2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Asu_24, tarioronar, kemece cevaplar için teşekkürler o şekilde emeklemesini takmıyorum kafama herkes emekliyor diye bahsedince ben de bizimkinin emekleme tarzını yazmak istedim sadece eli ayağı tutsun da istediği zaman emeklesin istediği zaman yürüsün koşsun..
Edibecim unnuttun sen İzmir'i geri döneceğinden şüpheliyim :) yalnız eve döndüğünde benim tavsiyem ya bir yakınnıla dön ya da eşin bir süre izin alsın bir anda evde yalnız kalınca damdan düşmüşe dönebilirsin şahsen ben 2-3 hafta annemde kaldığımda bile eve zor alışıyorum o kalabalığı istiyor insan
Usha geçmiş olsun canım umarım bitmiştir diş tedavin. Ben de çok ödlek bi insanım dişçi ve kadın doğumcu koltuğundan nefret ederim her ne kadar korksam da oturmak zorundaysam vakit geçirmeden paşa paşa giderim iş uzayınca daha kötü olur hep. Annemler Akhisarda otuyor Manisa merkezde dayımlar var dayımlara gideceğim zaman konuşuruz denk gölerse buluşuraz inşallah.

valla bende bu zamana kadar erteledim işte korkudan sonuç felaket oldu
tedavi işlemleri daha 1 ay kadar sürecek gibi

evet geleeceğin zaman haberleşelim canım bi aksilik çıkmazsada buluşalım

valla benim kızım en ufak bi emekleme hareketi yapmaya üşeniyo
yerde döne döne hedefe ulaşıyo
ve parmaklarımı tutup ayağa kalkıp adım atmaya çalışıyo
ama yüz üstü 30 saniyeden fazla kaldımı kıyamet kopuyo
dediğin gibi sağlıklı olsunlarda varsın emeklemesinler yada geç yürüsünler

sevdalinka ne güzel komondo kuşun yakında dört nala gider

usha çokm geçmiş olsun inş. cabucak acıların gecer.. kızın dönerek gidiosa bi kac haftaya emekler dönmeyi unutur bizimki öle oldu

kemece ,,YANIYORUM YA bu ne sıcaktır kızımın elinden suluk eksik olmuyo eridik Ankara sıcagında ya

tarioronar ,,eğer işe baslamayacaksn bırak meemede uyusun keyfini cıkarsn ya cocugun neşesi gitmesinn... ek gıda deyince biz edibe ile konuştuuk çocugu biraz emzirmeyince azda olsa yiyo benimki hiç yemiodu bi haftadır emmek isteynce dikkatini dagıtıp bi kac kasık yemesini saglıyorum bosver doyunca agzını kilitlesin bi kaşık bi kaşıktır diyorum

ayrıca edibecim geveze kızım erdemi öpyü ya saol dediğini uyguluyorum biraz bişeyler yiyo sesini duymak cok gzüeldi öptüm

usha çokm geçmiş olsun inş. cabucak acıların gecer.. kızın dönerek gidiosa bi kac haftaya emekler dönmeyi unutur bizimki öle oldu

sağol canım
buarada 1 aydır falan böyle benim kız
emekleyeceği olsaydı şimdiye emeklerdi gibime geliyo ama
herzaman olduğu gibi bekliyceezz görüceezz

zaten artık tüm bebişler 3-5 aya kalmaz yürüyecekler allah nasip ederse

kızlaaarrrrrrr, seviyoom sizii... çook ama, öle laf olsun die değil, anladınız siz..

son yazdığım msjla ile ilgili yorum yapmayacam, çok pişmanım zaten yazdığım için, destek olmaya çalışan herkeseee çook teşekkürler..

sevgi pıtırcıkları,sabah beri ayaktayım ben yine bugün, evi temizledim, leeeşşşşş gibi olmuştu, ramazanda açlık susuzluk hiç göresim gelmiyodu tozları ama artık içim almadı, sabah beri uraşıyom ama bitti çok şükür.. miis gibi yemeklerimizide yaptım, oğlanda son yarım saattir aşağıda babanede, sesleri çıkmaya başladı gidip alayım oğluşu da önce size hızlı bir msj yazayım dedim.. susuzluktan ölmek deyiminin ne ifade ettiğini bende son 3 gündür, sıcakların ve yoğunluğun etkisiyle anlamış bulunmaktayım.. masanın üstünde sürekli duran sürahimizi boş bırakıyorum, dayanamayıp yapışırım içerim su diye, o kadar gözüm kararıyo saat 5ten sonra.. Allah yardımcımız olsuun cümlemiziin..

güzel ramazan, iiçimizi huzurla doldur, neşemize neşe kat, dilimize damağımıza tat kat, sağlığımızı arttır, evlatlarımıza nur yağdır..
evimizden huzurumuz, gönüllerimizden nurumuz eksik olmasın arkadaşlar.. sevgiyle kalın, tez zamanda sohbet için dönecem şimdi gidiiom..

Selam kızlar!
Emeklemekten,yemekten,sütten,uykudan bahsetmişsiniz ya;dayanamadım,ben de bir şeyler söyleyeceğim.

Bilgehan 1,5 hatta 2 aydır yerlerde.Sürünüyor,yuvarlanıyor,hedefine yönelip geriliyor sonra da hooop,atılıveriyor hedefteki oyuncağın üstüne...Ama emeklemiyordu.İki gündür bir iki adımlık mesafeyi normal bildiğimiz klasik emekleme pozisyonunda katedebiliyor ama sadece o kadar.Sonra yine yuvarlanmaya falan devam.Tam iki ay önce yani 6 aylıkken yatakta poposunu kaldırıp bacaklarıyla kendini ileri atmaya çalışıyordu emekler gibi.Bu kız birkaç haftaya emekler,demiştik ama...

Bir de ayağa kalkmaya çalışan bebeler de varmış.Bilgehan da yapıyor onu ama favorisiyse yataktan ya da koltuktan önce ayaklarını sonra poposunu sarkıtıp yere inip öylece dikilmek.Onu öyle aşağı inerken görseniz yürümeyi biliyor,şimdi pıtır pıtır dolaşacak sanırsınız.

Bu ek gıda olayı bize hiç yaramadı ya.Kızım yemeklerle bir dargın bir barışık.İki hafta yiyor sonraki iki haftaysa daha tabağı kaşığı gördüğü anda basıyor yaygarayı istemem de istemem diye.Ondan sonra yedir yedirebilirsen.Ağzını öyle bir kapatıyor ki sadece tadına baksın beğenmezse zorlamayacağım diyorum.Bir sürü şebeklik yapıyorum gülsün ağzını azıcık açsın da tattırayım diye,inanır mısınız ağzı fermuarlı gibi kapalı halde kıkır kıkır kıkırdıyor.Ben de yapıp yapıp çöpe atıyorum maalesef,zorlarsam yemek yemekten nefret eder diye korkuyorum.E benim sütüm de az.Öyle karın doyuracak kadar yok.Devam sütü içiyor bıcırık.Bir de seviyor ki onu.Hep huzursuzum tek yönlü besleniyor vitaminsiz kalmasa diye.Gerçi her gün bir öğün de olsa hoşuna giden bir şey uydurup keyifli anında yedirmeye çabalıyorum,eline meyve falan veriyorum kemirmeyi seviyor ama...(hatta dün dolma yaparken patlıcanı gördü ver diye tutturdu,bir kemirdi görmelisiniz,sanki dünyanın en tatlı meyvesini yiyor.)

Uykuya gelince...Bilgehan uykusu gelince(yaklaşık iki buçuk saatte bir) esniyor.Bildiğimiz esneme.Böyle ağzını kocaman açıyor,"aaaaağğğğğğrrrrr" diye klasik esneme sesinin çıkarıyor,çok komik.Ben de alıyorum minnoşumu yatağa yatırıyorum,yanına da kendim uzanıyorum.Hemen dönüveriyor yanına.Öyle ninni pış pış falan sevmiyor.Ben de sırtına bir iki pıt pıt vuruyorum sessizce.Sonra mışıl mışıl uyuyor.Bu dediklerimi yapmamız 3 dakika falan sürüyor,hemen beşiğine alıyorum.1-1,5 saat uyuyor her 2,5 saatte bir.

Bizde durumlar böyle.Amma da uzun yazdım be.Ben bile sıkılırdım okusam,kusura bakmayın.Öpüldünüz.

kızlar merhaba,

kızımla mozaik pasta yaptık size de yazayım tarifini çok kolay ve yumurtasız yapıyorum, rahmetli teyzem küçükken çok yapardı, ruhu şad olsun.

Mozaik pasta:

2 paket petibör bisküvi(iri iri kırın)

3 tepeleme yemek kaşığı kakao

1 su bardağı soğuk süt

1 çay bardağı şeker (arzunuza göre az yada çok koyabilirsiniz)

çikolata parçacıkları yada damla çikolata

ceviz yada fındık içi

vanilya

tüm malzemeyi karıştır, alimünyum folyoya üçgen şeklinde sar buzlukta beklet, 5 dk da yapılıyor dondurma ile servis yapabilirsiniz

ev yapımı limonata

1 litre su

4 limonun suyu

1-2 yaprak nane yada 1-2 karanfil

1 bardak şeker (daha şekerli seviyorsanız artırırsınız)

limon suyu ile şekeri çırp, suya yedir. İçin soğuk soğuk...

afiyet olsun...

gaza geldim bi tarif daha:

havuçlu toplar

4 havuç orta boy olacak

1 su bardağı şeker

1.5-2 paket arası petibör bisküvi un gibi olacak

ceviz içi

vanilya

hindistan cevizi

Arzuya göre tarçın

havuçlar rendelenir, şeker ile pişirilir suyunu salıncaya kadar, ılıkken bisküvi ve diğer malzemeler eklenerek fındıktan az büyük yoplar yapılır,(yumuşak bir kıvamı olacak, elinizin içini suyla ıslatarak yuvarlayın, beklediği süre içinde biraz daha koyu kıvamlı olacak) bir kase içinde bulunan hindistan cevizine yada fıstık içine bulanır üzerine kürdan saplayarak servis edilir

Afiyet olsun.

belki biliiyorsunuzdur bu tarifleri ama bilmeyenler için yazdım.

asu kız not ettin mi? bunu ben çok sık yapıyorum hem kolay hem lezzetli, sunumu güzel oluyor bu arada irmik tatlısı tarifnii denemişsin afiyet olsun, sen kendin onu çeşitlendirebilirsin, ben çilekli yapıyorum pembe pembe oluyor yada az kek yapıp soğuyunca üstüne döküyorum yada ara katına bisküvi diziyorum...

yemek derken gamzecan tarhanayı oğlum sevdi haftada 2 kez falan yapıyorum, üst üste olunca hiç bir şeyi yemiyor zaten, 1 tatlı kaşığı yapıyorum yetiyor sıpaya, kesene bereket hayatım, öptüm seni ve ipeği...

bu tarif benim çakma cezeryem çok severim cezeryeyi ve bu havuçlu toplarada bayılırım olsa da yesek hiç de fena olmaz.
biri de güzel bir güllaç tarifi versin iddialı olsun çok güzel olsun ben çok severim bir defa denemiştim gül suyu çok olmuştu sütü de tam çekmemişti. usha cım bu arada antakya dayken hem içli köfte hemde sadrazam lokumu yaptım gelsen yesen çok iyi olurdu siirtte 3 sene vakit geçirmiş olduğum arkadaşıma hiç kısmet olmamıştı yapmak evine misafirliğe gittim ve yatım kendi de öğrendi çok beğendi.

bu günü okumadım birazdan okuyacağım, ama önceki yazılanlardan hatırladıklarım tuğba derdini anlatmıştı rabbim sana sabır versin insanın karşısındaki öz annesi olunca ağzı dili bağlanıyor işte hele de anne olunca dahada zor insan kırmak istemiyor işte yüreğimiz elvermiyor mubarek ramazan ayı sana uğurlu gelsin tüm sıkıntılarını alsın.

gamze geçmiş olsun.

usha yok galiba küsmüştün bana nazlanıyordun bu gün geldinmi birazdan bakacağım.

edibe oğlanın dişi hayırlı olsun erdem paşa çaktırmadan çıkarmış ohhh ne güzel kolaycık çıkıvermiş galiba sende benim giibi dişten ümidini kesmiştin. Bende 4. aydan beri bekledim ümidi kesmiştim her şeyi dişe bağlamaktan da bıkmıştım ki ablam gördü antakya dan gelir gelmez dediki bunun dişi patlamış ben ümidimi kestim ya baktım baktım göremedim dün gelinimiz de gördü ben ancak bugün görür gibi oldum kendimi bayağı kandırmışım bu diş çıkmıcak diye elimle elledim tırtık tırtık değdi çok güzel bir duyguymuş inş. hepinizin bebeği dertsiz tasasız çıkarıverir bebişlerimiz ateşlenmeden kolylıkla.
bu arada sadece pişik ve isiliklerimiz var ne denediysem çok ta iyi sonuç alamadım yine de çok şükür azaldı özellikle bel çevresi bezin denk geldiği yer o kadar köt üydü ki 2 gün bexzlenmeden gezdirdim desem yalan olmaz ve hemen söndü yavrularımız bu sıcakta bu bezle nasıl dolaşacaklar:26:

usha geçmiş olsun. bende çok korkarım dişçiden ve kadın doğumcudan rabbim yardım ettide doğuruverdim darısı 2. ye inşallah.

waaaayyy, bu ne ya herkes burda, bu gece kimse uyuyamadı mıı ne ? hayır olsun inşallah, sıcaklardan demi, bi sıkıntı yok yani.. ?

kemece yazdığın tariflerin ikisde çok güzel ve benim fix menümde var
gündüz misafir gelince mutlaka mozaik pasta
gece misafiriysede havuçlu toplar
hem hafif hemde lezzetliler hakkaten

kulecim sağol canım
sizinde diş hayırlı uğurlu olsun
dörtlenince o dişler benim gibi yandım allah demezsin inşallah

bu arada bizimkinin köpek dişlerinden birinin yeride bembeyaz olmuş
yandım allaaaaahhhh

valla sizi bilmem ama ben, tüm gün temizlik yapmanın verdiği yorgunluğun üzerine, saat 19:45 te iftara misafir geleceğini öğrendikten sonra, ki eşim bile gelmeyecek diye yatış modundaydım, koştur koştur ne hazırladığımı bile bilemedim.. çok şükür yedik içtik, oğlanıda uyuttum, sonra yorgunluğu atmak için bi çay içmişim, bi çay içmişiimm.. aha sonuç bu, cin gibiyim.. yarın napcaaam yaaa... pööfff...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…