- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.541
Arkadaşlar bızım kırkımız gecen hafta cıktı. ben hemen adet oldum dün yeni bitti, adet olan var mı benım gıbı ?
Kızlar herkesin bebeği kusuyor galiba benimki gibi. Annem bunun normal olduğunu söylüyor. Bebekler emdiğinin fazlasını çıkarır diyor. Hatta bir gün ya çok emdi ya verdiğim şurup soğuk geldi miğdesine öyle bir kustu ki sanki bir bardak benim üstüm oğlanın üstü koltuk heryer ıslandı o derece. Ayrıca benim dikkatimi çeken genelde emmeden sonra altını açtığım için mi bilmiyorum her altını açtığımda biraz biraz kusuyor. Sizin ki de altı açıldığı zaman mı kusuyor genelde? Gerçi o altı açıldığında kusuyor dediğim bir iki tatlığı kaşığı kadar en fazla ağzının kenarından sızdırma o anlattığım zaman ki gibi bir kusma değil.
Kızlar herkesin bebeği kusuyor galiba benimki gibi. Annem bunun normal olduğunu söylüyor. Bebekler emdiğinin fazlasını çıkarır diyor. Hatta bir gün ya çok emdi ya verdiğim şurup soğuk geldi miğdesine öyle bir kustu ki sanki bir bardak benim üstüm oğlanın üstü koltuk heryer ıslandı o derece. Ayrıca benim dikkatimi çeken genelde emmeden sonra altını açtığım için mi bilmiyorum her altını açtığımda biraz biraz kusuyor. Sizin ki de altı açıldığı zaman mı kusuyor genelde? Gerçi o altı açıldığında kusuyor dediğim bir iki tatlığı kaşığı kadar en fazla ağzının kenarından sızdırma o anlattığım zaman ki gibi bir kusma değil.
kızlar size bir sorum olacak bebeklerinizin belli bir uyku düzeni var mı? gece şu saatler arasında gündüz şu saatler arasında uyur gibi? Benim oğlan şu an iki aylık geceleri bir uyku düzeni var saat 24.00'den 04.00-04.30'a kadar dalgın bir şekilde uyuyor, daha sonra emiyor altnı temizliyorum bunlar biter bitmez tekrar uyuyor ama kesik kesik mıkırdana mıkırdana hep beşiğini sallıyorum o aralar sonra 07.30'da sancıyla ağlayarak uyanıyor taki bir daha ki geceye kadar gün boyu 10 dk., yarım saat, en fazla bir saat farklı zamanlarda uyuyup uyanıyor. Her gece saat 21.00'de erken uyusun diye ışıığı kapatıp gece lambasını da yakıyorum halbuki yine de erkenden uyutamıyoruyorum. Ben mi bir uyku düzeni oluşturmayı beceremedim acaba yoksa daha erken mi? Sizde durumlar nedir merak ettim.
kızlar size bir sorum olacak bebeklerinizin belli bir uyku düzeni var mı? gece şu saatler arasında gündüz şu saatler arasında uyur gibi? Benim oğlan şu an iki aylık geceleri bir uyku düzeni var saat 24.00'den 04.00-04.30'a kadar dalgın bir şekilde uyuyor, daha sonra emiyor altnı temizliyorum bunlar biter bitmez tekrar uyuyor ama kesik kesik mıkırdana mıkırdana hep beşiğini sallıyorum o aralar sonra 07.30'da sancıyla ağlayarak uyanıyor taki bir daha ki geceye kadar gün boyu 10 dk., yarım saat, en fazla bir saat farklı zamanlarda uyuyup uyanıyor. Her gece saat 21.00'de erken uyusun diye ışıığı kapatıp gece lambasını da yakıyorum halbuki yine de erkenden uyutamıyoruyorum. Ben mi bir uyku düzeni oluşturmayı beceremedim acaba yoksa daha erken mi? Sizde durumlar nedir merak ettim.
face linkini yollamıcaksınız heralde????
Canım doğum anı hiçbirşey değil birkaç saat geçti bitti. Anı kalıyor sana. ama sonrasında eğer tek başına bakacaksan çok zor oluyor işte. Bende yurtdışındayım iki doğumumu da burada ve normal yaptım. Hiç mi dil bilmiyorsun. ben ilk doğumumda hiç bilmiyordum ona rağmen çok güzel anlaşmıştım doktorumla.
ikinci doğumumda ciddi tansiyon problemim vardı. zaten 16/10 tansiyonla yoğun bakımda iken doğum başladı. sürekli nst cihazına bağlı kalıyorsun ve hem bebeğin kalp atışları hemde senin tansiyonun sürekli kontrol altında tutuluyor. merak etme hiçbirşeyi şansa bırakmıyor doktorlar.
Eğer imkanın varsa epidurali tavsiye ederim. Normal doğuma engel birşey olursa ilacın dozunu biraz artırıp hemen sezeryana çevrilebiliyor. Hemde o ağrılı süreci yaşamıyorsun. Ben doktorlarla hemşirelerle şakalaşarak doğurdum. bebek doğarken kendim aldım elime, ellerimde göbeği kesildi. Normal doğum hiç korkulacak birşey değil. mühim olan her iki doğum şeklindede sonrası. Eğer sonrasında yalnız olacaksan normal doğumla toparlanman daha kolay olur.
canım benim oğlan da aynı gibi . gece 12 de bazen 1 e doğru uyuyor. ben saat 03:30 kendimi sağmak için kalkıyorum. 04:00 de oğlumu uyandırıyorum. 07:30 da yne kalkıyoruz. 08:30 gibi yatıp 10:00 gibi bazen 11:00 e kadar uyuduğumuz oluyor ama mıkırdana mıkırdana. walla ben de yatıyorum. 11:00 de kayınvalidem kahvaltımızı hazırlamış oluyor sağolsun. sonra gün boyu emdkçe 5 dakika 10 dakika. kızlar bin şükür tabiki benim gibi uzun emziren var mı aranızda merak ediyorum. her emzirme sürecimiz 1 saat ,1,5 saat sürüyor. gün içinde en az 6 saat sadece emzirme ile geçiyor. oğlum 2 çekip dalıyor. memeyi çekince uyanıyor, tekrar 2 çekip yine dalıyor. ilk ay aç çocuk ağlar heralde diyerekten, oğlum ağlamadıkça meme vermedim. sadece 400 gr aldı.sürekli uyuyord, gece hiç ama hiç uyanmıyordu. doktor mamaya başlattı. mamaya da alerjimiz var sanırım. 2 haftadır kakamız da kan var. doktorumuz özelde vakit kaybetmeyin, araştırmaya gidin dedi. randevu almayı başarırsak gidiceğiz inşallah. 2 haftadır gün aşırı hastanelerdeyiz. hayırlısı Allahtan.
Kızlar merhaba sanırım herkes facede paylaşımda ben burayı okuyanlardanim... Oğlumun bu sabah bezinde idrar yaptığı bölgede pembe leke gördüm takip ediyorum bakalım tekrarlarsa doktora götürcem... Böyle bişey yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?