2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ben sütümü arttırmak için şunları yiyip içiyorum ve çok işe yarıyor, kesinlikle tavsiye ediyorum :

- humana stil tee (süt arttırma çayı)
- hurma
- incir
- su
- rezene çayı

herkese bol sütlü günler... :128:

Merhaba kızlar, gerçekten insanın hiçbirşeye vakti kalmıyomuş çocuk olunca.. Aynaya bakamıyorum desem yeri.. Sürekli bir uykusuzluk, evde kalabalık, anne-kaynana.. herşeye karışan, sürekli akıl veren bir sürü insan, vs vs.. Ve bunlarla uğraşmanın yanında anne olmanın tadını çıkarmaya çalışan biz kadınlar tabi ki buraya yazmaya vakit kalmaz..

Herşey bir yana da; anne olmak çok güzel bir duyguymuşş, bebeğin gözlerine baktığında, her gün yeni bişeyini gördüğünde dünyanın geri kalanının koskoca bir hiç olmasıymışş.. Benim de oğlum emme problemi yaşadı, şimdi emiyor ama yetmiyor sütüm ve malesef mama veriyorum.. Süt de aldığı için yine de şükrediyorum.. Sağlıklı olsunlar, büyüsünler de napalım arkadaşlar.. Ben de 4 aya kadar emmişim anne sütü, çok şükür ne sağlık problemim var ne başka birşey.. Kafamıza takmamak, anneliğin tadını çıkarmak en iyisi..

Allah çocuklarımızı bizden ayırmasın yeter..

Canim benim ilk günlerde gögüslerim yara olmak üzereydi ebemiz bepanten krem verdi bende,gögüsümdeki sütü makinayla sagdim,kremi sürdüm sabaha kadar bekledim cok daha iyi oldu,sonra bir daha olmadi.
Walla canim arada benimkide geceyle gündüzü karistiriyor,ama ben hergün bebis yatarken 1-2 saat kadar yatiyom kendime geliyom.
Masaallah gercekten,bizimki 2 haftayi yeni doldurdu ancak adaptasyon sürecinde,bir ay gectikten sonra aliskanlik kazanmaya basliyor.

Hayirli olsun kirkiniz cikmis darisi bizimkilere insaallah.

Kzlaar bisi merak ediyorum bebisleriniz nekdr zamanda kac kilo aldi acaba?

uyku sorunu için bişi deniyom,işe yararsa haber verecem.. bi kitap okuyomda, bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümler, tracy hogg un kitabı.. orda bi metot var.. gündüz düzenli aralıklarla uyutup uyandırıyorsun, dün gece uyudu maşallaah sıpam, bu gecede uyursa tamamdır, yırttık, tesadüf mü işe yarıyo mu bi bakayım, detayları anlatırım ok!

bide şu kilo işi, şimdi benim tosun 4550 gr 51 cm doğdu.. hastaneden çıkarken 4300 e inmişti, şişi indi, e hemen löpür löpür süt olmadı falan filan.. aylık kontrolünde 5200 grdı ve 56 cm.. yani 1 ayda yaklaşık 1 kilo almış.. şuan itibariyle 36. güne girdik, kaç kilo bilemiyom amaaa, hastane çıkış takımları olmuyo artık, bezi 2 numara kullanıyoruz uzuuun zamandır.. çok çabuk büyüyo sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum.. çabuk çabuk büyümesini istemiyorum sanki, her anını , her gülümsemesini, her agusunu, her ağlamasını, her pırt yaparken korkmasını, her beşiğindeki oyuncaklara kanatlanmaya çalışmasını izlemeyi ve her uyanışında yüzüme özlemle bakışını doya doyaaa sindire sindire yaşamak istiyorum sanki.. ne biliyim ben mi garibim, yoksa bu durum normal mi bilemiyorum.. nese, duygusallaştım, kesiyom, öle işte..

Son düzenleme:

Canim dunde yazmstim bizim pamuk bitaz fazla almis. .230 dogdu 6.gun 3.150ye inmisti.28.gun ise 4.350ye cikmis.boyuda 56 olmus.yani biraz fazlaalmis.ama doktor gelisimi guzel kilo iyi aldigi icin bagirsaklari cok calisir oda gazi artirir dedi. Ama doktor cok sevdi kizimi refleksleri falan iyiymis ama bu gaz mahvediyor.butun gun sabah 6_7de aksam 8_9lara kadar uyuyamiyor.hep 10 dk 20 dk
Sonra aglayarak uyaniyor.bu maraton cokertti bizi.yanindan ayrilamiyoruz hep agliyor Ben 3_4 kez mama vermek zorunda kaldim sutum gidip geldigi icin. Demekki yariyor sut.ama cok cabuk acikiyor.hala 1.5 yada 2 saatte bir istiyor. Bu sure nezaman uzayacak bilgisi olan var

saol nergizcim ALLAH RAZI OLSUN bebeginin durumu şuan nasıl düzeldimi ne kadar sürede oldu tedavi gördümü gürsel hocaya bende götürdüm bebeğimi çok güzel şeyler söyledi tüzün hoca var birde hacettepede gelmişken oda bi görsün dedi gürsel hoca tüzün hoca veasistanlarıda değerlendirdi gerçekten çok memnun kaldık güzel şeyler söylediler ama çok korkuyorum yinede hareketleri yapamamaktan herangi bir kontraktör oluşacak diye korkuyorum sen nasıl bir yol izledin anlatırmısın

Gülesim geldi ya Allah akıl fikir versin tüm bebeğin beslenmesine takanlara benimde çok nazar değiyor emerken ağlamaya başlıyor ne zaman baksa büyük ihtimal süt gelmiyor sinirleniyor minişim :44: benimde canım belli olmuyor ne zaman acıktığı ama normalmiş 1.5 saate kadar. bizim çok şükür çok kısa gaz problemimiz oluyo ama tam acıkmadan süt verincede çok gaz oluyormuş dikkat edin kızlar.

darsı başımızaa inaşşah zor günler bitmiş sayılır maşallah barik Allah pofuduğun çok tatlı resmini gördüm

benimde süre kısa olduğundan çok dikişim var ama haklısın herşeye değer Allah hayırlı sağlıklı ömürler versin bebeğine

canım ya sende hayırlısı ile kucağına almışsın oğluşunu Allah hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin olana kadar vakit geçmek bilmiyordu ama şimdi nasıl geçtiği hiç anlaşılmıyo günlerin

sonunda amin canım Allah bundan sonra hepimize kolaylıklar versin evet demet boyacı yaptı doğumumu iki ebe ile birlikte çok memnun kaldım herşeyimle birebir ilgilendi hiç yalnız başkalarına bırakmadı harika bir doktormuş 1 hafta sonra pansumana gittik kucağından indirmedi oğlumu gerçi başka doğumlarınıda görmüştüm herkese aynı şekil şevkatli Allah razı olsun ondan.

Göğüs ucu problemi ve gaz problemi için cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bu aralar aklım karışık biraz oğlumun ayın 15.de kırkı çıkıyor ve ayın 16 sına sünnet için randevu aldık ama aklım çok karışık tam da gaz sorunlarının yoğun olduğu bir dönemde oğlanı sünnet ettirmek ne kadar doğru bir karar oldu bilemiyorum. Gazını çıkartmak istediğimde ilk günler nasıl çıkartacağım bilemiyorum kendime yaslasam pipisine baskı yapmış olacağım yaslamadan o işi yapmak çok zor zaten böyle bile ağlıyor kafam çok karışık. Acaba biraz daha beklemeli miyim? çevrenizde ilk üç aylık süre içinde yaptıran var mı? Doktor şimdiden yaptırmanız çok iyi, bez konusunu falan sıkıntı yapmayın, çiş yaparken yanmasın diye göz kremi veriyoruz, sadece ilk günler yüzüstü yatırmayın bir de poposunu havada tutarak gazını çıkarın yeter, 15-20 dk.lık bir işlem, siz 1,5 saat önce emzirmeyi bırakın aç olsun hemşireler mamayla onu oyalayacak falan dedi ama yine de içim huzursuz çok ağlarsa sonrasında diye gerçi eninde sonunda bunu yaşayacak büyükken yaşaması daha zor ama bilemiyorum işte Allah ikimizin de yardımcısı olsun inşallah bu arada sünneti 500 TL ye yapıyorlarmış ne garip bir olay devlet karşılamıyor özelde olunca halbuki müslüman her erkeğin yaşadığı bir durum yani Türkiyedeki her erkek oluyor hemen hemen niye karşıyamıyor anlam veremedim. Neyse arkadaşlar kısa keseyim bilgi sahibi olanınız varsa yardımcı olun lütfen. Hepinizin Allah yardımcısı olsun..

Canım ben dün götürdüm doktora, doğduğunda 3030 gr,48 cm di. Doğumdan sonra 80 gr vermişti. Dün gittiğimizde 4000 gr. olmuş kilosu. Boyu da 54 cm. Yani bir kilo almış, 6 cm. de uzamış. Doktorum 800 gr. alması yeterliydi dedi. Küçük doğduğu için arayı kapatmaya çalışıyor herhalde sıpa. Ama genelde 600-1000 normal diyorlar. Sadece anne sütüyle beslendiği için açıkçası fazla alması tedirgin etmez beni. Az alır da mama verin der diye korktum sadece. Şükür gerek kalmadı. Senin minnoş ne alemde?

kasım ayının yeni doğum yapmış güzel anneleri..çoğunuzun doğum hikayesini büyük bi merakla okudum:44:..okudum çünkü ben daha 2012 şubat annesiyim ve beklemedeyim...normal doğumunu yazıp yürekten cesur yazılarla beni cesaretlendiren bazı anne adayları oldu..onlara çok çok teşekkür ediyorum...her iki doğum şeklide zor ama önemli olan evladlarımızı sağ sağlim kucağımıza almak..çoğunuz kavuştunuz inş bizlerde kavuşuruz...evladının doğumda kolu doğum felci olmuş makyozgizemede çok çok geçmiş olsun diyorum..allahım acil şifalar versin..hakkını sonuna kadar ara cnm...böyle doktoları alllahım bildiği gibi yapsın..çok gözüm korktu..inş böyle bi sorun yaşamayız..çok zor bi süreç,çok üzüldümm.....doğumda sorun yaşamışlara allahım yardım etsin..şifa versin inşşş...allahım hayırlı doktorlarla karşılaştırsın..sizleri ve kuzularınızı öpüyorum.....rabbim sağlık sıhhatle büyütmek nasip etsin inş....inş iyileştiğinizdede sizleri takip edip bilgi almak isterim.....darısı başımıza inş.......bizlere dualarınızı esirgemeyin..hayırlı günler hepinize...

Sevdalinkacım biz de gaz problemi yaşıyorduk herkes gibi ve bebişim o kadar içten ağlıyordu ki çok üzülüyordum. Sonra fakültede bir arkadaşım sub simplexi önerdi, geçen gün can tuba da önermişti sanırım forumda. Ben baya bir faydasını gordum 6 saatte bir 7 damla verıyorum baya rahatladı kızım. Can tuba 30 yazmış ben de 20 ye aldım ortalama fıyatı da bu aralarda yanı.Bir de emzirdikten ya da mama verdikten sonra hiç bekletmeden hemen omzuna al demıstı bana ebe, eger oyalanırsan gaz mıgdeye ınıyormus ve daha zor cıkıyormus. Bu arada göğüs ucu için de bana 4 aylıkken lansınoha basla demıstı doktorum ara ara suruyordum dogumdan sonra yıne yara oldu gogsum, sonra baska bır doktorum var onu aradım o garmastan verdı hemen gecırdı, sımdı de ara ara kızarıklık falan oldugunda suruyorum. O da 30 tlydı sanırım ama cok ınce bır tabaka halinde suruldugu ıcın hıc azalmıyor bıle.

Bir de arkadaşlar bebeğimde pişik olmuştu benim baya kötü. Bir sürü krem denedim. Hatta ingiltereden hollandadan falan baya iyi markaların kremlerını getırmıstım hamıleyken hiçbiri geçirmedi. Sonra bir arkadaşım pavloderm diye bir krem önerdi internetten getirttik mucize gibi geldi. Bilmiyorum daha önce öneren arkadaşlar olmuştur belki. Bir de buna alternatif olarak bildiğimiz yeşil arkoyu önerebilirim o da bütün pişik kremlerinden daha iyi geldi o surecte pavlodermı getırtene kadar kullandım. Çok yağlı olduğu için idrarın ya da kakanın cılde temasını engellıyormus uzerınde kayıyor yanı dışkı.Bir de bezinizi değiştirmeyi deneyin derim. O da çok önemli mesela primanın yeşil paketini almıştık biz o da pişik yapmıştı sonra farklı bezler kullandım pişiğin azaldığını gördüm. Hatta gecen gün bezimiz bitmişti bir tane o paketten kullanmak zorunda kaldım hemen kızarıklık oluştu yeniden. molfıx, huggıes ve prımanın beyaz paketı pısık yapmadı bızde.Herkese farklı bezler ıyı gelebılıyor dogrusunu bulana kadar denemek lazım.Bir de son olarak mıgrosta mınıcık mınıcık bebek bezı atmak ıcın cop posetlerı satılıyor paklanki adında 50 tanesı 3,5 lıra. Çok begendım ben gezmeye gıderken yanımıza alıyoruz kendı copumuzu atmak ıcın :) Paylaşmak ıstedım, herkese selamlar, sevgıler,

hepimiz doğumlarımızı yaptık allah a çok şükür .
bende 12 kasımda yaptım. normal doğumla .
şimdi 1 aylık olduk. aşılarımız başladı. rotavirüsü yaptıracak mısınız

Oh maaşallah Bizim de doğduğunda 3340tı dogmdan sonra 200gr werdi.2 gün önce 4650 olmuştu kilosu.Ben de doyuyomu sütüm yetiyomu derdine düştüm de normalmiş neyseki

Gaz için doktor sab simplex vermişti bzm kuzuda karın ağrısı yaptı ,bio gaia denedik o da olmadı.
Son 4 gündür bifiform kullanıyoruz bi de wind sarbe die kimyonlu bi merhem var onunla karnına masaj yapıyoruz şimdilik daha ii geldi gibi.
Bi de arada kimyonlu su kaynatıp verdik bi çay kaşığı o da yardımcı oldu baya.

Oh maaşallah Bizim de doğduğunda 3340tı dogmdan sonra 200gr werdi.2 gün önce 4650 olmuştu kilosu.Ben de doyuyomu sütüm yetiyomu derdine düştüm de normalmiş neyseki

Oy oy oy yesinler o tosunu Yetmez mi annesi, fazla bile gelmiş, yaramış ne güzel. Ben sağarak verdiğim için miktarları biliyorum. Kızım günde 750-800 ml. içiyor. Onun kilosundaki bir bebeğin 600-700 içmesi gerekirmiş. Ama acıktığında ortalığı yıkıyor Hadi verme bakalım.

amanın süpersin.. bende istiyom, inşallah önümüzdeki hafta yaptıracaz bizde.. bende hastanede doğar doğmaz istemiştim, benim doğum yaptığım hastanede de 500 istemişlerdi de vazgeçtik, şimdi bizim eve 10 dak mesafede başka bir özel hastanede yaptıracaz, 85 tl diyolar, şaka gibi de mi? uçuruma bakın.. iyiki doğum yaptığım hastanede yaptırmamışım.. içime otururdu vallaa.. neyse, ya şimdi sen hangi doktora yaptırıyosun sünneti.. yani benim yaptıracağım hastanede, hem üroloji uzmanı hemde genel cerrah yapıyomuş sünnetleri, hangisini isterseniz diyolar.. genel cerrah ameliyat açısından tecrübelidir diye istiyom, ama üroloji uzmanınında uzmanlık alanı malum bölge.. yani ben bir türlü karar veremiyom, senin sünnet yaptıracağın doktorun branşı ne? yaptırır yaptırmaz hemen bizede haber ver gelişmeleri olu muu? vallaa ölürüm meraktan.. doğar doğmaz yaptıramadık şu işi de şimdi düşün taşın acırmı ileşir mi diye.. öff öffff...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…