2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ya sen napcan bakim başkasının boyunu kilosunu.. sağlıklı mı bebeğin sağlıklı çok şükür.. tamam, şükret otur aşağı, tombiş değil sağlıklı olması önemli.. kızıcam ama aaaaaa....
kızlar bu arada günde kaç öğün yediriyorsunuz 5 öğün mü?
3, sabah 10 da kahvaltı, 12 de meme, 2 de çorba+yoğurt, 4 de meme, 7 de pirinçunu+meyve, 11 de meme, sabah 6 da meme.. budur yani.. ek gıda 3 öğün, gerisi ANNE SÜTÜÜÜÜ...

canım sen ek gıda işini abartmışsın iyice, gerek yok ki okadar vermene.. şuan anne sütün ona yetecek zaten, hani yetmezse diye ve damak tadı gelişsin diye veriyoruz şuan ek gıdayı.. yani o kadar abartmana gerek yok, sen bol bol emzir, şuan anne sütüne herşeyden çok ihtiyacı var onun, emzir ki sütünde azalmasın lütfen.. ya varya neyi farkettim biliyomusunuz, biz sütü olan anneler böyle hevesliyiz ek gıda işine, illaki yemek yesin diye, sütü olmayan annelerde ek gıda vermiyim daha çok emsin sütüm artsın kesilmesin hepten bol bol süt içsin derdindeler.. nasıl bi kafa yapısına sahibiz biz böle yaaa... bu analık garip bişi bir kez daha anladım..

Rica ederim Canım. Ay karakız oldu zamanla valla, benim ailem hep sarışın aslında Daha kıymetli oldu ama hep sarı çocukların içinde Hekes yüz hatlarını bana, esmerliğini babasına benzetiyor. Bak bu da başka bir fotosu, burada daha belirgin :

günaydın. çiçekli mutlu bi günaydın demek isterdim ama olmadı. ilk önce iyi temennilerde bulunan karaca.kemece. Asu. Gamzem.sevda. Ve ismini hatırlyamadığım bizim için dua eden etmeyen herkeze sonsuz sevgilerimle öpüyorum alah çocuklarınızın acısıyla asla sınamasın sizleri. Bize gelince sondalı böbrek filmini çektirdik zor olsu baya keşke o zorlukla kalsaydı denizimde 2. Derece böbrek reflüsü çıktı yani korktuğum başıma geldi perşembe günü çektirdik anca bu gün kafamı topamaya başladıım keşke iyi haberlerle gelseydim ama olmadı alahım demek böyle istedi yapcak bişeyim yok tevekkül ve şükür edicez artık daha kötü bi dert olmadığına napabilirimki başka.

sizi dertlerimle sıkmak istemezdim ama merak eden arkadaşlar vardı haberdar edeyim istedim. kilo sorunu etmeyin nolur sağlıklı ise iştahını kafanıza takmayın canı istediğinde elbet yiyecektir. herşreyi şükür normalse. bide benim açımdan bakarsanız haklı olduğumu anlarsınız. öyle işte bizden bu kadar içim parçalanııyor kıyılıyo resmen film çekilipte sonuçları ekimizde gördüğümüzden beri baba ben ablası boşluktayız iki gözü iki çeşmeylz herkez teseli ediyo ama içimin yangını durmuyo ne fayda. Neyse kendinize ve bebeklerinize iyi bakın onların o minik alınlarında öpüyorum... unutmadan tek teselimiz doktorun bize dediği erkwn farkında oluşumuz böbrekte herhangi bi hasar yok çok şükür. Hergün 1.5 sene boyunca koruyucu ilaç alıcakmış denizim ve her ay kültür salı günü nefroloji hocasına gitcez artık o bize nasıl koruyacağımızı enfeksiyon geçirmemesi lazımmış onları bize anlatcak bakalım işte salı gününü bekliyouz

Son düzenleme:

Canım, çok merak ettim seni..Ne söylesem boş aslında çünkü bir derdi ancak yaşayan bilir..Ama şu var ki senin de söylediğin gibi Allah daha beterinden korusun..Bazen hakikaten çok boş şeylere takıldığımız doğru..Anellik içgüdüsü işte, bebeğimizle alakalı en ufak birşey dahi aklımıza takılmasın, herşey kusursuz olsun istiyoruz ama bu mümkün değil tabi ki..
Sen gerçekten şanslısın ki çok erken farkettiniz rahatsızlığı..Muhtemelen belli bir yaşa geldiği vakit bu durum artık sorun olmaktan çıkacak..Ama o zamana gelinceye dek iş tabi size hatta sana düşecek, çünkü hiç kimse annesi kadar kollayıp koruyamaz evladını..Sen, her ne kadar başına ilk kez böyle bir durum gelmişte olsa, tecrübeli bir annesin..Ben yavruna en mükemmel şekilde bakacağını biliyorum..En sıkıldığın zamanlarda da biz burdayız..Belki fiziken değil ama manevi olarak daima yanındayız..

Umarım daima iyi haberlerini alırız meleğinin..Allah yardımcın olsun canım

denis canım allah kolaylık ve şifa versin.Sizin için dua ettim, insan hastalık şüphesi bile dr ların ağzından çıkınca korkuyor ki sen napasın. allahtan dr un iyiymişte erken teşhis etmiş, inşallah doğru tedaviyle hiç birşeyi kalmaz.Sen yoğun olursun, buralara giremezsen bile biz sizin için dua ediyor olacağız, allah başka dert vermesin. Seni ve denisi çooooooookkk seviyoruz ve koooocaman öpüyoruz

Canım benim, derler ya hani Allah dermansız dert vermesin, böyle durumlar için çok geçerli. Bebeğin sağlığına kavuşacak inşallah. Erken tesbit edilmesi çok iyi olmuş. Böbrekte hasarolmaması muhteşem bi haber bence. Güzel haberlere odaklanalım. Kolay değildir elbette kabullenmek ama en azından olumlu tarafları var. Sen iyi bir annesin, misler gibi bakar, kollarsın onu. Şanslıymış ki derdine derman olmak isteyen bir annenin evladı miniğimiz. Hep yanındayız. Dertler paylaşmadan hafiflemez, atma hiç içine. Ama dediğim gibi böbreğinde hasar yokmuş deyince ben kendi adıma çok rahatladım. Sen de rahatla azıcık annesi. Onun sana ve babasına, sağlıklı ve moralli olarak ihtiyacı var. Benim kızım, sesimin tonu kızgın bi hal aldığında gözümün içine bakıp telaşlı telaşlı gülüyor, beni güldürmek ister gibi. Ben de artık onun yanında hiçbir şeye sinirlenmemeye çalışıyorum. Anlıyorlar artık herşeyi. Kendinizi toparlayıp mutlu aile tablonuzu yeniden kazanın bence. Bebişin buna da ihtiyacı var çünkü.

Son düzenleme:

canım ne demek dertlerimle sizi sıkmak istemem olur mu hiç işiniz çok zor gerçekten Allah o güzel kızınızın da sizin de yardımcınız olsun inşallah inan ağlayarak okudum sizi düşünemiyorum ne haldesiniz Allaha şükür ki erken farkedilmiş umarım en kısa zamanda iyileşir ve bu süreci en iyi şekilde atlatırsınız

ahh cnm arkadasım bnm. cook gecmş olsn. çok sukur kı bobreklerınde bı hasar yok dedgn gıbı. mınnacık kuzum benm inş. tedavi ile gecer dyelm. ıyıkı tedavısı var denis cm. ya tedavısı olmayan bı hastalık olsa ıdı. kı oyle de bınlerce hasta bebek var tedavı bekleyen. allah inş. bir an once şifasını verr de annesını de babasını da guldurur. dualarmz senınle cnm. opuyorum guzel bebeğimizi

kızlar 3-4 gündür boğazlarımda yanma(sabahları daha yoğun bir şekilde), hapşuruk, burun akıntısı gibi şikayetlerim vardı aşırı rahatsız etmediği için evde bitki çaylarıyla geçiştirdim hastalığı ben şükür iyiyim ama oğluma geçmiş malesef hafif hafif burnu akıyor bugün ve çok hapşuruyor iki gündür de sabahları erken saatte ağlayarak uyanıyor onun da mı boğazları yanıyor acaba çok hafif de ateşi vardı şurup verdim o geçti şükür oğlum ilk defa hasta oluyor doktora götürsem mi bebeklere uygun ilaçlar vardır herhalde değil mi bana tavsiyelerde bulunursanız sevinirim

maşşaaaalllaah maşallaaah ateşine, ateş gibi çok canlar yakacağa benziyo, ne diyim Allah kız analarına sabırlar versin..

Teşekkürler , aynen katılıyorum şimdiki erkek çocuklar hepsi birbirinden yakışıklı , yandı kız anneleri :)))

Kızıda erkeğide bütün bebekleri Rabbim sakınsın , bizlere bağışlasın..

DENİSS canım meraba.yazdığımı girip okur musun bilmiyorum.yine de yazmak isterim.çocuk hasta olunca insan o psikolojiyle grip yazmak istemiyo.çokkk geçmiş olsun canım.aynı sorunu benim yeğenim de geçirdi.4aylıktı öğrendiğimizde.ve bayağı bi ilerlemişti.ilaçla çözülecek durumda değildi.yavrum amelyat geçirdi.bi böbreği %23 çalışıyo şimdii.ama herşey geçti diyoruz.şimdi 9yaşında zehir gibi bi çocuk oldu.şükret kii ilaçla tedavisi var.şükret ki erken öğrendiniz.dermansız dert vermemiş allah.ne hastalıklar var.bu onun yanında sivrisinek ısırığı.gönlünü ferah tut ki bu günler sorunsuz bi şekilde geçsinn..içini ferah tut.denizin gül yüzüne bakıp şükrett.oğlum adaşını çokk öpüyoo..

Çok geçmişş olsun neler hissettiğini tahmin edebiliyorum, allah daha beterinden korusun canım neyse ki erken farketmişsiniz, tedavisi mümkün, ona şükretmelisinn.. Tabi ki çok zordur ama güçlü olmanız lazım.. İnşallah herşey çok yolunda gidicek, içini ferah tut..

Sana da bebeğine de çok geçmiş olsun canım Bazı yerlerde ıhlamurun iyi geldiğini duymuştum ama bilemiyorum çünkü ben hiç vermedim..Serumfizyolojik ve bol sıvı-anne sütü önerebilirim ancak..Yine de istersen doktora danış, için rahat eder hiç değilse..

offf bikaç gündür internet bi var bi yok, sözleşmemiz bitiyor çok şükür 1 ay sonra, TTNETi hemen kapatıcam hemennnn.....
deniscim minik kızın deniz için çok üzüldüm.. nasıl bir acıyla yanıyor yüreğin tahmin edebiliyorum, okuduğum anda Emir de de olsa diye sadece bir an düşünmem, içindeki acıyı anlamama yetti de arttı bile.. inşallah tez zamanda tedaviye cevap verir, Allah şifa ve bool bool sabır versin.. dualarımız sizinle..

sevdalinkacım valla bazı hastalıklar vardır erkenden müdahele edilince hemen geçer ama bazı hastalıklar vardır hiç birşey yapmasan da ilaçlara boğsanda aynı sürede geçer, sanırım doktora gidip gitmemenin kararını en iyi sen verebilirsin.. eğer oğlunun keyfi kaçmamışsa, eskisi gibi yemeğe bol bol emmeye devam ediyorsa, bitki çayları ve meyveyle durumu kurtarmaya çalışabilirsin.. yok oğluş çok huysuzsa, hiç keyfi yoksa, yemiyo emmiyosa o zaman hemen götür doktora çünkü beslenmeden iğleşemez.. inşallaaah kolaycacık atlatırsınız ikinizde,çok geçmiş olsun..

bu arada bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var, ben işin içinden çıkamadım..
bizim sıpa pusetine sığmıyor artık, kısa mesafe yolculuklarında idare ediyoruz ama uzun mesafede ki temmuzda izmire gideceğiz kesinlikle dayanması mümkün değil, bu yüzden araç koltuğu bakıyoruz.. kaliteli bişey olsun dedik 700-800tl rakamlar, hesaplı olsun dedik bu sefer konforu ve güvenilirliği içimize sinmedi.. ne yapacağımızı şaşırdık, temmuz zaten ağır geçecek bize, en yakın arkadaşımın düğünü var da,hediyesiydi giyimi kuşamıydı yoluydu derken, bide temmuz vergi ayı.. bide üstüne ramazan başlıyoooooo... epey sarsacak bizi bu üst üste gelmeler.. ondan nasıl bişi alacağımıza karar veremedik, bana kalsa en iyisini yani şunu istiyom ama Cybex Cybex Pallas Fix Oto Koltuğu Water Colours 9-36 kg | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

işte amalar çok.. özellikle 2. 3. çocuk anneleri, ne kullanıyonuz memnunmusunuz bişiler önerin de bakalım ya lütfen.. ilk bebişi olanlar alınmayın, muhtemelen siz de bizim gibi daha almamışınızdır diye size sormuyom, hem gelen fikirleri hep beraber değerlendiririz, ok.. hadi bakalım bekliyoz dört gözle önerileri..

Canım benim ilk bebeğim :) Ama Biz de 15-20 gün önce aldık, bayağı araştırdık. Aynı dediğin gibi anakucağı türü bişi vardı bizde de, şehiriçinde kullanıyoduk ama bir yere gitmeye de korkuyoduk. O yüzden yeniledik. Şu an alabileceklerin hep aynı zaten, belli bir yaştan sonra yine değiştirmen gerekicek. Ya da 1 yaşını bekleyip daha büyük çocuklar için olanlardan alacaksın. İşte seyahate çıkacaksan da mümkün değil.

Ben de bir çok modele, izofixlillere falan baktım. İzofixli olanlar sana kolay takıp çıkartma avantajı sağlaması dışında güvenlik açısından çok farklı değil. Biz aşağıda linkini gönderdiğim siteden sipariş verdik, chicco nun. Hem piyasaya göre çok uygun, hem de çok güzel. Koltuğa tamamen bağlanıyor, arkasından yeri var. Öyle sallanması vs. de yok. Şimdilik gayet memnunuz. Ama tabi uzun yıllara dayalı bir kullanımım yok. Yine de marka ve kalite olarak, ayrıca siteyi de tavsiye ederim, 1-2 gün içinde elimizdeydi..

Chicco Eletta Oto Koltuğu (Pegaso) (Hızlı Gönderi) - Bebek ve Çocuk

Teşekkürler kızlar oğlumun zaten diş yüzünden uzun süredir hafif ateşi ve huysuzluğu vardı. üzerine de bir de bu soğuk algınlığı çıkınca biraz daha huysuzlaşmıştı. benim de içime sinmedi size yazdıktan sonra eşimi çağırdım doktora gittik. üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş oğlan. şurup ve burun için damla vardi doktor. önemli birşey olmadığını tahmin ediyordum ama burnu iyice tıkanır bu da emmesini etkiler diye korktum. hem ciğerlerine falan da dinledi doktor içim rahat etti ilk tecrübe olunca insan endişeleniyor. İyi ki de gitmişiz gece ilaca rağmen uyuyamadı oğlum yarım saate bir uyandı hep ayağımda sallamak zorunda kaldım yatağına yatırdığımda ağlıyordu ufacık birşey bile nasıl rahatsız ediyor çocuğu. güzel Allahım Deniz ve başka rahatsızlığı olan yavrulara da şifa versin inşallah annelerine de sabır ve güç.

denis allah kolaylık versin..bebişinin emmemesi bu sevbetenmiydi acaba.bizdede varya bu durum.ben hamileyken sağ böbrekte genişleme var demişti doktorum ama önemli diyil doğunca geçer dedi 2 aylıkken ultrason çektirdik.az oranda genişleme varmış ama ilaca gerek duymadı.6 aylık olcaz 29 zunda yine çektiricem bakalım ne çıkacak şimdi senin bebişininkidemi genişleme türü bişiy yoksa farklı mı bende merak ediyorum bakalım bizim nasıl inş geçmiştir. allh çocuklarımızla bizi imtihan etmesin allh sabır versin allh tez zanmnda şifa versin arkadaşım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…