- 10 Ağustos 2011
- 2.810
- 210
- 173
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.741
Kizlar selam,son birkac sayfayi okuyayim dedim,nasilsiniz sizi özledim :))))))))))Ben bu ara oglumla,kizimla vede orucla ugrasiyorum.Herkesin bebegi dis cikarana kadar zorlanir,bizimki cikardiktan sonra mahvetti biziDün gece 12´de yatti 2,5 da kalkti sonra 4,5 da yatti 7,5 da kalkti sonra kizima kalkiyom okula hazirliyom sonra yatamiyom mahvoldum yahu :)))))Bugün Fransaya gittik gezmeye,sonra döndük,icli köfte yaptim,köfte isteyen kimdi buyursun gelsin bekliyorum
ya arkadaslar bıraz fazla uzun olmus. umarm goruntu kırlılığı yaratmamaısmdr. ılgısını cekemyen arkadasların dırekt atlamaları rıca olunur
ya bu arada tarifleri not almaktan yazamadım ama, bebeğimle elele diye bir dergi var biliyomusuz..
bu ayki sayısında bebekler için yemek tarifleri kitabı hediye ediyolar, ben aldım, fena değil, güzel ve farklı şeyler var, 1 yaşından itibaren ama ne kaldı ki 12. aya, Allahın izniyle o günler de gelecek.. tavsiye edilir.. bu ayki kapakta gül gölge var oğluşuyla, kolay bulmanız açısından.. ben dergiyi halaa karıştıramadım yoğunluktan ama tarifler güzel, bilginize..
Cancagizlarim bendede var bi uydurmasyon tatli tarifi kizkardesimden ögrendim,ben daha cok evdeki kalan kekleri degerlendirmek icin yapiyorum.Evde kalan kekleri ufalayip icine cikolata sosu yada krem santiyle karistir icine evde ne varsa (findik,fistik,badem,ceviz,Kuru kayisi,kuru üzüm,kuru incir,hindistan cevizi hangisi varsa icine ekle bunu strec film üzerine yap ortasina kinder pingui koy birkac tane rulo yap dolaba koy sonra üzerini nasil istersen süsle dilimleyip servis yap hem lezzetli hemde cok hafif tavsiye ederim.
Canimcim kusura bakma esprisi yapildi diye yazdim yoksa yazmazdim üzüldüm bak simdi walla tr´de olsaydim yaptiklarim hepsini paketleyip kargoyla gönderirdim sana canim benim.:2:günahını almışım canım yazmışın yazmasına daaa
köfte demeyin artık yaa rüyalarıma gircek bak içli köfteler
ramazan olmasa kayınvalideye yaptırırdım ama ramazanda uğraşmazkii :
kıızzz, bitaraftan elimde tarif defterim not alıyom, öle sağa sola değil, gittim mutfaktan tarif defterimi aldım direk ona yazıyom..
sen koy resimleri cicim, ben misafirden gözümü açıpta bunları yapanaa kadaar, bi bakmışın dayanmışım kapına..
hee 2012kasım anneleri dedin deee, onların sayfa sayısı daha şimdiden bizimkinin 3 katı falan olmuş. hatunlar pc ile yatıp kalkıyolar herhalde.. bize yakışmadı bu tarumar, belirtmek istedim.. anladınız siz onu..
Normalde bende acayip severimde bu saglikli beslenme olayindan sonra yiyemiyorum yesemde cok az yiyorum esimde az yer gerisini kizim yiyemiyor ya ondan kaliyor ama pasta pek kalmiyor bizde kizimla esim sagolsun.tarif süpermişdeeeee, bizde pek kek kalmaz.. ben tam bir kek canavarıyımdır da.. kek yapılır, maksimum bikaç saat sonra kırıntıları parmakla toplanıp yenir, ziyan olmasın onlarda yenmeli...
ya bu arda senem baydr yok
ıyı mı acepppp
Canimcim kusura bakma esprisi yapildi diye yazdim yoksa yazmazdim üzüldüm bak simdi walla tr´de olsaydim yaptiklarim hepsini paketleyip kargoyla gönderirdim sana canim benim.:2:
aaaaa durun şimdi bende bi tarif yazacam amaa, canım çektiii... ya gece gece kafayı yedik, sabah sabah kalkıp okuyanlar şoka girecek yarın,delirmiş bunlar ramazan ramazan diyee...
benimki kurabiye, son 1 ayda en az 5 6 kere çift ölçü yapmışımdır.. ba yıl dım çünkü..
tahinli kurabiye, benim gibi tahin hastalarına..
malzemeler;
4 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı tahin
1 yumurta ( sarısı içine, beyazı üstüne)
2 çay bardağı sıvıyağ
vanilya
kabartma tozu
tüm malzemeyi bir kapta iyicee yoğurun.. pek bir katı olacak, kormayın, sıkınca yapışıyo hamuru.. yoğurma bitince en az 15 dak dinlendirin.. sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif yassılatın, önce yumurta beyazına, sonra ya susama, ya cevize bastırın, ikiside çok yakışıyor.. 180 derce fırında kızarana kadar pişirin, mutlakaaa soğumasını bekleyerek tepsiden çıkarın.. servis yapıın.. çok güzel bişi çook..
afiyet olsuun..
aaaaa durun şimdi bende bi tarif yazacam amaa, canım çektiii... ya gece gece kafayı yedik, sabah sabah kalkıp okuyanlar şoka girecek yarın,delirmiş bunlar ramazan ramazan diyee...
benimki kurabiye, son 1 ayda en az 5 6 kere çift ölçü yapmışımdır.. ba yıl dım çünkü..
tahinli kurabiye, benim gibi tahin hastalarına..
malzemeler;
4 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı tahin
1 yumurta ( sarısı içine, beyazı üstüne)
2 çay bardağı sıvıyağ
vanilya
kabartma tozu
tüm malzemeyi bir kapta iyicee yoğurun.. pek bir katı olacak, kormayın, sıkınca yapışıyo hamuru.. yoğurma bitince en az 15 dak dinlendirin.. sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif yassılatın, önce yumurta beyazına, sonra ya susama, ya cevize bastırın, ikiside çok yakışıyor.. 180 derce fırında kızarana kadar pişirin, mutlakaaa soğumasını bekleyerek tepsiden çıkarın.. servis yapıın.. çok güzel bişi çook..
afiyet olsuun..
tba can tahn bılıyrsn baya agır ve de yaglı
mıktarı bıraz azaltsak da olur demıııı
tubacım ben bu tarif vardı bende
bigün bööle ağırdan misafirlerim gelecekti deneyeyim dedim
kurabiye bi türlü toparlanmayınca naaapsam naapsam düşündüm
sonra dedim ben buna yağ ekliyeyim yapışsın
verdim yağı verdi yağı yapıştı
sonra pişirip servis tabağına dizdim
misafirler geldi servis yapıcam
bi baktım heryer vıcık vıcık yağ
çıkarmıyayım dedim o ara biri geldi mutfaa
gördülerde yani mecbur çıkardım
senin anlıycaan tam bir rezillikti benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?