2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
arkadaşlar meraba bende bu sitenin müdavimlrindenim burayıd ayeni gördüm benim bebişimde 2011 29 kasım doğumlu çok güzel arkadaşlıklar kurmuşsunuz ne güzel bende katılıyım soru cevap yaparız.tarhanayı yapıcam çok vitaminli bişi galiba.bizde sünnetimizi olduk çoktan yaptırmak siteyen varsa aranızda hiç korkmasın çok kolay oldu.hareketlenmeden yaptırın valla.

evt canım tebrikler bende o kavanoz mamaları vermekle vermemek arasına kaldım gerçi çok tüketiyor insanlar ama bilemiyorum krarsızım ama senin gibi özenmiyo deyilim vermişsin artık okadar kendini üzme hipp organik oluyo güvenebilirsin bencede

hoş geldin arkadaşım

canım ben sürekli olarak kavanoz maması verme taraftarı değilim ama gezmeğe gittiğimde tatil zamanlarında vermeyi düşünüyorum. Hatta denemelik bir kavanoz meyve püresinden aldım benim oğlan da severek yedi. Her yerde meyve rendeleyip çorba yapamayız ki. Ayrıca aldığımız meyveler ne kadar organik onu da bilemiyoruz. Olabildiğince dikkat etmeye çalışıyoruz zaten fazla da kafaya takmamak gerek. Hem HİPP organik ve GDOsuzmuş yapılışıda annelerimizin kavanozda kışlık domates hazırladığı gibiymiş, katkısızmış. Sen de gezmeklerde kullanırsın evde yine kendin yaparsın. Allaha şükür sütüm var benim ama sütü olmayan anneler ne yapsın onlar da anne mecbur veriyorlar hazır mamaları maşallah bebekleri de turp gibi.

Son düzenleme:
Bu arada konularla ilgili ben de birkaç şey yazayım.kavanoz mamalarından ben de verdim.evdeyken kendim yapıyorum ama dışarı çıkınca iyi oluyor.dokuldu dağıldı korkusu yok.ben milupaninkilerden aldım .hatta yaptıgım bin bir çeşit sebze purelerini inatla yemeyen oglum kavanozdaki brokolili bezelyeli baya bı karışık kötü kokan o pureyi yedi:44:
Tarhana için de senelerdir annem yapardı ama artık o da yapamıyor .usagin yeldanlizade diye bir marka tarhanası var.inanin ev yapımı kadar iyi.ben birkaç senedir onu alıyorum.bildigim kadarıyla internetten satışları var.merak eden olursa web adresini ya da tel.ini yazarım.herkese iyi geceler

Öncelikle yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyeyim

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim..İçim rahatladı..Şeftali püresinin tadına bende baktım..Güzeldi.. Herşeyin doğalı en iyisi tabi ama dursunlar bakalım..
Sevdalinka, moralinin düzelmesine sevindim..Bir de kayınvaliden sağlıkla çıksın ameliyattan..Sonrası daha kolay nasıl olsa..
Yas 84, biz sünneti henüz düşünmedik..Eşim kıyamadı daha doğrusu Bakalım artık..

Herkese günaydın..Umarım güzel bir gün olur

Günaydın kızlarrr.. Oğlum bgn 8de uyandı.. bize uyku haram artık galiba..

Tarhana tarifi vermişsiniz ya suyla pişiriyoruz dediniz ama, yağ falan da yok dimi? çünkü bazı çorba tariflerinde 1 kaşık zeytinyağı konuluyor diye gördüm de.. onu sormak istedim..

Biz ek gıdaya başladık, ama herşeyi mümkün oldukça kendim yapmaya çalışıyorum. Bir tek akşam öğünündeki muhallebisini hazır ver dedi doktorum. Milupanın sütlaçını veriyorum.. Daha hazır sebze ve meyve pürelerinden hiç almadım. Ama dediğiniz gibi dışardayken falan mecbur veririz

Esasında tarhana çorbasının çok faydalı olduğunu biliyorum da benim yapmam daha doğrusu kurutmam çok zor..Keşke yapabilsem..Ben de internette tarhana çorbası tariflerine bakmıştım ama gördüklerim içinde en zengin içerikli olanı cantuğbanın ki ..Eminim güzel olur...

slm arkadaşlar oğlum 5.5 aylık ve 7.4kğ sizce nasıl herkes küçük diyor ama doğum kilosu da 2800 aslında 25 gün erkende doğdu 5 kasım da doğdu asıl doğum tarihi 29 kasımdı sizce nasıl.şimdiden tşkler

Canım, bence gayet iyi çünkü yaklaşık 5 ay sonra bebişin kilosu doğduğu kilonun iki katı olmalı diye biliyorum ben..Hele ki senin oğlun bayağı erken doğmuş..İçin rahat olsun..Maşallah oğluna

canım kurutmana gerek yok ıslakta olur tarhana pişirceğin parçalara ayır poşetle buzluğa at çukardığında 3 satt falan suda kalsın çözülür sonra pişir böylede çok güzel oluyo pütürsüz

Ben bunu bilmiyordum..O zaman ben de yapayım bari..Çünkü güzel bir tarife benziyor Cantuğbanınki..Çok sağol canım

Bence hiç üzülme çünkü HİPP marka ürünler organik. Özel alanlarda yetiştiriliyor içindeki meyve-sebzeler ve sürekli denetleniyor. Ben hazırcı biri değilimdir. Mesela bebeğime yedireceğim ekmeği bile evde pişirip fırında kuruttuktan sonra rondoda çekmeyi, öyle mamalarına katmayı düşünüyorum. Çünkü onun muadili yok. Bebe ekmeklerinde margarin var. Bebe bisküvileri de şeker deposu. Ama olay meyve sebze olayı olunca ekolojik-organik olanları bulmak zor. Ben Bodrum'da yaşıyorum, her yer meyve sebze ama köylüler bile işin hile hurdasına kaçıyor artık. Organik diye satılanlara da güven olmuyor. Ben de çok kararsızdım ama özellikle bu markayı araştırdığımda iyi şeyler görüyorum. Yine de Aydında bir çiftlik var ara sıra alışveriş ettiğim. Gerçekten güvendiğim bir orası var. Mail yoluyla sipariş alıyor, istediklerini gönderiyor. Denedikten sonra hesap numarasına para yatırıyorsun. Oradan aldığım meyve sebzelerle hazırlamayı düşünüyorum pek çok şeyi ama yetişemediğim yerde HİPP kullanabilirim ben de. Takma yani bence kafana.

Ben de araştırdım bu markayı..Şimdi içim daha rahat..Üstelik gerçekten de doğal ürünler bulmak zorlaşıyor..Ben de Mersin'de yaşıyorum ve bu şehirde çok fazla ürün yetişiyor..Narenciye başta, muz, erik ve aklıma şimdi gelmeyen birçok ürün bu şehirden gidiyor Türkiye'nin bir çok bölgesine..Ama buna rağmen dediğin gibi hile hurda olduğunu bende düşünüyorum maalesef..Mesela geçen gün manava gittim..Bir çilekler var, inan bana az daha büyük olsa dilimleyip yersin..Sordum manava, niye büyük bu kadar bu çilekler diye..Bana diyor ki" bu çileklere çok iyi bakılıyor da ondan"...İnanılır gibi değil..Kısacası konu meyve, sebze olduğu vakit güvenilir bir yer bulmak hakikaten çok önemli..Açıkçası o çileği vermektense organik mama vermeyi tercih ederdim..Yine de tabiki mümkün olduğu kadar herşeyin doğalı..Gerçi gıdayla alakalı her gün o kadar çok moral bozucu haber çıkıyor ki insan neye güveneceğini de şaşırıyor maalesef...

Ben de aynı şekilde evde kızıma özel ekmek yapmayı planlıyorum ama henüz nasıl bir tarif uygulasam bilemedim.Birkaç deneme yapmam lazım.Ona da vaktim yok çalıştığım için.O yüzden sanırım yumurta kapıya gelince,kızıma ek gıda vermeye başlayınca,yapacağım.Miniklerimize uygun denenmiş bir tarif bulan olur da paylaşırsa çok minnettar oluruz kızımla.

İyi geceler.

Chromaggus, bebişler aynı gün doğmuş
Öncelikle bebişlerimizin ilk 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun

Bu gün oğluşumla Forum Migros'a gittik..Oyuncaklarda indirim varmış..Çok kalabalıktı..Gerçi bebeklere uygun çok fazla birşey yoktu ama ben yine de birkaç şey aldım..Bu arada 3 gündür oğlum kaka yapmıyor..İlk kez başımıza geldi bu..Eğer kavanoz mamayı vermeden önceki gün yapmış olsa mamadan bilecektim bu durumu..Ama bir önceki günde yapmamıştı..Doktoru aradım.."Sade anne sütü vermeye devam et, bir haftayı geçerse gel" dedi..Umarım en kısa zamanda yapar..

Bizde haberler böyle..

canım okadar takma kafayı benm oğlan bir süredr 4günde bir yapmaya başladı.hemde kabız gibide değil normal kakası.bencede bekle 1hafta benm gibi canını yakıp fitil verme.emen çocuk çok zor kabız olurmş.şayet keyfide yerindeyse sıkıntı yapma.benm oğlan 4.gün yani buğün bir kaka yaptı maşşallah 3defa arka arkaya.tam bitti diyoruz birr ıkınmaa ıhhhhh diyor carttt

Maşallah oğluşuna Bizimkinin keyfi yerinde ama ne bileyim, hiç başımıza gelmemişti bugüne kadar..Gerçi habire pırt pırt gidiyor ama henüz birşey yok.. Kaka nöbetindeyim resmen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…