2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
KEMECEE

CNM BU TOPLARI BEND E COK SEVRM. BEN ONLARI ONCE CIKOLATA SOSUNA BATRYRM BIRAZ DOLAPTA DONDURUYORM. DAHA SONRA HINDISTAN CEVIZINE BULUYORM. VE DE SÜSLÜ PLASTİK KÜRDANLARLA SERVISI COOK GUZEL OLUYOR.

LIMONATAYI DENYCEM HIC LIMONATA YAPMADM BEN. BU ARALAR HER GUN BIR TATLI DENIYORM INANIR MISIN. HEMEN HEMEN HER GUNNN. ELMALI BI TATLI YAPTM DUN COOOK HOSUMA GTTI. DUR BEN DE ONU YAZAYIM SANA.....

Malzemeler
- 5 – 6 adet sarı elma
- Her yarım elma için 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Bisküvi (orijinal tarifle pötibör bisküvi kullanılıyor ama Ülker Başak veya Eti Burçak ile daha lezzetli oluyor)
- Hindistan cevizi
İçini Doldurmak İçin
- Kıyılmış ceviz
- Çekirdeksiz kuru üzüm
- Tarçın
- kuru kayısı da olabılır ufak ufak dogranmıs.
Kreması İçin
- 750 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
1. Elmaları soyup ikiye kesin, çekirdekli kısmı derince oyun. Oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde tek sıra haline geniş bir tencereye dizip her yarım elmanın içine 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun. su koymadan kısık ateşte pişirin. şekerler eriyip elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar piştiği vakit dağılmış gibi görünüyorlar. Bu durum normal, telaş etmeyin :) İlerleyen aşamalarda elinizde toparlanıyor. cok fazla pişmemesine özen gösterin)
2. Ocaktan aldığınız elmalar soğurken bir kasede kıyılmış ceviz, az miktarda çekirdeksiz kuru üzüm ve tarçını karıştırın.
3. Sıra geldi kremamızı hazırlamaya. Bütün malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
4. Krema ılırken elmaları avcunuza alın, içlerini cevizli – üzümlü karışımla doldurun. Üzerine bir bisküvi ile kapatın ve bisküvi alta gelecek şekilde borcama dizin.

5. Ilımış kremaya tereyagını da koyup mikserle güzelce çırpın. Borcama dizilmiş elmaların üzerini kaplayacak şekilde dökün. Bu kısmın püf noktasından bahsetmekte fayda var: ben borcama aralıksız dızdm hepsını. uzerıne kramayı da dokunce dumduz pasta gıbı gorundu benımkı. cok hahfıf elma kamburları bellı oldu. ben de o kamburlarn uzerine hındstan cveızı doktum. ve pasta gıbı dılımledım soguduktan sonra.
6. Kremanın üzerine hindistan cevizi serpin, soğuk olarak servis edin.

afıyet bal seker olsn.

kız asuuuuuuu, bu neeee.... Allah iyiliğini versin, kız sen beni çatlatacan mı burdaaa...
kız tariflerini sürekli yazıyom da, fırsat bulamıyom cicim yapmayaaa, valla öldüm bittim şimdi ben bunada, çook canım çektii... yarın tatlılarınla birlikte bize bekliyom, oruç da tutmayacam geleceksen, birlikte yiyelim, olmaz mıı?

bu arada tatlılarını not alırken, isimleri yazmıyonya ben hepsine bir isim takıyom, hem bu neydi diye düşünmemek için sonradan..
asunun pudingi
asunun elmalısı
bende isimler böle
tarif defterim seninle dolacak böle giderse...

asuuuu canım tarifleri bekliyozda fotoları beklemiyoduk sanırım
valla benimde felaket canım çekti üşenmesem kalkıp yapıcam şimdi

tubacım amin canım bizde öptük sizi (anladın sen onu)

Kizlar selam,son birkac sayfayi okuyayim dedim,nasilsiniz sizi özledim :))))))))))Ben bu ara oglumla,kizimla vede orucla ugrasiyorum.Herkesin bebegi dis cikarana kadar zorlanir,bizimki cikardiktan sonra mahvetti bizi Dün gece 12´de yatti 2,5 da kalkti sonra 4,5 da yatti 7,5 da kalkti sonra kizima kalkiyom okula hazirliyom sonra yatamiyom mahvoldum yahu :)))))Bugün Fransaya gittik gezmeye,sonra döndük,icli köfte yaptim,köfte isteyen kimdi buyursun gelsin bekliyorum

yok abi ya, şaşırdınız siz ramazan ramazan.. biri tatlıları dizer, biri köfteleri.. kız siz hamarat olmak için ramazanı mı beklediniz, Allahın cezaları..
siz gelmezseniz ben geliyom basmaya sizin evii, banada ayırıın.. hepsini yemeyin.. ayyyyyyyyyyyy, köftemi, üstüne de tatlı mııı... böyle giderseeee, gelsin kilolar gelsin popolaar...

himmel formundasın valla gene
beğenip beğenip kaçıyon demiiiiiii
yok öööle
bu sefer yakaladım seni

ya arkadaslar bıraz fazla uzun olmus. umarm goruntu kırlılığı yaratmamaısmdr. ılgısını cekemyen arkadasların dırekt atlamaları rıca olunur

yarın ilk iş, kemecenin havuçlu topları yapmak olacak.. akşama yemek var zaaten, tatlı yapayım.. en pratiği o geldi gözüme kestirdim onu, yarın bende yapacaaammmm afiyetle yiyeceemmm...

havuç yok..

Buyur gel Tuba´cim,dolaba kaldirdim zaten bir kismini ne zaman gelirsen haziryani canimcim.

ya bu arada tarifleri not almaktan yazamadım ama, bebeğimle elele diye bir dergi var biliyomusuz..
bu ayki sayısında bebekler için yemek tarifleri kitabı hediye ediyolar, ben aldım, fena değil, güzel ve farklı şeyler var, 1 yaşından itibaren ama ne kaldı ki 12. aya, Allahın izniyle o günler de gelecek.. tavsiye edilir.. bu ayki kapakta gül gölge var oğluşuyla, kolay bulmanız açısından.. ben dergiyi halaa karıştıramadım yoğunluktan ama tarifler güzel, bilginize..

ya ben şu pratik mozaik pastayı yapayım en iyisi, evdeki malzemelerle ancak o çıkacak.. olsun mozaiğide severim çook.. oohh, afiyet bal şeker olsun.. ayy şimdi yapsam mı, sahurda yerdik, güzel olurduu..

ya tuba sen mutlka yaz bunları bak bunlar denenmiş tarifler.....
elbet bı gun yaparsn de miii
bn yarn şeftalılı bı tatlı denycem
o da guzel olursa yazarm yıne
ha bır de resm tabııkı
ıyıce canınz ceksn sizde biran once yapn dyeee

görüntü kirliliği miii, kız sen dalga mı geçiyon kafamı buluyon bizimle gece gecee..

ya cnm bnm 2012 kasm annleri topğinde yemek tarifi yazmalarını ıstememış bazı bayanlarrr.
ben de oyuzdn yazdm oleeee
belkı rahatsz olan bırılerı olabılır
olabılır mııııı
yok be bızde cıkmaz oleleri herlhl

kıızzz, bitaraftan elimde tarif defterim not alıyom, öle sağa sola değil, gittim mutfaktan tarif defterimi aldım direk ona yazıyom..
sen koy resimleri cicim, ben misafirden gözümü açıpta bunları yapanaa kadaar, bi bakmışın dayanmışım kapına..

Cancagizlarim bendede var bi uydurmasyon tatli tarifi kizkardesimden ögrendim,ben daha cok evdeki kalan kekleri degerlendirmek icin yapiyorum.Evde kalan kekleri ufalayip icine cikolata sosu yada krem santiyle karistir icine evde ne varsa (findik,fistik,badem,ceviz,Kuru kayisi,kuru üzüm,kuru incir,hindistan cevizi hangisi varsa icine ekle bunu strec film üzerine yap ortasina kinder pingui koy birkac tane rulo yap dolaba koy sonra üzerini nasil istersen süsle dilimleyip servis yap hem lezzetli hemde cok hafif tavsiye ederim.

hee 2012kasım anneleri dedin deee, onların sayfa sayısı daha şimdiden bizimkinin 3 katı falan olmuş. hatunlar pc ile yatıp kalkıyolar herhalde.. bize yakışmadı bu tarumar, belirtmek istedim.. anladınız siz onu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…