2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Arkadaşlar bızım kırkımız gecen hafta cıktı. ben hemen adet oldum dün yeni bitti, adet olan var mı benım gıbı ?

canım benim 37 günde en son olarak sarı akıntıyla temizlenmem bitmişti o bittikten 3 gün sonra 2-3 günlük çok az lekelenmem oldu o adet sayılır mı bilemiyorum. Oğlanın sünneti vardı o aralar kendi kontrolüme gidemedim o nedenle doktora da bu konuyu soramadım. Adet ise 1-2 haftaya günü geliyor o zaman belli olur herhalde.

Kızlar herkesin bebeği kusuyor galiba benimki gibi. Annem bunun normal olduğunu söylüyor. Bebekler emdiğinin fazlasını çıkarır diyor. Hatta bir gün ya çok emdi ya verdiğim şurup soğuk geldi miğdesine öyle bir kustu ki sanki bir bardak benim üstüm oğlanın üstü koltuk heryer ıslandı o derece. Ayrıca benim dikkatimi çeken genelde emmeden sonra altını açtığım için mi bilmiyorum her altını açtığımda biraz biraz kusuyor. Sizin ki de altı açıldığı zaman mı kusuyor genelde? Gerçi o altı açıldığında kusuyor dediğim bir iki tatlığı kaşığı kadar en fazla ağzının kenarından sızdırma o anlattığım zaman ki gibi bir kusma değil.

Son düzenleme:
kızlar size bir sorum olacak bebeklerinizin belli bir uyku düzeni var mı? gece şu saatler arasında gündüz şu saatler arasında uyur gibi? Benim oğlan şu an iki aylık geceleri bir uyku düzeni var saat 24.00'den 04.00-04.30'a kadar dalgın bir şekilde uyuyor, daha sonra emiyor altnı temizliyorum bunlar biter bitmez tekrar uyuyor ama kesik kesik mıkırdana mıkırdana hep beşiğini sallıyorum o aralar sonra 07.30'da sancıyla ağlayarak uyanıyor taki bir daha ki geceye kadar gün boyu 10 dk., yarım saat, en fazla bir saat farklı zamanlarda uyuyup uyanıyor. Her gece saat 21.00'de erken uyusun diye ışıığı kapatıp gece lambasını da yakıyorum halbuki yine de erkenden uyutamıyoruyorum. Ben mi bir uyku düzeni oluşturmayı beceremedim acaba yoksa daha erken mi? Sizde durumlar nedir merak ettim.

Face grubu ile ilgili sorunlar yaşanmış okuduğum kadarı ile bunun üzerine sanırım grup davetini belli kişilere gönderiyorsunuz.. Link gönderirseniz bende face grubuna gelmek isterim

canım eger emzırır emzırmez en az 15 dakıka dik tutmadan yatırıyorsan o zaman cıkarıor biraz. Emzirdikten sonra kolun dayanabılıyorsa yarım saat dık tut hem gazı cıkıyor hem de mıgdesıne tamamen ınmıs oluor ve cıkarmıyor. Masallah dıyım benım kızım hıc kusmadı suana kadar, sen de bır dene,

Cnm benimki de eğer emmeden 10-15 dk içinde altını açarsam daha çıkarmadığı olmamıştı Ben de artk ya altını açmıyorum yarım saat ya da mecbur açıcaksam kafasının altına minik bi yastık koyuyorum o zaman bişi olmuyo Normal ynii

Bunları benmi yazdım die düşündüm bi an , aynı benim oğluşum böyle Annem normal diyo 3 aydan sonra tam düzelmeye başlar dio ama gündüz doğrudüzgn uyumaması garibime gidio.Gündüz o kadar uyumayınca akşam gayet güzel uyur gibi geliyo insana ama hiç bişi farketmiyo Yarın kontrolümz var ,doktora sorucam bn de merak ediyorm.

Canım yazdıklarınla bizimde tıpatıp tutuyor normal heralde daha öncesinde kuzenimde sürekli böyle yapmıştı 3-4 aydan sonra düzene oturdu o yüzden bende aman nasıl olsa uyumuyor diye kendi haline bırakmıyorum dün gece hatta 11 de bir daldı sabah 4:15 de uyandı yavaş yavaş düzene girecek heralde birde mıkırdanması gazından dolayı heralde bazen dalmadan hemen gazını çıkarabilirse aynı şekil 7 ye kadar uyuyor çünkü, gündüzde biraz oyunla yorarsak hem çabuk dalıyor uykuya hem 1 saati bazen geçebiliyor süresi

canım benim oğlan da aynı gibi . gece 12 de bazen 1 e doğru uyuyor. ben saat 03:30 kendimi sağmak için kalkıyorum. 04:00 de oğlumu uyandırıyorum. 07:30 da yne kalkıyoruz. 08:30 gibi yatıp 10:00 gibi bazen 11:00 e kadar uyuduğumuz oluyor ama mıkırdana mıkırdana. walla ben de yatıyorum. 11:00 de kayınvalidem kahvaltımızı hazırlamış oluyor sağolsun. sonra gün boyu emdkçe 5 dakika 10 dakika. kızlar bin şükür tabiki benim gibi uzun emziren var mı aranızda merak ediyorum. her emzirme sürecimiz 1 saat ,1,5 saat sürüyor. gün içinde en az 6 saat sadece emzirme ile geçiyor. oğlum 2 çekip dalıyor. memeyi çekince uyanıyor, tekrar 2 çekip yine dalıyor. ilk ay aç çocuk ağlar heralde diyerekten, oğlum ağlamadıkça meme vermedim. sadece 400 gr aldı.sürekli uyuyord, gece hiç ama hiç uyanmıyordu. doktor mamaya başlattı. mamaya da alerjimiz var sanırım. 2 haftadır kakamız da kan var. doktorumuz özelde vakit kaybetmeyin, araştırmaya gidin dedi. randevu almayı başarırsak gidiceğiz inşallah. 2 haftadır gün aşırı hastanelerdeyiz. hayırlısı Allahtan.

Son düzenleme:

canım inş annem veya kayınvelidem gelecek ama onların gelmesi de kesin değil.. ablamında doğumu var kayınvelikdeminde uçak korkuus var..
benim tansiyonum panik sırasında artabiliyor..acile ağrı ile gittiğim zamanlar 135/85 ve belki daha fazlası da olmuştur. ama normal zamanda 11 /9 mesela bugün 11/9 idi...
bugün dr uma sööyeldiim çarpıntılarım var tansiyonum gün içinde yükseliyor diye. yarın echo mu ne bir şeyler yapılacak..
dr umda epiduralden bahsetti tabi acı duymazsın dedi...
canım senin de tansiyon tam doğum sırasında mı çıktı? gebeliğin ilk aylarında da var mıydı
yavrunu erken mi doğurdun yoksa tam zamanında mı?

Benim tansiyonum gebeliğin başından beri sorun çıkarıyordu.dediğin gibi özellikle heyecan yapınca çıkıyor. doğum esnasında hiç acı hissetmediğim için çıkmadı ama bir defa bebeğin kalp atışları çok düştü ben panik yaptım hemen fırladı tansiyonum. Ondan sonra Doktor kalp seslerini kapattı. Bebeğe birşey olacağı yoksa bile sen paniğinle zarar vereceksin dedi:) 37+3 günlükken doğurdum ama 30. haftadan beri bebek kanala girmiş doğdu doğacak diye bekleniyordu. İlk doğumum 35 haftalıkken olduğu için biz bunu gecikmiş bile kabul ettik

cnm altını açmana bağlı diil.benim bebeğim emdikten sonra 10 dk içinde kusuyor.bazen gazıyla birlikte kusuyor.bence emmeden hemen sonra altını değişme yarım saat geçsin.dik tutmak gerekiyor bebekleri bi yarım saat kadar.sorunlar bitmiyo cnm:)

geçmiş olsun cnm.maşallah ne güzel kayınvalden hazırlıyor.benimki doğumdan 20 gn önce geldi bana.o ağır halimle her gün kahvaltısını akşam yemeğini her şeyini hazırladım hanım 1 de uyanıyordu.iki kez kahvaltı hazırlıyordm.oğlu geleceğine yakın ayaklanıyor iş yapmaya başlıyordu.doğru dürüst işte değil göstermelikyapmasını da istemiyorum çünkü her seferinde başıma kalkıyor.dün atıştık eşimle sürekli dolduruyor.yok yoruldum ablaları oturdu ben hizmet ettim vs.ablamlar bir iş yapmaya kalktığında elinden alıyor kimseye yaptırmıyor.sonrada yardım etmiyorlar ben yapıyorum yaranamadım vs.allah kimseye benimki gibi lafçı sözcü bir kaynana anakuzusu bir eş vermesin. bu yüzden eşimden de soğuyorum açıkçası.bütün kötü davranışlarına rağmen hep annesi haklı yaptığı hiç birşeyde kötü niyet yokmş.eşimle hiç özelimiz yok her şeyimiz annesinin ağzında.defalarca bu yüzden tartışmışız ama banamısın demiyor.kızlar çok doldum kusura bakmayın.eşimle hç konuşup muhabbet etmek içimden gelmiyor.dünden beride konuşmuyoruz allah akıl fikir versin.

ilk zamanlar bizde de vardı ama tam pembe değil kiremit rengi diyorlar...tekrarlamazsa sorun değil...yine olursa sıvı kaybı ile ilgili olabilir..ya terle kaybetmiştir yada aldığı süt dönemsel olarak yeterli değildir demişti doktorum..

buarada ben birebir kimseyi tanımıyorum grupta, facede de yeni açtığım boş bir adres-isimle katılıyordum. sanırım bu durumda sadece burdan devam edebilcem. ordan süt sağımı ile ilgili bilgi almak veya bebeklerin benzer gelişimlerini, rahatsızlıklarını takip etmek daha kolay oluyordur..tekrar oluşan bu oluşumun içinde yer almak isterim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…