- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.341
Bu arada asu24 canım özeline mesaj attım bakmayı unutma, kızın inşallah iyileşmiştir
bu arada nutella maşallah oğlunagelişmesi normal büyümesi de gayet iyi üst sınırlarda imiş, kafayı kafana takma canım napsın çocuğun vücudu büyürken kafasıda büyüyecek, ultrasonda da normalmiş allahın izniyle hiç bişi olmaz
denis sıcak kanlı demek kki senin kız, elleri sıcacık avuçlar yanaklarını, canım ilk defa böyle birşey duydum benimkinin de ara ara elleri sıcak oluyor ama üstünde durmamıştım, havalarda ısındı artık diye, bir şey olacağını zannetmiyorum ama istersen dr a tel açıp bir sor için rahatlar
can tuba oğluşun yanaklarını bizim onları öptüğümüz gibi öpüyorsa maşallah onaliteratüre geçebilirsiniz
bu arada diğer annelerimiz ve tatlı bebekleri hepinizi kocaman öpüyorum iyi hafta sonları
can tuba sende bir edebyat ruhu seznledm ama acaba dogru mudur???? cok guzel yazyrsn.
gamzeden mesaj var. corumda ailesnn yandaydymş. pazartesi donuyormus.
kız yok tabisi benim öptüğüm gibi öpemiyo, benim gibi öpebilmesi için 4 5 yaşına gelmesi lazımnasıl öpüyom düşünün artık.. ağzıyla sürekli yapıyo, mama diyin kendi kendinize yavaş yavaş, şimdi sesinizi kesin sadece dudaklarınız ses çıkarsın.. hah işte onu yapıyo sürekli ağzıyla, ssadece beni öperken değil sürekli yapıyo.. öle işte.. literatürlük olağan üstü bi durum yok yani.. çok şükür..
Güzel anneler merhabaBugün sizlerle, yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Hani büyüklerimiz bebeklere kemik suyu vermemiz gerektiği konusunda çok ısrarcıdırlar genelde. Kemikleri güçlendirdiğini iddia ederler. Bu bana oldum olası düz mantık bir bilgi olarak gelmiştir. Nitekim doktorumuz kızımın 6 ay bitiminde yapmak üzere verdiği çorba tarifinde kıymadan bahsedince kemik suyunu da sordum. "Kesinlikle kemiğin içindeki kalsiyum suya geçmez, kemik de çorbalara hayvansal yağ dışında bir şey vermez. Ha bir de lezzet verir ama kötü kolesterolü tetikler. Vermemek en doğrusu" dedi. Ben eve gelince bu konuyu biraz daha araştırdım. Bulduğum tüm doktor görüşleri aynı yönde. Tavuk ve et suyu sadece lezzet veriyormuş. En doğrusu kıyma ve eti direkt olarak kullanmakmış. Yani suyunu verince etin kendisini vermiş olmuyorsunuz. Benim kayınvalidem de pek övünür, diğer torununu kemik suyuyla büyütmüş olmasından ötürü. Şimdi 8 yaşında çocukta kolesterol var. Hem de incecik çocuk. Doktoru diyet verdi. O, kemik suyuna yormuyor tabi bunu ama ben alacağım dersi aldım. Sizin de bilginiz olsun istedim. Aaa bu arada bugün arkadaşımın çok önemli bir işi olduğu için 3 aylık bebeğine baktım. Kolay olur sandım ama Nehir'le aynı anda uykuları gelince elim ayağıma dolaştı Birini emzirirken diğerini beşikte salladım falan, oldukça eğlenceli bi görüntü seriledim burda Bi ara kızım kıskandı. Ben önce altı aylık bebek kıskanmayı bilmez daha dedim ama düzenli 3-4 saatte bir emen çocuk, 10 dakikada bir ellerini uzata uzata ağladı kucak için. Alır almaz da emmeye yeltendi hep. Bizim minnoşlar büyümüş de haberimiz yok. Bir de inanılmaz ilgi gösterdi minik Batu'ya. Unutmadan belirteyim ki, iki veya daha fazla çocuk bakan annelerimizi anlamaya çok yaklaştım bugün ve önlerinde saygıyla eğiliyorum
selam kızlar benim kız aşı dönemini de sıfır sorunla atlattı ama 6 buçuk kilo doktor gelişimi normal diyor ama bence zayıf . ek gıdayı seviyor ama benide bırakmasın diye fazla vermemeye özen gösteriyorum.
biz puseti hala alamadık çok kararsızız. pegperego mu chicco mu alssak diyoruz. pegperego kullanan var mı aranızda ???
Aferin Meliskuzuyaayy canım gözümde canlandın bir an iki çocukla çok zor olmuştur:)
melisin aşıları vardı bugün vurdurduk uyuyor kızım kıyamam yaa aşı olurken ben tutamıyorum valla eşime tutturuyorum dayanamıyorum neyse ki kızım benden daha dayanaklı çok ağlamadı hemşire bile maaşallah çok dayanıklı dedi fitil verdim ateşi çıkar diye geçen sefer çıkmıştı hemşire bu sefer de çıkar dedi
kemik suyu da dediğin gibi olabilir canım en iyisi etin kendisini yedirmek tabi
selam kızlar benim kız aşı dönemini de sıfır sorunla atlattı ama 6 buçuk kilo doktor gelişimi normal diyor ama bence zayıf . ek gıdayı seviyor ama benide bırakmasın diye fazla vermemeye özen gösteriyorum.
biz puseti hala alamadık çok kararsızız. pegperego mu chicco mu alssak diyoruz. pegperego kullanan var mı aranızda ???
Evet canım, 6 ay olduğu için kan ve idrar tahlili yapıldı.. Bugün sonuçları aldık. Bi de değerleri yetişkinlerinkini baz olarak yüksek-düşük diye işaretlemişler hastanede. O kadar çok şey düşük ve yüksek çıkmış ki doktora girip doktor anlatana kadar ömrümden ömür gitti. Kapıda ağlamakla ağlamamak arasındaydım.. Meğer o gözükenler yetişkinlerin değerleriymiş, bizimkinin değerleri kendi ayı içerisinde değerlendiriliyomuş, o yüzden sadece hafif bi kansızlığı varmış.. Hayatımda bu kadar korkmamıştım, çok rahatladım sonra.
Acaba bütün doktorlar mı aynı, yani uzun uzun anlatılması için belki özel muayenehaneye gitmek lazımdır. Özel hastane de olsa yoğun oluyolar sanırım
Ya kızlar ben bişey sorucam. Kızım bu birkaç güne kadar gündüz pek uyumazdı. Yani toplasanız 2 saat kadar en fazla... Ama şu son üç gündür, 3 saatte bir emiyor, ek gıdasını yeter miktarda alıyor, 1-1,5 saat uyanık kalıp yine emerek uyuyor.Bugün sabahtan beri 6 saat uyudu. Normalde hiç yapmaz. Ateşi falan yok, keyfi de yerinde çok şükür. Saat 5 gibi uyandı, sebze püresi yapmıştım, onu verecektim.Gözlerinii açmadan mızıklamaya başladı, yarım saat kadar emdi de öyle uyandı. Sonra da püresini az yedi tabi.Şimdi yine emerek uyudu.Bu üç gündür evdeydim, ondan mı acaba. Diş çıkaran bebeklerde acaba böyle uyku hali olabilir mi? Gerçi bilmiyorum diş mi geliyor ama... Alışık olmadığımız bir durum olunca telaş ettim. Sizi bebişler ne kadar uyuyor?
ya bizim doktor da tahlil istedi de a.s.m deki hemşire de 1 yaşından önce tahlil yapılmıyorki falan dedi ne bilim cesaret edip de yaptıramadık bi de cerrahpaşaya mı gitsekdiye düşünüyorduk herkes yaptırdı mı bi de kanını neresinden alıorlar
Ya kızlar ben bişey sorucam. Kızım bu birkaç güne kadar gündüz pek uyumazdı. Yani toplasanız 2 saat kadar en fazla... Ama şu son üç gündür, 3 saatte bir emiyor, ek gıdasını yeter miktarda alıyor, 1-1,5 saat uyanık kalıp yine emerek uyuyor.Bugün sabahtan beri 6 saat uyudu. Normalde hiç yapmaz. Ateşi falan yok, keyfi de yerinde çok şükür. Saat 5 gibi uyandı, sebze püresi yapmıştım, onu verecektim.Gözlerinii açmadan mızıklamaya başladı, yarım saat kadar emdi de öyle uyandı. Sonra da püresini az yedi tabi.Şimdi yine emerek uyudu.Bu üç gündür evdeydim, ondan mı acaba. Diş çıkaran bebeklerde acaba böyle uyku hali olabilir mi? Gerçi bilmiyorum diş mi geliyor ama... Alışık olmadığımız bir durum olunca telaş ettim. Sizi bebişler ne kadar uyuyor?
senemgy bugün 2 bebek seni yormuş, senin kızın da büyümüşte bebek kıskanır olmuş maşallah onaHakikaten 2 çocuklu olup 2 si de küçük olan arkadaşlara allah yardım etsin çok zordur hele ikisininde öz bakım işi annedeyse allah kolaylık versin, sprey ve yas84 ün sanırım öyle başka var mı bilmiyorum, ben kendimi şanslı hissediyorum birisi büyük en azından diye bazen o bile zor oluyor ödevleri, kursları vs. cidden kızlar ikinci çocuk falan düşünürken yaş farkını dikkate alın öyle sürümden falan kazanılmıyor anne de bitiyor iş, ha bu arada kazaya da kurban gitmeyelim gerçi evde bi tek bebeği ile yalnız olan annelerin işi de zor, bebekle zaman geçirmek sadece anneye bağlıysa bir de tüm sorumluluğuyla, çok zor ve yıpratıcı olabiliyor, kısaca anne olmak ne meşakatli iş...
tuba can tuba içimize su serptin, bizde yakında senin oğlan kızlara da öpücük atmaya başlar demiştikşaka bir yana kocaman bir maşallah ona o da öpücük sayılır, belliki annesi çok antreman yaptırıyor, öpücüklere boğuyor
puset alacak arkadaşlar, her zaman kullanırım diyorsanız alın büyüdükçe pek kullanmayacaklar ama içinde uyumaları için falan iyi oluyor, yoksa dışardayken,bizim kucağımızda yemek yemeyi gezmeyi daha çok seviyorlar, birde büyük alışveriş merkezlerinde pusetler var, ben bazen üşeniyorum götürmeye ordakiler daha uyduruk oluyor ama daha işlevsel, örtü serip kullanıyorum. Alacaksanız kullanışlı, hafif (ki bence en önemli özellik) ve tavsiye edilen bir ürünü deneyerek alın.
Asu24 kuzucuğu ve seni öpüyorum allaha emanet olun, işlerin yolunda gitsin, sağlıkla...
Gamze, edibe, denis, adaşım nuya ve diğerleri umarım herşey yolundadır, ara ara haberdar edin
ya ciddi misiniz siz, dalga mı geçiyonuz.. okdar da büyütülecek bi durum yok ya, abartmayın..ahh canım bi bilsen yüreğimize nasıl su serptinkızlarla burda kafayı yedik:18::18:''duydun mu tuğbanın oğlu öpüyomuş annesini,bizimkisi öpmüyoo,senin çocuk öpücük gönderiiyo mu''herkes birbirine bu soruyu sorup durdu ohhhh içimiz rahatladııı
en kısa zamanda bebişlerimiz öperlerr annelerini inşallahhhh
bizimki ne öpücük ne bişey bağırıyo acncak bakalım evet kemece bende 3 tane var ama en büyüğümüzün bize bir zararı yok yararı oluyo kardeşlerine bakıyo.ama 2 yaşındaki varya kıskançlıktan krizler geçiriyo allh yardımcımız olsun bakalım büyüyceklerde ama bizide böyle üzücekler.bizim bu emmeme sorunumuz devam ediyo bende en son çare ek gıdayı kesmekte buldum. vermiyorum 2 gündür bu gün 4-5 kere emdi. ama yine içim rahat diyil vitaminsiz kalıcak diye üzülüyorum güzelde yiyodu.çok yediriyodum galiba aman işte böyle senin nasıl emmeme sorunun geçtimi,?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?