- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.481
ya şu senemy nin verdiği yemek sitesine bakıyorum, ay ne çok tarif var oku oku beynim döndü..
ne çok şeyi kullanıyolarmış böyle, maşallaah da, insanın bütün gün mutfaktan çıkmaması gerekiyo bunları yapabilmesi için, hem 3 5 kaşık yiyecek diye günde 3 çeşit yemek yapmaya uğraşabileceğimi sanmıyorum. vakti olanlara ne hoş ama ben yetiştiremem sanırım bu kadar çok şeyi.. bide hergün taze yapmak lazım, birer lokmalık nasıl yapacaz bu yemekleri, ya da kalanını napacaz, oturup biz yemeye kalkarsak da olmaz yani.. hem hangi birini yiyecen..
ya ben hergün sadece bir yemek yapıyorum ona, öğlen için oda, genelde tavuklu çorba, etli sebze ya da bakliyat.. şimdilik bunlar bile yetiyo bana valla, sabah kahvaltısını hazırlamak bişi değil, ya da akşam yoğurdu ya da pirinç unu mamasını.. ama sadece o öğlen yiyeceği 2 kaşık çorbası bile bitiriyo beni.. çok istiyom hergün başka bişi yedireyim ama zor oluyo yani.. bilmem ki sadece bana mı zor.. ?
daha adet olmadım ve bugün midem bulanıo varya adet olmadan hamile kalırım bu kiloyla die korkuyorum daha önceden test yapmıştım 2 ay önce değildim bütün korunmamıza rağmen hamile kalmam deil mi karnımdada sanki şişlik var :18::18:
slm kızlar bugun bizde tam 6 aylık olduk ve aşımızı olduk.2 bacağından bi kolundan çok ağladı kuzum.
kilosu 8 kilo 67 cm kilo fazla almamış
ayyy maaşallah ben de tam benim kızımın kilosu az galibaaa diye yakınacaktım bi okuyum dedim senin mesajını okudum yaa benimki de aşı olduğu gün 7200 çıktı seninki gayet iyiymiş canım yaa doktor da biraz az ama sorun etme demişti ben yine de kafayı taktım aşıdan sonra yemesi de azaldı emiyor ama yetmiyor mu bacakları tombik olsun istiyorum yaaaa boyu da 66 cm çıktı herkes bebişlerinin kilosunu yazsa merak ediyorum benimki gibi bu civarda kilosu olan var mı başka
kızlar bu arada günde kaç öğün yediriyorsunuz 5 öğün mü?
benim kızımda aşıya gittiğimizde 7 kiloydu boyuda 65 cm. Hiç takmayın kilo olayını sağlıklı olsunda önemli olan o.
Yalnız bi sorun var bizdede bebişim yoğurt ve meyve suyundan başka bişey yemiyor. Patates, havuç , hazır mama vs. ne versem yüzünü ekşitiyor ve midesi bulanıyor nerdeyse kusacak..
Ne yapacağımı şaşırdım... Endişem kilo olayı değilde gerekleri vitaminleri alamaması..
benim kızımda aşıya gittiğimizde 7 kiloydu boyuda 65 cm. Hiç takmayın kilo olayını sağlıklı olsunda önemli olan o.
Yalnız bi sorun var bizdede bebişim yoğurt ve meyve suyundan başka bişey yemiyor. Patates, havuç , hazır mama vs. ne versem yüzünü ekşitiyor ve midesi bulanıyor nerdeyse kusacak..
Ne yapacağımı şaşırdım... Endişem kilo olayı değilde gerekleri vitaminleri alamaması..
canlar kızımı uyuturken bende numara yapıyım çabuk uyusun demiştim uyuyakalmışım sen misin numara yapanya az önce diyete karar verdim şimdi bozdum dayanamadım ben evde oturdukca sıkılıyorum dayanamayıp yiyorum bakalım haziranda 3 hafta yapacagm işe yarar
hdı bklm cnm müjdelı habrlernı bklyrz
Kızlar bi site var nette, En Güzel Bebek Yemekleri diye. Süper tarifler veriyor. Bi tanesinde muz,elma ve kuru üzüm bir bardağa yakın suda pişiriliyor biraz. Sonra irmik eklenip az daha pişirilerek ocaktan alınıyor. Rondodan geçiriliyor. Ben içine az pekmez ve tarçın ekledim. Nehir mama tabağına saldırdı resmenİştahsız bebeklerimize ve annelerine tavsiye ederim. Hanımefendi bu mamayı yerken şöyle bir şeye benziyordu: Eki Görüntüle 427424 Bu arada biz kıymaya başlıyoruz doktorumuzun önerisiyle. Ben yağsız dana kıymasını bir domatesin rendesiyle yağsız olarak pişirdim. Az kimyon ekledim hazma iyi gelir diye. KK'da okumuştum geçenlerde, buzluk kalıplarında dondurmuşlar. Ilınınca ben de dondurup, çorbalarına eklemek istiyorum. İnşallah bunu da sever.
kızlar bu arada günde kaç öğün yediriyorsunuz 5 öğün mü?
canım ben sabah kahvaltı veriyorum 8 tahıllı ballı içine pekmez peynir yumurta, öğlene doğru meyve püresi, öğlen sebze ya da tarhana çorbası, ikindi gibi meyve ya da pekmezle tatlandırarak yoğurt vermeye çalışıyorum ama çok az yiyiyor akşamları arada bir muhallebi yapıyorum çünkü düzenli olarak yaptığımda bir türlü yediremedim yemiyor ben de hergün uğraşmıyorum yani anlayacağın 3 öğün yiyiyor benimkisi
aslında benim de sizlere sorum olacak günde toplamda 3-4 çaybardağı kadar ek gıda veriyorum tvde de bangır bangır en fazla 2 çay bardağı diyor doktor her öğün için 1,5 çay bardığı verebilirsin en fazla 2 çay bardağı demişti aklım çok karışık ne kadar versem bilmiyorum, bunları yedirdimde de emmiyor anca geceleri emzirebiliyorum ve bu da sütümü azaltıyor siz ne yapıyorsunuz sağıyormusunuz sütünüzü bu öğünlerde yoksa bu kadar yedirmiyormusunuz
geç dalganı sen verdn tabi kiloları zaten diyete başlamadan önce bulusacagız ya sende gaz verirsin işte başlarım olmas mı
cnm az ver sütün azalmasn yesn ama önemli olan anne sütü,,,, birde ballı gıda verme çok zararlı çocuga 1 yaşına kadar bal içeren hiçbişey verilmez 1 yaşından sonrada kontrollü olarak başlanırcanım ben sabah kahvaltı veriyorum 8 tahıllı ballı içine pekmez peynir yumurta, öğlene doğru meyve püresi, öğlen sebze ya da tarhana çorbası, ikindi gibi meyve ya da pekmezle tatlandırarak yoğurt vermeye çalışıyorum ama çok az yiyiyor akşamları arada bir muhallebi yapıyorum çünkü düzenli olarak yaptığımda bir türlü yediremedim yemiyor ben de hergün uğraşmıyorum yani anlayacağın 3 öğün yiyiyor benimkisi
aslında benim de sizlere sorum olacak günde toplamda 3-4 çaybardağı kadar ek gıda veriyorum tvde de bangır bangır en fazla 2 çay bardağı diyor doktor her öğün için 1,5 çay bardığı verebilirsin en fazla 2 çay bardağı demişti aklım çok karışık ne kadar versem bilmiyorum, bunları yedirdimde de emmiyor anca geceleri emzirebiliyorum ve bu da sütümü azaltıyor siz ne yapıyorsunuz sağıyormusunuz sütünüzü bu öğünlerde yoksa bu kadar yedirmiyormusunuz
amn cnm ya bnm hala 3 kılom var. yapıstı sankı gtmyr. ama bel cevremde hepsi. yani bolgesel egzers mı yapmk lzm bılmyrm.
senn ne kadar kaldı? ya merak etme sımdı ek gıdaya dda basldk azcık tutarz bogazmzıhem yazn ole cook yemk de yenmyr zaten. bır de su ankaraya yaz gelse de azcık yuruyuslere cıksak. bı aralar hava guzeldı ama o zamnkı yuruyuslermden beri hastym. polenlrn sagnk sagnk yagdgı zamnlada kaptm sıfayı. hala oksryrm 1 ay oldu nerdeyse. dr lar da alerjk oksrk dyr baska bırssey demyr. sabahtn beri kara turp aradk tum marketlerde bulamdk valla. alerjk oksuruge ıyı gelr dedıler. amn ben cektyrm arkadaslar sız cekmyn barı. bu havalar cook kotu. bahar havası mahvettı bızı. hıc bugne kadar bole hastalnmamstm. ankara havası yaramdı valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?