2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
bebişi hasta olan ark.mıza şifa olsun anneleri çok sık emzirsin acıkmasını beklemeyin bu aralar grip çok salgın havadn kapıyorlar biz ne yapsak boş bir haftadır öksürüyoruz bende öksürükleri önce önemsemedim sonra birdn burnu akıp hapşırmaya başadı hemen soluğu dr da aldık korkma gripolmuş dedi çok sık emzir dedi ne olur olmaz siz bir dr.a gösterin ve bebişden benim gibi kapmayın dikkat edin ballı ıhlamur içiyou boğazımı rahatlatıyor iii geceler

kızlar günaydınn....
toplu halde yazayım dedimm....
KAYNANADAN ben de muzdariptim.4buçuk ay yanımda kaldılar.artık kriz geçiriyodum.kendimi memlekete attım onlar kalmaya devam etti.allahta bahar geldi evlerine gittiler.allah sabır versin.
METE ARAS acil şifalr versin.canım ben bitki çayları devamlı veriyorum oğluma.çok faydasını gördüm.fazla vermediğin sürece sorun yok.
benim oğlum çok hareketli.onun hızına yetişmeye çalışıyorum.18kilo almıştım.17 kilomu vermişim.oğlum sağolsun.
tek bırakamıyorum.yüzüstü tekrardan sırt üstü dönebiliyo.yüzüstü döndükten sonra geri geri gidiyo.bezini atmak için banyoya kadar gittim.halıdan betona kadar gelmiş.sağlık ocağındakiler kaç aydır boyunu ve baş çevresini pek sağlıklı ölçemiyo.onlar farketti allah yardımcın olsun diyolar.öğlen uykusu olsa dinlenecem de o da yarım ssat-45 dak.allah yardımcımız olsun.güzel bir uykuya deli gibi dinlenmeye ihtiyacım varrrr....

kızlar bi de bebişleri oturtmaya başladınız mı?benim oğlan oturmak istiyo.destekli oturabiliyo.aslında alışık da oturmaya.babamız ara ara otutturuyodu.ben ne olur ne olmaz diye izin vermiyodum.eşim fizyoterapist.omurgasına hiçbişey olmaz diyodu.hatta internetten bi dra sormuşlardı.adını unuttum ama ünlü bi çocuk dru.o eskidendi diyo.eskiden raşitizim sık rastlanan bi hastalıktı.o yüzden otutturmayın diyolardı.ama şimdi öyle değil.sorun olmaz diyodu adam.

Ben uzun bir süredir destekli oturtuyorum..Çünkü bende internette böyle bir yazı okumuştum..Bir forumda bir çocuk doktoruna sormuşlar ve doktorda bu cevabı vermişti..Muhtemelen aynı şeyi okumuşuz Gerçi ben şimdilik çoğunlukla kucağıma oturtmayı tercih ediyorum..Ne bileyim, sanki beli ağrırmış gibi geliyor, kıyamıyorum..

Bu arada, oğluna da maşallah Bakalım, benimki ne zaman başaracak sırt üstü dönmeyi..

İnşallah serap45'in oğlu iyileşmiştir..

kızlaaaaarrrr özledim siziiii ve muhteşem bir tarhana tarifiyle geri döndüümm... nasılsınız, herşey yolundadır inşallaahh.. serabın bebeğimi hastaymış ne, yanlış anlamadım inşallah çok seri baktım şöle bikaç sayfaya, çook çook geçmiş olsun,inşallah tez zamanda iyileşir.. insanın içi acıyo böle durumlarda.. hiç kıyamıyom, bide benim ki hastalansa ne yaparım bilmem.. Allah korusun hepsini..

şimdiiiiiii, çarşamba günü hava güzel diye oğlumu attım arabaya sakarya ya gittik kuzenime.. şehirler arası başladık gezmeye oğlumla.. tabi bi fırtına bi kıyamet burnumuzdan geldi amaaaa olsun sağ salim döndük evimize çok şükür.. kuzenimin 1,5 yaşında bir kızı var, dünya tatlısı onu özlemiştim.. uzun zamandır da nette tarhana olayını takipteydim.. doktorlar sütle pişirilen tarhananın bebekler için en besleyici şey olduğunu sölüyolar ya.. neyse, tabi ben hayatımda hiç tarhana yapmadım, nasıl yapılır zate bilmem, hatta bebekler için nasıl yapılır heeçç bilmem.. neyseki kuzenim bende de beterdir beslenme konusunda çok şükür.. o bulmuş bir tarhana tarifi bebeler için.. üşenmemiş denemiş yapmış ve hala yarım kavanozu duruyodu.. hemen pişirdik ama suyla, inek sütü yasak ya 1 yaşına kadar.. tadına bende baktım, müthiişşşşşş.. oğlum sebze çorbasını sevmedi pek ama tarhanayı bir içişi vardı, inanamadım, şaştım kaldım.. 3 tabak... korktum bu çocuk beni bi daha emmeyecek diye ama emdi çok şükür.. kısacası tarif pişirildi, yedirildi,tecrübe edilmiştir sonuç harika.. isteyen olur belki diye size de yazayım dedim malzemelerini, duramadım yani yine sizsiz.. bende bugün alacam tüm malzemeleri ve girişecem yapmaya.. hadi hayırlısı.. inşallah becerebilirim..

Tarifimiz
1 Kilo domates
3 adet kırmızı biber
6-7 tane yeşil biber
Yarım demet taze nane
yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
3 büyük boy kuru soğan
250gr süzme yoğurt
bir su bardağı haşlanmış nohut
1 paket dr oetker kuru maya

biber ve domatesler az suyla haşlanıyo, sonra tüm malzemeyi karıştırıp robottan geçiliyo, sonrada hamur kıvamına gelene kadar un katıp yoğuruluyo.. bu kadar basit işte.. yani umarım öle olur.. hadi kolay gelsin hepinize.. çook çook öpüldünüz...

Selam kizlar,nasilsiniz,sizi cok özledim,bu ara evle,cocuklarla vede kilolarla ugrasiyorum.Yavastan tatil icin hazirlanmaya basladim.Benim oglusumda,dönmeye basladi hatta ilk denemede basini cizdirmisti ,artik baya baya insan yabanciliyor,bir yere gidince susturmak icin baya bi ugrasiyorum sussa bile kimseye gitmiyor. Gecmisi okuyamadim.Herkese güzellikler,iyilikler bebislerinizle muhabbetler diliyorum :))))))

ilkim aras'cım yusuf deniz'e maşallah ne kıpır kıpırmış öyle, benim de fazladan 1-2 kilom kaldı ama sen bu oğlanla doğumdan önceki kilodan da daha aşağılara düşersin Allah yardım etsin :)
Can Tuba'cım sen de hoşgeldin tekrardan tarhana tarifi için teşekkürler kendim hiç yapmamıştım tarifin bulunması iyi oldu. gerçi annem sağolsun benim tarhanamı, reçelimi, eriştemi, kışlık domatesimi hep yapar. benim oğlan da sebze çorbasını pek sevmedi ama tarhanaya bayıldı.

Buralardayim ara ara girip okuyup cikiyorum.Senindi galiba kayinvalidenle nasil oldu canim.

Arada girdiğinde denk geliyorum ama hiç yazmıyorsun ya öyle bir selam vermek istedim. Sağlığını soruyorsan perşembe ameliyat olacak diğer yönden soruyorsan heyheylerim biraz geçti iyileşene kadar idare edicez artık napalım.

Son düzenleme:

Birşey kalmamış ameliyatına da...İnşallah iyi geçer de o sağlığına kavuşup evine döner, siz de düzeninize kavuşursunuz..

Rabbim ameliyat icin acil acil sifalar versinki bir an önce evine gitsin,seninde morallerin düzelir.

merhabalar kızlar hepinize çok saolun.oğluşum biraz daha ii allaha şükür ateşi olmadı.sadce hapşuruk devam edior.her halleri ayrı güzel hapşururken bile onu öpesim gelior canım oğluşumunbende baya sıkıldım şu havalrdan dolayı dışarı çıkamamaktan.işllhh haftaya düzelirde çıkarız yavaş yavaş.
birde bende oğlumu artık beşiğinde uyutmaya başladım kucakta falan sallamamaya çalışıorum çok şükür uyuyor bir ara birlikte uyuyorduk yanağımı yüzümü ellerken uyuyup kalıordu ama ondanda korktum aslında doyumsuz bir zevk onunla,kokusuyla uyumak..sizler nasıl uyutuorsunuz bebişleri.ayrıca tarhana tarifi için can tuğbaya teşekkürler.benmde annem yapıor saolsun onu denicem ama daha vermiorum.sadece yoğurt ve arada meyve püresi.

Çok sevindim oğluşunun iyi olmasına..Artık çıkmaz ateşi zaten..Bu kadarla geçmiş çok şükür

Benim oğlumun en yeni numaralarından biri ayakta meme emerken uyumak..Yani bebiş meme emerken ayağa kalkıyorum ve ufak ufak sallanıyorum ya da yürüyorum..Bu aralar en sorunsuz ve kısa zamanda sonuç veren uyutma yöntemim bu..Ama geceleri yatağına bırakıp dönencesini açıyorum..Eğer çok direnirse de yanıma alıyorum, uyuduğu vakit bırakıyorum yatağına..Gerçekten de insanın bebeğinin yanında uyuması müthiş birşey..Çok seviyorum ben oğlumu ya

Serap, senin bebişte 25 kasım doğumluydu yanlış hatırlamıyorsam, değil mi?

Son düzenleme:

ya katılıorum sana dünyada hiçbişey oğluşum kadar önemli değil şuandaa canım yaklaşmışsın 29kasımda doğduu yakında 5ayıda doldurcaz işllhhhh

Kızlarrr..Ben yine birşey sormak istiyorum Geçenlerde internette bir sitede ankete katıldım, kazanan 5 kişiye Hipp "ay ay bebek gelişimi" kitabı hediye edecekti..Hiç inanmıyordum kazanacağıma ama kazanmışım..Bugün kargo geldi, kitapla birlikte bir sürü Hipp ürünü çıktı kutudan..Gerçi daha önceden de yazmıştım, ben henüz ek gıdaya başlamadım..Sadece meyve suyu, ve sebze püresi verdim bebişe..Bir de bu hafta yoğurt vereceğim..Herneyse, kavanoz mamalarından biri şeftali püresiydi..İçimden birşey dürttü, dedim bir kaşık versem oğluma birşey olmaz herhalde..Fakat o kadar sevdi ki o bir kaşık, oldu neredeyse yarım kavanoz Şimdi de pişman oldum..Gerçi çok takıntılı olmak istemiyorum ama yine de huzursuzum..Siz hiç böyle hazır mama verdiniz mi?

tuğba tarhana çorbasıyla muhteşem dönüş yaptım diyosun çok kolay anlatmışsın da ben sanırım o tarhanayı yapamam.allahtan annem var.yaptı gönderdi oğluma.oğlumda annanesinin ellerinden öpe öpe afiyetle içiyo

merhaba kızlar giremedim misafir bu aralar çok serapcım geçmiş olsun bebişe can tuğba çok sevindim döndüğüne yerin çok beli oldu himel sende bayadı yoktun sende hoşgeldin tarhana içinde çok saol canı mevsim sebzeleri çıksın yapıcam

Birşey kalmamış ameliyatına da...İnşallah iyi geçer de o sağlığına kavuşup evine döner, siz de düzeninize kavuşursunuz..
Rabbim ameliyat icin acil acil sifalar versinki bir an önce evine gitsin,seninde morallerin düzelir.
Amin sağolun. Sağ sağlim kurtulsun inşallah şu ameliyattan. Şimdi de ameliyat korkusu başladı anestezici orta risk grubundasın demiş daha önceden büyük bir solunum problemi yaşadığı için uyanamayacağını zannediyor. Bugün korkudan ağladı yine kıyamadım. Biraz ben de dün suratlıydım ondan mı üzülüyor diye vicdan azabı da çektim. Ameliyat öncesi bi gideyim de diğer torunu göreyim dedi bu gece orda kalacak dayanamadım yine kapıda yolcu ederken orda rahat edemezsen çık gel akşama dedim. Napayım ya sabrettim bu kadar az daha sabredeyim. Zaten moralim epey düzeldi sabah eşimle konuştum o da biliyorum herşeyin farkındayım amelayata kadar sabret herşey yoluna girer tekrar dedi. inşallah onun için de bizim için de herşey iyi olur.

Tebrik ederim canım çok sevindim afiyetle yesin oğlun Hipp güzel bir marka beğendiğin ürünler olursa tavsiye edersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…