2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
face linkini neden vermiosunuz bi açıklama yaparmısınız?ne güzel bişeler paylaşıoduk öğrenioduk benim için çok önemliydi . buraya kimse girmio neden böle yapıosunuz?

arkaaşlar bebeğim 4 gün sonra iki ayını dolduracak rota virisü aşısı olacak 4 gün sonra aranızda bu aşıyı yaptıran varmı

Biz karmayla verem aşısı yaptırdık geçen hafta,rotavirüsünü de ağızdan verdi.bayıla bayıla içti ,bitince kızdı bi de

Ateş de yapmadı hiçbiri,korkulucak bişi yok

Merhabalar
Bi face dir gidiyo face olmadigi icin o gruba katilmadim ve hep buralardayim eskiden hersey paylasilirdi devam edebilir yazdim kimse orali olmuyor paylasimlar artarsa buradanda faydalanabilirsiniz biz burayi bekleyenleride dusunun
bugun ikinci ay asilarimizi yaptirdik suan minigim kucagimda malesef biraz mizmizlaniyor sesi gidene kadar agladi yapilirken sonra uykuya daldi soran arkadasimiz olmus bizde simdilik durum bu
Biz yaklasik 6 haftadir gaz mucadelesi veriyoruz KOLIK oldu kizim sab simplex kullaniyorum biogaidan daha iyi geldi kizima biz aksamlari cok cekiyoruz ama damla ve kolik cd si biraz siddeti azaltiyo bu da diger arkadasimiza cvp
Miklerinizle mutlu ve gazsiz gunler diliyorum

bugun bizde aşılarımızı olduk.o ağladıkça içim gitti benımde.çok ağladı kuzum.uyuyor ama arada aglıyor mızmızlanıyor.gitmeden yarım saat önce ates düşürücü verdim umarım atesı cıkmaz.rotavirüs asısınıda yapırdık biz

Kızlar merhaba bizde aşılarımızı yaptırdık geldik...hafif ateş olabilirmiş calpol verecez olursa... Size bisey soracam oğlum dün aksam kolik seklinde tam 4 saat ağladı iki aylık olduktan sonra kolik baslar mı acaba böle bşey yaşayan oldu mü?

Herkese bebekleri ile mutlu, sağlıklı günler dilerim güzel anneler.
Bende Kasım 2011 annesiyim. Hatta 11.11.2011'de saat 11.17'de oğlum Emir'i epidural sezeryan ile dünyaya getirdim. Allah'ıma bin şükür sağlıcakla kucağıma almak nasip oldu.
Bizim şimdilik tek sorunumuz anne sütümüzün yetersiz olması. Oğlum 3.380 gr. 50cm olarak doğdu. Hastaneden taburcu olduğumuzda 3.240 gr'ma düştük. 4 gün sonra kontrolümüzde 3.160 gr.dık. Doktor bu düşüşün normal olduğunu ve bir hafta sonra tekrar kilo kontrolü için gitmemizi söyledi. Bir hafta sonra gittiğimizde kilosu yine 3.160 gr.'dı. Hiç kilo almamıştı. Dr.'umuz bu durumun düzeleceğini anne sütüne devam etmemi söyledi. Yakın çevremde ''bu bebek aç, doktoru dinleme mama ver'' diye diretince ağlaya ağlaya mama takviyesine başladım. Ve bebeğim beni emdikten sonrada verdiğim mamayı içince gerçekten aç olduğuna kanaat getirdim. Çünkü bütün gün mememde duruyordu ve hiç uyumuyordu. Mamayı verdiğim anda doymaya ve uyumaya başladı kuzucuğum. Yine de sık sık emziriyordum. Mamayı anne sütünü verdikten sonra hala aranıyorsa takviye olarak veriyorum. İlk ayında öğlen ve gece olmak üzere iki kere 30cc. Şimdi 2. ayımızda günde bazen 3 kere 60cc. veriyorum yine doymadığını anladığımda yapıyorum. İlk ayımızda sadece 400gr. alan oğlum, 2. ayımızın sonunda 1.200gr. almış. Geçmişi okuduğumda yaklaşık aynı zamanlarda doğum yaptığımız arkadaşların maşallah-süphanallah bebekleri çok güzel kilo almış. Rabbim nazarlardan saklasın. Salı günkü kontrolümüzde 4.800gr olmuşuz ve boyumuzda 57cm olmuş. Çok şükür gelişimimizde iyi.
Anne sütünü arttırmak için elimden ne geliyorsa yapıyorum. Humana'lar milkplas'lar, bitki çayları ama olmayınca olmuyor. Sadece bana en güzel süt yapan şey gece uykumu alıyor olmak. Göğüslerim o zaman doluyor çok şükür. İnşallah ileride mamaya hiç ihtiyaç olmadan sadece anne sütü verebilirim.

Bu arada aslında siteye bağlanıp yazma nedenim aşılar ile ilgili sormuş olduğunuz sorular. Bizde Salı günü Karma-Verem ve Rota virüsünü yaptırdık. Doktor ateş olursa yarım fitil verebilirsin demişti. Fakat ateşi filan çıkmadı çok şükür. Sadece biraz huysuzluğu oldu uyumakta zorlamasına neden oldu o kadar.

Güzel paylaşımlarda bulunmak dileği ile sağlıklı bebeklerimizle bol gülücüklü, agulu günler dilerim.

burada bi arkadaş youtube da yayınlanan bi video linki paylaşmıştı. gaz sancısı bununla daha hafifliyor demişti.
1 hafta kadar o videodaki masajı yaptım ve bilmiyorum masajın etkisimi artık çok çok az sancı çekiyor kızım üstelik kaka yapamama durumu kalmadı düzene girdi hepsi. videoyu bulabilirsem linkini paylaşırım. ayşe önerin bi videosuydu.

canım merhaba,hiç üzme kendini.bende ilk zamanlarda ağlayınca vermedim.ama sonra kıyamadım.emdikten sonra veriordum.annem yanımdaydı,onun sayesinde çok dinlendim yorulmadım.sütüm çok arttı,şimdi yaaklaşık 1haftadır hiç mama yemior.bende senn gibi çok ağladım ama hiç üzülme.benim oğluşum hastalandı o zaman hiç önemli olmadığını anladım.onun için boşver dua et rahatsızlanmasın.gerçekten varsın mama yesin.

selamlar aranıza yeni katıldım 28 kasımda oğluşum hayatıma merhaba dedi 24 ocak ta 2. aşımız evde tylol ve dolven var calpol daha iyi anlaşılan ateş düşürücüyü önce mi sonra mı vermek gerekir bir ara çok ağlıyordu bir yeri ağrıyordur diye çay kaşığının ucuyla tylol verdim kustu bazen d vit. ve zinco verincede kusuyor (kesik peynir gibi) benim ilk bebeğim ve ben ne yapacağımı pek bilmiyorum doğumdan sonra unutkanlık yaşayanınız varmı ben bu siteye üye olmuşum ama kesinlikle hatırlamıyorum ve daha ne unutkanlıklar var bendee face gurubunu bilmiyorum ama buraya yazan olursa bilgileri paylaşırsa sevinirim.

işe yaramasına çok seşvindim, ben vermiştim. ayşe öner gaz masajı yazın çıkar:)

sevdacım sab simplex alıcam işe yaramış sende nurse harveys i demi 6 saatte veriosun yani ikisini aynı andamı veriosun?

aynı anda veriyorum canım ikisini de 6 saatte bir veriyorum iyi geliyor gibi, umarım senin bebeğine de iyi gelir, kimine yarayan kimine yaramıyormuş çünkü, ben de bugün oğlumun 2. ay aşılarını yaptırdım, hemşire eve gidince bir çay kaşığı calpol verirsin dedi ateşi çıkar gibi olursa 6 saat sonra bir daha ver dedi ama ben ateşlenmeden ikinciyi de verdim, şimdilik bir problem yok bakalım umarım geceyi de ateşlenmeden geçiririz, yalnız aşı ağrı ya da sıkıntı mı yapıyordu yoksa gaz sancısı mı vardı bilmiyorum ama aşıdan 5-6 saat sonra epey bir ağladı, dediğin gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

Son düzenleme:
Merhaba kızlar nasılsınız? ins bebeişleriniz iyidir benim ipek kızım maş. iyi bugün 53 gün oldu benm kız çok emici sürekli emmek istiyor bende 2 saate vermeye calısıyorum ama kötü bir huy edindi altını açmayınca kakasını yapmıyor altını açmamı bekliyor üşütecek die korkuyorum bir doktor demişti çocuk beslenme sonrası altı açılıp bacaklarını kaldırıp çişş denilince yapar tuvalet alışkanlığı bile kazanabilir die hakikaten yapıyorum cırt cırt bırakıyor:) bu arada size en çok sormak istediğim kilolar ne alemde herkes zamanla verirsn çocuk emio gider diyo ama kafaya acayip takıyorum yemesem mideme kramp giriyo yesem çok yemiyorum aslında ama çocukta emdiği halde zayıflama olmadı bu ay. 68 le hamile kaldım 85le bitti . dogum sonrası 10 kilo gitti 7 kilo duruyo çatlaklar cabası göğüslerim zaten büyük moralim cok bozuk ya boyuma göre cok görünmüo ama kilolu duruyorum haliyle siz özel bişey yapıo musunz sporada vakit bulamıyorum. çatlaklarım beyazlamdı kaşnıyorlar moralim cok bozuk eskisi gibi olamıcam orta yaşlı kadın gibi olcam die korkuyorum yaşım daha 23 yarın birgün izin bitecek işime döneceğim çocuklarla mesleğimi yaparken hem zorlanacagm bu kilolarla hemde moralim bozulacak. size sorum siz kaçla hamile kaldınız kaç kilo gitti simdi spor yapıo musunuz ?
//////NEHİRADA bu arada ben Ankarada öğretmenm yarım gün çalışıyorum çok tavsiye ederm çok rahat tam gün çalıştıgım zamanlarda oldu inan bebeğin için değer../////

Maşallah kuzuya. Canım benim, ben hep iştahı varsa sorun yoktur diyorum. Kaka falan ne zaman isterse yapsın. Ben 61 kilo ile hamile kaldım, 73 kilo ile doğuma girdim. Benim de eve geldiğimde 7 kilo gitmişti. Bir haftada 4 kilo daha verdim. Şu anda da 59 kiloyum. Öncesinde bir düşüğüm vardı ve hemen ikinci ayında tekrar hamile kaldım, kilo üstüne kilo bindi benim. Hamilelikte aldığım kilonun fazlasını bile verdim ama daha verecek 4 kilom var.Hiçbirşey yapmadım şimdiye kadar ama pazartesiden beri pilatese başladım yine. Hamileyken de yapmıştım. Çok faydasını gördüm. Hiç çatlağım olmadı pilates sayesinde. Sütüm de iyi maşallah. Tavsiyem naçizane, süt yapacak diye şekerli gıdaları tüketme. Ben sütümü bol suya, dengeli beslenmeye, faydalı şeyler yemeye ve bir de düzenli olarak sağarak göğüslerimi boşaltmaya borçluyum. Yemeği çok abartmadan yiyip bol bol da süt verince kilolar uçup gidiyor. İki ay oldu doğum yapalı, karnım bile dümdüz oldu nerdeyse. Ama dediğim gibi. Çevreye aldırma. Hazır meyve sularından uzak durmaya çalış. Bol bol taze meyve, sebze ye. Süt, peynir, yumurta ye. Ama ekmek tam buğday ye ve günde üç dilimi aşmamaya çalış. Bir de ayda iki kilodan fazla vermemek lazımmış sütün azalmaması için. Bildiklerim bunlar.

teşekkürler kahvecim. galiba bu masaj bağırsaklara zamanla hareket kazandırıyo. o videoda hepsini 6şar kez yapın diyodu ama kesintisiz yarım saat yaptığımı bilirim ve her gaz sancısında günde birkaç kere tekrar ettim. nihayetinde her zaman masaj sonunda uykuyan dalan bi kızım oldu sayende

Merhabalar anneler!
Umarım hepiniz iyisinizdir,bebişleriniz daha da iyidir.Biz kızımla mutluyuz çok şükür.Sıkıntılarımız da yok değil tabi.İlk önce gaz problemi...Kızımın bazen çok gazı oluyor,günlerce çığlık çığlığa ağlıyor.Bazen de gayet rahat çıkarıyor gazını güle oynaya.3 farklı ilaç denedik.Zinco pek bir işe yaramadı gibi.Sab Simplex fena değil.Bir de Neo Baby kullandık, en iyisi oydu sanırım.Şu anda yine Sab Simplexi kullanıyoruz.Arada bir ilacı değiştiriyorum,sanki böyle daha iyi oluyor gibi.10 günü birini,15 gün diğerini veriyorum.Ama yine de bazen hiçbiri işe yaramıyor tabi,6 aylık olmayı beklemeliyiz galiba.
Diğer bir sıkıntımız,hatta bu aralar en büyük sıkıntımız,kızımın bana bağımlı hale gelmesi.Bir saniye olsun yanından ayrılmamı istemiyor.Kucak istemiyor ama onun olduğu odadan dışarı çıkamıyorum.O uyurken gidip yemeğimi yapayım diyorum,kapıdan adımımı attığım anda basıyor yaygarayı,içeri girdiğim anda da sakinleşiveriyor.Bütün ev işi,yemek,temizlik,alışveriş eşime kaldı.Çok zorlanıyoruz o yüzden.
Adet olma işine gelince...Ben 40'ımı doldurdum,41.gün adet oldum. 51 kiloyla hamile kaldım.Doğuma giderken 65'tim,eve döndüğümde 60.2-3 gün sonra 58 oldum ve hala aynıyım.Doğum sonrası karnım zaten nerdeyse eski haline dönmüştü.Sadece karın kaslarım biraz gevşemiş gibiYumuşamışım birazSpora başlayacağım onun için.Göğüslerim zayıf olmama rağmen hamileliğimden önce de büyük sayılırdı,şimdi sayılmasına gerek yok,kesinlikle çok büyükler
Bir de bu aralar kızım yeni bir huy edindi,elini tüm parmaklarıyla birlikte ağzına sokup yalıyor.Emziğe alışmıştı bu huy nerden geldi bilmiyorum ama canımı sıkıyor açıkçası.Büyük olsa diş çıkartacak diyeceğim ama daha 48 günlük:44:Belki geceleri emziğini düşürünce öğrenmiştir diyorum ama inşallah unutur yakında.
Neyse şimdilik aklıma gelenleri yazdım,bayağı da uzun oldu.Miniğim acıktı galiba.Kendinize,bebişlerinize iyi bakın.Öptük.

Elleri ağıza sokup emme olayı bizde de var bir haftadır.Ben de acaba açmı kalıyo diye üzülüyodum.Son kontrolde doktora sormadan kendi söyledi.Hoşlarına gidermiş parmakları emmek,içgüdüsel dedi.1 yaşına kadar devam edermiş,bırakın emsin engellemeyn dedi

Ben de 58 de hamile kaldım 73le bitirdim,1. ayın sonunda 10 kilo gitmişti ama 4 kilo yapıştı üstüme kaldı sanki

Ay kizlar ben nasil kacirdim bu bilgiyi hemen bakip uygulayacagim ikinizede tesekkurler simdiden
Suan cildirma evresindeyiz dun asidan ates mizmiz bugun kolik hat safhada iyiki tel I aldim bi bakayim diye elime umarim bizdede ise yarar

benim bebişte elini ağzına götürüo diye üzülüyordum demek bütün bebişler aynı bu arada kilo konusunda yalnız olmadıgıma sevindim. inş hepimiz veririrz bu kiloları emzirdikce gidermiş emsinler gitsin diyelim

arkadasım sen çalışmaya başladın galiba ondan daha kolay verirsin ben bu dönemi kapatıp eylül gibi baslayacagım cocugu bırakıp dısarı cıkamıyorum burda bi görümcem var ziyarete gidecegim insan o yüzden adapte olamıyo spor falan evde olmuo malesf yaz gelsn kızımla cıkarız nisan mayıs gibi hem güneş alır kış bebişleri.. sen hala emzirmiyo musunz biberona devam mı ??? aman önemli olan anne sütü alsında .. dediğin gibi çok organik besleniyorum ama ekmek yemek isttiyorum bu yüzden veremiorum sanki yemessem midem ağrıyo hipoglisemidir dedi doktor sakın aç kalıp rejim yapma dedi önceden böyle bişey yoktu biraz kilo veriyim die az yemiştim mide ağrıları basladı anlayacagn annemi çok özledim o olsaydı bend e arada rahatlar spora falan giderdim yarım saatlik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…