- 15 Aralık 2009
- 3.964
- 61
- 163
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.621
kızlar merhaba.ya kızlar benm oğluşum acaip elinde oynatıor bizi.uyanıkken ya kucakta,ya anakucağında sallanıor.uyurkende ayakta uyuyacak.yani yalnız kalmak istemior.uyuyunca biraz dinlenioruz,ama bizi yoruor baya.birde korkuorum böle huy edinmesinden.işllh büyüdükçe bunu huy edinmez.sizlerin ki nasıl?uyurken falan nasıl.nasıl uyutuorsunuz merak ediorum.gerçi hastalık atlattığımızdan herkes aman hastalanmasında dior bende tabikiii.
kızlar merhaba uzun zamandan beri gelemedim baktım yinede ama sonra kaçtımmahşallah nazar değmesinde bebeğim çok güzel büyüyo hem tombiş hemde çok uslu bizdeki sorunda sallanmayı sevmiyo kendi uyucak ben de ayağımda sallamaya hevesleniyorum ama malesef beşiğine koyuyorum süslerini izlerken uyuyo çok rahat gecede hiç uyanmıyo ben uyanırsam emziriyorum ama çok tatlı oluyolar ya sizinkilerde öyledir yiyesimiz geliyo şeyma çok hareketli elleri bacakları hele emerken nasıl oynuyo konuşmaya çalışıyo kızlar bebğinizle çok konuşun inanın çok fark ediyo garip sesler çıkarıyo öle bir gülmesi var ki o zaman dünyalar benim oluyo onunla oynayın uykusunun gelmesini bekleyin zorla uyutmayın şeymayla yarım saat oynuyoruz canına tak ediyo hemen uyuyo birde tv izlemeyi çok seviyo pusetini koyuyorum bazen uyuya kalıyo yeter ki karnı tok olsun hiç ek bişey vermiyorum emziriyorum çok şükür şuan yetiyo sütüm 2 gün önce muayene olduk şeymamız 5.900 kilo 58 cm boyu kızlar sizinlede paylaşmak isterim ben bu zamana kadar hiç besmelesiz süt vermedim emmeye başlıyo kaç defa çektiğim bilinmez ay acaba unuttum mu diye 10 defa besmele çekiyorum bende tik oldu elimi neye uzaksam hemen besmele çekiyorum :26: rabbim unutturmasın besmele çekmeyi kullarına kızlar yarın aşımız var 2 ci aşımız bu zor olan aşıymış :26: 3 4 gün banyo yaptırmıcan dedi rabbim yardımcımız olsun çok ateşlencekmiş inşallah bişey olmaz
kızlar aklınızda bulunsun gündüz tv sesini kapatmayın sese alışsın hem de geceyle gündüzü bilsin gecede hiç bir ses olmıcak ışıklarda açık olmucak ben akşam 11 dedim mi uyutuyorum yani 10dan 11 kadar konuşuyoruz çıngıranı çok seviyosonra bir uyuyo bazen sabah 8 bazen 10:00 bazen de ben uyandırıyorum memişler şişince dayanamıyorum daha kaymaklı bisküvi acayip süt yapıyo tavsiye ederim birazda kilo ama kiloda yakışıyo insana yani normal kilo ama hiç bir eteğim olmuyo güzel oldum eteklerimin fermuarları kapanmıyo nasıl oldu anlamadım dışardan görenler ay çok güzel olmuşsun diyolar gel de bana sorun
kızlar gazdan bahsetmişsiniz geri sayfalarda gündüzleri emdikten sonra biraz bekleyin ve midesini omzunuza koyun şeyma bir gaz çıkarıyo sanki herif gazıpufff bugüne kadar gaz sorunu yaşamadık alttanda çıkarıyo çok şükür ama geceleri uğraşmayın gaz çıkartmaya eğer ağlarsa dediğim gibi midesini omzunuza koyun bekleyin bizimki o arada ağlıyo gazından korkuyo 10 saniyede puff ediyo sonra gülmeye başlıyo inanın emzirdikden sonra normal tutarsam gazı çıkmıyo dediğim gibi midesini omzuma koyuyorum deneyin.... emzik de bana yardımcı oldu bizim kız biraz emmeci hep beni emmek istiyo bunun için emziğe alıştırdım çok rahat oluyo emzik olmazsa uyumuyo
bence doktora sor. cünkü bizim doktor kesinlikle ellemeyin dedi..
bizde de var .içinde süt var sanırım.sıkma ovma hıcbıse yapma
merhaba benim bebeğiminde gögüsleri şişti bizede ilk zamanlar ovun dediler doktora sorduk kesinlikle ellemeyin dedi iltahap kapar çok kötü olur dedi biz hiçbirşey yapmadık kendiliğinden geçti
nehirada bende okul öncesi öğretmeniyim meslektaş olmamıza sevndmdediğin gibi çocuk olduktan sonra bebekler konusunda bildiğim hersey sıfırlandı sanki çocuk yönlendiriyo herseyi nasıl bişeymiş bu annelik çocuk cok uyursa niye uyanmadı diye şaşıp kalıyorum.uyumasa nye uyumuyo bişey mi oldu diorum böyleyken aslında 2.bebek fikrinden korkarken bi yandanda çok geciktirmesem mi bu sıkıntılar rahata alışınca çkilmez galiba gerçi ne xaman kısmetse o zamn olur ama ARKADASLAR HEPİNİZE SORUYORUM ÖZELLİKLE İLK BEBĞİ OLANLAR İKİNCİYİ Bİ DAHA NE ZAMAN DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
kızlar merhaba.ya kızlar benm oğluşum acaip elinde oynatıor bizi.uyanıkken ya kucakta,ya anakucağında sallanıor.uyurkende ayakta uyuyacak.yani yalnız kalmak istemior.uyuyunca biraz dinlenioruz,ama bizi yoruor baya.birde korkuorum böle huy edinmesinden.işllh büyüdükçe bunu huy edinmez.sizlerin ki nasıl?uyurken falan nasıl.nasıl uyutuorsunuz merak ediorum.gerçi hastalık atlattığımızdan herkes aman hastalanmasında dior bende tabikiii.
canım oğlum beni emerken uyuyakalıyor, halası kucağında sallıyor, babası ayakta gezerek uyutuyor,babanesi ayağında sallıyor, dedesi ise konuşarak uyutuyor. konuşmaya çalışmak acayip yoruyor oğlumu. çok fazla seçenek olduğu için bunlardan özellikle birine alışmadı.
kızlar bebeğimde süt alerjisi çıktı. kakasındaki kan nedenini kısmen bulduk sayılır. doktor bana bir diyet listesi verdi. içinde inek sütü olan herşey yasak. dana eti de yasak. pastalar, kremalar, dondurmalar,alayı yasak. at ve domuz eti serbestmiş ama. görünce bir kahkaha attım. kim yiyorsa at etini. hadi domuz etini yabancı kaynaklardan direk çevirdikleri için yazmışlardır dedim ama at eti yahu, kim yiyor ki. bugün markete girdim. ilk çikolata reyonuna giderdim. yine alışkanlık gittim ve durdum. bir an kendimi çok garip çok öksüz çok mahrum hissettim:) dünden beri açım kızlar. yiyorum yiyorum doymuyorum. diyetin adı bile sürekli aç hissetmeme yetiyor. kahvaltıda peynir yok, çayla bisküvi yok. bühübühü.. şaka tabi bebeğim iyi olsunda. benki sırf israili protesto etmek için 5 yıldır damla ağzıma kola koymuyorum. işte tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış, sanki kola içmeyince ne oluyor değil mi. çikolatalar, pastalar, muhallebiler alayınızı protesto ediyorum, bebeğime zarar veriyorsunuz!!!
bebeğime 5 gündür mama vermiyorum.bakalım tek benim sütüm yeterli olacak mı. bir ay sonraki tartısında azalma olursa raporla proteini parçalanmış mama verecekler sanırım. bayağı pahalı bir mama. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. ne rahatsızlıklar var maliyetli, büyük oranda karşılıyor, bulunmaz nimet.
kızlar bu arada yığınla şey denedim. hurma hakikaten süt arttırıyor. en azından bende yaradı. selamlar, bol sütlü günler..
kızlar merhabaaa...
okudum da azcık geçmişi, aşı konusunda tecrübeli olarak sölüyorum korkacaak hiiç bişi yok.. artık eski aşılar yok.. sağlık bakanlığı aşıları değiştirmiş.. artık özelde de ödüyo, çünkü aynı aşılar.. yani sağlık ocağındaki aşıyla özel hastanede ki aşı aynı.. ayrıca ateş falan da yapmıyo.. ateşlenmeden fitil vermekten bahsetmişsiniz, bu çok yanlış bi düşünce.. bu durum sadece ilaca bağışıklık kazanmasına sebep olur, ateşi olmayan çocuğa ateş düşürücü verirseniz, ateşi çıkınca nasıl düşüreceksiniz merak ediyorum.. hem fitil en son tercih olmalı.. eğer ateş yaparsa aşı, calpol verin bi kaşık, o yetecektir zaten.. 5 saat arayla 2 defa calpol verin tamamdır.. öyle büyütecek birşey yok hiç korkmayın, eskileri de dinlemeyin.. bana da bisürü şey anlattılar, öle olcak böle olacak omuzundaki aşı yeri yara olacak falan da dediler.. ama çook şükür hiç birşey olmadı, aşı yerlerini bile bulamıyorum..
ya bide adet görmeye başlayan var mı? daha önce de sorulmuştu bu soru ama hatırlamıyorum.. bende daha tık yook, valla korkuyom bebiş falan olmasın bi daha diye.. ha ikinciyi ne zaman düşünüyonuz diye sormuş birisi kimdi çıkaramadım ama, ben oğlum 1 yaşına girince bırakacam korunmayı.. daha önce olmaz inşallaah çünkü oğlumu emzirmeyi bırakmak istemiyorum.. en az bir sene emzirmek istiyorum.. tabi kısmet, ama tecrübeliler öyle diyor fazla ara vermeyin ikisi birlikte büyüsünler diyorlar.. sonra rahata alışınca çok zor geliyomuş birdaha uykusuz geceler falan..
kucak konusunda da, benim oğlum kucağı hiç sevmiyor.. emzirme yastığına yatırıp sohbet edecen onu seviyo.. misafir gelince kucağına alıyo sevmek istiyolar ama, ben kucağı sevmiyo desemde inanmıyolar, ağlamaya başlayınca aa al bunu sustur diyolar.. şaka gibiler.. tv ye baktırmıyorum valla ben, çünkü daha çok küçük tv seğretmek için.. hoşuna gidiyo ama yazık gözlerine.. biraz büyüyünce zaten alamıyacaz önünden, şimdiden başlamasın diye düşünüyorum ben..
şimdi oğlumu uyutmam lazım, mızmızlanmaya başladı.. herkese kolay gelsiin.. öpüyom bebişlerinizi..
2 gece öncesi çok kötü birşey oldu kızlar yeni yeni atıyorum üzerimdenoğlumu emzirdim kendi bıraktı çok neşeliydi hemen kucağımdan bırakmadım baştan gözleri kaydı uyuyacakmı acaba dedi çenesi düştü hemen dudakları morardı korkuyla hemen dik tutmak istedim kolları falan düştü oğlum ne oluyo derken gözlerini açtı kocaman soluk alamıyor çırpınıyor sırtına vurdum resmen rahat 50 cm uzağa fırlatarak kustu sonra tekrar kötü oldu tam o sırada da eşim eve giriyordu enes diye bağırdım geldi kucağımdan aldı ne yaptığını bilmiyorum olduğum yere yığılmışım eşim teselli vermeye çalışıyo bak gülüyor birşeyi yok kendine geldi diye söyleniyordu kafamı kaldırdım eşimin bütün üstü kusmuk nerden çıktı o kadar süt sanki hiç eritmemiş hemen kucakladım hüngür hüngür ağladım aman kızlar gözünüz önünden hiç ayırmayın yerine koyup birşeyler yapmak için kalksaydım belki şimdi oğlumu kaybetmiştim düşünmek bile istemiyorum Allah yavrularımızı bize bağışlasın şimdi mutfağa bile gitsem pusetine koyup yanıma alıyorum gerçi Allah yazdıktan sonra önüne geçilmez ama o vijdan azabı ilede yaşayamam heralde
merhaba bayanlar..haftalar sonra ancak aranıza katılabildim.
bebeğimin sağlığı gayet iyi çok şükür.
bu ayın 27 sinde 3 aylık olacak inşallahmaşallahhh maşallhhhhhh kilosu 7.500 boyu da 64 cm.çok önden gidiyor
6 aylık bebk boyutunda şuan .
ama ben çok kötüyüm kızlar ya.bebeğim kolik ağlamaları beni deli ediyor.min.2 saat max.3-4 saat hiç durmuyo susmuyor kafayı yicez eşimle az kaldı.arada tutamıyorum kendimi bağırıyorum sonra deli gibi ağlıyrum üzüldüğüm içinn
kendime vakit ayırmayı geçtim wc ye gidemediğim o kadar çok oldu ki.öğlen 2 lere kadar kahvaltısız kaldığım...fenalardayım.dönence aldık yok,çıngıak aldık yokkk.netten müzikler dinlettim yok yok yok.anca kakasını gazını yapmış olacak o zaman bi 2o dk max 30dk keyfi yerinde olacak
napıcam bilemiyroum ben.kucağımda taşımakta da zorlanıyorum yani kilosu fazla.o kadar çabuk kilo verdim ki göbek kalması artık yaabir de soruyor eşimin tarafı ya da tanıdıklarım anlatıyroum demezler mi olur o akdar ay deli oluyorum yaaa.olmuyo işte olmuyo.en son artık ağlarken denk geldi Allahtan o zmana anladılar.sanki bebek bakmeyı abartıyoruz çok nazlıyız.hani çalışan bayanlarız ya.
zaten kayınvalidem ilk zmanalar beceremem gözüyle bakıyodu ama allahıma şükrler olsun ki Annemizden öğrendik herşeyi.yani kuzenlerimi çok büyüttüm.hiç anlayış yok hiç daha ben 3 günlük doğum yapmışken bişeyi yanlış anlamış diğer oda da anneme anlatıyor.bir de anlatırken anneme torunun üzerine yemin et demez mi annemde tersledi 3 günlük bebek ne diyosunuz siz.eşime dedim ben dayanamıyorum gidip başlıycam eşimde sağıolsun alnayılı.geçtim içeri bir güzel tartıştık valla.neymin ben hamileyken 7 aylık evime gelmişti 3 gün kalmaya izmirden ,gittiğinde ısrar edit kal dememişim gücenmiş.tövbe tövbe ben de açık açık dedim benim evim 1 artı bir sonuçta sevmiyroum yatılı misafir.rahat edemiyroum dedim valla.eşimein suratına bakıyo hani bişey dessin diye valla o da sesini çıkarmadı ohhhh rengi değişti.ufacık ev ya ben zor kendim sığıyorum bi de çalışıyroum o dönem yani.bir de baskına geldi tabi hanımm benim düzenim nasıl falan diye çekmecelerime bakıyo.çok şükür temiz titiz inasnım ben .sen kimsin be.ay çok doldum kızlar.sonra döndü izmir e herkese demişki bebği sevdirmedi ebru gıcık oldum. 3 günlük bebek neyini nasıl sevecen ya daha ben alışamadım sevemiyroum sana noluyo yani.onu da aaradım sordum böyle bişi dediniz mi ayıp etmişsiniz içimi döktüm rahatladım daha yaptığı çok şey var da o farkında değilmiş gibi davranıyor kimse kusura bakmasın valla annem de babam da olsa haksıza haddini bildireceksin.
kendisi baya dedikodu yapar bir debana diyoki sen beni tanımıyomusun kızım dermiyim öle ben de dedim ki tanıdığım için soruyorum zaten dersiniz:darıldı bana rahat ettim hiç aramadım o aradı valla.ama hamileyken de hiç aramıyodu yani doğumdan sonrada aramıyor.sonra torun sev oldu...Allah herşeyi gösterir.Allah kimsenin kimsde hakkını bırakmaz.
Öncelikle kayınvalide konusunda Allah sabır versin canım. Benim kayınvalidem sağolsun çok iyidir ama lohusalık zamanı onun bile konuşmaları batıyordu bana. Hele bir de anlayışsız biriyse ne zordur.
Oğluna da 41 kere maşallah 2,5 aylık olmuş kilosu boyu çok güzel. Öyle hastanelerde görüp soranlara daha büyük söyle ayını. Nazar değer Allah korusun.
Benim oğlanın gaz sıkıntısı da çoktu sanki bu ara biraz azaldı. 6 saatte bir 10 damla sab simplex damla (normalde 7 damla ama doktor 10 verebilirsin dedi) ve 1 tatlı kaşığı nurse harveys şurup veriyorum baya iyi geliyor ikisi. Masaj da yapıyorum karnına ağrısı olduğunda ve dizlerime küçük bir yastık alıp yüz üstü yatırıp sırtını ovuyorum. Bacaklarını dizlerinden büküp karnına doğru ittiriyorum. Sıcak su torbası aldım ağrılı zamanlarında yatarken ayaklarının altına koyuyorum (torba küçük bebekler için suyu da kaynar koymuyorum yanmasın diye). Ayrıca çok ağladığı zamanlar (genelde sabaha karşı) artık sussun diye alışma riskini göze alarak pikesinde sallıyoruz o zaman hemen susuyor. Ama 2-3 dk. en fazla sallıyorum sonra ayağımda sallamaya devam ediyorum bir yandan da karnını ovuyorum, bacaklarını karnına ittiriyorum. Karnına acı elma yağı sürüyorum. Artık hangisi iyi geliyor bilmiyorum. Benim de gazdan yana derdim bu ara gece emmelerinden sonra ne kadar uğraşsam da ağızdan gazını çıkaramam. Bu da onu uyurken rahatsız ediyor. Arkadaşların tavsiyelirini dinledim ama ya ben beceremiyorum ya da olmuyor. Neyseki az kaldı bunların geçmesine. Allah hepimize kolaylık versin inşallah.
arkaaşlar bebeğim 4 gün sonra iki ayını dolduracak rota virisü aşısı olacak 4 gün sonra aranızda bu aşıyı yaptıran varmı
arkaaşlar bebeğim 4 gün sonra iki ayını dolduracak rota virisü aşısı olacak 4 gün sonra aranızda bu aşıyı yaptıran varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?