KEMECEE
CNM BU TOPLARI BEND E COK SEVRM. BEN ONLARI ONCE CIKOLATA SOSUNA BATRYRM BIRAZ DOLAPTA DONDURUYORM. DAHA SONRA HINDISTAN CEVIZINE BULUYORM. VE DE SÜSLÜ PLASTİK KÜRDANLARLA SERVISI COOK GUZEL OLUYOR.
LIMONATAYI DENYCEM HIC LIMONATA YAPMADM BEN. BU ARALAR HER GUN BIR TATLI DENIYORM INANIR MISIN. HEMEN HEMEN HER GUNNN. ELMALI BI TATLI YAPTM DUN COOOK HOSUMA GTTI. DUR BEN DE ONU YAZAYIM SANA.....
Malzemeler
- 5 6 adet sarı elma
- Her yarım elma için 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Bisküvi
(orijinal tarifle pötibör bisküvi kullanılıyor ama Ülker Başak veya Eti Burçak ile daha lezzetli oluyor)
- Hindistan cevizi
İçini Doldurmak İçin
- Kıyılmış ceviz
- Çekirdeksiz kuru üzüm
- Tarçın
- kuru kayısı da olabılır ufak ufak dogranmıs.
Kreması İçin
- 750 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
1. Elmaları soyup ikiye kesin, çekirdekli kısmı derince oyun. Oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde tek sıra haline geniş bir tencereye dizip her yarım elmanın içine 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun. su koymadan kısık ateşte pişirin. şekerler eriyip elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
(Elmalar piştiği vakit dağılmış gibi görünüyorlar. Bu durum normal, telaş etmeyin :) İlerleyen aşamalarda elinizde toparlanıyor. cok fazla pişmemesine özen gösterin)
2. Ocaktan aldığınız elmalar soğurken bir kasede kıyılmış ceviz, az miktarda çekirdeksiz kuru üzüm ve tarçını karıştırın.
3. Sıra geldi kremamızı hazırlamaya. Bütün malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
4. Krema ılırken elmaları avcunuza alın, içlerini cevizli üzümlü karışımla doldurun. Üzerine bir bisküvi ile kapatın ve bisküvi alta gelecek şekilde borcama dizin.
5. Ilımış kremaya tereyagını da koyup mikserle güzelce çırpın. Borcama dizilmiş elmaların üzerini kaplayacak şekilde dökün. Bu kısmın püf noktasından bahsetmekte fayda var:
ben borcama aralıksız dızdm hepsını. uzerıne kramayı da dokunce dumduz pasta gıbı gorundu benımkı. cok hahfıf elma kamburları bellı oldu. ben de o kamburlarn uzerine hındstan cveızı doktum. ve pasta gıbı dılımledım soguduktan sonra.
6. Kremanın üzerine hindistan cevizi serpin, soğuk olarak servis edin.
afıyet bal seker olsn.