2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bana ocak ilk haftası git dedi dokto r ... senlen aramızda 4-5 gün var ...bu tarih sanada uyar sanırım ...
benim ayrıntılı ultrasona girme sebebim şu = bende trombofili kan pıhtılaşma probl . var . hergün kan sulandırıcı iğne oluyorum .... bu nedenden dolayı (.aslında problem çıkmaz ama titiz davranalım dedi ..) fetal ultrasonla bebeğin kalbine baktırmamı istedi doktor ....

kizlar uyurken sag sol dönümüne hic dikkat etmiyorum uykum cok agir bir uyudummu nasil uyumusum nereye dönmüsüm haberim bile olmuyor

ben çıkıyorum şimdilik .. yemek hazırlamam lazım ... eşim gelir birazdan ... herkese keyifli akşamlar ...
eşim geldikten sonra akşam saati ondan fırsat bulamıyorum bilgisayara girmeye :)))) girebilirsem girerim geç saat .... görüşürüz...

bn de ocağın başında gidecem
dr. bana herhangi bişey demedi aslında
bn sormuşum ayrıntılı usg yi..hastanenizde yapıyormusunuz diye
kan pıhtılaşması bende de var...
daha evvelde bebeğim karnımda öldüğü için bu sefer biraz daha titiz davranıyorum
yıne de karar veremedim ama yapıp yapmamakta
bi de bn kendi dr. yapmasını istiyorum...
gitmeden bu konuyu da soracam..inş. kendi dr.um yapıyordur
genelde ayrıntılı usg ye başka dr. lar bakıyor sanırm
yaptıran arkadaşlar bizlere bilgi veririse sevinirz

benim bu ayin 20de ayrintili usg var 45 dak sürecekmis ama benimki ücretsiz sigorta karsiladi icin türkiyede parayla tahminim

burda özel hastanelerde ücretli maalesef
ama arkadaş devlet hastanesinde yaptırmış
hiç bir ek ücret ödememiş
ama devlet hastanesinde her dr. bu kontrolü yaptırmaz sanıırm
zaten çok kalabalık oluyor devlet hastaneleri
hangimize sıra gelecek bu konuda

hanımlar detaylı usg hakkında şu bilgileri buldum
demek ki bu konuda girdiniğinz usg cihazın çözünürlüğü ve kalitesi dr. uzmanlığı olduktan sonra sorun olmyor..ama bnm girdiğim usg cihazı pek yeni olmadığından karrasız kalmıştım
..

İdeal bir gebelik takibinin en önemli aşamalarından birisi de gelişmekte olan bebeğin tüm organ ve oluşumlarının detaylı bir şekilde incelendiği ayrıntılı fetal incelemedir. Bu inceleme halk arasında zaman zaman yanlış şekilde renkli ultrason olarak adlandırılmakla birlikte hekimler arasında da ikinci düzey ultrasonografi, ikinci trimester ultrasonografi taraması, ayrıntılı fetal inceleme, fetal anatomik inceleme gibi değişik isimler ile anılmaktadır. Bu yazıda ise kolaylık olması açısından kısaca detaylı ultrasonografi olarak anılacaktır.

Detaylı ultrasonografi bebeğin organ gelişiminin tamamlandığı, ve ultrason görüntülerinin nispeten daha kolay elde edilebildiği bir dönem olan 18-24. haftalar arasında yapılır. Bu dönemde yapılmasının bir başka nedeni de olası bir anomali saptanması durumunde gebeliğin sonlandırılması açısından çok geç kalınmış olmamasıdır. Eğer rutin incelemelerde kullanılan ultrason cihazının çözünürlüğü ve görüntü kalitesi yeterli ise faklı bir cihaz kullanılması gerekmez. Sadece ultrason incelemesi sırasında tüm organ ve oluşumlar daha dikkatli bir şekilde gözden geçirilir. Detaylı ultrasonografinin bu konuda özel ihtisas yapmış kişiler tarafından yapılması idealdir. Bu sayede bebek ikinci bir göz tarafından tarafsız olarak incelenebilecek ve olası bir anomaliyi gözden kaçırma riski en aza indirilecektir.

Detaylı ultrasonografinin amacı bebekte görülebilecek doğumsal kusurların tespit edilmesi ve bazı genetik hastalıklarda ortaya çıkabilecek olan anomalilerin saptanarak gerekirse ileri inceleme yapılmasıdır. Ancak teknolojideki tüm bu gelişmelere karşın en iyi cihazlar ve en tecrübeli uzmanlarn varlığında bile doğumsal kusurların ancak %70-80'i fark edilebilir.

Detaylı ultrasonografi nasıl yapılır ?
Detaylı ultrasonografi normal gebelik ultrasonografisinden (obstetrik ultrasonografi) farklı değildir. Aynı cihazlar ve sırtüstü yatar pozisyonda karından bakılarak yapılır. İşlem yaklaşık 15-20 dakika kadar sürer. Bebeğin genel değerlendirilmesi ve rutin ölçümlerin ardından sırasıyla kafa, boyun, göğüs kafesi, kalp, karın, genital bölge ve kol ve bacaklar ve omurga detaylı olarak incelenir.

Detaylı sonografinin güvenilirliği nasıldır?
Detaylı ultrasonografide temel olarak pekçok major anomali saptanabilir ancak tüm anomalilerin %100 kesinlikle saptanması mümkün değildir. Bebeğin gelişiminin ultrason ile değerlendirilmesi bazı faktörlere bağlıdır. Bunlar arasında en önemlileri annenin vücut ağırlığı ve yağ miktarı ile bebeğin rahim içindeki duruş şeklidir. Ayrıca amniyon sıvısının miktarı da ultrason incelemesinin kalitesini etkiler. Bazı durumlarda bebeğin duruşu belirli bölgelerin incelenmesine olanak tanımayabilir. Bu durum hamilelerin yaklaşık %10-15'inde ortaya çıkmaktadır.

Problem Ultrason bulgusu Saptanma olasılığı
Spina bifida Omurgada açıklık %90
Anencephaly Bebeğin kafatasının olmaması %99
Hydrocephalus Kafa içinde fazla su bulunması* %60
Büyük doğumsal kalp anomalileri %25
Diyafram hernisi Diyafram kasında açıklık olması %60
Exomphalos/gastroschisis Karın ön duvarında açıklık %90
Büyük böbrek sorunları %85
Büyük kol-bacak sorunları Kemiklerin eksik olması ya da kısalık %90
Cerebral palsy Spastisite Saptanamaz
Otizm Saptanamaz
Zeka geriliği Saptanamaz
Sağırlık-körlük Saptanamaz
Down sendromu Kalp, ekstremite ya da barsak anomalileri Yaklaşık %40

evet yazmistin dün rahatsiz oldunu bugün nasil oldun ? mide üstümesinde yararli yemekler diye yemekleri canim
benim bildim buzamanlar bebislerin yokari cikmasi benimde tam tersi cok asagida :26:

çok şükür bugün daha iyiyim.bebeğimi de gördüm rahatladım
dr.yediğim yemeğin dokunduğunu söyledi.bu arada size de uyarı olsun diye yemeğimi söyleyeyim bulgur pilavı yemiştim ama canım almadan yedim zaten pek sevmem bebeğime faydalı olsun diye yemiştim ama beni mahvetti
bu tür yemekler yani mideye rahatsızlık veren bulgur kuru fasülye nohut dikkatli yenmeli dedi doktorum.

kızlar kesinlikle zaranın bebek ürünlerine bakın süperler bittimm, bayıldımm.Harikalarrr özellikle kız anneleri elbiseler süper ötesii

kızlar herkese ıyı aksamlar.benım sonuclarım cıktı.ama ıyı degıl.yarın ayrıntılı ultrasona gırecegım.ama buyuk ıhtımalle gebelıgım sonlandırılacak.çok kotuyum arkadaslar.

kızlar herkese ıyı aksamlar.benım sonuclarım cıktı.ama ıyı degıl.yarın ayrıntılı ultrasona gırecegım.ama buyuk ıhtımalle gebelıgım sonlandırılacak.çok kotuyum arkadaslar.

canım amniyosentez sonucunmu dur bakalım hmen panikleme belkide herşey normaldir ayrıntılı ultrasonda

canım amniyosentez sonucunmu dur bakalım hmen panikleme belkide herşey normaldir ayrıntılı ultrasonda

bılmıyorumkı.genetık sonucum kotu cıktı.ama ultrasonda bebekıyı gorunuyo.ama yarın ayrıntılı ultrasona gırecegım bıde orada bakacaklar.ama bazı kusurlar ultrasonda gorulmezmıs.bıze soylenen bebegın sagır olabılecegı,zeka ozurlu olabılecegı yada gelısım bozuklugu falan olabılırmıs.genetık doktoru aldırmamızı ıstıyor

dorti kendini üzme canım herşey olacağına varıyor. bugün bende süpriz bi şekilde amniyosentez oldum,kolay kolay şoku atlatamadım ama şu anda herşeyi kaderin ellerine bıraktım allaha şükürler olsunki tekrar doğurma kabiliyetim var. bunu düşün ve doktorlar bence abartıyorlar sonucta hiç bişi çıkmıyo. bir tek doktorla bırakma işi başka doktorlarada git.

genetık sonucum kotu cıktı.yanı bebekte sagırlık beyın ozuru zıhınsel ozur yani veya gelısımde bozukluk gec konusma gıbı sorunlar cıkabılırmıs

evet ultrasonda gözükmüyo bazı şeyler hangi drye gidiyorsun hangi hastaneye canım bak çok okudum bazen yanılmalare olabiliyomuş bi başka drye dha git derim benim arkadaşımın bi arkadaşına kesinlikle aldırmalısın zeka özürlü demişler başka bir drye daha gitmiş ve öyle bişey olmadığını sölemiş ve kız doğurmuş hatta şuanda çok zeki bir kızı varmış yani umarım herşey yoluna girer ama bi başka drye daha görün canım hemen karar verme

hıc sorma.dovn sendromu cıkmadı dıye sevınırken bırde bunlar cıktı basımıza.genetık doktoru her zamankı gıbı kotu haberı verdı bıze.ama doktorum umutlu.yarın ayrıntılıya bakacaklar.ama ayrıntılıda cıkmıyormus hersey.oyuzden kafamız cok karısık.eşimde bende perısan durumdayız.bırde bebegı alma seklı cok kotu.dogum yapar gıbı oluyomuş.yanı bır ılacla bebegı dusureceklermıs.sancılı acılı berbat bır durum yani.kızlar ben cok kotuyum

sagol canım.acaba arkadasını amnıyosentez oldumu.sonucune cıktı bılıyomusun canım

Kızlar cok kotutyum elım kolum kalkmıyor.yarın ne olacak acaba.kurtajı bıldıgımız gıbı yapmayacaklarmış.ılacla bebegın dusmesını bekleyeceklermıs.bendede kramlar sancılar olacakmış.kızlar ne olur bana dua edın.bebegımın ölmesını bekleyecekler ılaclarla.ben ne yaparım nasıl dayanırım.rabbım ogluma uzun omurler versın.allah onun acısını gostermesın bana.cok zor durumdayım ınanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…