2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
canım aslında kolay sen nerden geleceksin bilmiyorum ama kampüs çok merkezde eskişehir yolunda, kızılaydan dolmuşlar gidiyor kampüsün içine kadar, otobüs de var, bu arada kızın nasıl oldu asu

bakalım belkı eşim bırakabılır orda gorusebılırz. Ben meclısn ordaym. Ama hıçççç bir yeri bılmyrm. Yenı taşndk bz.
Bebegm sabah dr a gotrdk. Ateşi 38 den aşagı ınmyr hc. Idrar kan temz cıktı cok sukur. Eve gondedıler. Oyle bıtkın bır sekılde yatyr sabahtan beri. Hastanede cok yorldu yazk. Eline oyuncak veryrm kaldramıyor bıle bılıyor musun. Okadar gucsuz kaldı yanııı.
Neden ates oldgnu anlayamdk. Ama su 6. Hastalığı gecren arkadasmn bebeği var. O da gecen hafta 3 gun ateşli gecirmısler. Sonra bırden ates geçmş. Vücüdü pul pul dokulms bebeğin. Ole ıyıleşmş cocuk. Baklm bugun 3. Gecemz olck. Inş. Br an once ıyulesr. Cunku ben bıtap o bıtap cok zormus annnelıkkkkkkkkkkkkk.. Ama onlar için herseye degerrrrr....

Çok geçmiş olsun..Bu gün yas84 'te bebeğinin aynı hastalığı geçirdiğini söylemiş..Bende aralık annelerinden birinden öğrendim bu rahatsızlığı..Onda da 3 gün sürekli inip çıkan ateş olmuş..Bugün doktora götürmüşler..3 günden sonra döküntüsü olmuş isilik gibi.."Artık ateş olmaz" demiş doktor ama onunda kızı uykusuz, huzursuz, iştahsız bir haldeymiş..Tabi ki annede öyle..Allah yardımcın olsun

canım ya çok geçmiş olsun, inşallah biran önce ateşi düşer, yorulmuştur şimdi hastanede kan idrar tahlili falan, inşallah rahat uyur ve iyileşir, allahtan bişi çıkmamış. Ben de ilk kez karacadan duydum böyle bir hastalık olduğunu, bakalım yarın döküntü olacak mı? tabi sen de yorulmuşsundur uykusuz uykusuz allah sabır güç kuvvet versin arkadaşım.

canım ben araba kullanıyorum güya ama sadece Bahçeliden Oran'a işe gitmeyi biliyorum daha yeni yeni trafiğe çıkıyorum, eşim ODTU kampüsünü falan iyi biliyor ben de onla gidicem, ona güveniyorum yoksa yerini biliyorum ama hiç gitmediğim bir yol önce eşim yanımdayken bi gitmem lazım. Şöyle bir alışayım trafiğe sen, gamze falan takılırız. Eşin götüremezse planlarsak biz seni alabiliriz istersen. Birgün önce arayıp saat kararlaştırılıyormuş, tek tek bebekler giriyormuş toplamda 15 dk falan sürüyormuş

kızı uyuttm şimdi ama hala ateşi varrr...
Arkdaslr bugn hastande oyle bebekler vardı kı yurek daynmz...
Kımısı kalbınden rahtsz amelyt olck kımısı mesanesinde yara varms amelyt olcak kımısı kımısııı derkn bi an soyle bı baktm cevreme hep amlyat beklyn bebekler....
Halmze sukretmk lzm
allh gos-termsn daha kotusnuuu
tum bebklermzi
prens ve prenseslermziiii

tam cnm ben de gelym. Egr haftasonu olrsa esm bırkr ama hfta içi ise bnde size katlrm

bn kacrmşm galba simdı baktm gecmşe.
Gercektn yas84 de gecrmş.
şimdi braz daha rahtldm valla
aynı belrtler cunku

Bu arada yakmştm hani pompamı bn.
Yenısnı aldm
hem sağyrm hem yazyrm

ay kızm hasta ya şimdi
şu ifadelere bile elm varmyr
gulucuk koymaya faln
faln da faln işte
bugn duygusalz brz

Bu arada gamzeyı merak eden arkadaslr
gecn gece denis ile birlıkte yakaldk gamzeyı
gece gece okuyp kactıı
yada komplo teorsı uretym bn hemn
.....................................
Gamze bilgsayrndan cok uzak kalmstr
cunku esi artk yanında goturyrdr
gamze can cok merak eder forumu
ama elnden bısey gelmz
esi eve geldgnde de dokunmz bilg.a
eşi artk gamzenn kendısı ıle ılgılnmesını
arkadaslarına bı surelığıne ara vermesni ister
anlayslı bır es olan gamze
eşinin bu ıstegnı reddetmz
amaaaaaaaaaaaaaa.....
Yatr yatmz tuvalete gıtme bahanesı ıle hemn acar e var ne yok dye
hızlıca okuyp kapatr.
Gamze can arkadslrndan haber almştr
artk rahat bır seklde uyuyabılır
))))))))))

saka bir yana gamzn ailesı gelcektı sankı
belkı ondan frsat bulmyabılıyordr

Asu, duygusal olman normal..İnsan bebeğime olacağına bana olsun diye düşünüyor..Bende hiç kıyamıyorum oğluma..Ne bileyim..bu aralar bende duygusalım biraz..Bazen gece meme emerken falan bakıyorum yüzüne..Diyorum oğlum yokken ne boşmuş herşey..Anne olmak bambaşka birşey hakikaten..İnsan ne kadar uğraşsa ifade edemiyor..

Gamze'nin ailesi gelecekti, hatta düğüne gideceklerinden bahsetmişti..Sonra da Çorum'a gideceğim ailemle demişti sanki..Gamze uzak kalamaz burdan..Nasıl olsa yakında gelir..

asu canım korkma geçer yakında görümcemin oğluda aynı olmuş ateş bide hafif ial deyilde sık kaka yapma senin bebiştede vardı zannedersem çok kaka yapma yanlışmı okudum hastalığa rota benzeri virüs sebep olmuş kaka tahlili yaptırdınızmı canım?

yok cnm ya ole sık kaka yapmadı. Normalde 1-2 gunde br yapardı. Sımdı gunde ıkı kez yapar oldu.
Aslında yese bıseler yapacak
ama yemyr içmyr
bende sagdm az once uykuda ıken ıcırdm valla
ne yapaym
biraz kandrdm prensesmı
ama en azndan rahat uyuycam bıraz
aç olmadgını bılıyrm ,
ama saatmı kurdm her saat başı kalkıp ateşine bakcaz
inş. Sbaha gecer
sana ıyı geceler
ben cok yorgn kacar
denısı optmmmmm

BEN büyürken annemler hep kendi aralarında şöyle konuşurlardı, ah bu çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo, ihtiyaçlarıda..
hakikatten öyleymiş yahu, ne ihtiyaçları bitiyo ne de dertleri.. çok şükür bi derdimiz yok şuan da olacak gibi.. sizin yazdıklarınızı okuyunca gözüm korktu.. dişleri dert, ateşleri dert, hastalıkları falan.. yok mama sandalyesi, yok bilmem ne... ay valla içim sıkıldı okudukça forumu.. Allah yardımcınız olsun hasta anaları.. epeydir uzak kalmışım sizden, sıpalar ne çabuk büyümüşte işe giderken arkanızdan ağlar olmuşlar.. çalışanlara da allah sabır versin bu durumda..
ben bu ara neler yaptım kısaca özetleyim, eşim izne çıkmıştı az biraz tatil yaptık, sonra oğlumun tarhana işini hallettim, sonra da bahar temizliği yaptım derinlemesine.. bu arada işle ilgili girişimlerde bulunuyorum biraz biraz.. oğlum 2 yaşına gelene kadar çalışmayacaktım planım böyleydi ancak bu evde oturma işi bana göre değil, e sürekli de gez gez maddi dengemizi altüst ettim.. en iyisi oğlumdan ayrılmadan birlikte yapabileceğimiz bir iş yapmak dedim ve karar verdim çalışacağım, girişimlere başladım sayılır.. yaz sonuna işler başlamış olur diye düşünüyorum.. hayırlısı bakalım..
ya ben oğluma gün geçtikçe daha çok aşık oluyorum daha çok seviyorum.. büyük bir aşk yaşıyoruz kıskanan çookk.. ama ben çok keyifliyim bu durumdan.. en azından şimdilik.. bu sıpayı bu kadar çok seveceğimi bilsem hiç doğururmuydum, hiç bırakırmıydım, hep içimde tutardım onu.. hmmm sıkı sıkı tutardım.. Allah bebeklerimizin o güzel gülen yüzlerini hiiç soldurmasın inşallah...

hani bi atasözü vardır.. 'ayı yavrusunu severken öldürürmüş' ne biçim bi söz bu ya, ne alaka, nedir yani gibi yorumlar yapardım her duyduğumda, insan yaşamadan bilemiyormuş, anlayamıyormuş.. şimdi okadar iyi anlıyorum, okadar iyi kavrayabiliyorum kiii... aman aman aman, valla korkuyom kendimden.. o kadar çok öpüyorum ki oğluşumu koklaya koklaya mis mis.. öğrendiği ilk şey öpmek oldu sıpamın.. sürekli muck muck yaparak dolaşıyoz karşılıklı.. yemek yerken bile yapıyo okadar yani..

ya of bu yazdıklarım eminim hepiniz için geçerli, biliyom herkes sever evladını.. ama yazasım geldi, paylaşmak güzel şey..seviyom sizi..

öpüyorum hepinizi, meleklerinizi de mis misss koklaya koklayaaa öpüyom.. hadi bakalım görüşürüz yine...

can tuba sende bir edebyat ruhu seznledm ama acaba dogru mudur???? cok guzel yazyrsn.

gamzeden mesaj var. corumda ailesnn yandaydymş. pazartesi donuyormus.

.
@ BALKABAĞI ÇORBASI @ (tuzsuz 6ay+)

Malzemeler;
1kase doğranmış balkabağı
1patates
... 1havuç
1çay bardağı pirinç
2-3diş sarımsak
1yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
iri doğranmış patates ve havucu,balkabağını,sarımsağı tencereye koyup üstü batana dek su ekleyin..kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip 15dk daha pişirin..likit kıvama getirdiğiniz çorbaya zeytinyağı

afiyet olsun kuzulara

@ BALKABAĞI PÜRESİ @ (6ay+)

Malzemeler;
1 ince dilim balkabağı
1 tatlı kaşığı irmik
... su

Hazırlanışı;
Balkabağını küp şeklide doğrayıp suda yumşayıncaya dek pişirin.. çatalla ezip irmiği ilave edin kısık ateşte sürekli karıştırarak 5dk pişirin..

balkabağı konuşulmuştu galiba sanırım.çok yararlıymış kuzular için.tarif bulmuşken yazayım dedim kızlara da.

Canım ,sağol tariflerin için..Balkabağı çok faydalıymış..Ne zaman bulabilirim bilemiyorum ama bulur bulmaz deneyeceğim tariflerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…