2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kızlar dün gece 23:01'de normal doğum ile 40hft 3 günlükken 2830 gr ağırlığında titrek çenemi dünyaya getirdim. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu tarif edilmesi imkansız bir haz ve doyum... Ilk başlarda pek iyi ememedik ama titrek çenem sonradan kaptı işi... Bu arada dikişlerim çok ağrıyo, oturup kalkmakta çok zorlanıyorum...bizden şimdilik bu kadar... Böylece her kadar aralıkta doğursam da benimle birlikte kasım anneleri topiğinin sonuna geldiğimizi buradan hepinize duyurmakyı kendime bir borç bilirim :)))) bir dahaki kasım? Belki mart? Belki nisan? Ama inşallah 2013'te görüşmek üzere :)))

miniğim tam 1 aylık oldu bugün.. gaz ve kaka sorunumuzu çözdük çok şükür, mışıl mışıl uyuyor sabahtan beri.. inşaallah böyle devam eder.. sünnet soruma yaptığınız yorumlar için teşekkürler.. zamanlamamız fena değil yani anladığım kadarıyla.. 2 hafta içinde uygun bi zamanda yaptırabilirizz..

uykusuzluk sorunu bende de vardı 1 haftadır falan yoğunlukla, ama dediğim gibi gaz ve kaka sorunumuzu öle bi çözdükki, 1 saat içinde 3 kez kaka yaptı, hem ne yapmak,komple üst değiştirerek.. sürekli pırt pırt gazını da çıkarıyo maşallaah.. dünden beri rahatız çok şükür.. doktorumuz bir ilaç verdi,aman yarabbim mucize.. hiç sıkıntısı kalmadı oğluşumun.. sizede vereyim adını.. SAP SİMPLEX damla oluyo kendileri.. benim oğlan nasıl kıvranıyodu anlatamam. kaka yapamıyodu, gözleri kapalı acı acı bağırıyodu kıvrana kıvrana.. gaz da çıkaramıyodu. ama bu ilaç dediğim gibi mucize.. mışıl mışıl uyuyo şuan rahatladı miniğim.. tavsiye ediyom, benim miniğim kadar zorlanan varsa ben bizzat denedim, şiddetle tavsiye ediyom.. 10 gün kullanıp bırakacaz zaten, 10 günde düzenliyomuş bağırsakları, zaten 5 gün sonrada dozu yarıya indirecez.. ödenmiyo ilaç onuda belirteyim. doktora gidip yazdırayım diye hiç düşünmeyin, telle sorun doktorunuza onayı alın, eczaneye koşun derim ben.. 30 tl fiyatıda hazırlıklı gidin.. humana rezene kimyon çayı kullanıyodum, valla hiç gerek kalmadı ona.. şimdi aklıma gelirse veriyom çayı..

neyse, hadi herkese kolay gelsin.. mışıl mışıl tatlı rüyalar herkesin miniğine..

Selam kızlar ben geldim daha geçmişi okuyamadım bu kız doğurdu birdaha ortalarda gözükmedi demişsinizdir haklısınız ama benden kaynaklanmıyor kayınpederim interneti kapatmış kaynım ders çalışmıyor diye bebekte olunca onun telaşıyla eşim ilgilenemedi dün açtırttım eşime inşallah hepiniz iyisinizdir doğurmayan kalmamıştır inşallah Allah hepimize kolaylık versin bundan sonra. Çok zormuş ya bebek bakımı uykusuzluktan ölüyorum dediğim günler oldu ne zaman geçecek bu zor günler ama bağıra bağıra ağlarken yanıma koyduklarında bana bakıp susması yokmu beni bitiriyor koltuklarım kabarıyor verin o benim diye zaman buldukça girmeye çalışacağım annem dün akşam gitti evde yalnızım biraz zorlanıyorum işlere yetişmek zor oluyor.

Arkadaslar merhaba size kızımın doğum hikayesini anlatayım ancak fırsat buldum... son günlerde doğum yapamayanlar blirler topiğin daimi üyesi olmustum doğuramadım doguramdım die neyse 19 kasım cumartesi nst kontrolüne gittiğimi bişey cıkmadığını söylemiştim. o gün eşim hastanenin ordaki alısveriş merkezinde geszmeyi önerdi gezdik sonra kocaman bir yokuş cıktık ve benle dalga gecti yardım etmeyecegim sen bu gidişle doğuramayacaksın dedi. bizi görenler kzıınızın adını alışveriş merkezi koyun bile dediler. neyse eve geldik. hersey normal ben artık son günlerde garip sancılar falan cektiğim icin sancı gelirse ayırt edemem suyum veya kanamam olmayınca gitmem hastaneye diye düsünerek yattım. gece 2 gibi uyandım bi garip sancı gelio ve diger sancılara hic benzemio ve cekilnmeyecek bisey deil zaten ben 3.30 kadar düzenli olup olmadığını kontrol ettim ve karar verdim esime duş alacagımı söledim tabi sancılar dayanılır düzeyde oldugu icin sabah gideriz dedim. dus aldım ve sabah 10 a kadar sancılarımı cektim ve her sancıda oturup salak gibi ıkındım. aslında sadece son esnada yani doğumda ıkınılırmıs bu sancılar normal cekilirmiş.... ama ne bilim ilk dogumum ... sonra annemlere haber verdim memleketten yola cıktılar ama biz daha evdeyz ben diorumki sancı böle ise ne var ama bi yandan korkuyorum ya bugün doguramazsam ansanlar ayaklandı memleketten gelio... neyse taksi cagırdıkesimle 11de hastaneye görümcem falan ulastık .. beni sancı var deince muayeneye aldılar sok oldum ilk defa alttan muayene oldum ben nst ye baglanırım sanıyodum. doktor yatış dedii 4cm açıklık esimi cagırdı yukarı dogumhaneye cıkın dedi cıktık... esime esyalarımı verdiler bana önlük falan verdiler tabi ben bu ara cok duygulandım ona belli etmiorum onlar dısarı ben ileri odalara beni hemen ultrasona aldı baktı bi bayan doktor sonra yan odaya elinde bi cubuk suyumu boşalttı ben tabi ilk doğumum ya anlamıyorum işlemi yapınca anlıyorum suyumu boşalttı dedim. sonra sancı odasına aldılar 2 kişi yatıo 3.de ben oldum. biri sezeryanı beklio yemek yemiş onun tuzu kuru diğeride sancı cekio ama ne sancılar bana serum ve nst bagladılar basladık sancı cekmeye ben tabi önceden hazırlanmısım bagırmayacagım die bi kere bile bagırmadm bagırmıyorum ama icimden bi daha asla doğurmam keske sezeryan olsaydım die geciriorum derken yandaki kadını bi saat icinde doguma aldılar 3.dogumuymus hemen acıldı gitti.. ben diorum annemler asagıda ben doguramayacagım bugn milleti ayaklandırdım. sonra bosalan yataga bi kadın geldi 2.doğumu ve nasıl bagırıo onu gördükce ben korkuyorum diorum ki onun kadar olunca sancılar ben dayanamayacagım demekki hala cok az benm die korktukca korkuyorummm kadına doktorlar kızıo kıpırdama bak suna daha ilk dogumu yazık diolar ama kadın her snacıda kendinden gectikce bende korkuyorum neyse saat ilerlio hava kararıo ben doktor acıklıgı kontrol ettikce ne kadar sürer diorum belli olmaz ilk senin daha diolar ben tabi daha cok korkuyorum ama acıklıgım 7 cm olmus yanda bagıran kadınında 7 cm sonra ıkınmamı sölediler basımda doktor ıkınmayı ögretio ben ıkınıorum nerdeyse nefessiz kalıyorum daha güclü ıkın sana güveniyim masada ıkınacagına alacaagım söz dio ama ben elimden geleni yapıorum ama cok yoruldum artık derken yandaki bagıran kadınıaldılar dogumhaneye tekerlekli sandalyeyle ben tabi yıkıldım resmen nie beni almıyosunz ben doguramayacakmıyım die doktor son kez ıkın söz dedi: tam umutlarımtükendi ben bu işi yapamayacagım herkes boşa ayaklandı artık ölüyüm kurtuluyum Allahım die icimden gecirirken hadi sandalyeye dogumhaneye gidioruz dedi... ben tabi seviniyorum ama garip sevinc cünkü artık ne olursa olsun ama kurtuluyum sonuca ulasıyım canımdan olacagım korkusu yasıyorum ... canım kızımı bile düsünemiyorm.. tabi bu iç konuşmaları yaparken hala bagırmıorum.. sonra dogum haneye gectik ben demirleri tuttum 3 bayan doktor alttaan epizyotomi kesisi yapıo bişeyler yapıo ben ıkınıorum nerdeyse ölecgm hal kalmadı o esnada bi erkek doktor sana yardım edecegm son kez ıkın dedi ve karnıma dirseği ile bastırdı ve kızımın geldiğini ve sesini duydummm:) o kadar rahatladım ki tabi soruyorum sacı ne renk d,ie esim sarısın ben esmer hep kumral veya sarı bi kız düsünüyorum yada gözler en azından renkli bi baktım simsiyah saclı bi kız saat 16:20 ipek kızım yanımda... ben artık ordan cıkmak kacmak istiorum kızım yanımda aglayınca dayanamıorum ama bana dikişi atılıo iki kere uyuşturdular ve 40 dk dikiş sürdü bacağım uyuştu dondum artık yalvarıorum nolur bitsin die en az sancı kadar zor bi dikişti.. bebeğimmle ilk gecemiz zordu sütüm 3.gün geldi lohusalıkla ilgili her türlü depresyonu yasadım suan 16.günümz gaz problemimiz var ama ben cok mutluyum bebişim yanımda onun sevmelik olma zamnlarına gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Sunu düsünüyorum hakikaten normal dogum gibi farklı ve Allahın mucizesi yokmus her türlü zorluguna ragmen.. ve anneler hicbişey yapmasa sadece dogum yapsa annelerin hakkı ödenmez………….

Arkadaslar merhaba size kızımın doğum hikayesini anlatayım ancak fırsat buldum... son günlerde doğum yapamayanlar blirler topiğin daimi üyesi olmustum doğuramadım doguramdım die neyse 19 kasım cumartesi nst kontrolüne gittiğimi bişey cıkmadığını söylemiştim. o gün eşim hastanenin ordaki alısveriş merkezinde geszmeyi önerdi gezdik sonra kocaman bir yokuş cıktık ve benle dalga gecti yardım etmeyecegim sen bu gidişle doğuramayacaksın dedi. bizi görenler kzıınızın adını alışveriş merkezi koyun bile dediler. neyse eve geldik. hersey normal ben artık son günlerde garip sancılar falan cektiğim icin sancı gelirse ayırt edemem suyum veya kanamam olmayınca gitmem hastaneye diye düsünerek yattım. gece 2 gibi uyandım bi garip sancı gelio ve diger sancılara hic benzemio ve cekilnmeyecek bisey deil zaten ben 3.30 kadar düzenli olup olmadığını kontrol ettim ve karar verdim esime duş alacagımı söledim tabi sancılar dayanılır düzeyde oldugu icin sabah gideriz dedim. dus aldım ve sabah 10 a kadar sancılarımı cektim ve her sancıda oturup salak gibi ıkındım. aslında sadece son esnada yani doğumda ıkınılırmıs bu sancılar normal cekilirmiş.... ama ne bilim ilk dogumum ... sonra annemlere haber verdim memleketten yola cıktılar ama biz daha evdeyz ben diorumki sancı böle ise ne var ama bi yandan korkuyorum ya bugün doguramazsam ansanlar ayaklandı memleketten gelio... neyse taksi cagırdıkesimle 11de hastaneye görümcem falan ulastık .. beni sancı var deince muayeneye aldılar sok oldum ilk defa alttan muayene oldum ben nst ye baglanırım sanıyodum. doktor yatış dedii 4cm açıklık esimi cagırdı yukarı dogumhaneye cıkın dedi cıktık... esime esyalarımı verdiler bana önlük falan verdiler tabi ben bu ara cok duygulandım ona belli etmiorum onlar dısarı ben ileri odalara beni hemen ultrasona aldı baktı bi bayan doktor sonra yan odaya elinde bi cubuk suyumu boşalttı ben tabi ilk doğumum ya anlamıyorum işlemi yapınca anlıyorum suyumu boşalttı dedim. sonra sancı odasına aldılar 2 kişi yatıo 3.de ben oldum. biri sezeryanı beklio yemek yemiş onun tuzu kuru diğeride sancı cekio ama ne sancılar bana serum ve nst bagladılar basladık sancı cekmeye ben tabi önceden hazırlanmısım bagırmayacagım die bi kere bile bagırmadm bagırmıyorum ama icimden bi daha asla doğurmam keske sezeryan olsaydım die geciriorum derken yandaki kadını bi saat icinde doguma aldılar 3.dogumuymus hemen acıldı gitti.. ben diorum annemler asagıda ben doguramayacagım bugn milleti ayaklandırdım. sonra bosalan yataga bi kadın geldi 2.doğumu ve nasıl bagırıo onu gördükce ben korkuyorum diorum ki onun kadar olunca sancılar ben dayanamayacagım demekki hala cok az benm die korktukca korkuyorummm kadına doktorlar kızıo kıpırdama bak suna daha ilk dogumu yazık diolar ama kadın her snacıda kendinden gectikce bende korkuyorum neyse saat ilerlio hava kararıo ben doktor acıklıgı kontrol ettikce ne kadar sürer diorum belli olmaz ilk senin daha diolar ben tabi daha cok korkuyorum ama acıklıgım 7 cm olmus yanda bagıran kadınında 7 cm sonra ıkınmamı sölediler basımda doktor ıkınmayı ögretio ben ıkınıorum nerdeyse nefessiz kalıyorum daha güclü ıkın sana güveniyim masada ıkınacagına alacaagım söz dio ama ben elimden geleni yapıorum ama cok yoruldum artık derken yandaki bagıran kadınıaldılar dogumhaneye tekerlekli sandalyeyle ben tabi yıkıldım resmen nie beni almıyosunz ben doguramayacakmıyım die doktor son kez ıkın söz dedi: tam umutlarımtükendi ben bu işi yapamayacagım herkes boşa ayaklandı artık ölüyüm kurtuluyum Allahım die icimden gecirirken hadi sandalyeye dogumhaneye gidioruz dedi... ben tabi seviniyorum ama garip sevinc cünkü artık ne olursa olsun ama kurtuluyum sonuca ulasıyım canımdan olacagım korkusu yasıyorum ... canım kızımı bile düsünemiyorm.. tabi bu iç konuşmaları yaparken hala bagırmıorum.. sonra dogum haneye gectik ben demirleri tuttum 3 bayan doktor alttaan epizyotomi kesisi yapıo bişeyler yapıo ben ıkınıorum nerdeyse ölecgm hal kalmadı o esnada bi erkek doktor sana yardım edecegm son kez ıkın dedi ve karnıma dirseği ile bastırdı ve kızımın geldiğini ve sesini duydummm:) o kadar rahatladım ki tabi soruyorum sacı ne renk d,ie esim sarısın ben esmer hep kumral veya sarı bi kız düsünüyorum yada gözler en azından renkli bi baktım simsiyah saclı bi kız saat 16:20 ipek kızım yanımda... ben artık ordan cıkmak kacmak istiorum kızım yanımda aglayınca dayanamıorum ama bana dikişi atılıo iki kere uyuşturdular ve 40 dk dikiş sürdü bacağım uyuştu dondum artık yalvarıorum nolur bitsin die en az sancı kadar zor bi dikişti.. bebeğimmle ilk gecemiz zordu sütüm 3.gün geldi lohusalıkla ilgili her türlü depresyonu yasadım suan 16.günümz gaz problemimiz var ama ben cok mutluyum bebişim yanımda onun sevmelik olma zamnlarına gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Sunu düsünüyorum hakikaten normal dogum gibi farklı ve Allahın mucizesi yokmus her türlü zorluguna ragmen.. ve anneler hicbişey yapmasa sadece dogum yapsa annelerin hakkı ödenmez………….

ya benim sıpa dün bütün gün uyudu rahatlayınca, gece de nöbet tuttuk sabaha kadar 6.30 da yatabildim ancak.. 12 de kalktım, arada uyandık tabi 9 da.. bide misafir geldi hayırlı olsuna, birazdan eşim gelecek ben salak gibiyim hala, ne yemek var ne bişi.. benim sıpa yine uyandı viyaklıyo.. ay biz ne zaman düzene girecez..

Selam kızlar. Ya geçmişe baktım da şöyle bir, Allah bebeklerimizden bahsettiğimiz günleri de gösterdi diye gözlerim doldu. Zaman ne çabuk geçiyor. Biz de kızımla birbirimize alıştık artık. Uykusuz geceler oluyor haliyle, olsun. Uykumu bölen ağlamasını bile dünyanın en harika ezgisi gibi dinliyorum, tabi dünyanın en kısa ezgisi olması içn de popomu hızlıca yataktan kaldırıp yanına gidiyorum kuşumun Emme sorunumuz vardı, çok şükür bitti. Ama ben bir ay sonra işe döneceğim için biberona da alıştırdım. Bebeğim emdikten sonra kalan sütümü sağıp arada biberonla da veriyorum. Meme şaşkınlığı yaşamadı şükür. Yalnız kızımın emme güdüsü fazlaca güçlü, tokken bile emmek istiyor, biz de doktorumuzun tavsiyesiyle şimdiden yalancı emziğe de başladık. Biberon, meme, emzik ancak kesiyor minik cadıyı Bu arada ben iki haftada hamile kaldığım kiloya indim. Sütümü hem sağıp hem bebeğimi emzirdiğim için sanırım, süt üretimim oldukça arttı. Naçizane tavsiyem, tatlılara değil de suya, meyve sularına ağırlık verin beslenme düzeninizde. Bir de uykuyu iyi alınca süt daha bol oluyor. Sağdığım için ölçüler konusuna bi hayli deneyim edindim bu üç haftada Emzirmek gerçekten anne için de çok sağlıklıymış, onu öğrendim. Karnım neredeyse dümdüz oldu. Rahim hızlıca toparlandı. Pilates yapmış olmamın da etkisi var sanırım. Sizlere doktorunuz ne kadar zaman sonra spor önerdi? Ben altı hafta dolduğunda başlayabilicem. Şimdilik sadece yürüyüş yapıyorum. Bebişlere odaklanıp kendimizi salmayalım, yaz gelince kaçacak delik ararız valla sonra Aşk sarhoşuyuz şimdi, farkında değiliz ama toparlanmak için uzun zamanımız var. Hazır emziriyorken iyi değerlendirelim bence. Tabi abartmadan. Ayda iki kilodan fazla vermek de sütün kalitesini bozuyormuş. Tatlıları abartmadan, sporu, yürüyüşü ihmal etmeden, bebişlerimizin bakımını ve ihtiyaçlarını önceleyerek şöyle yaza kadar kollarımızı dolduran sağlıklı tombiş bebeklere sahip güzel anneler olalım

Çok sevindim yaa. Kaç zamandır senden böyle bi haber bekliyorduk. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. normal doğum yapmışsın iyi olmuş. inş. en kısa zamanda dikişlerinin ağrısı geçer. bebişinle güzel günler geçirirsin inş....

slm kızlar ben bu topiğin 2. doğum yapan üyesiyim 10 ekimde minik kızım esilayı dünyaya getirdim. genel anastezi altında sezeryanla doğum yaptım daha doğrusu yapmak zorunda kaldım.. benim doğum hikayem şu:3 ekimde normal kontrole gittiğimde açılmamın 3 cm in üstünde olduğu ve rahim kanalının normal doğuma hazır olduğunu öğrendim uçarak eve geldim 1 hafta boyunca hergün dr.a gittim açılmam güzeldi ama son konrtolde kızımın kalp atışları düştü bana hava verdiler eşimle şaşkına döndük aslında zaten benim doğumuma 2 hafta vardı 1 kasımdı tahmini doğum tarihi neyse acilen ultrasona aldılar bir de baktık bizim yaramazın suratı ters dönmüş.. doktorum (sağolsun yavrumu o kurtardı ) istersen ısrarla normal dersen alırız ama bebk solunum sıkıntısı çekiyo dedi ve kanalda kalması sırasında kaybetme ihtimalin var.. eee tabi bunu göze alamazdım acilen sezeryana alındım.. iikide alınmışım bebişim ciğerlerindeki problemden dolayı 10 gün küvezde kaldı çok şükür 5 gün sonra 2 aylık olcak şimdi ise iflahımı söküyo gece gündüz uyumuyo kolik denilen başbelası rahat bırkmıyoki bebeğimi ve bu yüzdende kucaktan indiremiyorum dr.umuz şevkat ister tedavisi yok korkma kucağına almaktan kaçınma diyo ağladımı gezdir onu kucağında diyo 5 buçuk kilo çocuğu 4 saat durmadan gezdirmekten bel fıtığı olmazsam iyidir :))))) hepinize kucak dolsu sevgiler bebişlerinizle sağlıklı günler diliyorum.......

sarılık olmaması için ne yapmalıyız ?
emmediği için süt gelmiyormuş
süt gelmediği için de sarılık oluyormuş
mamaya başlanıyormuş bunların olmaması için ne yapmalıyız bilen yazsın lütfen

Allah analı babalı büyütsün
maşallah 5 buçuk kilo mu bebeğiniz kaç kilo doğdu
kolik denilen başbelası ne acaba?

Allah analı babalı büyütsün
maşallah 5 buçuk kilo mu bebeğiniz kaç kilo doğdu
kolik denilen başbelası ne acaba?

sağolasın canım.. Kızım 2.860 doğdu aslında küçüktü 47 cm di ama bir anda ne oldu anlamadım doktor kontrolünde 5 buçuk kilo olduğunu ve 55 cm olduğunu görünce şok oldum :)))))))))))))

sağolasın canım.. Kızım 2.860 doğdu aslında küçüktü 47 cm di ama bir anda ne oldu anlamadım doktor kontrolünde 5 buçuk kilo olduğunu ve 55 cm olduğunu görünce şok oldum :)))))))))))))

bu arada kolik önlemeyen sebebi bir çok şey olabilen ama 3. hafta başlayıp 4. aya kadar süren şiddetli karın ağrısı genelde günün aynı saatinde başlayan ve önlenemeyen çığlık şeklinde ağlama nöbetleri tedavisi sadece sabır napalım sabrediyoruz

[ selam kızlar... doğum yapıp meleklerini kucaklarına alanları kutluyor bebişleriyle hayırlı uzun ömürler diliyorum.. henüz anne olamayanlara da dua ediyorum güzel rabbim onlara da bu duyguyu en kısa zamanda tattırır inşallah...
11.11.2011 tarihinde bebeğimi kucağıma aldımm. epidural sezeryan doğum yaptım. bebeğimi sağlıklı bir şekilde bana verdi rabbimm.. harika bir duyguuu...yüce rabbime şükürler olsun.isteyen herkese versin yüce allahımmm..
bugün 25. günümüz.. doğumdan sonra sarılık sorunumuz oldu yeterli beslenemediği için.. emzirmeye ek olarak biraz mama vererek bazen şekerli su vererek çok şükür atlattık.. gaz sancılarımız var bu günlerde biraz fazla ağlıyor bebişim. ılık bezlerle ayaklarına karnına sıcak uyguluyoruz bir de kimyonlu su veriyoruz hafifletiyor sancılarını... altını ıslak mendille temizlerken çok huysuzlanıyordu şimdi ılık su ve pamukla hallediyoruz çok huzurlu değiştiriyoruz..
yaşadıklarımı paylaşmak istedim . biraz düzensiz oldu ama idare edin :)
sevgiyle........

Son düzenleme:
Kizlarrrr ben geldim kisacik yazip gidiyorum hazir kizim uyuyorken.. Anneligin yavastan keyfibe variyirum ilk gunler endiseden sikintidan stresten ve $oktan uyuyamamustim.. Ayrica dogumum surpriz oldugu ve dogum oncesi ufak bi komplikasyon yasadigim icin dogurduguma hala inanamiyorum.. Hastaneye gelenler gidenler derken eve ciktigimda ufak capli bi saskinlik yasadim..
Bugun tam 2 haftalik olduk teyzeleri
Onun her saniyesine sukrediyorum.. Su zor alisma donemi bir gecsin insallah eskisi gibi yazisiriz cok ozledim o gunlerimizi

peki süt almadıgı için sarılık geçirdi mi?
çok soruyorum ama merak ediyorum hele bu topiğe girince sanki yarın doğum yapacakmışım gibi hissettim

önemli değil cnm geç cvp verdim kusura bakma sarılığı küvezde atlattı hafif olarak ama çok şükür öyle bir sıkıntımız olmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…