2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

kız yok tabisi benim öptüğüm gibi öpemiyo, benim gibi öpebilmesi için 4 5 yaşına gelmesi lazım nasıl öpüyom düşünün artık.. ağzıyla sürekli yapıyo, mama diyin kendi kendinize yavaş yavaş, şimdi sesinizi kesin sadece dudaklarınız ses çıkarsın.. hah işte onu yapıyo sürekli ağzıyla, ssadece beni öperken değil sürekli yapıyo.. öle işte.. literatürlük olağan üstü bi durum yok yani.. çok şükür..

can tuba sende bir edebyat ruhu seznledm ama acaba dogru mudur???? cok guzel yazyrsn.

gamzeden mesaj var. corumda ailesnn yandaydymş. pazartesi donuyormus.

edebi bir durum var ama nasıl farkettin ki, aslında öyle çok da kullanmıyorum tarzımı buraya yazdığım metinlerde, helal olsun sana ne diim.. :)
geçmişte yazıdan ve resimden kazanmış olduğum bir çooook ödülüm var ancak geçmişte kaldı, şuan yarışmalara katılmıyorum.. kendi kendime serbest konulu derlemeler yazıyorum şuan, bir çoğu annelik üzerine tabisi şu ara.. duygu yoğunluğu lazım güzel yazı yazmak için.. birini paylaşırım sizinle de sonra.. şimdi vaktim yok o kadar yazmaya.. resime gelince şuan sıpayla konsantre olup bir resmi bitirmem sanırım 6 ay sürer.. :) o yüzden ondan tamamen elimi ayağımı çektim şu ara.. boyalarımda kurumuş zaten, geçen gün farkettim, hepsini attım.. sil baştan yenilemem lazım seriyi.. o da çok maliyetli bi durum, biraz fazla renk kullanıyom sanırım ben kendi yarattığım renklerin yanı sıra..özgür ruhluyumdur resimde de.. :)

neyse öle işte.. dediğim gibi sen bu işten anlıyon sanırım, eğer yazmıyorsan sen de başla yavaştan yazmaya, neler çıkar neler, sen bile şaşırırsın.. tavsiye edilir.. hem yazmak çok iyi bir depresyon ilacıdır, doğum sonrası depresyonunu atmak için hepinize tavsiye edilir, bol bol yazın, dökün içinizi kağıtlara, kimse duymaz..

bi de şu ek gıdalarla ilgili bi şey yazıp çıkayım.. siz daha önce konuştunuz mu bilmiyorum ama (okuyamadım geçmişi çok) ben oğluma et yedirmeye başladım.. doktorumuzun bize verdiği beslenme takviminde bu ay et var.. kırmızı ve beyaz et.. 6. ayını dolduran bebekler de sizde başlayabilirsiniz.. onlar kim şimdi bilemedim ama..
hani doktor kontrollerini bırakanlar için belirteyim dedim..
ben ayrıca daha önce kendim hazırlamış olduğum et suyu tabletlerini de çorbalarına katıyorum.. gayet leziz bir hale geliyor, oğlum bayılıyo, sizde deneyin tavsiye edilir şiddetle.. bu kadar...
hadi iyi geceleeerrr.. gerçi benden başka kimse yok sanırsam hala amaa...

ahh canım bi bilsen yüreğimize nasıl su serptinkızlarla burda kafayı yedik:18::18:''duydun mu tuğbanın oğlu öpüyomuş annesini,bizimkisi öpmüyoo,senin çocuk öpücük gönderiiyo mu''herkes birbirine bu soruyu sorup durdu ohhhh içimiz rahatladııı

en kısa zamanda bebişlerimiz öperlerr annelerini inşallahhhh

selam kızlar benim kız aşı dönemini de sıfır sorunla atlattı ama 6 buçuk kilo doktor gelişimi normal diyor ama bence zayıf . ek gıdayı seviyor ama benide bırakmasın diye fazla vermemeye özen gösteriyorum.
biz puseti hala alamadık çok kararsızız. pegperego mu chicco mu alssak diyoruz. pegperego kullanan var mı aranızda ???

Güzel anneler merhaba Bugün sizlerle, yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Hani büyüklerimiz bebeklere kemik suyu vermemiz gerektiği konusunda çok ısrarcıdırlar genelde. Kemikleri güçlendirdiğini iddia ederler. Bu bana oldum olası düz mantık bir bilgi olarak gelmiştir. Nitekim doktorumuz kızımın 6 ay bitiminde yapmak üzere verdiği çorba tarifinde kıymadan bahsedince kemik suyunu da sordum. "Kesinlikle kemiğin içindeki kalsiyum suya geçmez, kemik de çorbalara hayvansal yağ dışında bir şey vermez. Ha bir de lezzet verir ama kötü kolesterolü tetikler. Vermemek en doğrusu" dedi. Ben eve gelince bu konuyu biraz daha araştırdım. Bulduğum tüm doktor görüşleri aynı yönde. Tavuk ve et suyu sadece lezzet veriyormuş. En doğrusu kıyma ve eti direkt olarak kullanmakmış. Yani suyunu verince etin kendisini vermiş olmuyorsunuz. Benim kayınvalidem de pek övünür, diğer torununu kemik suyuyla büyütmüş olmasından ötürü. Şimdi 8 yaşında çocukta kolesterol var. Hem de incecik çocuk. Doktoru diyet verdi. O, kemik suyuna yormuyor tabi bunu ama ben alacağım dersi aldım. Sizin de bilginiz olsun istedim. Aaa bu arada bugün arkadaşımın çok önemli bir işi olduğu için 3 aylık bebeğine baktım. Kolay olur sandım ama Nehir'le aynı anda uykuları gelince elim ayağıma dolaştı Birini emzirirken diğerini beşikte salladım falan, oldukça eğlenceli bi görüntü seriledim burda Bi ara kızım kıskandı. Ben önce altı aylık bebek kıskanmayı bilmez daha dedim ama düzenli 3-4 saatte bir emen çocuk, 10 dakikada bir ellerini uzata uzata ağladı kucak için. Alır almaz da emmeye yeltendi hep. Bizim minnoşlar büyümüş de haberimiz yok. Bir de inanılmaz ilgi gösterdi minik Batu'ya. Unutmadan belirteyim ki, iki veya daha fazla çocuk bakan annelerimizi anlamaya çok yaklaştım bugün ve önlerinde saygıyla eğiliyorum

Son düzenleme:

ayy canım gözümde canlandın bir an iki çocukla çok zor olmuştur:)
melisin aşıları vardı bugün vurdurduk uyuyor kızım kıyamam yaa aşı olurken ben tutamıyorum valla eşime tutturuyorum dayanamıyorum neyse ki kızım benden daha dayanaklı çok ağlamadı hemşire bile maaşallah çok dayanıklı dedi fitil verdim ateşi çıkar diye geçen sefer çıkmıştı hemşire bu sefer de çıkar dedi
kemik suyu da dediğin gibi olabilir canım en iyisi etin kendisini yedirmek tabi

canım geçen hafta doktora gittik biz 7130 çıktı kilosu doktoraz ama sorun olacak kadar değil dedi yediriyor musun dedi ben de başladık dedim oysaki bayağıı yediriyorum ben :) çekindim ne bilim niye başladın der gibi gelmişti ama o iyi yedir bol bol yedir artık dedi bir kaç şey dışında artık her şeyi yiyebilir dedi kitapçık verdi yemek üzerine belli aralıklarla emzir sen de sık sık ama bol bol da yedir canım puset konusunda da bi fikrim yok

Aferin Meliskuzuya Benimki sağlık ocağını yıktı resmen Ben de anneme tutturuyorum, ben ağladığında kucağıma alıp teselli ediyorum. Annem kızıyo "pis işleri bana yaptırıyorsun, sen kızına kahramanlık yapıyosun ,ooohhh ne güzel iş" diye İyi etmişsin fitil konusunda da, rahat atlatsın kuzucuk. Bizde ateş olmadı hiç aşılarda ama huysuzlaştı hep Nehir. Aman şükür ki şimdi 6 ay aşı yok

Doktor iyi dediyse hiç düşünme bence. Anne sütüyle beslenen bebekler çok tombul olmayabiliyor. Kimine de çok yarıyor. Sağlık en mühim olanı. Persentil eğrisine göre kilosu boyundan önde giden bebeklerde ilerde obezite riski daha yüksek oluyormuş. Hem genç kız olcak o, sonra uğraşmasın kilo vercem diye Aman Canım puseti iyi seç. Biz satıcının gazıyla CASUAL diye bi marka aldık, az da para vermedik ama dökülüyo resmen. Chicconun ürünleri genelde iyi oluyor, diğer markayı duymadım. Kolay katlanması, az yer kaplaması, manevra kabiliyetinin yüksek olması, abartı derecede geniş ve hantal olmaması arayacağın özellikler olsun. Puset, yola çıkınca belli oluyor en iyi. O yüzden kullananlardan al haberi derim ben

Son düzenleme:

ya bizim doktor da tahlil istedi de a.s.m deki hemşire de 1 yaşından önce tahlil yapılmıyorki falan dedi ne bilim cesaret edip de yaptıramadık bi de cerrahpaşaya mı gitsekdiye düşünüyorduk herkes yaptırdı mı bi de kanını neresinden alıorlar

arkdsm bnce puset alma. zaten bi kac hafta sonra oturmaya bslayacaklr. o zamn pusette durmuyrlar. araba koltugu alrsn artk.

kiloyu dert etme bence. bnm kızm cok tombıktı basta. bu aralar bı hastalndı kı sorma. 7.300 faln gelyr. yani 4. aydakı kılosu hala. onmlı oln saglıkları. ve kendılernn mutlu gornmesı. bebgn mutlu ve neselı ıse hc sıkıntı etme. bnm kızm hastalndgndan beri dogru dzgn gulmyr. cok ozldm o halnı:-(

Ya kızlar ben bişey sorucam. Kızım bu birkaç güne kadar gündüz pek uyumazdı. Yani toplasanız 2 saat kadar en fazla... Ama şu son üç gündür, 3 saatte bir emiyor, ek gıdasını yeter miktarda alıyor, 1-1,5 saat uyanık kalıp yine emerek uyuyor.Bugün sabahtan beri 6 saat uyudu. Normalde hiç yapmaz. Ateşi falan yok, keyfi de yerinde çok şükür. Saat 5 gibi uyandı, sebze püresi yapmıştım, onu verecektim.Gözlerinii açmadan mızıklamaya başladı, yarım saat kadar emdi de öyle uyandı. Sonra da püresini az yedi tabi.Şimdi yine emerek uyudu.Bu üç gündür evdeydim, ondan mı acaba. Diş çıkaran bebeklerde acaba böyle uyku hali olabilir mi? Gerçi bilmiyorum diş mi geliyor ama... Alışık olmadığımız bir durum olunca telaş ettim. Sizi bebişler ne kadar uyuyor?

bnm kızm iki saat uyku- iki saat uyanık. bu modda gdyrz.

Biz yaptırdık hem idrar hem de kan tahlili. Kanı elinin üzerinden alıyolar.. Çok canı yanıyor ama çok zor:S

canım benim oğlum gündüz pek uyumayı sevmiyor, bugün mesela ben işteyken 10.30-12 arası uyumuş bir de öğleden sonra 4 gibi emerken bi yarımsaat falan kucağımda uyudu sonrada akşam 8 gibi bayağı bi mızıklanarak yattı, az gibi geliyor bana. Senin kız belki havalardan falan etkilenmiş olabilir, mevsim geçişlerinde biraz daha uyku isteği olabiliyor, birde anneyi emme isteğinden olabilir, emip uyumak tatlı geliyordur, bir kaç güne geçer nerde o günler uyusada dinlensek dersiniz

senemgy bugün 2 bebek seni yormuş, senin kızın da büyümüşte bebek kıskanır olmuş maşallah ona Hakikaten 2 çocuklu olup 2 si de küçük olan arkadaşlara allah yardım etsin çok zordur hele ikisininde öz bakım işi annedeyse allah kolaylık versin, sprey ve yas84 ün sanırım öyle başka var mı bilmiyorum, ben kendimi şanslı hissediyorum birisi büyük en azından diye bazen o bile zor oluyor ödevleri, kursları vs. cidden kızlar ikinci çocuk falan düşünürken yaş farkını dikkate alın öyle sürümden falan kazanılmıyor anne de bitiyor iş, ha bu arada kazaya da kurban gitmeyelim gerçi evde bi tek bebeği ile yalnız olan annelerin işi de zor, bebekle zaman geçirmek sadece anneye bağlıysa bir de tüm sorumluluğuyla, çok zor ve yıpratıcı olabiliyor, kısaca anne olmak ne meşakatli iş...

tuba can tuba içimize su serptin, bizde yakında senin oğlan kızlara da öpücük atmaya başlar demiştik şaka bir yana kocaman bir maşallah ona o da öpücük sayılır, belliki annesi çok antreman yaptırıyor, öpücüklere boğuyor

puset alacak arkadaşlar, her zaman kullanırım diyorsanız alın büyüdükçe pek kullanmayacaklar ama içinde uyumaları için falan iyi oluyor, yoksa dışardayken,bizim kucağımızda yemek yemeyi gezmeyi daha çok seviyorlar, birde büyük alışveriş merkezlerinde pusetler var, ben bazen üşeniyorum götürmeye ordakiler daha uyduruk oluyor ama daha işlevsel, örtü serip kullanıyorum. Alacaksanız kullanışlı, hafif (ki bence en önemli özellik) ve tavsiye edilen bir ürünü deneyerek alın.

Asu24 kuzucuğu ve seni öpüyorum allaha emanet olun, işlerin yolunda gitsin, sağlıkla...

Gamze, edibe, denis, adaşım nuya ve diğerleri umarım herşey yolundadır, ara ara haberdar edin

İyi akşamlar canım anneler

Oğlum yeni yattı..Bende gelip sizlere bakayım dedim..Biraz yorgunum bugün..Dün gece çok uyumadık yine..Gerçi gündüz de çok uyuduk sayılmaz..

senemgy, canım uyku konusunda bende kemece ile aynı fikirdeyim..Mevsim geçişi yüzünden olabilir..Ama şu var ki meme hakikaten huzur vermiştir bebeğine..Benim oğlum ancak emerken uyuyor mesela Ya da ne zaman ağlasa emerken sakinliyor..Sihir gibi birşey kısacası

bizimki ne öpücük ne bişey bağırıyo acncak bakalım evet kemece bende 3 tane var ama en büyüğümüzün bize bir zararı yok yararı oluyo kardeşlerine bakıyo.ama 2 yaşındaki varya kıskançlıktan krizler geçiriyo allh yardımcımız olsun bakalım büyüyceklerde ama bizide böyle üzücekler.bizim bu emmeme sorunumuz devam ediyo bende en son çare ek gıdayı kesmekte buldum. vermiyorum 2 gündür bu gün 4-5 kere emdi. ama yine içim rahat diyil vitaminsiz kalıcak diye üzülüyorum güzelde yiyodu.çok yediriyodum galiba aman işte böyle senin nasıl emmeme sorunun geçtimi,?

ya ciddi misiniz siz, dalga mı geçiyonuz.. okdar da büyütülecek bi durum yok ya, abartmayın..

canımsen 3 çocukla uğraşıyon ben 1 taneyle, benim sıpanın daha çabuk birşeyler öğrenmesi çok normal, çünkü ben bütün vaktimi onunla geçiriyom, o uyanıkken ne iş yapıyom ne de başka bişi, sürekli ilgileniyom, sürekli birlikte oyunlar oynuyoz, senin bu gibi fırsatların olmuyodur 2 yaşındakinden dolayı.. aradaki fark bundandır yani, üzülecek bişi yok, gayet normal bir durum..
ayrıca bebeğin vitaminsiz kalmaz sen hiiç üzülme.. anne sütü en iyi gıda onun için.. belki çabuk acıkır, daha çok emmek ister, daha sık emmek ister, ama vitaminsiz kalmaz, meraklanma.. tabi ek gıdayı veriyoken kesmek ne kadar doğru bilemedim.. yani şimdi de aç kalmasın yavrucak, alıştı ya çok çok mamalara, süt yetiyomu ki.. gerçi anlarsın zaten halinden tavrından, sen devam et, meraklanma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…