- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.581
kızlar merhaba benim kızım 2400 kilo doğdu.şu an 7 haftalık 1 gün süren 37,8 ateşi oldu kanı idrarı temiz çıktı ama çok aktif olan kızım şu aan çok halsiz az emiyor sürekli uyuyor.arada hapşuruyor doktor viral bir enfeksiyon olabilir dedi ama 6 gün oldu iyileşmedi benzer durum yaşayan varmı???
yahu kızlar Allah aşkına biri bana şu face grubuna nasıl dahil olacağımı anlatabilirmi ?? ben annemin hesabını kullanıyorum onun adı olması farkedermi sonuçta ben kullanıyorum ayrıca artyık burda paylaşım olmuyo o günleri özledim bare arkadaşlarla hasret giderim yahu ee ben kıdemli anneyim kasım derken ekimin başında doğum yaptım kızım 3 aylık oldu işim azaldı :)) şimli lak lak zamanı bunalımdan az kurtulayım yahu
sevdalinkacım ben gece 11 gibi altını açıyorum.sabah 6-7 de tekrar açıyorum.gece almıyorum ayrıca.benim gibi yapan arkadaşlar varmı bilmiyrm
Walla canim benim oglumda bol cisli,almazsam Allah Allah:)))Valla benim sıpa çok mu emiyor bilmiyorum ama o kadar süre bezini değiştirmesem benimkinin çişleri taşar her tarafa çünkü ne zaman altını açsam bezi dopdolu oluyor ve genelde en fazla 3-4 saatte bir değiştiriyorum
Benim oglusumda bu hafta oldu canim 3 gün kakasini yapamadi 4.gün depoladiklarini hepsini cikardi 2 gündür yine yok bisey,depolama safhasinda herhalde :)))) Kizimda aynisiydi birkac ay sürer bu durum,6. aydan sonra tamamen oturur.Arkadaşlar size yine bir sorum olacak . Benim oğlum son iki haftadır bazen 2-3 gün hiç kakasını yapmıyor ve ardından acayip bir şekilde üstüste bezini dolduruyor. Bunun internette normal olduğunu okudum ve uzman doktor videolarından dinledim. Bu kadar olan bebekte kabızlık olmazmış zamanla düzene girecekmiş. İlk çok telaşlandım ama şimdi içim rahat. Acaba bizimle aynı durumu paylaşan var mı aranızda?
2 gece öncesi çok kötü birşey oldu kızlar yeni yeni atıyorum üzerimdenoğlumu emzirdim kendi bıraktı çok neşeliydi hemen kucağımdan bırakmadım baştan gözleri kaydı uyuyacakmı acaba dedi çenesi düştü hemen dudakları morardı korkuyla hemen dik tutmak istedim kolları falan düştü oğlum ne oluyo derken gözlerini açtı kocaman soluk alamıyor çırpınıyor sırtına vurdum resmen rahat 50 cm uzağa fırlatarak kustu sonra tekrar kötü oldu tam o sırada da eşim eve giriyordu enes diye bağırdım geldi kucağımdan aldı ne yaptığını bilmiyorum olduğum yere yığılmışım eşim teselli vermeye çalışıyo bak gülüyor birşeyi yok kendine geldi diye söyleniyordu kafamı kaldırdım eşimin bütün üstü kusmuk nerden çıktı o kadar süt sanki hiç eritmemiş hemen kucakladım hüngür hüngür ağladım aman kızlar gözünüz önünden hiç ayırmayın yerine koyup birşeyler yapmak için kalksaydım belki şimdi oğlumu kaybetmiştim düşünmek bile istemiyorum Allah yavrularımızı bize bağışlasın şimdi mutfağa bile gitsem pusetine koyup yanıma alıyorum gerçi Allah yazdıktan sonra önüne geçilmez ama o vijdan azabı ilede yaşayamam heralde
kızlar merhaba benim kızım 2400 kilo doğdu.şu an 7 haftalık 1 gün süren 37,8 ateşi oldu kanı idrarı temiz çıktı ama çok aktif olan kızım şu aan çok halsiz az emiyor sürekli uyuyor.arada hapşuruyor doktor viral bir enfeksiyon olabilir dedi ama 6 gün oldu iyileşmedi benzer durum yaşayan varmı???
2 gece öncesi çok kötü birşey oldu kızlar yeni yeni atıyorum üzerimdenoğlumu emzirdim kendi bıraktı çok neşeliydi hemen kucağımdan bırakmadım baştan gözleri kaydı uyuyacakmı acaba dedi çenesi düştü hemen dudakları morardı korkuyla hemen dik tutmak istedim kolları falan düştü oğlum ne oluyo derken gözlerini açtı kocaman soluk alamıyor çırpınıyor sırtına vurdum resmen rahat 50 cm uzağa fırlatarak kustu sonra tekrar kötü oldu tam o sırada da eşim eve giriyordu enes diye bağırdım geldi kucağımdan aldı ne yaptığını bilmiyorum olduğum yere yığılmışım eşim teselli vermeye çalışıyo bak gülüyor birşeyi yok kendine geldi diye söyleniyordu kafamı kaldırdım eşimin bütün üstü kusmuk nerden çıktı o kadar süt sanki hiç eritmemiş hemen kucakladım hüngür hüngür ağladım aman kızlar gözünüz önünden hiç ayırmayın yerine koyup birşeyler yapmak için kalksaydım belki şimdi oğlumu kaybetmiştim düşünmek bile istemiyorum Allah yavrularımızı bize bağışlasın şimdi mutfağa bile gitsem pusetine koyup yanıma alıyorum gerçi Allah yazdıktan sonra önüne geçilmez ama o vijdan azabı ilede yaşayamam heralde
Kasım Annelerinin Kadinlar Kulubu Facebook Grup Adresi : Kasım Anneleri Facebook Grup
buyrun linki !
aynı mesaj ıkı kere cıkmıs yazmadım sanıp tekrar yazdım
Çok geçmiş olsun canım. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Benim oğlan da bir kere büyük insan gibi aşırı derecede kusmuştu. Gaz için verdiğim şurubun biraz soğuk gelip miğdesini üşütmüş olabileceğini düşünmüştüm ben. Senin de öyle bir durum olmuş olabilir mi acaba? Dediğin gibi çok dikkat etmek lazım bu kadar küçükken ama lavobaya giderken yalnız bırakmak zorundayız Allahım sana emanet demekten başka şansımız yok. İnşallah bir daha olmaz. Sen de çok kafana takma Allah korur küçük meleklerimizi.
geçmş olsn cnm.gerçekten tek bırakmamak gerekiyor.bende bebeğimi hamağa yatırmştım.yanında oturuyodum bi baktım yandı yüzüstü dönmüş nefes alamıyor çırpınıyor.çok korktum nasıl kucakladığımı bilemedim.üstelik kusma problemimiz var.korkuyorum açıkçası.
geçmiş olsun cnm.maşallah ne güzel kayınvalden hazırlıyor.benimki doğumdan 20 gn önce geldi bana.o ağır halimle her gün kahvaltısını akşam yemeğini her şeyini hazırladım hanım 1 de uyanıyordu.iki kez kahvaltı hazırlıyordm.oğlu geleceğine yakın ayaklanıyor iş yapmaya başlıyordu.doğru dürüst işte değil göstermelikyapmasını da istemiyorum çünkü her seferinde başıma kalkıyor.dün atıştık eşimle sürekli dolduruyor.yok yoruldum ablaları oturdu ben hizmet ettim vs.ablamlar bir iş yapmaya kalktığında elinden alıyor kimseye yaptırmıyor.sonrada yardım etmiyorlar ben yapıyorum yaranamadım vs.allah kimseye benimki gibi lafçı sözcü bir kaynana anakuzusu bir eş vermesin. bu yüzden eşimden de soğuyorum açıkçası.bütün kötü davranışlarına rağmen hep annesi haklı yaptığı hiç birşeyde kötü niyet yokmş. eşimle hiç özelimiz yok her şeyimiz annesinin ağzında.defalarca bu yüzden tartışmışız ama banamısın demiyor.kızlar çok doldum kusura bakmayın.eşimle hç konuşup muhabbet etmek içimden gelmiyor.dünden beride konuşmuyoruz allah akıl fikir versin.
Canim masaallah oglusuna.Bizim biraz daha var asilara kizimda sorun olmamisti insaallah bundada olmaz.
Bizimde bu ptesi cikti kirkimiz.Benim hic kesilmedi hala lekelenmelerim var,nasil olacak bekliyorum bende.
Benim oglusum hic cikarmadi cok sükür.Cikaran bebkler kilo alirmis tezi cok dogru olmayabilir,bebegin yapisina göre degisiyor bence.Bizim ebemiz bebegi sirtüstü yatirma cikarmasindan korkuyorsan demisti ya yan yatir arkasini destekle yada yüzüstü yatir kafasini yan cevir o zaman kussa bile yana geliyor,sorun olmuyormus.
Oglusum aksamüstleri kalkip gece 12ye 1e kadar 10-15 dakka sekerlemelerle ve emmekle geciriyoruz sonra dalgin uuyukuya geciyor 5-6 gibi kalkiyor emiyor snra 9-10 gibi kalkiyor ondan sonra emiyor gün icinde bazen uyuyor bazen uyumuyor sekerlemeler yapiyor o keyfine göre takiliyor.:)))
Kizlar tamamen gazini cikarmadan yatirmayin bebisleri o zaman daha cok kusma olayi oluyormus.
Allah kolaylik versin canim kayinvaliden konusunda
.sevdalinkacım ben gece 11 gibi altını açıyorum.sabah 6-7 de tekrar açıyorum.gece almıyorum ayrıca.benim gibi yapan arkadaşlar varmı bilmiyrm
geçmş olsn cnm.gerçekten tek bırakmamak gerekiyor.bende bebeğimi hamağa yatırmştım.yanında oturuyodum bi baktım yandı yüzüstü dönmüş nefes alamıyor çırpınıyor.çok korktum nasıl kucakladığımı bilemedim.üstelik kusma problemimiz var.korkuyorum açıkçası.
merhabalar herkese benim bebeğimin göğüslerinde şiş var etrafımdaki herkes ov diyor doktora sordum ovma zamanla geçer dedi ama doğduğundan beri var nerdeyse 45 gün geçtik geçmediler sizlerdede böyle bi sorun varmı ovanınız varmı
canım Allah yardımcın olsun, gerçekten anlayışsız insanlarla geçim olmuyor. benim kayınvalidem gerçekten çok iyi bir insan. ama kendi kayınvalidesi çok fena. etmediği cefa kalmamışki, hala daha devam ediyor.cefa dediğim fiziksel değil. kılıç gibi sözler ediyor. öyleki bana bile laf ediyormuş ki, daha şivelerini tam çözemediğim için anlamıyorum. gene memleketten gelmiş. kayınvalidemi stres sardı, midesine kramplar giriyor.
lahusalıkta bende süper kadın kompleksi oluştu kızlar. bebeğime çok iyi bakmalıyım, evim tertemiz olmalı. kocamı güleryüzle karşılamalı, çok güzel yemekler koymalıyım önüne. ütüsüz işe yollamamalıyım gibi. tabi bu sıraladıklarımdan hiç birini yapamadıkça krize girdim. sinir, üzüntü, hastalık. ne bebeğime doğru bakabildim(ilk ay 400 gr aldı) ne evime. şimdi koyverdim gitti. kafam rahat. evimi biip götürüyo, yemek ve kahvaltı çıkarmıyorum artık, ütü nasıl yapılıyordu unuttum. biraz zaman bulayım nete takılıyorum.kimseden beklentim olmadığı gibi, kimsenin benden beklediklerine takmıyorum kafamı. walla en etkili süt arttırıcı buymuş. keşke bizim ülkemizde evde yaşlılara bakım hizmeti gibi, lahusalıkta ve gebeliğin ilk aylarında bilgili kişilerce evde bakım hizmeti verilse.tek işin bebeğin olsa. bu iş annelerle, kayınvalidelerle olmuyor çünkü. benim etrafımda o kadar insan vardı. yok süt kaçar, çok süt olmaz, yok yetmez, yetmiyor, aç, aç, aç vir vir vir ilk ay ömrümü yediler. doğru emzirmeyi bile 40 gün sonra netten uyduruk bir powerpoint sunusundan öğrendim.
ben gece zorla uyandırıyorum oğlumu, benim gibi ehl-i keyif. uyandırmasam hiç uyacanağı yok çünkü. 4 gibi. altını açmasam uyanmıyor. her açtığımda ya da altını değiştirdiğimde ise kakasını yapıyor. sürekli kaka yapıyoruz. acaba oğlumun poposu aşındı da ondan mı kakasından kan geliyor bilemedim ki. ishal mi diye korktum Allah korusun tüm bebeklerimizi, doktor normal dedi. pazartesi gastroenterolojiye gideceğiz, Allahtan hayırlısı.
ayy walla çok gerildim okurken, Alah bir daha yaşatmasın inşallah, ne seni ne bizleri.
benim oğlumda arada hapşuruyor. ikişer kere hapşuruyor. babası baronun oğlu diyor benim oğluma. kurtlar vadisinin bir esprisiymiş, polat alemdar bebekken öylemi hapşuruyormuş ne. halası, hadi ordan baronmuş, senin oğlun pırtlar vadisinin poleti diyor. geçmiş olsun canım. inşalah bir şey yoktur
benimki de dün dönüvermiş kendisi. ağlamıyorda hee gel ana döndür beni diye.
merhaba kızlar.hastalık atlatan tüm bebişlerimize geçmiş olsun.biz atlattık çok şükür hastalıkları.uyku düzenimiz pek yok ama çok şükür gece 3-4saat uyuyor emmek için uyanıor tekrar uyuyor.hele uykusu geldiğinde uyuyamadığında çıldırıor.ayrıca kızlar bizim buğün kırkımız çıktı.sizde ilğinç şeyler yapıormusunuz.biz 40taşla yıkadık oğlumu.birde buğün dışarı çıkartıcaz oğlumu öle olurmuş.
kayınvalidemler burda,aramız ii gibi.yap dersen yapıor bişey demediğinde hiçbişey yapmıor.ama bende gece falan uyumadığında veriorum bakıor.saolsun yinede.öle işte hepinizi öptüm.
merhabalar herkese benim bebeğimin göğüslerinde şiş var etrafımdaki herkes ov diyor doktora sordum ovma zamanla geçer dedi ama doğduğundan beri var nerdeyse 45 gün geçtik geçmediler sizlerdede böyle bi sorun varmı ovanınız varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?