- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.601
canım Allah yardımcın olsun, gerçekten anlayışsız insanlarla geçim olmuyor. benim kayınvalidem gerçekten çok iyi bir insan. ama kendi kayınvalidesi çok fena. etmediği cefa kalmamışki, hala daha devam ediyor.cefa dediğim fiziksel değil. kılıç gibi sözler ediyor. öyleki bana bile laf ediyormuş ki, daha şivelerini tam çözemediğim için anlamıyorum. gene memleketten gelmiş. kayınvalidemi stres sardı, midesine kramplar giriyor.
lahusalıkta bende süper kadın kompleksi oluştu kızlar. bebeğime çok iyi bakmalıyım, evim tertemiz olmalı. kocamı güleryüzle karşılamalı, çok güzel yemekler koymalıyım önüne. ütüsüz işe yollamamalıyım gibi. tabi bu sıraladıklarımdan hiç birini yapamadıkça krize girdim. sinir, üzüntü, hastalık. ne bebeğime doğru bakabildim(ilk ay 400 gr aldı) ne evime. şimdi koyverdim gitti. kafam rahat. evimi biip götürüyo, yemek ve kahvaltı çıkarmıyorum artık, ütü nasıl yapılıyordu unuttum. biraz zaman bulayım nete takılıyorum.kimseden beklentim olmadığı gibi, kimsenin benden beklediklerine takmıyorum kafamı. walla en etkili süt arttırıcı buymuş. keşke bizim ülkemizde evde yaşlılara bakım hizmeti gibi, lahusalıkta ve gebeliğin ilk aylarında bilgili kişilerce evde bakım hizmeti verilse.tek işin bebeğin olsa. bu iş annelerle, kayınvalidelerle olmuyor çünkü. benim etrafımda o kadar insan vardı. yok süt kaçar, çok süt olmaz, yok yetmez, yetmiyor, aç, aç, aç vir vir vir ilk ay ömrümü yediler. doğru emzirmeyi bile 40 gün sonra netten uyduruk bir powerpoint sunusundan öğrendim.
inşallah olmaz canım.
.
ben gece zorla uyandırıyorum oğlumu, benim gibi ehl-i keyif. uyandırmasam hiç uyacanağı yok çünkü. 4 gibi. altını açmasam uyanmıyor. her açtığımda ya da altını değiştirdiğimde ise kakasını yapıyor. sürekli kaka yapıyoruz. acaba oğlumun poposu aşındı da ondan mı kakasından kan geliyor bilemedim ki. ishal mi diye korktum Allah korusun tüm bebeklerimizi, doktor normal dedi. pazartesi gastroenterolojiye gideceğiz, Allahtan hayırlısı.
ayy walla çok gerildim okurken, Alah bir daha yaşatmasın inşallah, ne seni ne bizleri.
benim oğlumda arada hapşuruyor. ikişer kere hapşuruyor. babası baronun oğlu diyor benim oğluma. kurtlar vadisinin bir esprisiymiş, polat alemdar bebekken öylemi hapşuruyormuş ne. halası, hadi ordan baronmuş, senin oğlun pırtlar vadisinin poleti diyor. geçmiş olsun canım. inşalah bir şey yoktur
benimki de dün dönüvermiş kendisi. ağlamıyorda hee gel ana döndür beni diye.
nefise_onur
öncelikle senin yazdıklarını okurken ağlıcaktım neredeyse aman dikkat et canım yaa ben de hep uzaklaşınca aklıma kötü kötü senaryolar getiriyorum eşim odada yatağında yatsın diyor gündüzleri de ama ben gözümün önünden ayırmak istemiyorum allahım bi daha yaşatmasın sana çok şükür ki bişey olmamış.
iki gündür kızım hiç bir neden yokken en fazla yarım saat uyuyor anlayamadım ne oldu burnu akmıyor ateşi yok hatta altını falan değiştirirken gülüyor ama uykusu gelince çok huzursuz bi de uyanırken ellerini kaldırıyor korkuyor gibi doğuduğundan beri en çok dikkat ettiğim şey güven duygusunu vermek hiç uyanırken ağladığı da yok ağlamadan alıyorum anlayamadım bu huzursuzluğunu sizler de böylesıkıntı yaşayan var mı?bi de geçenler de bebeğimde atopik egzama çıktı cildi çok hassasmış süt ve süt ürünleri yeme dedi doktorum bir süre yemedim şimdi tekrar yemeye başladım sanırım onda değil çünkü geçti cildi anlayamadık nedenini belki çikolatadır diye düşünüyorum ben bi ara çok fazla tüketmiştim ama şimdi sıkıntısı yok çok şükür aloe veralı sıvı sabun kullanıyorum forever diye bi marka var tamamen saf aloevera varkatkı maddesi hiç bişey yokmuş göz de yakmıyor hassas ciltler için tavsiye ederim
bizde de var .içinde süt var sanırım.sıkma ovma hıcbıse yapma
nasıl teşekkür edecegımı bılemedım.senı çok seviyorum:))
nefise_onur
öncelikle senin yazdıklarını okurken ağlıcaktım neredeyse aman dikkat et canım yaa ben de hep uzaklaşınca aklıma kötü kötü senaryolar getiriyorum eşim odada yatağında yatsın diyor gündüzleri de ama ben gözümün önünden ayırmak istemiyorum allahım bi daha yaşatmasın sana çok şükür ki bişey olmamış.
iki gündür kızım hiç bir neden yokken en fazla yarım saat uyuyor anlayamadım ne oldu burnu akmıyor ateşi yok hatta altını falan değiştirirken gülüyor ama uykusu gelince çok huzursuz bi de uyanırken ellerini kaldırıyor korkuyor gibi doğuduğundan beri en çok dikkat ettiğim şey güven duygusunu vermek hiç uyanırken ağladığı da yok ağlamadan alıyorum anlayamadım bu huzursuzluğunu sizler de böylesıkıntı yaşayan var mı?bi de geçenler de bebeğimde atopik egzama çıktı cildi çok hassasmış süt ve süt ürünleri yeme dedi doktorum bir süre yemedim şimdi tekrar yemeye başladım sanırım onda değil çünkü geçti cildi anlayamadık nedenini belki çikolatadır diye düşünüyorum ben bi ara çok fazla tüketmiştim ama şimdi sıkıntısı yok çok şükür aloe veralı sıvı sabun kullanıyorum forever diye bi marka var tamamen saf aloevera varkatkı maddesi hiç bişey yokmuş göz de yakmıyor hassas ciltler için tavsiye ederim
merhaba nehirada bende bazen aynı sıkıntıları yaşıyorum senin gibi bende güven duygusunu kazansın diye hiç ağlatmamaya çalışıyorum bizimde bir günümüz diğerini tutmuyor iki gün öncede benim kızım gündüz 11 den gece 3 kadar toplasan 1 saat edecek kadar uyudu ve çok huzursuzdu uykusu var belli ama uyuyamıyor ateşi yok görünürde herhangi birşeyi yoktu mızıldanıp durdu. bir doktor akrabamız bebeklerin saati saatini tutmaz bunlar normal dedi yinede ben böyle durumlarda çok panik oluyorum o gecenin sabahında sıkıntıdan dudağımda uçuk çıktı Allah hepimize kolaylık versin ve bebeklerimizi korusun
bebeğin memişinde süt mü oluyor anam ilk kez duydum böyle bişeyi
rica ederim güle güle kullan
Kizlar bebisleri aglatmamanin güven duygusuyla ilgisi yokmus emzirirken gösünden kokusunu almasi vede emerken göz kontagi kurmak güven duygusunu gelistiriyormus.
merhaba nehirada bende bazen aynı sıkıntıları yaşıyorum senin gibi bende güven duygusunu kazansın diye hiç ağlatmamaya çalışıyorum bizimde bir günümüz diğerini tutmuyor iki gün öncede benim kızım gündüz 11 den gece 3 kadar toplasan 1 saat edecek kadar uyudu ve çok huzursuzdu uykusu var belli ama uyuyamıyor ateşi yok görünürde herhangi birşeyi yoktu mızıldanıp durdu. bir doktor akrabamız bebeklerin saati saatini tutmaz bunlar normal dedi yinede ben böyle durumlarda çok panik oluyorum o gecenin sabahında sıkıntıdan dudağımda uçuk çıktı Allah hepimize kolaylık versin ve bebeklerimizi korusun
Bizimde Perşembe günü aşı ateş yapar diyorlar bende tedirginim bakalımmerhabaa
ikinci ay aşısını yaptırdınızmı karma aşıyı
sıkıntı oldumu
benim perşembe günü olacak tedirginim o yüzden
ayy evet aynı şeyi yaşamışız insan o sıkıntı çekince napcanı şaşırıyor neyseki bugün ve dün iyiydi düzeldi bir gün çektirdi bize ama. sanırım dediğin gibi anı anını tutmuyor
Canim benim kizimla oglum arasinda 3 yil 2 ay var,bence güzel sadece kardes kiskancligi kötü oluyor ama bütün yaslarda ister istemez oluyor o kardes kiskancligi,dedigin gibi zaman arttikca bir daha bebek yapma fikrine sicak bakilmiyor.Bir daha bebek düsünüyorsan cok fazlada uzatma derim.nehirada bende okul öncesi öğretmeniyim meslektaş olmamıza sevndmdediğin gibi çocuk olduktan sonra bebekler konusunda bildiğim hersey sıfırlandı sanki çocuk yönlendiriyo herseyi nasıl bişeymiş bu annelik çocuk cok uyursa niye uyanmadı diye şaşıp kalıyorum.uyumasa nye uyumuyo bişey mi oldu diorum böyleyken aslında 2.bebek fikrinden korkarken bi yandanda çok geciktirmesem mi bu sıkıntılar rahata alışınca çkilmez galiba gerçi ne xaman kısmetse o zamn olur ama ARKADASLAR HEPİNİZE SORUYORUM ÖZELLİKLE İLK BEBĞİ OLANLAR İKİNCİYİ Bİ DAHA NE ZAMAN DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
kızlar merhaba.ya kızlar benm oğluşum acaip elinde oynatıor bizi.uyanıkken ya kucakta,ya anakucağında sallanıor.uyurkende ayakta uyuyacak.yani yalnız kalmak istemior.uyuyunca biraz dinlenioruz,ama bizi yoruor baya.birde korkuorum böle huy edinmesinden.işllh büyüdükçe bunu huy edinmez.sizlerin ki nasıl?uyurken falan nasıl.nasıl uyutuorsunuz merak ediorum.gerçi hastalık atlattığımızdan herkes aman hastalanmasında dior bende tabikiii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?