2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
sözün bittiği yer dedikleri bu arkadaşlar.öyle zor öyle acı günler yaşıyorumki.15 eylülde canımın içi ,pamuğumu ,güzeller güzeli annemi tek arkadaşımı kaybettim.ve allahım 4 düşüğümden sonra verdiği bu bebeğimi kendimi bırakmamam güçlü olmam için verdi.böyle büyük bir acı yok.buraya yazmamın sebebi minik bir dua da olsa anneme ulaşacağını düşünmem.dualarınız da annemede bir küçük yer verirseniz çok ama çok mutlu olurum arkadaşlarım.hamilelerin duaları kabul olurmuş.allah hepinizden razı olsunn şimdiden.bende 1 kasımda doğum yapıcam allah ım kısmet ederse.herkese kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum.dualarınız için allah razı olsun sizlerden.....

Başınız sağolsun. Allah annenizin mekanını cennet eylesin, size sabır, güç kuvvet versin. Allahın izniyle anneniz gibi bir anne olursunuz inşallah.

Sabah sabah amma kayınvalide hikayesi okudum. Çok iyi geldi. :9: Gidip kendime mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlıcam. :9: İştahım açıldı niyeyse. :27: Kızlar takmayın diyeceğim, sinir olacaksınız.:27: Takmasaydınız anlatmazdınız, demek ki içinize çok oturmuş, haklısınız da. Yaşananlar az buz şeyler değil. Ama gerçekten bu anlattıklarınızdan, bazı insanların birbirinin aynısı olduğunu anlamak zor değil. Demek ki bu insanlar böyle ve bunları değiştirmek pek de mümkün değil. Ömrümüzün sonuna kadar sinir olarak geçiremeyeceğimize göre bence bir çare bulmamız lazım. Ya oturup konuşacağız ya da gösterilmesi gereken saygıyı gösterip başka bir şey beklemeden hayatımıza devam edeceğiz. Ne bileyim aklıma çözüm de gelmiyor... Helencim şu 1 kg peynir parası olayı da gerçekten hem komik hem üzücü. Annemler memleketten bir sürü şey getirmişler, dolabı doldurdular, parasını saysam da ödeyemem, cebimde o kadar da para yoktu, ama ben cebimde olanı vermeye çalıştım, annem çok kızdı. Annem de ev hanımı, pazar paralarından artırıp almıştır bir çoğunu biliyorum. Kadın almadı benden 5 kuruş, almaz da zaten, biliyorum. Kalktı üstüne babam, park yatağı ve uyku setinin parasını verdi. Yatağını biz almak istiyorduk dediler. Ben beğenip almıştım, parasını onlar verdi. :( O kadar mahçup oldum ki. Annemle babamın yaptığı iyiliği ömrümde başkasından görmedim. Ben de hep onlara dua ediyorum, Allah daha çok versin onlara, hayırlı ömürler versin, sağlık versin diye. İyiliğe karşılık iyilik olur... Değil mi?

canım kadın emekli kocası emekli kira alıyolar hiçbir giderleri yok..olmasa dersinki ihtiyaç duyuyoo..maddi manevi hiç bi katkı yok bide ilk kez babaanne oluyoo düşün..benim annemler yaptı çoğu alışverişimi park yatağı vs geceliklerime kadar..düşün yanii ve annem emekli falanda değil..ya önemli değil para mevzusuu biz nasıl yavrumuzdan isterizz nasıl bi annelik buu..bütün gece mide ağrısından uyuyamadım zaten ..yavrularımız sağlıkla doğsun başka bişey istemiyoruz yeter bize..ama takmamak elde değil..Allah bizi öyle yapmasın..:16:

canımm yolun açık olsun. sağlıcakla git. sen orada doğum yapacaktın değil mi?

saol tatlım... orda doğum yapcam doğru hatırlıyorsun.. ama bu seferde evime dönüp 2 hafta daha burda kalmak istiyorum. dktor acil bir şey söylemezse gelirim gene evime.. özlüyom kocişi ya... bir de nazımı çekiyo, iyice tadını çıkarmak istiyom :16:

hepinize günaydiiiiinnnnnnnn :62:

huuu angaraliiii :80: bende yarin gidiyorum ankaraya kismetse gidip kizimi alip dönücem yuvama insallah :97: persembe benimde randevum var ayni senin gibi dogumu konusacagimiz icinde pek bi heycanli gördüm kendimi :90: sen kime nereye gidiyorsun ankarada???

senin de yolun açık olsun zuzu... sağlıkla inş kucağında yavruşunla dönersin mutlu mutlu evine.. ben hacettepede sinan beksaça gisiyorum canım, riskli gebelik uzmanı... artist doktorum benim...

sözün bittiği yer dedikleri bu arkadaşlar.öyle zor öyle acı günler yaşıyorumki.15 eylülde canımın içi ,pamuğumu ,güzeller güzeli annemi tek arkadaşımı kaybettim.ve allahım 4 düşüğümden sonra verdiği bu bebeğimi kendimi bırakmamam güçlü olmam için verdi.böyle büyük bir acı yok.buraya yazmamın sebebi minik bir dua da olsa anneme ulaşacağını düşünmem.dualarınız da annemede bir küçük yer verirseniz çok ama çok mutlu olurum arkadaşlarım.hamilelerin duaları kabul olurmuş.allah hepinizden razı olsunn şimdiden.bende 1 kasımda doğum yapıcam allah ım kısmet ederse.herkese kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum.dualarınız için allah razı olsun sizlerden.....

ilknur merhaba. başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Size de güç versin. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inş..

Haftasonu sonunda işleri düzene soktuk.. Oğlumun kıyafetleri yıkanıp ütülendi odası gelince yerleşecek hemen... akşam en son hastane valizimizde hazırlandı.. her duruma karşı hazırız.. akşam valiz hazırlarken annemle bi konuda kararsız kaldık sizinle de paylaşayom dedim.. daha önce internette bulmuş olduğum hastane listelerinde havlu yazmıyordu. ama annem ısrarla bebeği doğduktan hemen sonra temziledikten sonra ne ile silecekler diye havlunun şart olduğunu söledi.. ben hiç dikkat etmedim okuduklarımda da yazmıyordu galiba ama anne tecrübesi diye havlumuzu da valize koyduk.. siz naptınız diye merak ediyorum...

hastane de temizlemek için kendi eşyalarını kullanıyorlardır diye düşünüyorum. ama ben her gittiğim yere muhakkak havlumu götürürüm. o yüzden bebiş içinde kendime de alırım havlu :32:

Allah annenı nurlar ıcınde yatırsın,
cennetın en guzel koskunde otursun,
sana da bebısıne de uzun omurler versın,
ınsallah bebegın annenın acısını hafıfletecek,
dunyana ısık gıbı dogacak.
dua edıcem annen ıcın:29:

yok bacım bu tiplerin evveliyatıda böyledir. yada benim kaynanam numunelik. yaşlı kadın ama hiç öyle yapmıyor Maşallah.

pisluklar:57:

Ben oturduğum koltuktan kalkıp mutfağa filan giderken zorlanıyorum. Ayaklarımın altında çivi varmış gibi basarken acı çektiğim her yerimden belli oluyor. O yüzden 32de izne çıktım.:27: Şu halime kimse şahit olmasın, akıllarda böyle kalmak istemiyorum.:27:

bende aynı haldeyım en cok şeyim agrıyo,
sankı catı kemıklerım kırılmıs gıbı,
ozellıkle yururken ve yataktan dogrulurken nasıl agrıyor anlatamam:25:
ben dogum sonrasına aktarmak ıcın gelıyorum napim:27:

kesecek yalan mı:27:

off keske bole cok zengın olsaydım da dogum organızatorlerı falan olsaydı onlarla calıssaydım:27:

amelıyathanede sevdıgım muzıkler calınsaydı dogum esnasında,
cıkarırlarken benı kafamdan konfeti atsalardı,
evet başardın işte bu dıye :27::27:
dogumda esım de yanımda olsaydı hep bana ıyıkı senınle evlenmısım deseydı :86:

hepsı gerceklesebılır de sankı bu sonuncusu cok ütopik oldu :37:

ayyy bayıldımmm:)))

Amin kızlar insaallah kendiliginden doner ama sezaryandansa bu yontemi tercih ederim sahsen.

canım benim ne güzel senin için bir ihtimal var, keşke benim içinde olsaydı, her şeyin hayırlısı Allah tan, benim bebiş dönmüyor, riskli bir gebelik oldugu için bebegime son anda bir şey olucak diye çok korkuyorum, benim evde sancılaı çekip gitmem bebkde kol sarkması omuz anormallikleri falan yapıyomuş, dua ediyorum kalbimi Allah a dayadım planlı sezeryan olsun hiç değilse doğumum diyorum, plansız sezeryan olursa sancılar bebge zarar verir diye ödüm kopuyor, ne olur bana da dua edin, evimi tam hazırklayamadım doğum için, çok da yormamam gerekiyormuş kendimi, bana tecrübeli anneler anlatabilir mi nasıl doğum sancıları farkeder farketmez hastenye yetşmeliyiz:( gerçi dün geceden bu yana sancım var hafif hafif ama normal mi değil mi bilemiyorum, namazlarınızda dualrınızda bana da yer verin kızlar, oğluşum iyi olsun inşAllah

iyi geceler
bugün biz de kontroldeydik
elfinya arkadaşım senin bebeğinin değerlerine yakın benimkinin de ölçümleri;
34+0 dayız, kilo 2900 boy 51cm(flx7 olarak hesapladım)..usg kağıdındaki değerlerde baş ve femur ölçümü 4 hafta önde, karın çevresi ise 2 hafta önde gözüküyor...bi ara sat tarihinde yanlışlık olabilir mi dedi doktor ama o tarihlerde eminim ve ilk aylarda böyle ilerden gitmiyordu sat ile uyumlu idi sonra böyle oldu
28.ci haftalardan itibaren doğum pozisyonunda ve hep normal doğum a uygun gidiyordu herşey
doktorum normal yapamazsın hala demedi-ki baş-kafa ölçüsü beni de düşündürdü :) , yarın nst e gircem ilk defa
40 haftayı beklerse normal yapamayabiliriz ama 40 ı bekliycek gibi durmuyor dedi
bakalım hayırlısı

şimdi midem çok kötü, yanması geçerse uyuyabilcem :58:

aynıymış değerlerimiz. ben boşuna evham yaptım zaten dediğin gibi bayadır önde gidiyo. önceden 2 hafta önde olurdu son bi aydır 4 hafta olmuş şimdiye kadarda oktorlar normal dediyse normaldir inşallah. ya zaten iri doğan bebeklerde öyledir 4 4,5 -kg doğanlarında doğal olarak gelişim önde çıkıyodur. banada 40 haftayı kesinlikle bulmaz her an hazırlıklı ol dedi. dünkü nst de bide doğum sancısı çıkmış.ama ben hiç sancı falan hissetmiyom. bu arada bebeğin poposudur gibi hisseden arkadaşlar onlar kesinlikle .kasılma.. canım doğumun istediğin gibi olur inşallah. çatı muayenesinede bağlı tabi.benim normal olmayacağı kesinleşti. sağlıklı sıhhatli olsunlar yeter...

Uykusuzum..
Herşey bitarafa şimdi gelir gelde bu insanı iyi karşıla yüzüne gül saygı göster offf offff

aman deliricemm..çok kanıma dokunduu yaa..

Kadın bana çağrı atıyor arayım diyee....dönmeyince aradım bakmadın diyoo..

Son düzenleme:
iknur arkadaşım ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inş.. bebeğinede sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin.....

kızlar çoğu kayınvalide çirkef işte ne yapıcan ya cimridir yada ortalığı karıştırır. az çok bilmenin lazım yapılarını sizde nabızlarına göre serbet verin kendinizi üzmeyin. içiniz rahatlıyorsada bol bol yazın dedikodu yapın kendinizi rahatlaşmış olursunuz en azından....

kızlar benim dudaklarım cidden büyümüş sanırım.. ilginc tepkiler artmaya basladı..
canım cumartesi benim eşimde bana dedi dudakların büyümüş diye bende güldüm ne oldu diyor dedim forumdada bi arkadaşa demişler demek cidden büyüyyor bizim haberimiz yok ben aynı görüyorum aynada :)
kayınvalidenide boşver artık kendi kızını düşünmeyen kadına ne desen boş tatlım sende kendini onlar yüzünden strese sokma. en azından gelişlerini ileri aldırmışın çokta iyi olmuş...

HELENcim sakin ol. :) Bebeğini düşün, bu streslerden boşuna o da etkileniyor. Ben de bazen elimde olmadan gereksiz yere kızımı strese sokuyorum ama değmediğini sonra fark ediyorum. Rahatlatıcı sevdiğin bir müzik aç, youtube'dan natural sounds dinle, sus sesi, kuş sesi gibi. Bende işe yarıyor. :)

Kızlar dün gece rüyamda birisi bana kızımın 9 Kasım'da doğacağını söyledi. :26: Bayramın son günü oluyor 9 Kasım'da. Baya bir korktum ya bayramda doğarsa diye. Doktoruma soracağım bu gidişimde, bayramda burada mısınız diye. Yoksa ne yaparım ben?:26: Şimdi buna taktım kafayı. Sağlıkla doğsun tabi de bayramda hastanede kimse olmazsa diye çok korkuyorum.:26:

günaydınlar annişleer kaynana sorunlarınızı okudum hepinizin söylenecek tek bişi var al birini vur ötekine:57: bizimkide aramış ay bayramdan önce olmasın bayramı yapsın öle gelsinmiş. olmaz olmaz sen bak işine dedim:1: şimdi kesinleşti bayram öncesi olcağı aramasam mı ne güzel olur :47: zaten annemdeyim oraya gelicek.sinir oldum bak şimdi bizede acayip kazık attılar eşimin yıllar önceki öğrenim kredisi varmış tabi kendi ödenmiş biliyodu. babası postyla yollamış meğer hiç ödenmemei 3.5 milyar gi...di resmen. zaten düğünde bi iğne almadılar tabir değil ama gerçekten en ufak bişi bulamazsın evimde onların aldığı.bebek içinde 2yelek 2 hırka örmüş okaa. allahtan eşimde anlıyo ne mal olduklarını delüü borç içinde zavallım. benim babam öleli 15 sene oldu anacağzım üç aylığınla neler yaptı hem üç kız evlendirdi hem torunlarına herşeylerini yaptı. bi gelsin nasıl utandırcam laf sokçam hep annem aldı oyaptı diye de kadın arsız zaten utanması yok ki ayy ne çekiştirdim:60::60: rahatladım walla:60::62:

günaydın kızlarrrr :3::3:
bu kadar kaynana hikayesinden sonra bi tane de benden olsun... ama bakıorumda aslında hepsi hemen hemen aynı tipler farkındamısınız... bunların türü böle sanırım :1:

biz eşimle sadece, park yatak, bebek arabası ve beğendiğimiz kıyafetleri aldık oğlumuza. diğer kalan tüm herşeyi annemler aldı. biz özeniyoruz almak istiyoruz dediler, ii dedik bizde :))) bu arada biliosunuz ablamda hamile ve babam doğum hediyesi olarak, hesaplarımıza para yatırdı, aldıklarından ayrıca..
bunu duyan kaynanatör, x bey çok şey yapmış, bizde odasını alalım demiş eşime (.idik yarıştırmaya bayılır kendiler), ben normalde oda yapmayacaktım ama eşim ısrar edince gittik aldık. bu arada kaynanatör, bir kere bile beni arayıp nasılsın demişliği yoktur, bebeği sormaz, bir body ve yelek gönderdi bugüne kadar (hoş istememde ama ilk torunu insan bi heyecan yapar)
buraya geldiği bi zaman, benim bakmama gerek yok, siz bakın alın, ben parasını yollarım dedi.
neyseee biz odayı aldık, eşim aradı bunları.. ilk tepki "biraz fazla değilmi" oldu. ulan madem fazla gelcekti ne atıp tuttun burda, deseydin ben şu kadar verebiliorum die, bende ona göre başka şey alırdım belki.. sonra yetmedi babası , ben veremem bu kadar para demiş. tabi bu durmda giren şemsiye bize girdi:37: haa bu arada durumları o kadar iyi ki bunu sölemiorum bile.. o günden beri oda lafını ağzına alan yok.. biz çoktan karttan ödedik, saf eşime kalsa yollayacaklar, ama gelsin ben lafımı sokmayı biliorum :47:

ayy üzgünüm çok uzadı, aklıma geldikçe yazdıkça yazdım :37: uyuz cadııı :10::10::10::10:

sonunda okudum geçmişi şükür iyi herkes

bende kendim yazıp kendim okuyorum ama neyse yazıcam yinede
haftasonu seker siparişini verdik deniz yıldızı seklinde telde foto var atabilirsem pc ye ekleriim burayada simdi hazırlayacaklar dogum olunca haber vericez yarım saat içinde etiketleyip gönderecekler
kapı için tülde aldım
bugünde halıları gönderdim doktorum iyisin artık deyinde temizlik işinide hallettireyim dedim Antalya da hava berbat o yüzden cumartesi yapılacak temizlik...
babişkomda mobilyalarla ilgileniyo 7ila10 içinde oda da geldimi hazırız tabi bide anneanne gelsin diye bekliyoruz böyle işte bizdende....

bizde deniz yıldızı yaptırdık canım :))) sen işeri bayağı halletmişsin ne güzel

iyi geceler
bugün biz de kontroldeydik
elfinya arkadaşım senin bebeğinin değerlerine yakın benimkinin de ölçümleri;
34+0 dayız, kilo 2900 boy 51cm(flx7 olarak hesapladım)..usg kağıdındaki değerlerde baş ve femur ölçümü 4 hafta önde, karın çevresi ise 2 hafta önde gözüküyor...bi ara sat tarihinde yanlışlık olabilir mi dedi doktor ama o tarihlerde eminim ve ilk aylarda böyle ilerden gitmiyordu sat ile uyumlu idi sonra böyle oldu
28.ci haftalardan itibaren doğum pozisyonunda ve hep normal doğum a uygun gidiyordu herşey
doktorum normal yapamazsın hala demedi-ki baş-kafa ölçüsü beni de düşündürdü :) , yarın nst e gircem ilk defa
40 haftayı beklerse normal yapamayabiliriz ama 40 ı bekliycek gibi durmuyor dedi
bakalım hayırlısı

şimdi midem çok kötü, yanması geçerse uyuyabilcem :58:

maşallah bebişeeee

bugun gece nobeti bende sanirsam:27:

o kadar sinirliyimki anlatamam zaten gece uykusu denen birsey kalmadi belim catliyor ortadan ikiye bunlar getmezmis gibi ustune kaynanatorun bileti bizim ustumuze kaldi:47:

bu sabah beni caldirdi usulu oyledir 4 yildir ingilteredeyiz bu 4 yil icinde 2 kere aradilar bizi topu tufegi.biz burada para basiyoruz ya burada hersey beles ya:47:

neyse o caldirdi kapatti ben aradim her zamanki gibi size ve ogluma uygunsa ayin 26 biletini alacak x oglum dedi x oglu kaynim bu arada uniyi bitirdi ve hala yazmasi gereken tezini yazamayan tembel,uyusuk kaynim sabahtan aksama kadar pcde oyun oynayan kaynim.ayin 21 de burnundan doktora gidecek burnunda et var adamin 23 yasinda ve her b.ktan cocuk gibi tirsan ana kuzusu kac yildir ameliyat olamadi,annesi doktora gidecek diye ayin 18 bileti alip gelecekken sirf kaynim icin burun kontrolu icin gelmedi cocugumu yalniz birakmayim diyor.baksen o cocugunda buradaki neyin oluyor acaba?bu kadin oyle bir anneki kazik kadar cocuklarina bebek muamelesi yapan bir kadin.annelik olarak bic bir egitimde bulunmamis bir kadin...kanim hala cocuk gibi nerede nasil oturup,konusacagini bilmeyen bir insan ve bu insan hukuk okudu guya avukat olacak papucumun avukati:60:

neyse iste 26 okliyeceklerdi bileti,bende bize uyar anne dedim.aksam ustuneymis zaten ucak saati esime uygun is cikisi gider alir gelir anasi havaalanindan,sonra ben esimi aradim dedim ananlar alcakmis bileti hadi gozun aydin dedim nihayet sonunda dedi 1 aydir bilet alamadilar dedi pes dedi.gun icinde esim ariyor onlari alindimi bilet diye kardesi x almadik demis alamadik netten odemeyi yapamamis guya,esim eve geldi bileti aldi erkenden alinsaydi bilet bizim dedigimiz tarihte 1 ay once alinsaydi cok ucuza alinacakti.lanet olsun parasinda pulunda gozum yok ama simdi son ana birakinca bilet fiyatlari uctu tabi hergun pahalilasiyor.sozun kisasi afedersiniz bize guzel bir kazik soktular o kadar durumlari iyiken bilet parasnini bize odettirdiler yine...
oysa esim basta demisti anne biletini ben alayim diye anasi olacak cadi yok oglum baban alir demisti gorduk :51:nasil aldigini kaynanam olacak kadin kizima yavruma bir cop dahi almamis kendi agziyla soyledi bunu,gecenlerde carsiya ciktim birsey bulamadim olanda cok pahali dedi:53:alsam kucukmu gelir buyukmu gelir bilemedim dedi:53:Allahim yeni dogacak bebek bu koskocaman olacak hali yok ya hem kiyafetlerin ustunde ayi,bedeni hep yaziyor...inanin sastim kaldim bekliyordum ama bu kadarini degil...sonrada dusundum en iyisi para dedim diyor artik para veririm diyor.paraniz batsin cimriler...orada olan dayim ve yengem bile kizima almis birseyler bununla yollayacaklarmis kaynanamda g.tunu sallayip gelecek ya....

ay kizlar soyleyin bana ne yapayim ben sinirden deliye dondum ama disari yansitamiyorum esimde biliyor onlarin ne mal oldugunu ona kiyamiyorum yoks abu aksam bizim evde cingar cikardi...
biz okadar masraf yaptik helal olsun kizima ona yapmayacagimda kime yapacagim ama bir ana,baba olarak birak maddi konuda manevi konuda bile yanimizda olmadilar kanam oldu aramadilar,bir onceki dusugumde yavrumu kaybettim kendim olumden dondumde ogullarina bir alo demediler.telde konusuruzda cok paramiz gider diye odleri kopuyor,her konuda cok cimriler ya ben boyle insanlar gormedim ya dusunun bunlar benim akrabam hicbir kotuluklerini gormedim inan ama hicbir iyiliklerinide gormedim.

ben bu kadin geldiginde kendimi zor tutarim bogmamak icin heralde yavrumu asla onun ellerine vermeyecegim asla......

hikayeler hep tanıdık hayatım, Allah ıslah etsin bunları...

Sabahı zor ettikk.Şükürler olsun ki sabah oldu..Bütün gece midemdeki feci yanma eşliğinde kayınvalidem gibi bi anne olmamak için
dua ettim..
Okadar zoruma gittiki anlatamam belkii küçük bi olay ama..

Gebeliğim boyunca maddi ve manevi olarak hiç bi katkısı olmadı ..balıkesirde dün döndüler gelmeden önce bişey istiyomusun diye aradı bende eşime peynir alsınlar dedim (1 kg) dün eşim onları otogardan almaya gitti bıraktı evlerine, eve gelincede peynirle geldi bende sordum parasını verdinmi diye ama öylesinee ve inanabiliyomusunuz..eşim 30 tl deyince yıkıldım resmen kadın onun parasını almış..bilen bilir kayınvalidemlerin durumu gayet ii fakat çok cimrilerdir..belki gereksiz yere ama bütün gece uyuyamadım öyle bi sinirime dokunduki kendi annemin bize yaptıklarını düşündükçe..

İnsan yabancı biri istese bile utanır parasını söylemez istemez çok büyük bişey değilkii..yavrusundan nasıl alır yaa..o kadar moralim bozulduki anlatamam midemin yanması dahada arttı gece..hiç uyumadım..

Allahım bizleri böyle anne ve kayınvalide yapmasın..Gönlümüzü yaavrumuzdan 1 kg peynir parasını alacak kadar kör etmesin..

Hiç birimizin belkii o paraya ihtiyacı yok ama o kadar üzüldümki mesele insanın evladından bu kadar uzaklaşması..

balıkesirlimi kayınvaliden canım? ben hergece aksatmadan dua ediyorum kendilerine, hepinize tavsiye ederim :27: doğumda üşenmeyip ona da edicem dua :1:

Bizde dün akşam kızımızı görmeye gittik :)

asıl haberi vereyim sizi Ekim 22den sonra her an gelebilir hazırlıklı olun dedi doktorumuz :nazar:
kasılmalarım şiddetliymiş , Rabbime şükürki gelişimi 1 hafta önden gidiyomuş yani 35+4 imiş kızım :nazar::nazar::nazar:
yani 11 gün kaldı heyecanlıyım ;)))

ayyyy zamanlar azalıo desene :16:

Günaydın herkese
Son günler yaklaşınca ya bize bişey oluyor ya da kaynanalara...
2 gündür ben de sinirlendim.Gerçi bizimkiler her zaman cimriler ve utanmadan oğullarından para alıyorlar.Biz allah kabul etsin her ay bi miktar para veririz fakirlere.Bu sene kaynanaların penceresini yaptırdık 10 ay para gönderdik. Şimdi de başkasına vereceğiz borç olarak sonra o parayı topluca bi fakire vermeyi düşünüyoruz.Eşim telefonda bunu anlatıyor annesine hanım diyor ki ' arkadaşın parayı topluca gönderince bana mı vereceksiniz parayı ?' Ayyy bi kahkaha tuttu beni.Ulen sen fakir misin kocan memur emeklisi.Verdiğimiz parayla da yolluk filan alacakmış evdeki çok kötüymüş ya Rabbim ne sinirlendim.Kadın benden genç sanki sürekli evinde değişiklik ister kocası da cimri yapmaz benim salak kocam da ben alayım der hiç utanmadan aldırırlar.Şu gelin çalışıyor onun da hakkı var 2 tane çocuğu olacak evi barkı yok demezler...Bir de annem kurbanda bizim yanımızda olacak.Kaynanam oturduğu yerden eşime demiş ki 'benim annemin kurbanını bizim evde kesecekmişiz kurbanda et yerken annem benim de etim var diye çekinmeyecekmiş.Benim salak eşim de bunu anlamayıp bana söylüyor.Öyle kadından nasıl böyle saf ve temiz kalpli bi oğlu olmuş anlamadım.Ama çok ağrıma gitti annem 1 ay kalacak kurbanda ben onun yiyeceği eti mi hesap edeceğim.Bir de biz 2 tane kesiyoruz ve birini başkasına veriyoruz ete ihtiyacım olsa ikisini de kendim keserim.Aç gözlüler kendileri de gelecekler kurbanda doğuma o zaman kendileri de et getirsinler. Gerçi onun derdini biliyorum ben.Biz bebeğe annemi baktırmayı düşünüyoruz ya annem bu sene bizde kalacak asıl onu düşünmüştür o.Benim doğuma gelecek annem sonra kardeşimin doğumuna gidecek ama sonra benim kızıma bakacak 6 ay kadar.Ayyyyyy şimdi yazarken bile sinir oldum geçen gece ağladım ya.Beim babam 4 yaşımdayken ölmüş , 1 tane kız kardeşim var annem bizi bu yaşa getirmek için evlenmemiş 33 yaşında dul kalmış.Demek ki ben çalışmasam annemi rahatlıkla evimde ağırlayamayacağım diye çok üzüldüm. El oğlu derler ya.Allaha binlerce şükürler olsun eşimden öyle bişey görmedim de anası kıskanç yapıyor hep.Utanmazlar şimdiye kadar hep onlaara yardım ettik hala utanmadan ister.Bi de benim annemin yiyeceğini mi düşünüyor rezil.
Çok uzun oldu belki okumazsınız çoğunuz ama içimi dökmek istedim.Eşime söyledim zaten ağrıma gitti böyle söylemen dedim.O da benim et için yapmadığımı biliyorsun dedi.Sen uygun görmediysen söyleme dedi. Ben de annenler de gelecek doğuma söyleyelim de onlar da et getirsin o zaman dedim söyleyebilirsen eğer...
Neyse kızlar boş verin bazıları öyle oluyor demek ki...Napalım eşiniz iyiyise takmayın onları da....

ne utanma ne arlanma şekerim, bunların ar damarı çatlamış, çocuklarını para kapısı görüyolar. bende çalışıorum ama anasına göre sadece oğlu çalışıo. dioki geçen oğlum krediyi ödeyebiliyomu (ev kredimiz var), dedim oğlunuz ödemio, ikimiz ödüoruz. bu kadarda aptallar işte.. ayyy gerildim bak :47:

bütün gece asker gibi oturdum ben de:50:
ay karnıma agrılare gırdı,
terledım terledım terledım,
yatagım su gıbıydı resmen,
mıdem yandı gıttım ılac ıctım,
uykum kactı sonra.

bu arada yatakta tek yatıyom artık,
ev arkadasım da ıpektosun odasındakı cekyatta yatıyo yanı tam yan oda.
korıdorun ısıgı da fotosellı,
yorganımın ucu kımıldasa ısık yanıyor ben napim:26:

o kadar cok debelendımkı yatakta,
ışık yanıyor sonuyor yanıyor sonuyor,
sonerken de tuhaf bı ses cıkıyo CITTTT dıye:27:
sabah 4 gıbı yeter yahu dedı,
wayy dedım benım derdıme bak senın keyfıne bak,
ört kapını yat:48:

aynı sorun bizde de var, fotoselli lamba :1: bende senin gibiyim, kıpraşınca yanıo, en son kapıyı kapıo sölene sölene.. bende gidip açıom, hamileyim ben doğursam sesimi duymucan die :1: kapıyı kaparsa git aç mutlaka :27:

Ekim annelerimizin birinin hikayesinden kesit...Allahım maşallah cesarete hayran kaldım.

ayy ne güzel bi duyguuuu, süper bi doğum olmuş, keşke bizede ööle olsa

Annene Allahtan rahmet, bebeğinle size uzun ömürler diliorum.. inş dualarımız anneciğine ulaşmıştır canım...

günaydın kızlar..

kayınvalidem bu cuma ameliyat oluyor (burnunda et varmıs ) iyileşmeside 2 hafta sürermiş.. e gidemem kızım dedi erzuruma iyileşene kadar ondan sonrada sana gelirim artık dedi..( hatırlarsanız kendi kızı da hamile 7 hafta var ve cok hasta safrakesesinde sıkıntı var)

içimden cok aceleydiya bu ameliyat dedim..dıştan diyemedim.. kendi kendime karar aldım karısmıyorum artık.. anladılar sanırım duruma cok kızgın oldugumu.. bana ne hesap veriyorsa artık .. senin kendi kızın banane .. ister git ister gitme..

telefonu kapattım eşime dedimki annen gelmesin erkenden ben gayet iyiyim.. annemler bayramda gelecekler biletini aldık.. ev kalabalık olur ... annen de bayramdan sonra gelsin.. kurbanlarda orda kesilsin bizim etleride kavurma yapsın gelirken getirsin dedim..

tamam dedi.. aradı söyledi..

rahatladım..

seninkide bi ilginç yanii, kızı hasta hala ameliyat derdinde, sana gelme derdinde. anlayamıorum bu insanları.. neyse ii etmişsin eşini aratmakla :34:

Uykusuzum..
Herşey bitarafa şimdi gelir gelde bu insanı iyi karşıla yüzüne gül saygı göster offf offff

kendini üzme canım bebeğini düşün. huylu huyundan vazgeçmiyor belli ki, normal davran çok değerde verme...

Uykusuzum..

bızımkı de bı tuhaf,
gecen aradı konusmadım annem banyoda dedı donup aramadım bende,
neyse kayınpeder vefat ettı bugun 7.gun annem Kuran hatmettı onun ruhuna bagıslamıs haber vermek ıcın aramıs konusmamıs annemle:49:
baska bırı acmıs tlfnu bı daha aramamıs annemı,
ınsan bı Allah razı olsun der yaw:47:

bız evlendıgımızde annem bıze memleketten peynır yaptırırken bunlara da yaptırıp yolladı,
bı acıp tşk etmedıler saolun demedıler,
nasıl mahcup oldum,
eşime dedım nolur soyle bı tlfnla sagol desın aıleme karsı mahcup duruma dusuyorum,
ınat ettı aramadı:47:

gel de bolesıne ıyılık yap:57:

Haklısın, pek şartlamıyorum kendimi. Dilek Hanım da iyiymiş. Zaten hastane genel olarak iyi görünüyor. İçim rahat benim. Bodrum'da doktor bulmak zor. Buradaki doktorum da çok iyiydi ama doğum için 3500 TL. istedi. Bir de hastaneye verilecek. Allahtan benim de eşimin de ailesi İzmir'de. Gökalp Bey ve Egepol şans oldu benim için. Doğum da normal olsun da, kim doğurtursa doğurtsun:9: Zaten doktorum maharetli olması asıl sezaryende önemli. Annem kardeşimi evde, mahalle ebesiyle doğurmuş, hastaneye yetişememiş de. Ama kendi yatağımda olmak müthiş rahatlattı beni diyor. Ne güzel olurdu aslında :9:

Ah şimdi nerde bizde o yürek en azından ben de yok yani kesinlikle normal doğum istiyorum ama evde falan doğurmayı düşünemiyorum bile gerçi mecbur kalınca yapacak birşey yok sen istemesende vakit gelince bebek atacak kendini dışarıya
Allah hepimize kolay doğumlar versin inşallah..

Uykusuzum..

sakinn helencim, gülmek zorunda değilsin yüzüne, mecbur saygı göster geç...

Kızlar dün gece rüyamda birisi bana kızımın 9 Kasım'da doğacağını söyledi. :26: Bayramın son günü oluyor 9 Kasım'da. Baya bir korktum ya bayramda doğarsa diye. Doktoruma soracağım bu gidişimde, bayramda burada mısınız diye. Yoksa ne yaparım ben?:26: Şimdi buna taktım kafayı. Sağlıkla doğsun tabi de bayramda hastanede kimse olmazsa diye çok korkuyorum.:26:

ayy hadi bakalım ne olcak, söle dr una bakalım, ne olur ne olmaz :34:

günaydınlar annişleer kaynana sorunlarınızı okudum hepinizin söylenecek tek bişi var al birini vur ötekine:57: bizimkide aramış ay bayramdan önce olmasın bayramı yapsın öle gelsinmiş. olmaz olmaz sen bak işine dedim:1: şimdi kesinleşti bayram öncesi olcağı aramasam mı ne güzel olur :47: zaten annemdeyim oraya gelicek.sinir oldum bak şimdi bizede acayip kazık attılar eşimin yıllar önceki öğrenim kredisi varmış tabi kendi ödenmiş biliyodu. babası postyla yollamış meğer hiç ödenmemei 3.5 milyar gi...di resmen. zaten düğünde bi iğne almadılar tabir değil ama gerçekten en ufak bişi bulamazsın evimde onların aldığı.bebek içinde 2yelek 2 hırka örmüş okaa. allahtan eşimde anlıyo ne mal olduklarını delüü borç içinde zavallım. benim babam öleli 15 sene oldu anacağzım üç aylığınla neler yaptı hem üç kız evlendirdi hem torunlarına herşeylerini yaptı. bi gelsin nasıl utandırcam laf sokçam hep annem aldı oyaptı diye de kadın arsız zaten utanması yok ki ayy ne çekiştirdim:60::60: rahatladım walla:60::62:

bence söleme, aklına gelirse oğlu arayıp çağırsın :1:

bızımkı de bı tuhaf,
neyse kayınpeder vefat ettı bugun 7.gun annem Kuran hatmettı onun ruhuna bagıslamıs haber vermek ıcın aramıs konusmamıs annemle:49:

bız evlendıgımızde annem bıze memleketten peynır yaptırırken bunlara da yaptırıp yolladı,
nasıl mahcup oldum,
eşime dedım nolur soyle bı tlfnla sagol desın aıleme karsı mahcup duruma dusuyorum,

yuhh yani... kaynana günü oldu bugün heee, rahatladığımı hissediyorum :66:

bızımkı de bı tuhaf,

nasıl mahcup oldum,

Başınız sağolsun sizinde cnm..

Yaaa ben şuan bişey yapamamamın stresini yaşıyorum bişey desem olay çıkacakk yüzüne vursam sölesem rahatlıcamm,,geldiklerinde saygı göstermek zorunda kalmak..kadın çağrı bırakıyoo bakmayınca bi daha gene bakmıyorum eşime çağrı bırakıyoo bu sefr o duymayınca bidaha sonra dönünce aradım bakmadı oluyoo yaa insan bi arar bişeymi oldu diyee..geçen dedimki yükliyim şuna netten kontür beni ara bununla diye kabul eder alışkanlık haline getirir sonra..

Back
X