2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
meraba kasm anneleri bu gün 34 + 5 olduk benimde karnım da aşağıı düşme gibi bi durum yok zaten bebeiş ters duruyormuş belkide o yüzden biraz yukarıda gibi duruyor görenler daha doğuma var bebek aşağıya düşmemiş diyorlar ama ne kadar alakası var bu durumla bilmiyorum herkes için hayırlısı inşallah bide çok kötü gırip oldum ilaçta içemiyorum ha bire adaçayı içiyorum kendinize dikkat edin soğuklarda başladı benim gibi hasta olmayın inşallah bebeğim gıripten etkilenmez

Canım adaçayına dikkat et. Erken dönemde düşüğe, bu aralar ise erken doğuma sebep olabilir diye biliyorum ben. Doktorum ıhlamurdan başka bişey içme dedi bana. Aklında bulunsun, ahududu çayı da erken doğuma sebep olabilirmiş. Rahimde açılmaya neden oluyormuş. Bir araştır istersen sen de.

slm kızlar bugün okudum sizi ama yazmaya fırsatım olmadı bitürlü baya bi bebiş haberleri var Allahım hayırlısıyla büyüdüklerini görmeyi nasip etsin darısı bizim başımza artıkın bizde hayırlısıyla sağlıcakla kucağımıza alalım yavruşları inşlhh.. ay bu göbekle bu soğuk havalarda napıcaz biz ya evde birsürü montum var yeni montta almak istemiyorum en fazla 1 ay için evdekileri deneyim dedim bugün dışarı çıkarken hiçbiri olmadı bitane hafif şişme montum vardı o oldu zorla onu giydim çıktım kociş yolda benle dalga geçio badik gibi oldun diye bana baaak dedim şimdi gider bisürü alışveriş yaparım görürsün dedim sinir beni gıcık etti:47: sonada şaka yaptım dio uyus şey nolcak :41:

bu arada kızlar benmi hastanede yatan arkadaş vardı başka hastaneye geçicekti edayhandı sanırsam ondan hala haber yok mu benmi gözden kaçırdım

smurfi allah bağışlasın hayırlı uğurlu olsuuunn maşallah oğluşuna canım :nazar: :52: ayyy bebişler gelsiiin!!

benim bugün kontrolüm vardı, bebişim 2900 gr. olmuş, boyu 49 cm ben 35 haftayım ama dr 38 dediii nasıl olacak şimdi ya doğum hangisine göre olcak acaba :53: :53: kafam çok karıştı
Birde sordum erken doğum riski varmı dedim şimdi doğsa bile erken olmaz zaten dedi 38. haftan dedi offf sezeryan 4 kasımda ama nolcak şimdi ???

smurfi allah bağışlasın hayırlı uğurlu olsuuunn maşallah oğluşuna canım :nazar: :52: ayyy bebişler gelsiiin!!

benim bugün kontrolüm vardı, bebişim 2900 gr. olmuş, boyu 49 cm ben 35 haftayım ama dr 38 dediii nasıl olacak şimdi ya doğum hangisine göre olcak acaba :53: :53: kafam çok karıştı
Birde sordum erken doğum riski varmı dedim şimdi doğsa bile erken olmaz zaten dedi 38. haftan dedi offf sezeryan 4 kasımda ama nolcak şimdi ???

Maşallah bebişine. Vallahi dr.unun ne demek istediğini anlamadım hiç

cnm dr açıklamadı mı sana ?
bebek gelişimi bazen önde olabilir, doğum buna göre değil SAT a göre hesaplanır
bebek gelişimi de doğumu değil doğum şeklini etkiler sadece
mesela benim kızım 38 görünse de 40. hafta değerleri veriyor şu an
ama hala doğmadı :)

slm kızlar bugün okudum sizi ama yazmaya fırsatım olmadı bitürlü baya bi bebiş haberleri var Allahım hayırlısıyla büyüdüklerini görmeyi nasip etsin darısı bizim başımza artıkın bizde hayırlısıyla sağlıcakla kucağımıza alalım yavruşları inşlhh.. ay bu göbekle bu soğuk havalarda napıcaz biz ya evde birsürü montum var yeni montta almak istemiyorum en fazla 1 ay için evdekileri deneyim dedim bugün dışarı çıkarken hiçbiri olmadı bitane hafif şişme montum vardı o oldu zorla onu giydim çıktım kociş yolda benle dalga geçio badik gibi oldun diye bana baaak dedim şimdi gider bisürü alışveriş yaparım görürsün dedim sinir beni gıcık etti:47: sonada şaka yaptım dio uyus şey nolcak :41:

ben montumu önü açık giyiyorum ama kocaman bi şalım var onunla önünü kapatıyorum canım iki haftam var zaten yeni bişi allmicam bende

Maşallah bebişine. Vallahi dr.unun ne demek istediğini anlamadım hiç

cnm dr açıklamadı mı sana ?
bebek gelişimi bazen önde olabilir, doğum buna göre değil SAT a göre hesaplanır
bebek gelişimi de doğumu değil doğum şeklini etkiler sadece
mesela benim kızım 38 görünse de 40. hafta değerleri veriyor şu an
ama hala doğmadı :)

başka hastayada bakıyordu alelacele bişeyde soramadım işte, sata göreyse çook rahatladım walla
göbeği 38 hafta olduğu için öyle söyledi galiba, doğum tarihini etkilese söylerdi değilmi ama
çünkü sezeryan tarihini kendisi verdi ,sağolun kızlar :))

meraba kasm anneleri bu gün 34 + 5 olduk benimde karnım da aşağıı düşme gibi bi durum yok zaten bebeiş ters duruyormuş belkide o yüzden biraz yukarıda gibi duruyor görenler daha doğuma var bebek aşağıya düşmemiş diyorlar ama ne kadar alakası var bu durumla bilmiyorum herkes için hayırlısı inşallah bide çok kötü gırip oldum ilaçta içemiyorum ha bire adaçayı içiyorum kendinize dikkat edin soğuklarda başladı benim gibi hasta olmayın inşallah bebeğim gıripten etkilenmez

canım büyük geçmiş olsun.seni korkutmak istemem ama ben yaklaşık 20 gün kadar önce soğuk algınlığına yakalandım. nane, limon, ıhlamur, adaçayı, elma kabuğu, çubuk tarçın ve hatta hepsini birden içtim tam 2 hafta kadar otlarla atlatmaya çalıştım, malesef ben başaramadım. artık boğaz-burun ağrısı kulak ağrısına dönünce cuma günkü muayenemde dayanamadım doktoruma söyledim. hemen kbb ye yolladı ve kbb bana orta kulak iltihabına yakalandığımı, ilaç tedavisine başlamazsak doğumdan sonra orta kulaktan ameliyat olmam gerektiğini söyledi. muhtemel faydaları zararından daha çok olduğu ve bebek de gelişimini büyük ölçüde tamamladığı için şimdi sabah akşam antibiyotik yutuyorum. birde burun için tamamen zararsız olduğunu söylediği okyanus suyundan aldım. günde 15 kere sık dedi doktor ama boğuluyor gibi oluyorum onu kullanınca. o kadar sık değilse bile yine de kullanıyorum. gebelikte soğuk algınlığını atlatmak sanıldığı gibi kolay olmayabiliyor. benim yaptığımı yapmamanı, bir bilene danışmanı tavsiye ederim. şu an bile hala ciddi duyma kaybım var. çok şükür kulak ağrım geçti ki çeken bilir çok pis bir ağrıdır kendisi.

merhaba anne adyaları.ben de kasım annesi olacağım inşallah.38.haftaya girdik.daha 35.haftadayken nst sonucumda çok sancı görüldü.kasılmalarım çokmuş.geçen cuma da gittim o zaman da sancılarım doğum sancılarına yakınmış.doktor şaşırdı hissetmiyor musun dedi?hayır hissetmiyorum dedim.adet sancıları gibi sancılarım oluyor ama belli aralıklarla değil.anlayamıyorum.ilkbebeğim.içimden bir his bebişimizin bu hafta geleceğini söylüyor.aslında artık gelmesini de istiyorum.onu çok merak ediyorum.kime benziyor,nasıl bir şey:))oğlum topuğuyla kaburgalarımı ittirmeyi çok seviyor.dün gece rüyamda onu kucağıma almıştım.topuğunu tutuyordum ve''sen bunlarla mı ittiriyordun oğlum benim.''diye seviyordum.çok mükemmel bir histi.Rabbim inş. hayırlı evlatlar verir:49:
Merhaba canim.Ewet haklisin zaman azaldikca artik gelsin diye bekliyoruz hepimiz.Bebisinin gelmesi yakindir,gelince topuklarini tutarsin artik:1::1:Kesinlikle muhtesem bir his bebeginin yaninda olmasi.
Ya ben senenin başında, kasımın başına kadar çalışırım dedim. Bir de dershane olunca pat diye bırakamıyorsun. Programlar hep önceden yapıldı. Stajyerim var ama kızcağız ancak öğreniyor, telim edemem şimdiden. Ne kadar dursam kardır diyorum artık. Zaten sağolsunlar eskiden olduğu kadar koşturmama müsade etmiyorlar. Ama sezaryen olursa doğuma bir hafta kala son iş günüm ve tam 8 saat dersim var. O gün derste doğurmazsam iyidir :1:

Sorma bende de bir hayaller bir hayaller :9: Korkuyorum da çok hayal kurmaya, ters gider diye bişeyler. Ben de kızımı hep babasıyla hayal ediyorum. Bir de duygusallaştım ki... Geçen gün eşim evde dolaşıyor öyle. Arkasından bakıyorum. Ona bişey olursa ben naparım diyorum. Salya sümük başlıyorum ağlamay. Nooldu diyor. Söylesem inanmaz, o kadar saçma :1: Benim de mobilyalar başladı gelmeye. Onlarla avunuyorum şimdilik. Allah sağlıklarıyla gelmelerini nasip etsin inşallah.
Hayirlisi olsun artik canim,zamanin geciyordur en azindan neyseki fazla kosturtmuyorlarmis.Hayal kurmaktan korkma canim,hicbiseyde kötü gidecek diye düsünme,hep güzel ve pozitif seyler düsün onlari bul canim benim.Bende ilk bebegimde herseye aglardim,bunda bir nebze daha iyiyim sükür.Amin canim sagliklariyla ve sagligimizla kavusuruz bebislerimize insaallah.
inşallah canım seni daha fazla bekletmez bebişin benimde sancı gözüküyor ara ara adet sancısı gibi olup geçiyor ben erken gelecek diye korkuyordum seninde aynımış kendi adıma sevindim :1: benimde inşallah biraz daha bekler bebişim biz daha 34 haftadayız çünkü Allah gönlüne göre versin hayırlısı ile kucağına sağ salim almayı nasib etsin herkes rüyasında görmeye başlamış yavaş yavaş ben bi ilk zamanlar görmüştüm şimdide sık sık görmeye başladım uyandığımda onu arar oldum etrafımda ağlıyormu acıkmışmıdır diye :40: :49:
Biraz daha beklesin bebisin insaallah canim benim.Ben hic rüyamda görmüyorum bebisimi:1:Ama gelince gercekten cit sesini duyar duymaz kalkacaksin zaten,sürekli gözün bebisini arayacak.Kendini ondan 5 dakka bile ayri düsünemeyerceksin.
MERHABA arkadaşlar bende 37. haftadan gidiyorum ve bir kızım daha olcak inş. hayırlısıyla ilki normal oldu inş. buda bi aksilik olmazsa normal olcak inş. bundan sonra haftalık olarak kontrole gidicez ve yarın bende nst ye giricem bakalım benim de sancım gözükücekmi merak ediyorum ara ara belimde yada kasıklarımda sancı hissediyorum ama aynı adet ağrıları gibi oldukları için çok düşünmüyorum ama her an korku ve heyecan içersindeyim Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inş. hayırlısıyla sağ salim kucağımıza almayı nasib eder inş. bebişleriimizi
Hayirlisi olsun insaallah canim,bir terslik olmazsa normal en güzeli gercekten.Yarin icinse güzel haberlerini bekliyoruz insaallah.Hic korkmana gerek yok bebisi görünce hersey cok mükemmel olacak.
Merhaba arkadaşlar ben de doktora gittim bugün nst ye girdim Allaha şükür bir problem gözükmedi doktor da ultrasondan baktı bebeğimi biraz iri buldu 36+1 haftalık 3236 gr olmuş bu kilonun 700 gramını son iki haftada almış normalde iri değildi ama 700 gramı güne bölünce günde 50 gr yapıyor böyle gidip bir de vaktinde doğarsa 4,5 kilo olacak herhalde öyle olursa da normal doğuramam herhalde kendimde o cesareti göremiyorum Allahtan herşeyin hayırlısı sağlıklı olsunda ister normal ister sezeryan doğsun
Bu arada arkadaşlar hepinize doktorlarınız söylemiştir gerçi ama ben yine de söyleyeyim doktora doğum ne zaman olur diye sordum bu haftadan sonra artık her an doğabilir dedi kanama, lekelenme, su gelmesi, şimdi yaşadığımız ufak ağrılar dışındaki bir ağrı, bebeğin hareketlerinde azalma gibi durumlarda hemen hastaneye gel bunlar önemli dedi sizinde bilginiz olsun. Bu arada bana çatı muayenesi yapmadı ben de sormadım açıkçası gerekirse o bakardı zaten belki de doğum zamanı bakacaktır. Ama korkulacak birşey yok diye biliyorum doktor sadece iki parmağıyla orayı kontrol ediyormuş aramızda muhakkak eskiden normal vajinal muayene olan, vajinal ultrason olan ya da fitil kullanan vardır ben bunların üçünü de yaşadım canım da yanmadı hiçbirinde ondan farklı birşey olacağını düşünmüyorum boşu boşuna kendimizi korkutmaya gerek yok herhalde
Masaallah canim bebisine,Allah nazardan saklasin.Doktorun seni mutlaka yönlendirecektir sezaryan yada normal olarak,merak etme.
merhaba anneler...
hepinize çok teşekkür ederim mesajlarınız için.bugün daha iyiyim bebeğimin hareketleri iyi,sırtım ve kalçam morardı baya ama neyse ki bebek iyi.sizde kendinizi koruyun.gerçekten de korkusu yetti eve geldim saatlerce ağladım korkudan kendime gelmem baya sürdü yani ama şükür bir şey olmadı ikimize de.

kızlar bende hemen hemen hiç kasılma sancı v.b şeyler olmuyor.buda doğuma daha var diye düşündürüyor. zaten şuan 35+6 dayım.cuma günü normal doktorumuzla kontrolümüz var bakalım ne diyecek. kendinize ve bebişlerinize dikkat edin...
Sana tekrar gecmis olsun canim benim.Cok sükür ne sende ne bebiste bisey yokmus,önemli olan bu zaten,bebisinde gelmesi yakindir Cuma günü tatli haberler bekliyoruz insaallah canim.
Adacayini bende duymustum canim kasilmalara neden oluyormus,nanelimon önermis bir arkadas oda ayni sekilde.Ben sadece Ihlamur ve rezene icilebilir diye biliyorum sizde bir arastirin insaallah.
canm qeçmiş olsun bolbol meyve ye nanelimon iç bende qeçrdm qrip allahn izniyle bişeyck olmaz ateşlenmemeye dikkat et bide bu karnın aşaqı inme olayı çocuqun doqum pozisyonunu almasıyla alakalı ilk doqumyapıcaklarda 1-2 hafta kala olurmuş öyle yazıyodu nette okudum doqruluqunu bilemem

Canim nane limon rahim kasilmalarina neden oluyormus diye biliyorum dikkat et.

selam kizlar,bizimde persembe günü hastanede randevumuz var,bebisede bakarlar belki diye umut ediyorum cünkü bebisimi cok özledim:1::1::1:En son bebisim dönmüstü onada bakacaklar yaramazlik filan yapmamistir insaallah benim oglusum.

Aradaki sayfaları daha sonra okumaya çalışıcam ama şimdilik hemen son durumu bildirip kaçıyorum merak edenler için
Dün saat 16:57'de 3200kg 52cm olmak üzere epidural normal doğumla oğlumuzu kucağımıza almış bulunuyoruz
Ayrıntıları da doğum hikayeleri topiğimizde paylaşmaya çalışıcam oğluşumun izin verdiği ölçülerde
Bugün öğleden sonra da evimize geldik, daha tam randımanlı olarak sütümüz gelmedi ama bebişimiz bu konuda çok azimli
Müthiş bir emzirme refleksiyle sürekli aranma halinde, umarım en kısa sürede hali yoluna koyarız bu işi de
Dünyada onun kokusu kadar güzel bir koku yok, onun sesi kadar güzel bir ses yok gibi hissediyorum
Hala bu güzellik benim mi deyip hayran hayran bakıyorum :nazar: insanın inanası gelmiyor bir türlü
Hepiniz sırasıyla sağ salim yavrularınızı kucağınızda görürsünüz inşallah kızlar, kolay doğumlar diliyorum hepinize, öpüyorum fistuklar

Gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün maşallah kuzuna ....

ay sizin oralar nereler.. adana mı yoksa.

bizde de serbet yok .. kaynar yapcaz dağıtcaz..

evet canım bizim oralar adana da ben istanbuldayım.sen de mi adanalısın?

aslen elazıglıyım ama dogma büyüme adanalıyım.. 2,5 senedir istanbuldayım..

Kızlar bugün dr randevumuz vardı. 34+1günlüğüz 2600gr 46cm kızım. Dr herşeyi normal dedi. Normal doğuma halen bir engel yok. Hayırlısı tabi. Tahlil verdim, şekere, tsh'a vs. tekrar bakılacak. 36.hafta nst'ye giricez. Bayramda doğurursam tatile gitmiyormuş, burdaymış dr. Rahatlattı beni sağolsun. :) Annem geldi dün, onu yalnız bırakmamak için nete pek fazla giremiyorum. Birkaç güne gidecek maalesef. :( Bu arada biberon Dr Browns aldım. Cam biberon. Bilmiyorum iyi mi yaptım. Emzik de Chicco aldım. Güya ikisini de Avent alacaktım. :/ Benden son haberler bu kadar. Hepinize mutlu ve bol uykulu geceler... :)

Smurfie Allah bağışlasın. Hayırlı evlat olsun, Allah analı babalı büyütsün. Darısı başımıza. :))

cam biberon konusunda tebrik ederim seni canım.. ben kendime güvenmediğim için almadım.. kırarım ben çünkü..

kuzunada masallah.. boyu cok ii cıkmıs bence... ondan kilosu az geliyordur hep sana.. yoksa gayet manken gibi bi kız dogurcan sen..

bacıcan üzüldüm şimdi. yanlışlıkla kumandayı kafasına dokundursaydın:27:
bende söylemesi ayıptır yemeğe gittim geldim:27:

dokundurmadım..

haklıydı çünkü..

her böyle sağlıksız sey yediğimde evde basının etini yiyorum ne diye beni götürüyorsun engel olmuyosun diye..

afiyet olsun .. yarasın bacıma...

kızlarr oğluşum dünyaya geldi 50 cm 3300 gram. hastanedeyim şuanda. Sezeryan oldum (tarkul007)

anammmm..

Masallah 41 kere..

edirne ekol müydü onun hastanesi..

Back
X