadar doğru bir karar oldu bilemiyorum. Gazını çıkartmak istediğimde ilk günler nasıl çıkartacağım bilemiyorum kendime yaslasam pipisine baskı yapmış olacağım yaslamadan o işi yapmak çok zor zaten böyle bile ağlıyor kafam çok karışık. Acaba biraz daha beklemeli miyim? çevrenizde ilk üç aylık süre içinde yaptıran var mı? Doktor şimdiden yaptırmanız çok iyi, bez konusunu falan sıkıntı yapmayın, çiş yaparken yanmasın diye göz kremi veriyoruz, sadece ilk günler yüzüstü yatırmayın bir de poposunu havada tutarak gazını çıkarın yeter, 15-20 dk.lık bir işlem, siz 1,5 saat önce emzirmeyi bırakın aç olsun hemşireler mamayla onu oyalayacak falan dedi ama yine de içim huzursuz çok ağlarsa sonrasında diye gerçi eninde sonunda bunu yaşayacak büyükken yaşaması daha zor ama bilemiyorum işte Allah ikimizin de yardımcısı olsun inşallah bu arada sünneti 500 TL ye yapıyorlarmış ne garip bir olay devlet karşılamıyor özelde olunca halbuki müslüman her erkeğin yaşadığı bir durum yani Türkiyedeki her erkek oluyor hemen hemen niye karşıyamıyor anlam veremedim. Neyse arkadaşlar kısa keseyim bilgi sahibi olanınız varsa yardımcı olun lütfen. Hepinizin Allah yardımcısı olsun..
Arkadaşlar birşey sorucam bebişlerinizin gözleri mavi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?