- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.641
Cnm arkadasm hosgeldn ya
tarıfı begendıgıne sevndm
cunku ınsan onca ugrastıktan sonra ortaya guzel bısey cıkmıyorsa uzuluyor. Yanı ben cook uzulıurum dee.....
Senn ırmık tatlısını ankarada balgatta bı restoranda getryorlar yemekten sonra
orada yemıstm coook sevyrm ama bı turlu yapmak nasıp olmamıstı
sımdı tarıfı de var hemen yarın deneyecegm
tesekkurler cnm
asu senin için seneye yoğun günler başlar yurt dışında, katılman gereken bir sürü davet olur ayrıca seninde çaya, yemeye misafirlerin çok gelir, birde ayrıca davetlerde vermen gerekebilir, sana bir sürü tarif gerekÖyle yerlerde de farklı ülkelerden bir sürü insanla birlikte olacağından onlarda senin yöresel lezzetlerini merak eder, ama sen şanslısın gittiğin ülkede türk çok, malzemede çok, hazır alacağın şeylerde olabilir yada özel davetler için aşcı yada bir yardımcı tutabilirsin. Ben çok zorlanmıştım, malzemeleri Türkiyeden getirtiyordum, yada Graz dan yada Münihten, hepsini kendim yapıyordum, birde önceden yapıp derin dondurucuya koyduğum şeyler vardı hazır olsun bebekle yapamam diye, gerçi düşünüyorum da ben çok kasmışım, ama ne yapayım insanın komşusu sefire hanım olunca çok sosyal olmak zorunda oluyor...
örümcek=yürüteç
Selam kızlar oğluma ilk arabamdan alıp almama konusunda kararsızım evde yurutecle geziyor kullanan var mı memnunmu onerirmisiniz?
Kızlar hayırlı ramazanlar, sofranız bereketli olsun... tabi dualarınız da kabul olsun...oruç tutanlar allah kabul etsin, ben tutmuyorum ya kararsız kaldım aslında,tutsam iyi olacak (reglimde bu arada düşünüyorum napcam sonrasında diye) sonra tutarım diyince ben pek tutamıyorum da
hepinizi okuyorum cep tel.dan ama cepten yazmak zor geliyor evde de ekran başına geçemiyorum ki
gamze geçmiş olsun canım tez zamanda iyileşir inşallah kuzucukailevi problemler de malesef oluyor hepimizde farklı farklı konularda, sen pozitif anlamda desteğini ol, gerisi allaha kalmış, olacağına varıyor zaten. Annen de inşallah iyileşir biran önce, allah şifa versin
karaca hoş geldin canım, çok özlemiştik seni ve merak etmiştik.kayınvaliden bi hoşmuş, fazla muhabbetten kaynaklı müdehaleler bunlar, 40 gün iyi dayanmışsın, demek ki çok sabırlısınBenimki de öyleydi, mesafeyi koydum valla eskisi kadar sesi çıkmıyo, bir de sık görüşmeyince tatlı oluyor.
asuuuu tarifin çok güzeldi, dün denedim şahane bir yaz tatlısı oldu. benden de sana bir iki tarif, belki biliyorsundur ama olsun:
irmik tatlısı
1 litre süt
8 çorba kaşığı irmik
15 çorba kaşığı şeker
1 subardağı ceviz
ceviz büyüklüğünde tereyağı
tarçın
süt,irmik,şeker ve tereyağ karıştırılarak pişirilir, payreks kalıp su ile ıslatılır, ve hafif yağlanır üzerine sıcakken dökülür ve soğumaya bırakılır. soğuyunca dilim dilim kesilir,üzerine ceviz ve tarçın ile servis yapılır, arzuya göre dondurma yada meyve de konulabilir.
havuçlu arpa şehriye (ben ismini böyle uydurdum, arzuya göre havuç yerine kereviz de olabilir)
bu soğuk meze zeytinyağlılarla ve etle çok yakışıyor tavsiye ederim
4 havuç rendelenir
1 su bardağı arpa şehriye
3 kaşık yoğurt
2 kaşık mayonez
2-3diş sarmısak
yarım su bardağı ceviz (elinizle küçük parçalara ayırın)
az tuz
1 su bardağı arpa şehriye haşlanır az suyla, süzülür ve soğuyunca, diğer malzemeler eklenir.mayonez ve yoğurt ölçüsünü arzunuza göre artırıp azaltırsınız.
Afiyet bal şeker olsun.
tarrionar ben de oğlumla ayrı yatıyorum 2. ayından beri, sabahları boğuşmak için 5-10 dk yanımıza alıyoruz o kadar, herhalde birlikte yatsak ezeceğim korkusuyla uykumu almadan işe giderdim. Ben memnunum ama anne nasıl rahat ediyorsa, nasıl bir düzen kurduysa o kendisine zor gelmiyorsa en kolayıdır.
cantuba, dğünleri tatilleri yapıp geldin darısı başıma, kıyafet bile dikmişsin. Ramazan bayramının 2.günü kızkardeşimin nişanı var, Eylül 22 de de diğer kız kardeşimin düğünü var,ben napıcam bakim bana da elbise diksene tuba, hem prova bahanesiyle tanışmış oluruz
Valla tubacan sana soz verdk bı kere..
Gece gece spor yapyrm valla
daha yenı bıtrdm soluklanıyorm azıcık
bu arad bu 3. Level baya yorucu
cunku hep bacak calıstryor
ama ben bunu bıtırınce de 2 ve 3 levelleri haftasonu yapmaya devam edecegm
bacaklarda faydasını gordm dyebılırm
sen ne yaptn tamamladın mı???
Degısme varmı ???
kızlaaarrr, çook şükür orucumu tuttum bugün, ne acıktım ne de susadım çook rahattım.. sütümde de bi değişiklik olmadı, çook mutluyum.. Allah hepimizinkini kabul etsin inşallah.. ama bakıyomda oruç tutan bi sürü insan varmış, ben ramazandan önce kaç kere sordum oruç işini ne yapacaz diye, kimse ben tutacam demedi, ya da tutuyom.. boşuna ilk 2 gün tutmamışım been.. kızdım size..şakaa şakaa, kızmadım da yani, keşke baştan söleseydiniz dedim kendi kendimee.. çevreme herkes sen tutma, yapamazsın, çok uzun günler, sütün kesilir gibi olumsuz şeyler sölediler, hatta eşime ben yarın oruç tutacam dediğimde kavga bile ettik nerdeyse.. onun için sizin fikriniz benim için çook önemliydi, zararın neresinden dönsen kardır dimi amaa.. çook teşekkürler hepinize, Allah razı olsun..
elbisem resimde çok iyi çıkmamış ama, evet herkes çok şık olduğunu söyledi düğünde de ve kimse kendimizin diktiğine inanmadıgerçi annem dikti sayılır ben yardım ettim ama olsun, karşıdan pek bi beceriksiz görünüyom sanırsam.. napalım olsun.. beğenmenize sevindim, teşekkürleer..
edibe şu buraya gelme işin yılan hikayesine döndü yalnız, hayırlısı olsun bakalıım..
kızlaaarr, gidip yatayım, sahura kalcaaazz.. öpüldünüz..
gamze hosgeldnnnnnnnn öncelıkle
herkesn bı derdı bı sıkıntısı oluyor ıste cnm
umarm tez zamanda ıyılesır annen
abınle yengende yenı evlenmısler zaten. daha yenı geln yanıı. onun da adabte olması guc olmustur. kolay degıl sonucta yenı ınsanlarla bırlıkte olmak. abın de yengende daha onceden hernekadar bırbırlerını tanısalarda evlenınce ılk yıl mutlaka bırbırını tanıma hattta tanıyamama atakları olur. ama gecerr bunlar merak etme sen.
bızım kızı hıııç sorma ne yaramazlıklar yapıyor teyzesı bı gorsen...
kolbastı acıyorm cosuyor adetaa
ben odadan cıkar cıkmaz da koparıyor yaygarayı bas bas bagryr. resmen benı odaya hapsedyr. onun yuzunden lavaboya bıle uyuyuca gdyrm ancak:26:
ya bır de bu kızda banyoya gıtme merakı varrr. ben banyodan ıcerı gırcek oluyır alıyorm yurtuyorm. yoook aglıyor benı banyo tarafına yurut. banyoya yurutuyorm susuyor. banyodan dısrı yurutuyorm aglıyor. ne cımcıme oldu ya. resmen benı kullanıyo. 'ah bı yurusem ben bılıyorm nerelere gtcegımı' dyrdur kesn içindennn
Merhaba arkadaşlar çoğunuz oruç tutuyormuşsunuz ne güzel Allah kabul etsin inşallah. Ben de sütüm epey azaldığı için riske atmak istemiyorum inşallah kaza edicem. Kemece ve Gamze geçmiş olsun. Benim oğlan da üç hafta süreyle uykusunda bile hiç meme emmedi nedense hep reddetti ben de üç hafta manuel pompayla sağdım verdim. Daha sonra Senem'in tavsiyesiyle amedanın elektrikli pompasını aldım ertesi gün oğlum birden meme istemeye başladı ilk defa göğsümü açıp, yüzüme yapışıp emmek istemeler başladı 8,5 aylık ilk defa oldu böyle şeyler çok duygulandım sevinçten ağladım bu çocuğun babasının parasına garezi var herhalde. Gerçi iyi oldu ek gıda verdiğim zamanlar sağıyorum yine çoğalsın diye manuele göre çok çabuk işim bitiyor. Bu arada senemcim konuşma tarzına bayıldım çok kendinden emin güzel bir türkçeyle konuşuyorsun çok da samimi geliyordu sesin umarım denk gelir tanışırız. Edibe gezmeler devam maşallah valla Asu senin de tariflerin çok hoş görünüyor o rulo halinde sarılı olan tatlı çok güzel görünüyor en kısa zamanda denemek istiyorum Can Tuba Elbisen hoş olmuş canım iyi günlerde kullan o diğer hayalinde olanı da dikin bence elinizden geliyor nasılsa. Sprey sana da geçmiş olsun canım şu sıcak yaz günlerinde böbrek için su çok önemli sen de tutabilirsen kış aylarında kaza edersin üzülme devkule ben de manisa akhisarlıyım hemşeri sayılırız seninle hemşeri demişken serap 45 nerelerde ya o da somalıydı yanlış hatırlamıyorsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?