2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Canım size de geçmiş olsun Bizimkiler de isilik tarzı..Kollarında, bacaklarında, karnında..Kısacası her yerinde döküntüler var..Bu arada huyu da değişti oğlumun..Uyumakta aşırı zorlanmaya başladı..Bir de en kötüsü iki gündür memeyi neredeyse tamamen kesti..Nasıl olacak bilemiyorum..Göğüslerim de aşırı sızlıyor

Bu arada o 5 kilo nasıl gitti ben de anlamadım..Yemiyor da değildim aslında..Demek ki yediğim yaramamış

Nuyanuya, canım valla hiç dert etme bence..Altı üstü 2 gün..Nasıl olsa geçer gider...

http://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=357933asu_24, hoşbulduk..Valla artık bu sene hiç bir yere kalmaya gitmek gibi bir niyetim yok..Ramazanda da, sonrasında da evdeyiz inşallah..Bu yaz için bu kadar aksiyon yeter bana

canım boğazı acıyosa emmek istemiyordur. kaşıkla vermeyi dene kabul eder belki. benimkiler hasta iken biberonu istememişlerdi bende muhallebi tarzı yapıp kaşıkla vermiştim suyu da aynen içirebildim.

ne kampı asu anlamadım ? kamp alanı,çadır falan aklıma ilk gelenler bunlar.Karadeniz turuna önceki yıllarda keşke gitseymişimşimdi epey zor 2 bebeyle gidebilmek.ama bir gün bende gideceğim

ben niye veremiyorum 4 kiloyu yaaaaa kaynanama gittiğimde de süt olsun yeeee yee diyorlar köyde oturuyorlar köyün suyu benim karnımı şişiriyor diye su kaynatıyorlar pek dikkatliler aslında beş yıldır ilk defa oğlan olduktan sonra eşim gittikten sonra kendi hür irademle oğlanı aldım gittim problemlerimiz vardı ama şimdi çok şükür iyiyiz kimse kimseyi kırmıyo saygılı ilişkilerimiz var maşallah oğlanı da çok özlüyorlar nerde rahatsan orda kal diyorlar annemler merkezde onlar köyde keyfime göre gezip takılıyorum ben herkesi olduğu gibi kabullendim ve kendi yaşamışlıklarına verdim nede olsa yaşlı insanlar üç günlük dünya için kendimide onlarıda sıkıntıya sokmak istemem canım yanmadığı sürece tabikide

karaca mersindeydin dimi eğer öyleyse görüşebiliriz bir ara istersen tabikide

Tekirdağ benden size selam ama ben çok sevememiştim evliliğimin ilk 6 ayını orda geçirdim evi önce yerleştirdim pek heyecanla 2 ay sonra da eşime erkenden tayin çıktı tekrar toplamak zorunda kaldım o yüzden alışma sorunu yaşadım.

hmmm karadeniz turunu bende tavsiye ederim ama araba ile gicekseniz baaja mangal malz. ekleyin bende 4 yıl eşime karadeniz diye diye hamişken kafa dengi arkadaşlar ile gittik hemde siirt ten çıktık ilk gece artvindeydik samsuna kadar 1 hafta takıldık samsundan da ankaraya geçtik anıtkabir için 1 gecede ordageçti mersine de kaytardık silifkede tekne turu 1o gün de öyle takıldık tekrar siirt yapmıştık hem de bu yollarda çıkartmadığım yer kalmamıştı. hamişken çok gezdim galiba bizim oğlan da gezmeci oldu çıktı benim gezi gerçi edibe ninkinin yanında hiç kalır

ben yanına alıp yatma taraftarı olmayanlardanım tabikii de.. tahmin etmişsinizdir.. evet çok tatlılar, ama ben bazeen gündüz uykularında eşlik ediyorum ona yarım saat ya da bir saat, gece uykularında kesinlikle almam yanıma, zaten bizimki istemezde, pek düşkün rahatına babası kılıklı şey, öle döne döne gerine gerine yatacak paşam, kıvrılıp yatamaz o.. e o dönerken biz napacaz pardon, nasıl uyuyacaz, ay düştümü düşecekmi diye hayatta uyuyamam ben.. e bizede azcık uyku lazım ama demi.. zaten günde en fazla 6-7 saat uyuyom, onuda rahat rahat uyuyayım ama dimi.. gündüz için enerji lazıım.. bugün akşam yemeğinde eşime eşlik edyim diye geç yedik, malum iftar 8;30 da ya, ama çook rahatsız oldum, bünye alışık değil o saatte yemeğe ya, haalaa uyuyamadım görüldüğü üzre.. kusura bakmasın artık yarın akşam kendi saatimde 18;30 da yiyecem ben yemeğimi, iftarda da eşlik için meyve falan yerim artık.. öle ayrı ayrı da evin bereketi kaçıyo gibi geliyo bana ama, napayım ya.. offf..

asu tarifini çok beğendim, tam benlik, bayılırım sütlü tatlılara, hemen deneyeceğim.. ramazanda da iyi olur eşim içinde, hafif hafif..

ya bizim oğlna göre örümcek bulamadık ilk adım arabası aldık dedim di ya, yok böle bişi yaa, kendi kendine gezmeyi bir türlü beceremedi halaaa... ama birinin onu gezdirdiğinde ne kadar keyifli bişi olduğunu hemen keşfetti maşallaah.. ben yoruldum belim koptu diye istemiştim örümceği, şimdi başıma daha büyük dert açtım.. arabanın yanında onu gezdirecek bir de adam almalıymış..
napalım artık, sürekli ayakları ile ittirip nasıl gezeceğini öğretmeye çalışsamda, yook sıpam bas bas bağırıyo illa ben hızlı hızlı itecekmişim onu.. offffffff.. öle evi geziyoz işte bizde bi o başaaa bi bu başaaaa.... eşik meşik te yok bizde, vııııııınnn bi o odadayız, vıın bi bu odada.. yazık değilmi ama banaaa, kıyamıyom ama hiiç.. bu şekilde bişey için bağırdığına ilk kez şahit oluyorum, okadar çok hoşuma gidiyo ki, arada durup özellikle onun bağırmasını bana kızmasını izliyom.. resmen tepiniyo oturduğu yerde, waaaawwww tamam sen artık olmuşun büyümüşün diye öpüyom sıkı sıkı seviyom kokluyom bu arada da azcık dinleniyom, sonra yine başlıyoz gezmeyee.. çook seviyom ben bu sıpayı yaaaa... valla başkası olsa bu dert çekilmezde, o söz konusu evlat olunca çiğ tavuk bile yenirmiş hakkettten..

bizim son bikaç günümüz böle geçiyo, eşim arabanın muayenesi ile uğraşıyo, daha bitmedi gittii... gezip tozması iyide, araban mı var derdin var, ne masrafı bitiyo ne bakımı.. amaaannnnn.... pöööffffffff.. aman Allah kazalardan belalardan korusunda herkesii..

şimdilik bu kadar, oruç tutmuyom ama sanki ramazan ilk günden yordu beni.. iftarda kayınvalidemi ağırladım, tek başına yetti sanırım bana.. gidip yatayım cicişler.. öpüldünüz.. görüşürüüzz...

rabbim kabul ederse ettim niyetimi tuttum orucumu açlık değilde susuzluk kendini hissettirdi sütümdede çok şükür sorun yaşamadım oğlanı gün boyu emzirdim süt vardı bugün tek meyve yedi birde akşam iftardan nasiplendi ağzı önceden yara olmuştu artık iyileşti tekrar yemeye başladı bugün çarşıda gezindik birde çok şükür kazasız belasız tamamladım orucumu inşallah bugünde tutmak nasip olur tutabildiğim kadar tutmak istiyorum kışada geçen senekileri tutmak istiyo tutmarum kısmet olursa dua edin benim için rahatlıkla tutmayı nasip etsin rabbim sütüm bollaşsın oğlum aç kalmasın

ohh be, oruç tutan biri olsada süt ile ilgili bilgi verse diye bekliyodum bende heyecanla, vee sonunda mutlu haber geldiii.. demek sütte bi sıkıntı olmuyoo... bende tutacam o zamann.. yarın başlıyorum.. çok şüküür.. devkule Allah kabul etsin canım, çok sevindirdin beni, Allahta seni sevindirsin inşalaaaahhhh....

Allah kabul etsin canim benim.

Canim bende tutuyorum orucu bendede problem yok ama olayin püf noktasi suki en az 2-2,5 lt su icmen lazim iftarla sahur arasinda.

slm kızlar bugün eve dönüyoruz sizi okuyodum ama yazma fırsatım olmadı kızım cok fena hasta oldu 4gün önce gece sürekli kustu sonra ateş falan burda herkes böle bi hastalık gecirdi sanırım salgın vardı kızımda ilk hastalıgını atlattı böylece ne zormuş bebeğinin gözün önünde sararıp solması neyseki şükürler olsun

bu arada bizim kız çorumdan buraya geldik geleli agzına bişey koymuyo 10 gündr sürekli emmek istio bende zorlamıorum artık napim kilo alacagı zamanlarr ek gıda da zorlanmıoruz kilo aldıktan sorna bölee iştah gidio corumda cok iyiydi burda böleyiz bende ne yapıyım anne sütü temel besindir politikasıyla ne kadar cok içmek isterse veriorum yoksa hicbişey yemeyip ac ac memeyi beklio zaten ...

kızlar size yazacak cok sey var ara ara yazacagım aklıma geldikce sizi özledm ..

bu arada ben oruc tutuyorum sütte falan sıkıntı yok susuyorum ama dayannılmıcak gibi değil üstelik kzıım cok emio hicbişey yemio demek ki ben acta kalabiliomuşum

canım abant gölüne 15dk bungolav evleri harika biz kışın gitmiştk tavsiye ederm cnm .. bu arada biz doğa köşkü abant evlerinde kalmıştık daha güzel yerlerde olabilr netten bak istersen...

karadeniz deyince ben karadenizli sayılırım corum samsunda okudum karadenizi full gezdim ayder yaylası tavsiye edilir

bu arada asucum annem geçen kış düştü ve kolu rahatsızlandı simdi ameliyat olup olmaama arası lif kopması varmış kolunu 140 derece acabbilio napcak bilmiorum bide bunlarıbn yanında abim 8 aylık evli sorunları var gelinimiz cok fena annem gelin o kaynanan Allah akıl fikir versn bide teyzem anneme yakın oturuo cok aklı yerinde sayılmaz yeni boşandı işböle cnm

nazocum iki cocuk büyütmek zor ama herkes kaldırabilecegi yükü taşır sen cok güçlüsün eminim

bu arada benim kızım küçük kaplumbağalar gibi emeklemekten biş hal oldu birde asunun bebiş gibi heryerden tutunup kalkıo eve gecelim bi örümceğe koyaccam bu arada anne demeyi ögrettm anne die aglıo ben baska odadayekn anne deyip emeklio bu hafta bab provalarına başldık..

kemece keremin bacagına masaj yapmaya devam et duşta bizim kızdada oldu 3 ay sonra anca gectii..

karaca hoşgeldin cnmmmmmmm

usha gecmiş olsun

Selam kızlar oğluma ilk arabamdan alıp almama konusunda kararsızım evde yurutecle geziyor kullanan var mı memnunmu onerirmisiniz?

cnm sadece anne sutu alan bebeklerde tutulmayabılır dye duymustm. bzm bebeklermz ek besin alıyor sonucta. yınede sen bılırsın tabııı

gamze hosgeldnnnnnnnn öncelıkle
herkesn bı derdı bı sıkıntısı oluyor ıste cnm
umarm tez zamanda ıyılesır annen
abınle yengende yenı evlenmısler zaten. daha yenı geln yanıı. onun da adabte olması guc olmustur. kolay degıl sonucta yenı ınsanlarla bırlıkte olmak. abın de yengende daha onceden hernekadar bırbırlerını tanısalarda evlenınce ılk yıl mutlaka bırbırını tanıma hattta tanıyamama atakları olur. ama gecerr bunlar merak etme sen.

bızım kızı hıııç sorma ne yaramazlıklar yapıyor teyzesı bı gorsen...
kolbastı acıyorm cosuyor adetaa
ben odadan cıkar cıkmaz da koparıyor yaygarayı bas bas bagryr. resmen benı odaya hapsedyr. onun yuzunden lavaboya bıle uyuyuca gdyrm ancak:26:

ya bır de bu kızda banyoya gıtme merakı varrr. ben banyodan ıcerı gırcek oluyır alıyorm yurtuyorm. yoook aglıyor benı banyo tarafına yurut. banyoya yurutuyorm susuyor. banyodan dısrı yurutuyorm aglıyor. ne cımcıme oldu ya. resmen benı kullanıyo. 'ah bı yurusem ben bılıyorm nerelere gtcegımı' dyrdur kesn içindennn

Sağol gamzecim çocuklardan yana çok büyük sıkıntım yok işte geliyolar arada :) benim büyük kızın vardı ilk arabam küçükte sevdi büyüğümde çok kullandı örümcek ne bu arada

Kızlar hayırlı ramazanlar, sofranız bereketli olsun... tabi dualarınız da kabul olsun...oruç tutanlar allah kabul etsin, ben tutmuyorum ya kararsız kaldım aslında,tutsam iyi olacak (reglimde bu arada düşünüyorum napcam sonrasında diye) sonra tutarım diyince ben pek tutamıyorum da

hepinizi okuyorum cep tel.dan ama cepten yazmak zor geliyor evde de ekran başına geçemiyorum ki

gamze geçmiş olsun canım tez zamanda iyileşir inşallah kuzucuk ailevi problemler de malesef oluyor hepimizde farklı farklı konularda, sen pozitif anlamda desteğini ol, gerisi allaha kalmış, olacağına varıyor zaten. Annen de inşallah iyileşir biran önce, allah şifa versin

karaca hoş geldin canım, çok özlemiştik seni ve merak etmiştik.kayınvaliden bi hoşmuş, fazla muhabbetten kaynaklı müdehaleler bunlar, 40 gün iyi dayanmışsın, demek ki çok sabırlısın Benimki de öyleydi, mesafeyi koydum valla eskisi kadar sesi çıkmıyo, bir de sık görüşmeyince tatlı oluyor.

asuuuu tarifin çok güzeldi, dün denedim şahane bir yaz tatlısı oldu. benden de sana bir iki tarif, belki biliyorsundur ama olsun:

irmik tatlısı

1 litre süt
8 çorba kaşığı irmik
15 çorba kaşığı şeker
1 subardağı ceviz
ceviz büyüklüğünde tereyağı
tarçın

süt,irmik,şeker ve tereyağ karıştırılarak pişirilir, payreks kalıp su ile ıslatılır, ve hafif yağlanır üzerine sıcakken dökülür ve soğumaya bırakılır. soğuyunca dilim dilim kesilir,üzerine ceviz ve tarçın ile servis yapılır, arzuya göre dondurma yada meyve de konulabilir.

havuçlu arpa şehriye (ben ismini böyle uydurdum, arzuya göre havuç yerine kereviz de olabilir)

bu soğuk meze zeytinyağlılarla ve etle çok yakışıyor tavsiye ederim
4 havuç rendelenir
1 su bardağı arpa şehriye
3 kaşık yoğurt
2 kaşık mayonez
2-3diş sarmısak
yarım su bardağı ceviz (elinizle küçük parçalara ayırın)
az tuz

1 su bardağı arpa şehriye haşlanır az suyla, süzülür ve soğuyunca, diğer malzemeler eklenir.mayonez ve yoğurt ölçüsünü arzunuza göre artırıp azaltırsınız.

Afiyet bal şeker olsun.

tarrionar ben de oğlumla ayrı yatıyorum 2. ayından beri, sabahları boğuşmak için 5-10 dk yanımıza alıyoruz o kadar, herhalde birlikte yatsak ezeceğim korkusuyla uykumu almadan işe giderdim. Ben memnunum ama anne nasıl rahat ediyorsa, nasıl bir düzen kurduysa o kendisine zor gelmiyorsa en kolayıdır.

cantuba, dğünleri tatilleri yapıp geldin darısı başıma, kıyafet bile dikmişsin. Ramazan bayramının 2.günü kızkardeşimin nişanı var, Eylül 22 de de diğer kız kardeşimin düğünü var,ben napıcam bakim bana da elbise diksene tuba, hem prova bahanesiyle tanışmış oluruz

Cnm arkadasm hosgeldn ya
tarıfı begendıgıne sevndm
cunku ınsan onca ugrastıktan sonra ortaya guzel bısey cıkmıyorsa uzuluyor. Yanı ben cook uzulıurum dee.....
Senn ırmık tatlısını ankarada balgatta bı restoranda getryorlar yemekten sonra
orada yemıstm coook sevyrm ama bı turlu yapmak nasıp olmamıstı
sımdı tarıfı de var hemen yarın deneyecegm
tesekkurler cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…