2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
BALKABAĞI PÜRESİ @ (6ay+)

Malzemeler;
1 su bardağı balkabağı rendesi
3 adet kuru kayısı
... 1/4 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı su

Hazırlanışı;
Tüm malzemeleri 15dk kısık ateşte pişirin.. Blender yardımıyla püre kıvamına getirin

kızlar bi de bu varmış

Canım ,sağol tariflerin için..Balkabağı çok faydalıymış..Ne zaman bulabilirim bilemiyorum ama bulur bulmaz deneyeceğim tariflerini

canım sanırım henüz tam çıkmadı.çıkınca artıkk yapmaya başlarız.şu ara dönemi atlatsak.meyveler sebzeler tam çıkmış değil.çıkanlar da hormonla erken çıkanlar.az kaldı az.yeni tatları deneyecekler kuzular.

Henüz haziran gelmeden neredeyse bütün yaz meyveleri çıktı gerçekten de..Geçen gün şeftali aldım, hiç tadı yoktu Bugün elma ve muz ezip vereceğim oğluma..Öğlen sebze çorbasını içmedi pek..Bugünlerde çok huysuz..Ellerinin ikisi birden de ağzında..Muhtemelen bizimkinin de derdi dişleri..Acaba ilk dişi çıkan hangimizin bebeği olacak? Gerçi herhalde arka arkaya gelecek diş haberleri

Kızlar merhaba bişey sorucam size.. Oğlumu 6 aylık kontrolü için doktoruna götürdük. Gelişimi çok iyi, kilosu 8750, boyu 72 cm.. Kafası da sanırım boyuna ve kilosuna göre normal, ama ayına göre büyük.. Yani üst sınırda. Geçen ay gittiğimizde kafası biraz büyük dedi ultrason istedi çok şükür bişey çıkmadı.. Bu ay yine bu çocuk biraz kocakafalı diyiverdi.. Çocuğun kafasında da gözle görülür bi büyüklük yok zaten genel olarak iri bir çocuk.. Ama doktor biraz canımızı sıktı.. Zaten çok da memnun değiliz, değiştirsek mi diye düşündük doktoru. Ama size de sormak istedim, özel doktora götüren arkadaşlar, gittiğinizde muayene ne kadar sürüyo, doktor o ay içinde alması gerek ek gıdaları, değişimleri, oturtup oturtmayacağınızı vs. gibi şeyleri anlatıyor mu sormadan???

Bizimki sorunca söylüyo ama sonuçta duymadığım bilmediğim şeyleri haliyle soramayacağım için ondan öğrenemiyorum.. Mesela dün gittiğimde artık kahvaltıya başlayalım mı dedim ondan sonra evet dedi, anlattı. Ama ben söylemesem ve mesela bu ay kahvaltıya başlanıldığından haberim olmasa atlamış olacaktım..

Bi de çok hafif kansızlığı çıktı, dedi ki zaten kan damlası kullanıyodu di mi annesi? yoo dedim, aaa o zmn verelim dedi. Sizin bebekler kullanıyo mu kan damlası ve ne zamandan beri.. Maalesef ben daha yeni öğrendim...

Canım ya..Bu büyük kafa konusunda benim de canım yandı hatırlarsan..Ama benim gittiğim doktor ultrasonda birşey çıkmadığı için bundan sonra kafasının boyutunun herhangi bir problem yaratmayacağını söyledi..Bu arada oğluna da kocaman bir maşallah

Ben dün gittim doktora..Ama benim doktorda senin ki gibi..Aslında iyi bir hanım..İyi bir doktor olduğunu da düşünüyorum..Ama genel bir muayene ediyor o kadar..Kendisi için önemli olan bu yani..Ek gıda diyorum, sebze, meyve, muhallebi diyor geçiyor..Ayrıntı yok..Sadece aklıma takılan soruları sorarsam bazı şeyleri öğrenebiliyorum..Bu sebepten eşim ve ben doktora gitmeden bir gece önce bir kağıda aklımıza gelen tüm soruları yazıyoruz ki doktorda unutmadan sorabilelim..Bu arada kahvaltıyla alakalı konuşmadı bile..Aklıma da gelmedi sormak

Kan damlası olayımız da bir hoş..Dün sordum "başlayacağız değil mi "diye.."Başla artık sağlık ocağı ne verdiyse sana" dedi..Ben bir iki kere vermiştim ama doktor 6.ayı bekle dediği için kesmiştim vermeyi..Başladım bugün..Bu arada "hafif kansızlık" demişsin ya..Tahlil mi yaptırdın? Doktor benden tahlil istemedi..

Her zaman diyorum..Ben burda doktordan öğrendiğimden daha fazla şey öğreniyorum

Son düzenleme:

Evet canım, 6 ay olduğu için kan ve idrar tahlili yapıldı.. Bugün sonuçları aldık. Bi de değerleri yetişkinlerinkini baz olarak yüksek-düşük diye işaretlemişler hastanede. O kadar çok şey düşük ve yüksek çıkmış ki doktora girip doktor anlatana kadar ömrümden ömür gitti. Kapıda ağlamakla ağlamamak arasındaydım.. Meğer o gözükenler yetişkinlerin değerleriymiş, bizimkinin değerleri kendi ayı içerisinde değerlendiriliyomuş, o yüzden sadece hafif bi kansızlığı varmış.. Hayatımda bu kadar korkmamıştım, çok rahatladım sonra.

Acaba bütün doktorlar mı aynı, yani uzun uzun anlatılması için belki özel muayenehaneye gitmek lazımdır. Özel hastane de olsa yoğun oluyolar sanırım

Biz de 6. ay kontrolü için gitmiştik ama bizden idrar veya kan tahlili istemedi..Sorsam mı ki acaba?:44:
Korkmakta haklısın canım..Ben de olsam korkardım..Neyse ki birşey çıkmamış

Son söylediğinde de kesinlikle haklısın..Özel hastane dahi olsa yoğunlar..Bir an önce muayeneleri bitirmek istiyorlar bu sebepten de.. ama özel muayenehane için de hiç değilse bir tavsiye olsa iyi olurdu..Ben burada kimseyi tanımıyorum çünkü..

nutella canım boşuna korkma bebişinin
maşşallahı va karacada anı şeyleri yaşadı geçti gitti biz kan ilacını 4 aydan beri kullanıyoz. şlmdi size bişey sorayım denizin elleri çok yanıyo ben diştendir diye zannediyorum bu arada dişleri çok kaşınıyo 2 eli ağzında gece 4 defa falan kalkıyo son günlerde ama yeterki dişten olsun az korkuyorum idradanmı acaba elleri yanyo varmı böyle bi şikayet sizde bide deniz konuşmuyo fazla hani tuğba anlatmışya muck öpme falan ya bizimki hıı hıı diyo bide gülüyo nedendir bilemedim diğer çocuklarımda öylemiydi hatılyamıyorumki bi türlü baya oldu ne biliyim işte bende size bi soryım dedim bunları he bide kızım sebze çorbasını pek sevmiyo anca yoğurtla yiyor pırasa semizottu sarımsak ve tavuk suyu katmaya başladım ar vere vere biz baya erken başlamıştıkya yemesede az zorluyom napıyım zorlamıyıncada hiç yemiyo bakalım artık yemeklere geçince belki daha iştahlanır kaşık biberonu demiştimya hani sakın ha almayın saçma sapan bişey altan akıtıyo falan aman haberiniz olsn tarafımddan test edildi

Son düzenleme:

Ya ben artık hiçbirşeye öyle hemen takılmıyorum. Benim kızım da 71 cm. Ama kilosu 7500 gr. Zaten 3 kilo- 48 cm. doğmuştu. Boyu uzun biraz. Sağlık ocağı 71 cm dedi, doktorumuz bi 68 bi 70 dedi. Baş çevresi de 42.5 cm. Kilo ayına göre normalmiş, boyu 5 cm. kadar uzunmuş. Başı da da az büyümüş dedi sağlık ocağı. Doktor bişey demedi ama baş konusunda. Ne bileyim bakınca gayet iyi görünüyor orantı olarak, ben de iyidir o zaman diyorum. Öyle çok zayıf görünmüyor kızım. Zaten karnımdayken bile ultrasonda doktorumuz belinin ince olduğunu söylemişti. Nehir'in gövdesi ince ama kollar bacaklar boğum boğum maşallah Ha bir de kızımın kollarının üst kısmında kas var. Bildiğiniz kas ama, doktorumuzun dikkatini çekti. Çok atletik bir vücudu var diyor Uzun lafın kısası herkes başka bir şey diyor. Takılma çok. Doktor kilosu iyi derken sağlık ocağı gece muhallebisini ihmal etme, kilo alsın diyor. Bir de benim hiç süt sıkıntım olmadı. Depoladım bile bol bol. Kızım da öyle az emmiyor ama o boya da süt bu kadar yetişiyor demek ki
Bebeğinin maşallahı var, iri bir bebek olduğu zaten değerlerinden belli. Boyu, kilosu ayından büyükse başının da büyük olması normal olan zaten. Biz ilk doktorumuzu değiştirdik. Çok şey anlatıyordu ama rutin oluşturmak konusunda çok ısrarcıydı. Tıbbi olarak değil psikolojik olarak değerlendiriyordu gelişimimizi hep. Çok tatmin etmedi. Yeni doktorumuz kızımdaki vajina kapanıklığını ilk muayenede farketti mesela. Boş konuşmuyor, herşeyi net anlatıyor. Hatta web sitesi var, her türlü bilgiyi orada da vermiş. www.sibelkilicaslan.com
Bi bak istersen. Bir de çok içine sinmiyorsa değiştir doktorunu. Çok önemli çünkü. Kan damlası olayı da şöyle oluyor. Bebek eğer anne sütü almayıp formül mamayla besleniyorsa, formül mamaların içerikleri demir ve vitaminler bakımından zenginleştirildiği için doktorlar tahlil yapı, gerekirse öneriyorlar. Ama eğer anne sütüyle besleniyorsa, sağlık ocakları da doktorlar da tahlil yapmadan direkt yazıyor çünkü anne sütü demir bakımından eksik. Pek çok kişi bu tahlil yapmadan demir damlası verme olayını yanlış anlıyor. Anne sütünün içeriği net. İçinde de demir az. Demir bebeklerin zeka gelişimi için çok önemli ve bebek anne sütüyle besleniyorsa tahlile gerek olmadan bu eksiklik biliniyor. Ben doktoruma çok güveniyorum. Daha ilk muayenede demir verdiler mi sağlık ocağından dedi. Verdiler deyince devam dedi. Doktorum verdiği veya vermediği her şeyi soruyorum, öğreniyorum. Burası paylaşım açısından güzel de bazen de birbirimizi yanlış etkiliyoruz.

Son düzenleme:

Canım, bebekte ellerin soğuk olması ile alakalı birşeyler duymuştum ama sıcak olmasıyla alakalı hiç birşey duymadım Siz idrar kültürünün sonucunu ne zaman alacaksınız? İnşallah iyi haberlerini alırız en kısa zamanda Yalnız bu ellerin ağızda olması ve gece defalarca kalkma olayı bizde de var..Huysuzluğu da çok..Ben de dişe bağlıyorum bu durumu..

Benim oğlum da sadece hıı buu abuu falan gibi şeyler söylüyor, sesli gülüyor sık sık ama muck bizde de yok..
Senin meleğin hastalık, diş derken yıprandı tabi..Umarım en kısa zamanda iştahı açılır..

Canım, o kadar güzel anlatmışsın ki..

Sağlık ocağı ve doktorun ölçümleri arasında muhakkak farklar oluyor..Ve ben bu şekilde kafa karışıklığı yaşamamak adına tek doktora güvenme taraftarıyım..Çünkü ne kadar çok insana danışırsan o kadar farklı şey duyma olasılığın oluyor..Fakat ne yazık ki tam anlamıyla içime sinen doktoru bulamadım..Senin birkaç cümleyle anlattığın kan damlası olayını ben ne sağlık ocağından ne de doktorumdan bu şekilde dinleyemedim maalesef..

Bizim doktorumuz, hatta tanıdığım bir çok doktor "niye sorguluyorsun ki, ne diyorsam uygula yeter" mantığında..Kendilerine göre haklılar muhakkak ki ama ben illa sormak, öğrenmek istiyorum..Çünkü benim bir doktora güvenmem için söylediklerinin bende karşılığını bulması lazım..Yani benim anlayacağım dilde bana izah etmeli..Senin kan şurubu hakkındaki açıklaman gibi

Bir daha gittiğimde doktoruma bu düşüncelerimi gayet net ifade edeceğim..Bakalım..Belki bir orta yol yakalarızÇünkü aslında seviyorum doktorumuzu..

Neyne.net - Boy - Kilo - Baş Çevresi Persentiller bu siteden bakınca biraz rahatladım, herşeyi normalin üstünde gözüküyo. yani kafası küçük olsaydı bu vücuda daha anormal olurdu herhalde..

Benim bebişin ellerinde yanma yok nedendir bilmem ama önemli bişey olcağını sanmam.. Bizimkinin de dişleri çok kaşınıyo, eskiden acıktığında uyanırdı sadece, bir kaç gecedir acıkmadan sık sık uyanıyo, bir an önce geçer inşallah, sıkıntı çekiyo ya çok üzülüyorum..

Benim oğlumun da öyle konuşma öpücük verme durumu yok. Kendince hecelemeler yapıyo; sesler çıkarıyo ama bilinçli olarak değil... Çok gülüyo, konuşunca tepki veriyo ama öyle konuşma gibi tepkileri yok..

Ben de yeri gelmişken bişey sorayım, el ve ayakları sürekli hareket halinde, ama yok böyle bişey, ayaklarıyla bisiklet çevirir gibi hareket yapıyo sürekli ve hızlı hızlı.. Bir dakika rahat durmuyo.. Kucakta da sürekli kendini atıyo, yürümek ister gibi.. Yaramaz mı olcak ne, korkmaya başladım yürüyünce napıcam bennn diye.. Sizinkiler de öyle mi..

Hmm anladım, benim oğlum en başından beri hem mama hem anne sütü alıyordu, beşinci ayda bıraktı anne sütünü. Belki o yüzden vermemiştir damlayı. Nasılsa mama alıyor diye.. Bilmiyorum doktordan memnun olmak güzel bişey ama neye göre memnun olmak lazım tabi o da ayrı bir konu.. Yani anlatmıyordur ama işini iyi yapıyodur belki kimsenin farketmiyceği bişeyi farkedicektir ilerde.. Off bilmiyorum:S:S

NUTUELLA canım oğlunun maşallahı var.baş çevresi de o kilo e boya göre orantılı olmak zorunda.inan bana baş çevresi küçük olsaydı sorun çıkardı.kızlar çocuklarımız allaha şükür normal.bişeyler arayıpta akıl sağlınızla oynamayın.birileri bişeyler söyledğinde takmamak mümkün değil.hele bu dr olunca.benim oğluma gören herkes zayıf diyo.hatta birisi abartıp yeni doğan gibi duruyo dedi.ha takmıyomuyum takıyorum.ve bunu bile bile yapıyorum.çocuğum normal bebek ölçülerinde olduğunu bile bile kafaya takıyorum.ama bunları yapıpta bu mutlu günlerimizi zehir etmiyelim kızlar.boy konusuna gelince. her sağlık ocağından geldikten sonra boyunu tekrardan biz öllçtül.her seferinde onların ölçtüğünden farklı sonuç çıktı.bu çocuktan da kaynaklı ki benim öyle,onların üstün körü ölçmesinden de kaynaklı.2farklı yere gittim 2si de farklı boy ölçüsü verdi demenizin sebebi o.2sinden beri yanlış söylüyo demek ki.evde bi de siz ölçün.
DENİS mi sormuştu hatırlıyamadım.öpme olayı biz de yok demişti birisi hatırlıyamadım şimdi.tuğbanın bebeği yüzünü ağzını dayıyodur annesinin yüzüne.hani tam olarak öpme değildir diye düşünüyorum.öpme çok bilinçli bir eylem.bizim öptüğümüz gibi muck değildir heralde.ağzını 2de 1 getirip yüzüne değdiriyodur.eğer öyleyse benim oğlan da yapıyo.özellikle kendisiyle çok uğraştığımda her tarafını öpmmeye kalktığımda eliyle yüzümü tutup ağzını yüzüme yaklaştırıyo.

demir damlasını da bana drum değil.ben kullanmaya başladım.ben kullanmaya başladıktan 1ay sonra kullanıyosun değil mi dedi.oğlum 4.ayında çok hastalanmıştı.kan tahlili yaptırmıştık.orda demir eksikliğini görünce ben başlattım.ben küçük bi yerdeyim.fazla dr seçeneğim de yok.3tane çocuk dru var sadece.allah düşürmez umarım drların eline.

bu günlerin tadını çıkaralım.allaha şükürler olsun ki çocuklarımız normal.strese kaygıya gerek yok.öpüyorumm bebişleriniziiiii

nuteella, canım..O dediğin hareketler bizimkinde de var..Sürekli kendini attığı için korkuyorum tutarken..Hatta geçen gün yıkarken de yaptı, ödümü kopardı benim..Herşeye elini atmak istiyor, o sebepten de sürekli, hatta kucağımda otururken dahi oraya buraya atıyor kendini..Bacaklarını çeviriyor, elleriyle pat pat karnına vuruyor..Kucağıma alırken ayaklarını karnıma bastırmaya çalışıyor.

Bir de elini attığı şeyi tutamazsa eğer sinir yapıyor Ben de acaba yaramaz mı olacak diye düşündüm de..belki de bu dönem bebeklerin geneli böyledir..Onu bilemiyorum işte..

Bu arada verdiğin site çok işime yaradı canım..sağol

Son düzenleme:
bn kacrmşm galba simdı baktm gecmşe.
Gercektn yas84 de gecrmş.
şimdi braz daha rahtldm valla
aynı belrtler cunku

evet canim benim kizim aynen senin anlattığın gibi ateş ateş yandı çocuk düşüremiyoruz bir türlü ateş düşürücüsünü 4-5 saatte bir ver. Mecbur bekliyceksin 4-5 gün sonra döküntüsü olur hadi geçmiş olsun sende 6 cı hastalığı defedenlerden oldun işte ne güzel kolay gellsin bize bizde yok gelicek ama bir gün benim oğluşuma:18:

canım ya ya sende ne zamandır var bu durum çok oldumu:?

arkadaşım sen emmediği zaman sağıyomusun sütün azalmasın diye ben sağmıyorum.ek gıdayı seviyoduk azalttım beni bırakıcak yoksa bu sıpa zorla emziriyorum uykuya dalınca alıyorum cokkur cokkur emiyor ama uyanık olunca emmiyor vermiycem ek gıda bi süre yeterki beni emsin sıpa yanlış oldu yeri kemece arkadaşım sana bu soru :))))))))))

Son düzenleme:
kemece arkadaşım sen emmediği zaman sağıyomusun sütün azalmasın diye ben sağmıyorum.ek gıdayı seviyoduk azalttım beni bırakıcak yoksa bu sıpa zorla emziriyorum uykuya dalınca alıyorum cokkur cokkur emiyor ama uyanık olunca emmiyor vermiycem ek gıda bi süre yeterki beni emsin sıpa

ankaralı kızlar odtüde ne var arkadaşlar ben kaçırdım galiba seminer filanmı bizede annlatın aldığınız bilgileri istanbul 3 gündür yağışlı bizde bu yağışta habire ev arştırıyoruz evimizi değiştiricez, ya dua edinde iy bişi buluruz inş bebişimizi üşütmeden

yas84 canım inşallah gönlüne göre bir ev bulursun, kolay gelsin. ODTÜ de bebek araştırma merkezinde bebeklerde dil gelişimi ile ilgili bir çalışma varmış, oraya götüreceğiz bakalım. Bu arada arkadaşlar bebeklerinin çıkardığı sesleri yazmışlar bizimki tesadüfen ara ara anne, baba, dada, aba gibi sesler çıkarıyor e e e diye ben onu uyuturken aynı ses tonuyla o da bana e e e diyor o kadar, onun dışında sürekli ağzı çalışıyor bişiler diyor bağırıyor, hı hı gibi sesler çıkarıyor, fiziksel olarak daha emekleme hareketleri yok, öpme gibi bişi yapmıyor ama ısırmaya çalışıyor çenemi...

canım anladım ben de sana cevap yazacaktım zaten, benim oğlum gündüz gözü açıkken emmiyor, yarı uykulu pozisyondayken yada uyurken sadece, haliyle gündüz uykularıda azaldı işe de başladım, buradan senemgy ve diğer arkadaşların periodlarını da dikkate aldım işte 3 saatte bir sağıyorum, evde de uyku öncesi yakalıyorum, ek gıdalara anne sütü katıyorum.Sana tavsiyem evde uyku saatlerine göre beslenme ayarla, muhakkak uyku zamanı emecek şekilde aç olsun, aralarda da süt sağabilirsen iyi olur, onlarıda biberon alıyorsa öyle ver yada yiyeceklerinin içine kat, ek gıdayı çok verince tokluk hissi çok olursa uyku öncesi de olsa benim oğlum emmiyor, iyi dengelemek gerekiyor, emzir 2 saat sonra ek gıda 1-2 saat sonrada emzir uyut gibi, allah kolaylık versin çok yıpratıcı oluyor, benimki işe başladığım ilk 2 gün bakıcı ek gıdayı verdikten sonra beni emmek istemedi, ben de aldım yanımda falan yatırdım çıplak göğsümde emmese bile, uyku zamanlarını kolladım öyle öyle zorla devam şimdi, acaba diyorum yeterince ilgi göstermiyormuyum nerde hata anlamadım, insan kendini suçlu hissediyor ama, bebeklerimizin mizacı böyle olabilir, dr lar algısı çok açık bebeklerin gözü açıkkken dikkati çok dağıldığından bu aylarda emme isteğinin azaldığından bahsediyor geçer bir kaç ay sonra kendi ister diyorlar bakalım nasıl olacak...

Bu arada asu24 canım özeline mesaj attım bakmayı unutma, kızın inşallah iyileşmiştir

bu arada nutella maşallah oğlunagelişmesi normal büyümesi de gayet iyi üst sınırlarda imiş, kafayı kafana takma canım napsın çocuğun vücudu büyürken kafasıda büyüyecek, ultrasonda da normalmiş allahın izniyle hiç bişi olmaz

denis sıcak kanlı demek kki senin kız, elleri sıcacık avuçlar yanaklarını, canım ilk defa böyle birşey duydum benimkinin de ara ara elleri sıcak oluyor ama üstünde durmamıştım, havalarda ısındı artık diye, bir şey olacağını zannetmiyorum ama istersen dr a tel açıp bir sor için rahatlar

can tuba oğluşun yanaklarını bizim onları öptüğümüz gibi öpüyorsa maşallah ona literatüre geçebilirsiniz

bu arada diğer annelerimiz ve tatlı bebekleri hepinizi kocaman öpüyorum iyi hafta sonları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…