2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
oo gamzecan hosgeldn gormedm senı
oyku ıyı teyzesı keyfı yerınde
gecen hafta bı ıshal olmustk
3 gun hıcbısey yemedı sureklı bez degıstrdm durdm
3. gun sonunda gece her 2 satte bır bıseler ıcırdm durdm ishal gıderıcı
muzlu sut yaptm kendı sutumden, elma suyu, pırınc suyu falan ıcırdm ve de emzrdm
sabaha bı kalktı ıyılesmıstııı
aklında olsn senınde
hele su sıcak gunlerde hıc susuz bırakma
su ıçmeyınce ıstahları da olmuyor
neyse cnm ben kacyrm cok uykm geldı yarn gorsrz

gecmiş olsun canım bizim kız ssüürekli su icio zaten sulugunu eline alıo elinden zor alıorum bizim bardaklara sarkmalar suda sıkıntı yok aman napim iştahıda artar zamanla cnm ...ishal gibi böle kusma ile karışık atlattık bizde eşim ve bende kusma yaşadık sanırım salgın var dkkat edin yegenlerde olmus bugün aradılar ... bende cıkıyorum cnm öptm görüşrz

bugün topiği bende derttaş olarak kullanacağım izninizle, hazır sabahın köründe kimse yokken bi dökem içimi de rahatlayayım azcık, patadanak patlayıvericem yoksa.. pööf...

benim annem, öz annem, ben de öz evlat.. delirtecek benii... hiç mi bişi beğenmez bi insan, hiç mi bişiyi takdir etmez, aferim demez, onu geçtim çenesini kapatıp sussaa, bide üstüne kötülemeye kalkmasa o da yetecek, ama artık dayanamıyorum, ağzıma geleni sayasım var, sabır sabır 30 senedir taştım artıık..
bi gariplik olduğunu ilk farkettiğimde ortaokuldaydım daha.. benden 1 yaş büyük bir abim var, ona sabah kahvaltı hazırlardı, yedirirdi, ben ondan 20 dak sonra kalkardım o da evden çıkardı, annem de yatardı tekrar tabi masa tertemiz bomboş.. toplardı kahvaltıyı, bende ayakta mutfakta atıştırırdım bişiler, tansiyonum hep düşüktür benim açlığa hiç gelemem.. yani bu da okula gidecek, iki lokmada şu yesin toplamayım demezdi masayı.. ama ben hiiç sorgulamadım bu durumu niye böyle yapıyor diye, onu kırmamak incitmemek için.. hep evlatlıkmıyım acaba diye düşünürdüm o zamanlar, ama öle bi durumda yokmuş..
evlendiğimizden beri eşim bile farkında, "ne garip bir annen var, bizimkiler kızları bi pok beceremesede yere göğe sığdıramazlar, anlata anlata bitiremezler.. senin ananın senin gibi kızı var, ben ağzından iyi bişi duymadım hiç senin için, hep tü kaka" der.. düşünün artık, ki eşim pek öle kimseyle ince muhabbetlere girmez, dikkatte etmez.. ama o bile farkında bu durumun.. bende hep annemi korurum, onu huyu bu, kimseyi beğenmez, benimle alakalı bi durum yok falan diye.. nasıl olduysa bi benim kocayı beğenir..

ben evleneli 4 sene oldu, hep aynı muamele hep, milletin anası kızları bi pok beceremese de öle bi anlatırlarki hayran hayran dinlersin, maşallah diye diye.. yere göğe sığdıramazlar kızlarını, benim elimden her bişi gelir ama annemin bir kere beğendiğini görmedim.. hayatım boyunca ne ona aldığım hediyeleri beğendi, ne yaptığım işleri, yemekleri, ne evimi, işimi, kazandığım parayı.. hiç bişiyimi hiiiç bişeyimi takdir etmedi, aferim demedi.. hatta dediğim gibi bide hep tü kaka..

ben hamileyken 7 aylıktım kolunu kırdı, sonra bana tam 2ay eziyet.. hergün ona gittim, canım şunu istiyo onu yap, bunu istiyo bunu yap, sanki hamile olup aşeren o,evi süpür, her gün 2 kocaman balkonu var, onları yıkattı hergün.. biri en az 3 koca suyla yıkanıyo siz düşünün.. karnım burnunda her dediğini yaptım bir kez of demedim, akşam evde ağrılardan uyuyamıyorken eşime de belli etmemek için başka odaya geçip sessiz sessiz ağladım.. konu komşu çok iyidir annemin, 30 yıldır birlikteyiz düşünün, hergün gelip gittiler yardım için, şu kızı çağırma hergün, ne yapılacaksa söle bize biz yapalım, dediler ama yok size gerek yok tuba yapar dedi savdı herkesi başından.. çok şükür doğum yaptım da kurtuldum, ki eli çoktaan iyileşmişti ama neyse dedim..

doğum yaptım eve geldim, yanımda durup benimle ilgilenmeye geldi hergün, bir kez çocuğun altını açıp, gelene gidene bi meyve suyu ikram etmişliği yoktur.. herşeyi ben yaptım, bide onun saçma sapan eleştirilerini dinledim durduum.. gelen misafirler artık mutfağa gelip elimden alıyolardı hazırladıklarımı, ya sen otursana ne yapıyosun diye.. annem de içerde oturmuş, hayatında hiç olmadığı ve benim epey sorunlu geçen sezeryanım hakkında yorumlar yapıyo.. off offf.. bide antırken herşeyi o yapmış gibi anlatmıyomu...

dün akşam da onca misafirin yanında! onlarıda çağırayım görüşsünler bi başlarına iftar yapmasınlar dedim, ve geldiler sağ olsunlar.. annem yine başladı, o şöyle olmuş, bu şöyle olmuş, onun tuzu fazla, bunun şekeri.. o çok pişmiş, bu çok az.. onca misafirin yanında hiç durmadı çenesi.. o beğenmediğim kayınvalidem bile durumu farketti de, garibim artık en sonunda annemin tatlıya yorumlarına dayanamayıp, yok canım artık sende, herşeyi yerli yerinde olmuş çook güzel olmuş, eline sağlık kızım diyince, boynuna atlayıp hıçkıra hıçkıra ağlayasım geldi..

neyse, anlatacak çook şey varda, gerek yok.. dilek olay 30 yıl oldu neredeyse, anlat anlat biter mii.. ama hayatım boyunca onu bir kez bozmadım, hep alttan aldım, üzüldüm ağladım ama hiç belli etmedim ona.. annemdir, cennettir, hakkı vardır dedim sustum.. hayatta en çok korktuğum şeydir birilerini kırmak incitmek, benim yüzümden birinin ağladığını görsem ben ondan daha çok ağlarım.. ben üzüleyim sorun değil derim, çünkü hiiç kin tutmayı beceremem,3 günde unuturum,aynen güler yüzlü olurum devam ederim.. ama annem içimi okadar acıtıyo ki artık dayanamıyorum.. anne olduktan sonra içim daha da bi yanar oldu bu duruma.. evlat canmış, kanmış, mutlulukmuş, sevgiymiş, yemek içmek suymuş, hayatın anlamı,aldığım nefesmiş, ötesi yok, tarifi yok, sel olup akıyo içim ona her bakışımda, içim titriyo şükrederken Allaha onun için, bir damla göz yaşına dünyaları yıkar kurban olurum onun soluduğu nefese bile..
ben anama ne yaptımda beni hiç sevemedi ben bilemedim.. abimler ayda bir anca arar sorarlar, onlardan kıymetlisi yok.. hastalıklarında, zor anlarında, mutluluklarında, bayramda seyranda, gezmede herşeyde ben varım yanlarında, hiç unutmam onları, saygıda kusur etmem, ama bir kez Allah razı olsunu duymadım ağzından.. kurban olduğum Allah da görüyo halimizi elbet ama,anaların hakkı ödenmezmiş denir ya,hala korkusu vardır içimde, hakkını helal etsin aman diye.. offffffffffffffffffff, şiştim artık daha ne kadar dayanacağım bilmiyorum ama Allah bana sabır güç kuvvet versin, yetişemiyorum sabredemiyorum artık herşeye..

sizi de üzecem ama, dayanamadım artık kızlar kusura bakmayın nolur, azcık rahatlarım belki dedim ama daha kötü oldum annemi kötüledim diye.. Allah affetsin, mübarek günde de bana bir çıkar yolu versin inşallah.. dualarınız da beni de unutmayın nolur..

ahh tubacm herkesn ayrı ayrı sıkıntıları var. senn ımthann da annen ıle demekkkı.... olsun bosver sen evınde eşin ve cocugunla mutlu kal hep o yeter.. cunku ınsanın eşi ve cocugu ıle ımtıhanı daha bı agır olur herhaldee...
anne bu sonucta sevsende sevmesende senı 9 ay tasımıs karnında. sen saygını eksık etme canm. sen allah rızası yapyrsun emınmımkı herseyi.
bu anlattgn guzel annelık duygularını her anne yasayamıyor maleseff. cocugunu dogrp da bı koseye etıp terkedenlere, kotu amacları ıçn kullananlara, onları dunyalık sıkıntılar ıcın parayla satanlra, uzerınde sıgara ızmarıtı ızı bırakanlara ne demelı.... onlarda anne olmus iştee. kesnlıkle senn annenı onlarla aynı kefeye koymuyrm canm . ama sen anladn benım anlatmak ıstedgmııı..

bak bnm esmın annesı de hep over durur oglunu hem de her gordgu ınsana. ama ogluna karsı candan bı sevgısını gormedm ben. evde 1 parca ekmek kalmıs olsn gıder onu kendıı yer. demzkı yarısını da oğluma bırakayam. o kadar kendı keyfıne duskundur o kadar bencıldır anlayacagn. hatta yerı gelir bazı durumlardan dolayı etmedıgı hakaret kalmaz ogluna. ama eşim ınanır mısın bır dedgnı ıkı etmez saygısında yıne de kusur etmez. bazn ben dyrm ıcımden, onun yerınde olsam haytta dayanamzdm herhaldee. yanıı canım annenın bıselerı taktır etmesı de onemlı degıl. bosver etmeyıversn. senı de cok huzursuz edyrsa cok gıdıp gelmessn olmaz mııı.

bazı ınsanlar kendılerını daha cok sevrler. cocuklarından bıle cok sevrler benlıklerını. ama sen abıne daha farklı davranıyor demıssn. bılmıyrm aama erkek cocuklara daha farklı davranabılıyor kımı ebeveynler.

bır de canm bu ılgısızlıgn altında pskolojk nedenlerde olabılır. acaba sana hamıle ıken bazı şeyler yasamıs olabılır mı??? ınan bu etkenlern de etkısı oluyr.

benm abım de annesı baskadır mesala. ama ben bunu taaa lıse yıllarımda ogrendm. o da ne annemden ne de babamdan dydm . bı konusmayı dınlemıstm gızlıce. orda ogrenmıstm. yanı annem bababım ıkıncı esı ımıs. abımı annesı terketmıs gıtmıs bebekken. baskası ıle evlenmıs. annem bakmıs bugune kadar. hem ufacık zrre kadar bı ayırım yapmadan. abım oz annesını hıc ıstemez mesala. kadın hastalanmıs onunla konusmak ıstemıs. abım benım annem var senı tanımıyorm demışşş..

o da dogurmus işte tubacm ama annelk yapamams senn yasadfgn annlık duygularını yasamamş.

senn annem ne terketmıs ne de yukarıda sıraladgm kotu seylerı yapmış. tubacm senn annen bıraz bencıl ve kendını daha cok dusunen bır kadın olabılır. ama onu da oyle kabul edeceksın ne yapacaksın. keske konusmayı deneyebılse ıdın. bıze anlattklarını ona da anlatbılsen aslında, o zamn onun duygularına da kesın bır teşhıs koymus olurdn...

kısacası tubacm artk senn yanında esn ve cocugn var. onlarla mutlu ol canım. onlarla ımthan olmamanı dılerm. bırak mutlluk yapbozunda bı parcan bozk olsn. sen yapbozn tamamını gorebılmeye bakkkkkk.

bız senı cookk ssevyurz tubacannnn

tugback hep burda neşeli hallerimizi paylaşacak değiliz ya dertlerini anlat ki için rahatlasın..

annenle aranda geçen şeylere cok üzüldüm asunun dediği gibi seninde imthanın bu işte ...sen eminim saygında sevginde kusur etmeyeceksn ama bazı şeyleri cok fazla takmamayı ögrenmen lazım ve herkese hakettiği kadar değer vermeyi içsel olarak bu kadar değer vermesen o bişeyler sölediğinde bu kadar alınmazsn haklısın annen değer vermemek elde değil ama bazen içinde tınlamayan bi tugba olacak yada ona laf vurdurarak kendini rahatlatacaksn annecigini incitmeden bu olmamş deyince NEDE OLSA SENİN KIZINIM ,KİMİN KIZIYIM BEN gibi cümleler belki annenin bi daha eleştirmesini engeller tabi söyleyemezsn onuda anlarım..bazı insanlar cok eleştirici ama bu sana özel olmuyo kişilk meselesi dediğin gibi ya onu öle kabullenceksn yada biraz kendini çekeceksn bazı aileler malesef erkek çocuklarına fazla ilgi gösteriyor böle bi durumda olabilir bence annen seni kırdıgında konus anne neden el oglunun yanında beni küçültüyosun de bölece daha rahtlarsın belki yaptıklarının farkında bile değil söyleyince hersey düzelecek olmaz mı cnm

kızlar benim kız sürekli parmağını emiyor umarım bırakır ilerde şimdiden sıkıntı yaptım valla
bi de ne güzel yatırıp uyutuyordum şimdi sallıyorum ve buna canım çok sıkılıyor bebeklerde büyüdü yatır kaldır yapcam ama bizimki yatakta oturuyor yapamıyorum yaaaa

ahh be tubacım imtihanın en zoru en sevdiklerinle en yakınında olanlarla değil mi?Nedense her ailede de vardır böyle bir iki kişi ailenin derdini yüklenmek zorunda olan.aile alışmıştır kim ne yaparsa yapsın hep katlanır herkes öyle bilir öyle davranınr üzülmüşmü kaldırabilmiş mi kimse bilmez çünki paylaşmamıştır.belki de senin için canım şimdiye kadar yaşadıklarını hissettiklerini annenle paylaşma zamanıdır.otur annenle benim konuşmak istediklerim var şimdiye kadar biriktirdiklerim...kızmadan konuşmayı dene bence..üzülme demek yersiz ama zamannnnnn çözüm olur inş.sabretmek lazım .sırf bizi dünyaya getirme sebebimiz oldukları için bile off deme şansımız yok.umarım şu ramazan sizin için iyi bir paylaşım olur .daha uzun yazmak isterdim ama ahh şu kızlarımmmm...ama dualarımızdasınnn..

Canım ya...okuyunca ben de üzüldüm. ama belki annen farkında değildir bunların. oturup anlatmayı denesen sıkıntını dle getirsin. sonuçta annen o senin. ya da babana iletsen belki o annenin farkında olmasını sağlar... allah sana bu güzel günler hatrına sabır versin cnm.. derler ya allah anana babana yaptığının on katını evladından versin diye.. evladın sana daha da yakın daha da sabırlı olsun inşallah..

canım benim kızım normalde emmio ama bu aralar parmagı agzında çignio sanki onu diş kaşıntısı die takmıorum sen emzik kullanmıodu demi aslında kücük olsaydı emzik kullan derdm ama zorlamadn elini agzına aldıgında ceksen eline agzına alacagı bişeyler versen eli boş kalmassa daha ii olur.....sallama derken ben hala sallayarak uyutuyorum valla yatır kaldırı ben beceremedm kızımda dediğin gibi uyumak istemeynce yataga bırakınca kalkıp oturuo galiba biraz gec kaldık yada sen cok uykusu gelince deneyeceksn oturmaya hali kalmayınca

kızlar edibe ile konuştum keyifler yerindeymiş erdem paşanında aanneanne ile keyfi yerindde ayrıca dişi çıkmış erdemin hic bi belirtisi olmammış sadece biraz o gün ememk istememiş edibe yakında eve dönecekmiş sizede selamı var hepinizi öpüyo

Tubacım ne sabırlı kızsın sen maşallah. Hiç mi neden böyle yapıyorsun demedin? Yıllarca böyle için için üzüleceğine keşke konuşmayı deneseydin. Bağırıp çağırmadıktan ağır sözler söylemedikten sonra neden kırasın ki? Güzel güzel anlat derdini. Belki farkında değildir sen derdini anlatınca tamamen değişemese de sana karşı daha dikkatlı olur. Allah yardımcın olsun gerçekten zor bir imtihan. Çok şükür ki iyi bir eşin var ve eminim ki Emir'in de çok hayırlı bir evlat olacak. Çünkü senin gibi iyi yürekli bir annesi var.

Son düzenleme:

Biz de okuduk tatlım hatta gamze ve sana cevap yazdım gönderemedim hata verdi.

Ya kızlar herkesin bebeği emekliyor galiba benim ki 8,5 aylık emeklemiyor. Erkek çocuğu diye mi ne anca komando gibi dirseklerinin üstünde bedenini sürüklüyor :) öyle bir yerlere tutunup ayağa kalkma çabaları da yok. Tembel desem çok kıpır kıpır sürüne sürüne odayı geziniyor.

cnm bnm emeklıyor işte bebeğin. Sen onun surunmesıne bakma. Kımı bebek oyle surunup dırek yuruyebılır de. ılla bzm bıldgmz pozsyonda emeklemesıne gerek yok yurumesı ıcın. Hem benm karsı komsunun bbeği de 10 aylıkken falan emekledi bı kac hafta sonra da yurudu. Yanı ıkısını bı arada yaptı. Bosver ya cocugun mutlu ıse bunu mu dert edyn kız....ya zaten dert edılecek bı durum yok. Emeklıyr işte bebgnnnn...her cocugn gelışımı ayrıdr. Bak bzm cadının da dişi mişi yok hala. Yaşlı nıneler gıbı guluyor
Kımbılır na zamann cıkar. Bı arkadasın bebeğinn 14 aylıkken cıkmıs ılk dısleriii. Yanı her cocuk farklıdır cnm benm. Okeyyy....

Merhabalar
dogumadn bu yana ilk kez pc den size yazıyorum :))
Oğlum ikindi uykusunu uyuyamadı şimdi yattı bende ilk kez akşam keyfi yapıyorum...
Emekleme konusunda kafanıza takmayın benim oglan 11 kasım doğumlu emeklemiyor..Sadece bana tutunup zorla ayağa kalkıyor birde yürüteçlegeziyor
Bugün ilk kez yattığı yerden kalkıp oturdu..Her bebeğin gelişimi farklı genetik çok önemli..zamanı gelinc ehepsi herşeyiyapar...
Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benimki emerek uyuyor hala (
Bugün vermeyeyim kendisi uyusun dedim 15 dakika kesintisiz bağırarark ağlamanın sonunda yine memede uyudu..
Vazgeçirmem ,ç,n ne yapmam lazım önerisi olan var mı
Ayagıma alıyorum bir iki sallandıktan sonra bağırıyor emmek istiyor..
Offf uyku olayını bir de beslenme olayını çözsem ne güzzel olur ama olmuyor..
Birde bebekleriniz ne kadar yiyor bir öğünde.
Bzimki çokiştahsız küçük kasenin çeyreğini zor yediriyorum çorba içerken maksimum 10 kaşık alıyoor ağzını kitliyor
Ek gısa istemiyor sadece anne sütü istiyor gibib bir havası var...

Kızlar iyi akşamlar
eridim eriyorum galiba oğlumla birlikte, jillian nın bile yapamadığını sıcaklar yaptı yahu :111: yemeden içmeden kesildik oğlumla suyla yaşıyoruz kızımın maşallah iştahı yerinde

yarın ve sonraki gün emzikli annelere sıcaklardan dolayı tatilmiş Ankarada ama ben işe gitmek zorundayım ya, yarımşar gün en azından. ben çatlıcam sıcaktan birde takım elbise içinde ooooofffffff ooooofffffff yanıyorum

hepinizi okudum yazıp kaçacaktım kısa kısa yine ama beynim sulanmış şimdi ne yazacağımı bilemedim en iyisi alıntı yapayım

canım geçmiş olsunaynı zamanda Gamzecan size de tekrar çok geçmiş olsun, aynı şeyden bizde muzdarip olduk, ogün bugündür iyice su bağımlısı olduk canım bizim oğlan su içince su çok içtim yiyemem modunda, suyu az verince susuzum yemek mi istedim modunda bende bu aralar kendimi de saldım, yorgunluk sıcak kendimi suya verdim sabah akşam duş aralarda da bol su iç

nehirada benim oğlanda baya emdi gündüz peşinde takipteydik, eli ağzına gideceği zaman dikkatini dağıttık 1 hafta sonra unuttu emmeyi

Edibe senin oğlan seni ayakta uyutmuş arada dişleri çıkarmış çaktırmadan

canım emekliyormuşya işte, beenim oğlumda genelde öyle ilerliyordu sonra birden popo kalktı pıtır pıtır her yerde daha seri şimdi, senin ki de yakındırbu arada okudum yazdıklarını, emeklerinin karşılığını fazla fazla alırsın inşallah, takdir ettim darısı başıma, ağlasa ne olur meme istiyorum diye bir kez

yerim ben onun babanne ağızlı halini, şap şap dişi varmış gibi çiğniyordur şimdi

canım bence hiç üzülme en kolay yöntemi memede uyutmaksa öyle uyusun hem beslenmiş olur arada, bişi yemiyormuş zaten. Benim oğlumda ancak yarım kasenin yarısı kadar yiyor, 2 ay öncede o kadar dı, hiç bi ilerleme yok ayrıca emme isteğide yok, çok zor oluyor. Sıkma canını onlar ne derse o oluyor, beslenme düzeni iyi olursa uyku düzenleride iyi oluyor. Benim oğlum şimdi öğlen yediği ile durdu, az emdi uyudu şimdi her 1-2 saatte bir kalkar az emer uyur, su diye ağlar verene kadar uyur eziyet, iyice emsede uyusa yok, beni istediğinden de uyanmıyor tamamen açlık

Evin yanındaki Kafe'den sesleniyorum size..heyoooooooo
Bugün gamzemle konuştuk..ohhh..ipek imin sesini de duydum..gerçi anasına soz hakkı tanımıyordu fıstık..bı dilli bı dilli...
Pazar günü disten hiç bı belirti yok dediydik ya Pazartesi aksamı oturma odasında hoplatma sicratma oynarken anemmmm bı baktım ağzında beyaz bı şey...anem 31 numara santral cikivermis...bügünde 41 de çıkmış...valla hiç bı belirti olmadı..ille olacak diye bı şey yok yani oleeee diim...çıktı gitti..yalnızca ilk gun biraz emmek istemedi..kendini geri eri itti..sonra düzeldi..
Ooooole iste..hadi ben çıkıyor.kocam gelsin cuma gunü hepinizle ilgilencem teker teker anacim..mutluyum iste..burdan da diskoya falan mı gitsem..cuma gecesi kocis gelsin öyle okurum sizleri..burda sohbet muhabbet ortamında ayıp oluyo millete..herkes kaslarını çatmış bana bakiyo su an
Mucuk...

arkadaşlar öncelikle hasta olan tüm bebişlere allahtan şifa diliyorum ve geçmiş olsun diyorum

sonrada oruç tutabilen tüm annelere allah size güç,kuvvet,sabır ve bol bol süt versin diyorum

1den fazla çocuğu olan ve oruç tutabilen annelerin önünde saygıyla eğiliyorum

sıkıntılı birkaç günün ardından tekrar aranızdayım
ağzımda 4 adet geçici dolgunun üzerine birde regli oldum ki zaten çok zor geçiriyorum ben bu dönemi yatak döşek yatıyorum 3gün
bebişle ve babamıza iftar sahur yemekleriyle zor uğraşabildim
neyse atlattım gibi dişler hala ağroyo ama şimdi daha iyiyim çok şükür

gelelim sizeee

asucum tariflerin devamını bekliyorum malum ramazan misafirler gelecek iftara

sevdalinka bende manisalıyım, hemde manisadayım boşver sen o kuleyi biz buluşalım

kuleeee köfteeeeeeee içli köfteeeeeee

tuğba kız senin nene jillian sen ondan daha fit görünüyon o fotoda,elbisede çok hoş ayrıca.bu arada anne durumuyla ilgili sana özelden msj atıcam vaktim olunca unutursam hatırlat önemli.

edibe enerjine hayranım allah mutluluğunuzu bozmasın

gamzeeeee geldim geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…