2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kizlarrrr ben geldim kisacik yazip gidiyorum hazir kizim uyuyorken.. Anneligin yavastan keyfibe variyirum ilk gunler endiseden sikintidan stresten ve $oktan uyuyamamustim.. Ayrica dogumum surpriz oldugu ve dogum oncesi ufak bi komplikasyon yasadigim icin dogurduguma hala inanamiyorum.. Hastaneye gelenler gidenler derken eve ciktigimda ufak capli bi saskinlik yasadim..
Bugun tam 2 haftalik olduk teyzeleri
Onun her saniyesine sukrediyorum.. Su zor alisma donemi bir gecsin insallah eskisi gibi yazisiriz cok ozledim o gunlerimizi

kasım 18 inde doktor tekrar kontrole çağırdı hastaneye giderken hiç bir belirti yoktu bugünde olmayacak hiç ağrım yok diye eşimle konuşuyordum nst de çok az ağrılarım çıktı herzamanki gibi doktor alttan kontrol etti 4 cm açıklık var dedi çok şaşırdım bu gece eve git dinlen güzelce sabah 7 de gelirsin az bi suni sancıyla alırız bebeği dedi sevinçle çıktık hastaneden bi arkadaşımızında yeni o gün bebekleri olmuştu hastaneye gözünaydına gittik ne olduysa ondan sonra olmaya başladı eşimle çarşıda yürürken sancılar sıkıştırmaya başladı acaba o sancımı falan derken kendimi dinlemeye başladım sancılar eve gelene kadar 5 dk kadar indi annem durmayalım gidelim dedi aldık çantamızı gittik hastaneye doktorumuz evine gitmişti yardımcı hemşiresi alttan kontrol etti 7 santim açıklık vardı doktorumu çağırdı 15 dk içersinde en geç geldi herşey çok çabuk oluyordu neye uğradığımı şaşırdım doktor baktı 9 santim olmuştu ayrı bir odaya alıp eşimi yanıma aldılar ama eşimin girmesiyle çıkması bir oldu sancım çok şiddetliydi ve ıkınmam gelmişti doğumhane hemen odanın yanındaydı çatala geçerken baktım doktorum aşağıdan bebek düşmesin diye tutuyor sanırım başı gelmeye başlamıştı çatala koydular zorla sadece ıkınmamı hatırlıyorum kendimi kaybetmişim doktorum nefise ıkınma nefes al üfle diyormuş ama hiç hatırlamıyorum eşim duymuş dışardan 2 dk içersinde bebeğim gözüm önünde titreyerek ağlıyordu doğumum çok kolay oldu ama çok çabuk olduğu için bebeğim yara yara gelmiş o yüzden doktor ıkınma diyormuş ama kendimi tutamıyordum isteksiz ıkınıyordum o yüzden dikişim çok vardı doktorum sayamadım kanaman vardı hemen bitirmek istedim dedi ilk zamanlar çok zordu oturamıyordum kucağıma alamıyordum yatırarak emziriyordum ama hepsi geride kaldı benimde doğum hikayem böyle bu anlattıklarım hepsi 1 buçuk saat içersinde oldu arkadaşımızı ziyaret yürüyüş eve gelip tekrar hastane dönüş ve doğum hepsi 1 buçuk saatte oldu rüya gibi Allah hepimizi hayırlısı ile kurtardı yavrularımıza kavuşturdu çok şükür üzücü bir durum olmadı bebeğini kaybeden olmadı. dünyanın en güzel şeyimiş ne kadar zor olursa olsun

Son düzenleme:

genelde face grubundayız
fake bi hesapla gelsen ya

herkese selam .. bende kasım annesiyim sizler gibi artık fırsat buldukça girerim foruma 11 kasımda ikinci kızımı dünyaya getirdim.. bişii sorucam bebek görmesine gelenlere ne ikram ediyorsunuz ve bu kişiler birkaçgün önceden haber vermişlerse nasıl bir ikramda bulunuyorsunuz..

Selam kızlar, nasıl gidiyor annelik? Biz de önemli bir sıkıntı yok bebekle ilgili sadece arada bir gaz problemimiz oluyor ama onun için ilaç kullanmıyorum şimdilik çok aşırı ağlamıyor çünkü 5-10 dk sürüyor en fazla. Bir dahaki doktor randevumuzda haftaya cuma yani yine de bir ilaç sorucam ne olur ne olmaz çok ağlarsa kullanırım diye. Sizce hata mı ediyorum gaz problemi var da ben mi önemsemiyorum diye de vicdan azabı duyuyorum ama bu kadar sıkıntı için de ilaç almasını istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ayrıca benim göğüs uçlarım çok ağrıyor çatlak var her ikisinde de 33 gün oldu hala geçmedi. lansinoh diye krem var onu kullanıyorum arada zeytin yağı sürüyorum temiz tutmaya çalışıyorum ama hala geçmedi. Benimle aynı sıkıntıyı çekip çözüm yolu bulan varsa bu konuda da önerilerinizi bekliyorum. herkese kolay gelsin.

Canım valla ne denk gelirse onu ikram ediyoruz özellikle ikram ettiğimiz birşey yok evde hazırda ne varsa ya da hangisini yetiştirmek daha kolay olacaksa. malum bebek olduğu için uğraşmalı bir ikram hazırlamak mümkün olmuyor şimdiye kadar yufkayla yapılmış börek, kurabiye, patates salatası, poğaça, sarma, mercimek köftesi gibi şeyler ikram ettik şerbetli tatlı oluyor bazen evde onu bile ikram ediyoruz. Bazen habersiz çat kapı gelenler de oluyor öyle zamanlar için de dondurucuda herzaman bir çeşit kurabiye ve bir çeşit mayalı poğaçamız hazırda 10'arlı paketler halinde duruyor kişi sayısına göre paketten çıkarıp hemen fırına atıyoruz yeni yapılmış gibi tazecik oluyor bu yöntemi uygulamayanlar mutlaka denesin derim çok iyi oluyor. Sağolsun annem hazırladı o yokken çok hora geçecek asıl. kırkım önümüzdeki hafta içi çıkıyor annem gidecek o tarihten sonra gelen konuklara fırsatım olursa yanına bir de salata türü koyarak ikram edeceğim inşallah.

bende lansınoh kullandım üzerini göğüs pediyle kapattım ama tam anlamıyla düzelmemişti.. şimdi sana eski nenelerden kalma bir çare söyliyeyim onu yap kesin çözüm oluyor.. cevizi kabuklarını ortadan düzgünce ayır ve içini çıkart.. göğüs uçlarını bu kabukla kapat.. 1-2 güne iyileşir..
bebek gaz sancısı için dr.umuz hastaneden çıkarken metsil vermişti onu kullanıyorum oldukça faydalı...

Son düzenleme:
ya kıslar benim oğlum gece ile gündüzü karıştırdı, bütün gün mışıl mışıl uyuyo, gecede sabaha kadar ayakta.. hiç uyuyamıyorum, gelen giden iş güç derken bi bakıyom akşam olmuş, eşim gelmiş.. oğlanın uyanma saati de gelmiş çatmış, yıka pakla, doyur derken saat olmuş 10.. pilim bitiyo uyuyacam derken benim sıpa ayaklanıyo.. hep laf istiyo bide paşam, sabaha kadar muhabbet.. ama ben artık dayanamıyom.. nasıl düzeltecem ben bu işi ya.. bir fikri olan varmı? benim gibi bi sıkıntı yaşayan var mı? nası düzelecek bilmiyom!

bu arada meme ucu çatlağı için öneride bulunmuşlar ama banden de bi öneri.. ben yapmadım pek sıkıntım yok, lansinoh bana yetiyo çok şükür.. kuzenim yaptı iyi geldi.. tahinin üzerinde bir yağ tabakası vardır.. yani aldığınızda çalkalamazsanız üstünde bir yağ tabakası birikir.. o yağ tabakası sürülüyo göğüs ucuna, bebeğe de bı zararı yokmuş, rahat rahat emziriliyomuşta.. bi deneyin isterseniz, benden tavsiyee...

hadi kerkese minikleriyle kolay gelsin, Allah bol bol uyku versin miniklerimize inşallah..

benimde aynı ikiside çok çatlaktı lansinoh kullandım ama çokta geçirmedi eskiden ananemler zamanında fincan kapatırlarmış annem bi deneyelim dedi denedik yumuşacık oluyor uçları faydasını gördüm ama tam geçmedi düzenli kullanamadım sende evde küçük fincanların varsa deneyebilirsin.

ya kızlar birde millet gelen giden sütlerime takmış durumda başka muhabbet yok sanki sinir olmaya başladım yok çok geliyormu yok yeterlimi ucuna gelip akıyormu özellikle kayıvalidem takmış durumda emzirmek için yatak odasına geçmek istediğimde neden gidiyorsun burda emzir ne olacak diye sürekli karışıyo

slm arkadaşlar
arkadaşlarımızın çoğu doğurmuş sanırım allah hayırlı evlat etsin yavrularımızı
bende 17 11 2011 de sabah 08:30 da oğlumu kucağıma aldım spinal sezeyanla şimdi 21 günlük olduk annemlere geldik size bi bakayım dedim çok merak ediyordum sizleri geçmişi okuyacağım birazdan :)

Bi çözüm bulursan bana da sölersn dimi Herkes 3 aydan sora düzelir dio ama 2 ay daha nası dayanırım bilemiyorum

Merhaba hanimlar
Sevdalinka canim benim yara yok ama bebek ikk emerken baya agriyor.5_6 cekisten sonra geciyor.bana karbonatli su ile silmemi soylemislerdi,agzinda pamukcuk olmasinida onluyormus,burde emzirmeden sonra sutunu dur kurusun ucunda.
Nefise sen yine iyisin benim kayinvalidem emzirirken basimda dikilip kulagini dayayip bebegin yutkunmnasini dinliyor sut nekadar geliyor diyr.surekli soruyor sutun indigini hissediyormusun aciyomu gogsun diye soruyor.ve en kotusu galiba nazari degiyor.2kez geldi ikisindede sutum cekildi 3er gun kaldi.saga saga zor cikArdik.mama vermek zorunda kaldik. Kondurmak istemiyorum ama geldiginde gogsumden sakir sakir sut akarken biranda gidiyor,gunlerce ugrasiyorum arttirmak icin.bugun biraz artti sukur.
Gaz p roblemi hala bitmedi.gece 4ten eri az once uykuya dalabildi.3 ay cekeceksin bunu dedi doktor.bugun zaptedemeyince gittik mecburen doktora. Gaz icin BIO GAIA diye bir damla verdi. Bitkiselmis icinde prebiyotik varmis bagirsak duzenleyuci.bebis fazla kilo almis oda gaz yaparmis.ictigi sut ama iyi sismis pamugum acikma auresi sizlerde nekadar.biz 28 gunluk olduk ama 2saat bazen 1.5 saatte bile acikiyor ve yikiyor evi,obez olacak hatun k:) 3saate nezaman cikacak bu ?

Sayfaya uğrayabilene aşkolsun :) Hiç abartmıyormuş vakit kalmıyo hiçbişeye diyenler ! Ben abartılıyor sanıyordum :)
Olsun, onlar iyi olsun da napalım..

Doğumdan sonra 25 güne kadar uzadı bizim sarılığımız. Düşmedi tam olarak Allahın cezası billurubin !
Genelde yetersiz beslenmeden olurmuş. yeni doğunca sezeryandan sonra hemen süt gelmiyo ya genelde, mama vermekten çekinmeyin dediler hastanede, verdik ama yine de oldu sarılığımız.
1 gün fototerapi aldı, düştü ama tam olarak geçmedi 25 gün sürdü yaklaşık.
Çok şükür şimdi geçti, açıldı rengimiz, pamuk olduk :)
Çok üzülüyordum onu öyle sarı görünce, gözbebeği bile sarıydı kuzumun.. Atlattık çok şükür, Allah beterinden kourusun.

Yalnız bu uzun süren sarılık maceramızın bize bıraktığı biberon alışkanlığı oldu !
Fazla ememiyordu kızım, sık besleyin dendiği için hastanede, sütümü pompa ile sağarak verdim çoğu zaman + mama verdim.
Şimdi hatun alıştı biberona (ki yavaş akışlı almıştım güya, aventin) şimdi emzirirken 5 dk emiyo, sonra basıyı çığlığı !
Sağıp biberonla verirsem cuk cuk emiyo ! Napıcam bilmiyorum, çok zor oluyor günde 6-7 kez sağıyorum, sonra o sağdığımı kızıma veriyorum, sonra pompayı, biberonu kaynatıyorum, düşünün bunları gece yarısı en az 2 saat gidiyo.
Uyumadan, dinlenmeden süt de az oluyor. Nasıl geri kazandırıcam emme alışkanlığını bilmiyorum.
Hepten emmiyo değil çok şükür ama her halükarda sağmak zorunda kalıyorum, çünkü memeyi boşaltmıyo hiç.
Şimdi yine evdeyim hallediyorum bi şekilde de işe başlayınca nasıl olacak düşünüyorum kara kara.
Napalım bi şekilde alsın anne sütünü, mahrum olmasın da kuzum.
Ha arada hala mama takviyesi yapıyoruz, istemeye istemeye. Doymuyo bazen kuzum, çok fazla değil sütüm. Umarım sağmayla azalmaz daha da.
O katkılı mamaları içim sızlaya sızlaya az da vermek durumunda kalıyorum bazen.
Ama ağırlıklı anne sütü alıyor ya tesellim bu. Verebilediğim yere kadar, ama emzirerek ama sağarak vericem sütümü inşallah.

Allah yavrularımıza sağlık versin. Çok güzel bi duygu annelik. Ama kolay değil kesinlikle.
Endişe bitmiyo, yorgunluk, uykusuzluk tabi ki var.
Ama öyle bekledim ki bunları yaşamak için.
Gık demeye hakkım yok :)
Yeterki onlar iyi olsunlar...

MERHABALAR KIZLAR.nasılsınız bakalım?biz iyi gibiyiz ,oğlum bi emmek için uyanıor ama bizdede gaz sıkıntısı var.aktardan nöbet şekeri(buz şekeri)ve hindistan cevizi tozu satılıor.biz ondan aldık baya işe yarıor galiba güzel gaz çıkarıor.benim kaynanamlarda sağolsun burdalardı,iiler hoşlarda bende emzirmeye gittiğimde emdimi yettimi diye sorup duruorlardı.gerçi gittiler annem kaldı 40çıkınca gidecek bende alışmaya çalışıorum.gece falan kalkmaya.
kilosuda daha doğduğu kiloda,doktor merak ediorsan 10gün sonra gel dedi.ama okadar önemli değil 2-3saatte bir emior bayada 30-40dakika emior.işşllhh yarıordur.
haydi bakalım bebişlerinize ve kendinize ii bakın.

merhaba arkadaşlar bizde bugün dr a kontrole gittik dr sütüm artsın diye hipp mama markasının anneler için sütü arttıran çayını tavsiye etti bakalım alıp denicem isterseniz sizde deneyebilirsiniz

slm kızlar, kasımın sonuna zor yetişenlerden biriyim, 40+1 de 30 kasım 08:30 da kızım İdil Deniz'i spinal sezeryanla doğurdum, ertesi günde hastandeen ayrıldık, çok şükür çok fazla ağrım filan olmadı, çok şükürler olsun ikimizde çok iyiyiz... doüum yapanları okuordum burdan son ana kadar, gerçekten tarifi ne kadar zor bir mutluluk, herkes yaşamalı...

qosmio çok sevindim normal doğumla bebişini dünyaya getirmişsin, Allahım sağlık sıhhat versin, bol sütler versin, ağrılarında biran önce geçer inşallah...

fmozdmr, canım sende benim gibi mecburen sezeryana kalanlardansın, ama olsun bebişlerimizi sağlıkla aldık ya kucağıma herşeye değer, çok sevindim senin adına, 10 gündür giremedim internete çok merak ettim sizi, şimdi okuyunca çok mutlu oldum... inşallah sağlıkları yerinde olur ve sütleri bol bol kuzucuklarımızın...

fırsat buldukça görüşmek üzere bebişlerimizle ilgili paylaşımlara devam edelim...

kızlar bizim bugün kırkımız çıktı bıcı bıcımızı yaptık kırklandık biz çok şükür iyiyiz bebeğim çok rahat büyüyo çok mazlum bide çok kilo aldı bacakları ve kolları kat kat oldu 31 günlükken 4420 gramdı o günden sonra daha çok ağırlaştı mahşallah subhanallah arkadaşlar meme ucu çatlağı için ben karbonatlı su ile pamuk yardımıyla sildim her emzirmeye bu sayede dili pamukçuk olmadı birde hemen kapatmayın memişlerinizi hava alsın çok iyi geldi bana şuan çok şükür bir sıkıntı yok gerçi ilk 10 günlükken olmuşdu birde ULTRA LANOLİN FORT KREM bunuda 2 gün kullandım 3 cü güne gerek kalmadı işte böle birde gece gündüzü karıştıran bebişler var allah yardımcınız olsun bayanlar bakalım benimki dahaca çok sakin 40 kı çıktı azıcakmı merak ediyorum ben yatıcağımıza 2 saat kala uyandırıyorum biraz oynuyorum sonra yarımsaat kala emziriyorum zaten yarım saat gögsümden ayrılmıyo ikisinide silip süpürüyo ve en sonunda gögsümde uyuya kalıyo ve gecede uyanma saatleri hep aynı 3 e çeyrek varken birde 5 e çeyrek varken uyanıyo hiç şaşmıyo şaşsa 5 dkka ya önde ya geride çok şükür bir sıkıntı yok sonra birde babası işe giderken altını alıyorum emziriyorum ikimiz birlikte 11 kadar uyuyoz sonra ben kalkıyorum o uyumaya devam sadece emmeye uyanıyo sonra gögsümde uyuyo inşallah sizinde böyle düzeniniz olsun aman dilimi ısırdım nazar değmesin

Son düzenleme:
kızlar kaynanam bir haftadır köydeydi ve dün akşam geldi kaynanamla aram çok iyi şükürler olsun yanlız gelir gelmez şeyma uyuyodu inanaırmısınız çocuğu kafasından mı belinden mi çekti ilk defa şeymanın öle ağladığını duydum içim parçalandı ama ses çıkaramadım sonuçda büyüğüm o nasıl bir acı bağırdı çocuk sonra eşim sağolsun bir bağırdı çocuğun kafasından çekilirmi diye hala içim dolu dolu oluyo ve ilk defa gece durmadı bir yeri ağrıyomuş gibi ağladı off belimi ilcindi acaba aklı gitti çocuğun ne yapıcam ben ya 6 ay yanımda kalıyo kaynanam bize çok karışıyo bize yatıcaz saat gece 12:30 yi geçmiş hala yanımızda oturuyo mecbur yatağa girmesem yatmaya gitmiyo eşim gelince şeyma tatlanıyo elinden bırakmıyo ve yine çok şükür rabbim sabrını veriyo hiç bişey demiyorum gülüyorum hoşuma gidiyo sevmeleri bugün annemlere gitcez 40 uçurmaya kaynanam çok telaşlı sonra gideriz diyo biz eşimle bugün gitmek istiyoruz bakalım ne olcak ben mesela çocuğun altını alcam hemen çocuğun altını al diyo bir görseniz herşeye müdahale ediyor neyse kızlar paylaştım sizlerle rahatladım arkadaşların dediği gibi her emzirdiğimde bakıyo nasıl emiyo diye sapık mı nee kayın babamda evde ben hep yanlarında emziriyorum odaya gidersem suratına bakılmaz artık bakın 40 günlüğüm odaya gittiği 2 defa olmuşdur neyse rahatladım içimi döktüm ama yinede kaynanamı ve kayın pederimi çok seviyorum bir hizmetlerini iki etmiyorum onlarda sağolsunlar her gün beni çok sevdiklerini sölüyolar ve eşim şımarıyo buda benim çok hoşuma gidiyoo kızlar eşinizle mutlu olmak istiyosanız annesini ona kötülemeyin ve iyi yönlerinide sölemeyin sadece size nasıl iyi davrandıklarından bahsedin birde bayramda eltimde yanımda görümcemde ve kaynanam bana bayram harçlığı verdi eltine duyurma sakın sen bizim kıymetlimissin dedi vazgeçilmezimissin dedi ve ben bunu eşime söledim oda beni anlımdan öptü sen kimin eşisin dedi yine kendinden pay çıkardı ama olsun

hayırlı olsun kızlarr.. Allah güzel günlerde saglıkla anneli babalı büyütmek nasip etsinn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…