• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
sen avukattın demi onlar ne yapar peki???

gelip bi tutanak tutuyolar,şahsı uyarıyolar sizden şikayet var diye,ama önce gelip sesi ölçüyolar doksan desibeli geçmesi lazım gürültü sayılabilmesi ve işlem yapabilmeleri için,eğer geçmiyosa yapılabilecek bişey yok...ha belki polisi yada zabıtayı karşısında görünce biraz çeki düzen veriri kendine o olur

slm benim de ptesi randevum var kan uyuşmazlığı iğnesi vurulcak sanırım bide bende buraya yazmıyrum ama okuyup duruyorum nedense şikayetleriniz ertesi günü bende de bellriiyoo :)) bide acaba kan uyuşmazlık iğnesi vurulan varmı aranızda ???

sen avukattın demi onlar ne yapar peki???

eşimde artık bıktı canım.şimdi yan dairem boş orada kırıyorlar.gece gündüz yani.olmazsa diyorum ki gidip şimdi bir kez daha kırarsanız polisi arıcam diyim.ya ben buraya mecburiyetten taşındım görev yerime yakın yol çekmiim diye inanın insan ayırt etmem normalde ama bana göre normal olmayan şeyler bunlara normal.köhne bir yer işte.taşınmak istiyorum sanırım eylülde ev arayışlarına başlıcam

ya insanı hayattan soğutur böyleleri :47::47:
başka yere gitme şansın varsa durma hiç
onlara çocuk doğurmak kolay geliyo işte 8 er 10 ar yaptıklarından anlayış beklemek hata
ilerde daha büyük sorunlar yaşamadan kaçmakta fayda var tabi

ya insanı hayattan soğutur böyleleri :47::47:
başka yere gitme şansın varsa durma hiç
onlara çocuk doğurmak kolay geliyo işte 8 er 10 ar yaptıklarından anlayış beklemek hata
ilerde daha büyük sorunlar yaşamadan kaçmakta fayda var tabi

aynen öyle yoksa bunlar yüzünden asabi hamilelik asabi çocuk getircek bana...

ah canım var ya hamile falan dinlemiyor.burada merdiven süpürmek için adam yok sırayla oluo hala bana süpürtmeye çalışıyorlar eşim saolsun bana yaptırmıo ama çok düşüncesizler.bu arada valla acımam dalarım ama onlar seviyesiz insanlar 40 yaşını geçmiş adam olmamış ben dalınca adam olacaklarını bilsemm...

Allah akıl fikir versin o insanlara leylacım seninde yardımcın olsun

şaşırdım değerlerine eee bu değerlerle niye şeker var demişler hayret ben 120 ye düşürdüm diye seviniyorum düşün yani
140 a kadar şeker var demiyorlar çünkü

canım bende anlamadım sabırla diyeti 5 gün yapıp 100 mg yükleme yapmayan doktorun suratına çarparım inşallah..
içime kurt düşürdü yapmasam diyeti ve ölçümleri rahat edemicem

Aynenn.. Ellerde uyuşma bende de var, geceleri had safhada. Parmaklarım da şiş oluyo ve uyandığımda bükerken zorlanıyorum parmaklarımı, kaskatılar. Sonra açılıyo burda klavyede :P İlginç ya ben bu aya kadar hamilelikle ilgili pek belirti hissetmedim vücudumda, sanki aynıyım diyordum ama 6.ayla birlikte başladı el ayak şişmeleri vs. Bir de arkadaşlar, sizlerde de oluyor mu, diz kapaklarım eğilirken falan, mesela çamaşır makinesine bişeyler atıcam ve çömeldim, kalkarken resmen ağrıyo ve kitleniyo. Eşim ödem vardır orda da dedi ama dr.a da hiç sormadım açıkçası. Sanki yaşlı kadın gibi oyy dizlerim demek garip geldi açıkçası :) Şimdi benim fahri doktor olarak yorumum şu oldu ; biz Clexane kullanıyoruz ya, kan sulandırıcının uzun süre kullanımında annede kemikler falan zarar görüyormuş, acaba diyorum birbiriyle bağlantılı bişey mi ? Tabi bunu benim doktora sorsam, adam diplomayı çıkarıp bana verecek bizim bilmediklerimizi biliyosun diye :P :))) Ya niye, olamaz mı ? Ekstra kalsiyum falan mı almak lazım ki diye düşünüyorum. Haa bi de coraspin kullanan hamişler, 34.haftadan sonra aspirin kullanımı bebeğin kalp sağlığında olumsuz etkisi olabiliyormuş diye okudum, aklınızda olsun, doktorlara soralım bi bence..
Bu kadar çene yaptım, daha günaydım demedim :) Günaydınnn herkeseee....

Benimde ayaklarımd uyusma dizlerimde agrı oluyor kireclenmiş gibi..ama ben ilaç kullanmıyırum.. uyusmayı şişmeye , diz agrılarınıda hareketsizliğe baglamıstım..

kızlarr yaa birşey soracağım. hep çevremden duyuyorum yeni doğan sarılığı falan. acaba hamileyken bunun için yapabileceğimiz birşeyler var mı:? çok sık emzirmek gerekiyor onu biliyorum da. birde hamileyken maden suyu içmek diye duymuştum. Başka birşey biliyor musun bu konuda. Hani bebek sarılık olmasın yada hafif atlatsın diye falan...

şekerli su diyolar bide..

bende hepatit b oldugu için yavruma anne sütünden önce serum verecekler doğar doğmaz.. insallah sorun olmaz

zaman geçmiyor diyoruz ya
aslında geçiyor hemde bal gibi
daha dün konuşmadık mı oda siparişi verdim 1,5 ay sonra bende diye
o 1,5 ay bu cumartesi işte
ayyy
heyecanlıyım bi yandan da çok korkuyorum.
Rabbim sağlıkla içine yatırmayı nasip etsin inşallah

canım bende anlamadım sabırla diyeti 5 gün yapıp 100 mg yükleme yapmayan doktorun suratına çarparım inşallah..
içime kurt düşürdü yapmasam diyeti ve ölçümleri rahat edemicem

ay bişey çıkmasında sen çarp suratına benim 10 gün diyetim sonra tekrar bakıcaz duruma

ya kızlar bebeğinin hareketlerinde dengesizlik yaşayan varmı?mesela benimki tatlıya karşı sıfır tepki...sonra bazen elimi göbeğime koyduğumda cevap veriyor bazen iplemiyor,ayakğa kalktığımda hareket ediyor,ne yaptığını kendide bilmyor açıkçası:35:

benimkide açken özellikle çok tepiniyor yemek ye anne diyor sanırım. bide babasını çok dinliyor akıllı kızım benim babası konuşunca duruyor hiç hareket yok elini konuşmasını kesince yine başlıyor ihihi....

zaman bencede hızlı geçiyor crafty özellikle işteyken evde geçmek bilmiyor sanki burda anlamıyorum bende...

bide kızlar kendinizi çok dinlemeyin pozitif düşünün olumlu bakın herşeye hamilelik bu mutlaka bir sürü şey gelicek başımıza vucudumuz acayip bir evrim geçiriyor :)

bu arada kızlar ben dün 2.ayrıntılıya girdim kızımızın böbreklerinde problem olma ihtimali vardı ya artık yok durumumuz iyi böbrek boylarımız normale kuzum 920gr olmuş...

hardcrocop inş sende o duyguyu yaşarsın arkadaşım....

body leri eminönünden almaaaa
kalitesiz ve mother a göre pahalı.
Mother dan al :)
ay mother daki body leri de ezberledim geze geze, simdi kıslıklar cıktı hafif kadifemsi yeni seriden sarılı beyazlı takımları var ve aynı takımın penye-kadife battaniyesi var yine beyaz, gozum onlarda kaldı sezon malı diye almıyorum ama alacagım elbet bir gun inecek o fiyatlarrrrr :))

hamileyken olmadığım ne kaldı demiştim onuda oldum şükür,kabızım:14:
canım duphalac suruppp siddetle tavsiye ediyorum..

ayyy
canım hayırlısı olsun benim de bu persembe duvar kagıtlarım yapıstırılacak cok sukurrr!
sen neden korkuyorsun bakiim???:20:

ayyy

canım heyecanını anladım da korku niye ki?

kızlarr günaydınnn hafta sonu doktordaydımm bebeğimm 910 gr olmuş doktor iyi dedi bebek ters duruyorr yani kafası aşağıda bacakları yukarda doktor onun için bişey demedi düzelir dedi daha küçük dedi şeker yüklemesi yapıldı açlık 90 tokluk 155 çıktı cumartesi 100 gr testi yapılacakk yüksek çıkarsaa diyettt ben burda hastanede yaptımıştım 82-120 çıkmıştı gayet te iyiydi idrarımda protein çıktı birde kum döküyormuşum öyle işte allaha şükür bebekk iyyi şekerim falanda çıksa daha iyi olacaktı kılzarrr bebği bu şekildee duran varmı idrarda proteini çıkan varmıı

Yaklaşık 20-22. hafta civarında aynı problemi yaşamış ve bu panikle sürekli araştırma yapmış biri olarak cevap vermeden geçmiyim dedim
Benim de idrarda proteini sağlık ocağına gittiğim rutin kontrollerde tespit ettiler
Nedir ne değildir diye araştırırken preeklemsi habercisi olabildiğini öğrenince baya da bi panik yaptım
Ama hemen endişelenmeye gerek yokmuş çünkü sadece idrarda protein olması direk buna işaret etmiyormuş
Bunun yanı sıra kilo alımında hızlanma, tansiyonda düzensizlikler ve bacaklarda şişme (dikkat yanlız ayak değil) gibi belirtileri varmış bu preeklemsinin
Ben de idrarda protein ve kilo artışı vardı sadece diğerleri ise gayet normaldi, dedim peki napıcam ben
Bol bol su içeceksin ve karbonhidrat alımını azaltıcaksın dediler
Ki o dönemde ben baya bi hamur işi ve beyaz ekmek tüketiyormuşum farkında olmadan
Şuan beyaz ekmek yerine kepekli yiyorum ve diğer hamur işi tarzı şeyleri birkaç ısırık alıp bırakıyorum, sırf canım çekmesin diye o da, bir de deli gibi su içiyorum ama hava çok sıcak olduğu için anca kesiyor zaten
Şuan tekrarlanan tahlilde bişey çıkmadı çok şükür
Bu arada bebek pozisyonunun da endişe edecek bişey olduğunu düşünmüyorum, son kontrolde bizimki de gayet baş aşağı duruyodu, doktor bunu bir sorun olarak görseydi mutlaka söylerdi

Back
X