- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.681
kızlaaaar
bi şi sorcam..bebeklerimiz büyüyo.ama aklıma bi soru takıldı..
yenidogum anında bebeklerimizin muayenesinde kan alınıyo mu topuk kanı haricinde..
yani forumda buralarda bin bir türlü hastalıklar duyuyorum..onları insanlar nasıl tespit ediyo..yani mesela bebekte seker hastalıgı hormon bozuklugu karaciger pankreas böbrek rahatsızlığı vb...
insanlar bebeğinin bu sekilde hasta oldugunu nasıl anlıyo ki..sağlık ocagı sadece boy kilo muhabbeti yapıyo
evet, bütünestleri yapılıyor hastaneden çıkmadan.. olumsuz bir durum olmazsa aileye bilgi verilmiyo, ancak bir hastalık çıkarsa ya da olumsuz bir gösterge o zaman aileye biz böle böle yaptık bu sonuç çıktı diye bilgi veriliyo.. size birşey diyen olmadıysa merak edecek bişi yok yani.. ok![/QUOTE
tugba bi şey sorcam..ben normal dogum yaptım.dogum esnesında cocuk doktoru geldı söööle bi çocuga gözle baktı bebek sağlam dedi gitti..kan filan alınmadı yani bana söylenmedi..orgasnlara ne ara bakıldı..hani burda forumlarda biinbir türlü yok kalp yok su organ bu organ rahatsızlıgı falan cıkıyo ya cocuklarda onlara ne ara baktılar acaba..bebişimden topuk kanı haricinde kan alınmadı onu da genetik iki hastalıga devlet bakıyo ya o yuzden aldılar diye biliyorum ben..yanlış mı biliyorum
crafty çok teşekkür ederim cevapladığın için.
ben küçük bi ilçede öğrtmenlik yapıyorum mecburen internetten sipariş edeceğim.
Kizlar Sab simplex i kullaniyorum bende ama bizim ebemiz kilo aldikca damla sayisini arttir demisti,siz az az veriyorsaniz yararini görmeyebilirsiniz.aynı anda veriyorum canım ikisini de 6 saatte bir veriyorum iyi geliyor gibi, umarım senin bebeğine de iyi gelir, kimine yarayan kimine yaramıyormuş çünkü, ben de bugün oğlumun 2. ay aşılarını yaptırdım, hemşire eve gidince bir çay kaşığı calpol verirsin dedi ateşi çıkar gibi olursa 6 saat sonra bir daha ver dedi ama ben ateşlenmeden ikinciyi de verdim, şimdilik bir problem yok bakalım umarım geceyi de ateşlenmeden geçiririz, yalnız aşı ağrı ya da sıkıntı mı yapıyordu yoksa gaz sancısı mı vardı bilmiyorum ama aşıdan 5-6 saat sonra epey bir ağladı, dediğin gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
Bu isilik gibi noktalar bizim oglandada var ilk günlere nazaran azaldi ama hala ppütürlükler farkediliyor,önümüzdeki hafta asimiz var bizimde doktora sormayi düsünüyordum bende.merhaba arkadaşlar bende kasım annesiyim çok fazla yazmasamda sıkı takipçisiyim topiğin kızlar birşey sormak istiyorum bebeğimin yüzünde ve vücudunda isilik gibi kırmızı noktalar var annem normal bebeklerin çoğunda olur iyi bir şey çocuğun geliştiğini gösteriyor dedi doktorada götürmedim bu yüzden ama geçmiyor acaba normalmi sizdede aynı sıkıntıyı yaşayan varmı yoksa benim yediğim birşeyler alerjimi yapıyor bebeğimde
kızlaaaar
bi şi sorcam..bebeklerimiz büyüyo.ama aklıma bi soru takıldı..
yenidogum anında bebeklerimizin muayenesinde kan alınıyo mu topuk kanı haricinde..
yani forumda buralarda bin bir türlü hastalıklar duyuyorum..onları insanlar nasıl tespit ediyo..yani mesela bebekte seker hastalıgı hormon bozuklugu karaciger pankreas böbrek rahatsızlığı vb...
insanlar bebeğinin bu sekilde hasta oldugunu nasıl anlıyo ki..sağlık ocagı sadece boy kilo muhabbeti yapıyo
serapcım ben yaptırdım rota virüs aşısını..sen o yan etkilere takılma, aşıyı yaparken yapılan çalışmalarda 10000 kişide 1 kişide bile böyle bir yan etki ortaya çıksa firma onu yan etki diye yazmak durumda.. ama o kişinin bünyesiyle alakalı bir durumdur bu.. dediğim gibi sen çok takılma yan etkilere.. ben yaptırdım, hiç bişi olmadı.. günümüzde bu hastalıktan ölen binlerce bebek var, bunu düşündükçe faydası olurmu olmazmı diye düşünmeden yaptırdım ben, sonuçta hasta olmaması için elimizdeki tek önlem bu şuan değil mi? ki ben oğluma çay veriyorum şu humananın rezene ve iyi uykular çayları.. ve bu çayları suyla yapıyoruz her ne kadar hazır suyu kaynatarak da yapsak, yinede ishal en çok sudan bulaşan bir hastalık.. ben riske atmak istemedim açıkçası, aman olmaz bişi deyipte.. hep olmaz bişi derizde oluyo işte Allah korusun.. neler duyuyoruz.. ay bende aşının pazarlamacısı gibi oldum da, ama tavsiye ederim merck in aşısını yaptır. ben onu yaptırdım hiç yan etkisi olmadı, en sık görünen ishal ve kusma etkileri var ama onlar bile olmadı diyebilirim.. aşının adı rotateq.. sen yine kendin karar ver ama bence yaptır..
kızlar bebişleriniz gündüz cok uuyuyo mu?
Herkese merhaba
Bebegime sadece anne sutu veriyorum, kilo alimi da gayet iyi yalniz birkac gundur bebegim sadece 1 memeyi 5-10 dk emip duruyor,
Aglamiyor da ama eskiden 2 gogusten de 15 er dk verirdim
Niye boyle oldu anlamadim doyuyor mu acaba
Gunduzleri de bazen hic uyumadigi oluyor.
Sizler ne durumdasiniz? Benle ayni durumu yasayan var mi
bebegine sadece sut veren anneler... ne alemdeyiz 2 aydır...acaba gögüslerimiz aynı mı....
son haftaya kadar tas gibiydi göğüslerim ama son 5 gündür acayip yumuşadı...hala süt geliyo.. bebek tok gibi ama...sizde de aynı degişiklik var mı...allah sütümüzü kesmesin yaaaa
canım aynen senn dediğin gibi.3-4saat emmediğinde yani uyuduğunda falan güzel birikior.ozaman sertleşior.ama 2saatte falan emerse yumuşak oluor.sıkınca süt gelior dediğin gibi doyuyordazaten doymasa ortalığı ayağa kaldırır.açlığa hiç dayanamıoruz..ama hamileliğimde böyle yemiordum kiloları verdim.işllh şimdi almam tekrardan.heralde emio diyemi bilmem.allahtan işe de başlıcam veririm kalan 4kiloyuda işllhh.
canım aynen senn dediğin gibi.3-4saat emmediğinde yani uyuduğunda falan güzel birikior.ozaman sertleşior.ama 2saatte falan emerse yumuşak oluor.sıkınca süt gelior dediğin gibi doyuyordazaten doymasa ortalığı ayağa kaldırır.açlığa hiç dayanamıoruz..ama hamileliğimde böyle yemiordum kiloları verdim.işllh şimdi almam tekrardan.heralde emio diyemi bilmem.allahtan işe de başlıcam veririm kalan 4kiloyuda işllhh.
benim hep bir memeyi 5 dakika alıp bitiriyo emmeyi..ac olsa ağlar bence..hem artık güçlenmiştir.tek memeden 5 dakikada cekip doyuyo olabilirr..ben göğsümün yumusamasını taktım kafaya..
benim ki de bu günlerde uyumamaya basladı.bi de uyutup yatağına koydugum an uyanıyo anında...
gaz sancılarımız da bitmek bilmedi..
,
bi de bi şey sorucam sizinbebişleriniz uyanıkken susuyomu...benim bebeğim daha hiç uyanık oldugu vakit aglamadan sızlanmadan 5 dakika durdugu olmuyo..daha bebegim mi var anlayamadım..tamam cok uyuyo rahat ama uyanıkken hep aglar mı bebek..gülümsemedi de daha
Benim bebegim de uyanikken 5 dk aglamadan duruyor sonra yeniden aglamaya basliyor.
Pozisyonunu degistiriyoruz yeniden susuyor, gun icinde de da sadece kucakta uyuyor ama tilki uykusu
Yatagina koydugumuz anda uyaniyor. Tum gun uyumadi simdi koltugun uzerinde uyuyor.
Benim de goguslerim yumusak ama sut var. Daha uzun araliklarla emiyorsa o sebeple ona gore sut uretiyor olabilir.
Uzun sure emmese gene sertlesebilir. Gece uykulariniz nasil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?