bılmıyorum canımmm bn avent ıcın hıc sormadım aklımda avent ve nuk vardı gttıgım magazdakı kızda hmn nuk u gosterdı o maddenn olmadgını anlattı bnde avent e bakmadm bıdaha o yuzden... aventte vrmı yokmu bılemıyormda cok ıyı marka avent yoktur yanı..
Bu kaynatma lafı geçtiğinden beri internette araştırma yapıyorum
Zararlı madde diye söylediğiniz şeyin adı BPA, polikarbonattan yapılan her türlü şişenin yapısına bu madde saydamlığı ve sertliği sağlamak üzere katılıyormuş son senelere kadar (hazır su aldığımız damacanalarda da varmış bu madde mesela)
Ama asıl zararı ısıya maruz kaldığında ortaya çıkıyormuş yani biberonların kaynatılması sterilize edilmesi gibi durumlarda bu madde ısındıkça içindeki sıvıya karışıyormuş, özellikle de biberonda çizikler oluştukça daha da artıyormuş salınım
Hatta firmalar bu nedenle çizik biberonları sık sık yenileyin diye tavsiye veriyorlarmış
Ancak zamanla avrupa ve amerika'da zararlarına dair insanlar tepki göstermeye başlayınca biberon üreticisi firmalar BPA maddesini içermeyen alternatiflerini piyasaya sürmeye başlamışlar ve zaten İngiltere Kanada gibi ülkelerde bebekler için üretilen ürünlerde kullanılması da yasaklanmış
2010 senesine kadar ülkemize bu biberonlardan gelmediği için özellikle Avent'e insanlar şikayet mailleri atmışlar niye avrupada satamadığınız zehirli biberonları bizim ülkemizde tüketmeye çalışıyorsunuz diye, bayabi tepki oluşmuş, bloglarda bununla ilgili pekçook yazı var
Ama avent'in sitesinde de görebileceğiniz gibi artık Türkiye'ye de bu biberonlardan getiriliyormuş
Tek yapmamız gereken biberon alırken markası ne olursa olsun üzerinde BPA-free ya da %0 BPA yazıp yazmadığına bakmak
Online alışveriş yapılabilecek pek çok sitede biberonlara hep bunu yazmışlar (Nuk, Bebedor, chicco, avent hepsinin vardı ben baktığımda)
Ama ürünün kutusunda da yazıyor mu diye gene bi bakmak da fayda var bence[/QUOTE]
evet evet bahsettgm madde bpa nuk un aldm bn bıberonnlarını onda yazıo kutuda BPA-FREE ıcım cok rahat.
teşekkür ederiim.. evet canım baştan beri dikkat ediyorum ama 12.haftada serklaj yapıldığından beri sürekli yatıyorum sadece wc ve banyo için kalkıyorum.. zor oluyor çok sıkılıyorum hiç bir ihtiyacımı yapamıyorum ama kuzucuklar için herşeye katlanılıyor.. sürekli panik halindeyim.. öncekini 22.haftada kaybetmiştim o haftalar yaklaştıkca korkular başladı... ilk hedef 28. hafta.. 28den sonra biraz rahatlarım.. evet çok şanlısınız tadını çıkarın hamileliğinizin..ne çok isterdim koca göbüşümle gezmeyi, alış veriş yapabilmeyi, her işimi yapmayı...
dıkkat et arkadasım.. bnde ılk 16 hafta hıc kalkmadm 16. haftaya kdr da proluton vuruldm ve progestan kullandm smdı yıne ev ışı vs yapamıyorm camSR asmk mumkun degl sadece yemek yapıyorm onuda esım ıse gıderkn tezgahn ustune cıkarıo malzemelerı ole yapıyorm ... carsıya gttım tekerleklı sandalye rıca ettm komsudn sen bebegnı dusunn gecıcek bugunler napalım... bunada sukur meleklerımız bızmle yaaa o yeter ınsallh kucagmzda gorelım..