2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar gazdan bahsetmişsiniz geri sayfalarda gündüzleri emdikten sonra biraz bekleyin ve midesini omzunuza koyun şeyma bir gaz çıkarıyo sanki herif gazı pufff bugüne kadar gaz sorunu yaşamadık alttanda çıkarıyo çok şükür ama geceleri uğraşmayın gaz çıkartmaya eğer ağlarsa dediğim gibi midesini omzunuza koyun bekleyin bizimki o arada ağlıyo gazından korkuyo 10 saniyede puff ediyo sonra gülmeye başlıyo inanın emzirdikden sonra normal tutarsam gazı çıkmıyo dediğim gibi midesini omzuma koyuyorum deneyin.... emzik de bana yardımcı oldu bizim kız biraz emmeci hep beni emmek istiyo bunun için emziğe alıştırdım çok rahat oluyo emzik olmazsa uyumuyo

kızlar bebekleriniz eğer yoğurt kesiği gibi arada ağzının kenarında geliyosa bu süt yarıyo demekmiş birde su gibi gelirsede az az kusarsa bu da emdiği süt fazla geldiğinden oluyomuş size çok şey anlatmak istiyorum ama şeymanın yerine ben geceyle gündüzü karıştırdım yatsam iyi olucak kendinize ve bebişlerinize iy bakın allaha emanet olun...

evet canım hastalanınca huy değiştiriyormuş bebekler bende ayakta sallıyorum geceleri sallamadan uyumuyor ama uyku düzeni için mecbur kaldık yoksa çok uzun saatler uyumuyor iyimi yaptım bilmiyorum ama aman kucağına alma alışır ayağına alma falan diyenleri ben pek aldırmıyorum sonunda belki benim için kötü olacak ama hoşlandığı herşeyi yapıyorum o zaman daha huzurlu oluyo gündüz oynarken zamanla uyuya kalıyor bazende dalamadığında eeee yapıyo benim gibi anlıyorum uyumak istediğini biraz sallayınca uyuyor benim yerime ninnisini kendi yapıyo oğluşum.

bende 2 ci aşıdan korkuyorum bizimde haftaya pazartesi sonra bursaya gideceğim ananemize oğlumla orda atlatacağız inşallah evde kalmak istemiyorum pofuduğunu çok güzel alıştırmışsın anlaşılan biraz uykuya da düşkün bizim nerde 7 yi zor yapıyoruz mıkır mıkır bende midesini dizime doğru koyunca çok çabuk çıkıyor gazı arada su gibi çıkarıyo çok az altını açarken genelde bende tükürükmü çıkarıyo dedim. yoğurt gibi parça parçada çok az geğirirken çıkarıyo herlade geğirirken ağzına geliyor demiştim sevindim yaramasına bizimkide çok emziğine düşkün özllikle uyuyacakken ninnisine başlayınca ağzına veriyorum acayip sesler çıkarıyo yiyesim geliyo
inşallah aşıyı hayırlısı ile atlatırsınız allah şimdiden yardımcınız olsun şifalar versin

bence doktora sor. cünkü bizim doktor kesinlikle ellemeyin dedi..

bizde de var .içinde süt var sanırım.sıkma ovma hıcbıse yapma

merhaba benim bebeğiminde gögüsleri şişti bizede ilk zamanlar ovun dediler doktora sorduk kesinlikle ellemeyin dedi iltahap kapar çok kötü olur dedi biz hiçbirşey yapmadık kendiliğinden geçti

sağolun kızlar bugün biraz daha inmiş durumda baya şişmişti yavrumu emzirirken bile korkuyordum bastırırımda acır diye inşallah biran önce gecer gaz sıkıntısı ceken varmı peki :)

evet canım yaa uyku konusunda aynen dediğin gibiyim nerde çalışıyorsun ben istanbuldayım müdür yardımcısıyım ama yaza doğru istifa etcem malum bebek olduğu için yaz tatiline ihtiyacımız var öğretmenliğe geçip yarım gün çalışmayı düşünüyorum.ikinci çocuk da normalde hamile kalmadan önce düşünüyordum ama şimdi en azından bir süre ara verdikten sonra istersem düşünürüm diyorum çok uzak görünüyor yani:)

ikinci aşıdan bir gün önce ateş düşürücü fitiller var ya onların yarısını verirsek ateşi yükselmeden düşürebiliyormuşuz ben de ikinci ay aşılarımızı yaptırırken çok korkuyorum önceden vereceğim fitili muhakkak ateşi çıkıyor diyorlar öncesinde verirsek huzursuzluğu da olmazmış ben önceden vercem valla korkuyorum şimdiden stresi başladı

canım oğlum beni emerken uyuyakalıyor, halası kucağında sallıyor, babası ayakta gezerek uyutuyor,babanesi ayağında sallıyor, dedesi ise konuşarak uyutuyor. konuşmaya çalışmak acayip yoruyor oğlumu. çok fazla seçenek olduğu için bunlardan özellikle birine alışmadı.

kızlar bebeğimde süt alerjisi çıktı. kakasındaki kan nedenini kısmen bulduk sayılır. doktor bana bir diyet listesi verdi. içinde inek sütü olan herşey yasak. dana eti de yasak. pastalar, kremalar, dondurmalar,alayı yasak. at ve domuz eti serbestmiş ama. görünce bir kahkaha attım. kim yiyorsa at etini. hadi domuz etini yabancı kaynaklardan direk çevirdikleri için yazmışlardır dedim ama at eti yahu, kim yiyor ki. bugün markete girdim. ilk çikolata reyonuna giderdim. yine alışkanlık gittim ve durdum. bir an kendimi çok garip çok öksüz çok mahrum hissettim:) dünden beri açım kızlar. yiyorum yiyorum doymuyorum. diyetin adı bile sürekli aç hissetmeme yetiyor. kahvaltıda peynir yok, çayla bisküvi yok. bühübühü.. şaka tabi bebeğim iyi olsunda. benki sırf israili protesto etmek için 5 yıldır damla ağzıma kola koymuyorum. işte tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış, sanki kola içmeyince ne oluyor değil mi. çikolatalar, pastalar, muhallebiler alayınızı protesto ediyorum, bebeğime zarar veriyorsunuz!!!
bebeğime 5 gündür mama vermiyorum.bakalım tek benim sütüm yeterli olacak mı. bir ay sonraki tartısında azalma olursa raporla proteini parçalanmış mama verecekler sanırım. bayağı pahalı bir mama. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. ne rahatsızlıklar var maliyetli, büyük oranda karşılıyor, bulunmaz nimet.
kızlar bu arada yığınla şey denedim. hurma hakikaten süt arttırıyor. en azından bende yaradı. selamlar, bol sütlü günler..

kızlar merhabaaa...
okudum da azcık geçmişi, aşı konusunda tecrübeli olarak sölüyorum korkacaak hiiç bişi yok.. artık eski aşılar yok.. sağlık bakanlığı aşıları değiştirmiş.. artık özelde de ödüyo, çünkü aynı aşılar.. yani sağlık ocağındaki aşıyla özel hastanede ki aşı aynı.. ayrıca ateş falan da yapmıyo.. ateşlenmeden fitil vermekten bahsetmişsiniz, bu çok yanlış bi düşünce.. bu durum sadece ilaca bağışıklık kazanmasına sebep olur, ateşi olmayan çocuğa ateş düşürücü verirseniz, ateşi çıkınca nasıl düşüreceksiniz merak ediyorum.. hem fitil en son tercih olmalı.. eğer ateş yaparsa aşı, calpol verin bi kaşık, o yetecektir zaten.. 5 saat arayla 2 defa calpol verin tamamdır.. öyle büyütecek birşey yok hiç korkmayın, eskileri de dinlemeyin.. bana da bisürü şey anlattılar, öle olcak böle olacak omuzundaki aşı yeri yara olacak falan da dediler.. ama çook şükür hiç birşey olmadı, aşı yerlerini bile bulamıyorum..

ya bide adet görmeye başlayan var mı? daha önce de sorulmuştu bu soru ama hatırlamıyorum.. bende daha tık yook, valla korkuyom bebiş falan olmasın bi daha diye.. ha ikinciyi ne zaman düşünüyonuz diye sormuş birisi kimdi çıkaramadım ama, ben oğlum 1 yaşına girince bırakacam korunmayı.. daha önce olmaz inşallaah çünkü oğlumu emzirmeyi bırakmak istemiyorum.. en az bir sene emzirmek istiyorum.. tabi kısmet, ama tecrübeliler öyle diyor fazla ara vermeyin ikisi birlikte büyüsünler diyorlar.. sonra rahata alışınca çok zor geliyomuş birdaha uykusuz geceler falan..

kucak konusunda da, benim oğlum kucağı hiç sevmiyor.. emzirme yastığına yatırıp sohbet edecen onu seviyo.. misafir gelince kucağına alıyo sevmek istiyolar ama, ben kucağı sevmiyo desemde inanmıyolar, ağlamaya başlayınca aa al bunu sustur diyolar.. şaka gibiler.. tv ye baktırmıyorum valla ben, çünkü daha çok küçük tv seğretmek için.. hoşuna gidiyo ama yazık gözlerine.. biraz büyüyünce zaten alamıyacaz önünden, şimdiden başlamasın diye düşünüyorum ben..
şimdi oğlumu uyutmam lazım, mızmızlanmaya başladı.. herkese kolay gelsiin.. öpüyom bebişlerinizi..

kızlar merhaba.benim oğlana artık beşiği alıştırmaya çalışıoruz.öğlen uyuttuğumda hemen beşiğine yatırıorum.işllh alışacak.dedeler nineler ayakta sallamayı birde ana kucağında sallamayı pek seviorlar.ondan sonra alışacak bana dert.aman neyse sağlığı yerinde olsunda hepsi hallolur.
kızlar aşıdan önce ilaç vermeyin bence.bebek hemşiresi arkadaşım var,sakın verme ondan sonra vücut ısısı düşerse yükseltmek daha zor dedi.dediğiniz gibi hem yeni aşılar kolay kolay ateş yapmazmış.eğer yükselirse 1çay kaşığı calpol verirsin dedi.ayrıca 2.bebek için erken bence yani yorucu bir süreç zaten.ben 2yaşını doldurduktan sonra niyetleniorum ya bakalım kısmet.eşimde öle istior.yani ben bir aksilik olmazsa 3çocuk istiorum.tabi nasip olursa.kardeşlik çok güzel bir duygu.çocuklarımda yaşasın bu duyguyu.
kubi dediğine katılıorum vallahi yiyiverseim gelior oğlumu.gece uyandığında eşim konuşma da uyusun dior ama bana öle güzel güzel bakınca öpmeden sevmeden edemiorum.ısırıveresim gelior.birde gülüverdi mi allahımmmmm dünyalar benim oluor.rabbim yavrularımızı korusun ,onlara sağlık sıhhat versin işllhh.dediğin gibi bende besmeleyi eksik etmiorum ama kayınpederim saolsun her dakka besmele çek deyip duruor biraz kızmıo değilim.neyse amannnnn oğluşumun keyfi yerinde olsunda ben bişey takmıorum kafaya

canımbenim de çocuğumun yüzünde sivilce gibi isilik gibi bişiler çıktı doktora gittik atopik egzama dedi nedeni belli olmuyormuş %80 süt ve süt ürünlerinden olur dedi bende de kesti süt ve süt ürünlerini doktor bi de krem verdi krem kullandık geçti bir hafta sonra tekrar yemeye başladım doktor başla bakalım sütten mi dedi iki haftadır yiyorum hiç bişi çıkmıyo çok şükür doktora da gitmedik ben bi ara çikolata çok yemiştim deli gibi ama normalde hiç yemem ama lohusalıkta resmen aşerdim ben çikolatadandır diye düşünüyorum çikolata yemi,yorum 2 ayı dolunca doktora gitcez o zaman bi daha konuşcaz ama çok zor oluyor ya ne kadar çok şeyin içinde süt varmış o bir haftada anladım ben kiii sütü hiç sevmem:)kolay gelsin canım sana çok zor

canım valla doğru söylüyorsun bana da ateşi olmadan ilaç vermek çok mantıklı gelmedi ama bu konulara çok dikkat eden birisi söyledi bana da bunu onun çocuğu hiçhasta olmuyo daha hiç antibiyotik kullanmamıştır her şeyi organik yediriyor hamileyken kendisi yiyerek başladı hatta ve çok araştırıyor o yüzden dedim vermek mantıklı mı bilmiyorum bi deneyeyim demiştim ama sen de haklısın belki de ateş yapmıcak o zaman boşuna ilaç vermiş olcam neyse ben de vermiym

ben de daha regli olmadım bi de ben tam kırkımda spiral taktırttım nasıl bi değişiklik olcak bilmiyorum benım gibi taktıran var mı belki o da etkiler diye düşünüyorum şimdilik çok memnunum umarım pişman etmez beni taktırtmadan önce çok düşündüm çünkü

şuan inanılmaz gözlerim doldu aynı durum benim de başıma geldi çok iyi anlıyorum seni

Allah korusun.gece uyurken bile diken üzerindeyim ben hala

merhaba bayanlar..haftalar sonra ancak aranıza katılabildim.
bebeğimin sağlığı gayet iyi çok şükür.
bu ayın 27 sinde 3 aylık olacak inşallahmaşallahhh maşallhhhhhh kilosu 7.500 boyu da 64 cm.çok önden gidiyor
6 aylık bebk boyutunda şuan .
ama ben çok kötüyüm kızlar ya.bebeğim kolik ağlamaları beni deli ediyor.min.2 saat max.3-4 saat hiç durmuyo susmuyor kafayı yicez eşimle az kaldı.arada tutamıyorum kendimi bağırıyorum sonra deli gibi ağlıyrum üzüldüğüm içinn
kendime vakit ayırmayı geçtim wc ye gidemediğim o kadar çok oldu ki.öğlen 2 lere kadar kahvaltısız kaldığım...fenalardayım.dönence aldık yok,çıngıak aldık yokkk.netten müzikler dinlettim yok yok yok.anca kakasını gazını yapmış olacak o zaman bi 2o dk max 30dk keyfi yerinde olacak
napıcam bilemiyroum ben.kucağımda taşımakta da zorlanıyorum yani kilosu fazla.o kadar çabuk kilo verdim ki göbek kalması artık yaabir de soruyor eşimin tarafı ya da tanıdıklarım anlatıyroum demezler mi olur o akdar ay deli oluyorum yaaa.olmuyo işte olmuyo.en son artık ağlarken denk geldi Allahtan o zmana anladılar.sanki bebek bakmeyı abartıyoruz çok nazlıyız.hani çalışan bayanlarız ya.
zaten kayınvalidem ilk zmanalar beceremem gözüyle bakıyodu ama allahıma şükrler olsun ki Annemizden öğrendik herşeyi.yani kuzenlerimi çok büyüttüm.hiç anlayış yok hiç daha ben 3 günlük doğum yapmışken bişeyi yanlış anlamış diğer oda da anneme anlatıyor.bir de anlatırken anneme torunun üzerine yemin et demez mi annemde tersledi 3 günlük bebek ne diyosunuz siz.eşime dedim ben dayanamıyorum gidip başlıycam eşimde sağıolsun alnayılı.geçtim içeri bir güzel tartıştık valla.neymin ben hamileyken 7 aylık evime gelmişti 3 gün kalmaya izmirden ,gittiğinde ısrar edit kal dememişim gücenmiş.tövbe tövbe ben de açık açık dedim benim evim 1 artı bir sonuçta sevmiyroum yatılı misafir.rahat edemiyroum dedim valla.eşimein suratına bakıyo hani bişey dessin diye valla o da sesini çıkarmadı ohhhh rengi değişti.ufacık ev ya ben zor kendim sığıyorum bi de çalışıyroum o dönem yani.bir de baskına geldi tabi hanımm benim düzenim nasıl falan diye çekmecelerime bakıyo.çok şükür temiz titiz inasnım ben .sen kimsin be.ay çok doldum kızlar.sonra döndü izmir e herkese demişki bebği sevdirmedi ebru gıcık oldum. 3 günlük bebek neyini nasıl sevecen ya daha ben alışamadım sevemiyroum sana noluyo yani.onu da aaradım sordum böyle bişi dediniz mi ayıp etmişsiniz içimi döktüm rahatladım daha yaptığı çok şey var da o farkında değilmiş gibi davranıyor kimse kusura bakmasın valla annem de babam da olsa haksıza haddini bildireceksin.
kendisi baya dedikodu yapar bir debana diyoki sen beni tanımıyomusun kızım dermiyim öle ben de dedim ki tanıdığım için soruyorum zaten dersiniz:darıldı bana rahat ettim hiç aramadım o aradı valla.ama hamileyken de hiç aramıyodu yani doğumdan sonrada aramıyor.sonra torun sev oldu...Allah herşeyi gösterir.Allah kimsenin kimsde hakkını bırakmaz.

Öncelikle kayınvalide konusunda Allah sabır versin canım. Benim kayınvalidem sağolsun çok iyidir ama lohusalık zamanı onun bile konuşmaları batıyordu bana. Hele bir de anlayışsız biriyse ne zordur.
Oğluna da 41 kere maşallah 2,5 aylık olmuş kilosu boyu çok güzel. Öyle hastanelerde görüp soranlara daha büyük söyle ayını. Nazar değer Allah korusun.
Benim oğlanın gaz sıkıntısı da çoktu sanki bu ara biraz azaldı. 6 saatte bir 10 damla sab simplex damla (normalde 7 damla ama doktor 10 verebilirsin dedi) ve 1 tatlı kaşığı nurse harveys şurup veriyorum baya iyi geliyor ikisi. Masaj da yapıyorum karnına ağrısı olduğunda ve dizlerime küçük bir yastık alıp yüz üstü yatırıp sırtını ovuyorum. Bacaklarını dizlerinden büküp karnına doğru ittiriyorum. Sıcak su torbası aldım ağrılı zamanlarında yatarken ayaklarının altına koyuyorum (torba küçük bebekler için suyu da kaynar koymuyorum yanmasın diye). Ayrıca çok ağladığı zamanlar (genelde sabaha karşı) artık sussun diye alışma riskini göze alarak pikesinde sallıyoruz o zaman hemen susuyor. Ama 2-3 dk. en fazla sallıyorum sonra ayağımda sallamaya devam ediyorum bir yandan da karnını ovuyorum, bacaklarını karnına ittiriyorum. Karnına acı elma yağı sürüyorum. Artık hangisi iyi geliyor bilmiyorum. Benim de gazdan yana derdim bu ara gece emmelerinden sonra ne kadar uğraşsam da ağızdan gazını çıkaramam. Bu da onu uyurken rahatsız ediyor. Arkadaşların tavsiyelirini dinledim ama ya ben beceremiyorum ya da olmuyor. Neyseki az kaldı bunların geçmesine. Allah hepimize kolaylık versin inşallah.

arkadaşlar benim oğlumda kolik her gece 4.30 da anca ağlamaktan yorulup uyuyor.bende dayanamıorum artık uykusuzluğa. şu an 55 günlük. nurse harveys verdim bi şişe bitti hiç bişe değişmedi akşamları 30cc milupanın rezene çayından veriorum o da kar etmio uyumuo bağırıo habire aspiratör ve saç kurutma makinası sesine bayılıo habiber mutfaktayız:) allah hepimize sabır versin sağlıklı olsunlarda napalım gaz sancıları olsun diyip kendimizi teselli edelim. gündüzle geceyimi karıştırdı acaba dioruz çünkü gündüz çok güzel uyuyo. pazartesi aşılarını yaptırcaz 2 aylık olcak bu arada zamanda geçmiş bebişlerimiz doğcakmı die beklerken bakın 2 aylık olmuşlar bile.aşılar ateş yapıomuş aşıya gitmeden calpol versemmi sanki biri vermişti versemmi biledim tecrübeli arkadaşlar yardım edin. bnim oğlumda uzamış sarılık var anne sütüne bağlı denio gözlerinin kenarında ve yüzünde hafif var. benim gibi bebeğinde uzayan sarılık olan varmı. kan ve idrar tahlili yapıldı dr bişe yok 2 aya geçer dedi ama 5 gün sora 2 ayı doluo endişeleniorum.hepinize mutlu uykulu huzurlu ve tabe sağlıklı günler diliorum:)

sevdacım sab simplex alıcam işe yaramış sende nurse harveys i demi 6 saatte veriosun yani ikisini aynı andamı veriosun?

arkaaşlar bebeğim 4 gün sonra iki ayını dolduracak rota virisü aşısı olacak 4 gün sonra aranızda bu aşıyı yaptıran varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…