2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Günaydınlar. Mutlu günler herkese.

craftycm Mustelayı inceliyorum şimdi. Johnsons, Dalin vs. gibi ürünlerden kullanıyor çevremdekiler genelde. Onlar ne kadar sağlıklı bilemiyorum tabi. Sen bir kere bahsetmiştin Musteladan ama ben hatırlayamamıştım ne olduğunu. Doktorlar tavsiye ediyorsa bundan alalım biz o zaman değil mi? Fiyatları da çok abes gelmedi bana. Johnsons falan da çok ucuz değil zaten. SebaMed vardı benim aklımda. Bir de Mustelayı öğrendim şimdi. Doktoruma sorarım olmazsa. Onun fikrini alırım bir de.

jinepscim doktorunu sevmek çok önemli tabi ve biz hamileler çok hassasız. Doktorların da morali bozuk olduğunu gün olabilir. Anlayışla karşılamak lazım ama tabi ben de karşılaşsam aynı durumla, ben de neden böyle davrandı ki derim. Benim daha önce gittiğim doktor da baştan öyleydi, sonra ben ilgisiz tavırlarını görünce doktor değiştirdim. Başka bir doktora daha gittim. O da işinin ehli birisiydi ama o da çok sertti. Ondan da vazgeçtim. Sonra şimdiki doktoruma gittim. Teşhis konusunda çok iyi olduğunu söylemişlerdi. Ve ona gittiğim ay hamile kaldım. Bana bir ilaç verdi. Demek ki dedim teşhiste gerçekten çok iyiymiş. İlgili de bir doktor. İnançlı birisi. Çok sevimli bir doktor. Erkek olmasından çekinip gitmemiştim ama şimdi iyi ki ona gidiyorum diyorum. Eşim de çok seviyor kendisini. Çok ilgili ve sempatik birisi. Geçen gün odasına girdik, o dışarı çıktı. İşi çıktı aniden. Siz burada oturun ben geliyorum hemen dedi. Onu söylerken bile çok nazikti. Biz biraz bekledik, sonra gelince "Eveeett ben geldim, nasılmış bebeğimiz bir bakalım"dedi. Böyle sıcak tavırları bile beni rahatlatıyor. O yüzden içine sinen bir doktora gitmelisin. Kendi doktorunun da anlık bir tavrından dolayı mazur görmeye çalış, belki o an canı bişeye sıkılmıştır. İnsanız nihayetinde. Tabi biz hamileyiz ve özel ilgi bekliyoruz. En doğal hakkımız olsa gerek.

bende çalıştım hastanede benim çalıştığım hastanede bi durum olunca önceden randevu alanları kayıt yapanları arıyorduk hep evime çok yakın bu hastane eşim çok istedi gece falan bişey olursa zaman kaybetmeden geliriz diye cumartesi çalıştığım hastanede bildiğim bi doktor vardı ona gidicem onda böyle problemler olacağını hiç sanmıyorum

ewt onlarada hak veriyorum kapısı çok kalabalık oluyor sadece hamile hastaları değil menopozlu hastası geldiğinde çok gergin oluyor üzerine çok gidenler oluyor farkındayım ama dünkü tavrı benden önceki hastası yüzünden yada başka bir şeye kızması yüzünden olsa tekrar giderim insani bir durum sonuçta ama direk benim ertesi gün tekrar gelmemdi ve ben doktora sorular soruyorum yanında yardımcısı var pat o giriyo araya o cevaplıyo soruları muhatabım kim bilemedim yani :))

Kızlar şu model nasıl sizce? Puset gerekli olur mu? Bazıları hiç kullanmamış, bazıları çok işime yaradı diyor. Çok kararsız kaldım. Tek bebek arabaları 300 civarı Kraft'ta. Bu Travel Sistemler 500-600 civarı. Bu model 599 TL. Puset lazımsa takım alayım diyorum. Değilse tek araba alayım diyorum. Karar veremedim.

Eki Görüntüle 223945

Son düzenleme:
bu arada bugün karnım acayip bir şekilde kaşınıyor ama kendimi zor tutuyorum kaşımamak için çatlak falan yok hiç bir yerimde bir aydırda bübchen çatlak kremi kullanıyorum inşallah geç kalmamışımdır kullanmak için

arabanız varsa araba koltuğu gibi kullanılıyor lazım olur yani. elde taşımak için kullananlarda var gerçi.

bendede sadece rus takvimi tutmuştu yubacımm..

Olsun kıymete binecek bizim oğluşlarımız..

Bu fatma kız annelerine torpilmi yapıyor acaba :26:

Ya gerçekten bu konuda çok cahil olduğumu fark ettim,neyi nasıl alacağımı sayenizde öğrenmeye çalışıyorum kızlar:)Puset ne işe yarıyor tam olarak?Sevdebilge sana verilecek cevaplardan faydalancğm:)

kizlar her kese iyi gunler nasilsiniz? prensescim gozun aydin bak sana merak etmemeni soylemistim ayni seyleri yasadik her sey iyi olucak merak etme.

kizlar dun ben de doktora gitdim, ama malesef ultrasona salmadi. ya ne guzel turkiyede istediyin de gire biliyosun offf burda oyle diyil. bana baska bir yerde
gitmeyeceksin dimi diye sordu bile... doktoruma guvendiyim icin gitmiycem tabii ki. :44: birde bakiyorum Avrupada falan bizden beter yalniz 3 defa. burda yine acil olunca ayda bir defa girebilirsin iyi ki tepikliyor beni hiss ediyorum canim oglumu yoksa bu 4 ay hic cekilemez.

bi de iki gecedir hic uyuyamiyorum sabaha kadar donuyorum, uyudugum vakit seller sular basiyo kalktigimda her yer su. doktor ilac yazdi uyku duzeni icin falan. geceler uykusuz kalmak bobrekler icin sorun yaratirmis. ben de tuz var o yuzden uyumaliymisim. bi de sinirlerim bozulmus sakinlestirici verdi. ayy insallah duzelirim,
genel kontrol bakti iyisin dedi, tansiyonum normal, karnima bakti catlagim yok karnimin buyumesi de guzek dedi, kilom gayet iyiymis, ideal hamile gibisin dedi, sisme falan yok. boyle devam edersin insallah dedi. bana bol bol yureyin ne isterse ye dedi. kilodan korkma, bebis ne var ne yok alicak senden dedi. ama ayaklarimda dizimin arkasinda kirmizi damarlar goruluyo onlar icin coraplar var onlar giyebilirsin dedi. kramplarim icin de venosmil gel yazdi. bol yuruyus ve duzenli hayat.

bi de benden yeniden kan ve idrar tahlili istedi. bu sabah gitdim verdim insallah hayirlisiyla sabah cikicak. eyer antiteller yaranmissa 27-28 haftalarda anti D yapilacak. umarim bununsonucu da iyi olur, huzurlu bir sekilde tatile giderim. kizlar hepimiz icin dua edelim.

Arkadaşlar bi topik açalım kasım annelerinin hastane seçimi diye ayrıca yaşadığımız illerde yazsın orda nasıl olur sizce ..

hadi kızlar biriniz açınn hemen

kızlar benim bebikin hareketlerini hissediyorum hareketli ama kıpırtı şeklinde yani karnımda kıpırtılar var
öyle tekme falan değil yani güçlü değil
sizinkide öylemi merak ettim nasıl hareketler

kızlar benim bebikin hareketlerini hissediyorum hareketli ama kıpırtı şeklinde yani karnımda kıpırtılar var
öyle tekme falan değil yani güçlü değil
sizinkide öylemi merak ettim nasıl hareketler

Canım benim de öyle, bazen tekme hissediyorum ama genelde kıpırtı şeklinde. Hareketini hissediyorum yani. Bazen sabahları kafasını ya da poposunu bir yere dayıyor, orası çok gergin ve sert oluyor. Dışarıdan hissedilebiliyor. Sonra bazen içimde minik bir balon bir oraya bir buraya hareket ediyor gibi hissediyorum. Birkaç kere de tekme hissettim. Güm diye indirdi tekmesini. Bazı günlerde de hiç hareket etmiyor. O zaman endişeleniyorum. Hareket ederse mutlu oluyorum. :)

princess'cigim cok ama cok sevindim canım insllah Mr sonucunuz da gayet guzel gececek insallah her sey yolunda olacak zor bunu soylemek ama sen metanetini koru guzelimm dualarımız sizinleeee

yuba'cıgım profil resminden midir nedir bilmiyoum ama ben bastan beri senin oglun olacagını hissediyordum nedense maşallahh paşana

guzelim nasılsın? seni buralarda gordugume cok sevindim.. napıyo bakalım paşa oglun? nasıl gidiyp her sey yolunda mı?
Allan nazarlardan saklasın seni tatlım.. taa eylul ayından beri bu gunlere geldik cok sukur..
benim kız da buyuyo teyzesi naapsın
bu arada ben de bu haftasonu bakacagım ilk kez oda kızlar da bana biraz aydınlatıcı bilgi verir misiniz? neden buyumeyen alıyorsunuz? buyuyenden farkı nedir?
nelere dikkat edelim oda secerken??? biraz bilgi pleaseeeee

Son düzenleme:
Bebek odalarına bakarken içim gidiyor ama ben şuan hiçbir şey almamaya karar verdim. 1-2 sene içinde şehir değiştirme ihtimalimiz çok yüksek olduğu için şuan sadece yatak odama sallanabilen bir yatak almayı düşünüyorum. Çok büyük olmaması lazım ki sığsın odama. Bebek odamızda tek kişilik bir bazamız ve 3 kapılı gardrobumuz var. O gardrobu bebek eşyalarına ayıracağım. Minik sallanabilen yatağımızla da taşınana kadar idare ederiz sanıyorum. Yeni evimize geçtiğimizde ise inşallah beyazlı, eflatunlu bir gardrop, şifonyer ve yatak almayı düşünüyorum.

Büyüyen ya da büyümeyen beşiklere gelince, benim yakınımdan örnek vereyim. Bebek 1 yaşına girdi. Hala annesinin yanındaki beşikte yatıyor. Sallanan küçük beşik. Sonra biraz büyüdüğünde onun sallanmayanını koydular anne yatağının yanına. Onda yatıyor şimdi. O büyüyen yatağı da üstünü aldılar içine yatak koydular ama yatak ensiz ve kullanışlı değil. Bebek 1,5 yaşına filan girdiğinde yatırsan yataktan düşer. Çünkü eni dar. Normalde bazalar 90 cm filan oluyor. Onlar 70 cm filan. Büyüse bile yani kullanışlı olmuyor o yataklar. Seneye baza almayı düşünüyorlar. Yani büyüyen almalarının bir avantajı olmadı. Büyüdüğü haliyle bile kullanışlı değil çünkü. Tabi bu 1 örnek. Belki kullanan ve memnun olanlar da vardır. Araştırıp sormak lazım.

kızlar nerdesiniz yavvvvv ben daha bebişime hiç bir şey almadım sadece küçük suluk biberon aldım ve fanatik zıbınlık başka bişeyi yok bebeğimin eşim çok erken diyo bebeğe bişey olur allah korusun çok üzülürüz diyo doğum vaktin gelince hepsini alırız diyo ama ne bilim doğru mu düşünüyo acaba :26:

bazı topiklere bakıyorum da herkez alışveriş yapmaya başlamış eksiklerini bitiren bile var ne güzel rabbim bir ömür boyu mutlu etsin herkezi hakkımızda herşeyin hayırlısı diyelim

ben hem çok yer kapladığından, hem hiç mi hiç sevmediğimden hem de kız anasına çekerse aynı odada asla 5 yaşına kadar yatmayacağından büyüyen beşik tercih etmedim :)
Oda ferah olsun istedim en çok da
ama beşiğim de küçük diil 80*130

Kızlar e- bebekte Chicco Elektrikli Göğüs Pompası 399 dan 199 tl ye düşmüş. gögüs pompası için hangi markayı tercih edeceksiniz. alıp almamakta kararsız kaldım benim aklımda aventin gögüs pompası vardır :18:

bende aventin almayı düşünüyordum ama bununda fiyatı iimiş bide süt devamlı geliyormu acaba pompayla ben sadece altıay değil eme bildiği kadar emsin istiyorum :))

yalnız sen bu konuda bilgim varmıs gibi anlatmıssın tatlım :))
ben normalde ne alınması gerektigini bilmiyorum ki..
senin yolladıgın resimdeki besik yerine bir sey almadın mı yani sonuc olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…