2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

meraba kızlr nasılsınız biz çok iyiyiz Allahaşükür. dün ilk tekmemizi yedik son 2 haftadırhep gıdıklanma hissediyodum dün akşam yemeğimi yedim uzun zamndır ilk defa portakal suyu sıkayımda içeyim dedim demkki bizim oğlan portakalı ok sevicek 3 kere tekme yedim hatta 3cüyü karnımın dışınan gördüm karnım şişti indi. çok güzeldi amayaaaa:97:

hayırlı olsun .. erkek çocukların tekmesi daha kuvvetli oluyor.. bizim kızlar daha cılız..
erkek anneleri bu haftalarda tekmelendiler valla ...şimdi sıra bizde inşallah bekliyoruz:))) dün yatarken benimki içimde kayar gibi oldu .. ama daha tekme hissetmedim

Gebelik 18. Hafta

Yağlar birikmeye başladı

Şu ana kadar herşey yolunda gidiyor. Minik bebeğinizin kemiklerinin büyük bir kısmı hala daha lastik sertliğinde ancak giderek sertleşiyor ve doğumdaki halini alıyor. Yeterli kalsyum almayı ihmal etmemeniz kemik olgunlaşması için çok önemli.

Anne karnındaki bebeğin uyanık olma ve uyuma periyodları vardır. Bebek kendisine uygun ve sevdiği bir uyku pozisyonu seçebilir ve uyku döneminde bu pozisyonu alabilir.Gözlerin üzerinde kaşlar ortaya çıkmaya başlar.

Kız bebeklerde pelvis içinde gelişen yumurtalıklarda ilkel yumurta hücreleri belirir. Bunlar daha sonra hayatı boyunca sahip olacağı ve menopoza kadar her adet döneminde tüketecekleri yumurta hücrelerine dönüşeceklerdir. Yine kız bebeklerde uterus tamamı ile oluşmuştur. Erkek bebeklerde ise prostat bezi gelişimini tamamlar.

Cilt altında kahverengi yağ içeren doku meydana gelir. Deriyi kaplayan ve verniks caseosa adı verilen krem şeklindeki madde izlenebilir. Plasenta gelişimini tamamlamıştır ve bu haftadan sonra kalınlığı artmaz, sadece çap olarak büyür.

Dışarıdan bakıldığında kişinin gebe olduğu artık çok rahat anlaşılabilir. Bebek hareketleri çoğu anne adayı tarafından hissedilebilir. Eğer hala daha hissetmediyseniz endişelenmeyin, önünüzde 1-2 hafta daha olabilir. Artmış kan hacmine bağlı olarak çeşitli şikayetler olabilir. Yine düzkas gevşemelerine bağlı olarak ani tansiyon düşmeleri görülebilir. Yatar pozisyondan ayağa kalkarken bu işi yavaş yavaş yapmaya özen gösterin. 35 yaşın üstündeki anne adaylarında ya da üçlü testte şüpheli durum saptananlarda amniyosentez bu haftalarda yapılır.

bende 17+1 falandı yani bikaç gündür hissediyorum ufak ufak.hep akşamları gündüz uyuyor sanıım.ama elimi karnıma koyunca hiç bişi yok oğluşum.

bende hep kayma gıdıklanma hissediyodum hatta acabamı diye durup dinliyodum sonra farkettimki hep sol tarafımda oynuyo demkki gerçekten bebk hareketleriydi. ve en çokta karnım acıktığında ve doduktan sonra bariz hissediyodum.

Maşallah Tosununa Canım
Ama Ben Kıskanmaya Başlıyorummmmmmmmm

özlem geçmiş olsun canım dikkat et ne olur sen nidilat, magnezyum,pre-par kullanmıyormuydun?
benim serklajdan sonra nidilat bitti.doktora gidicem diye almadım.3 gün önce kasıklArımda ağrı ile gittim doktora.nidilatı nasıl bırakırsın o çok önemli dedi.ben şimdi kullaıyrum kasılmalarım bitti çok şükür.

nazar etme neolur otur dinle seninkide olur
şaka biyane bikereye mahsus bişeydi daha hissetmedim akşam yine portakal suyu içicem bakalım yine ayısı olucak mı?

Yok Anam Benimki Tembel Herhalde Değil Portakal Suyu Ben Portakal Kamyonunu Komple Yesem Fayda Etmez

kdilara,fdilek ve cerenliyağmur teşekkürler,içim rahatladı valla..nevracım inşallah benim oğlumun da tekmesi kuvvetli olur,henüz bi şey yok ortada..bi an önce hissetmek istiorum..

kızlar geçen tvde reklamda bi meyve gördüm canım ister gibi oldu sonra kızım bu mevsimde saçmalama uğraştırma milleti unut gitsin dedim sildim kafamdan..Sonra markette alışverişte bi baktım o meyve şok oldumm hemde öyle tansaş migros gibi market değil arkadaşım bile şaşırdı al hemen dedi aldım bi güzel yedimm :))

çok istemişsin demek ki,bak pıt ide çıkıvermiş karşına :)

kızlar bebişlerinize isim belirledinizmi biz oğlumuza ÇINAR ismini koyacağız inşallah babası erkek olursa çınar olcak ismi diyordu kız ismini de ben koyacaktım ben ona diyorm ki kökleri içmde büyüyen bir ÇINAR canımıniçi oğlum seni çooook seviyorum

ohh afiyet olsun yarasın bebişine lop lop et olsun.

biz de :) hamileliim yeni belli olduunda yeğenim,hala oğlun olsun,adı da çınar olsun demişti,biz de gel git söylemeye alıştık,hoşumuza da gitti..ama bu ara çok duydum çınarı..arda ya da duru ismine benziek galiba :)

çınar çok güzel bi isim bende çok beğeniyorum ama eşim beğenmiyo
bizde doruk ismine karar verdk tabi son anda deişmezse fikrimiz:97:

çınar çok güzel bi isim bende çok beğeniyorum ama eşim beğenmiyo
bizde doruk ismine karar verdk tabi son anda deişmezse fikrimiz:97:

canım doruk ismide benim çok hpşuma gidiyor ama babamız çok önceden belirlemişti oğluşumuzun ismini bu yüzden müdahale etmek istemiyorum ama bende oğlumun ismine çok alıştım evde duruo dururken çınar oğlum diye sesleniyorum prova yapıyorum ve çok alıştım çınarım

Bizim Oğlumuzun Adı'da Talha & Mert Olacak İnşallah Teyzeleri

Mert İsmini Babamız Çok İstedi Talha İsmini İse Bana Rüyamda Söylediler Koymam İçin

evet canım hiç sorma bizde çınar ismini düşündüğümüzde çok yaygın bir isism değildi ama şimdi şuu lale devri dizisinde duydukça millet etkilenmeye ve koymaya başladı hatta insanların diziden etkilenip koyduğumuzu düşünmelerinden çekindik ama eşim bu isme ve gücüne o kadar inanıyor ki vazgeçmiyor bende alıştım artık isme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…