2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Merhabalar.. 24 Kasımda epidural anestezi ile kızımı sağlıklı olarak dünyaya getirdim, çok şükür. Şu an elli günlük.Hamileliğimin ortalarından itibaren forumu takip ettim , hatta eski sayfaları da okudum. aynı sorunları yaşayan insanların yaşadıklarını paylaşması oldukça güzeldi. Ancak foruma kayıt olmamıştım. Face teki sayfanın kapatılması hoşuma gitmedi. Neyse yeni kayıt olanlar da buradan devam ederlerse iyi olur. Ayın 23 ünde verem aşısı ve diğer aşılarımız yapılacak hayırlısıyla onu bekliyoruz şimdi. İnşallah ateş olmaz, gaz sıkıntıları yetiyor zaten..

bende kitabı var bu kadının. içinde çok faydalı şeyler var gerçekten. mışıl mışıl uyusun kızın inşallah

Bebekler için 'Uygulamalı Gaz Masajı ve Egzersiz' | Video İzle ve Paylaş | Internet TV

bende vieoyu burda gördüm.kızıma masaj yapınca rahatlıyor.ama benımkız masaj yapılırken kusuyor onu çözemedim.öyle midesine filan çok bastırmıyorum.süt olsun dıye yemedıgım kalmadı sıpa kıymet bilmiyor valla

Evet başladım işe. Zor oldu ama br yandan da iyi geldi. Benim kızım artık meme de emiyor biberondan da içiyor.Mama vermedim hiç. O yüzden de gidiyor olabilir kilolar.Yaz bi gelse zaten hepimiz bi rahatlıycaz. Be sporumu 15 senedir evde yapıyorum. Alışığım yani.Ama doktorun çok haklı. Yavaş yavaş kendiliğinden gider, rejime gerek yok hiç bence. Yaza çok var nasıl olsa

cnm senin adına cok sevndm bebeğimzi emzirmek kadar güzel bişey yok ben ik basta sütümm gelmeynce cok üzülmüştm şimdi cok iyiyz sükür o emiyo ben mutlu oluyorum çalışmak zorundayz zor olsada kızınla oldugunda kokla kaliteli vakit gecirde yapacak bişey yok önceden nasıl tarlada caLIsıyosa anneler bizde öyle spor yaptım bende evde bi dönem o zaman hemen kilo verdm ama şimdi eriniyorum:) kızına benm kızımdan selamlar

yaa yarama parmak basmışınız yaaaaa.. kilolaar.. ah bu kilolar.. ben 75 ile hamile kaldım, 95 ile doğuma girdim.. şuan 83 kiloyum, bu 8 kilo yapııştı kaldı üstüme.. boyum 1.80, öle kilolu durmuyom amaaaa ben biliom yaa. pantolonlarım olmuyoo.. çok sinir oluyom.. evde koşu bandım, bölegesel zayıflama için masaj aletim, mekik için falan spor aletlerim var ama, oğluşumdan fırsat bulup daha bakamadım hiç yüzlerinee.. off offff.... bi düzene girse şu çocuğun uykusu hemen başlayacam spora.. ama şimdi ya duymazsam ağlarsa diye korkudan gidemiyom odayaa, kıyamam ki ben oğluşuma.. ama bu kilolarda canımı sıkmıyor değil.. karnım dümdüz, hiç göbek yok ama, basenler ve bacaklar kalınlaştı sanki.. zaten bacaklarımda çatlaklarda oluştuu off offf... nese vercez yavaş yavaaşş.. inşallah. oğlum uyanıyo, meme emcek şirinim.. öpüldünüz...

benim oğlum da altını açtğımda yapıyor kakasını da çişini de. günde rahat 3 kez giysi değiştiriyoruz. aman kaka bulaşmasın derken bir bakıyorum çişiyle yıkamış kendini. bazen de beni yıkıyor. bazen de çiş yapmadan hemen değiştiriyorum altını. yeni bezini takar takmaz kakasını yapıyor.
ben 67 kilo gebe kaldım.86 ile doğum yaptım. eve geldiğimde 9 kilo gitti. bir hafta içinde de şişliklerim indi. bir 5 kilo da öyle gitti. şimdi 72 kiloyum. 5 kilo üstümde kaldı. hoş daha fazla vermem lazım. boyum 162.

benim oğlum bayadır, elini ağzını götürüyor. arada baş, işaret, serçe hangisi denk gelirse parmağını ağzına sokup emiyor. öyle komik bir görüntü ki. benim çok hoşuma gidiyor. bir de bu aralar acayip salya geliyor ağzından.önlük takmaya başladık. konuşmak için kendini zorladıkça ağzından aşağı şorikleri akıyor.

Ahhh ahhhh güzel anneler öncelikle Allah çocuklarınızı size bağışlasın MAşallah diyorum Rabbim banada nasip etsin inşallah ... Akşamdan beri konu açtım başka konulara yazdım ama bir türlü soruma cvp alamadım. ben 11 aylık evlym bu ay hamile kalmak istiyorm ama hamilelikten önce doktora gidip muayene olmak şartmı diz deneyimlisiniz bilirsiniz.. Yani hamile kalmadan önce muayene olmak gerekirmi acaba???????

madem planlı yani isteyerek bir hamilelik istiyorsun bence mutlaka git derim herhangi bir sorun varsa hamilelikten önce çözümü daha kolay olur vitamin eksikliğin olabilir kansızlığın olabilir intihabın olabilir şimdi bir şikayetin yoktur ama hamileliğin ilk aylarında bunlar daha kötü şekilde karşına çıkar hem doktor yönlendirmede yapar folik asit kullanmanı önerecektir vitaminde verebilir hamileliğin çok kolaylaştırırsın bence git benim arkadaşım bu ay hamile kalmadan önce doktora görünmek istedi ama çoktan hamile kalmış ikizleri olacak havalara uçtuk güzel bir duygu

selam kızlar sık sık takip ediyorum ama tam cevap yazacakken benim oğluş ya uyanıyo ya ağlıyo bir çok konu oluşmuş kilolardan şikayet edenler var kızlar merak etmeyin zaten her emzirişte en az 300 kalori veriyormuşuz yaza kadar aman süt yapar diye ona buna saldırmadan dengeli beslenirsek birşey kalmaz ben tartılmadım hiç ama yavaş yavaş verdiğimin farkındayım şimdiden tartılıp kafama takmak istemiyorum zaten 48 kiloyla hamile kadım boyuma göre zayıftım boy 1.60 61 e kadar çıktım doğum yapacağım zaman 59 dum 55 olmuşumdur heralde sonradan tekrar almışta olabilirm aman kilo vermek için rejim yapmayın bebeğinizin sağlığı ile oynamayın vitamine demire çok ihtiyaçları var rejimde bunlarda gidebiliyor.

bebişlerimiz maşallah büyüdü artık evin neşe kaynağı oldular bizimki ben agu deyince o da arkadan diyordu biraz fazla abarttım heralde akşam sonunda sinirli sinirli söylemeye başladı ya yürü git başımdan der gibi akşam gülmekten koptuk eşimle bakımları zor olsada bir gülüşü herşeyi unutturuyor bence.
bizimde artık maşallah ayakta sallamadan uyumaya başladı herkes aman alışır alma demelerine inat oğluşum alışmadı çok şükür ayağa bazen sinirli sinirli ninnisini yapıyo dalamıyor diye kızıyor sanırım sadece o zaman alıyorum ayağıma dakka bitmeden dalıyor o zamanda zaten.
çalışmaya başlayanlar var keşke izinler daha uzun olsa ben sürekli evdeyken yoruluyorum allah size kolaylık versin kızlar bebeklerinizi kime bırakıyorsunuz ?

benim sıpa uyandı kendinize bebişlere iyi bakın iyi günler

merhaba arkadaşlar bende kasım annesiyim çok fazla yazmasamda sıkı takipçisiyim topiğin kızlar birşey sormak istiyorum bebeğimin yüzünde ve vücudunda isilik gibi kırmızı noktalar var annem normal bebeklerin çoğunda olur iyi bir şey çocuğun geliştiğini gösteriyor dedi doktorada götürmedim bu yüzden ama geçmiyor acaba normalmi sizdede aynı sıkıntıyı yaşayan varmı yoksa benim yediğim birşeyler alerjimi yapıyor bebeğimde

Allerji değil canım onlar.Çoğu bebekte oluyormuş,annen doğru söylüyor Benim kızımda da oluyor,geçiyor.İlk olduğunda çok yoğundu,uçları sarı sarı sivilce gibi,korkmuştum.Doktora sordum,umursamadı bile."Hiçbir şey olmaz onlardan,temiz tut,bebe yağıyla nemlendir arada."dedi.Endişelenmene gerek yok.

kızlar merhaba.şuanda oğluşum uyukluor bende yazayım dedim.kilolar demişsiniz benmde neredeyse gitti ama göbeğim bıngıl bıngıl.yani biraz yumuşak spora ihtiyaç var.ama oğluşla ilğileenmekten olmuor.hem emior hemde işe başladığımda gider heralde.pek takmıorum kıyaftelerim oluor ya sorun yok. birde kafama takılan bişey var işe başlasam mı başlamasam mı kararsızım.aslında sıkıldım ama bir yandanda oğluşumu bırakmak istemiorum.
birde size sormak istediğim soru rota virüsü aşısı????ya çok kararsızım yaptıranlar bi fikir versin.yan etkilerinde bağırsak düğümlenmesi yaparmış.yok aşı hiç birişe yaramazmış,aksine daha kötü hasta olurmuş.falan filan.bir akıl verin allah aşkına tabiki doktorada sorcam.ama sizlerin fikride önemli.bekliorum cevaplarınızı:44::44::44:

evet canım çoğu bebekte olur. bu kızarıklıkla beraber başka işaretler de var mı bak. mesela kakada mukus(sümüksü yapı) gibi. benim oğlumda da döküntüler vardı. peşinden kakada mukus ve kan gelince inek sütü alrjisi olduğunu anladık.tek başına kızarıklık snırım her bebekte oluyor.

yeni emzirmişsem kızımdada oluyor... emzirmeden hemen sonra yapmayın diye okumuştum bi yerde... ama açlığa tahammülü olmayan bi bebeğim var o yüzden mide tarafına pek dokunmuyorum. hatta karnının sağ tarafına yapılan ve bacaklarla karnına baskı yaptırma hareketi tüm huysuzluğunu alıyor kızımın.

çok sağol canım bizimkininde uçları sarı sivilce gibi küçük küçük bazen çok yoğun oluyor inşallah geçer en kısa zamanda

canım kakada mukus veya kan yok yalnız popo etrafında bu küçük sivilceler çok yoğun

Benim kızımın sadece yüzünde oluyor,vücudunda hiç olmadı.Bir de artık baya azaldı ve çok çabuk iyileşiyor.

kızlaaaar
bi şi sorcam..bebeklerimiz büyüyo.ama aklıma bi soru takıldı..
yenidogum anında bebeklerimizin muayenesinde kan alınıyo mu topuk kanı haricinde..
yani forumda buralarda bin bir türlü hastalıklar duyuyorum..onları insanlar nasıl tespit ediyo..yani mesela bebekte seker hastalıgı hormon bozuklugu karaciger pankreas böbrek rahatsızlığı vb...
insanlar bebeğinin bu sekilde hasta oldugunu nasıl anlıyo ki..sağlık ocagı sadece boy kilo muhabbeti yapıyo

serapcım ben yaptırdım rota virüs aşısını..sen o yan etkilere takılma, aşıyı yaparken yapılan çalışmalarda 10000 kişide 1 kişide bile böyle bir yan etki ortaya çıksa firma onu yan etki diye yazmak durumda.. ama o kişinin bünyesiyle alakalı bir durumdur bu.. dediğim gibi sen çok takılma yan etkilere.. ben yaptırdım, hiç bişi olmadı.. günümüzde bu hastalıktan ölen binlerce bebek var, bunu düşündükçe faydası olurmu olmazmı diye düşünmeden yaptırdım ben, sonuçta hasta olmaması için elimizdeki tek önlem bu şuan değil mi? ki ben oğluma çay veriyorum şu humananın rezene ve iyi uykular çayları.. ve bu çayları suyla yapıyoruz her ne kadar hazır suyu kaynatarak da yapsak, yinede ishal en çok sudan bulaşan bir hastalık.. ben riske atmak istemedim açıkçası, aman olmaz bişi deyipte.. hep olmaz bişi derizde oluyo işte Allah korusun.. neler duyuyoruz.. ay bende aşının pazarlamacısı gibi oldum da, ama tavsiye ederim merck in aşısını yaptır. ben onu yaptırdım hiç yan etkisi olmadı, en sık görünen ishal ve kusma etkileri var ama onlar bile olmadı diyebilirim.. aşının adı rotateq.. sen yine kendin karar ver ama bence yaptır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…