- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.321
Canım ,sağol tariflerin için..Balkabağı çok faydalıymış..Ne zaman bulabilirim bilemiyorum ama bulur bulmaz deneyeceğim tariflerini
canım sanırım henüz tam çıkmadı.çıkınca artıkk yapmaya başlarız.şu ara dönemi atlatsak.meyveler sebzeler tam çıkmış değil.çıkanlar da hormonla erken çıkanlar.az kaldı az.yeni tatları deneyecekler kuzular.
Kızlar merhaba bişey sorucam size.. Oğlumu 6 aylık kontrolü için doktoruna götürdük. Gelişimi çok iyi, kilosu 8750, boyu 72 cm.. Kafası da sanırım boyuna ve kilosuna göre normal, ama ayına göre büyük.. Yani üst sınırda. Geçen ay gittiğimizde kafası biraz büyük dedi ultrason istedi çok şükür bişey çıkmadı.. Bu ay yine bu çocuk biraz kocakafalı diyiverdi.. Çocuğun kafasında da gözle görülür bi büyüklük yok zaten genel olarak iri bir çocuk.. Ama doktor biraz canımızı sıktı.. Zaten çok da memnun değiliz, değiştirsek mi diye düşündük doktoru. Ama size de sormak istedim, özel doktora götüren arkadaşlar, gittiğinizde muayene ne kadar sürüyo, doktor o ay içinde alması gerek ek gıdaları, değişimleri, oturtup oturtmayacağınızı vs. gibi şeyleri anlatıyor mu sormadan???
Bizimki sorunca söylüyo ama sonuçta duymadığım bilmediğim şeyleri haliyle soramayacağım için ondan öğrenemiyorum.. Mesela dün gittiğimde artık kahvaltıya başlayalım mı dedim ondan sonra evet dedi, anlattı. Ama ben söylemesem ve mesela bu ay kahvaltıya başlanıldığından haberim olmasa atlamış olacaktım..
Bi de çok hafif kansızlığı çıktı, dedi ki zaten kan damlası kullanıyodu di mi annesi? yoo dedim, aaa o zmn verelim dedi. Sizin bebekler kullanıyo mu kan damlası ve ne zamandan beri.. Maalesef ben daha yeni öğrendim...
Canım ya..Bu büyük kafa konusunda benim de canım yandı hatırlarsan..Ama benim gittiğim doktor ultrasonda birşey çıkmadığı için bundan sonra kafasının boyutunun herhangi bir problem yaratmayacağını söyledi..Bu arada oğluna da kocaman bir maşallah
Ben dün gittim doktora..Ama benim doktorda senin ki gibi..Aslında iyi bir hanım..İyi bir doktor olduğunu da düşünüyorum..Ama genel bir muayene ediyor o kadar..Kendisi için önemli olan bu yani..Ek gıda diyorum, sebze, meyve, muhallebi diyor geçiyor..Ayrıntı yok..Sadece aklıma takılan soruları sorarsam bazı şeyleri öğrenebiliyorum..Bu sebepten eşim ve ben doktora gitmeden bir gece önce bir kağıda aklımıza gelen tüm soruları yazıyoruz ki doktorda unutmadan sorabilelim..Bu arada kahvaltıyla alakalı konuşmadı bile..Aklıma da gelmedi sormak
Kan damlası olayımız da bir hoş..Dün sordum "başlayacağız değil mi "diye.."Başla artık sağlık ocağı ne verdiyse sana" dedi..Ben bir iki kere vermiştim ama doktor 6.ayı bekle dediği için kesmiştim vermeyi..Başladım bugün..Bu arada "hafif kansızlık" demişsin ya..Tahlil mi yaptırdın? Doktor benden tahlil istemedi..
Her zaman diyorum..Ben burda doktordan öğrendiğimden daha fazla şey öğreniyorum
Evet canım, 6 ay olduğu için kan ve idrar tahlili yapıldı.. Bugün sonuçları aldık. Bi de değerleri yetişkinlerinkini baz olarak yüksek-düşük diye işaretlemişler hastanede. O kadar çok şey düşük ve yüksek çıkmış ki doktora girip doktor anlatana kadar ömrümden ömür gitti. Kapıda ağlamakla ağlamamak arasındaydım.. Meğer o gözükenler yetişkinlerin değerleriymiş, bizimkinin değerleri kendi ayı içerisinde değerlendiriliyomuş, o yüzden sadece hafif bi kansızlığı varmış.. Hayatımda bu kadar korkmamıştım, çok rahatladım sonra.
Acaba bütün doktorlar mı aynı, yani uzun uzun anlatılması için belki özel muayenehaneye gitmek lazımdır. Özel hastane de olsa yoğun oluyolar sanırım
Kızlar merhaba bişey sorucam size.. Oğlumu 6 aylık kontrolü için doktoruna götürdük. Gelişimi çok iyi, kilosu 8750, boyu 72 cm.. Kafası da sanırım boyuna ve kilosuna göre normal, ama ayına göre büyük.. Yani üst sınırda. Geçen ay gittiğimizde kafası biraz büyük dedi ultrason istedi çok şükür bişey çıkmadı.. Bu ay yine bu çocuk biraz kocakafalı diyiverdi.. Çocuğun kafasında da gözle görülür bi büyüklük yok zaten genel olarak iri bir çocuk.. Ama doktor biraz canımızı sıktı.. Zaten çok da memnun değiliz, değiştirsek mi diye düşündük doktoru. Ama size de sormak istedim, özel doktora götüren arkadaşlar, gittiğinizde muayene ne kadar sürüyo, doktor o ay içinde alması gerek ek gıdaları, değişimleri, oturtup oturtmayacağınızı vs. gibi şeyleri anlatıyor mu sormadan???
Bizimki sorunca söylüyo ama sonuçta duymadığım bilmediğim şeyleri haliyle soramayacağım için ondan öğrenemiyorum.. Mesela dün gittiğimde artık kahvaltıya başlayalım mı dedim ondan sonra evet dedi, anlattı. Ama ben söylemesem ve mesela bu ay kahvaltıya başlanıldığından haberim olmasa atlamış olacaktım..
Bi de çok hafif kansızlığı çıktı, dedi ki zaten kan damlası kullanıyodu di mi annesi? yoo dedim, aaa o zmn verelim dedi. Sizin bebekler kullanıyo mu kan damlası ve ne zamandan beri.. Maalesef ben daha yeni öğrendim...
nutella canım boşuna korkma bebişinin
maşşallahı va karacada anı şeyleri yaşadı geçti gitti biz kan ilacını 4 aydan beri kullanıyoz. şlmdi size bişey sorayım denizin elleri çok yanıyo ben diştendir diye zannediyorum bu arada dişleri çok kaşınıyo 2 eli ağzında gece 4 defa falan kalkıyo son günlerde ama yeterki dişten olsun az korkuyorum idradanmı acaba elleri yanyo varmı böyle bi şikayet sizde bide deniz konuşmuyo fazla hani tuğba anlatmışya muck öpme falan ya bizimki hıı hıı diyo bide gülüyo nedendir bilemedim diğer çocuklarımda öylemiydi hatılyamıyorumki bi türlü baya oldu ne biliyim işte bende size bi soryım dedim bunları he bide kızım sebze çorbasını pek sevmiyo anca yoğurtla yiyor pırasa semizottu sarımsak ve tavuk suyu katmaya başladım ar vere vere biz baya erken başlamıştıkya yemesede az zorluyom napıyım zorlamıyıncada hiç yemiyo bakalım artık yemeklere geçince belki daha iştahlanır kaşık biberonu demiştimya hani sakın ha almayın saçma sapan bişey altan akıtıyo falan aman haberiniz olsn tarafımddan test edildi
Ya ben artık hiçbirşeye öyle hemen takılmıyorum. Benim kızım da 71 cm. Ama kilosu 7500 gr. Zaten 3 kilo- 48 cm. doğmuştu. Boyu uzun biraz. Sağlık ocağı 71 cm dedi, doktorumuz bi 68 bi 70 dedi. Baş çevresi de 42.5 cm. Kilo ayına göre normalmiş, boyu 5 cm. kadar uzunmuş. Başı da da az büyümüş dedi sağlık ocağı. Doktor bişey demedi ama baş konusunda. Ne bileyim bakınca gayet iyi görünüyor orantı olarak, ben de iyidir o zaman diyorum. Öyle çok zayıf görünmüyor kızım. Zaten karnımdayken bile ultrasonda doktorumuz belinin ince olduğunu söylemişti. Nehir'in gövdesi ince ama kollar bacaklar boğum boğum maşallahHa bir de kızımın kollarının üst kısmında kas var. Bildiğiniz kas ama, doktorumuzun dikkatini çekti. Çok atletik bir vücudu var diyor Uzun lafın kısası herkes başka bir şey diyor. Takılma çok. Doktor kilosu iyi derken sağlık ocağı gece muhallebisini ihmal etme, kilo alsın diyor. Bir de benim hiç süt sıkıntım olmadı. Depoladım bile bol bol. Kızım da öyle az emmiyor ama o boya da süt bu kadar yetişiyor demek ki
Bebeğinin maşallahı var, iri bir bebek olduğu zaten değerlerinden belli. Boyu, kilosu ayından büyükse başının da büyük olması normal olan zaten. Biz ilk doktorumuzu değiştirdik. Çok şey anlatıyordu ama rutin oluşturmak konusunda çok ısrarcıydı. Tıbbi olarak değil psikolojik olarak değerlendiriyordu gelişimimizi hep. Çok tatmin etmedi. Yeni doktorumuz kızımdaki vajina kapanıklığını ilk muayenede farketti mesela. Boş konuşmuyor, herşeyi net anlatıyor. Hatta web sitesi var, her türlü bilgiyi orada da vermiş. www.sibelkilicaslan.com
Bi bak istersen. Bir de çok içine sinmiyorsa değiştir doktorunu. Çok önemli çünkü. Kan damlası olayı da şöyle oluyor. Bebek eğer anne sütü almayıp formül mamayla besleniyorsa, formül mamaların içerikleri demir ve vitaminler bakımından zenginleştirildiği için doktorlar tahlil yapı, gerekirse öneriyorlar. Ama eğer anne sütüyle besleniyorsa, sağlık ocakları da doktorlar da tahlil yapmadan direkt yazıyor çünkü anne sütü demir bakımından eksik. Pek çok kişi bu tahlil yapmadan demir damlası verme olayını yanlış anlıyor. Anne sütünün içeriği net. İçinde de demir az. Demir bebeklerin zeka gelişimi için çok önemli ve bebek anne sütüyle besleniyorsa tahlile gerek olmadan bu eksiklik biliniyor. Ben doktoruma çok güveniyorum. Daha ilk muayenede demir verdiler mi sağlık ocağından dedi. Verdiler deyince devam dedi. Doktorum verdiği veya vermediği her şeyi soruyorum, öğreniyorum. Burası paylaşım açısından güzel de bazen de birbirimizi yanlış etkiliyoruz.
nutella canım boşuna korkma bebişinin
maşşallahı va karacada anı şeyleri yaşadı geçti gitti biz kan ilacını 4 aydan beri kullanıyoz. şlmdi size bişey sorayım denizin elleri çok yanıyo ben diştendir diye zannediyorum bu arada dişleri çok kaşınıyo 2 eli ağzında gece 4 defa falan kalkıyo son günlerde ama yeterki dişten olsun az korkuyorum idradanmı acaba elleri yanyo varmı böyle bi şikayet sizde bide deniz konuşmuyo fazla hani tuğba anlatmışya muck öpme falan ya bizimki hıı hıı diyo bide gülüyo nedendir bilemedim diğer çocuklarımda öylemiydi hatılyamıyorumki bi türlü baya oldu ne biliyim işte bende size bi soryım dedim bunları he bide kızım sebze çorbasını pek sevmiyo anca yoğurtla yiyor pırasa semizottu sarımsak ve tavuk suyu katmaya başladım ar vere vere biz baya erken başlamıştıkya yemesede az zorluyom napıyım zorlamıyıncada hiç yemiyo bakalım artık yemeklere geçince belki daha iştahlanır kaşık biberonu demiştimya hani sakın ha almayın saçma sapan bişey altan akıtıyo falan aman haberiniz olsn tarafımddan test edildi
Ya ben artık hiçbirşeye öyle hemen takılmıyorum. Benim kızım da 71 cm. Ama kilosu 7500 gr. Zaten 3 kilo- 48 cm. doğmuştu. Boyu uzun biraz. Sağlık ocağı 71 cm dedi, doktorumuz bi 68 bi 70 dedi. Baş çevresi de 42.5 cm. Kilo ayına göre normalmiş, boyu 5 cm. kadar uzunmuş. Başı da da az büyümüş dedi sağlık ocağı. Doktor bişey demedi ama baş konusunda. Ne bileyim bakınca gayet iyi görünüyor orantı olarak, ben de iyidir o zaman diyorum. Öyle çok zayıf görünmüyor kızım. Zaten karnımdayken bile ultrasonda doktorumuz belinin ince olduğunu söylemişti. Nehir'in gövdesi ince ama kollar bacaklar boğum boğum maşallahHa bir de kızımın kollarının üst kısmında kas var. Bildiğiniz kas ama, doktorumuzun dikkatini çekti. Çok atletik bir vücudu var diyor Uzun lafın kısası herkes başka bir şey diyor. Takılma çok. Doktor kilosu iyi derken sağlık ocağı gece muhallebisini ihmal etme, kilo alsın diyor. Bir de benim hiç süt sıkıntım olmadı. Depoladım bile bol bol. Kızım da öyle az emmiyor ama o boya da süt bu kadar yetişiyor demek ki
Bebeğinin maşallahı var, iri bir bebek olduğu zaten değerlerinden belli. Boyu, kilosu ayından büyükse başının da büyük olması normal olan zaten. Biz ilk doktorumuzu değiştirdik. Çok şey anlatıyordu ama rutin oluşturmak konusunda çok ısrarcıydı. Tıbbi olarak değil psikolojik olarak değerlendiriyordu gelişimimizi hep. Çok tatmin etmedi. Yeni doktorumuz kızımdaki vajina kapanıklığını ilk muayenede farketti mesela. Boş konuşmuyor, herşeyi net anlatıyor. Hatta web sitesi var, her türlü bilgiyi orada da vermiş. DOKTORUNUZA SORUN
Bi bak istersen. Bir de çok içine sinmiyorsa değiştir doktorunu. Çok önemli çünkü. Kan damlası olayı da şöyle oluyor. Bebek eğer anne sütü almayıp formül mamayla besleniyorsa, formül mamaların içerikleri demir ve vitaminler bakımından zenginleştirildiği için doktorlar tahlil yapı, gerekirse öneriyorlar. Ama eğer anne sütüyle besleniyorsa, sağlık ocakları da doktorlar da tahlil yapmadan direkt yazıyor çünkü anne sütü demir bakımından eksik. Pek çok kişi bu tahlil yapmadan demir damlası verme olayını yanlış anlıyor. Anne sütünün içeriği net. İçinde de demir az. Demir bebeklerin zeka gelişimi için çok önemli ve bebek anne sütüyle besleniyorsa tahlile gerek olmadan bu eksiklik biliniyor. Ben doktoruma çok güveniyorum. Daha ilk muayenede demir verdiler mi sağlık ocağından dedi. Verdiler deyince devam dedi. Doktorum verdiği veya vermediği her şeyi soruyorum, öğreniyorum. Burası paylaşım açısından güzel de bazen de birbirimizi yanlış etkiliyoruz.
bn kacrmşm galba simdı baktm gecmşe.
Gercektn yas84 de gecrmş.
şimdi braz daha rahtldm valla
aynı belrtler cunku
canım ya ya sende ne zamandır var bu durum çok oldumu:?
ankaralı kızlar odtüde ne var arkadaşlar ben kaçırdım galiba seminer filanmı bizede annlatın aldığınız bilgileri istanbul 3 gündür yağışlı bizde bu yağışta habire ev arştırıyoruz evimizi değiştiricez, ya dua edinde iy bişi buluruz inş bebişimizi üşütmeden
arkadaşım sen emmediği zaman sağıyomusun sütün azalmasın diye ben sağmıyorum.ek gıdayı seviyoduk azalttım beni bırakıcak yoksa bu sıpa zorla emziriyorum uykuya dalınca alıyorum cokkur cokkur emiyor ama uyanık olunca emmiyor vermiycem ek gıda bi süre yeterki beni emsin sıpayanlış oldu yeri kemece arkadaşım sana bu soru :))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?